Finnjävlar och araber

Anders Leion

På en av våra otaliga båtresor till Helsingfors var det mycket folk ombord. Min fru och jag hade i en av restaurangerna placerats vid ett bord för fyra. Där satt redan ett par i vår egen ålder.

Finnar. Vi hälsade på varandra men sedan fortsatte samtalen på varsitt språk. Jag började tycka det var löjligt att sitta med min visserligen begränsade men dock användbara kunskap i finska och inte försöka få i gång ett samtal.

Så jag vände mig mot dem. ”Mitä mielenkiintoista nykyään on Helsingissä?” (Vad finns det för intressant nuförtiden i Helsingfors.) Mannen svarade, överraskad och förvånad: ”Det vet inte vi. Vi reser bara via Helsingfors. Vi bor i östra Finland och har varit och hälsat på släktningar och vänner i Stockholm och runtomkring. Vi vet mer on Stockholm än om Helsingfors”.

Sedan satt det finska paret och jag och pratade under hela måltiden och jag fick veta mycket om deras liv i Sverige och Finland. (Min fru kan inte finska – jag fick ge henne lite snabba sammanfattningar då och då).

Deras historia var mycket typisk. (Kolla här! Och försök sedan få se hela filmen – med inte bara en gripande historia utan också intagande musik /Lyssna!/ Kai Latvalehto, sonen, den ena huvudpersonen, växte upp i Göteborg men fick flytta tillbaka till Finland medan han förfarande var barn. I ett program om Finland i finsk television har han på sig en tröja med texten Hemma på Hisingen!).

De hade flyttat till Sverige för att slippa arbetslösheten i Finland. De hade stannat ett drygt tiotal år men återvänt när ett av barnen, ett sladdbarn, skulle börja skolan. Deras äldre barns skolgång hade gett dem dåliga erfarenheter.

Det var vanligt att finska familjer misstrodde den svenska skolan och därför återvände. Under deras tid i Sverige hade också den finska ekonomin vuxit snabbt och kunde ge dem arbete.

Det här paret hade alltså varit en längre tid i Sverige. Jag frågade om de kunde någon svenska. Nej, den hade de glömt. Antagligen hade de inte kunnat så mycket. Ändå hade de fortfarande band till Sverige. De hade anledning att då och då resa på besök. Och de kunde alltså mer om Stockholm än om Helsingfors.

Det finns mycket skrivet och berättat om finnarnas erfarenheter av livet i Sverige. Mycket ofta kallades de för finnjävlar (Se till exempel här vid 03.00. Klicka igång ljudet i nedre högra hörnet).

De kände sig – och var – i viss mening utstötta. Men de fungerade i arbetslivet. (Algots hade fabriker både i Sverige och i Finland. Närvaron var alltid mycket högre i Finland. I Sverige var Algots tvunget att överanställa mer än 20 procent för att vara söker på att ha bemanning. Det ställde till problem när någon händelse ledde till oväntat hög närvaro). De hade samma förmåga och intresse för att grunda egna föreningar som svenska tidigare har haft. De skulle mycket gärna ha startat fler skolor, men den inskränkta svenska regeringen hindrade dem i det längsta.

Med tiden blev de – de som nu var kvar i landet – en självklar del av den svenska verkligheten. Numera är det coolt att vara ung med finsk bakgrund.

När de kom i tiotusental under några år betraktades de ofta med misstänksamhet och ovilja. Deras avvikande beteende och dåliga språkkunskaper fick dem att skämmas. De fick ofta finnjävel! efter sig. Men de redde upp situationen själva – som kollektiv och som individer. Den gemensamma kulturella bakgrunden – som både de själva och de flesta svenskar var omedvetna om, 700 års samvaro i ett gemensamt rike – gjorde anpassningen om inte lätt så dock möjlig. Och det viktigaste: de accepterade det omgivande samhällets värderingar – så som de var uttryckta i underförstådda regler för den vardagliga samvaron men också beskrivna i lagstiftningen.

