Knähunden major Björklund

Stefan Hedlund

Spelet kring försöken att bilda regering når ständigt nya lågvattenmärken. Efter att först ha fällt statsminister Stefan Löfven i en misstroendeomröstning, valde Riksdagen att rösta nej till Ulf Kristersson som regeringsbildare, bara för att kort tid därefter rösta ja till Kristerssons budgetreservation, och att endast dagar senare rösta nej till Löfven som regeringsbildare. Att hänföra till detta som rent och skärt apspel torde inte vara någon överdrift. Många skulle nog föredra grövre epitet.

Politiska kommentatorer brukar hänvisa till att bollen ligger hos Centerpartiet och Liberalerna gemensamt. Inget kunde vara mera missvisande. En enkel blick på den ”matematik” som haft så stort inflytande över processen ger vid handa att det finns två huvudsakliga alternativ. Till vänster finns den ”rödgröna röran”, som samlar 144 mandat. Till höger finns spillrorna av det som en gång kallades ”Alliansen”, alltså Moderaterna och Kristdemokraterna, som tillsammans med Sverigedemokraterna samlar 154 mandat.

Med sina 31 mandat har Centerpartiet blivit vågmästare mellan dessa block. Utan Annie Lööfs godkännande kan ingen regering bildas. Liberalernas 20 mandat är däremot i sak irrelevanta. Om Jan Björklund väljer att rösta med sina gamla vänner blir det, tillsammans med SD, bara 174 mandat. Om han väljer att stödja de rödgröna blir det ännu färre – blott 164 mandat. Den uppenbara sanning som stått klar ända sedan valet i september är att Liberalernas enda roll är erbjuda informellt politiskt stöd åt Centerpartiet. Något aktivt inflytande över hur de andra partierna uppträder kan man inte räkna med, utöver att skapa frustation och vrede.

Oavsett hur mycket Björklund väljer att piruettera och estradera förblir han föga mer än en knähund åt Annie Lööf. Hans reaktion när det stod klart att Lööf tänkte bränna även Stefan Löfven, liksom hon tidigare hade bränt Ulf Kristersson, var närmast patetisk – han var besviken! Det ligger ett element av poetisk rättvisa i att en person som visat sig så totalt skrupelfri i att driva eget maktspel inte har förmått genomskåda vad matte haft för agenda.

Samtidigt som han offentligen bekände sig till en alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister, valde Björklund att under täcket förbereda ett avhopp till en ministär ledd av Stefan Löfven. Det som lockade var självfallet en belöning i form av en ministerpost, som i ett senare skede kanske till och med skulle kunna växlas in i en välbetald sinekur i Bryssel.
Alternativet var att först bli avsatt som partiledare, och sedan kanske även bli utan riksdagsplats, om Liberalerna skulle tvingas lämna Riksdagen.

Om Björklund hade förmått inse det som sedan länge varit så uppenbart, nämligen att den enda statsminister Annie Lööf inte tänker blockera heter just Annie Lööf, då hade han både kunnat bespara sitt parti uppslitande interna stridigheter, i frågan om stöd åt Stefan Löfven som statsminister, och sig själv en hel del förnedring. Särskilt patetiskt är att han tycks ha varit så säker på samspelet med Annie Lööf att han redan innan partistyrelsen fick ta ställning till sidbytet hade börjat räkna in de trettio silverpenningarna, i form av statsrådsposter till lojala medarbetare som partisekreterare Maria Arnholm.

Det samlade och bestående intrycket av hur radarparet Lööf och Björklund har agerat måste bli att understryka självbedrägeriets makt som drivfaktor.

Den enda rimliga tolkningen av Lööfs uppträdande ligger i att hon är så övertygad om sin egen förträfflighet att hon fortfarande tror att hon via sin obstruktion av den demokratiska processen till slut faktiskt skall lyckas uppnå att hon blir statsminister. Den enda rimliga förklaringen till att hon fortsätter att upprepa sitt nattståndna mantra om att vilja ha en alliansregering med stöd över blockgränsen ligger i att Miljöpartiet endast kan tänka sig att ingå i eller stödja en sådan regering om statsministern heter just Annie Lööf.

Problemet för knähunden Major Björklund ligger i att det i denna process inte finns någon annan plats för honom än att lydigt traska med sin matte, att kasta beundrande blickar, och vid behov kanske även bidra med ett litet gläfs om att hon skulle vara utmärkt som statsminister. Då Lööf inte hade några som helst planer på att agera knähund åt Stefan Löfven, fanns det aldrig på kartan att han skulle kunna förverkliga sina statsrådsdrömmar. Samtidigt med att han på detta vis låtit sig förnedras, mals hans parti ned i opinionsmätningarna.

