Gästskribent Rolf Oward: Fenomenet Annie Lööf

Annie Lööf säger sig vara utsatt för hat, till och med hatkampanjer. Är det så? Möjligen finns det någon överreaktion, men jag är övertygad om att det rör sig om folks fullt berättigande reaktion på hennes löftesbrott, halvsanningar och rena lögner. ”Kristersson är min statsminister” lät det före valet, varpå hon och C ser till att Löfvén II tillträder. Begreppet väljarförakt har fått en ny innebörd i och med Lööfs (och, givetvis, Björklunds) agerande.

Jag undrar om C-väljarna är nöjda med vad de ser och den regering vi har fått. Jag misstänker att många av dem måste känna sig grundlurade, de som trodde att C är ett borgerligt parti. När en röst på C de facto blev en röst på Löfvén/Sjöstedt, när C blev Sosseriets röstombud.

En annan förmodan är att åtminstone en del av dem som röstar på C är allmänborgerliga väljare och som sådana lika gärna kan tänka sig att rösta på exempelvis KD eller M, i vart fall betydligt hellre på ett annat borgerligt parti än på ett parti på vänsterkanten.

Därför är det rimligen ett farligt spel som Lööf spelar – partiets fortsatta existens blir de facto underordnad målet att hålla SD utanför allt inflytande. De C-sympatisörer som anser att C är ett borgerligt parti – vad ska de göra? Låter de sig bevekas/luras av 73-punktsprogrammet och stannar lydigt kvar? Eller är de så förbannade att de lämnar C?

Genom att försöka att vara inne och ute samtidigt har Lööf gjort inkonsekvensen till norm, men självfallet är det dömt att misslyckas att – utåt – framställa sig vara i opposition till en regering som man varit med att rösta fram.

Det är klart att det kostar i opinionen att vara så uppenbart svajig och opålitlig. Varför ska man lita på en person som före valet säger ”Jag vill ha en alliansregering” för att sedan efter valet stödja motsatsen? Och många av de 73 punkterna kan neutraliseras genom att de förpassas till utredningskyrkogårdar för att aldrig återuppstå i form av exempelvis reformer.

Visst, Lööf vapenskramlar ibland med att hon, minsann, kan fälla regeringen om den inte gör som hon och C vill. Ska vi tro på det? Vad skulle hända i det läget? Ett nyval skulle av allt att döma leda till att såväl L som MP försvinner från riksdagen. Lika troligt är att KD och SD växer. Nettoeffekten blir att den konservativa sidan växer sig ännu större och att den – rimligen –
också får bilda regering. Det absurda har då inträffat att Lööf lyckats skapa det hon säger sig vilja motverka. Därför är Lööfs utspel om att fälla Löfvén II om han inte följer det som hon C och säger nog just vapenskrammel och inget annat. Lite mer spetsigt formulerat: Ännu en lögn från Lööfs sida.

Lööf försöker slingra sig undan fakta genom att kalla legitim kritik mot hennes sliriga agerande för hat. (Överdrifter och vulgära påhopp hör givetvis inte hemma i en sund debatt, därför begränsar jag mig till just ”legitim kritik” och inget annat.) Det är ingen bra metod. Och är väldigt lätt att genomskåda. Det är enbart verbal slalom hon sysslar med och bara ett sätt att hota kritikerna och försöka skrämma dem till tystnad.

Jag undrar om hennes reaktion till delar beror på att det inte längre går så bra för henne personligen, det vill säga i de förtroendemätningar avseende partiledarna som opinionsinstitutet Inizio genomför har hon sjunkit märkbart. Ett av de största tappen noterades för övrigt i deras decembermätning, där Lööf sjönk tolv procentenheter från 31 till 19 procent. Det ska då jämföras med läget i juni 2017 när hon faktiskt var den partiledare som belade förstaplatsen med 45 procent. Från 45 till 19 procent – det är en verklig resa.

Ibland blir hennes uttalanden sant obegripliga som när hon säger att ”Alliansen lever”. Att den inte gör det är ju uppenbart för de flesta och vi vet också vem som var den huvudansvariga för dess bortgång. Ergo: En Lööflögn till.

Lööfs medvetna ljugande är ju så fantastiskt, detta att stadigt förvanska verkligheten. Det får en att undra – vad är hon (och femklöverpartierna) egentligen ute efter? Jodå, jag förstår att de som godhetsnarkomaner vill få omvärldens applåder för att de är så ”humana”, men … fortsättningen då? När applåderna tystnat och bara den bistra verkligheten återstår?

Det måste vara ytterst bittert att till sist tvingas erkänna att ett flertal av hennes motståndare faktiskt hade rätt och haft rätt hela tiden. Dagen kommer när Lööf tvingas inse att de som exempelvis vill ha reglerad invandring, bevarade svenska traditioner och att svensk lag är den lag som gäller i Sverige, är de som fattat och att det inte hjälper att som Lööf försöka sätta munkavle på de personerna i hopp om att verkligheten ska försvinna.