Jag har aldrig hört någon säga arabjävel. Tyvärr. Det är en brist och ett svaghetstecken som uttrycker omöjligheten att på ett enkelt sätt i vardagen visa vad som gäller för alla i vårt land, oavsett varifrån vi kommer. Ingen törs fräsa arabjävel när någon arab bär sig olämpligt åt, av två skäl. Man är rädd att bli åtalad för hets mot folkgrupp, men framförallt är man rädd att bli anfallen och misshandlad.

Den aggressivitet som araber/muslimer av olika slag visar mot sin omgivning har säkert olika orsaker, men den väsentliga är: De anser sig ha rätt. Deras värderingar gäller. De anser sig inte ha skäl att lyda landets regler och lagar annat än i de fall de överensstämmer med deras intressen och uppfattningar.

De är många. De präglar i allt större utsträckning gatubilden, livet på skolgårdarna och i klassrummen och de styr våra institutioners uppträdande. De fyller fängelserna. Partierna låter sig styras i allt högre utsträckning av hänsynen till araber (muslimer). Kyrkan är extrem i sin anpassning.

I grunden beror det på att man inte ställer kravet på dem att de skall acceptera svenska värderingar. Den officiella hållningen är att de gärna får behålla sina egna. (Samtidigt ojar man sig när dessa uttrycker sig exempelvis i barnäktenskap eller kast med flicka över balkongräcke, trots att sådant just är uttryck för deras värderingar).

Arabernas/muslimernas antal ökar ständigt. De får allt mer inflytande. Inom en inte alltför avlägsen framtid kan de få ett avgörande inflytande i någon kommun – kanske i Malmö. De kommer då att införa så mycket sharialagar som deras antal kan skrämma de andra partierna att acceptera. Till slut kan de också få detta inflytande i hela landet, i rikspolitiken. Vad gör de gamla partierna då? Anpassar sig, för att åtminstone få behålla en del av makten? (Den som vill läsa en roande skildring av en möjlig utveckling kan läsa Michel Houellebecqs Underkastelsen).

Vad än de motiverar sitt handlande med – om så med religionen – så skall det bemötas direkt, i vardagen. Och de institutioner som underlåter att skydda svenska värderingar skall åtalas! Det gäller skolan och det gäller kyrkan och alla andra. Det är oförklarligt och oförlåtligt att en skolas underlåtenhet att rapportera sexuella kränkningar eller andra brott till polisen kan få fortgå utan någon som helst rättslig påföljd.

Vi måste börja skrika Arabjävel! så ofta det finns anledning.

56 reaktioner på ”Finnjävlar och araber

 1. Tritonen skriver:

  Måtte inte denna klarsynta text komma under PK:s Argusögon. Då ligger nog ett åtal för hets mot folkgrupp nära till hands, tyvärr!
  Dessutom strider texten mot 1 kap, paragraf 2 i RF:
  Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).
  OBS – inte t ex ”beaktas” utan ”främjas”!

  Gillad av 2 personer

  • Tritonen skriver:

   Tillägg: Enligt Åklagarmyndighetens hemsida är det olagligt att
   ”offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.” Alltså en obehaglig gummiparagraf.

   Gillad av 3 personer

   • Björn skriver:

    Det fattas, mycket medvetet, ett viktigt undantag från lagen om hets mot folkgrupp; ”partitillhörighet”! För SD:s väljare gäller alltså detta undantag! Denna ”människogrupp” är det fullt lagligt, ja nästan påbjudet, att kränka och förminska, hota och frysa ut och t.o.m neka bokningar på hotell och restauranger!

    Gillad av 8 personer

   • Asta skriver:

    En 13-årig flicka från Uppsala blir våldtagen i en skog. Förövaren håller fast flickans handleder och förgriper sig på henne. Dagen efter är flickan helt förstörd. Hon letar fram sömntabletter som hon sedan vräker sig i. Smärtan är stor, hon orkar inte mer utan är beredd att avsluta sitt liv.
    Migrationsverket menade att förövaren var över 18 år. Men i domen står det att tingsrätten dömer utifrån det som är ”förmånligast” för mannen. Han dömdes därför som en 17-årig och slapp därmed fängelse. Mannen fick istället 4 månaders sluten ungdomsvård.