Om det skulle gå till extra val, är sannolikheten hög för att Centerpartiet kommer att klara sig någorlunda väl. Partiet har goda ekonomiska resurser, och man har en solid väljarbas av hipsters som överdoserat sina veganlatte och som anser att höjden av lycka är om Södermalm kan omvandlas till en mångkulturell svensk version av New York – med trendiga restauranger, gallerier och grafitti, hand i hand med slum, brottslighet och rasmotsättningar.

I dessa kretsar framstår Annie Lööf som höjden av postmodernt normkritiskt raffinemang – uppkäftigt högklackad, alltid redo att näpsa gubbväldet (personifierat av Stefan Löfven), och med en politiskt mycket korrekt hållning både till ett ytterligare massivt inflöde av migranter och till gränsöverskridande former av familjebildning, inkluderande polygami.

För Liberalerna finns inga säkerhetsnät. Partiet har tomt i kassan och dess väljarbas är i hög grad allmänborgerliga låneväljare, som kommer att fly till M och KD. Priset man riskerar att få betala för att ha stuckit kniven i ryggen på Ulf Kristersson är att det en gång ärevördiga Folkpartiet inte längre finns i Sveriges Riksdag. Var det värt det?

47 reaktioner på ”Knähunden major Björklund

 1. Aha skriver:

  Värnpliktige, eller vad han nu varit, Stefan Hedlund verkar ha fångat processen bra i den pågående regeringsbildningen, bättre än någon annan. Major Björklund har gått vilse i pannkakan. Lottan Annie Lööf ångar på och ser sig som den, i kraft av god ärtsoppa (?), vara den som egentligen borde ha högsta befälet.

  Hå ja ja, många känner sig kallade men få är utvalda.

  Gillad av 3 personer

 2. Tritonen skriver:

  Den demokratiska utvägen ur den rådande handlingsförlamningen är ett extraval. Väljarna räds inte, men politikerna vill inte ” kasta ut Sverige i ett extraval”. Nej, det tror jag det! Nu när de avslöjat sina dolda agendor, vill de inte veta av folkets dom. Opinionsundersökningarna är inte roliga att läsa för småpartierna, kanske med undantag för MP, som inför EU-valet toppar laget i hopp om att det ska ge draghjälp åt riksdagsvalet.

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Ja, Björklund har nog all anledning att fråga sig det efter att han blivit avsatt som partiledare och att partiet åkt ur riksdagen när han kommer hem till sin familj som lär vara de enda som hurrar för hans ståndaktighet (läs HC Andersens saga); var det värt det?

  Gillad av 2 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  En gång använde man ett begrepp ”polsk riksdag” för att beskriva det som nu utspelar sig i Sveriges Riksdag. Det eviga pratandet och svikandet i den polska riksdagen användes som argument för hederliga personvalssystem som i England, vilket möttes med den krycka på de korrumperade partikanslivalsystemen i andra länder som kallas fyraprocentspärren, i vissa länder fem procent. Det förefaller emellertid som om denna fyraprocentspärr inte fungerar. För det första gör den det svårt för seriösa partier att växa sig stora, efterom spärren ligger för högt. För det andra gör den det svårt att enas om en regering, och regeringar är ofta beroende av småpartier i ”mitten”, som därigenom får oproportionerlig makt, eftersom spärren ligger för lågt.

  Mitt förslag till övergångslösning innan vi inför det hederliga systemet med demokratiska val i enmansvalkretsar är att man avskaffar fyraprocentspärren i Riksdagsvalet, så att ett parti med 1/349 av rösterna också får ett mandat, medan man höjer spärren till tio procent för att ge en riksdagsgrupp rätt att deltaga i förtroende- och budgetomröstningar. Vidare borde vi anpassa vår parlamentarism till andra länder och använda oss av förtroendeomröstningar för att avsätta statsministern och inga omröstningar för att tillsätta honom.

  Gillad av 14 personer

 5. brrr skriver:

  Ja, blir det extraval ser det ju ut som att L är borta ur leken. Men det övergripande läget lär inte förändras särskilt mycket, merparten av det sovande folket befinner sig fortfarande i medias Utopia.
  Jag tror dock inte man ska underskatta Lööfs kompisar i finansgräddan, har dessa bestämt sig för att Lööf ska bli deras nästa nyttiga idiot i sverige, så är det stor risk att de får sina önskningar uppfyllda. Lite påtryckningar när de träffar inflytelserika svenskar i Bryssel, och katastrofen är ett faktum. Varesig det blir extraval eller ej.

