Världsmästerskapet i ”guilt by association”

Patrik Engellau

Guilt by association betyder att koppla någon som man vill smutskasta till något erkänt avskyvärt så att synden och omoralen smittar, till exempel, om man levde på 1600-talet, genom att påstå att grannfrun, som man hatar, brukar flyga till Blåkulla för att bli påsatt av djävulen.

Nu ska det avhållas VM i denna gren. Dagens Nyheter har publicerat ett blytungt inlägg som säkert kommer att nomineras och bli en av favoriterna till mästerskapet. ”DN kan avslöja”, står det i ingressen, att sverigedemokraterna hyr ett kontor vid Slussen och Rysslands ambassadören en villa på Lidingö – och att båda fastigheterna ägs av samme man! Där fick du så du teg, va?

Detta scoop får tre helsidor plus tre fjärdedelar av förstasidan vilket man kan förstå ty det har väl aldrig kommit så säkra bevis för att sverigedemokraterna styrs från Kreml (eller om det är Kreml som styrs av Jimmie Åkesson, här behövs mer forskning).

Fastighetsägaren heter Johan Lundberg. Om du inte tycker det räcker för att vid en samlad bedömning ställa saken bortom allt tvivel så kan jag citera fler synnerligen graverande omständigheter från artikeln vars författare ”flerfaldigt prisats för sin journalistik”. Den här till exempel:

DN:s kartläggning visar att Johan Lundbergs bolag också äger hotell- och konferensanläggningen Villa Söderås på Lidingös östra sida… Lidingöbor har berättat för DN att ryska diplomatbilar synts vid huset.

Sådan information skingrar all skepsis.

I mitt eget grävarbete har jag kommit fram till en del andra saker som jag hoppas någon vill nominera till sagda internationella tävling. En artikel tänker jag ge rubriken ”Annie Lööfs kopplingar till nazismen”. Den grundas på ett obestridligt empiriskt faktum, nämligen att Lööf har setts flyga från Bromma flygplats vilket också Hermann Göring gjort! Jag har själv besökt flygplatsen vid flera tillfällen för att säkerställa fakta. Jag har kontrollerat att det även på Görings tid fanns ett stationshus ehuru ett annat än nu. Som bevismaterial har jag i min ägo en kopia av ett gammalt fotografi av flygplatsen och i min mobil finns en helt nytagen bild av densamma. En svensk historieprofessor, som uttalat sig anonymt till mig i telefon med röstförställning, säger, ordagrant, att ”Hermann var en ganska kul typ”. Jag påpekar detta särskilt eftersom exakt motsvarande yttrande fälldes i DN-artikeln om fastighetsägaren Johan Lundberg. Även detta anser jag vara en försvårande omständighet för Annie Lööf. Dessutom bodde Görings svenska fru Carin på Rockelstad slott som ligger bara 25 mil flygvägen från Värnamo där Annie Lööf föddes. (Jag säger ”flygvägen” eftersom Göring var flygare, se hur bitarna faller på plats!)

Ett annat gräv som jag sysslar med handlar om kopplingen mellan Jan Björklund från Liberalpartiet och den kinesiske massmördaren Mao Zedong, även han partiledare. Det som fick mig att ana ugglor i mossen var att Björklunds parti – under Björklunds ledning, nota bene – bytte namn från Folkpartiet till Liberalerna, vilket såklart var ett försök från Björklunds sida att sopa igen spåren. Mao Zedong pratade hela tiden om ”folket” vilket naturligtvis måste vara genant för Björklund. ”Folket” och Folkpartiet är liksom samma. Det kan dock behövas ännu säkrare bevis för personkopplingen. Ett spår jag jobbar med är att jag hört att båda andas luft. Om detta indicium kan säkras är jag nog hemma.

För övrigt kan jag vitsorda att det är jättejobbigt att vara grävande journalist. DN-journalisterna konstaterar bistert att de ”ställt frågor till den ryske ambassadören Viktor Tatarintsev, men ännu fått något svar”. Jag vet precis hur frustrerande det är. Till exempel har jag tillskrivit Mao Zedong för att höra hans syn på Björklundhärvan, men han vägrar att svara.

Kanske jobbar du själv med något betydelsefullt avslöjande som du har lust att dela med dig för eventuell nominering till världsmästerskapet?

