Hur nya samhällskonflikter kan skapas

Patrik Engellau

Hur gick det till, egentligen, när samhället fick alla sina nya identiteter? För femtio år sedan fanns det exempelvis bara två kön, medan det numera finns en uppsjö som hela tiden försöker definiera sig själva och därvid dela upp sig i nya underkategorier. Hur kommer det sig att etniska grupper som man tidigare trodde lugnt och fint skulle assimilera sig i majoritetssamhället till deras egen fördel och för att hålla konfliktnivån nere – till exempel att lappar skulle bli som svenskar – nu i stället reser sig, skaffar sig nya beteckningar som samer, romer och inuiter och stridslystet insisterar på att de tidigare varit förtryckta och vill ha kompensation av majoritetssamhället?

Den här utvecklingen och alla de föreställningar som kommer i kölvattnet – till exempel den multikulturella tanken att alla kulturer är lika bra trots att de uppenbart inte är lika bra på att ge medlemmarna vad medlemmarna vill ha, nämligen ett hyggligt liv – är inte bara svårförståeliga utan dessutom dåliga eftersom de skapar nya samhällskonflikter som tidigare inte existerade. Dessutom är dessa idéer dyra i underhåll inte minst eftersom skattebetalarna måste finansiera stora universitetsinstitutioner inom humaniora som håller på med forskning och utveckling av sådana nya människoarter.

Förut fick man lära sig att världens främsta integrations- eller assimilationsprojekt var den amerikanska ”melting pot” där invandrare av olika kulturellt ursprung fick koka ihop med varandra under tämligen konfliktfria former för att på det viset så småningom framträda som normala ”amerikaner”.

Men det som pågår i västerlandet numera är motsatsen. Vi, eller rättare sagt våra statsmakter, strävar efter och är villiga att betala både för att redan existerande kulturer ska bevaras och till och med anrikas – en del muslimer som inte varit särskilt religiösa i hemlandet tar på sig slöja och sätter Koranen i högsätet när de kommer till Sverige och uppmanas att bejaka sin kultur – och för att nya underavdelningar av mänskligheten ska muteras fram och ligga i kuvös tills de kanske tar sig och kan leva ett normalt bidragsliv som statsunderstödda aktivister, till exempel tidigare okända sorters transpersoner.

Min förklaring är som vanligt att det välfärdsindustriella komplexet försöker köpa stöd från nya klientgrupper som exempelvis när Kulturdepartementet via sina underavdelningar uppmuntrar ledare för somaliska migranter att starta en etnisk förening som får statsbidrag för att de etniska ledarna ska kunna vidareutveckla och förädla etniska särdrag som migranterna har med sig hemifrån.

Ibland säger folk att de inte tror på min teori om det välfärdsindustriella komplexet eftersom motsvarande PK-istiska teorivärld förekommer även i andra länder, till exempel USA, som inte alla har starka välfärdssystem. Då svarar jag att det är sant och att det är därför PK-ismen inte är statsbärande ideologi i USA vilket den är i Sverige. Alla bärande idéer utvecklas i USA, även de PK-istiska, och sprider sig därifrån ut i världen. Skillnaden mellan länderna är hur väl dessa nya amerikanska idéer slår rot och tar kommandot över det lokala tänkandet. Ingenstans sker detta så snabbt och grundligt som i Sverige eftersom politikerväldet och välfärdskomplexet, som lever av PK-istiska idéer, åtnjuter nästan total ideologisk hegemoni.

Ett illustrativt exempel är #metoo-kampanjen som uppfanns i USA och spred sig över världen men ingenstans fick ett sådant totalt genomslag som i Sverige. I USA finns till och med kvinnliga politiker som går till val på att ogilla #metoo. Kan du tänka dig att en svensk politiker vågat gå till val som #metoo-motståndare?