  Gillad av 2 personer

  • En dansk gungade så på kamel i sand, leende fattigt på en tand, längtade efter mjödets skummiga rand, nej! passgång mot öst, trots både betsel och läderband och av spöet tröttade hand skriver:

   Fast någon enstaka procent har ändå flyttat sig på ett par månader, det blir på ett år en del, SD är nu andra största parti också i SIFO som ju har korrigerat för valfusket, så trenden är klar. Till sist så blir det bara de mest inbitna pk-isterna med sin latte serverad av invandrare i Stocholms innerstad som röstar pk, tillsammans med politiker, och högre tjänstemän och invandrare (tills ett muslimskt parti bildas). Kanske 5 år tills detta tillstånd uppnås, så det är bråttom med både massinvandring och att begränsa demokratin ytterligare för etablissemanget. Bråda dagar.

   Gillad av 5 personer

   • Christer Hanefalk skriver:

    Hej!
    Apropås ‘valfusk’ som du tar upp: är det någon läsare av artiklarna på Det Goda Samhället som kan upplysa mig om hur många procent av rösterna för S som är resultat av den sedan ‘urminnes tider’ inarbetade metoden att ‘dammsuga’ äldre- och demensboenden på röster? Eftersom vår valmanskår till snart 35 procent består av pensionärer och hela valmanskåren uppgår till cirka 7,6 miljoner så finns det ju många procent som som ‘ligger’ där (kanske i dubbel bemärkelse??). Med ett valdeltagande på 87 procent så motsvarar varje procentenhet lite drygt 65.000 röster. Med stigande förväntad livstid, blir de så kallade ‘sistagångsväljarna’ viktiga mål för partier utan ledarskap, styrfart och idéer. Vi vet ju via undersökningar att i åldersgruppen +75 så röstar 46 procent på S. Frågan är om de själva hade ork, syn och rörlighet nog för att lägga röstsedlarna i de tre kuverten. Eller fick de kanske hjälp av omtänksamma valarbetare.
    Så, snälla – du som vet eller tror dig veta; hur många ‘sistagångsväljare’ lyckades S ‘värva’ (fel ord – jag vet, men det är kanske det ord man använder internt…??) i valet 2018?

    Gilla

  • Linden skriver:

   Jag litar inte på Ulf K, vi minns när han fick frågan varför våldtäkterna ökar i Sverige och svaret blev: jag har ingen aning.
   Antingen är karlen korkad eller lögnare båda sakerna lika illa.

   Gillad av 10 personer

   • brrr skriver:

    Kristersson ljuger såklart. Han går på slak lina, krossat glas och nattgammal is mellan M:s konservativa och liberala falanger. Ena falangen sneglar mot KD, SD, MED eller AfS, andra falangen sneglar mot C eller i vissa fall möjligen L.

    Gillad av 2 personer

 6. Östrahult skriver:

  Björklund: Att han är major säger väl en del om hur illa ställt det är i Sveriges försvar.

  Liberalerna: Björklund och kompani har totalt förvanskat partiets budskap. Jag har gjort tester och funnit att om jag jämför partiprogrammet med hur jag uppfattar partiet så är det stora skillnader. Så partiet är precis som Centern – en enmansshow.

  Centern: Partiet leds av en person som lämnat jordelivet i och med att hon lever i en egen bubbla. Det finns en medlemskategori till vid sidan av hipsters och det är jord- och skogsägare, partiet är helt enkelt en intresseorganisation för subventioner till dessa.

  Skulle Lööf bli statsminister lär hon gå samma öde till mötes som Macron och det gamla ordspråket besannas ånyo (tomma tunnor……)

  Gillad av 6 personer

 7. Kalle skriver:

  En berättigad fråga. Har Centern fått så många medlemmar med Muslimsk tro, att deras politik börjar dominera över Centerns gamla bondekultur. ( Som i Sossarnas, Tro och Solidaritet) Vidare, går hon på något skumt bolmvägen eller piller??
  Eller är det så att hon går och är livrädd för sina nya importerade medlemmar , vad dom kan ställa till med.??
  Man undrar??