61 reaktioner på ”Världsmästerskapet i ”guilt by association”

 1. Bo Svensson skriver:

  MSM är irrelevant. – Den har för länge sedan abdikerat från den seriösa samhällsdebatten och jag undviker att ens snegla på deras löpsedlar.

  Och vi behöver den inte mer. – Papperstidningar bör fasas ut nu när det finns miljövänliga alternativ som dessutom möjliggör faktisk yttrandefrihet.

  Gillad av 10 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Enligt uppgift har ryska ambassaden flera prenumerationer på Dödens nedrigheter! Det samma gäller Sverigedemokraternas partikansli! Och Socialdemokratiska arbetarepartiets, liksom partiets som tidigare var känt som Folkpartiet!

  Flera stycken!

  Det säger väl allt!

  Gillad av 5 personer

 3. Henric Ankarcrona skriver:

  DN artikeln var ett lågvattenmärke och den nivån är lag.
  Jag har uppfattat att flera svenska politiker har besökt Moskva och dessutom besökt ryska ambassadens mottagningar i Stockholm. Mönstret är klart.

  Gillad av 13 personer

  • Ringen som binder oss skriver:

   Inte alls, det är precis standard för DN, jag har utvecklat ett helt nytt sätt attt läsa svenska tidningar, se på TV och lyssna på svensk radio, ny teknik hjälper mig! Låt mig förklara. Först så har internet och iPads gjort att man kan få all information digitalt, så papperstidning behövs inte. Tidningarnas nätupplagor är utformade så att man får se rubriken (som den ovan Patrik avhandlar) och två rader av artikeln. Det fina är nu att svenska tidningsartiklar inte tillför mer information än det som står i rubriken eftersom allt är agenda, och eftersom allt är agenda (dvs att relevanta fakta och intressant analys saknas) så räcker det med att skumma rubrikerna för att veta vad som pågår, en sekund räcker för att bekräfta att verkligheten är samma som igår: jo, man lever också idag i en totalitär stat med systemmedia.

   TV-tittandet har också utvecklats, det finns nu många kanaler så varför inte välja något intressant? Idag något om maneter. Varför välja att se på något på kvällen som rubrikerna på ipaden avslöjade på morgonen? Det är ju som groundhog day, det behövs ju inte.

   Radio är lite speciellt, för här har jag inte klurat ut hur man hittar alla dessa digitala kanaler på min radioanläggning i bilen, men istället så använder jag min telefon som är kopplad med något som heter bluetooth till högtalarna och lyssnar på poddar eller youtube-avsnitt, Delingpole, Russ Roberts, Jordan Peterson och Victor Davis Hanson är stapelvara just nu. Perfekt. Radion var det jag övergav sist, men den aggression som vällde upp varje gång jag tryckte på P1 (det gick, har jag räknat ut, i snitt 1.7 sekunder innan Cecilia Udeén dök upp och berättade med hård röst om dumma israeler, och alla inslag handlade om araber och muslimer, alla, alla (1.3 sekunder i medel tills ”Palestina” nämndes) var en trafikfara, så av omsorg om medtrafikanterna och mitt hjärta så har jag slutat helt med denna ovana. Den enda omväxling som fanns var att man pratade illa (med hård röst) om ett politiskt parti som heter SD. Så idag så behöver jag ingen radio i bilen, strular telefon så har jag en CD med AC/DC och en med Wagner och en med Nick Cave.

   Gillad av 4 personer

 4. Göran Holmström skriver:

  Underbar krönika, man kan ju önska att dom hårt arbetande grävande reportrar som producerar denna typ av lögner i brist på bättre ord.
  Läser denna och funderar ett eller två varv, innan dom skriver en igen.
  Men misstänker ju att vi har ett sanningsministerium som dikterar vad som är värdegrunds bildande och vad som inte är det.
  Tur att man är så gammal, att man slipper se 3 generationer till av PK utmaningar.

