Så här går snacket inom polisen

Patrik Engellau

Detta är inte en vetenskaplig redogörelse, utan en anekdot. Men en del anekdoter fångar viktiga stämningar. Jag fick, helt apropå, en hälsning från en källa inom polisen som jag, efter ett antal möten, finner trovärdig. Så här skrev han:

Hej Patrik

Kan inte låta bli att tala om för dig vad jag hörde berättas av min jobbarkompis Fredrik i morse. 

Fredrik har en poliskompis i Malmö. Kompisen jämte en kollega gjorde för en tid sedan ett ingripande mot två personer. Det blev kaos. Ingripandet skedde i närheten av en moské. Poliserna blev attackerade av 30 – 40 personer som kom från moskén. Även imamen var visst på plats. Poliserna fick sedan mottaga hot.

Fredriks poliskompis bor nu i norra Skåne i en lägenhet. Avdelningen för personskydd uppgav att avdelningen inte kan skydda Fredriks kompis eftersom familjen som stod bakom hoten har alltför stort våldskapital. Fredriks kompis hade ändå tänkt lämna Malmö, men nu blev det lite snabbare än planerat.

God Jul

Om detta är sant och om sådana händelser diskuteras inom poliskåren undrar jag hur länge enskilda poliser ska våga livet för en svensk rättsordning som, att döma av våra högsta ledares uppenbara ointresse för frågan, inte orkar värna om sig själv.

64 reaktioner på ”Så här går snacket inom polisen

 1. uppstigersolen skriver:

  Idag skriver DN (har inte läst själv, hörsägen) att det grova gängvåldet helt enkelt har blivit systemhotande. Så din källa inom polisen har nog rätt. Men vi har ju stridserfaren militär. För närvarande stationerad utanför Sverige men de går väl att ta hem? Skjut en buse i Mali eller i Malmö? Nån skillnad?

  Gillad av 11 personer

  • Danske mand med ont i tand, nu också variga bölder fann, måttar spark kamelkulor ibland, två tår från baktrisk kamel möter ben i pann, ådrig näsa finner vila i taklamakans mjuka sand skriver:

   Jag tror ÖB riktar gevären mot oss. Faktum är att jag är helt säker på det.

   Gillad av 6 personer

  • Brunte skriver:

   2015 påtalade jag att Sverige kommer att bli ett nytt Libanon, med långvarit inbördeskrig (20 år). Stämmer rätt bra.
   Men. Vi har ju Stefan Löfven (Bagdad Bob) som lovar ordning och reda och reformer, bara han får fler mmedlemmar. Menar han Tro och Solidaritet??
   By- By Sweden, du före detta gode vän.
   Vad kommer folk att rösta på vid extravalet?

   Gilla

  • Kapten T skriver:

   Nu är det som så att svenska trupper inte jagar ”buset” i Mali. Vi är där för att skydda oss själva! Uppgiften som svenska trupper har i Mali är snömos, FN uppgift är också snömos, att övervaka en fred som de facto inte finns utan för att utgöra stödhjul åt en korrupt och kriminell president. Utvecklingen i Mali har tyvärr alldelse för många likheter med Vietnam på 50-60 talet, vi förstår inte orsakerna och bakgrunden till konflikterna ( jag påstår att det pågår 3 konflikter samtidigt i Mali) och försöker att lösa konflikten ur våran utgångspunkt.
   Tillbaka till Mali-Malmö, kan inte lösa problemen i Malmö med den sortens taktik utan att ta bort orsaken (individerna) ifrån samhället (läs, Sverige) . BTW, de som är i Mali nu har ingen stridserfarenhet!

   Gillad av 2 personer

 2. Danske mand med ont i tand, nu också variga bölder fann, måttar spark kamelkulor ibland, två tår från baktrisk kamel möter ben i pann, ådrig näsa finner vila i taklamakans mjuka sand skriver:

  Ja jag har slutat följa lögnmedia sedan någon tid men har en känsla av att ingen där skrivit om det, inte ens Teororescu.