  Gillad av 1 person

 8. Göran Fredriksson skriver:

  Som kompaniofficer lär man sig militär taktik, hur man slår fienden i skogsbrynet. I politiken motsvaras detta av att man en slagkraftig debattör. Björklund är en slagkraftig debattör.

  På högre militär nivå, dit kompaniofficeren Björklund aldrig nådde, lär man sig strategi, hur man vinner kriget. i politiken svarar detta mot hur man långsiktigt bygger upp partiets förtroende så att partiet blir stort och inflytelserikt.

  Avgörande för det ständigt minskande förtroendet för liberalerna är Björklunds avsaknad av strategisk förmåga och bristande ledarskap. Hans historiska misstag var att kasta Lars Leijonborgs och Mauricio Rojas kravliberalism på sophögen för att ersätta den med en dumliberalism som bortser från att både en välfungerande nattväktarstat och en intolerans mot de intoleranta är nödvändiga förutsättningar för existensen av ett liberalt samhälle.

  Gillad av 5 personer

 9. Rikard skriver:

  Hej.

  Var det värt det, är frågan. Vem ska svara, är det tänkt?

  Ska man avge ett personligt svar, så blir det: ”Ja! Detta apspel är definitivt värt det, för att en gång för alla bli av med det parti som bär huvudansvaret för att Sverige slog in på undergångens väg!”

  Ledtråd: Bengt Westerberg.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 12 personer

  • Erik2 skriver:

   Det började med ATP omröstningen 1959. Königsons nedlagda röst betydde kollektiv lösning av pensionsfrågan i sann socialistisk anda. Alternativet, att bygga vidare på individuella lösningar dog där och då. Det som också dog där och då var det svenska frihetliga samhällsidealet, framväxt under Gustav V. Därefter har kollektiviseringen gått vidare till område efter område. Åtföljt av skattehöjningar och regleringar. Idag styr en kommunistisk junta, mer eller mindre väl dold, med stark bas inom UD och biståndskomplexet med vidhängande organisationer och stiftelser. Målet är världskommunism och man går via FN. Just nu ser de ostoppbara ut.

   Gillad av 7 personer

  • Stefan Hedlund skriver:

   Uppsala universitet – ävenledes illa ute men ännu inte fullt lika postmodernt normkritiskt och intersektionellt genuscertifierat fördummande som mitt alma mater i Lund. Harmonisering pågår dock, och all högre utbildning inom samhällsvetenskap och humaniora kommer snart att vara fullt anpassad till den standard som gäller på Södertörn.

   Gillad av 13 personer

 10. En dansk gungade så på kamel i sand, leende fattigt på en tand, längtade efter mjödets skummiga rand, nej! passgång mot öst, trots både betsel och läderband och av spöet tröttade hand skriver:

  Apspel.

  Gillad av 1 person

 11. Åse skriver:

  Medborgerlig Samling verkar misstycka med Katerina Jabouchs fokus på FN:s migrationspakten.

  Man menar att det inte främst är innehållet i avtalet som är problemet, utan hur pakten togs fram, alltså utan en konsekvensanalys eller någon politisk debatt i riksdagen.

  ”Sans, relevans och leverans ska krävas i varje politisk fråga”, påpekar partistyrelsen.

  I ett inlägg på Twitter svarar Katerina Janouch partiledningens avståndstagande med att hon tydligen ”duger bara att utnyttjas som ‘kändis’ och dragplåster när det passar, sen slängs hon åt vargarna”.

  Se där inte ens MED kan stå upp mot de onda krafterna. Vi får hoppas att de stannar kvar på prommillenivån.

  Gillad av 10 personer

  • En dansk gungade så på kamel i sand, leende fattigt på en tand, längtade efter mjödets skummiga rand, nej! passgång mot öst, trots både betsel och läderband och av spöet tröttade hand skriver:

   AFS!

   Gillad av 1 person

  • Erik2 skriver:

   MED dog som rörelse där och då. Man har härmed visat att man inget har att tillföra till dagens verklighet. Extra tragiskt då deras tankar i grunden bygger på en frihetlig grund. Dessa tankar saknar talespersoner och talesorganisationer idag. De stora som skulle kunna driva detta, t ex C och M, verkar tyvärr vara infiltrerade av kommunister och religiösa extremister. Varför nämner jag inte L? Därför att det partiet slutligen nu under hösten inför öppen ridå visat djupet på den kommunistiska infiltrationen. Partiet förtjänar det öde det nu går till mötes.

   Gillad av 3 personer

   • brrr skriver:

    ”De stora som skulle kunna driva detta, t ex C och M, verkar tyvärr vara infiltrerade av kommunister och religiösa extremister.”

