Ny podd! Från gammelmedia till Nyheter Idag

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 7/11) pratar jag med journalisten Pelle Zackrisson. Han arbetade tidigare i gammelmedia, som Mittmedia och Sveriges Radio, innan han gick över till Nyheter Idag, där han blev redaktionschef. Hur ser framtiden ut för medierna? Zackrisson menar att papperstidningarna kommer att dö. Jag kan bara instämma – jag känner knappt någon under fyrtio som prenumererar på en papperstidning. Förmodligen kommer vi att få se allt fler journalister hoppa av och gå över till de nya alternativmedierna.

För några dagar sedan bevisade Zackrisson att alternativmedierna behövs. Alla de stora, etablerade medierna hade rapporterat om ett ”tältläger” i Solna. På bilder fick man se ledsna och oroliga flyktingar som visade upp sina tält. Där måste de sova eftersom kommunen inte ordnade lägenheter åt dem. Gammelmedierna bara återgav flyktingarnas berättelser utan att undersöka saken. Men Zackrisson tyckte att berättelserna var konstiga. Han bestämde sig för att ta reda på om de stämde. När han besökte ”tältlägret” på natten upptäckte han att ingen var där! Denna lilla expedition till Solna, som ingen annan journalist hade orken eller viljan att genomföra, resulterade i artikeln ”Tältbluffen: Migrantlägret i Solna tomt” (5/11).

I vårt samtal nämner Zackrisson också viktiga intervjuer som Nyheter Idag har gjort med oliktänkare som konstnären Dan Park och feminismkritikern Pär Ström. Nyheter Idag grundades av Chang Frick år 2014.

Lyssna på mitt samtal med Pelle Zackrisson via spelaren nedan – och glöm inte att prenumerera på Tankar från framtiden på SoundCloud!

8 reaktioner på ”Ny podd! Från gammelmedia till Nyheter Idag

 1. Aurora skriver:

  Det enda vi kan konstatera är de ständigt återkomman Feke News från MSM. Från MSM som påstår sig vara garanten för att hålla de avskyvdda alternativmedias fake news borta. Vi har faktiskt Trump att tacka för uppmärksammandet av Fake News. Hur det står till mellan FOX (Trumptrogen) och CNN i uSA vet jag dock inte. Men i Sverige är det MSM och public service som är de som mest avslöjas. Metros Viralgranskare gick ju ut med Fake News också.

  Gilla

 2. Jari Norvanto skriver:

  MSM är alltmer oblyg Lügenpresse. Likt en kompulsiv seriemördare i slutet av sin karriär lämnar de journalistiska likhögar mer eller mindre i öppen dager. Hellre än att försöka dölja lögnerna serverar de några nya. Förakt och förfall.

  Gillad av 1 person

 3. Jag drev på en flotte i land, på en pytteliten ö av sand, mina enda kompisar var krabborna jag låg ibland, horisonten sågs som en disig rand, men vad är det för kista beslagen med nitar och band, kanske min lycka nu vänder lite grand? skriver:

  Min gamla mamma (snart 80) sa äntligen upp sin prenumeration på Sydsvenskan som hon haft hela sitt liv! Jej!

  Gilla

 4. Jag drev på en flotte i land, på en pytteliten ö av sand, mina enda kompisar var krabborna jag låg ibland, horisonten sågs som en disig rand, men vad är det för kista beslagen med nitar och band, kanske min lycka nu vänder lite grand? skriver:

  Det som är intressant att fundera på det är vad som blir nästa steg för något måste ge vika, systemmedia har ju oblygt kunnat ljuga om allt som var känsligt alltid, och när etablissemanget nu sammansmält till ett amalgam av pk-ism så finns ju ingen kontrollmekanism alls kvar i media, de är i grunden systemtrogna allihop. Samtidigt ungefär så har internet vuxit fram, en tillfällighet måhända, så att riktig journalistik uppstår igen, men denna får ju en självklar inriktning i att rapportera om allt som döljs, våldtäkter, eller tältläger som ovan, men när man väl börjat så tror jag att det inte finns något slut, allt är lögn. Detta är ju instabilt , så antingen så måste etablissemanget sparkas ut, eller yttrandefrihet och pressfrihet avskaffas, det är ju klart vilken väg etablissemanget kommer att välja.

  Gillad av 2 personer

 5. Asta skriver:

  Konsekvenserna av ett islamistiskt mördande blev handhjärtan och blommor och prat om att Sverigedemokraterna är det största hotet mot samhället. Polisen får fortfarande inte använda sina förstärkningsvapen enligt eget avgörande. Fem döda räckte inte. Ett islamistiskt terrorattentat var visst inte nog.
  https://www.nyatider.nu/vad-kravs-for-att-svensken-ska-fa-nog/

  Religiös extremism tillåts frodas och var och varannan tidigare stillsam liten ort på landsbygden drabbas av mord, hot, övergrepp, djurplågeri och etniska konflikter av alla de slag.
  Barn våldtas. Kvinnor och gamla anpassar sig, och de som trotsigt försöker leva som vanligt råkar många gånger illa ut.

  Under tiden käbblar politikerna där de sitter långt från verkligheten, fixerade vid Sverigedemokraternas förflutna, utan att klara av att ta politiskt ansvar för det dysfunktionella samhälle de skapat.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.