Verkligheten vinner. Alltid.

Rolf Oward är copywriter och översättare som kört egen låda i över 30 år. Arbetat en hel del i Kista, till och med startat företag där. Formellt: fil kand, fil lic, DIHR. Hyfsad i spjut (61,14). Mer och mer förvånad och irriterad över hur Sverige styrs och hur PK-tänkandet fått in sina tentakler i stort sett överallt.

69 reaktioner på ”Gästskribent Rolf Oward: Fenomenet Annie Lööf

 1. pllay skriver:

  Lööf ser Centerpartiet som sitt egna personliga företag där hennes egen vinst i form av makt och inflytande räknas, hon har mer att vinna genom ett samarbete med vänstern än med borgerligheten, C-partiet och dess väljare däremot förlorar enormt mycket, kanske allt.
  Hon är en dålig företagsledare, väl i paritet med många i den svenska storföretagsvärlden.
  Samma andas barn, efter mig syndafloden.

  Gillad av 4 personer

   • Axel skriver:

    Hade vi haft en riktig grundlag, så hade Lööf blivit åtalad för statsfientlig verksamhet samt falsk angivelse. All osakligt förtal av SD . Med vår PK lagstiftning, kan hon fortsätta tro att hon är den nya politikt rätta drottningen. Inte konstikt att folk börjar förstå att hon är årets: Fake Person.. Annie, hur smakar skorna som du lovat äta. Du får vara en kvinna för din sko.

    Gillad av 2 personer

   • Kronblom skriver:

    Lööf är en narcissist som använder ett ord mer än alla andra tillsammans. Jag jag jag jag jag jag jag jag jag jag….

    Gilla

  • Björn skriver:

   Hon skiter fullständigt i sina väljare och politik över huvud taget! Hon inser att ”spelet” är förlorat, och försöker bara skaffa SIG SJÄLV nån slags ”ikon-status” bland de som vill ”rädda Sverige från SD”! Andra välbetalda uppdrag/anställningar väntar såklart runt hörnet…..

   Gillad av 2 personer

   • Vax skriver:

    Märkligt detta att SDs företrädare vanligtvis plattar till sina motdebattörer så de inte är vatten värda.
    Beror det på att de är smartare eller är det helt enkelt så att de har rätt och därmed är halva segern i hamn.

    Gillad av 3 personer

  • styggestig skriver:

   Hur i hela fridens namn fick du in i sammanhanget att ”hon är en dålig företagsledare, väl i paritet med många i den svenska storföretagsvärlden” ? Jag tror inte Annie Lööf, denna fullständigt inkonsistenta kvinna som säger både ”ja” och ”nej” till den s k gymnasielagen för afghaner och till en borgerlig regering, har någonting gemenskap med någon företagsledare i den svenska storföretagsvärlden. För att bli en god företagsledare måste man vara konsistent, ärlig och långsiktig. Annie Lööf kommer till korta i alla dessa avseenden!

   Gillad av 1 person

   • pllay skriver:

    Jag syftar på personliga egenskaper, vem man arbetar för, uppdragsgivaren eller sig själv.
    Det moraliska sönderfallet har spridit sig långt utanför den politiska sfären.
    Att likna C vid ett eget företag gör jag för att jag ser likheter med den diktatoriska makt en företagsledare har i driften av företaget och det sätt Annie låter partiet byta åsikt och vänner efter hennes egna personliga maktspel.
    Ser vi bakåt de senaste 40 åren ser vi ett antal ledare för storföretag i Sverige som handlat på liknande sätt som AL vad gäller trolöshet mot huvudman.

    Gilla

 2. Johan Karlson skriver:

  De allra flesta av mina centervänner är nöjda med det här avtalet. Jag själv tycker att det är det bästa som kunde hända. Visst finns en och annan som hellre önskat att en sammanhållen allians skulle bildat regering tillsammans med miljöpartiet. Men de är ändå få. En alliansregering med stöd av SD är helt uteslutet. Vi är politiska motpoler.

  I grund och botten handlar det här om sakpolitik. Migrationsfrågor är viktiga, men också,tror jag andra frågor som utrikespolitik, utnämningsfrågor osv – dvs regeringsarbetet i sig. Det handlar om att centern inte vill bidra till en politisk utveckling likt den i våra grannländer – främst Danmark där DF fått inte minst migrationspolitiken att ta flera steg åt höger på ett sätt som är helt oaptitligt.

  Visst finns risk att januariavtalet inte genomförs fullt ut. Men Kristersson hade ju faktiskt kunnat lova på samma sätt. Han hade kunnat gå in i ett avtal med löften om att migrationspolitiken inte skulle stramas åt precis som Löfven. Det hade gjort bytet lättare att svälja.

  Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   Länge leve de kloka danskarna!
   Både norrmännen och finnländarna tycks vackla lite fram och tillbaks, men just nu ser det ut som att de börjar vakna till ordentligt och kanske sätta stopp för vansinnet. Framförallt verkar de vara fast beslutna att inte hamna i ”det svenska tillståndet”.

   Gillad av 11 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Men inget parti sysslar med sakpolitik! Det är ju bara känslopolitik över hela linjen i en sagolik röra, alltmedan tjänstemännen passar på att sabotera det som finns kvar av den svenska ryggraden, skogen, malmen, elförsörjningen, försvaret och kommunikationerna. Vi ute i landsbygden begraver ansiktet i händerna efter varje nyhetssändning, och att Löfven kan komma tillbaka efter de första fyra årens totaldebacle är fasansfullt nedslående.

   Ingen nämner med ett ord att välståndet står och faller med vårt privata näringsliv, och där Sverige med vansinnig skattepolitik lyckats jaga nästan alla storföretag ur landet sedan sjuttiotalet.

   Allting försämras i Sverige nu, allting. Vi har en pågående avveckling, inte utveckling. Dra i nödbromsen, nu!

   Gillad av 15 personer

  • Aurora skriver:

   Som sagt; de röda inom C är nöjda. De som, i enfald, trodde sig rösta på en alliansregering är lurade. Man tycks alltså vara medveten om att många av de 73 punkterna inte kommer att genomföras. Skulle man inte avsätta Löfven då? Och Sjöstedt ska avsätta Löfven OM någon av de 73 punkterna genomförs. Men båda sidorna behöver SD för det. Sjlstedts flirt med Kristersson är tomma ord. För V och M har inte samma grunder för misstroendevotum. Sjöstedt har redan sagt att han avsätter inte Sjöstedt med hjälp av SD. Alltså kan Löfven lugnt göra som han vii och sitta kvar i orubbat bo. Det vet han också. Han har ju också lovat inflytande för Sjösedt. Allt hot om misstroendevotum är bara små bandhundar som skäller.

   Gillad av 8 personer

   • många tunnlar ibland skriver:

    Jag tror sjuk är den korrekta beskrivningen, det är bara att erkänna, vi har inget gemensamt med en del av den svenska befolkningen, det är en sjuklig verklighetsförnekelse och de vill ha det så här. Det är meningslöst att resonera med dessa människor, jag har försökt, det är som att prata med någon från en annan dimension. Vi är fiender, ju förr vi inser det dess bättre. Vissa är omöjliga att nå, och de har varit villiga att påföra otaliga svenskar misär, tänk på alla våldtagna, alla nerslagna, alla rånade, alla som inte får vård, och tänk på alla som kommer att drabbas i framtiden.
    Det står dem fritt att använda sin demokratiska röst för att skada oss och att använda invandrarna för att bygga sitt eget moraliska luftslott, det står oss också fritt att svara, för än så länge så är det dessa människor som ensamma orsakar skada för allt fler svenskar, utan svar på deras agerande av något slag.

    Gillad av 6 personer

  • weasel skriver:

   Men en socialdemokratisk regering med stöd av Vänsterpartiet är inte helt uteslutet eftersom Vänsterpartiet inte är Centerpartiets politiska motpol… ?

   Annie Lööf har ägnat flera år och hela valrörelsen åt att ljuga för hela svenska folket. Hon röstade Nej till den som hon utmålat som sin statsministerkandidat och Ja till den som hon lovat avsätta.
   Att hon möts av ”hat” (vilket i själva verket bara är förakt och hån )är faktiskt ett sundhetstecken.

   Gillad av 6 personer

  • Thor skriver:

   Och varför ska inte migrationspolitiken stramas åt? Under lång tid har den byggt på uppenbara lögner. En majoritet av de som anlänt har vistats i Turkiet. Har de hotats i Turkiet? Hur då i så fall? Möjligen av risken att behöva försörja sig själva. Centerpartiet med Lööf och kumpanerna Löfven, Sjöstedt med flera räddas tillsvidare av det av samma anhang så kritiserade Ungern med dess gränskontroll.

   Gillad av 3 personer

  • Den Sista Karolinen skriver:

   Ok Johan. Du har alltså inte noterat att det är mer eller mindre SD:s politik som är regeringspolitik i våra nordiska grannländer. Samma sak i stora delar av Europa. DU bör nog fråga dig varför det är så? Vilka som är ”extremister”, i ett europeiskt perspektiv?
   Eller varför Sverige går sämst – ekonomiskt – i Europa? Eller varför våltäktssiffrorna exploderar i Sverige? Eller varför svensk sjukvård går på knäna?
   Slutligen – och det borde ju verkligen inte vara några som helst problem – nämn EN enda sak där massinvandringen hjälpt vårt land? Bara nämn en enda – verifierbar – siffra där du som massinvandringsförespråkare kan visa att det här tjänade Sverige på? EN ENDA POSITIV SAK?