  Gillad av 6 personer

 3. Christer L skriver:

  Det är nog väldigt många som i flera år sett det här komma på långt håll och sedan allt närmare. Polisens synbara taktik har denna tid varit ägnad åt att relativisera och undvika provocera, att ”bjuda på fika och varm korv” som det heter. Istället för att gå in med batonger, tårgas och pistoler och försvara lag och ordning. Polisledningen har naturligtvis hela tiden vetat att detta är ohållbart – och vem tror att rättsstaten inte är ministerstyrd och att ministrarna inte tjänar helt andra intressen än våra svenska? Vi kommer att backa ända in i kaklet, sa någon. Eller vad var det han sa?

  Gillad av 16 personer

 4. gmiksche skriver:

  Jag saknar ord för att kommentera. Trots att jag förmår formulera mig civiliserat och begripligt i de mest skilda sammanhangen. Men här är det stopp. Alternativet är ett aldrig slutande flöde av okvädesord. De vill jag bespara dem som läser inläggen på bloggen.

  Gillad av 15 personer

 5. boerje2 skriver:

  Lauren Southern visar med sitt besök i den muslimdominerade förorten Lakemba i Sydney tydligt vad Islam innebär och hur polisen agerar för att bibehålla friden/freden.

  Thrown Out Of Sydney No Go Zone

  Gillad av 8 personer

 6. Trygve skriver:

  Det virker på meg som om at dere svensker bare burde la Malmø gå til helvete. Trekk alle svensker og politi ut derfra og trekk all økonomisk støtte. Da vil fort ting gå skeis for dem som hater Sverige. La dem få sitt islamistiske paradis og se hvor mye de liker det. De vil da etter en liten stund finne ut at det kanskje ikke er så bra allikevel og forhåentligvis reise hjem til midtøsten der de hører hjemme. En slik plan er selvsagt avhengig av at land som Saudi Arabia ikke har mulighet til å støtte økonomisk. Dere er nødt til å begynne å tenke i disse baner for enkelte områder i Sverige. Hvis ikke mister dere hele landet.

  Gillad av 7 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Til Trygve – Tror du Jan Bøhler (Ap) er klar over dette? Han har jo tidligere forsøkt å advare, men snakker for døve ører til Raymond &Co. Oslo kan jo gå samme vei.

   Redd at disse menneskene går helt amok og drar på raid blant sivile dersom økonomisk støtte inndras. Men fryktelig at imamer støtter antisvenske og fiendlige holdninger. Salafisme understøttet av Saudi-Arabia og Quatar? Her burde både POT (Norge) og SÄPO undersøke nærmere!

   Gillad av 2 personer

 7. Bernt Ekström skriver:

  Klumpen i magen växer i takt med ”Eländet”.
  Det började med ynkryggen ”Jag Jan Eliasson”.
  Vi är jämngamla. Mitt mål är att överleva honom och urinera på hans grav.
  Axel

  Gillad av 13 personer

 8. Gus skriver:

  Vad blir slutresultatet av denna utveckling? Politikerna ger inte rättsstaten de resurser som behövs för att upprätthålla medborgarnas säkerhet. Dessutom fortsätter man att förvärra problemen ytterligare genom att öka invandringen än mer vilket torde bli resultatet av senaste avtalet man ingått med FN.
  När får vi en privatarme som tar saken i egna händer och organiserar sig på alvar för att driva ut Muslimerna från Sverige?
  Muslimerna är ju mycket angelägna att exponera sin religion med klädstil och så vidare så de vore lätta mål att identifiera för en nationell gerilla styrka.
  Svensk polis som redan är underbemannad skulle inte ha en chans att hindra en sådan utveckling.
  Vilket val skulle den Muslimska diasporan ha? Stanna och slås tillbaka mot Svenskarna som trots allt är i numerärt överläge eller fly som riktiga flyktingar denna gång.

  Gillad av 4 personer

 9. Östrahult skriver:

  Det kan nog ha gått så här långt. Kollar man stämningarna med anledning av den dödsolycka som inträffade i Malmö med en polisbil som voltade så ser man att en del är väldigt hatiska till polisen:

  • Ena ytterkanten gläds åt ”en gris mindre”
  • Andra ytterkanten tycker polisen får skylla sig själva efter alla år av underlåtenhet

  Personligen så tänker jag på likheten med situationen i diktaturer som Sovjet och DDR där det inte fanns minsta yrkesheder och solidaritet i strukturen, alla chefer var bara lydiga svansviftare uppåt. Det måste vara oerhört demoraliserande att arbeta under sådana förhållanden.