  Gillad av 5 personer

 5. I källaren skriver:

  Som den humanitär stormakt vi är, har svenska politiker utsett alla Sverigedemokrater till sin huvudfiende. Ett fiendskap som pekar ut nästan var femte röstande svensk. På varenda överfylld svensk buss, eller längre kö i en affär, riskerar vi stå eller sitta helt nära en av dessa fiender. Det kan vara en tant i blommig klänning. En farbror i grå kostym. En arbetare i blåställ. En yngre man med portfölj. En galant dam med tjusig frisyr. Eller tanten hunden. De finns mitt ibland oss. Och låser det politiska läget. Alla är det Lööfs och Björklunds fiender. Men även Löfvens. Och Jonas fiender. Alla utom Jimmie Åkessons fiender. Varför! Jo, för att dessa människor är rädda för vad som sker med Sverige. Och så får man inte känna eller tycka som svensk. För då pekas denne ut som en fiende. I nästa andetag sjunger samma person de ensamkommandes lovsång. Man bejakar varenda papperslös, utan att veta särskilt mycket om dem. Visst är världen bra underlig. Fienden finns inom den inhemska befolkningen. Inte bland de främmande, som vi inte vet så mycket om. Nu är jag rädd för damen med hunden. Och han som brukar gå förbi med blåstället.
  Och för herren med den fina portföljen. Och den gamle farbrorn bakom rollatorn. Men inte för gängen som hänger i parken. Som nyligen tillhörde gruppen ensamkommande barn. Jag har gått och blivit rädd för mina egna gamla grannar. För jag vet inte vad de röstade på. Fienden finns mitt ibland oss. Det har jag förstått, av det politiska läget. Och där kommer DN in. Och förstärker min misstänksamhet. Snart vågar jag inte gå ut. Tänk om jag möts av en Sverigedemokrat i en mörk gångtunnel. Vad skall jag då ta mig till? Jag har blivit omgiven av fiender. Om man skall tro på våra 7-klöverpolitiker. Och det måste man ju. För de innehar höga förtroendeposter. Och styr rentav landet. Jag tror jag gömmer mig i källaren. Vågar man röra fritt utomhus? Fienden finns ju mitt ibland oss. Utan att vara märkta av någon fastsydd, typ davidsstjärna, på rockslaget. Fienden är i högsta grad osynlig. Men stavas SD. Tänk vad fiendskap kan leda till. Och detta i en humanitär stormakt, som Sverige.

  Gillad av 15 personer

  • Ringen som binder oss skriver:

   Själv är jag rädd för de andra, det sägs att 4/5 av Sveriges befolkning nu är zombies, de har fått parasitiskt strutsyndrom, det är en liten mask som sprider sig i hjärnan. Man kan känna igen dem på att de är glada och obekymrade ända tills någon ber dem tänka efter själva, då blir de aggressiva och farliga och bankar i bordet och vill inte prata mer. Ibland vill de slåss.
   Vi får se när de börjar bitas.

   Gillad av 5 personer

   • Bengt skriver:

    RINGEN SOM BINDER OSS. I ett kort och förvirrat ögonblick kom jag att tänka på Mona Sahlins telefon. Vart tog den vägen? Löste den de problem som inte fanns?

    Gilla

  • Karl Oskar skriver:

   Tror att resultat av den totalt amoraliska valrörelsen där man ljög, ljög och ljög och skrämde med SD överraskaskade 7-klövern. Det ”lyckades” över förväntan.
   Därför har man fördjupat och intensifierat den bisarra mobbningen. Att hållas igång minst tills risk för nyval är undanröjd. Säkert även därefter.
   För låga metoder existerar icke tycks det.

   Gilla

 6. larslindblog skriver:

  Carin Fock , sedan gift von Kantzov med vilken hon fick sonen Thomas -gifte sig i sitt andra äktenskap med Herman G. Carin växte upp i föräldrarnas hus på Grev Turegatan 68 . Carins mamma Huldine hade gjort om stallet på gården till ett litet kapell för Edelweissförbundet som Huldine Fock kallade systraskapet. Jag har för mig att Carin var på släktbesök hos von Rosens på Rockelstad när hon träffade Herman , som på den tiden var smärt och såg trevlig ut. När Edelweissförbundet dog ut är det en familj von Rosen som tog över huset på Grev Turegatan 68.
  När von Rosen gjorde en renovering stod dörrarna öppna och nyfiken som jag är gick jag in på gården och tittade. Det är samma grind som även Herman öppnat otaliga gånger.. Huset är ett trevåningshus med en liten trädgård , syrener mm. framför……( jag bodde som barn/vuxen på G.T.gatan och passerade väl huset dagligen i 47 år )

  Carin är väl den enda som begravits tre gånger ? Lovö , Carin Hall ,Tyskland och sedan åter på Lovö bredvid sin syster Fanny Willamowitz – Möllendorf.