På Quillette ger forskaren Mike Gonzales från The Heritage Foundation några närbilder av identiteters födelse i USA. Det handlar om interiörer från den federala folkräkningsbyrån Census Bureau som med jämna mellanrum räknar och klassificerar USA:s befolkning. Till byrån finns en rådgivande kommitté knuten – National Advisory Committee on Racial, Ethnic and Other Populations (NAC) – med 31 medlemmar som alla är identitetsorganisationer, till exempel Alliance of Iranian Americans, the Arab Community Center for Economic and Social Services, Asian American Decisions, the Japanese American National Museum, the National Gay and Lesbian Task Force, the Native American Rights Fund, the Native Hawaiian & Pacific Islander National Network.

Om dessa förmår byrån att tillåta en ny identitet vid folkräkningen så har den identiteten fått laglig existens varigenom en helt ny framtid öppnar sig för dess ledare. En känd antiisraelisk muslimsk aktivist, Linda Sarsour, ville inrätta den nya identiteten MENA – Middle East North Africa – och förklarade så här:

När vi försöker komma åt federalt ekonomiskt stöd så kommer vi i ett dramatiskt underläge om vi inte tillhör en separat kategori… Eftersom vi kategoriseras som ”vita” betraktas vi inte som prioriterade mottagare av federalt och delstatligt stöd… Vi måste därför identifiera oss själva som annorlunda.

Att en ny identitet som MENA inte har någon folklig förankring i betydelsen att det skulle finnas folk som spontant skulle klassificera sig själva på det sättet spelar ingen roll. En rasteoriprofessor vid University of Detroit Mercy förklarar:

I början är det nog inte så många som använder den nya identiteten. Men det sipprar ned så småningom. Folk börjar använda den nya identiteten när de söker in på högskolor och när de söker jobb. Så småningom kommer olika medier att anamma och erkänna den här identiteten. Och då blir identiteten användbar och utnyttjad som ett särintresse.

Identiteterna uppstår alltså för att några driftiga människor tjänar på det. Mina skattepengar används till att sådana driftiga människor ska försörja sig på att skapa konflikter i mitt land.

41 reaktioner på ”Hur nya samhällskonflikter kan skapas

 1. A skriver:

  Exakt P.E, det handlar om verktyg, för parasiter. Men folket uppfattar det som rättigheter för minoriteter… rakt upp och ner. Klart. Hur ska man kommunicera vad man önskar under dessa omständigheter. Är inte det en ganska viktig fråga P.E.. 🙂

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 2. Lars Strömberg skriver:

  Kanske beror allt det där på något betydligt mindre komplext? Det vill säga: Kanske beror allt det där – i grunden – INTE på saker som bottnar i välfärds-industri-komplex-tänkandet?
  Min grundidé bottnar istället i att vi människor dels är konflikträdda. Dels förvisso har en hel del konfliktskapande attityder, men att vi på grund av obehagskänslan för andras reaktioner döljer dessa attityder.
  Vi låter istället vår kortsiktiga EGOISM styra alltsammans. Vi säger sålunda saker som vi bedömer gagnar oss själva.
  Det där med ord och ordval har ju blivit jätteviktigt och kan fullständigt avgöra den egoist-fixerade sociala frågan från omgivningen: ”Var har jag DIG någonstans? Ska jag tycka om dig, ogilla eller rent av hata dig?’

  Gillad av 1 person

  • Lars*** skriver:

   Ja. Det har den röda ormen arbetat med länge. Skambelägga, anklaga människor. Den röda ormen är dock dödligt skadad. Hugger än mer lömskt. Sin sista tid använder den all sin listighet slingra sig in i myndigheter för att förgifta, förstöra så mycket det går. De som var väktarna har den hypnotiserat så att de skälver och aktar sig bli anklagade, stigmatiserade vilket de är så rädda för. Anklagelser för ”hat”, ”fientlighet”, förlora jobb och bröd. Så rädda nu, de inte kan röra sig i den riktning de skulle gå. Westerholm ledarsidorna är ett annat exempel, är intelligent, antagligen högt IQ. Westerholm är dock inte logisk i sitt å ena sidan klara tänkande men sitt ologiska handlande. Han röstade på Liberalerna. Tordde på nån slags förändring, köpa tid, för han tror förnuftet segrar till slut. Alla är rädda för SD, vilka inte är perfekta men behövde jag ens skriva det med tanke på övriga 7-packet som hindrar Sverige från att överhuvudtaget styras mer än ner i helvetet. Vi är nu i trappan. 7-packet ska vi vara livrädda för. Vi har inte så många valmöjligheter! Vi som ser utan pk-filter vet nu det är tipping point. Vi ser ett ökat motstånd växa också, men jag funderar hur Sverige ink övriga väst kommer klara de krafter som för oss mot imperiestrukturer. Migrationen används som medel förändra väst. Inbyggda svåra problem ska sedan lösas av globala eliter. I Sverige, i väst naggas yttrandefriheten. Inför våra ögon tillåts de mest idiotiska utopisters vilja genomföras. Med våra pengar.

   Gillad av 5 personer

   • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

    Jag äter ibland lunch bland hantverkare, och ofta så håller de på SD men långt ifrån alltid, igår hörde jag en säga, ”inte fan röstade jag på sån här ankskit”. Han bytar nog nästa gång.

    Gilla

 3. Hasse skriver:

  Nja, någon ”melting pot” har USA väl aldrig varit. Vi hade ju Little Italy, Germantown och Brighton Beach (ryssar) i New York. Visserligen har dessa etniska områden suddats ut en hel del under årens lopp, men det har tagit tre-fyra generationer. Då snackar vi ändå om européer, med ungefär samma hudfärg, kultur och religion. Hur många generationer ska det ta innan alla icke-europeiska invandrare ska smälta samman med vita och afroamerikaner? Nej, det kommer aldrig att hända. Tänk också på alla Chinatowns som bildats.

  Det blir ännu mer intressant om man googlar på ”Ethnic maps USA”. Här några exempel, där Detroit verkar mest segregerat (röd färg=vita; blå färg=afroamerikaner; grön färg=asiater; gul färg=hispanics):

  Tittar man på Global Peace Index http://visionofhumanity.org/app/uploads/2018/06/Global-Peace-Index-2018-2.pdf) så är de mest fredliga länderna demokratiska och/eller homogena länder. Två länder sticker ut negativt i Västeuropa; England (plats 57) och Frankrike (plats 61). USA ligger för övrigt på plats 121. Sverige har förresten halkat ut från Topp 10 (plats 14).

  Gillad av 2 personer

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Den demokratiska överklassen i Washington, Marthas Vineyard osv och Californien bor mest segregerat av alla, alla Obamas och Zuckerbergs, Obamas är väl en den enda ”svarta” familjen i hela hans kvarter gissar jag. Tittar man på mer finfördelade kartor så kommer de upp i 90% vita där ALLA betydande globalister bor. Oprah bor inte i Oakland.

   Gillad av 1 person

  • Lars*** skriver:

   ”Sverige har har förresten halkat ut från Topp 10 (plats 14).” Ja. Sverige kan nog falla än mer snabbt på skalan ju mer sanna fakta vaskas fram, gamla Sverigbilden löses upp. Vi kommer sticka ut i Norden. Jag tycker du har rätt att Usa aldrig varit en melting pot. Snarare är ingridienserna liggande på bordet, åtskilda inte ilagda i nån potta än. Jag var i Usa för några månader sedan. Hälsade på en svensk familj. Tågresan från NYC en och en halv timme inåt land var skrämmande. Så uppdelat man undrar hur allt ska fungera framöver. Fattigt, lortigt bitvis och medel till rikt naturligtvis. I Frankrike säger de fransmän jag känner att landet förvandlas till tredje världen. Särskilt Marseille där jag vart en del. London besöker jag mindre och mindre fast jag har vänner. Tänkte på rankingen du hänvisade till. Fokus för vårt resande kanske flyttas mer österut. Mindre knivdåd i ex Prag kan man tänka ; )

   Gillad av 1 person

   • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

    Var i Malmö igår, i trakterna kring Möllevången. Jag kan verkligen råda ALLA att lägga en dag i Malmö, för detta går åt..