  Gillad av 5 personer

 10. Per Eriksson skriver:

  Polisen är den tunna blå linjen mot civilisatorisk kollaps, kåren består av cirka 6000 så kallade ingripande poliser, de tvingas numera till 3 års högskolestudier med studielån, efter examen är lönen cirka 21000/månaden och efter ytterligare 5 år är grundlönen runt 26000 att jämföra med svensk medianlön som ligger runt 30000.

  Yrket är numera livsfarligt, var och varannan utryckning innebär möten med unga män i grupp som har ett enormt våldskapital, till detta ska läggas att i praktisk gärning arbetar även åklagare, domare, journalister och riksdagen mot polisen – de gör polisens jobb nästan omöjligt genom orimligt höga beviskrav, alltid straffsatser på minimumnivå, nedlagda fängelser (tacka Reinfeldt för det) samt att media nästan undantagsvis skärskådar polisarbetet på ett negativt sätt så att polisingripanden ifrågasätts och misstänkliggörs.

  Det hela blir inte bättre av att polischeferna är politiskt tillsatta och saknar kompetens, mod och vilja att berätta hur kritisk situationen är.

  Gillad av 15 personer

 11. Hans Högqvist skriver:

  ”Det börjar med att tågen inte håller tiderna.” lär någon ha sagt om en kulturs nedgång och fall.
  I slutet av 1990-talet skrev Socialdemokratin ett avtal med företrädare för muslimerna ( som egentligen bara företrädde Sunnimuslimer och mer specifikt underavdelningar till Muslimska Brödraskapet) som innebar att ”muslimerna” skulle garanteras stöd och platser inom politik och administration i utbyte mot att muslimerna röstade på (S). ” Vi kommer att plocka Sverige som ett moget äpple” lär en företrädare för MB ha sagt efter detta.
  Jag tvivlar på att vi svenskar kommer att bjuda ett motstånd liknande ett inbördeskrig som Libaneserna gjorde. De som inte lämnar landet kommer att böja på nacken så att bödeln kan hugga eller vända rumpan i vädret och underkasta sig Allah…..
  Eller?

  Gillad av 5 personer

 12. PV Svensson skriver:

  I det allmänna medvetandet så bör en inbrottstjuv eller våldsverkare inte behandlas som att brottet sker på allmän plats. Ansvariga för att hemfridsbrott inte ges bättre skydd i Sverige är lagstiftarna ansvariga för. Politikerna som ägnat hela hösten åt att bilda regering och ännu inte klarat av det. Även polisens resursbrist är regeringens ansvar.

  Gillad av 1 person

 13. Åse skriver:

  Sverige har en feministisk regering” meddelade regeringen i november 2015. Vi håller jämställdhet i hjärtat av både nationellt och internationellt arbete… Det generella målet med regeringens jämställdhetspolitik är lika mycket makt för kvinnor och män att forma samhället och sina egna liv. Detta är i slutändan en fråga om demokrati och social rättvisa.”

  Vänta lite. Borde inte kvinnor som lever under en ”feministisk regering” åtminstone kunna lämna sina hem utan att vara rädda för att falla offer för sexuella övergrepp?

  22 000 sexualbrott anmäldes år 2017 till polisen, 7 370 av dem våldtäkter, enligt Brottsförebyggande rådet, eller Brå. Denna siffra motsvarar ett medeltal av 20 rapporterade våldtäkter per dag – dubbelt så många som år 2005. Dessa är bara de anmälda våldtäkterna. År 2012 anmäldes till exempel bara 20 % av våldtäkterna till polisen, enligt Brå.

  Gillad av 3 personer

 14. Hosianna skriver:

  Mardrömslikt, Patrik, att våra svenska poliser, vars våldsmonopol är avhängigt en lagstiftning baserad på relativt harmlösa svenskars brottslighet, ska behöva uthärda detta – utan minsta hopp om adekvat undsättning…

  … förrän Sverigedemokraterna är överlägset största parti i Sveriges riksdag. Extraval NU!