  Gillad av 5 personer

 7. Börje Friberg skriver:

  Beträffande Guilt by association, hävdar jag bestämt, att Djurgårdsklacken ingalunda kan beskyllas vara quislingar och landsförrädare, bara för att Reinfeldt är dDjurgårdare!
  ”Burye (som min vän Tyree Glenn, Armstrongs trombonist, kallade mig).

  Gillad av 2 personer

 8. Imse skriver:

  Ett gott skratt förlänger livet. Det kan behövas i dessa tider.
  Så har Lilluffe fått sin stund i rampljuset. Och kan luta sig tillbaka i oppositions rollen.
  Reinfeldt ler i mjugg bakom gardinen åt det sovande folket, som fortfarande inte fattat galoppen.
  Rödtoppen och majoren kommer nu att bekänna färg och sätta sig i en vänsterregering som de vänsterpolitiker de egentligen är.
  FN dokumentet om ökad invandring kan skrivas på i Marocko.
  Anderssonskan kan skryta med Tesla ekonomin som i verkligheten är sämst i EU.
  Allt blir med andra ord som vanligt.
  Vilken kommun blir den första som går i konkurs?

  Gillad av 10 personer

 9. Östrahult skriver:

  Jag tror att den enda långsiktigt realistiska hållningen till DN är att negligera tidningen. Dess chefredaktör har sedan länge lämnat jordelivets sans och måtta och drivs av hjärnspöken och önskan om personliga vendettor. Av större media är det som jag ser det en enda tidning som återspeglar tidsandan hyfsat korrekt och det är Expressen.

  Gillad av 3 personer

 10. Eva Danielsson skriver:

  Guilt by Association fungerar. Det vet DN. Även anklagade kan själva ha svårt att hålla isär.
  Och Arvssynden. Att man ska tyngas av fädernas missgärningar.
  Upprepning av lögnaktiga antydningar och halvkvädna visor fungerar också för att misskreditera. Typ ”ingen rök utan eld”.

  Att höja någon person till skyarna verkar vara svårare än att smutskasta. Då vill folk höra bevis på att någon är extra bra eller har gjort något fint. I a f i svensk kultur där jantelagen ofta slår igenom. Vi har lättare att beskriva problem än att tala om vad som är så värdefullt för oss t ex med nationen Sverige. Och varför det skrämmer med globalisternas mål med mångfaldsregioner i st f nationer och centralstyrning av en FN-regering. Smutskastandet av SD handlar inte om det som sägs, om värdegrund och rasse-nasse, tror jag, utan om att SD kan bli ännu farligare om de lyckas väcka sund nationalism hos fler människor.
  Om de skulle lyckas väcka medvetenheten om vad som står på spel, nationernas vara eller inte. Väcka medvetenheten om vikten av individuell frihet och självbestämmande och förankring i sin närmaste krets, familjen och ens rötter osv. Där nationen utgör den vidare ringen av dem man känner för, delar kultur med och har lojalitet med. Och därför lyder lagar, betalar skatt och är beredd att försvara.
  Som är något annat än den banala och arroganta och påklistrade godheten mot helt utomstående ”stackare” som den humanitära stormakten propagerar för. Som lockar posörer och globalistaktivister och utnyttjas av dem som vill ha makt över andra.
  Påtvingad politisk globalism skulle döda demokrati och frihet och all sammanhållning mellan människor. Det är vad Morgan, Wallström, Annie Lööf m fl vill. Med DN m fl bakom sig.
  Och naturligtvis vad EU och FN vill. Och vad de med störst ekonomisk makt i världen vill.
  Det handlar alltid om makt över tillgångarna och över människor. Bakom alla ideologiska fasader.