   Gillad av 6 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Precis. Det är inte i samma riktning som de andra nordiska länderna – som vi vill att Sverige ska utvecklas. Vi vill att Sverige ska vara ett mer öppet land, gärna mer avreglerat och med fortsatt förhållandevis stor invandring.

    Gilla

   • Asta skriver:

    Johan
    Ägnar du oss kvinnor en tanke?

    Klicka på länken och upplev tider när vi kunde lifta till dansen.
    Med vilken rätt har PK tagit ifrån oss vår trygghet.

    Gillad av 4 personer

   • Weasel skriver:

    Du vill att sverige ska ha en förhållandevis stor invandring , Johan Karlsson.
    Är det arbetskraftsinvandring som du syftar på eller är det så att du önskar att det aldrig ska blu fred och demokrati i Mena så att det kommer fler flyktingar så att sverige kan vara ett öppet land ?

    Gilla

   • Asta skriver:

    Johan
    Du svarar på övriga inlägg.
    Men när det gäller kvinnors trygghet duckar du- som hela sjuklövern
    Våldtäkterna får inte nämnas – metoo rörelsen är det närmaste bi kommer ämnet.

    Gilla

  • Aha skriver:

   Dina inlägg är blodtryckshöjande, bara så du vet. Uppskattar dock att du saluför åsikter som inte är gängse här på DGS. Det ger upphov till debatt, framför allt ger det insikt i hur de på andra sidan tänker de som med berått mot för Sverige mot avgrunden.

   Gillad av 7 personer

  • Den Sista Karolinen skriver:

   Knappast oväntat. Du har inget svar. Du vill inte att Sverige ”utvecklas som de andra nordiska länderna”.
   M a o – rent faktiskt – anser du exempelvis att du inte bryr dig om de exploderande våldtäktstalen. Detta är ett vidrigt resonemang. Hyckleriet att i samma andetag kalla sig humanist och liberal är gigantiskt.
   Och ovanpå det att vara extremtolerant mot de mest intoleranta (s k MENA-flyktingar) gör att den mentala och moraliska härdsmältan är total.

   Gillad av 3 personer

   • Dromtömpa skriver:

    Du argumenterar mot din nazistiska lägervakt, det är lika meningsfullt. Annat är nu påkrävet, de skrattar åt våldtäkter. Det måste accepteras, de vill ha det så här, och måste behandlas därefter.

    Gillad av 4 personer

  • Thor skriver:

   Lööf visste mycket väl före valet att Kristersson inte skulle ”gå in i ett avtal med löften om att migrationspolitiken inte skulle stramas åt”. Så varför visade då Lööf upp sig i tröja med texten ”Kristersson som statsminister”? Trodde Lööf möjligen att Kristersson skulle visa sig lika falsk mot väljarna som Lööf själv är?

   Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson skriver:

   Du nämner andra frågor än migrationsfrågan som viktiga. Där har Du helt rätt.
   T ex utrikespolitiken. Varför ger centern och liberalerna carte blanche till UD med Margot Wallström och Annika Söder? Där handlar det inte precis om en politik i mitten utan snarare om något betydligt extremare än vad de påstår att sd står för.
   Inom UD finns även biståndspolitiken, nu under virrpannan Peter Eriksson. Vem skulle ge honom 5 000 kr för att göra en affär? Det är de pengar han nu från varje svensk hanterar inom biståndet, helt utan öppen redovisning.
   Utnämningspolitiken har också helt lämnats över till sossarna för att befrämja sina egna kader, helst med en kvinna. GD- tillsättningarna på Transportstyrelsen och Svenska Kraftnät avskräcker när det gäller att välja kompisar i stället för kompetens. Detta är bara toppen av isberget. Hur många dåliga chefstillsättningar tål Sverige och viktiga verksamheter?
   Med kärnkraftshatande Greenpaceaktivister, som ansvariga för kärnkraftssäkerheten kokar det hela över. Vårt land skall inte behöva utsättas för detta farliga spel för att några påstår sig vara de bästa humanisterna.

   Gillad av 5 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Jo men just utrikespolitken och biståndpolitiken tycker jag är bra exempel som känns tryggare med S och MP. Att myndigheterna behöver styras noggrannare är en annan sak. Jag tänker inte försvara sossarna när det gäller det.

    Gilla

  • M.Danielsson skriver:

   ”En alliansregering med stöd av SD är helt uteslutet. Vi är politiska motpoler.”

   En alliansregering, punkt, är helt uteslutet. Det har du helt rätt i. Eftersom Alliansen är död, tack vare Lööf och Björklunds förräderi. Så du kommer fram till rätt slutsats, men baserat på helt bakvänd logik som perverst nog leder rätt.

