Gästskribent Zhengyang Wu: Vem vill och kan skriva om stöld av Sverige?

Dinesh D´Souza är ett namn som varje svensk dissident borde känna till. Han är en amerikansk författare, politisk dokumentärfilmare och självlärd historiker med indiskt ursprung. Det som är speciellt med honom är hans enorma passion för sitt nya hemland. Därför har han skaffat sig mer kunskap om amerikansk historia än vanliga amerikanska historiker gör.

Sedan har han genom sina filmer, böcker och otaliga föreläsningar berättat om den del av amerikansk historia som har gömts undan från allmänheten. Därigenom har han lyckats att bevisa att retoriken om social rättvisa, antirasism och antifascism från den amerikanska vänstern i allmänhet – och det demokratiska partiet i synnerhet – egentligen bara är hyckleri och lögn.

Den amerikanska högern och republikanerna har konsekvent framställts som rasistiska och fascistiska av vänstervridna amerikanska akademin, av massmedia och av Hollywood. Det är vänstern och det demokratiska partiet som alltid har legat bakom den verkliga rasismen och fascismen i USA, vilket för övrigt har indirekt bekräftats av till exempel Thomas Sowells strikt empiriskt grundade forskning om minoritetsgruppers situation i USA och ute i världen.

(Jag ser en likartad situation i Sverige. När man studerar Sveriges kraftigt vänsterdominerade maktelits högtflytande retorik om exempelvis humanism och social rättvisa är det gång uppenbart att det är makteliten själv som är de riktiga rasisterna och fascisterna i dagens Sverige. Men det är inte det som den här krönikan handlar om, även om jag har en stor vilja att skriva om det.)

Det som jag särskilt fastnat för är D´Souzas bok ”Stealing America”. Boken har gett mig insikten att allt som har skett och sker i dagens Sverige egentligen handlar om den svenska maktelitens stöld av Sverige. Makteliten vill ständigt öka sin makt över det svenska välståndet, som skapats av det svenska folket, för att fördela en allt större andel av det till sig själva och sina trogna tjänare. Milton Friedman och Thomas Sowell hade rätt ännu en gång: Människorna på de statliga institutionerna agerar utifrån sina egenintressen, och i Sverige, där folkets möjlighet till påverkan är minimal, är den här typen av korruption ännu mer utbredd.

Man ser detta överallt i det svenska samhället, från att en onormalt stor andel av höginkomsttagarna i Sverige är byråkrater och omfördelningsadministratörer, till att inkompetens inte utgör hinder för utnämning till nyckelpositioner i olika samhällsinstitutioner, från höga chefer på statliga myndigheter till nämndemän på domstolarna. Dan Eliasson har fått den ena generaldirektörspost efter den andra, och Jan Hedin handplockades från Aftonbladet till statstelevisionen, allt som tack för deras orubbliga maktlojalitet.

Under denna omfattande stöldsprocess förslösas en enormt stor andel av vårt välstånd. Resurserna tillhör inte dem som administrerar dem och därför är de inte rädda om dem. Det är snarare så att ju kostsammare ett projekt är, desto lättare och mer de kan stjäla från folket. Därför vill de inte strypa den enormt dyra asylrelaterade invandringen. De hävdar att vi ger flyktingar skydd, fast bara en ytterst liten del av de asylsökande är riktiga flyktingar. Därför har vi en av världens dyraste skolor. Men den svenska skolan levererar inte kunskap som den borde göra. Samma sak med den svenska sjukvården: Sverige är ett av världens mest läkartäta länder, men har en av västvärldens längsta sjukvårdköer. Svenska cancerpatienter dör i väntan på att bli opererade. Alla som är insatta vet vad som behöver göras för att förbättra situationen, men det görs ändå inte, eftersom viljan till förbättring inte finns. Det är egentligen självklart, eftersom om dessa förbättringar verkligen skulle genomföras hade deras stöld av det svenska folket kunnat avslöjas eller åtminstone försvåras. Därför har de anledning att låta dessa institutioner fortsätta att vara dyra och ineffektiva, även om det strider mot de ideologierna som de påstår sig värna.

Jag känner ett oerhört stort behov av att upplysa det svenska folket om detta. Men är det någon som har både vilja och förmåga att ta åt sig uppdraget? Sverige behöver en egen Dinesh D´Souza.

Zhengyang Wu kom till Sverige som gäststudent 1989. Han är i grunden naturvetare, men har ett stort intresse för samhälleliga frågor. Idag är han lärare inom naturvetenskapliga ämnen, och på sin fritid översätter han mellan svenska och kinesiska.