    Hon hette Angelica. Under en kväll vid hennes bostad lurade sig två män in. Männen drog sedan in henne i sovrummet och medan den ena mannen höll vakt passade den andra på att förnedra och våldta henne.
    Trots rättsmedicinsk undersökning där de både fann blåmärken och skador till följd av våldtäkten, gynundersökning som vittnar om samma sak och tekniker som funnit bevis i hennes hem. Trots alla bevis fick hon veta via ett telefonsamtal från polisen att man inte tänker gå vidare med hennes fall.

    Samma öde gick 15-åriga Jennifer till mötes. Hon blev gruppvåldtagen av flera män som höll fast hennes armar och mun. Det var typ som att alla stod på kö och väntade på att det var deras tur, har flickan sagt.
    När brevet kom från polisen att förundersökningen om gruppvåldtäkten lagts ner brast det. Kraften hade tagit slut. Hon avslutade sitt liv framför tåget. Jennifer blev endast 17 år gammal.

    En tid efter hennes död döms två av gärningsmännen. Den ena till 5 månaders ungdomsvård och den andra till 6 månader fängelse. Så lite var flickans liv värt.

    http://word.harrietsblogg.se/
    Du som röstar för Annie Lööfs och regeringens politik, tänk om det blir Din dotter eller ditt barnbarn som ligger i kistan nästa gång och har berövats sin framtid. Glöm då inte att Din medskyldighet är stor!

    Epidemin av våldtäkter vår tids största svek.

    Gillad av 4 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Men Anders, enligt liberalismens djupaste dogm får vi inte göra skillnad på folk och folk, på god och ond!

  Du har rätt i att vi måste återerövra rätten att diskriminera, men det innebär att hela liberalismen måste kastas över ända!

  Gillad av 3 personer

 3. svenne skriver:

  ”Den aggressivitet som araber/muslimer av olika slag visar mot sin omgivning har säkert olika orsaker, men den väsentliga är: De anser sig ha rätt. Deras värderingar gäller……”

  Det är detta som gör att vi tillåter dessa att successivt erövra mark både vad gäller religionsutbredning, ta fysisk kontroll över delar av det offentliga rummet, få företräde till bostäder etc. Vi har hittills varit en civiliserad nation med medborgare som huvudsakligen är resonabla, fredliga, välutbildade och vill undvika konfrontationer men detta är nog nu på väg att förändras.

  En mentalitet som baserar sig på kompromisser, mottaglighet för sakargument, jämlikhet mellan människor och en – trots allt – en kristen grundsyn är chanslös då den konfronteras med en ”motståndare” med totalt motsatta och våldsamma värderingar.

  Vår naiva tro att de som söker sig hit utifrån är sugna på att skapa sig en tillvaro här baserad på arbete, smälta in i samhället och bidra till välfärden är så korkad att det saknas ord. Som kronan på verket luras vi att tro på påhittade historier som författats av människosmugglare med mycket rymligt samvete. Denna naivitet i kombination med politikernas rädsla för att kallas rasister plus rädsla för repressalier om vi alltför hårt hävdar vår rätt till vårt land, vår kultur, vår religion och våra traditioner gör att framtiden ter sig allt annat än ljus.

