Gästskribent Rebwar Hassan: Gott Nytt År!

Det år som nu snart är över har varit ett riktigt bra år för mig själv och minfamilj. Min äldsta dotter har gift sig. Företaget har börjat få fart och min tidigare sorg över miljöpartiets självförvållade haverier, på i stort sett alla områden, har tonat bort och är väl mer en erfarenhet jag trots allt inte vill vara utan. Jag mötte under mina år i partiet många fina människor som aldrig kompromissade med sina värderingar och som levde som de lärde.

Men alla mina vänner har inte haft det lika bra som jag och många har haft ett väldigt tufft år. Sorgen och glädjen vandrar ju hand i hand och jag hoppas att de som haft ett svårt 2018 får ett mycket bättre 2019!

Vad gäller utvecklingen i Sverige så tror jag att vi har en lång väg att vandra där (den oönskade) utvecklingen mot alltmer islamism, shariasamhällen och utanförskap, usla skolresultat och andra välfärdsbrister kommer att fortsätta. Jag tror inte, även om jag hoppas, att någon av våra folkvalda är rätt person att kämpa mot islams hederskulturer, Shariasamhällen, no go-zonerna, globalistmedia och allmänt naiva dårar. Men jag ska fortsätta min upplysningskampanj mot globalism, identitetspolitik, islamism och allmänt förfall.

Nyårsaftonsfirandet har nuförtiden berikats med det kulturella särdraget taharush gamea som en extra bonus från hederskulturens utövare och vänner. Beskyddade av de sedvanliga identitetspolitiska radikalfeministerna och allmänt svagsinta/naiva individer och korrupta journalister. Men vi får hoppas att färre kvinnor råkar illa ut i år, nu när allt fler har blivit medvetna om islams syn på kvinnor och otrogna.

Nyårsafton 2015 ringde jag en av mina kristna vänner och berättade om vad som samtidigt höll på att ske i städer där större mängder asylanter samlats. Jag hade uppmärksammats av kurdiska vänner att dessa ”flyktingar” gjorde sig redo för att i bland annat Sverige och Tyskland roa sig med kvinnor. Fast inte på det sätt man vanligen föreställer sig. Dessa män var ute efter att skada kvinnor som bara ville ha lite trevligt nyårsfirande med champagne och nyårsraketer. Min vän trodde emellertid inte på mig utan sa att det var ”fake news” och det innan ordet ens var uppfunnet.

Det kändes svårt att inte kunna tränga fram genom hans filter där han helt enkelt inte trodde att ”flyktingar” kunde organisera sig för att bedriva ren ondska. Ändå hade vi sedan ett bra tag kunnat läsa om och se bilder på den Islamiska statens alla övergrepp mot just kvinnor och barn. Men så var det då. För ett par år sedan.

Taharrush var ett nytt ord och begrepp och det som hände förnekades först och tystades ned så gott det gick för att inte ge dålig stämning bland ”refugees welcome” och andra godtrogna och naiva. Hade inte fria media funnits hade förnekelsen lyckats. Snart nog var också dessa radikalfeminister framme och stal innebörden för att vända det till att kollektivt skuldbelägga alla män.

”Alla män är talibaner”, som Fi-extremisterna tidigare så fint formulerat det.

För er som fortfarande inte fattat att islam och hederskulturer, klaner och kriminella gäng är utslag av islams sharialagar så ska jag sammanfatta vad Taharrush går ut på:

Kvinnorna isoleras och inringade (som i en ringdans) blir de förnedrade, slagna och får kläderna avrivna, fingrar och händer tar på kroppen. Eller än värre. De är chanslösa. De är utlämnade som de nyligen halalslaktade kvinnorna i Marocko. Det är en egyptisk/arabisk sed grundat på det kvinnoförakt som har sin rot i islam. Alltid detta islam.

Religionsfriheten håller kanske på att bli överspelad då islam är mer av en totalitär ideologi än en filosofi för ett bra liv. Så kallade religioner som vill tvinga andra människor till underkastelse under förtryckande dogmer bör inte skyddas av religionsfrihet.