63 reaktioner på ”Gästskribent Zhengyang Wu: Vem vill och kan skriva om stöld av Sverige?

 1. Aurora skriver:

  Z Wu; Du får gärna bli Sveriges D D’Sousa. Skriv gärna också om makteliten själv som de verkliga rasisterna och fascister. Själva har vi minimal makt att påverka, som du skriver. Röd-gröna vill också göra det kriminellt att skriva kritiskt om Sverige. Och även om ’brottet’ begås utomlands, där det inte utgör ett brott, av en svensk bosatt där vill man att denne ska dras inför rätta i Sverige.

  Gillad av 8 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Rasism och fascism är inte något ondskefullt som man bör distansera sig maximalt från. – Man måste erkänna fascisten och rasisten i sig själv och lyssna till vad den säger om rasism är att intressera sig för skillnader mellan folkslag och fascism är att mera ha fokus på att gynna de bästa än att hjälpa de sämsta. – Naturen är fascist.

   Gillad av 1 person

   • Jagoda skriver:

    Ordet fascism används i vulgärdebatten mera som ett triggerord med avsikt att starta synapsurladdningarna hos den Tavistock Institute-programmerade pseudo-vänster som egentligen är rothschildrött extreme far-right.Ordet fascism är början på den obligatoriska hat-workouten.Men Fascism betyder egentligen endast att styrelseskick där statsmakten sammansmälter med storfinansen och dess intressen.Alltså:De som i tid och otid felaktigt stämplar nästan alla som fascister är själva fascister.Mussolini Benito stod själv för den ovannämnda fascistdefinitionen som alltså avser ett statskick där statsmakt och storfinans smälter samman till ett.Stefan Benito Löfvén är alltså en tvättäkta fascist-en superstatsfascist.Ulf Kristersson är också en äkta fascist enligt Mussolini-definitionen.Margot Wallström är en superstatsfascist par excellence.Ordet Fascism kommer från det spöknippe -fasces-som i den romerska hären bars av speciella ämbetsmän som hade till uppgift att med en yxa dekapitera panikslagna deserterande romerska soldater.

    Gillad av 2 personer

  • Zhengyang Wu skriver:

   Önskar att jag kunde skriva en bok med titeln ”Stealing Sweden” (ursäktar mig för den engelska titeln, men jag vill at den associeras med D’Sousas bok).

   För att boken ska bli kraftfull måste den vara riktigt bra. Det krävs tid, kunskap, insikt, vilja och en godtagbar skrivförmåga. Jag har självförtroendet att säga att jag har de sista 3, men inte de 2 första. Dock kan kunskap alltid hämtas in om tiden finns, så det riktiga hindret är tiden. Enbart fritid räcker tyvärr inte.

   Så jag undrar faktiskt om någon vet hur jag kan få finansiering för att ha råd med att enbart syssla med den här boken under 1-2 års tid eller hellre halvfart på 2-4 år (insikten kräver längre tid att mogna). Annars klarar jag inte av uppgiften.

   Gillad av 3 personer

   • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

    Funderat på crowdfunding? Du kan säkert få hjälp från DGS att nå ut med budskapet, kanske även ledarsidorna.se (där ju Johan Westerholm driver sitt bokförlag tillsammans med Ann Heberlein), Katerina Janouch har också någon (minns inte namnet) i sin hägn som ger ut böcker. Och har du inte skrivit hos Lars Bern också?

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Kontakta mig på Facebook så får du kontaktuppgifter. Vi kan jobba parallelt, Jag skriver också på en bok fast med lite annan vinkling. Men din approach är riktig och viktig.

    Gilla

   • Rhenguldet skriver:

    @wu, ett sätt kan vara att maskera dina intentioner, beskriv bokprojektet precis tvärtom, en hyllning till den svenska staten med den höga skatten och allt gott den humanitära stormakten gjort, som en bok som mitt i alla domedagsprofetior beskriver Sverige och politikerna och medierna som ett lysande ljus i världen. Gör det, och sök pengar hos alla statliga organisationer som verkar finnas, Vinnova, Arvsfonden, som sagt Westerholm känner nog till dem. Sen kan du använda pengarna och skriva vad du vill.

    Gillad av 1 person

   • Zhengyang Wu skriver:

    Tack för alla tipsen! Jag ska undersöka möjligheterna. Dessförinnan måste jag naturligtvis fundera på om jag verkligen klarar av det. Vill inte börja med något som jag inte har förmåga till.