    Gillad av 1 person

 4. Aurora skriver:

  Svar på frågan om hur det kommer är att det lönar sig. Det välfärdsindustriella komplexet uppmuntrar genom allehanda skattefinansierade bidrag alla som kan kalla sig minoriteter att fråmja, bejaka och försvara sina egna särarter. Alltså allt annat än assimimilering och integration. Vem vill integrera sig, med svensk livsstil, om man får pengar för att inte göra det? USA är egentligen ingen melting pot. Grupper lever segregerat. Det heter ibland, bl.a. i samband med Balkankrigen, att folken levde fredligt sida vid sida. Just det; sida vid sida; och aldrig skolade de mötas.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det vi lär oss av de fruktansvärda konflikterna och övergreppen på Balkan är att talet om att folk kan leva med olika etnicitet nära och blandade varandra är falskt. Förr eller senare, vid minsta störning i den allmänna tilliten, vid minsta övergrepp från en etnicitet på en annan, exploderar krutdurken. Detsamma kommer förr eller senare att hända i alla multikulturella länder, stater och imperier. Att blanda olika folk är som att blanda kolpulver med saltpeter och svavel.

   Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Att blanda kol, salpeter och svavel är rätt så ofarligt om man finfördelar svavlet först. Svavel och natriumnitrit blandade jag i en mortel när jag var 12 år. Jäklar i min låda. Det exploderade och fönsterkarmen blev förstörd. Vad har hänt frågade min mor. Ja inte vet jag svarade jag.

    Gillad av 1 person

   • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

    Den mest företsagsamma bland mina ”kamrater” på teknisk linje sprängde badhytter och sin pappas garage.

    Gillad av 1 person

 5. Jari Norvanto skriver:

  Som Göran Adamson skrev om multikulti som mångfaldsideologi, så är det den ”optiska mångfalden” som bejakas i PK-samhället, alltså paletten hudpigment – inte åsiktsmångfald. ”Värdegrund”.

  Men den vita, rasistiska schatteringen ska väl helst krypa tillbaka under sin sten… När den optiska mångfalden inrymmer individer med färgstarka seder, såsom ”hederskultur”, så måste den döljas med funktionell blindhet som upphjälps av en aggressiv stämpling, som t ex ”rasist”, ”islamofob”, ”funkofob”, ”homofob” osv. Riktigt besvärligt kan det bli när ”offergrupper” är förövare – då är det nog bäst att blunda eller konfabulera fram en sociologisk förklaring som ser ”strukturen”, ”frustrationen” och ondskan som emanerar från den vite som när som helst hotar att sticka fram sitt tryne från inunder stenen.

  Gillad av 3 personer

 6. Eva Danielsson skriver:

  Globalisterna verkar vara väldigt angelägna om att slå sönder all sorts nationalism. Till varje pris som helst. Som t ex Annie Lööfs agerande är exempel på. I sin envetna kampanj mot SD som viktigaste politiska mål för Centern.

  Människan är både individ och flockvarelse med tvåriktad växelverkan mellan den innersta kärnan, sig själv, och alla ringar runt den som vidgar kretsen från de allra närmaste till yttervärlden längre ut. När vi har balans mellan oss själva, vår integritet, och våra närmaste kretsar, familj, vänner, arbetskamrater, så mår vi bra. Utanför detta finns samhället och omvärlden och i det moderna livet är inte samhället begränsat till hembygden utan till landet, nationen. Som man kan greppa som ett slags utvidgad familj med trygghet genom förförståelse som kommer av gemensam kultur, språk, historia, miljöer, lagar osv. Nationalism kan ses som själslig näring som förstärker lojalitet och pliktkänsla på ett positivt sätt.