I den kristna världen ringer och spelar kyrkklockorna traditionellt in det nya året. Böneutrop är däremot den muslimska trosbekännelsen (som aldrig får ropas ut av en kvinna). Det kanske svenska folket bör låta sina kyrkklockor dåna ut i nyårsnatten så det hörs att islam ännu inte tagit över.

Låt oss hoppas att det nya året innebär ett allmänt tillnyktrande så att en konstruktiv diskussion om mångkultur, islam, massinvandring, globalism, jämlikhet och sunt förnuft tillåts.

Jag önskar hela mänskligheten ett riktigt Gott Nytt År 2019!

Rebwar Hassan är fd riksdagsledamot, utesluten ur Miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen, idag politisk vilde.

21 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Gott Nytt År!

 1. Aha skriver:

  ”…..ett allmänt tillnyktrande så att en konstruktiv diskussion om mångkultur, islam, massinvandring, globalism, jämlikhet och sunt förnuft tillåts.”
  Mycket angelägna frågor som måste fram i debatten varav själva mångkulturen nog är den mest centrala.
  – hur gör vi mångkulturen mer lyckosam? Mer assimilering? Högre krav? Mer utvisningar? Betona den svenska kulturen som likare? Återvändningsprogram? Strypa invandringsflödet?

  Alla dessa frågor är utanför åsiktskorridoren men har undertryckts i decennier av etablerad media.

  Det formella ansvaret för att krönikörens frågor tas upp och belyses på ett allsidigt, sakligt och opartiskt sätt är vår public service. Alltså bör stöten sättas in på public service.

  Public service måste reformeras.

  Gillad av 1 person

 2. Anders F1 skriver:

  Ju färre utlänningar, desto bättre land.

  Götapetter! Det du talar om hör till en gammal, ond, okänd tid. Jag önskar att jag inte visste. Nu vet jag. Tack. Tack? DÅH.

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Vi önskar fortfarande varandra Gott nytt år. Är dock med tiden alltmer pessimistisk inför möjligheten. Det är väl ok att önska men verkligheten går åt motsatt håll. Vi har ännu inte fått en regering och vet idag ingenting om vilken riktning en kommnde sådan kommer att leda landet i. Istället för att lyssna till stor del av befolkningen så befarar jag alltmer förstärkt totalitär styrning i en riktning som snarare leder till fortsatt ökad polarisering och motsättningar i samhället mellan olika uppfattningar om hur vårt samhälle ska se ut. Istället för Gott nytt år önskar jag numera Lycka till.

  Gillad av 2 personer

 4. Leif Nilsson skriver:

  Ja, den oönskade utvecklingen kommer att fortsätta! Det kommer att bli mycket värre!
  På grund av den extrema ”kulturberikningen”, som PK-etablissemanget har påtvingat oss, har Sverige på några få år, blivit Europas näst mest kriminellt belastade land! Enligt Europe: Crime Index by Country 2018, är det nu bara Ukraina som är marginellt värre. I andra änden, de minst kriminellt belastade länderna, finns Österrike, Estland, Schweiz, Danmark och Finland.
  https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2018&displayColumn=0®ion=150

  Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Nog är det bättre än i Sverige, men det är farligt att övertolka enstaka sampel. Ändra datum på den där sidan, så åker länderna upp och ned.

    Österrike har många skyddande fenomen som saknas i Sverige:
    – Katolska kyrkan och kristendomen är ännu mycket starkare än i Sverige
    – Här var socialisterna svaga ända till kriget och efter kriget nästan matchade av kristdemokraterna; det har inte funnits något statsbärande parti utom i staden Wien
    – En äkta opposition (FPÖ) är stark och etablerad sedan 1980-talet tack vare först CIA/State Department och sedan Jörg Haider
    – Efterom Österrike alltid legat mitt i smeten saknas den svenska naiviteten och den löjeväckande höga tillit som tillåtit gigantiska företag; man tvättar sina grönsaker och misstror alla på ett annat sätt; man öppnar aldrig om någon ringer på; man har murar och höga häckar o.s.v.
    – En riktig poliskår med ordentliga resurser och synlighet
    – Massor av invandrare från Jugoslavien och Östeuropa som så att säga tränger ut muselmanerna, ger med mindre plats och inflytande i de nedre echelongerna

    Men sosseriet är detsamma och strävar på samma sätt mot hög kriminalitet på alla plan.