    Gilla

 2. Lars skriver:

  Och varför skulle vi tro på detta då? Är det en slump att du tror Milton Fridman är en auktoritet? Har du en personlig nyliberal höger agenda? Varför skulle vi tro på det här?

  Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Varför skall vi tro på detta? Därför att det är så uppenbart och sant!

   Nyss visades en människoliknande robot på TV med ett hysteriskt intresse från några (verkliga) kvinnor. En robot kan inte tänka själv; den kan bara ge förprogrammerade svar på nyckelord som digitaliserats av en inbyggd D/A-omvandlare så att datorn ombord kan läsa koden.

   Man kan fundera på att det finns pengar att utveckla och tillverka en sådan här meningslös människoliknande dator, när halva svenska folket redan fungerar på samma sätt.

   Det bästa sättet att minska intresset för båda kategorierna är att ställa krav på nyttiga uppgifter som de skall utföra, och som de inte har förprogrammerats att utföra.

   Då faller plötsligt intresset och ansvaret för att viktiga beslut tas och vettiga uppgifter blir utförda vilar tungt och helt på den andra halvan av Svenska folket som har lärt sig att ingenting är gratis, som att öppna käften i tid och otid för att sprida ogenomtänkta åsikter omkring sig.

   Gillad av 7 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Jan A: — Just det. På tal om att ”öppna käften och sprida ogenomtänkta åsikter…” kan jag förresten rekommendera Julia Caesars senaste krönika, som handlar om vad jag skulle kalla ”PK-sekten” (alias ”Egohumanisterna”):

    https://juliacaesar.blog/2018/10/16/egohumanisterna-de-standigt-goda-som-forstor-allt-i-sin-vag/#more-6988

    ”…Egohumanisternas största seger hittills är att de genom sitt maktmissbruk på kort tid har lyckats mörda samhällsdebatten. En nykter och saklig samhällsdebatt skulle vara till skada för deras projekt. Eftersom de är väl medvetna om att deras projekt och visioner för framtiden inte stämmer med majoritetsbefolkningens uppfattning har de rätt och slätt bestämt sig för att strypa den offentliga debatten.

    Det värsta som kan hända egohumanisterna är att vi genomskådar dem i all deras falskhet, ondska och hyckleri. Då berövar vi dem grunden för deras makt….”

    Gillad av 5 personer

  • Richard skriver:

   Vi behöver inte ”tro” på det. Det räcker att själv undersöka saken utan ideologiska glasögon och andra fördummande hinder. Då upptäcker man att Zhengyang har rätt.

   Gillad av 8 personer

   • Lars skriver:

    Jag tror inte på budskapet efter det inte är logiskt sammanhängande utan ett känslomässigt uttryck och sammanblandning av olika aspekter. Endast någon som försökt hitta en röd tråd för att förstå världen genom att tro på Milton Fridman – vars vetenskapliga teorier numera visat sig inte hålla.

    Miltons vision av frihet är därmed inte mer genomtänkt än din och min.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Min erfarenhet är att många invandrare som har svårt förstå och ta till sig det samhälle de kommer till ofta försöker framhäva sitt eget land eller något som presumtivt är rikare, som USA eller Tyskland. När de kommer från mindre utvecklade länder som Kina eller mellersta östern eller Öst Europa väljer de ofta att koppla sig samman med en opposition i landet som hävdar att allt är dåligt, men motsvarande finns bland de som kommer från t.ex. USA.

    Det är mycket som är uselt i Sverige, men man ska ha klart för sig att det finns en psykologisk bias hos individer att ta avstånd när de inte känner anknytning till landet.

    Förvisso finns det individer som kommer från mindre utvecklade länder som gamla Öst Europa som istället gör allt för att omfamna det nya landet, lär sig språk och seder och tar avstånd från det gamla, som kan se det gamla landet i relief av något de uppfattar som bättre.

    Jag är svensk och kommer att dö i detta land och USA är ett annat, mycket större land och Kina utvecklas så det knakar, men Sverige har en annan position i världen och egen historia och möjligheter att anpassa sig. Vad som händer i USA sker där och har inte universell giltighet.

    Men visst kan man lära sig av exempel från andra länder, av vetenskap och forskning, av företagsmodeller och sociologi, av trender och massrörelser, av media och propaganda. Man ska bara inte tro att det är överförbart till ett litet nord Europeisk land med öppen ekonomi.