  Gillad av 8 personer

  • Södermalmsrealisten skriver:

   ””ingen rök utan eld”.
   .”ofarlig teaterrök leds in via vägbrunnar. Om röken tar rätt väg kommer den ut ur stuprören. Kommer den däremot ut i den så kallade > luftaren < på taket är det ett tecken på att ledningarna är felkopplade och måste åtgärdas.
   https://mitti.se/nyheter/teaterrok-hitta-lackor/

   Lägg märke till uttrycket "Luftaren på taket" Person eller ett utrymme eller vilket som ? Personer kan väl inte vara felkopplade ?
   Jag tror att fru Eva infört ett nytt fullvärdigt begrepp i den svenska politiska diskursen*.

   Ett annat ord till politikerspråkets berikande från bortledning av rök-verksamhet, är "fällbar utkastare". Att kasta ut värdegrundsavvikare från Norrmalmstorgskrogen t ex.
   https://www.bauhaus.se/fallbar-utkastare-icopal-svart-o90mm-stal.html

   (* diskurs är mäkvärdigfikation av ordet "samtal")

   Gilla

 11. larslindblog skriver:

  Ps..På tal om Bromma Flygplats…även Leni Riefenstahl (Viljans Triumf ) landade på Bromma när hon besökte Sverige . Leni togs emot som en stjärna , hakkorsflaggor hissade , massor av folk hälsade välkommen , blombukett mm. SJ Journalen filmade . Såg klippet i en SVT dokumentär för några år sedan ( tänk så tiderna förändras !! ) Ds

  Gillad av 3 personer

 12. Brunte skriver:

  Ja där ser man!! Annie lööf är tydligen en tvivelaktig figur. Nu sätter vi igång snöbollen och snart är hon en nazistsympatisör.. Usch, fy en sådan otäcking. Flugit från samma flyplats som Göring. En bekant sa att han hade fått info från sin bekant, att det var nazister som gjorde inbrott hemma hos henne. Alltså inside information som gjorde inbrottet lättare. Så här skapas och jobbar Fake News. Tänk om forskarna kunde utveckla ett sanningsserum som man injeserar i alla journalister. Vips börjar dom skriva om SD samhällssyn och problemställningar som det rätta och folk blir revolutionära och förbannade. Kräver, bort med Sosse maffian. In med sanningsrepresentanterna!!

  Gillad av 2 personer

 13. Rolf Wasén skriver:

  Min kommentar till Lennart Bengtssons artikel ”En klimatrapport som förlorat kontakt med verkligheten” fungerar förmodligen också för den här artikeln. Jag hoppas verkligen att jag har fel för en allvarlig feluppskattning av verkligheten kan få ödesdigra följder. Inte minst när den kommer från kretsar nära den yttersta makten. Förvisso kan ingen militär hotbild negligeras, men vilka krafter destabiliserar bäst Sverige?

  Den engelske politiske filosofen John N. Gray konstaterar i artikeln ”The rise of post-truth liberalism” i UnHerd 5 september 2018 : ”Visiting New York a few weeks after Trump’s victory in the presidential election, I found myself immersed in a mass psychosis. The city’s intelligentsia was possessed by visions of conspiracy. No one showed any interest in the reasons Trump supporters may have had for voting as they did.” Det blir verkligt intressant när han noterar att: ”Yet only minds unhinged from reality can imagine that the decline of liberalism is being masterminded by Vladimir Putin.The principal causes of disorder in liberal societies are in those societies themselves.”

  Mönstret känns skrämmande bekant.

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Rolf W: — Visst, masspsykos är exakt vad vi har även i Sverige, och det har vi haft många år nu.

   Påminner om en slowmotion-variant av kulturrevolutionen i Kina på 1960-talet. Den psykosen fick man kalla in armén för att slå ner.

   Frågan är vilka vi ska kalla in för att få slut på den svenska varianten.

   Gillad av 2 personer

   • Rolf Wasén skriver:

    Verkligheten i form av tillräckligt många trampade tår hos den yttersta makten!
    När detta skett förlorar kulturrevolutionärerna snabbt momentum.

    Gilla

 14. Vaknauppnu skriver:

  Roligt och halsbrytande om vår galna samtid där inget längre får vara sant.
  Inget hålls heligt och där över 80% av vårt folk går i sömnen och vägrar slåss för sitt land och för det generartioner före oss byggt.. ARMA LAND ARMA FOLK

  Gillad av 2 personer

 15. Johan skriver:

  Skulle aldrig falla mig in att läsa DN. Idag går en djup spricka genom västvärlden mellan å ena sidan postmodernistisk globalism och å andra sidan nationalism. Enligt 7-klövern befinner sig SD på fel sida om sprickan och kommer därför inte ges inflytande. Brunsmetningen är gammal vänsterretorik i brist på sakargument.