    Gillad av 4 personer

 5. Ökenvind kall som fan, elefantian darrar lite grand, till is frös mandom fram, sluge danske man, byter igen till Lovande hårig dromedarian, lämnar snabbt jiayuguan, framåt mot den förbjudna stan skriver:

  Jag ser det du skriver som problematiskt på precis samma sätt som att du tidigare jobbade för just det parti som kanske mer än något annat bidragit till denna ondska och att kvinnor inte längre ät säkra.

  Jag tycker det är lätt, och lite billigt, att tro att för att man nu pekar på jordens avskum och de värsta sedvänjor som finns på vår planet som dåliga, att detta på något sätt är en modig eller önskvärd inställning. Det du skriver är att du inte gillar bevisat dåliga företeelser eller människor, du gillar allt som är bra och är mot allt som är dåligt, det är pk-isters position.

  Innan du skriver om islam, inte islamism så kan jag inte se att du är relevant eller intressant på något sätt. Som Arpi, arg över folk som halshugger och våldtar men du tar inte ditt ansvar som vuxen man och vågar vända dig mot det egentliga problemet. Sådana som du gör att andra män nu måste ta ansvar för de repressiva och våldsamma åtgärder som är nödvändiga. Du menar kanske väl för alla, men sen när hade man privilegiet att låta endast denna princip styra. Nej, jag störs av hyckleriet i att fortfarande nu du lämpar över ansvaret på andra att tala klarspråk och göra något.

  Gillad av 3 personer

  • Ökenvind kall som fan, elefantian darrar lite grand, till is frös mandom fram, sluge danske man, byter igen till Lovande hårig dromedarian, lämnar snabbt jiayuguan, framåt mot den förbjudna stan skriver:

   Ser att jag slutade läsa, så jag får mildra min kritik, men i huvudsak kvarstår den. Du önskar alla människor ett gott nytt 2019, det gör inte jag, tvärtom så är det en omöjlighet för ett gott samhälle.

   Gillad av 1 person

 6. Jan Andersson skriver:

  Mycket bra upplysning och synpunkter här. Varför inte låta alla Sveriges kyrkklockor ringa minst en timme på nyårsnatten efter tolvslaget? Det är det de är till för, att sprida exakt det som Tennysons dikt beskriver. Sällan har den passat så bra på vår illavarslande bakåtsträvande kultur idag:

  Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
  mot rymdens norrskenssky och markens snö;
  det gamla året lägger sig att dö…
  Ring själaringning över land och vatten!

  Ring in det nya och ring ut det gamla
  i årets första, skälvande minut.
  Ring lögnens makt från världens gränser ut,
  och ring in sanningens till oss som famla.

  Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,
  och ring hugsvalelse till sargad barm.
  Ring hatet ut emellan rik och arm
  och ring försoning in till jordens släkten.

  Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar
  och forngestaltningar av split och kiv.
  Ring in ett ädlare, ett högre liv
  med bättre syften, mera rena lagar.

  Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
  och ring den frusna tiden åter varm.
  Ring ut till tystnad diktens gatularm,
  men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

  Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
  förtalets lömskhet, avundens försåt.
  Ring in det rätta på triumfens stråt,
  och ring till seger mänsklighetens fanor.

  Ring, klocka, ring… och seklets krankhet vike;
  det dagas, släktet fram i styrka går!
  Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
  ring in den tusenåra fredens rike!

  Ring in den tid, då andarna befrias
  ur själviskhetens sammansnörda band.
  Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
  ring honom in, den bidande Messias.

  Ring Out Wild Bells

  Ring out, wild bells, to the wild sky,
  The flying cloud, the frosty light;
  The year is dying in the night;
  Ring out, wild bells, and let him die.

  Ring out the old, ring in the new,
  Ring, happy bells, across the snow:
  The year is going, let him go;
  Ring out the false, ring in the true.