    Gilla

  • Zhengyang Wu skriver:

   Jag är naturvetare, och jag bryr mig inte om det är höger eller vänster, nyliberal eller gammalliberal, eller för den delen även om det heter kommunism.

   Jag har bara ett enda kriterium: Empirism/verkligheten. Idéer som har sin grund i verkligheten och empirism tror jag på, inte annars.

   Gillad av 2 personer

   • Rhenguldet skriver:

    Lars, så klart gäller det, du har bara inte förstått principerna, metoderna. Man bygger i små steg upp det man vet, sedan kan komplexiteten i ett system göra det omöjligt att dra några slutsatser, de små stegen räcker inte, som med klimatetforskning, som uppenbarligen inte lyckas göra några förutsägelser. Kan man inte förutsäga något så kan man heller inte tala om åtgärder. På liknande sett förhåller det sig med ekonomi, visst kan man i ord beskriva fenomen, det kunde man med planeternas banor innan Newton också, men efter Newton så kunde man räkna ut var en planet befann sig tusentals år senare.

    För att bedöma klimatforskningen så måste man därför titta bredare, politiskt, vem tjänar på hysterin? Personligen så viktar jag enormt tungt att nyckelfigurer beslogs med rena lögner climategate, varför ljuga. Varför har vi exempelvis inte sett hur man gjort experiment, man hade kunnat använda de mikrobiosfärer man byggt artificiellt och försökt göra experiment? För mig så innebär försikitghetsprincioen i detta att inte lyssna på de som ljuger.

    Mina invändning mot dina ekonomiska resonemang får vi ta en annan gång, jag har trots allt jobbat med pengar i över 20 år, i min värld så räknas hårt vunnen erfarenhet.

    Gillad av 1 person

   • Zhengyang Wu skriver:

    Samhällsvetenskap har något gemensamt med naturvetenskap: Båda är vetenskap. Därför måste även samhällsvetenskap vara empirisk och grundad på verkligheten. Som Thomas Sowell sade: ”Show me the evidence”.

    T.ex., den förda asylrelaterad invandringspolitiken påstås värnar humanism, men var är evidens för den? Vi har olika organisationer som påstås bekämpa rasism och fascism, och de får pengar från staten, men var är evidens på att de har lyckats med sina projekt?

    Utan ambition att lägga fram evidens tyder bara en sak: Stöld av det svenska folket.

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Rhenguldet, det skulle vara intressant att läsa dina synpunkter på professor Sylls artikel i länken eftersom han har en diametralt annorlunda syn på saken än du.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Lars, varför tror du INTE på det. Det är uppenbart för alla och envar att det är de icke-produktiva som förbrukar och slukar alla resurser på ett sätt som gör alla fattigare.

   Vånsterns metod är att hela tiden hitta på nya skäl för förmögenhetsöverföring utan att någonsin ge någonnting annat än repression tillbaka.

   Ännu värre är att de av den aledningen arbetar ihop med storfinansen och ger dem resurser att kväva enskilda initiativ för att utvidga sin makt.

   Gilla

 3. Jari Norvanto skriver:

  Sånt man äger, är man försiktigare med. Slarvar man med underhåll eller slår sönder saker, är det man själv som får bära kostnaden.

  Rikspolitikernas stolligheter och vidlyftigheter rullas emellertid över på medborgare och kommuner, som får bära kostnaderna och konsekvenserna i övrigt.

  Verklighetskontakten och måttfullheten gynnas av det privata ägarskapet och närhetsprincipen. Ansvarslösheten och slöseriet gynnas av förstatligandet och kommuner som flyttar fokus från fundamenta och vill ‘sätta sig själv på kartan’ genom diverse projekt.

  Gillad av 9 personer

  • W skriver:

   https://samnytt.se/de-oanstandigas-bassilusker/
   Alliansens politiker är kortsiktiga och då lockar mobbningsstrategin; bacillskräcken kan hålla till nästa val. Rationellt fast tarvligt, men taktiken misslyckas om man lägger krokben för sig själv. Hur kunde Alliansen förklara SD för paria och glömma bort Vänstern? Socialdemokraterna har i decennier fördömt kommunisterna, men det har inte hindrat dem från att regera med hjälp av kommunisternas röster.

   SD-bacillernas effekt är svår att förstå. Om SD stöder genom att rösta ja för en Alliansregering eller en Alliansbudget så sprids en farlig smitta, men om SD stöder genom att inte rösta nej så anser Alliansen att de är osmittade. När SD röstade med Alliansen mot Löfven vid misstroendevoteringen uppstod ingen bacillskräck, inte ens Annie Lööf fick ett allergiutslag.