  Gillad av 5 personer

   • Hosianna skriver:

    Behandlingen av Thoralf är rent bedrövlig, Anders, men vi måste ändå hjälpa oss själva – och våra stackars poliser, sjuksköterskor, läkare, lärare m fl – till ett normaliserat samhälle.

    SD är, enligt min mening, det enda realistiska alternativet till en fortsatt islamisering genom 7-partiets försorg. KD har enorm utvecklingspotential, men M måste hållas kort… av oss!

    Ett nogsamt övervakat extraval med gynnsam utgång för SD är det enda som kan flytta på tillräckligt många ansvarslösa, maktfullkomliga proffspolitiker, för att resten ska ta reson.

    Gillad av 1 person

 15. hl skriver:

  Vid vilken tidpunkt reagerar svensken mot det förfall vi ser idag? Är vi för bekväma? Inte drabbade ännu personligen? När kommer kampviljan fram att försvara oss mot hoten? Var finns vikingarna i oss?
  Beredd trots 72.

  Gillad av 2 personer

 16. Niklas R skriver:

  Svensk lag måste ändras så att utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas.
  Medborgarlagen måste också ändras så att en person antingen är svensk eller utlänning. Utlänning med svenskt pass ska vara förbjudet. Personer med flera medborgarskap blir automatiskt av med sitt svenska medborgarskap och oredliga personer ska inte kunna få svenskt medborgarskap.

  Dessa ändringar kommer att bli ett självsanerande system där kriminella utlänningar grips, lagförs och skickas till hemlandet efter att de antingen avtjänat två tredjedelar av strafftiden i fängelset eller omedelbart efter rättegången.
  Personer i brottslingens närhet som hotar poliser eller andra myndighetspersoner kommer också att utvisas då fängelse finns i den straffskalan.

  Gillad av 3 personer

 17. phnordin skriver:

  DGS borde undersöka franska städer såsom Marseille, Mantes-la-Jolie, St Denis m.fl som har lång erfarenhet av immigration från islamska länder om inte annat för att få bekräftat att den muslimska delen av dessa städer är mer eller mindre ”övergivna” av den traditionella franska polisen. Reglerna där är islamiska och folket vill sköta sig som de är vana från ursprungslandet. Denna utveckling är naturligtvis på god väg även i Sverige.

  Gillad av 2 personer

  • Östanskog skriver:

   Jag har ibland irrat mig med bilen i dessa trakter, PHNORDIN. ”Lyckligtvis” brukar det sitta en gumma i rondellen och vinka. Första gången fattade jag ingenting. För att repetera budskapet gömde sig en ung man med en slangbella i en buskage vid nästa rondell. Sätt huvudet i en kastrull och slå med en hammare sä att jag slipper beskriva ljudet från bakdörren. – Detta kallar jag – lite skämtsamt – för GPS på Marseille-vis.

   Gilla

 18. Arne Groningsson skriver:

  De kvarvarande Poliserna är kvar, för de gillar läget.
  Det är ju än så länge inte strejkförbud i Sverige, och ingen nu levande Svensk har hör deras ”fack” protestera på allvar, än mindre varslat
  . Hade Polisen varit enig, en grupp normala individer med sammanhållning, så hade de fått bort Eliasson på 20 minuter, men den sammanhållningen saknas.
  Sluta tjata om att Polisen följer direktiv uppifrån, de gör möjligtvis de politiskt tillsatta cheferna, men de som jobbar borde ha en egen vilja, om dom inte gillat läget.