  Ring out the grief that saps the mind,
  For those that here we see no more,
  Ring out the feud of rich and poor,
  Ring in redress to all mankind.

  Ring out a slowly dying cause,
  And ancient forms of party strife;
  Ring in the nobler modes of life,
  With sweeter manners, purer laws.

  Ring out the want, the care the sin,
  The faithless coldness of the times;
  Ring out, ring out my mournful rhymes,
  But ring the fuller minstrel in.

  Ring out false pride in place and blood,
  The civic slander and the spite;
  Ring in the love of truth and right,
  Ring in the common love of good.

  Ring out old shapes of foul disease,
  Ring out the narrowing lust of gold;
  Ring out the thousand wars of old,
  Ring in the thousand years of peace.

  Ring in the valiant man and free,
  The larger heart, the kindlier hand;
  Ring out the darkenss of the land,
  Ring in the Christ that is to be.

  Gillad av 2 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Hej Rebwar, redan i början på din text svarade du ju själv på varför det har gått dit där vi är,” Jag mötte under mina år i partiet många fina människor som aldrig kompromissade med sina värderingar och som levde som de lärde.”, Rebwar där har du general felet som jag ser det,
  nämligen bristen på att se andras behov och sätt att leva eller verka.
  Dom flesta balanserade vanliga människor lär sig under livets resa att man är inte solen i ett universum som bara existerar för att göra en nöjd! Denna lektion i ödmjukhet lärs ut på många platser i livets hårda skola, antingen har man föräldrar som lär en veta vikten av att samarbeta och lyssna på andra. Skolan gör det ju inte längre, då det kränker att få lite disciplin. Men värnplikten var ett bra ställe dom flesta fick insikten av att gruppen går före individen och gick stärkta vidare i livet med tanken om att man inte alltid vet bäst själv.
  I det nya Sverige så har dom flesta tydligen inte fått varken civilkurage eller vanligt vett att tänka längre än näsan räcker. Därför har vi alla dessa bekymmer som skyfflas under mattan.
  Där kommer vi in på nästa bekymmer, alla dom som tagit beslut som lett till bekymren
  Har varken ryggrad eller insikten i att erkänna,” Fasen här gjorde jag/vi fel”, utan istället så letas en yttre syndabock att skylla på, dom vita medelålders männen är tydligen ett vanligt val.
  Jag tror personligen, att nästan samtliga i regeringen och dess underlydande organisationer har ett enormt stort bekymmer med att se verkligheten som den är, utan VÄLJER att endast ta in information från sådan media som bejakar deras världsbild och stärker den!
  Alla andra är bara dumma och elaka som inte förstår, hur bra allt kommer bli tillslut.
  Detta kallas på bonn svenska för blåögd idealism, ett finare ord för att vara lite dum i huvudet.
  Hur man botar en sådan sak? Enklast genom att läsa böcker i många ämnen, umgås brett med människor, våga träffa dom som är precis tvärtom mot en själv, lägger man sedan på ett par skitjobb på det. Så infinner sig ödmjukheten nästan per automatik.
  Mvh Göran.

  Gillad av 5 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Om våra politiker använde knoppen till annat än att ha mössan på så kunde ju vi alla njuta mer av vår verklighet.
    Du som är lärd, har du kikat på Sonoluminiscens ?
    Mvh Göran.

    Gilla

  • Hans Högqvist skriver:

   Visst! De genuina idioter jag träffar är nästan undantagslöst högintelligenta ett fack dårar som tror att de förstår allt eftersom de har hög IQ och en fin universitetsutbildning (doktorsgrad).
   Sitter jag och väntar på läkare eller tandvård så läser jag med intresse en modetidning eller skvaller. Trevlig omväxling till motormagasin.
   Förutom teknisk litteratur rymmer bokhyllan s ett par större uppslagsverk, historisk litteratur, böcker om örtväxter och en hel del konst/ akitekturböcker.
   Four-stroke performance tuning av A. Graham Bell finns alltid nära till hands, köpte senaste upplagan nyligen, läst sönder två tidigare upplagor – även Two stroke…. 🙂