   Under 8 år har två regeringar, en blå och en rödgrön, fått igenom förslag, med stöd av SD, i ett stort antal frågor. I andra frågor har oppositionen, med SD:s stöd, fällt regeringens förslag. Detta har också gått bra, utan att en epidemi uppstått.

   Allt som ett av de två blocken vill ha igenom riksdagen behöver ha ett stöd av SD om det andra blocket är emot. Båda blocken vill därför ha SD:s röster, men det får inte sägas, utan betoningen skall läggas på att ”vi är inte kompisar”. Det är en trist blandning av hyckleri och hysteri. Det hela är nere på lågstadienivå: småkillar som är rädda för tjejbaciller.

   Gillad av 5 personer

 4. Alexander Zetterberg skriver:

  Kan bara instämma!

  Läser Dinesh D´Souzas senaste ”Death of a Nation – Plantation Politics and the Making of the Democratic Party”. Oerhört bra, men lade den åt sidan, när Tucker Carlson´s ”Ship of Fools – How a Selfish Ruling Class is Bringing America to the Brink of Revolution”.

  Budskapet i ”Ship of Fools”, är helt i Linje med Dinesh´s, men anslaget är bredare. Dessutom är språket i Tuckers bok helt fantastiskt. Sträckläste den och tror de många av denna bloggs läsare skulle uppskatta den.

  Nu skall jag återvända till ”Death of a Nation”…

  Gillad av 7 personer

 5. Fredrik Östman skriver:

  Den som kommer närmast är väl Tino Sanandaji. Han uppdagar i och för sig nationalekonomiska lögner snarare än historiska, men principen är densamma: Utlänningar röner oproprtionellt stort intresse. De har en viss permeabilitet gentemot filterbubblan. Ett slags osmos, förstås. ”Osmotiskt konservativ”, någon?

  Det finns förstås alldeles tillräckligt med usoniska historiker och skribenter som står i paritet med D’Souza. Två som beskrivit det demokratiska partiets alla vidrigheter är Jonah Goldberg (”Liberal Fascism”, rekommenderas varmt!) och Victor Davis Hanson.

  Men om vi skall stanna hos utlänningarna, vad sägs om kineserna bakom Epoch Times? Jag vet inte varför de nödvändigtvis motsätter sig Darwins utvecklingslära när det är precis denna som är den enda rimliga grunden för en ny samhällsvetenskap som kan ersätta den gamla vänstervridna, men annars har de många hårda nålar att sticka i vänsterns uppsminkade gris.

  Jag använder den f.n. som svensk dagstidning.

  https://www.epochtimes.se/

  Gillad av 6 personer

  • Zhengyang Wu skriver:

   D’Sousa har en bra förklaring till varför det alltid är invandrare som kommer med något intressant:

   Vi jämför våra nya hemländer med våra gamla och utopier, medan infödingar jämför sitt land enbart med utopier. Vi har helt enkelt en extra referens som vi kan förhålla oss till och ser sakerna ur en vinkel som infödingarna inte har möjlighet till.

   Gilla

 6. Östrahult skriver:

  Respekten för äganderätten är oerhört urholkad i Sverige. En mycket tydlig illustration av detta fenomen är förre statsministern Reinfelts uttalande att svenskar inte har större rätt till sitt land än vem som helst. Normalt borde ett sådant uttalande av en person som både var statsminister och på papperet borgerlig ha väckt uppståndelse, men icke.

  Vem som är rik i Sverige: Visst tjänar ”byråkrater och omfördelningsadministratörer” över snittet men det är ingenting mot vad finanseliten och kändiseliten tjänar. De senare tjänar troligen i huvudsak på egna meriter medan de förra i rätt stor utsträckning åker snålskjuts. Sparandet för vanligt folk är till stor del socialiserat och tvångsomhändertas via AP-fonder och annat. Dessa medel göder finansbranschen. Wallenbergs är ett exempel på en finansgruppering som varit ifrågasatt men som nu glidit in i PK-svängen med hull och hår. Man är verkligen skickliga på att smälta in och inte synas. Ingen granskar kritiskt vad man gör med sina pengar, var och hur man betalar skatt etc.