  I ett samhälle som i stället uppmuntrar motsättningar och uppdelade sociala (och juridiska) grupperingar baserat på ett godtyckligt hopkok av etnicitet och intressen, så raseras möjligheterna till trygghet ute i samhället. Vi kan inte läsa av varandra och vi kan inte förlita oss på gemensamma koder och erfarenheter i kontakt med okända. Tvärtom är det redan nu så att man måste möta folk på gatan med rädsla, misstänksamhet, avoghet och försöka kategorisera dem på olika sätt. Farlig eller inte?

  Så blir vi osäkra, spaka, missnöjda, aggressiva och olyckliga genom att inte få vara tillhörig en flock som har gemensamma intressen och med ledare som skyddar flocken och som talar sanning.
  Detta är vad svenska politiker har åstadkommit på ett par decennier. Bra jobbat (ironi).
  Vi ska alla bli ensamvargar beredda att i varje stund bli attackerade och tvingas acceptera djungelns lag. Starkast vinner. I globaliseringens namn. Amen.

  Gillad av 5 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Du får begrunda vad det,är du vill åt. – Är det de relativt misslyckades hat och revanschförsök mot eliten? – Är det folks benägenhet att sluta sig samman i solidariska gemenskaper? – Är det kraven på uppslutning kring gemensamma strävanden som kan komma i konflikt med individuella mål?

   Gilla

 7. Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

  Patrik, du har ju bott i USA så känner kanske dess historia bättre än jag, men jag måste återigen tjata om Dinesh D’Souzas bok ”Death of a Nation”. I denna bok avslöjas demokraternas rötter och nutidshistoria ganska skoningslöst och för mig är det lite som när man snubblade över Peterson, eller Scruton, eller Sowell, fast med en arg indisk invandrares perspektiv. Han VET vad fattigdom är. Att läsa och lyssna på D’Souza är som att få en gardin att gå upp, allt ställs på huvudet och man tänker, det kan väl inte stämma? För det man fått itutat i sig det är ju att det är republikerna som är ”rasister” och giriga, men D’Souza för i bevis att demokraterna uppstod som slavägarnas parti, och man övergav aldrig sitt inre rasistiska etos, man bara transformerade slavarnas beroendeställning till att göra dem beroende av USAs version av VIK, för det delas visst ut pengar i USA, för att köpa deras röster. Det var redan från början ett hycklande korrupt maktparti som köpte underklassens röster, det var och är partiets raison d’etre, och parasiterna i VIK kopierar bara pork-barrel politics från USA. Så det hycklande socialistiska etoset som utvecklades vidare i kommunismen med att påstå att en arbetarklass exploaterades för att man själv skulle kunna styra och profitera, var redan INNAN detta satt i system med den första versionen av identitetspolitik. Så den konflikt vi nu ser utspela sig där demokraternas utnyttjande av olika underklasser för att berika sig själv är gammal, och kopieras nu av ett politikervälde världen över. Det är, chockerande nog för en som indoktrinerats i Sverige, de konservativa som ALLTID stått för goda principer, rättvisa, individuell frihet och som alltid varit de minst rasistiska eftersom man vill att ALLA skall skärpa sig. Demokraterna och etablissemanget är exakt motsatsen till vad de säger, hyckleriet är deras innersta kärna, det är själva idén bakom demokraternas politik och socialism och pk-ism. De odlar svaghet, det är deras gröda på vilken de profiterar.

  Alltså, det är ju så uppenbart, här går man som Arne Anka och sköter sig själv och känner sig inte det minsta rasistisk, så plötsligt en dag så får man veta, du är rasist! Inte bara du, din mamma och alla du känner också. Jag rasist, man klämmer sig på armen, sitter det kanske här, eller där? Det är ju en så uppenbart politiskt konstruerad lögn, en projicering, och SD bjuder ju upp till precis lagom dans så att etablissemanget kan bevisas ha rätt och för att locka fram den inre rasisten i alla så ser man till att kvinnor och barn blir våldtagna och överkörda med lastbil.