  Gillad av 14 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Vi kommer inte att börja skrika ”arabjävel” av bl a de anledningar Anders Leion själv skriver i krönikan. Vårt politikervälde skulle åtala oss och araberna ifråga skulle mörda oss.
  Sveket mot det svenska folket är så hårresande stort av alla etablerade politiska partier att det är svårt att ta in. Att montera ner ett, nåja, välfungerande och rikt land som Sverige på ca tjugo år. Avsiktligt för att nå politiska mål som inte redovisas för folket. Inte p g a av några nödvändiga världshändelser. Man har alltid krigat mer eller mindre i Mellanöstern och Afrika, så varför öppna gränserna just nu?
  Lagen om mångkultur -75 kom till för att tillgodose inhemska minoriteters krav, från samerna bl a. Men kom väl till pass senare att luta sig mot när socialdemokratin behövde importera en ny fattig väljarbas. Som också är läglig i strävan efter politisk globalism, genom att ta hit världen och blanda upp Sveriges homogena befolkning. Samtidigt tar man andra steg mot politisk globalism genom att förflytta beslutsfattandet och makten mer och mer till internationella arenor som EU och FN.
  I detta spel undergräver man social trygghet och motarbetar allt och alla som vill bevara svensk kultur, ha kvar en svensk identitet, etnicitet och värna om den svenska nationens suveränitet och självbestämmande. Merkel, Juncker, Macron m fl går ut hårt mot alla inom EU som protesterar mot muslimsk invandring och säger öppet att nationerna inom EU måste ge upp sitt självbestämmande. ”Nationalism is treason” sade Merkel häromveckan. Har Mutti Merkel utvecklats till Frau Hitler?
  Vi angrips av makthavare som är tillsatta av oss och avlönade av oss. Till sin hjälp har de en genomkorrupt Deep State samt importerade trupper av fientligt inställda unga män som förintar vår säkerhet och trygghet och ekonomi. Vilket är något helt annat än när några tusen arbetskraftsinvandrare från vårt grannland Finland kom hit och bidrog till vår industri på sextiotalet. Fast det ändå också innebar en del ömsesidiga svårigheter.
  Ingen kan väl tro att den senaste miljonen utomeuropeiska muslimska invandrare skulle kunna integreras/assimileras genom vardagliga kontakter hur modiga och käcka vi än skulle försöka bli.
  De varken vill, kan eller får.
  Återvandring, återvandring och återvandring.

  Gillad av 20 personer

  • Weasel skriver:

   Ewa ;
   Tyvärr är det så att det inte finns något ”svek mot det svenska folket”.
   Om politikerna hade ljugit och/eller brutit sina vallöften så skulle det ha varit befogat att tala om något slags svek. Men tvärtom har politikerna varit oerhört tydliga med sin ideologi och agenda.
   Den bittra sanningen är att det svenska folket – vilket då betyder den överväldigande majoriteten – har röstat och fortfarande röstar på detta , sin egen utplåning.

   Fördelen med demokrati är att man får vad man röstar på. Och det är även nackdelen med demokrati.

   Gillad av 2 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Fast jag menar ändå att man tillämpat dubbel politisk bokföring och dolt sina avsikter med väljarimport och politisk globalism bakom rökridåer av godhetsbabbel och oj, ett eländigt krig i Syrien, vem kunde förutse det? Osv
    Men de kanske redovisade sina mål med EUfederation och dlopandet av den nationella suveräniteten t ex under valkampanjen. Mitt hjärta tål inte så mycket SVT, så vad vet jag.

    Gillad av 3 personer

   • Björn skriver:

    Jo, det fanns och det finns ett enormt svek mot det svenska folket! Mest bedragna är alla de som inte har förståndet med sig och som litade blint på sina ”gode män”! Landsförräderi är ordet!

    Gilla

 5. Jan Andersson skriver:

  Jag är villig att försvara nationen Sverige, svensk gräns, traditionella svenska värderingar och svensk kultur med mitt liv som insats. Det blev jag uppfostrad och utbildad för.

  Om det hjälper att ropa okvädningsord är tveksamt, det behövs betydligt mer resolut praktiskt handlande.

  Men jag kommer alltid så länge jag lever att verbalt protestera av högst rationella skäl, för att rädda vad som räddas kan till mina barn och barnbarn.

  Jag anser mig vara så långt från PK som man kan komma, men det får andra bedöma.