  Gillad av 4 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Intelligent globalism är inte i konflikt med intelligent nationalism. – Det destruktiva i den psykopatliberalism som styr dagens globalism beror på förnekandet av vårt behov av samhörighet och solidaritet med något mindre än allt och alla och med något mer än släkt och vänner.

   Gilla

   • Johan skriver:

    Ge då ett exempel på NWO, baserad på intelligent, postmodernistisk (som jag vände mig emot) globalism som du skulle vilja se och som skulle kunna samexistera med nationalism?

    Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Den normala globalismen kommer ur insikten om behovet av regler för ekonomi och mellanfolklig samvaro som motsvarar de man har nationellt, för att det skall gå den redlige väl och inte den som mördar och stjäl. – Man skall alltså vinna rang och respekt genom att vara en tillgång för sina medmänniskor och inte genom våld och hot.

    Global rättsordning värd respekt är en som resulterar i framlängesutveckling: Säkrad artrikedom, återställda regnskogar, mangroveträsk och korallrev och allt bättre kvalité på människosläktet. – Vilket kräver att man vinner terräng i kraft av sina förtjänster och inte som nu i kraft av sina tillkortakommanden.

    Gillad av 1 person

 16. Ja Visst skriver:

  Det har visat sig att tidningshus som håller hus vägg i vägg med ryska i högre utsträckning än normalt håller sig med journalister som blir paranoida. Huruvida detta fenomen berår på strålningsapparatur uppställd på den ryska ambasaden är oklart, men det finns flera symptom på att så kan vara fallet.

  Gillad av 2 personer

 17. Östanskog skriver:

  This is the Finnish entry to the Global Guilt By Association Competition:

  ”Jag står inte ut med ett besök till hufvudstaden utan att hälsa på hägerkoloniet på Djurgården. Det påminner mig om Skåne (… så klart finns det Skånska gruvan också). – Anyway, vid mitt besök i somras såg jag en munter herre tvätta en Citroen på gräsmattan (lagfart eller ej, det kvittar).. ”En sann aristokratisk anarkist”, tänkte jag. Vi hälsade varandra artigt som två infantila piggeliner, som brukligt är i Sverige. Jag undrar om den muntra oskyldiga herren var medveten om att han, utöver det avskyvärda miljöbrottet, gjorde sig skyldig till ett annat bara genom att röra och därmed stödja en produkt av det nämnda franska societé: förra seklets värsta sjökatastrof.

  Det var nämligen Andre Citroens fabriker som konstruerade Titanics rodersystem. USCH JA!”

  Gilla

 18. Jari Norvanto skriver:

  Och Folkpartiet strök det där med folket och kallar sig sedermera för Liberalerna – med en dildoformad logga som bevisar att de är påsatta av djävulen på Blåkulla.

  Gillad av 1 person

 19. Fredrik Östman skriver:

  Har någon lagt märke till att Den Humanitära Stormakten har upplåtit territorium för en rysk ambassad och dessutom håller sig med medlemskap i samma exklusiva klubb som Ryssland, nämligen den som gemenligen kallas Förenta nationerna? Misstänkt!

  Gilla

 20. Åke i Sörmland skriver:

  Kollade på blytunga DN enligt ovan och möttes av:
  ”Vi ser att du använder en annonsblockerare.
  Bra journalistik gör skillnad och med din hjälp kan vi fortsätta att göra kvalitetsjournalistik”.
  Nääh!
  Kan istället läsa på tabloiderna om rikast i byn, maxa din pension, bli av med bukfett, bättre sex och annat berikande.

  Gillad av 2 personer

 21. Aurora skriver:

  I nyhetstorkan medan Kristersson ’sonderade’ fick väl journalisterna skapa lite long shot rubriker för att hålla upplagan levande. Det behövs ju inte längre sedan idag. Nu har ju C och L bevisat att den enda OCH ENDA politik som bedrivs i Sverige är att inte ge demokratiskt rum åt SD.