  Gillad av 5 personer

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   #NPC23452

   Gillad av 1 person

 8. Underdog skriver:

  Skillnaden mellan USA och Sverige är inte immigranterna. De kommer att hålla ihop liksom svenskarna som blev svensk-amerikaner och fortfarande har en stark sådan identitet. Skillnaden är att i USA finns en grundidé om vad det amerikanska samhället är som man måste ansluta sig till om man skall kunna fungera i det amerikanska samhället. Ytterst baserar den sig på konstitutionen. Om man som invandrare till USA ansluter sig till denna idé om det amerikanska är det inget problem att man därutöver upprätthåller kulturella delar av sin nationella ursprungsidentitet. Då kan man också bli medborgare och fullvärdig samhällsmedlem inom så kort tid som ett år. I Sverige finns ingen sådan idé och det är till och med förbjudet att tala om att det skulle kunna finnas det. Sverige har ju bara töntiga saker och barbari enligt våra fina politiska ledare. Så kommer det sig att invandrare till Sverige aldrig kommer in i det svenska samhället. Det går ju inte att ansluta sig till något som inte finns.

  Gillad av 4 personer

 9. Vantabara skriver:

  När vi har spårat upp all din säd och sänt dem till Lubjanka, är du verkligen säker på att det fortfarande handlar om kultur? Visst, we will walk the walk, talk the talk. Utan dig. Är du nöjd då? Handlar det verkligen om kultur?

  Gilla

 10. Bo Svensson skriver:

  Gilla läget! – Den rätta ordningen är väl att även resten av befolkningen tillåts tillhöra solidariska gemenskaper, vars intressen man tillåts stödja med sina skattemedel.

  Den logiska multietniska ordningen man ser framför sig – med individuell makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål, – är en där skatt är mera som en klubbavgift man erlägger till valfri gemenskap för förmåner man får del av som medlem.

  Gillad av 1 person

 11. Lars skriver:

  Varför inte släppa iden om välfärdskomplex ett tag Patrik och se vart du kommer då? Kanske du som så många andra inom psykologi, sociologi, nationalekonomi spänner vagnen framför hästen?

  Tänk om det istället är iden om USA som Melting Pot som ligger bakom framförallt borgerligas positiva bild av invandring och en ide om att Sverige ska blir en motsvarighet till New York? Att man tror det är positivt ed många tydliga kulturella/etniska identiteter? Varför inte släppa tanken om socialister och utgå från att 50 % röstar borgerligt och att under de senaste trettio åren har nyliberalism och globalism dominerat borgerlig politisk agenda och även till vänster och inom S fått fäste?

  Varför skulle välfärds industrin vara kopplad till multikultur när det kännetecknat hela Europa? Är inte vänsterns engagemang i det endast en anpassning, något som de på något sätt inte kunde värja sig mot eftersom de predikat anti-imperialism och anti-kolonialism så länge, så det trodde de kunde tämja tigern? Som när Ingvar Carlsson inför valet om inträde i EU på fullaste allvar hävdade att man måste vara med för att kunna påverka?

  Gilla

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   VIK är bomullsplantagen i dess mest förfinade form.

   Gillad av 1 person

 12. Björn skriver:

  Kan det va nåt med den svenska traditionen att bilda föreningar i alla möjliga och omöjliga sammanhang? Så fort minst två personer tyckt lika om nåt, eller gillat att göra nåt tillsammans, har det varit brukligt att bilda en förening och sen söka bidrag för ”verksamheten”! Och Staten och kommunerna har direkt uppmuntrat det hela, genom att avsätta ”sökbara medel” och tillhandahålla handläggningspersonal! Denna ”guldåder” har såklart upptäckts(alt påvisats av upplysta och goda politiska aktivister) av både hitresta och inhemska ”grupperingar”, vars gemensamma nämnare är att de påstår sig vara ”utsatta” för nåt! Spelar ingen roll vad! Att flera av dessa, med skattebetalarnas ”hjälp”, hela tiden växt sig större och starkare och numera hotar hela samhällsstrukturen, verkar inte bekymra 7-klöverpartierna det minsta!