  Gillad av 7 personer

 6. Magnus Ström skriver:

  Bra slutkläm. Finnjävel sa man ofta förr. Av olika anledningar. Arabjävel har jag väl sällan eller aldrig hört. Däremot blattar eller kanske något mindre nedsättande babbar är vanligt förekommande. I stort sett skulle jag vilja sätta likhetstecken mellan de två senare och araber eller folk från menaområdet. Sällan eller aldrig att babbe avser någon från Asien, Sydamerika eller Sydeuropa. Uttrycket babbe eller blatte, skulle jag koppla ihop med den mentalitet som beskrivs i Anders Leions inlägg, snarare än etnicitet eller ursprung eller utseende. En mentalitet som saknas hos de andra grupperna. Varken ”finnjävlar”, personer med latinskt ursprung eller asiater påvisar i allmänhet inte den sortens beteende som gör dem till babbar.

  Gillad av 1 person

 7. Hans Högqvist skriver:

  Jag arbetade med och umgicks även privat med finländare på 60 talet när de kom till industrin i Bergslagen. Mycket arbetsamma, vänliga och duktiga i sitt arbete. Finndjävel hörde jag ytterst sällan, däremot uppskattande ord för yrkeskunskaper och hur lätt de tog till sig svenska språket om än med tydlig brytning.
  Skillnaden mot den muslimska invasionen är fullständig, närande mot otrevlig och tärande.
  Jag bor i Malmö…..

  Gillad av 10 personer

  • svenge skriver:

   Bra Hans H! Jag har sett det Du beskriver på nära håll. Det kan ligga en respekt i finndjävel. Det var han ”som sprängde ackorden på jobbet, han var en djävel å arbeta”. Endast Rauno Mollberg kan beskriva detta på film. Dessutom finner jag finnar som världens mest vänliga folk. Vi borde ha omhuldat dem bättre.

   Gillad av 3 personer

  • Östanskog skriver:

   Svennar (låt mig använda herr Sandgrens term) är minst rasistiska i världen. Finnar kan vara otrevligare mot dem (och även mot oss sverigefinnar och finlandssvenskar).

   Jag har blivit kallad här i Sverige för ”gubbjävel” och ”skånsk bondjävel”. Någonstans där borde den svenska rasismen kunna hittas.

   Gilla

 8. uppstigersolen skriver:

  Hoppsan. Som du själv skrev så riskerar man inte bara att åtalas för hets mot folkgrupp utan att få rejält med smäll om man säger så. Vi måste börja röra oss i grupper som är större än de lokala busarnas för att våga oss på detta.

  Gillad av 2 personer

 9. Kalle skriver:

  Vad vi måste börja skrika är. Ni karriäristiska politiker, gör nytta för era höga arvoden. 2 månaders tomgång i riksdagen. Politikerna skall endast ha existensminium i ersättning under denna tiden. Politikerjävlar, ,gör nytta!!!

  Gillad av 1 person

 10. Håkan skriver:

  Du skriver i din artikel en hel del som är onyanserat Anders, för att uttrycka det milt, och om du har som mål att din text ska få de som sitter i riksdagen att haja till och tänka att å fasen, är det så, så lär du inte nå det målet – hur mycket jag och många ändå skulle hålla med dig om du gjorde den viktiga åtskillnaden mellan aktiva och passiva.
  Vilket i lika hög grad gäller alla människor oavsett hur de inordnas i grupper.

  För att ta ett exempel på det ohållbara i din polemik med referens till finnar, vilka anledningar finns gentemot araber (din generalisering, inte min) som också fanns då?

  Citat från din artikel.
  ”Vi måste börja skrika Arabjävel! så ofta det finns anledning.”

  Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Håkan — du missar att vi nu lever i en tid då makthavarna gör allt för att snöpa oss och göra oss till en föraktad minoritet i vårt eget land.

   Man kan då välja att antingen sätta ner foten och sätta stopp, eller lägga sig platt för makthavarnas hets mot oss svenskar. Vilket väljer du?