    M och C har sedan länge varit nyliberaler och har inte längre det minsta att göra med vad de var när de flesta DGS-läsare etablerade en partipolitisk hemvist.
    Liksom S och V blivit postmodernister vilket inte heller har det minsta att göra med vad de en gång var.
    L är nog det parti som fortfarande är mest likt vad Fp alltid varit.

    Så ser jag på sakernas förhållande.

    Nyliberalism och postmodernism har det gemensamt att de vill ha ”en öppen och gränslös värld” med massiva folkförflyttningar, men de vill det av helt olika skäl och med helt olika mål.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Jag var under några år aktiv i MED. De hette Borgerlig Framtid först. Vi fick fram ett i mitt tycke bra partiprogram. Sen hände ingenting. Och ingenting. Så jag valde att bli aktiv i SD istället. Vi ses ju som nåt katten släpat in av många men mina vänner tycker det är helt OK. Hur stora kan vi bli? 10 000 kronors fråga. Det beror på hur många som får känna multikulturen in på bara skinnet.

    Gillad av 7 personer

 12. Per Eriksson skriver:

  Liberalernas plats i riksdagen säkras och återsäkras varje gång de byter partiledare, med Björklund åker de ur riksdagen men detta är dessa Liberaler medvetna om och därför byter de ut Björklund före nästa val.

  Den nye partiledaren kommer att prata lite småtufft t ex lite fler krav i skolan och lite fler striktare krav på bidragsinvandrare, lite mer pengar till kulor, krut & drivmedel för försvaret, när detta är gjort så har Liberalerna sina 4%.

  Liberalernas väljarbas finns i de större städerna, i mindre städer och på landsbygd existerar de knappast, partiet är stort bland välbeställd medelklass, i Brommas villakvarter fick partiet nästan 30% i förra valet (Centern fick nästan 30% i Djursholm i kommunalvalet)

  Liberalernas väljare är urbana, ser sig själva som sofistikerade och kulturella världsmedborgare, de dyrkar överstatlig maktutövning dvs all makt hos EU och/eller FN.

  Den som har en intellektuell nyfikenhet på Liberaler bör ta sig till en vernissage i en svensk residensstad, hälften av champagne drickarna är Liberaler.

  George Orwell hade mycket att säga om Liberaler : ”a Liberal is a power worshipper without power”

  Gillad av 3 personer

 13. Ali Baba skriver:

  Det är anmärkningsvärt att Björklund tidigare i Liberalerna varit den som drivit en realistisk och ej av förljugen moralism anfrätt linje visavi SD. Bjröklund har tidigare givit uttryck för att vilja behandla SD som ett parti ibland andra. Att statsmedia inte konfronterar Björklund med denna
  positionsförändring är dock förutsägbart. Påhejad av Aftonbladets ledarsida och det cyniska maktpartiet, som bedriver två olika migrationspolitiska linjer samtidigt, kunde man senast höra Björklund förfasa sig över en ”högerregering”; samma retorik som s plägar använda i valrörelser är nu en del av janusansiktet Björklund retorik.

  Lööf och Björklund har om några bara förstärkt SD, målat in sig i ett hörn och firat gemensamma triumfer i kampen för ett nytt rekord i borgerligt politiskt självskadebeteende.
  Att tro sig helt fjärrstyras av det diaboliska SD vid bildandet av en alliansregering är att underkänna sig själva att med den initiativrätt och makt över dagordningen som följer av regeringsmakten driva en konsistent linje och syna exempelvis socialdemokraternas förhandlingsvilja att utestänga SD. Socialdemokraterna som i detta monumentalt hycklande sällskap tidigare brutit budgetpraxis i riksdagen med SD:s stöd.

  Gillad av 2 personer

 14. Kapten T skriver:

  @Hedlund- Sluta med att använda den militära graden major om (L)’ s partiledare. Jag vill inte kopplas ihop med honom och enligt mitt sätt att se på det så förminskar man mitt yrke – jag är soldat, jag har tjänat mitt land där Sveriges riksdag här sänt mig, jag har skador ifrån mina utlandstjänstgöringar, jag bär min uniform med stolthet – han och jag ÄR INTE lika!
  Kapten T

  Gillad av 5 personer

  • En dansk gungade så på kamel i sand, leende fattigt på en tand, längtade efter mjödets skummiga rand, nej! passgång mot öst, trots både betsel och läderband och av spöet tröttade hand skriver:

   För att inte tala om devalveringen av graden Överbefälhavare.