  Gilla

 13. Sixten Johansson skriver:

  Identitet kan ses som en eftertraktad tillgång likt pengar, makt och prestige. Bäst är förstås att ha alla fyra. Det behövs inga stora mått av erfarenhet och logiskt tänkande för att inse att en stark gruppidentitet kan ha negativa effekter, som förvärras om pengar och makt tillförs:

  Minoriteten fastnar i en självömkande och skev historieskrivning och offer- och anklagarrollen förs vidare till barnen. Man idealiserar och konserverar även kulturelement som är skräp, stagnerat, ofunktionellt eller destruktivt. Pengar och makt drar till sig olämpliga ledare, som underblåser antagonism både mot majoritetsbefolkningen och mot konkurrerande falanger.

  Men identitetspolitik ingår nu i teorier om medfödda egenskaper, makt och privilegier. Motargument hjälper inte, men det är viktigt att förstå teoriernas logik och antilogik och hur nyckelbegreppen används politiskt. På nyheteridag.se finns ett mycket bra koncentrat (8 nov): ”Identitetspolitik: Allt du velat veta men inte vågat fråga om. Snabbkurs med Magnus Hansson”. Några citat:

  ”Eftersom den vite heterosexuelle mannen besitter alla maktstrukturer kan han inte förstå något av det förtryck han utövar. Att ifrågasätta att detta förtryck existerar är i sig kränkande mot de förtryckta och därmed en del av förtrycket.” ”alla förtryckta (har) rätt att kämpa emot de privilegierade, i ett slags självförsvar. – – det som en person gör mot en annan person kan vara fel eller rätt, beroende på om det är en privilegierad eller förtryckt som agerar.”

  Gillad av 1 person

 14. Gunnel Henriksson skriver:

  Det första som slår mig när läser den utmärkta texten av PE:
  Är ju ganska självklar konsekvens av det som började med den kvinnliga rösträtten och utmynnat i kvinnors ledande makt i samhället.
  Ävensom feminismen ..
  När det tråkiga arbetet kring intresset för människor före saker, som förr inbegreps i hem/hushållsarbetet, inte längre finansierades av samhället måste de med ”interest for people before things” hitta andra arbetsuppgifter som samhället finansierar!

  Hurra, identitetskonflikter mellan alla människor vars olikheter kan manifisteras. Sett över hela jorden. (Alla är ju olika)
  Så sätt igång att skapa så många skiljande identiteter som möjligt och skapa så många konfliktytor/konflikter mellan dem som möjligt!
  Sen är alla ”feministiska” arbetstillfällen en outsinlig källa att gräva ur.

  Detta måste ju kompletteras med källor till finansiering eftersom, till skillnad från hem/hushållsarbetet som är efterfrågat av alla individer (marknaden) så måste ju de nya ”feministiska” arbetena finansieras genom tvångsuttag.
  Så samma krafter driver på
  – ”mer pengar kan tas från folk under parollen ”till välfärden”, som man sedan tar till att finansiera denna sin agenda till ”feminist”jobben.
  – mer pengar kan även tas från folk under parollen ”rädda klimatet” (jorden!)

  Slutkläm: När ”utvecklingen” gått så långt att detta jobbskapandet utifrån det kvinnliga människointresset resulterat i väpnade konflikter att likna vid krigstillstånd…. hurra, då går alla resurser åt till att finansiera detta.
  Och blir krig då ett manligt intresse som leder till …???