   Gillad av 4 personer

   • Håkan skriver:

    Hovs Klipphällar, om det nu är så du heter, du har såvitt jag förstår redan vid flera tillfällen satt ner foten och satt stopp. Hur ofta har du skrikit arabjävel till någon? Vad har din anledning då varit?
    Berätta så att lite verklighetsbaserat kommer fram om vad var och en av oss kan göra, så som du har gjort, Hovs Klipphällar.

    Det är säkert ingen som missat att jag avskyr pöbelretorik och att artikeln av Anders Leion förbluffade mig.
    Jag hoppas Patrik Engellau skriver något om detta och om vad som ofta skrivs i kommentarsfältet, då det handlar om hans och hans medarbetares trovärdighet i sina försök att påverka samhällsutvecklingen. Jag följer sidan sedan några år och hoppas att den växer i betydelse men det måste de jobba med.

    Gilla

   • Linden skriver:

    Håkan 16:49

    Pöbelretorik? Är det till att vara fin i kanten när vi åser att vi blir invaderade av folkslag som varken kan eller vill inordna sig i samhället. Som lever på vårt arbete, föraktar oss kuffar och våldtar våra kvinnor.
    Det är sådana mesar som du som gör att Löfven, Lööf och Björklund fortfarande har makt att riva ner vår nation.
    Förakt för alla syltryggar.

    Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Nej, Anders och Hovs Hällar har rätt. När vi har hamnat i att säga b-ordet och s-ordet liksom man i USA säger n-ordet, så har vi redan förlorat en slag i kriget. Vi måste återerövra språket och vår rätt att uttrycka störande och effektiva och innehållsrika ord. Den som beter sig som en jävel skall kallas jävel. Så och endast så fungerar integration, och integration syftar endast och enkom till att göra alla till svenskar och inte vare sig finnjävlar eller arabjävlar. Den som detta inte passar skall snarast åka hem och lämna oss i fred.

   Som historikern Weibull sade till Cyndee Peters: ”Men varför vill du bli kallad afroamerikansk neger?” Detta är vårt språk. Så talar vi. Vi är de kämpande Uruk-Hai.

   Gilla

 11. Rutger skriver:

  Värderingar som står emot varandra är ett nollsummespel. Här finns inget utrymme för demokratiskt tänkande. Här finns bara dominans, eller underkastelse att välja på. Sverige har hitintills valt underkastelsen, men nu får det vara slut med det. Härligt befriande och modig skrivning som får oss andra att våga ta bladet för munnen, Blir dock inte förvånad om skribenten blir anmäld för hets mot folkgrupp och attackerad för att vara rasist och inte stå upp för allas lika värde.

  Vår fiende är extremt mäktig och finns överallt. Vanligast i form av en hygglig svensk som låtit sig slås av blindhet och skrämts till tystnad. Det är dom vi måste vinna för vår sak för att kunna få till förändring. Det är bara möjligt om vi blir lika modiga och tydliga som skribenten. Möjligen förlorar man vänner, men det var då ingen vän, utan en fiende. En person som ägnar sin kraft att bekämpa det sanna goda.

  Gillad av 6 personer

 12. mittfingret skriver:

  Ja mina barn får lära sig hur det förhåller sig. Det går ju inte längre att uppfostra barn som man själv blev uppfostrad, som om alla var svenskar, vi var totalt opolitiska i hemmet. Så när jag och min bleka danska kompis valsade runt i USA så höll det på att gå galet flera gånger, två killar i vita shorts som går med kameror i högsta hugg in i bakgatorna vid LAs finanskvarter, rakt in i den svarta slummen, eller byter chaufför i en förort med gäng, eller ger en ”tiggare” några cent mitt i natten. På ett par hundra meter in i slummen och ett på ett par dagar så lärde man sig mer än man lärt sig om dylikt under hela sin uppväxt. Nå, vi klarade oss, trots knivhot. Nu kan man ju inte uppfostra sina barn som mina föräldrar gjorde, det är närmast en döds, eller våldtäktsdom. Malmö, får de lära sig, är en farlig plats och de lär sig att riskbedöma folk, och vad kan man gå på om inte utseende, ursprung och kultur. Jag försöker lära dem nyansen att inte ALLA är så, men att, tyvärr, väldigt många är det. Så mina barn valsar inte in i Rosengård med vita shorts, och visst finns det risk att de kommer att avsky stora grupper och dra alla över en kam, men det är det värt.