   För övrigt är M och KD inte SDs motpoler. De har fortfarande en viss anknytning till verkligheten, trots Reinfeldts härjande. Extremistpartiet C, så som det omstöpts det senaste årtiondet, är däremot verklighetens motpol så även där får jag ge dig helt rätt.

   Gilla

   • Johan Karlson skriver:

    Jag har gott hopp om en framtida alliansregering. Däremot kommer det vara en period nu när M och KD själva måste få komma till insikt om betydelsen av att inte spåra ur högerut.

    Gilla

  • styggestig skriver:

   Det skulle vara mycket intressant att träffa dig om tre år och höra om du fortfarande tycker att det var det bästa som kunde hända. Denna unga, oerfarna, ”medmänskliga” vindflöjel som leder Centern kommer verkligheten att avslöja tämligen snart.

   Gillad av 1 person

 3. Drutten skriver:

  Det är faktiskt tillåtet att både hota och hata så länge det inte rör sig om olaga hot. Om en centerväljare säger att han eller hon kommer att byta parti nästa val om partiet framhärdar i sin politik så är det ett exempel på laga hot. Olaga hot skall däremot polisanmälas.

  Gillad av 1 person

 4. Aurora skriver:

  Först måste konstateras att Lööf är en maktdriven politiker. Liksom hela (vänster)mediaetablissemanget använder hon ’hat’offerkappan även när det handlar om berättigad kritik. Det gör Björklund också. Hakelius skrev precis om hur liberalerna blivit ’renhetsfanatiker’ och tolkar kritik (som de kallar hat) som bevis på att de har rätt. Lööf resonerar lika. Bara med den skillnaden att hennes C de facto är ett socialliberalt parti. Alltså C står närmare det rödgröna än det borgerliga blocket. Därför är hennes val av partner ingen dramatisk överraskning (än för de väljare som trodde att de röstade på en borgerlig allians). Straffet från väljarna kommer garanterat och i vilket fall som helst. Vårens EU-val blir en första baromerer.

  Gillad av 5 personer

 5. Östrahult skriver:

  Att lyssna på Lööf ger mig obehagskänslor. Hon uppträder som en robot och mal sina konstiga ramsor. Hon har ingen kontakt med intervjuaren. Hon ger intryck av att vara en fullblodsnarcissist. Hon skulle mycket väl kunna bli en maktgalen despot under andra omständigheter, Det förvånar mig att inga journalister eller partiets innersta krets reagerar. I det TV-program där hon uppträdde med Jordan Peterson framträdde en bild av en person som är stor i orden men liten på jorden.

  Gillad av 11 personer

 6. brrr skriver:

  Lööf och C är väl sedan åtminstone ett par decennier knappast ”borgerliga”, utan snarare liberala globalister? Liksom L, S, MP, V, större delen av M:s toppskikt och ganska stor del av KD:s toppskikt?
  Vad jag förstår är merparten av C:s väljare unga urbana globalister, främst kvinnor av typen influensor samt deras ”svans” av wannabe’s? Hur besvikna är de på Lööf? Inte så värst tror jag.

  Beträffande synen på de olika politiska partierna; Är det dags att uppdatera världsbilden?

  Gillad av 6 personer

 7. Drutten skriver:

  Alliansen kunde ha bildat regering för att driva frågor där enighet råder. Alla andra frågor kunde ha fått avgöras av riksdagens 347 ledamöter. Det hade dock krävt en annan syn på relationen mellan regering och riksdag på så sätt att regeringen skulle bli riksdagens verkställande utskott, i alla fall i de frågor där allianspartierna inte är överens.

  Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   De 349 är endast ett knapptryckarkompani.
   Det finns inte inom något parti någon som vågar gå emot partilinjen. Då blir du av partitoppen inte nominerat till nästa val.
   Detta gäller särskilt inom sd.
   Egentligen är det onödigt med 349. 175 kunde räcka, men jag tror inte att något parti har motionerat om detta, inte ens sd.

   Gillad av 3 personer

 8. Aha skriver:

  ”….framställa sig vara i opposition”.

  Hur ska det kunna gå till då hon inte vill vara beroende av SD? Om hon ska vara i opposition och rösta nej för förslag utanför de 73 punkterna så riskerar hon, observera ordvalet, att nej:et får majoritet om SD tycker samma sak.
  Denna centrala fråga har media undvikit att ställa;
  – Kan du tänka bedriva opposition och få igenom förslag tack vare att SD tycker samma sak?

  Media gör inte sitt jobb, inte före valet och inte nu efteråt.

  Gillad av 7 personer

 9. Tritonen skriver:

  Afgahnamnestin var ett tydligt exempel på dubbelspel och brisrande konsekvensanalys. Juristen Annie kritiseade det taffliga lagförslaget, men medmänniskan Annie godkände det! Där, om inte förr, försvann hennes trovärdighet. Det sticker också i öronen att lyssna till hennes ständiga nålstick mot SD för främlingsfientlighet och bruna färg = nazi. Helt befängt och löjligt.