  Gillad av 6 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Wu, en mycket klok och som jag ser det sann artikel. Problemet är bara att vem som än försöker krossa tyrannernas makt. Så är oddsen extremt stora att denna person bara blir en ny Don Quijote.
  Då systemmedias makt är så total i detta land att inga andra åsikter släpps fram. Min personliga åsikt är att Sverige är en diktatur, en som är så total att dom historiskt stora som hade arbetsläger hemliga agenter som avlivade dissidenter vid behov, alla dessa skulle känna avund för vad Socialdemokraterna lyckats med! Att med mjuka otydliga men ändå stenhårda regler så lyder vi alla oavsett vad vi vill. Beviset för det är bara att titta på skolan, det är inte om mest skärpta som får resurserna. Utan mediokra medelmåttor som ställer sig in utan att ifrågasätta. Ler och minns alla skitjobb genom denna jämmerdal, en lögnare som inte orkade sköta sina arbeten vart i regel befordrade på cirka 1,5 år. Kompetenta ärliga motsvarande kunde fastna 10-15 år på samma tjänst.
  Oj detta låter bittert, nejdå skiter i detta lands korrupta idioter, har så kul trots dessa pajasar.
  Men Wu, prislappen för att bli den som försöker välta lögnernas paradis är så högt att jag i alla fall känner mig inte manad. En liten ljusning har dock skett dom 2 sista åren, den första är alla alternativ som öppet kritiserar, den andra är faktiskt att vissa lierade med systemmedia försiktigt ifrågasätter vad fasen som händer. Visst kanske är det en piss i Mississippi, men tycker mig se en liten ljusning ändå.
  Alternativet att hoppas på är den totala systemkollapsen, men då behöver fler svenskar vässa klorna. Och göra sig redo för slutstriden.

  Gillad av 2 personer

  • Zhengyang Wu skriver:

   Jag håller med om svårigheterna. Men det är ännu svårare att bara acceptera läget. Det minsta vi kan göra är att ge våra barn en tröst: Deras förfäder åtminstone inte har varit ondskans medlöpare.

   Gillad av 2 personer

   • olle reimers skriver:

    Just nu finns det bara en stark kraft i världen som leder åt ett annat håll. En kraft som är bastionen för motståndet.

    Jag talar om en man som under snart två år varit president i USA. Donald Trump.

    Den 6 november, på min födelsedag, får vi se om han lyckas mobilisera det motstånd mot den eländiga parasithydran som håller på att dränera världens resurser som behövs för att besegra den!

    Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Visst har du helt rätt, men efter drivit ett småföretag i snart 20 år så är i alla fall jag rätt less på att bråka med diverse myndigheter. Ska dock ta mig en funderare på hur man kan bidra till ett bättre Sverige.
    Ps nu fattar jag vad du menar med trälmentalitet. Mvh Göran.

    Gilla

 8. Rikard skriver:

  Hej.

  Äganderätt är viktigt och ett fundament för all civilisation. Så långt allt väl.

  Dock har ordet äganderätt blivit ett mantra – en magisk formel – som skall frälsa oss från allt ont. Likheten med besvärjelsen solidaritet eller den ockulta frasen fördelningspolitik är slående, främst i bristen på någon substans.

  Betänk följande, o vänner av äganderättens helighet: innebär äganderätt en rätt att förvägra andra livsnödvändiga ting, som vatten eller mat? Innebär din äganderätt en rätt att sitta i orubbat bo medan din granne svälter och fryser?

  Kanske det är vad den anglosaxiskt och österrikiskt influerade äganderätten i modern ekonomisk teori innebär, men för nordmän och skandinaver?

  Gack åstad och läs Runeberg, om bonden Paavo.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Den äganderätt som väger tyngst är den till fritt utbyte av varor och tjänster och fritt skapande av mervärde.

    Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Och att jag påpekar det, är för att jag hoppas på en utveckling tillbaka till grundskatter med innebörden att man i framtiden hävdar sitt ägande till begränsade naturresurser via avgifter.

    Gilla

   • Zhengyang Wu skriver:

    Mycket bra svar!

    Det ligger i vårt egenintresse att hjälpa våra medmänniskor, men utan risk att vi själva går under.

    Därför sade Konfucius (fri översättning):

    Älskar dina barn först, därefter sprider din kärlek till andras barn. Ombesörjer dina gamla föräldrar först, därefter sprider din hjälpvilja till andras gamla föräldrar.

    Aldrig ska det vara det omvända.

    Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   Jag känner med dig Rikard. Men bara för att du har gjort dåliga val i livet, betyder det verkligen att du har rätt att gå över och stjäla från din granne? Tycker du verkligen det, handen på hjärtat.
   Jag är ledsen att du är fattig. Men vore det inte bättre om du gick över till grannen och frågade ödmjukt om du kan få hjälp från honom? Snarare än att gå över och ta det med våld. När du har ställt till det så här illa för dig, vore då inte litet ödmjukhet på sin plats faktiskt?

   Gillad av 2 personer

   • Rhenguldet skriver:

    Ja verkligen förvirrat, vad kan du bygga utan äganderätt? Anarki. Jag hopas vi någon gång ser en Iliensk utveckling så att man får rätt att skjuta ihjäl de som inte har förstått äganderättens grundprinciper.

    Gillad av 4 personer

 9. Rhenguldet skriver:

  Mycket bra, stöld. Det är också så jag ser skatten i Sverige. Min familj hade också nöjet att få egendom exproprierad och betala 80% i skatt.

  Du har alla möjligheter att bli en svensk D’Souza, du är ju kines. De med svenska namn kan glömma att ens börja, du kanske kan få in en fot, men hoppas inte på för mycket. Jag tror att en youtube-kanal är nödvändig, vi måste nå de unga.

  Gillad av 1 person

 10. TT skriver:

  C och rödtotten är det parti som har högsta tonläget när det gäller att anklaga SD för nazikopplingar.
  Magstarkt när man ser tillbaka på Centerns historia, C som som en gång i tiden var det mest rasistiska partiet av alla. De och S hade rashygien på sina program som vi vet.

  Nu har partiet svängt 180 grader och vill ha fri invandring. Muslimer från MENA mestadels.
  Vi ser också att islamister fått höga förtroendeposter i C , personer som förordar att sharialagar ska gälla för muslimer i Sverige.
  Vad det leder till när det gäller antisemitism behöver man inte vara professor för att begripa.
  Hycklare hela bunten.

  Gillad av 5 personer

  • Jagoda skriver:

   Varje tid tycker sig ha den självskrivna rätten att tycka sig vara för mer än det som fanns i det förflutna.Tycker ofta att många somi tid och otid gastar ”Nazist!” själva skulle passa utmärkt som fanatiska nazister under förutsättning förståss att de levde på trettiotalet.G V var väl nazist.Hela det svenska flygvapnet var nazifierat.Säg den som då INTE var nazist.Neurofysiologi kan vara lösningen på gåtan.Suggestibilitet exempelvis kan vara avgörande.Alla svenska ”respektabla” partier influerades av nationalsocialismen-möjligtvis med undantag för dåvarande Folkpartiet med sin Göteborgs-liberalism.Och naturligtvis Kommunisterna.S definitivt ”skyldiga”-hela efterkrigsprogrammet en slags nationalsocialistisk blåkopia.Vällingby-S-mönsterstaden ritades ju just precis av Albert Speer Jr.För att inte tala om Högerpartiet med alla sina heilande grevar och baroner.Rockelsta.Göring.Etc.Ordet ”nazist” används minst sagt på ett vilseledande sätt för att väcka inprogrammerade känsloreaktioner.

   Gilla

 11. MartinA skriver:

  Det är en bra process, det är en lovvärd utveckling. Välståndet är grundproblemet. Vi svenskar är inte gjorda för välstånd, vi kan inte hantera det och det förstör vår själva själ och varelse. Jag tar av mig hatten för tjuvarna och förstörarna och önskar dem lycka till och tillfredsställande fortsatt liv på Bahamas och Key West. Först när sverige reducerats till ett ekonomiskt ökenlandskap med några befästa globalistfort runt mineralfyndigheterna, först då är vi trygga.

  Gillad av 2 personer

 12. Johan A skriver:

  Bra skrivet. Jag har varit med så länge att jag fortfarande minns vänsterns aktiviteter på 70-talet, kårhusockupationen, högljudda protester mot ”kapitalet” och utvalda stater, i synnerhet USA, som man verbalt gick till angrepp mot. Retoriken innehöll ofta ord som fascister och nazister, detta är ingalunda något nytt utan ett gamalt beprövat verktyg och det är förvånande att det inte är utslitet.
  Rättvisa är också ett luftslott som inte existerar. För vem, i vilket avseende, hur mäts rättvisa?
  Det som är bra för mig tycker jag är rättvist, annars är det orättvist.