  Gilla

 22. Observatör skriver:

  Man igenkänner kamrat Stalins favoritargument: ”Det är ingen tillfällighet att….”. Det är ingen tillfällighet att DN har samma argument som Josef Stalin. Det är ingen tillfällighet att DN-skrapan är granne med den ryska ambassaden. Det är ingen tillfällighet att DN:s chefredaktör har en brun kavaj i sin garderob o s v.

  Gilla

 23. Anders L. skriver:

  Det är kanske inte allom bekant att DN en gång var ett liberalt fyrbåk med Herbert Tingsten som outtröttlig fiende till socialdemokratin, nazismen och kommunismen. Han tvingades avgå efter förtal av en förment mao-sympatisör, ingen nämnd och ingen glömd, som tillträdde som chefredaktör. Under en annan efterföljande chefredaktör, också s.k. vänsterintellektuell, ”råkar” DN flytta till Gjörwellsgatan 30 som ”av en tillfällighet” ligger mittemot ryska ambassaden. Det ”slumpade sig” att detta skedde kort efter sovjetunionens fall. Vissa hävdar att det troligen ändå inte hade samband med palmemordet fyra år tidigare, men där råder delade meningar. Som ”av en händelse” var f.ö. C. C. Gjörwell d.ä. också publicist, och inte nog med det: han blev förmyndare till den avrättade kungamördaren Anckarströms barn, alltså samma kung som hade grundat Svenska Akademien. F.ö. samma akademi som nu är på dekis p. g. a. en skandal där det påstås att DN skott sig på avslöjande skriverier och där en av ledamöterna, håll i er nu, också varit chefredaktör på DN.

  Gilla

 24. TT skriver:

  Jaha, då får vi se om alliansen ”böjer sig” och stödjer S eller om man ”törs” utlysa Nyval/Extra val med tanke på medborgarnas anmälningar om valfusket. Kristersson behövde aldrig slänga in handduken för han var redan körd från start p.g.a. att Han ”svek de stulna barnen” från bl.a. Kina. Kristersson är bara en tillfällig utfyllnad. Lööf-ruskan står än så länge bakom skynket, men vem minns inte hennes Skattefinansierade Partys där hon 2012 fick gå igenom sin hårdaste prövning som partiledare. På ett krismöte med ­partitoppen fick hon stå till svars för festerna på Näringsdepartementet. Efter detta hamnade hon i en medial-malpåse. Allt för att folk ska glömma Party-Häxan tills hon blev ånyo ”inkallad” till den politiska teaterscenen. Det var ju bara 2 år kvar till nästa val och DÅ ville man inte ha en festande partiledare. Det räcker med att vi hade en finansminister som ”visste” hur man festar. Man kan undra hur mycket alla fester kostar? I Örebro satt en vid namn Werme som kommunstyrelsens ordförande. De hade ”representationer” för 47 Miljoner under deras sejour (2006-2010). Det blir 30.000 kr om dagen 7 dagar i veckan under 4 år! I bara Örebro! Våra politiker har roffat åt sig XX antal Miljarder utan att det varken kan utredas eller åtalas p.g.a. av att man gav sig själva Åtalsimmunitet! Ska vi inte behöva folkomrösta om sådana ”Gigantiska förmåner”, då behöver man knappt längre bry sig om varför man sitter i Riksdagen. Varför har vi val överhuvudtaget när minst hälften av politikerna inte har kompetensen att utföra det uppdrag som det svenska folket gett dem. Personligen vill jag ha Nyval, men vi får väl se om den SISTA försöket att bilda en konstellation leder till en ny (skit)regering.

  Gillad av 2 personer

 25. Gösta Johnsson skriver:

  Heja igen Patrik Du har lyckats fånga in historiska tvivelaktiga skeenden inom vår nation beskrivna i PK-pressens högborg DN. Man undrar om deras journalister dricker ur någon egen bryggd häxdryck varje morgon innan de sätter sig vid tangenterna?? I svampplockartider finns risker för amatörplockare att ställa till det om man är oförsiktig…kan vara en annan förklaring.

  Men hur som helst så har DN nog spårat ur rejält i sin iver att behålla den snäva ”åsiktskorridoren” intakt! Om inte häxbryggd eller amatör-svampplockning är orsaken så måste nog herr Arnstad från Södertörns Högskola vara inblandad. Var hittar de annars alla konstiga medarbetare som kommer på något så här knäppt??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.