Sverige berikar världen

Mohamed Omar

Den här tweeten är ganska gammal nu (26/7), men jag tänkte ändå nämna den som ett exempel på hur olika regler gäller för vad man får säga om olika grupper. Här är en man med invandrarbakgrund som hävdar att var tredje svensk ”saknar hjärnceller”. Jag är inte säker på vad mannen har för ursprung men han kallar sig ”alsudany” på Twitter, vilket betyder ”sudanesen” på arabiska. Detta och att han talar om svenskar i tredje person tyder på att han inte själv ser sig som svensk.

Så här lyder tweeden i sin helhet:

”Varje gång jag ser en svensk nu så tänker jag att personen inte vill ha mig i detta land, vart tredje svensk röstar på SD och hatar invandrare så mycket att de är redo att ge upp tryckfriheten, aborträtten, EU, välfärd.. Ska jag fortsätta? Vart tredje svensk saknar hjärnceller.”

Att rösta på Sverigedemokraterna betyder inte att man ”hatar invandrare”. Det finns många invandrare som är sympatisörer, medlemmar och aktivister i SD. En undersökning visade till exempel att SD är största parti bland svenskiranier. Det handlar snarare om att vår invandringspolitik har varit för stor och för slarvigt skött. Dessutom har vi inte ställt tillräckliga krav, vilket lett till splittring, utanförskap och otrygghet.

Hamza menar att en tredjedel av svenska folket ”saknar hjärnceller”. Sverige är ett av de länder som fungerar bäst i världen. Vi har knappast utmärkt oss för vår bristande begåvning, snarare tvärtom. Vi är kända för våra uppfinningar och insatser inom vetenskapen.

Och att påpeka att den nuvarande invandringspolitiken inte fungerar och därmed rösta på ett parti som står för en mer förnuftig linje tyder knappast på bristande intelligens.

Detta svepande och nedsättande sätt att prata om svenskar avslöjar de dubbla måttstockarna. Det hade varit betydligt svårare att komma undan med att skriva att en tredjedel av alla sudaneser saknar hjärnceller. Men jämför man Sverige och Sudan med en nykter blick – och utan antirasistiska fördomar – så finns det kanske mer fog för ett sådant uttalande. Sudan är ett land där okunnighet och vidskepelse är utbrett. Fram tills helt nyligen var det vanligt med slaveri. En stor del av befolkningen tror blint på Koranen.

Hamzas tweet är ett uttryck för det antisvenska klimat som råder i Sverige. Det är okej att säga i stort sett vad som helst om svenskar, saker som man inte skulle kunna säga om andra utan att anklagas för rasism och så kallad ”islamofobi”.

Om det är sant att Sverige är så dåligt, och att en tredjedel saknar hjärnceller, hur kommer det sig då att folk strömmar hit från Afrika och Mellanöstern? Hur många svenskar flyttar från Sverige till Sudan? Detta om något är ett bevis på hur begåvade och företagsamma svenskarna är – att vi lyckats bygga upp ett välfärdssamhälle som så många vill komma till.

Sverige har berikat världen genom sina uppfinningar, sin musik, sin litteratur, sin konst, sina vetenskapliga upptäckter och sina företag. För att vi ska kunna fortsätta berika våra medmänniskor i mindre lyckade delar av världen, måste vi ta hand om oss själva. Om vi låter den destruktiva massinvandringen fortgå kommer allt fler stadsdelar att likna Rinkeby, och landet i sin helhet kommer alltmer att likna de misslyckade länderna som invandrarna kommer ifrån. Detta blir en förlust inte bara svenskarna och alla som bor i vårt land, utan faktiskt för hela världen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock)

13 reaktioner på ”Sverige berikar världen

 1. Fredrik Östman skriver:

  Sådana som han skall utvisas utan prut. Den som inte är intresserad av att bo i Sverige, den som uttrycker missaktning av svenskar, kan inte under några som helst förutsättningar få förlängt uppehållstillstånd. Och det måste betyda omedelbar utvisning, som det gör i alla rättsstater.

  Slut med PUT!
  Alla skall ut!
  Utan prut!

  Gillad av 9 personer

 2. Hansson skriver:

  Detta kommer att lösa sig på lite sikt, som ”vår” statsminister säger om invandringen. Och det gör det förstås när afrikaner och östasiater har tagit över landet från det hjärncellsdöda folket.

  Gillad av 8 personer

 3. Björn skriver:

  Jag håller med honom, men det är betydligt fler än en tredjedel av svenskarna som saknar hjärnceller! Och dessa har gjort det möjligt för ”Hamza” och hundratusentals andra att ”leva gratis” här Sverige!

  Gillad av 6 personer

 4. Jan Andersson skriver:

  Vi har beviljat oss många ”rättigheter” i Sverige, men de bygger helt på motsvarnade skyldigheter.

  Rättigheterna vet invandrarna mer om än de flesta svenskar, men inget om skyldigheterna.

  Gillad av 5 personer

 5. Andreas Glad skriver:

  Vad gäller ”saknar hjärnceller” bör man, om man skall utgå från forskning, vara försiktig med sådana uttalanden när man härstammar från vissa regioner…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.