  Gillad av 13 personer

 13. mittfingret skriver:

  Sen kan jag säga att jag ibland anfäktas mycket starkt av känslan att leva i en modern Kafka-novell och utbrister eller skriker förbjudna ord, de kommer från ett icke-rationellt ställe i mig som vill ut. Det är en dålig tid.

  Gillad av 4 personer

 14. Pelle skriver:

  Att någon skulle bli tillrättavisad med det uttryck som anges i texten kommer aldrig hända – oavsett vad vad den som förtjänar tillrättavisningen ägnar sig åt. Batikbrigaden står alltid redo att anfalla och klubba ned den som anser att lagar och regler ska följas lika av alla. Det är strikt förbjudet att tillrättavisa bosättare för eventuellt asocialt och destruktivt beteende. Svenskar ska åthutas och uppfostras närhelst möjligt, bosättare aldrig. Sådan är vardagen i Svithiod numera.

  Gillad av 2 personer

 15. GILBERT ANDERSSON skriver:

  Jag är rädd för att ansvarige utgivare får ett strängt straff efter denna publicering.
  Polisen kommer att avsätta enorma resurser i utredningen.
  Våldtäktsutredningar kan läggas åt sidan.så att man slipper förolämpa afghaner med flera.

  Gillad av 2 personer

 16. Sixten Johansson skriver:

  Jag har ibland kallat mig ”tornedaling, halvsvensk, halvfinne”. I mer än fyra decennier har jag varit ordarbetare i kontaktytorna mellan svenskt och finskt. På mikronivå är jag ju därför medskyldig till att finnarnas integration trots naturgiven friktion ändå blev så smärtfri och förmånlig för Sverige att de ledande skikten här kunde fortsätta att tro att mångkultur faktiskt fungerar mellan alla kulturer och folk – just i Sverige! Självgodheten var påtaglig redan på 70-talet. På alla chefsnivåer var den så djupt rotad och så väl dold även för det egna jaget att inga senare händelser och fakta kunde rubba den.

  Svenskar i gemen har aldrig förstått hur stort språnget var för hundratusentals lågutbildade, icke svenskkunniga finnar, som kom för att få jobb här. Man kunde tala om finnjävlar eller tänka på alkisar vid Slussen och knivslagsmål i barackerna. Och många unga finskor blev knäsvaga av lite fjollholmskt svansande.

  För Finland blev det en tillfällig lättnad, men på längre sikt uppstod en djup demografisk lucka, när så många unga i familjebildande ålder blev kvar i Sverige. Fortfarande lider Finland av sviterna och nu pågår en massiv politiker- och mediakampanj om hur viktigt det är att barnunderskottet fylls genom MENA-massinvandring.

  Sverigefinnarna odlade aldrig något agg mot Sverige eller svenskarna, utan var tacksamma för att få jobb. Sedan 50 år tillbaka hade de lärt sig att livet är svårt. Dess plåga vände man inte mot andra, utan inåt mot sig själv, ibland destruktivt.

  Gillad av 4 personer

  • Kronblom skriver:

   Lika här. Född i Sverige men med finsk far. Som barn fick man namn som den lille vinterkrigaren, när grannskapet fick reda på att far hade skjutit hundratals ryssar under kriget. Vid semesterresorna till Finland så gled diskussionerna mot att de som hade flyttat ut var antingen kommunister eller bögar. Det snacket tystnade när far kom på besök i en ny Mercedes och ingen finnmersa (Ford eller Volvo). Det finska samhället är mer avskalat och rakt på sak. Min finska släkt har oftast fler barn per familj än det svenska genomsnittet oavsett om de bor i Sverige eller Finland.