  Gillad av 1 person

 13. Vax skriver:

  Även Isral har något oväntat en socialdemokratisk zon Neve Sha’anan,
  När vi vid besöket där berättar om stenkastningen mot ambulanser och brandkåren, granatattacker mot poliser, systematiska mordbränder och annan terror som de så kallade ungdomsgängen utsätter det svenska samhället för, tittar israelerna på oss med misstro och förskräckelse.

  I motsats till Rinkeby finns det dock inga grupper av kriminella och hotfulla invandrare som hänger vid hållplatser och portar. De flesta av invånarna skyndar någonstans och ser ut att vara allt annat än sysslolösa.
  Det finns en förklaring till detta: israeliska staten ger inga bidrag till migranterna från Afrika. De får klara sig själva och leta efter de jobb som finns. För att säkerställa att de ändå inte bryter mot lagen ges de bara korta tvåmånaderslånga uppehållstillstånd: varannan månad måste de inställa sig vid landets migrationsmyndighet för att få en förlängning av sitt temporära visum.
  https://samnytt.se/sodra-tel-aviv-israels-egna-no-go-zon/

  Samtidigt får man, om man vill återvända till sitt hemland eller pröva sin lycka i Uganda eller Rwanda, ett engångsbidrag på 3500 USD (cirka 33 tusen kronor) och en flygbiljett.
  De som inte infinner sig för att få sin förlängning riskerar att gripas och skickas till ett slutet fängelse i Saharonim för illegala invandrare.

  När händer detta i den humanitära stormakten?

  Gillad av 5 personer

 14. Spiro A skriver:

  Det är tankesmedjan Vänner av i Europa som undersökt vad EU-medborgarna tycker om EU.

  Enligt undersökningen anser nästan två tredjedelar (64 procent) att livet inte skulle vara sämre utan unionen.

  Vidare anser 49 procent att EU är ett ”irrelevant” projekt.

  Framför allt är folk kritiska till bristen på öppenhet och menar att EU-ledarna ”inte fokuserar på vad människor bryr sig om”.

  Detta rimmar ganska illa med det som EU-topparna själva anser om unionen, däribland EU-kommissionens vice ordförande Federica Mogherini, som tror att världen skulle gå under utan EU.

  SD ligger rätt även där. Det mest pardoxalt med cirkusen som pågår i riksdagen är att det enda person som beter sig vuxet och är berett att ta sitt ansvar är Åkesson, och han är persona non grata.

  Gillad av 3 personer

  • Johan A skriver:

   Antagligen just därför han är persona non grata: han vill fokusera på nationen Sverige och dess invånare. Om man då ska försöka sig på en försiktig slutsats skulle den kunna bli att detta vill inte 7-klövern. De vill hellre fokusera på något annat. Vad och varför?

   Gillad av 1 person

 15. Samuel af Ugglas skriver:

  Jag har producerat livsmedel till den svenska befolkningen under större delen av mitt liv. Men sedan socialisterna bestämt att de är bättre lämpade för uppgiften har jag övertygat mina barn att inte ens försöka. Inte förrän svenska folket får tillbaka rätten till att bruka sin egendom utan att märkliga förordningar och lagar som politiker givit deras tjänstemän rätt att kriminalisera min verksamhet. Egendomsrätten i Sverige är nämligen en myt som ingen törs avslöja.
  Min granne kan nämligen plundra mig på all min egendom med hjälp av ”RÖSTSEDELN”!!!

  Gillad av 4 personer

 16. Jagoda skriver:

  Den officiella svenska retoriken har för länge sedan helt brutit samman och betraktas av ett växande antal människor-kanske majoriteten-som ett surrealistiskt skämt,ett hån mot alltfler svenskar som tvingas leva i den verkliga Verkligheten och ej i de durkdrivna och kallhamrade mutkolvarnas och frasmakarnas feberaktigt falska Phantasma.En svart Makt har sedan en tid tagit makten över svenskarna.Ett svart brödra- och systerskap som hänsynslöst driver det stackars härjade Sverige mot Avgrunden i det det utplundrar de vanliga svenskarna och glupskt berikar sig själva.En ond tid värper fram den ofrånkomliga samhällskollapsen.Hård tid.Ond tid.Mutkolvarnas,lögnarnas,exploatörernas och de fräcka frasmakarnas tid är här.Svart tid är här.Nu.

  Gillad av 2 personer

  • Rhenguldet skriver:

   Konstigt att majoriteten så röstar för mer av samma, det är för mig det mest deprimerande av allt, nära släktingar som röstar för mer, men argumenterar mot mer. Man har lust att ge dem en lavett.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.