  Gillad av 6 personer

 10. Elisabeth skriver:

  https://www.svd.se/osund-ledarkult–c-ett-parti-i-demokratisk-kris
  I januari skrev Stefan Hanna länkad artikel i SvD. Han är kommunalråd i Uppsala, utesluten ur Centern men väl insatt i Centerns förehavanden. Stefan Hanna beskriver ett parti som under Annie Lööf blivit sektliknande med en osund personkult. Ett parti i demokratisk kris. Det innebär nog att Lööf inte har en så stark ställning som man utifrån kan tro. Om M kan ta sig samman och byta ut Kristersson och ett konservativt block spirar är hennes saga all. Förhoppningsvis redan innan.
  Lööf är enligt många källor medlem i globalistiska , slutna Rockefeller-organisationenTrilaterala Kommissionen, något hon aldrig velat kommentera. Men än värre, statsmedia/Bonniermedia har aldrig ställt henne mot väggen här. För det är ju synnerligen intressant . Vems intressen företräder egentligen Lööf ? Det är en otäck tanke men MSM ville faktiskt kröna denna synnerligen obehagliga person till drottning. Tackochlov blev/blir det inte så.

  Gillad av 4 personer

 11. Sten och sten och sten, i potala når man aldrig fram, många hemliga trappor och inte lite damm, drakens ben många tunnlar ibland, vad nu, vackert rum med brummande mand, dromtömpa, avalokiteśvaras inkarnand skriver:

  De vill ha det så här, detta har inte sjunkit in. När har någon politiker eller diktator som haft allvarligt fel om något ställt sig upp och sagt: jag hade fel!? Sa Hitler det, sa PolPot eller Mao det, eller de som genomförde folkmord i Jugoslavien? Ju allvarligare felsteg ju säkrarare kan man vara att ingen kommer att erkänna dem. Erkänner Tony Blair att han hade fel om Irak? Nej, de kommer inte erkänna något, vi måste sluta hoppas på detta, de har valt detta medvetet, de vet, som vi vet, att 7400 våldtäkter anmäldes 2018, de vet det, och de har valt det, insikten att dessa våldtäkter, och alla andra problem vi ser är deras fel är för mycket att bära, så de vänder dessa konsekvenser ryggen, de är onda hycklare, vi måste sluta hoppas på att de ändrar sig. Det vi möjligen kommer att se är att de gör en Reinfeldt, de tar bakdörren och globalistmiljonerna och fortsätter att häckla svenskarna från baksätet.

  Men det är dags att växa upp, vem kan idag inbilla sig att inte ALLT handlar om invandring och SD, de säger ju det själva för Guds skull, vi har sett dessa tendenser sen Westerberg. Så en röst på C var en självklar röst på massinvandring, det finns inga ursäkter. Har man röstat på C och Lööf Lampskärm så har man röstat på fler våldtäkter. Alla dessa som inte röstar på SD eller AFS eller MED, det finns ingen ursäkt, man måste växa upp och ta sitt ansvar, man har då röstat för massinvandring och islamisering.

  Gillad av 5 personer

 12. Dandersan skriver:

  Hon sprider själv hat.
  Här är ett exempel.
  Som tecken på att väljare sprider hat angav hon att hon fått brev där Syriska familjer gärna fick återförenas men att detta inte borde ske i Sverige. Cyniskt och otänkbart tyckte hon.

  Förslagsställaren kunde känna hennes hatiska inställning i kroppen.
  För 20 miljoner Syrier så är detta inte heller speciellt kärleksfullt.
  För de 6 miljoner som lever under knapra förhållanden i läger är det denna typ av människor som kan men inte vill hjälpa som utgör problemet. Inte ett litet parti som ställts utanför demokratiska spelregler i Sverige.

  Gillad av 1 person

 13. Lars Bernhoff skriver:

  Ett grundproblem är att Sveriges partier inte lärt sig leva med SD. Regeringsbildarna har samlats i sin tro att de lyckats hindra SD att få inflytande. Varje gång de spär på det överdrivna hotet om SD som nazistinfluerat (kallade rötter) så förstår allt fler väljare att de överdriver och resultatet blir fler väljare till SD.
  Alla de ”vinnande” partiledarna har med sitt kortsiktiga agerande spätt på den historieskrivningen. Björklund har skapat sin egen avskedsansökan genom att lova sina barn något som låst honom på ett icke yrkesmässigt optimalt sätt för sin roll som toppolitiker med vågmästarroll.
  Annie Lööf had lovat något som hade passerat om Alliansen vunnit 1-2 mandat mer. C har väldigt mycket bra politik men allt överskuggas negativt av deras naiva invandringspolitik, (undantag att invandrarna ska få lån istf bidrag)
  SD anpassar sig fortlöpande och tar nu även bort sitt EU motstånd lagom till det blir EUval. Ska Alliansen återuppstå kan man besluta om en utredning om sund invandrings- och migrationspolitik med egenförjning som mål med SD i utredningen. Då kan man hämta kraft från alla de andra frågor där man är överens. Då måste Annie Lööf sansa sig och agera realistiskt och faktabaserat om invandring. Nu har vi ju fakta om invandringen istf vackra tankar med världsförbättrande ambitioner som ett naivt föregångsland.

  Gilla

 14. Sixten Johansson skriver:

  Den bistra sanningen om Annie Lööf och stora delar av väljarkåren framgår tydligt ur Katerina Janochs artikel från 7 februari: ”Unga tjejers politiska förvirring – influencerstyrd vurm för Annie Lööf ger uselt land för kvinnor” (katerinamagasin.se). Plågsam måste-läsning! Det enda som lindrar är närkontakten med Katerinas formuleringsförmåga, intuition och känsla.

  Katerina återger en sammanställning av SIFO-intervjuer före valet gällande unga kvinnor 18 – 29 år (692 intervjuade) och unga män i samma åldersintervall (925 intervjuade). Största partiet bland de unga kvinnorna var centern med 18,3 procent (bara 8,4 procent av de unga männen valde det). De unga männens favoritparti var SD: 24,2 procent (bara 6,8 procent av de unga kvinnorna valde det).

  De fyra mest verklighetsfrämmande och samhällsdestruktiva partierna – c, mp, v och Fi – skulle få egen majoritet – 53,1 procent – om de unga kvinnorna fick bestämma. Bara hälften så många av de unga männen – 26,5 procent – tänkte rösta på något av dessa fyra. De tre partier som skulle kunna tänkas utgöra ett konservativt block – SD, m och KD – fick tillsammans bara 25,9 procent av de unga kvinnornas röster, men 51,1 procent av de unga männens.

  Gillad av 5 personer

 15. Sune Mangs skriver:

  Annie Lööf får föga förvånande kritik då hennes högstämda självgodhet och direkta självberöm förenas med en inbilskhet som naturligen slår över i att stämpla all kritik som hat. Ledande centerkoryfeér har sedan länge använt denna förljugna taktik att försöka undergräva all kritik mot Lööf, så länge och instrumentellt att det blivit patetiskt. Dessvärre så tycks Centerpartiet ha en säregen partikultur med ängslig partilojalitet och lågt i tak – den förljugna personkulten kring Lööf frodas. Annie Lööf tycker själv att Annie Lööf utövar ett principiellt och tydligt ledarskap – då är det väl så.

  Lööf påminner i sin slängiga inbilska retorik inte så lite om företrädaren Olof Johansson. Lööf lever i en egen semantiska, moralistiskt högspända, verklighet; intellektuell hederlighet och konsistent logisk argumentation är uppenbarligen obehövligt för den som anser sig vara den enda som tar ansvar och som misstror alla andras värderingar. Att rikta kritik mot en så förträfflig person, som dessutom är kvinna, kan ju bara vara uttryck för hat – det är ju så uppenbart.

  Gillad av 3 personer

 16. larsbernhoff skriver:

  Hej Redaktionen Idag har jag gjort två inlägg. Ett på Oward och ett på Jensevik. De finns inte med. Jag har inte skäl att tro att de är refuserade. Någon annan förklaring som ni kan se? Mvh Lars Bernhoff

  Gilla

 17. Rose-Marie Ahlström skriver:

  Du behandlar Annie Lööf med silkesvantar anser jag. Det är sällan en politiker ifrågasätts så lamt som hon. Hennes arroganta och nedlåtande och mestadels svamliga svar på brännande frågor har lämnats därhän och den riktigt skarpa kritiken har uteblivit. Varför, kan man ju undra. Hennes glödande hat riktat mot SD och Jimmie Åkesson har passerat anständighetens gräns för oss medborgare som följer debatterna i media. Det var därför med viss tillfredsställelse som Skavlan-programmet med Jordan Peterson avslöjade hennes tillkortakommande. På den intellektuella planhalvan är hon inte stark och det är väl en del av förklaringen till att hon får härja fritt. Hon har inget motstånd bland de närmast sörjande. Varför älskar alla Ebba Busch-Thor? kan man fråga. Vad Lööf inte förstått är dels att hon har fel budskap dels att hon har fel attityd. Trots alla retoriska knep som hon förmodligen tagit till sig saknar hon det mest väsentliga för att bli omtyckt och trodd – nämligen mänsklighet. Det finns inte tillstymmelse till ödmjukhet eller eftertanke i det hon framför, inte tillstymmelse till tvivel om sin egen förmåga ej heller det minsta tvivel om att hon är vägen …

  Gillad av 3 personer

 18. Thor skriver:

  Lööf står i talarstolen i Sveriges riksdag och häver ur sig: ”vi vet ju att Jimmie Åkesson inte tycker om människor från andra länder”. Ett par dagar senare klagar Lööf på ”debattklimatet i Sverige”. Arrogansen och oförmågan till minsta självkritik är monumental. Och main stream media passar som vanligt.

