Ny podd! FN:s migrationsavtal är inte bra för Sverige

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av Tankar från framtiden (inspelat 11/12) pratar jag med Det Goda Samhällets skribent Jan-Olof Sandgren om FN:s migrationsavtal: ”Global compact for safe, orderly and regular migration”. Vår regering skrev på avtalet den 10 december. Men är det bra för Sverige? Nej, menar både jag och Sandgren.

Flera länder, som styrs av regeringar som sätter sina länders intressen främst, har hoppat av. USA och Israel är inte med. Inte heller Australien, Österrike, Polen med flera. Men Sverige vill ju fortfarande spela ”den humanitära stormakten” på den globala scenen.

Avtalet är inte juridiskt bindande, men kommer så klart att användas av öppna gränser-förespråkare för att utöva press: ”Vi har ju skrivit på avtalet, så nu måste vi göra si och så”.

I Global Compact talas det om vikten att ”eliminera” rasism riktad mot migranter, men ingenting om den rasism och den kriminalitet som drabbar ursprungsbefolkningarna i mottagarländerna. Det talas vidare om ”intolerans”, men ingenting om den intolerans som vunnit spridning i västvärlden genom islamiseringen, ett fenomen som är en direkt följd av massinvandringen.

Det här är typiskt – ursprungsbefolkningarnas känslor, rättigheter och intressen ägnas ingen som helst uppmärksamhet, trots att detta borde vara varje regerings främsta ansvar.

I avtalet är utgångspunkten att ”migration historiskt alltid förekommit och att det är en källa till välstånd, innovation och hållbar utveckling i en globaliserad värld och att dessa fördelar kan optimeras genom en mer ordnad migration. Gemensam förståelse, delat ansvar och enighet om syftet rörande migration ska få det att fungera för alla.”

Men det där stämmer inte alls. Massinvandringen till Sverige är något speciellt. Vi har aldrig tidigare i historisk tid upplevt en liknande demografisk förändring. Att det skulle vara en källa till välstånd och innovation är så klart humbug. Det finns produktiva och uppfinningsrika invandrare men detta är inte vad som karakteriserar massinvandringen överlag.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Lyssna på podden i spelaren nedan:

25 reaktioner på ”Ny podd! FN:s migrationsavtal är inte bra för Sverige

 1. Lars-Olof Svensson skriver:

  Följande kommer att hända.
  1 Civilsamhällets organisationer som rex SIDA-finansierade Forum inser vilken guldkalv avtalet är. Söker och får bidrag av SIDA för projekt och utbildning i tredje världen om Sveriges skyldigheter enligt avtalet.
  2 Professorerna Gardell, Kamali och Molina städslar nya doktorander som skriver mängder av papper om hur lite Sverige har gjort för att implemetera avtalet. MSM rapporterar detta.
  3 Så kallas landets statsminister eller utrikesminister till TV-studion. Bildsättning, svältande barn i Afrika. Sks det vara så här? Nej vi kan göra mer. Så kommer det miljarder. Hur många? 100 är inte så mycket. Det är mindre än vad invandringen kostar ett enda år.
  4 En ny myndighet med en egen GD (Nujen? Padcalidou?)inrättas för uppföljning och implementering av avtalet, och för att stäjva uppnosiga frågor från media (en inte så stor risk, det ska medges).
  5 Avtalet flyttar in in Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Faktim är att det är precis vad MPs debattör mot Bieler i Aktuellt i förrgår kväll sa.

  Gillad av 1 person

 2. "Man" i Strasbourg skriver:

  Listan av länder som inte skriver på är ju de som är på min lista av länder man möjligen kan fly till. Har verkligen Asiens alla länder skrivit på? Kanske för att de ändå skiter i det.

  Gilla

 3. "Man" i Strasbourg skriver:

  Finnes en lista över de länder som inte skriver på? Det sägs vara ca 15% av världens länder, USA drog sig ur för över ett år sedan. Varför drar inte USA in ALLA pengar till FN?

  Gillad av 2 personer

 4. Christer L skriver:

  Jag kan gladeligen ändra min uppfattning om Global Compact:

  1. Om Global Compact verkar för att migration av arbetskraft endast godtas när ansökan till mottagarlandet sker från avresarlandet. Kontrollerbara fakta och dokument ska företes om identitet, familjesituation, utbildning, arbete och boende. Tillstånd ska föregå avresa.

  2. Om Global Compact verkar för att migranter, som dyker upp vid EU´s gränser eller mottagarlands gräns och anger flyktingskäl, ska samlas i av FN anordnade flyktingläger, där de får boende, vård och livsuppehälle i avvaktan på tid för återvändande. Kostnaderna för detta betalas av undertecknarna av Clobal Compact samt kontrolleras fortlöpande av revisorer.

  3. Problem med stora flyktingvolymer måste lösas genom att Global Compact aktivt angriper orsaken till att folk flyr, vilket inbegriper väpnat skydd för befolkningen i länder i krig, samt direkta aktiva åtgärder mot konstaterade eller misstänkta brott mot mänskligheten.

  4. Om någon av dessa punkter inte uppfylls är Clobal Compact en sammansvärjning, dold i öppenhet och falsk humanitet, mot Europas folk och nationer. Clobal Compact är då en maktorganisation som inte avser att ta något ansvar, erkänna negativa konsekvenser eller överhuvudtaget beakta migrationens påverkan på mottagande länder.