   Gillad av 1 person

 17. Elof H skriver:

  Slutar vi helt ge dem bidrag kommer 95% av problemen att upphöra. Dels genom att många flyttar hem och dels så orkar inte den som jobbar fulltid varken bråka eller hålla på med religion i någon större utsträckning (bara se på svenskarna).

  Gillad av 4 personer

  • Andra försöket skriver:

   Nej. Slutar vi ge dem bidrag kommer vi att få se spontanmord en masse på etniska svenskar, tänk dig IKEA-morden gånger 1000, typ.

   Gilla

 18. Runeberg skriver:

  Jag vaxte upp i ett trgelbrukssamhalle som tog emot massor av invandrare fran Finland under 1950-talet. Att arbeta var for dem primart. De utbildade sina barn. De begarde inga specialla formaner. De blev vara grannar och vanner. De bildade inga enklaver for att ”bevara sin kultur”. De kallade inte oss infodda svenskar for ”otrogna”.

  1950-talets invandringen fran Finland gjorde Sverige rikare, inte fattigare.

  Runeberg

  Gillad av 5 personer

 19. Jörgen skriver:

  Om Sverige vill överleva islam, måste det lära sig intolerans mot de intolerante (Islam). Det är alltid den tolerante parten ( Sverige) som förlorar mot den intolerante (Islam). Så detta här klarar Sverige inte. Om tjugo år har islam vunnit Sverige. Resten blir bara rutin. Islam gör som tidigare andra ställen i världen. Sverige har fått sin första riktiga fiende in i landet, innanför murarna. Samman med landets ledare vill de göra vad ingen tidigare har lyckats med, utrota Sverige. För svenskarna har vapen, men de kommer inte att använda dem. Synd, förfärligt synd, en tragedi. Landet som inte ville försvara sig. Och dog.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Toleransparadoxen

  Gillad av 2 personer

 20. Demokraturbloggen skriver:

  Kom till Sverige -74 som 21 åring med Viking Lines plastkass i handen. Hade jobb i Sverige innan jag åkte.
  Jobbade från dag 1, inga bidrag. Var ändå en finnjävel, men skämdes inte för det, var stolt/är stolt finnjävel. Har bara goda svenska vänner, jag krävde inget.
  Skillnaden med arab/afrika jävlarna jämfört mot oss finnjävlar är att dom inte behöver bekosta sitt uppehälle, förrän dom väljer det. Vi bekostade vårt uppehälle för vi ville det

  Gilla

 21. Göran Holmström skriver:

  Roade mig igår att läsa igen vilande lagförslag om yttrandefriheten.
  Som jag förstår det så klubbas den igenom, när en ny sjuklöver bildas.
  Smaka på tanken att förolämpa någon, ja inte du och jag då. Utan viktiga människor, då kan åtal ske, elaka ord ska kunna prövas rättsligt.
  likaså önskan att starta revolution. Uppmana till våldsamma handlingar med, eller önska politikers snara avfärd till helvetet. Den är milt sagt heltäckande, allt tuffare eller elakare än att avsky eller vilja ligga med teletubbies är straffbart. Hm det är nog förmodligen förbjudet med, paragraf blottan blä att skildra stark sexuellt material där någon blir kränkt eller dominerad är förbjudet enligt paragraf ,,,
  undantag kan vara att skildra en händelse utan stygga baktankar typ.
  Brave new world. Förbjud precis allt!

  Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   Evolutionsförespråkarna före Darwin, Buffon, Maupertuis m fl, visste hur man skulle skriva:
   Först drar man alla argument för evolutionen tydligt och övertygande. Sedan avslutar man:
   Men allt det här saknar betydelse eftersom vi vet att Gud skapat världen på sju dagar,
   (Fast egentligen var det sex, för trots att Gud att är allsmäktig så blev han så trött att han måste vila på den sjunde, säger Schopenhauer)

   Red Badge of Courage, pacifistroman skriven efter samma recept.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.