  Gillad av 6 personer

 19. plq017 skriver:

  Och vill man få alla sina fördomar om Annie bekräftade, läs då hennes självbiografi. Efter den läsningen är hon en person som jag inte överväger att ens ta i hand. Hon framstår som vidrig.

  Gillad av 1 person

 20. Martin skriver:

  Till frukosten ”tvingades” jag genomlida Jenny Alversjös- (en av tv4 sämsta,pktrognaste och lamaste programledare) intervju med Annie Lööf.
  Drygt 10 minuters malande hur mycket hat Lööf fått utstå,främst efter valet.
  Det är på sätt och vis roande se och höra en inställsam journalist som sympatiserar med sitt intervjuobjekt till 110%,det blir väldigt bra tv tycker förståss bonniers..

  Annie Lööfs svar visade att hon är kvar i sin vanliga narcissistiska bubbla.
  Totalt omedveten om en annan verklighet än hennes egen, allt annat är fake news.
  ”alla andra är opålitliga och ändrar sig,men C och Lööf håller sitt ord”
  ”jag gjorde allt i min makt”
  ”jag tror att alliansen blir att räkna med till nästa val,den är inte död, bara vi får lite tid så hittar vi tillbaka”
  det var budskapet.
  Hon är en fara för riket. Totalt omdömeslös i sitt tänkande och agerande.
  Hon borde sitta på Beckomberga, inte i Rosenbad!

  Gillad av 2 personer

 21. Staffan W skriver:

  Annie är en av få svenska som är med i Rockefeller ”trilaterala komission”. (Övriga tror jag är bl a Carl Bildt, Urban Ahlin, Marcus Wallenberg och Tove Lifvendahl). Här finns också en lojalitet med övriga i samma sammanhang som Kissinger, Soros och representanter från familjen Rockefeller och liberala amerikanska kretsar. Att detta spelat roll är givet. Det ger medalj att varit ”ståndaktig” mot populismen i dessa kretsar.

  Gilla

 22. Olle Holmqvist skriver:

  ”enbart verbal slalom” skriver krönikören. Egentligen en god bild av politik när den är god.
  Komma i mål på av verkligheten snittslad bana.Enligt på förhand uppsatta och införstådda regler. Samma bana, samma verklighet för alla. Kanske finns bättre liknelse för jur kand Lööf.
  Jan Myrdal om Indira Gandhi : ”Inte begåvad men slug” men den här juristens slughet…?
  synonymer till ”sug”: ”listig, knipslug, småslug, illmarig, finurlig, förfaren, lurig, fiffig, klurig, klipsk, smart, förslagen, fullfjädrad, durkdriven, beräknande, slipad, bakslug, rävaktig, utstuderad;
  https://www.synonymer.se/sv-syn/slug

  Hennes talang belönas inte efter förtjänst. Och det kan hon inte bära. Återfall i tidig barndom:
  ”Alla är dumma mot mig”.

  Gillad av 1 person

 23. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  I Solzhenitsyn’s bok ”The Crucifixion of Russia” beskrivs de olika misslyckade integrationsprojekten för judar som initierades i det Ryska Imperiet från 1802 fram till revolutionen. Men judarna vägrade att bli ryska bönder, de stävade med all kraft att hålla samman som ett folk i diasporan. Och att hålla sig till ”white collar” yrken i stället för att slita i jordbruk/nybyggen i den Rysk/Ukrainska vildmarken.Men det judiska folket tvingades ju av Romarna att lämna sitt sitt hemland (omkring år 70) och ”L’Shana Haba’ah” (Nästa år i Jerusalem) var ju deras besvärjelse.

  Muslimerna i Sverige vill heller inte bli svenskar. Den stora skillnaden är att de frivilligt lämnade sina hemländer för att permanent slå sig ned på den skandinaviska halvön. Inget återvändande till Syrien/Irak/Afganistan/Somalia är planerat!

  Gillad av 1 person

 24. P I Persson skriver:

  Hon har alltid varit klar över att inte, under några som helst omständigheter, ge SD möjligheter till makt. Så lät det också på M, men de ändrade sig. Det är alltså M som svikit, inte C.

  Gilla

 25. Elöd Szanto skriver:

  @Jonas Karlsson
  Jag vill inte gå in i polemik med dig. Du ser ut att vara redan övertygad. Det finns sannolikt inte många chanser att ”konvertera” dig till verkligheten just nu.
  Om en inte alldeles för lång tid kommer du att inse att ditt land inte längre finns.
  Då kommer du att göra oss sällskap för att du är inte någon illvillig person.
  Vi ses/hörs i framtiden.
  Hälsar
  Elöd som själv är Utböling

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.