Ny podd! Muslimska organisationer har fått för mycket pengar

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 5/1 2019) pratar jag med Sameh Egyptson som är forskare i interreligiösa relationer vid Lunds universitet. Han är aktuell med boken Holy White Lies om Muslimska Brödraskapets verksamhet i Sverige. Brödraskapet grundades i Egypten 1928 med målet att upprätta en islamisk stat.

Egyptson kommer själv från Egypten och kan arabiska, vilket är behändigt då man gör research för en sådan här bok, då islamister ofta säger en sak på svenska, en annan på arabiska. Boken, som finns på både arabiska och engelska (och som jag ännu inte har läst), kastar ljus över Brödraskapets ljusskygga ideologi och strategi.

I detta avsnitt berättar Egyptson om hur muslimska organisationer i Sverige överdrivit sitt medlemsantal för att kunna erhålla mer skattepengar och utöva påtryckning på politiker. Han kan också visa att Centerpartiets förhållande till islamister går långt tillbaka i tiden.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

8 reaktioner på ”Ny podd! Muslimska organisationer har fått för mycket pengar

 1. Elof H skriver:

  Har alltid tyckt att det varit konstigt och känts fel att föreningar kan få bidrag av stat och kommun. Helt oavsett om det handlar om knattefotboll eller religion. Själva definitionen av civilsamhälle är att det är fristående och oberoende av det offentliga samhället. Är det beroende av offentliga bidrag är det definitionsmässigt inte längre en del av civilsamhället. Det är just det som staten vill, de vill inte ha någon konkurrens om makten.

  Gillad av 5 personer

  • Lars-G skriver:

   Angående bidrag från stat och kommun: Man skulle önska att Sverige, åtminstone då det gäller religioner, hade något som liknade Frankrikes ” den 5:e republikens författning av 1958″ som säger: ”Republiken varken erkänner, avlönar eller understödjer någon religion. Den sekulära staten är den religiösa frihetens garanti”.

   Gillad av 1 person

 2. Aurora skriver:

  Vi har på senare tid sett flera rapporter och studier, av duktiga forakare och analytiker, om den islamistiska miljön i Sverige. I dagarna skriver Westerholm i Ledarsidorna, återigen, om svenska islamistsfärers koppling till terrorstämplade röerlse. Man visar också på våra svenska partiers, i synnerhet sossarnas, kopplingar till och infiltrering av dessa. Men inget händer. Det är som att hälla vatten på en gås. Hur länge kan det passera undrar man.

  Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Att rensa upp i bidragsdjungeln är värre än att rengöra Augiasstallet. Kanske vi kan återhämta Herakles från dödsriket för lämpligt rengöringsarbete. Politikerna har dragit till sig alltför mycket skattepengar som de får leka med. Varför inte använda dessa pengar där de verkligen behövs som för landets försvar, alternativt lämna tillbaks dem till medborgarna. Risken är nu att det åter blir en socialistregeringen som L och C kommer att stötta. På detta sätt kommer de att ändra på sin egen budget som de redan godkänt! Detta är något som medborgarna måste bevaka med falkögon – någon hjälp från den ”borgerliga” pressen kan nog inte förväntas.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Är inte folkets falkögen per definition dess journalister? Hur skall vi lösa problemet nu om vi har misslyckats hittills? Vi måste hitta ett annat problem eller en annan lösning. Falkögon duger inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.