   Gillad av 2 personer

 8. AC skriver:

  REBWAR HASSAN, Tack för din uppriktiga text. Förstår att det ligger mycket och kanske smärtsam kunskap bakom dina ord. Jag har sett filmen 678, vilket alla borde göra, jag har även läst Koranen, Haditerna och Sunnah samt besökt mer än hälften av de muslimska länderna i världen, pga mitt intresse för kultur och Islam. Jag lever också med en egen erfarenhet av Taharrush, fast som västerländsk sekulär svensk kvinna. Din ärliga text kan lätt brunsmetas och som vanligt klassas som ett svek och ett sätt att stämpla Islam som en icke fredlig religion. Det är dock dags för Islam att leva upp till bevis som en god förebild för människors strävan efter ett gott liv för alla. Det räcker inte med några Imamer som försöker mildra den destruktiva bild som vi ser omkring oss både i Sverige, Europa och i resten av världen. Det vi ser i filmen 678 är tyvärr också det som förekommer i Sverige och som vi i vårt eget land inte tar tag i. Du ska ha all tack för ditt mod att sätta ficklampan på detta. Du gör verkligen en aktiv gärning här när för mycket fortfarande göms och räds i vårt ”feministiska” samhälle !!

  Gillad av 1 person

 9. Jari Norvanto skriver:

  Michel Houellebecq – ‘Underkastelse’:

  ”Om inbördeskriget bröt ut i Frankrike skulle det dröja ett tag innan det spred sig till sydväst. Jag visste egentligen nästan ingenting om sydvästra Frankrike, förutom att det är en region där man äter confiterad anka, och det kändes som om confiterad anka och inbördeskrig inte alls gick att förena. Nåja, jag kunde ju ha fel.”

  ”I en artikel för Umma om huruvida islam var avsedd för världsherravälde, svarade Rediger till slut jakande på frågan. Han berörde knappt frågan om de västerländska kulturerna, så till den grad uppenbart tyckte han det var att de var dömda (lika självklart som den liberala individualismen måste triumfera så länge den nöjde sig med att lösa upp samhälleliga strukturer som nationer, samfund och klasser, lika självklart var det att den skrev under sin egen dödsdom när den gick till angrepp mot den yttersta struktur som familjen, och alltså befolkningsökningen, innebar; därpå följde rent logiskt islams herravälde).”

  Romanen utspelar sig 2022. Och verklighetens 2018 avslutades, och fortsätter nu i 2019, med de s k gula västarnas protester i Frankrike, mest notabelt i Paris. Och det är väl egentligen ett friskhetstecken mer än något annat. Fortsätter gör också islamiseringen av EU och den vänsterliberala förståelsen genom gränslöshet för överstatliga processer och immigration, förlust av kontrollen över den inre säkerheten i respektive land, och ”liberal” repression av medborgarna. Ju händelserikare, desto mer spännande!

  Gillad av 2 personer

 10. Sih skriver:

  En massgrav med 34 kristna har hittats i Libyen, uppger Libyan Express.. Gruppen ska ha mördats av Islamiska Staten år 2015, enligt libyska myndigheter.

  Tre personer knivhöggs av en utländsk man med en stor kniv vid Victoria Station i Manchester i nordvästra England på nyårsafton. En video visar hur mannen ropar ”Allahu akbar”.

  Under nyårsafton fick Nederländernas största flygplats evakuera och stänga en avgångshall sedan en knivbeväpnad man hotat att spränga flygplatsen och ropat ”Allahu akbar”.

  Problemet är att inte ens ”moderata muslimer” kan ta avstånd från islam, och det finns ingenting, som våldsbejakande islamister någonsin har gjort, som inte har full täckning i islams religiösa texter. Därför är moderata muslimer ett minst lika stort problem som våldsbejakande islamister. Genom sin tystnad – oförmåga eller ovilja att ta avstånd från våldet – legitimerar de islams våldsdåd och utgör själva rekryteringsbasen för våldsbejakande izlamism. Våra säkerhetstjänster kan kanske kartlägga vilka personer som ingår i de izlamistiska nätverken, men kan omöjligen förutsäga vilka moderata muzlimer som står på tur att radikaliseras.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.