  Gillad av 2 personer

 19. Jonas Bohman skriver:

  Jag beundrar dom som jobbar som poliser. Jag hade inte klarat av det, med tanke på samhällsutvecklingen och allt grovt våld. Heder och uppmuntran. Ingen skugga skall falla på enskilda poliser. Sen funderar jag mycket på, hur länge till, förväntas svenskarna betala en av världens högsta skattesatser, vi ställer upp på samhällskontraktet, och jag tror dom flesta anser att staten; i detta fall polisen, skall ha våldsmonopolet. Det kanske är dags att börja leverera. Jag oroas över den dag, och den kommer, när vanligt hyggligt folk tappar tilltron och respekten för polisen, om nuvarande samhällsutveckling bara får fortsätta. Jag är rädd att jag är en av dom. Detta skall vi all fundera på. Som en norsk filosof så i höstas, om en organisation inte klarar av sitt uppdrag, kanske den inte längre har existensberättigande. Ja, kanske dags att börja leverera. Jag som enskild kan inte hävda laga befogenhet, eller börja beväpna mig, och börja agera på egen hand.

  Gilla

 20. Jari Norvanto skriver:

  ”Jag oroas över den dag, och den kommer, när vanligt hyggligt folk tappar tilltron och respekten för polisen, om nuvarande samhällsutveckling bara får fortsätta.”

  Ännu mer oroande om de inte tappar tilltron…

  ”Jag som enskild kan inte hävda laga befogenhet, eller börja beväpna mig, och börja agera på egen hand.”

  Nej, men du kan beväpna dig.

  Gillad av 2 personer

 21. Göran Holmström skriver:

  Skrämmande att mina tankar under,” Vår Beredskap” infriades rätt omgående efter jag skrev om att förbereda sig för oroligare tider.
  Lider med dom enskilda poliser som drabbas av våld och hot. All heder till dom som kämpar på.
  Men ansvariga och politiker som åstadkommit denna röra borde kölhalas mer än en gång.
  Att cyniskt skylla på att man varit naiva räcker inte på långa vägar! Ni har lekt bort skattemiljarder och förvandlat ett tryggt homogent land till ett land fullt av spänningar och våld.
  En sak kan jag lova, om det smäller ordentligt och kollapsen kommer. Så lovar jag att aldrig lyfta ens ett finger för att hjälpa er som ställt till med eländet. Skulle ni ligga och be på min mark,
  så kommer jag släpa bort er ut på landsvägen.
  Nej tror inte på våld som den fusk-Buddhist jag är. Men när det gäller sådana tomtar som ni ansvariga så krävs det mycket disciplin för att inte förfalla till lägre känslor som både kokar och vill ut.

  Gillad av 3 personer

 22. Anders Lagerbielke skriver:

  När polisen inte kan/orkar ta itu med problemen i vårt samhälle måste försvarsstyrkorna komma in i bilden. Om inte är det en stor och trolig risk för att anarki kommer att råda i hela Sverige. Det behövs en stark ledare men det finns alltid en sådan. Det som nu råder i Sverige är om inte anarki så i vart fall en Marianergrav mellan vanligt folk och politikerna. Att sitta i ledande ställning och tala om utsatta områden och vad man kan göra för att hjälpa dessa stackars kriminella. I Malmö borde snarast utfärdas undantagstillstånd tills det att samtliga eller så många som möjligt har satts inom lås och bom. Icke svenska medborgare utvisats oavsett skäl till så kallade förmildrande omständigheter. Överklagande av utvisningsbeslut ska inte få förekomma! Aktivt sökande efter dessa förbrytare eller icke önskvärda ska prioriteras!

  Gillad av 2 personer

 23. Birgitta skriver:

  Undrar när det blir blir tillspetsat, på vilken sida polisen då ”måste ” stå ?
  Minns att jag då när militären i Turkiet misslyckades ……..undrade ….varför ?
  Vilka krafter är i rörelse numera ?

  Gilla

 24. Thomas Rönnberg skriver:

  Som vanligt gillar jag dina inlägg., PE. Men jag har varit smått kriminell. Snattatade ett par Japp på Konsum i Hökarängen när jag var 15. Mamma blev förbannad, ryckte mig i örat o gav mig en hurring. Pappa satt på ölfiket o drack pilsner, men sen blev jag ganska ok. Blev inte Kumlabo. Kanske lite Maskrosbarn idag. Trors allt, man gör egna val som vuxen. Dom flesta gör det. Dom som inte gör det måste vi skydda oss mot, oavsett om dom kommer från Sollefteå eller Bagdad. Tyvärr är många nu från dysfunktionella länder hära.
  Fast en del knäppa veganer i Umeå är ju jätteblonda, o ja, fan vet vem som ör bäst, kramar till alla goda gubbar o gommor