   Gillad av 4 personer

   • brrr skriver:

    Jag noterade att Bydéns första offentliga uttalande efter att han tillträtt ÖB-posten, var att uppmana svensken att absolut inte ta del av fake news i s.k. alternativ media, utan hålla sig till sanningssägarna i Public Service, DN o.s.v.

    Gillad av 1 person

   • O.T. skriver:

    Brrr
    I TT:s rapportering om Afs torgmöte, vilken var den mest använda källan när tidningarna rapporterade om mötet, beskrevs händelsen som en högerextrem demonstration där polisen ingrep mot personer som störde mötet.

    Däremot nämns inte att ordningsstörningarna uteslutande kom från motdemonstranterna, och huvudsakligen från invandrargäng.

    Exemplen är hur många som helst.

    Gillad av 6 personer

 15. Lars skriver:

  Det har aldrig gått att lita på gamla Folkpartiet/Liberalerna när det verkligen gäller.
  Konstant på fel fot och i otakt med verkligheten. Men så blir det när man drivs av politisk korrekt ängslighet. Jag konmer inte sakna dessa socialliberaler, deras tid är förbi. Snacka om att vara på fel sida av historien haha!

  Gilla

 16. Bosse skriver:

  Hörde att Björklund har blivit befodrad från major till tamburmajor
  Kan vara bra om han skall lyckas bära upp vikten av sin egen kostym

  Gilla

 17. Claes skriver:

  Stefan missar en alternativ förklaring till C.s agerande : Att uppnå målet att efter 2022 års val vara ett 20-procentsparti med Annie Lööf som statsminister. Den mest realistiska vägen dit är att tvinga fram en omaka koalition S + M som i en kommande lågkonjunktur tvingas fatta en rad impopulära beslut som C i opposition kan kritisera.

  Gilla

 18. Samuel af Ugglas skriver:

  ”…det en gång ärevördiga Folkpartiet inte längre finns i Sveriges Riksdag”.
  Folkpartiet som den 10 Juli 1932 gav socialisterna Carte Blanche att förslava och fördriva den svenska landsbygdsbefolkningen kan man knappast kalla ärevördigt.
  Den skam stämpeln hoppas jag verkligen skall fördriva folkpartisterna ur Sveriges Riksdag en gång för all tid.
  I dag upplever svenska folket sin 97 de dag med ”demokrati”. Njut.
  Red ut olagligheterna som begås av den avsatte Löfven snarast!

  Gillad av 3 personer

 19. Stig Morling skriver:

  Nej inga fula ord! En god vän till mig definierade det hela en gång: ”Konsten att måla in sig i ett hörn mitt på golvet”. Den gamle fromme sade ”Sanctus Bededictus”, eller (o-)heliga enfald!!

  Gilla

 20. Gösta Johnsson skriver:

  Bra skrivet och analyserat Stefan H! Kan bara hålla med. Jag tror att senaste SIFO-mätningen är missvisande. Har en känsla av att C-partiet fått alldeles för många %…ligger troligen ett par tre % under valresultatet efter de många lustiga turer och piruetter som dess ledare Annie L utfört sedan valet i september. …och nedgången kommer nog att fortsätta ned mot 4% med det program och den politik det partiet förordar med öppna gränser mm
  L-partiet är nog på rätt nivå med någon % under spärren efter de konstigheter Jan B och hans vapendragare i ledningen utfört och levererat..
  Om M sköter sina kort nu kommer Ulf med stöd av KD och SD att bli statsminister! Allt annat vore konstigt och obegripligt!

  Gilla

 21. P I Persson skriver:

  Fortfarande är det så att det rödgröna blocket är störst med 144 mandat. Alliansen har 143 och SD 62.

  Det finns bara en utväg som är politiskt möjlig även om den är oerhört svår. Att låta det största partiet, utan allianser eller koalitioner, bilda minoritetsregering och (försöka) regera med hoppande majoriteter.

  Gilla

 22. Jerum Jerum skriver:

  Ärevördigt? FP har alltid varit pseudo kommunister. Många av partiledare och företrädare var maoister i unga dar, till exempel Lejonborg.
  L har viss parlamentarisk relevans i att om han stödjer Löfven och C lägger ner sina röster så blir Löfven statsminister med Ls hjälp. Logiken bakom det vore att Lööf slapp äta skor men finge en regering som gått till val på snarlik attityd till hennes egen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.