  Gillad av 1 person

 15. Laggar skriver:

  Det finns ett tankefel i resonemanget. Om man har en särgrupp behöver detta inte betyda en konflikt med majoritetssamhället utan särgruppen kan existera utan konflikt. Det är en essentialistiskt resonemang, olikhet är konflikt. Är katolikerna i Sverige en konflikthärd i det protestantiska landet såsom det uppfattades förr i tiden. Frågan är vad man gör det till. En del ser ”överklassen” som en särgrupp som inte passar in i folkmajoriteten. En helt annan sak är hur särgruppernas organisationer uppfattas och hur de beter sig, om de skapar konflikt eller om de anpassar sig i mångfalden. En enhetlig majoritet finns endast om alla är lika och att inga särintressen får uppkomma, liksom Nordkorea.

  Gillad av 1 person

  • Steg för steg upp på en strand, detta är inte samarkand, för kallt, men mycket sand, nu skall skatten sökas, men först skall jag kissa på min fot i brand skriver:

   Men i detta fallet så uppmuntras ju olikheter av etablissemanget för att profitera på dem och skapa kaos så de kan sitta i orubbat bo, och när olikheterna inte räckte till så importerade man dem.

   Gillad av 1 person

 16. Trump skriver:

  Mer dimma på väg in…
  Mycket prat om TV licensen, ett taktiskt grepp för att medborgarna inte skall fundera på alla andra skattehöjningar som står på rad under 2019. Skattemedel som tidigare pumpats in till utsatt kommuner under täcknamnet ”satsningen på välfärden” kommer att få nya intressanta ekonomiska utmaningar.
  Arbetslöshetssiffrorna, ett annan dimridå avslöjades som en mörkläggning av subventionerade jobb, alltså betalda jobb för att statistiken skall se bättre ut.
  MC klubbar skall nu ta fokus från kriminella gäng i utsatta områden eftersom man inte lyckats i sin miljardsatsning

  Gillad av 1 person

 17. Göran Holmström skriver:

  Ganska lustigt att multikulti profeterna är dom som är mest sugna på att dela in människor i fack.
  I min värld finns bara två fack! Dugliga individer och odugliga!
  Enkelt och logiskt utan ras eller kön, endast vad individen gör eller står för.

  Gillad av 2 personer

 18. Dandersan skriver:

  Radion idag: Ring P1-drabbad invandrare som inte kände sig välkommen i samhället.
  Budgetdebatten där V pläderade för minskade klyftor.
  Två axplock som visar denna sköna nya värld.
  Debatt i SVD:-asylsökande mår allt sämre ju längre de väntar på asyl, När de sen fått asyl fortsätter de må dåligt.

  Gillad av 1 person

 19. Linden skriver:

  Sverige är landet där staten styr över våra liv in i minsta detalj, hur vi har sex, vilka åsikter vi uttrycker, vilka avtal vi skriver – listan kunde göras hur lång som helst.

  Om borgerliga har ambitionen att vara något annat än socialdemokrater bör man omedelbart sluta prata om det mytiska samhällskontraktet.
  Idag handlar det om ett samhällsdiktat – överheten bestämmer, medborgaren lyder.

  Nu börjar vi ana facit av valet DÖ i ny tappning, alliansen vill inte regera, alliansen är fullt belåten med ett socialistiskt styre. Och väljarna, trälarna, som trott på löftena, det sovande folket…har inte hört av sig med några nämnvärda protester.

  Och talmannen, den syltryggen belönar rödtoppen med en plats i strålkastarskenet.
  När hon istället skulle stå i skamvrån.

  Gillad av 1 person

 20. Björn skriver:

  Om nån frågar mej om jag är ”feminist” eller inte, svarar jag att det vet jag inte! Jag vet inte ens vad ordet betyder eller innebär! ”Du får väl ställa ett antal kontrollfrågor, så får vi se vad resultatet blir”, brukar jag dra till med, och då dör oftast utfrågningen……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.