  Gillad av 1 person

 25. Thomas Rönnberg skriver:

  Skojar lite. Man måste vara nyanserad när det gäller polisen. Dom griper inte bara utlandsfödda.
  Nej, ifjol grep dom en starkt berusad man från Värmdö som hade glömt att knyta fast sin båt. Den flöt omkring hära på Baggensfjärden. Men hans fru var nykter o sa att:
  -Nää, min gubbe ha ba tankat lite. De går över sen
  -Ja, visst, men har frun inte sett någon misstänkt?
  -Näe, bara han som tjuvfiskade. Gunnar heter han
  -Så det fanns ingen som talade på bruten svenska?
  -Jo, en från Stockholm. Konstig man. Jag fattade ingenting.
  -Tror du att han möjligeen kan ha varit terrorist?
  -Äh, gubben o ja ska bara rensa nätena nu. Skiter väl i jävla sorrister. Vill du ha en torsk?

  Gillad av 1 person

 26. Thomas Rönnberg skriver:

  Läget i Sverige nu är lite osäkert. Men jag tror att det blir bättre. Domedagsprofeterna till trots. , meSverige är ett bra land. Många vill därför komma till oss. Alla bra människor är välkomna hit, oavsett religion och ursprung. Sverige har också varit ett krigarland. Så alla gillar inte oss nu. Även idag har vi blod på våra händer eftersom vi säljer vapen till framförallt Mellanöstern där dom vill ha ihjäl varandra.😢

  Gilla

  • Skillnad skriver:

   Det du måste lära dej, är att världen är full med skit. Full med galna människor. Och det kommer inte bli bättre, det blir bara värre för varje utlending ni slipper inn i Sverige. Många vil komma till Sverige fördi i Sverige kan dom leva utan att jobba. Dom hatar svenner och svensk kultur, och kommer dom hit til Sverige så måste svenner betala för dom. Det är perfekt för dom, vantrogna svenner måste betala alt för dom. Dom kan sitta på röven i Sverige, inte göra någonting och överleva. Dom vil inte bli en del av Sverige, dom vil snylta på Sverige, dom vil ta allt ni svenner har.

   Gillad av 2 personer

 27. Skillnad skriver:

  Om jag tar med mej 30 norrmän till Sverige och attakerar polisen, då stoppar polisen oss med en jävla gång. Det finns ingen sjans för att polisen låter oss komma undan med det.

  Men om jag tar med mej 30 arabere og afrikanare, då vinner vi. Då klarar inte polisen stanna oss.

  Det är skillnad på folk ja. Svensk polis klarar fint att stoppa Skandinaviska män, det är inget problem. Men kommer dom från östern eller afrika, nej då är det över. Då ger polisen sej. Då får polisen stryk.

  Gillad av 3 personer

 28. Skillnad skriver:

  En historia från Sverige, tidligt på 1990-talet; jag och några kompisar dro til en stad i Sverige. Vi var unga och dumma och vi uppförde oss som skit. Vi var skit. Efter att ha uppförd oss som skit i et par timmar så var det slut; plötsligen kommer en polisbil körande, rakt framför oss och stannar. Och ut ur bilen kommer två poliser, dom skriker`”inte rör er!!” och riktar två vapen mot oss. Vi sket i våra byksor. Vi var inte förbered på det. Vi sto där som tre idioter och anade inte va vi skulle göra.

  Efter 10 minuter sa polisen at vi skulle lämna Sverige. Nu med engång. Så vi gikk till vår bil och körde mot Norge. Polisen körde bak oss hele jävla vegen. Dom fölgde oss hela vegen til gränsen för att vara säkra på att vi lämnade Sverige.

  Vilken polis! Dom burde fått en medalj! Dom gjorde jobbet. Det var inte några silkehanskar, dom var hårda som fan. Och dom fixade problemet med en gång.

  Så va hände? Va var det som gikk fel? Svensk polis var bra som fan förut, men nu klarar dom ingenting.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.