  Gillad av 1 person

 5. Björn skriver:

  Visst kan det komma en och annan invandrare som är ”uppfinningsrik och produktiv”, men på varje sån går det tusentals som INTE är det, och som i stället direkt hamnar i bidragsberoende, överbelastar sjukvård och allehanda ”sociala inrättningar”, och/eller ansluter sig till de kriminella nätverken!

  Gilla

  • "Man" i Strasbourg skriver:

   Nej, de åker till USA. Du har missat det, varför åka till ett land som undertecknar (tar fram?) sådana här självmordsavtal? Så dumma är inte uppfinningsrika och produktiva kineser och indier, de åker så klart till USA som var det första land att hoppa av nu efter att den rasistiska och kommunistiska landsförrädaren inte längre sitter i vita huset.

   Gilla

   • Björn skriver:

    Okay, du har förstås rätt! HIT kommer INGA ”uppfinningsrika och produktiva” invandrare, utan BARA tusentals och åter tusentals………

    Gilla

   • Vax skriver:

    Gallup World Poll har den här veckan presenterat en undersökning som visar viljan runt om i världen att migrera permanent till ett annat land.

    Undersökningen från Gallup utfördes mellan 2015-2017 och visar att 15 procent av världens vuxna människor, fler än 750 miljoner människor önskar att migrera permanent till ett annat land, om de får möjlighet.

    En miljon av dessa lär ha klart uttalat att de vill till Sverige.
    Efter Marrakechavtalet är det väl bara att ta flyget?

    Gillad av 1 person

 6. Laggar skriver:

  Om avtalet inte är bindande så är det meningslöst. Det tycks finnas de som lever på att göra upp meningslösa avtal, leva på = ha anställning för att göra något meningslöst. En del av PK kan använda det som ett tillhygge, men man kommer att glömma bort det och det ersätts av något annat lika meningslöst. En del tycks orka slåss om avtalet, kanske de behöver visa att de gör något, både de som är för avtalet och de som är emot det. FN tycks ha blivit meningslöst.

  Gilla

   • Laggar skriver:

    Ja, någon kommer att tuta i dem att avtalet skall följas, men det är ju inget avtal bara en önskedröm. Så i stridens hetta kanske domstolarna inte går på det, myndigheterna gör ju vad som passar dem, beroende på politiken och PKs inflytande.

    Gilla

   • Björn skriver:

    Svenska myndigheter och domstolar har I PRAKTIKEN redan tillämpat ”avtalet” under många år! Undrar om det inte är så, att FN:s lagvrängare, så här i efterhand, helt enkelt och rakt av, kopierat ”Den humanitära stormaktens” filosofi och arbetsmetoder! Snacka om att vi är ett ”föregångsland”…..

    Gillad av 1 person

   • "Man" i Strasbourg skriver:

    Det kan nog ligga något i konspirationsteorierna att det kommer från Sverige, det är ju slående att det varit noll debatt om detta. Inga politiker behöver en ursäkt så mycket som de svenska.

    Gilla

   • "Man" i Strasbourg skriver:

    Det är en ogenomtänkt analys du gör, folk som kommer föder barn, de ”imploderar” inte. Gamla TV-apparater kunde implodera. De föder barn, långt fler än vi gör, beskriv gärna din mekanism för implosion, på mig verkar det istället som muslimska områden i städerna växer och växer och växer, imvissa städer i England, som Luton, så är nu muslimer i majoritet.

    Gilla

   • "Man" i Strasbourg skriver:

    Och inrikesminister i England är muslim och placerade Englands mest populära islamkritiker i isoleringscell (annars riskerade han att bli mördad) i ett muslimskt manoritetsfängelse där han fick avföring kastad på sig. Ren tortyr. Implosion, tror inte det.

    Gilla

 7. "Man" i Strasbourg skriver:

  Bra men otroligt plågsam podd, att återigen bli bekräftad i att vi styrs av landsförrädare och lever i en Kafka-novell. Fy fan, det vanliga skurkmenageriet, 7-klövern, parasiterande globalister som Kofi Annan, skurkstater, vidrig media och ett lismande rättsväsen och lurande byråkrater. Jag lät tankarna vandra och såg framför mig hur jag skulle tvingas hysa migranter och att polisen sköt skarpt när jag vägrade och ingen höjde rösten om det, det stod inte ens i tidningen.

  Gillad av 2 personer

 8. olle reimers skriver:

  Just nu känns det ganska skönt att bo i Thailand. Särsklt som man förutser en avsvalning av jordklotet på så där 5-10 grader under de närmaste århundradena (jag har på mig Methusalemkostymen nu!)

  Gilla

 9. rolfholmen skriver:

  Intressant att Sverige har varit drivande i att detta hemska avtal har kommit till stånd.
  Undrar hur länder som tex. Kina, Ryssland, Colombia(med tanke på flyktingar från Venezuela) tar till sig Global Compact? Har dom skrivit på? Tror dom på innehållet? Eller är det så enkelt att dessa länder (undantaget Colombia) lutar sig tillbaka och förnöjt betraktar den västerländska demokratins självmord.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.