Ny podd! FN:s migrationsavtal är inte bra för Sverige

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av Tankar från framtiden (inspelat 11/12) pratar jag med Det Goda Samhällets skribent Jan-Olof Sandgren om FN:s migrationsavtal: ”Global compact for safe, orderly and regular migration”. Vår regering skrev på avtalet den 10 december. Men är det bra för Sverige? Nej, menar både jag och Sandgren.

Flera länder, som styrs av regeringar som sätter sina länders intressen främst, har hoppat av. USA och Israel är inte med. Inte heller Australien, Österrike, Polen med flera. Men Sverige vill ju fortfarande spela ”den humanitära stormakten” på den globala scenen.

Avtalet är inte juridiskt bindande, men kommer så klart att användas av öppna gränser-förespråkare för att utöva press: ”Vi har ju skrivit på avtalet, så nu måste vi göra si och så”.

I Global Compact talas det om vikten att ”eliminera” rasism riktad mot migranter, men ingenting om den rasism och den kriminalitet som drabbar ursprungsbefolkningarna i mottagarländerna. Det talas vidare om ”intolerans”, men ingenting om den intolerans som vunnit spridning i västvärlden genom islamiseringen, ett fenomen som är en direkt följd av massinvandringen.

Det här är typiskt – ursprungsbefolkningarnas känslor, rättigheter och intressen ägnas ingen som helst uppmärksamhet, trots att detta borde vara varje regerings främsta ansvar.

I avtalet är utgångspunkten att ”migration historiskt alltid förekommit och att det är en källa till välstånd, innovation och hållbar utveckling i en globaliserad värld och att dessa fördelar kan optimeras genom en mer ordnad migration. Gemensam förståelse, delat ansvar och enighet om syftet rörande migration ska få det att fungera för alla.”

Men det där stämmer inte alls. Massinvandringen till Sverige är något speciellt. Vi har aldrig tidigare i historisk tid upplevt en liknande demografisk förändring. Att det skulle vara en källa till välstånd och innovation är så klart humbug. Det finns produktiva och uppfinningsrika invandrare men detta är inte vad som karakteriserar massinvandringen överlag.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Lyssna på podden i spelaren nedan: