Dags att börja planera

Jan-Olof Sandgren

Jag googlade en gång på den revisionsbyrå som min bostadsrättsförening anlitat, och fann att den med alla sina förgreningar omsätter ungefär lika mycket pengar som Serbien (ett land någonstans i mitten av FNs rankning av världens länder). Det är dock småpotatis jämfört med varuhuskedjan Walmart, som med en omsättning på 500 miljarder dollar tangerar hela Sveriges BNP.

Om vi bortser från det faktum att ”omsättning” och BNP inte är riktigt samma sak, kanske exemplen ovan säger något om varför nationalstaten befinner sig i kris. Om vi utgår från Marx tes att makten ligger hos den som kontrollerar kapitalet, kan ju nationalstatens starka ställning under 1800- och 1900-talet förklaras med att ingen enskild furste eller organisation på den tiden matchade nationens tillgångar. Statsmakten var visserligen liten, men företagen ännu mindre. Nationalism blev således modernt och kungens porträtt hamnade på väggen i finrummet.

I en situation där enstaka företag omsätter mer än hela länder, borde nationalstaten enligt samma logik tappa i status. Globalism borde ligga i tiden. Sverige, som brukar anses vara ett rikt land, håller alltså på att bli omsprunget av en enda varuhuskedja i USA. Begränsar vi oss till statsbudgeten (som utgör ungefär 20 procent av BNP) har vi blivit omsprungna, upp emot fem gånger.

På den tiden jag intresserade mig för vänsterpolitik var det självklart att multinationella storbolag var de riktiga skurkarna. Det var de som skövlade naturen och körde över legitima nationella intressen i tredje världen. ”Bananrepublik” var ett ord på allas läppar 1980 och syftade på hur United Fruit Company en gång styrde hela Honduras. Begreppet kom att gälla alla små länder, där en bolagsstyrelse i praktiken ersatte landets regering.

Sedan dess har företagen bara blivit större, medan vänstern bytt fot och ställt sig på globalisternas sida. Idag hör man sällan vänstern tala om de multinationella jättarna. Slår man någon gång näven i bordet brukar det vara för att lokala entreprenörer betalar för lite i skatt, eller vill etablera sig på välfärdsmarknaden.

Kanske är det därför så många föreställer sig en konspiration mellan vänstermarxister och kapitalister, som under ledning av George Soros och med Barcelonadeklarationen i bakfickan, sägs vilja:

-Avskaffa alla nationalstater.
-Öppna alla gränser.
-Införa fri rörlighet av arbetskraft och kapital.
-Överbelasta sociala välfärdssystem, så att de måste avvecklas.
-Ersätta den europeiska kulturen med islam.
-Låta viktiga politiska beslut fattas av överstatliga organ, utan demokratisk insyn.

Det kan tänkas att allt det här stämmer, men frågan är om någon konspiration egentligen behövs. Alla de här förändringarna skulle kunna inträffa utan att man behöver planera något alls.

Låt oss utgå från att regeringar och maktcentra världen över regelbundet uppvaktas av lobbyister, där var och en representerar sig själv och sin organisation. Om Marx tes om kapital inte är gripen ur luften, kommer den lobbyist som representerar ett sexsiffrigt belopp att viftas bort som en fluga, medan den som representerar ett tiosiffrigt belopp blir tagen på allvar.

Den lobbyist som representerar ett kapital större än många länders samlade tillgångar, kommer förstås att få mycket stort inflytande och åtnjuta de bästa kontakter. Det är en rimlig tanke att riktigt stora företag också vill ha mindre av nationella regleringar och bästa möjliga relation med oljeproducerande länder, varav nästan alla är muslimska. Många av varandra oberoende beslut kommer att peka i samma riktning.

När förändringar så småningom blir märkbara kommer det att påverka vår uppfattning om vad som är ”modernt” och ”ligger i tiden”. Plötsligt känns det lite mossigt att vara nationalist, medan det verkar mera coolt att vara globalist. Trender påverkar också politiker som ibland ligger före sina väljare, ibland efter. PK-ideologin blir den samling moralregler som bäst motsvarar den nya tidens krav – att hämma och avväpna konservativa krafter som vill bevara nationalstaten. Genom att dölja motsättningar får man saker och ting att fortsätta fungera, i varje fall på kort sikt. Den nya policyn, med öppna gränser som främsta kännetecken, skapar en egen typ av profitörer (precis som Sovjetunionens fall skapade sina) och med stigande makt bygger de upp det välfärdsindustriella komplexet.

Hade allt detta varit planerat, skulle man nog varit lite smartare. Man hade kanske inte satsat på att försöka göra islam till något ”coolt”. Man kanske hade insett att kombinationen svensk jämlikhet och moral från medeltiden inte funkar så bra ihop. Kanske hade man också undvikit att öppna slussarna just till Afrika, där miljoner fattiga och outbildade människor sedan barnsben fått lära sig att Europa är ett land av mjölk och honung. Slutligen hade man nog förstått att en väldig massa människor kommer att sätta sig på tvären, och att pengarna förr eller senare kommer att slut.

Men nu verkar slumpen ha hållit i taktpinnen och då kan vad som helst hända. Att förvänta sig att slumpen ska ställa allt till rätta, är ungefär som att först kasta en bomb på ett hus för att få en brädhög, och sedan kasta en bomb till för att få tillbaka ett hus. Sannolikheten för att det ska hända är mycket, mycket liten.

Så det är nu vi måste börja planera.

56 reaktioner på ”Dags att börja planera

 1. svenne skriver:

  ”Den lobbyist som representerar ett kapital större än många länders samlade tillgångar, kommer förstås att få mycket stort inflytande och åtnjuta de bästa kontakter”.

  En kontakt som är värdefull skall givetvis vara placerad i en sådan position – inom ett företag eller en statsledning – att han kan påverka sina beslutsfattande kollegor på så sätt att lobbyisten får valuta för sina mutpengar.

  Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Vi emigrerade till NZ för 10 år sedan, fantastiskt land och folk.
   I samband med förlängning av arbetstillstånd krävs vart 3dje år en fullständig hälsokontroll.
   För 4 år sedan underkändes jag i denna kontroll och blev anmodad att lämna landet, jag gavs av immigration doctor en 34%ig chans att överleva de följande 3 åren.
   Läkaren grundade sitt omdöme om min hälsa med statistiska metoder utan att vare sig träffa mig eller ta hänsyn till min lokala läkarmottagnings utvärdering av min faktiska hälsa.
   Min historia är inte på något sätt unik, liknande går som följetong i den lokala pressen.
   Till och med ministern för migration saknade möjlighet att hjälpa oss då vi några år tidigare utan vår vetskap avsagt oss rätten till överprövning av migrationsverkets framtida beslut.
   Folket, landet och kulturen är helt underbara, problemet är att migrationsverket bildar en stat i staten med absolut makt över alla utrikes födda.
   Ett par, bägge veterinärer, som bott och arbetat i landet i över 15 år fick ett barn med Downs syndrom och förlorade därmed sina arbetstillstånd och måste omedelbart lämna landet.
   Alla länder är inte lika generösa som Sverige.

   Gillad av 3 people

   • LJ skriver:

    Otroligt tungt besked för er. Ni blev tvungna att lämna landet, och har så gjort redan? Beklagar verkligen.

    Har hört liknande historier avseende Australien också. Har med den anledningen tänkt att köra på ett spår som ”säkert” (så säkert som det går) ger permanent uppehållstillstånd. Investerarvisa verkar relativt säkert men det är stora summor som måste frigöras. Mindre för Australien är för NZ då NZ nyligen dubblade gränsen.

    Gillad av 2 people

   • pllay skriver:

    @LJ
    För NZ gäller.
    De flesta Asiater och andra bättre bemedlade kommer in mha. Long term business visa, LTBV.
    Ett sådant kräver att du sätter upp ett företag som har en årsomsättning på min. 200NZD samt i de följande 3 åren har en stigande omsättning och inte alltför kraftig förlust.
    Du har ingen rätt till någon som helst socialhjälp eller annat stöd utöver fri sjukvård och skolgång för barnen, partner erhåller automatiskt arbetsvisum och barnen studievisa allt giltigt så länge ditt LTBV gäller.
    Efter 5 år kan ni söka medborgarskap och därmed bli skyddade från INZ (migrationsverket).
    Det finns ett antal internationellt verksamma migrationsbyråer som, mot kraftigt vederlag, ordnar absolut allt, inkl. omsättning och vinst för ditt företag.
    Det enda krav som är absolut omöjligt att kringgå är kravet på god hälsa både före under och efter migration.
    OBS, det är inte dina läkares uppfattning om ditt hälsoläge som gäller utan INZs egna läkares.
    Deras uppfattning kan teoretiskt ifrågasättas, men är i praktiken orubbliga (prestige).
    Först med medborgarskap är du trygg i NZ.

    Gillad av 1 person

   • Ii. Waging war skriver:

    Hur hög är gränsen? Jag undersökte nyligen EB5 visum till USA, investerar man USD 500k och anställer 10 personer i minst två år så kvalificerar man sig, men det verkar som många av dessa upplägg utgår från att man är villig att förlora pengarna eller åtminstone gå med rejäl förlust. Hur mycket behövs till Australien?

    Gilla

   • LJ skriver:

    Tack för svaret pplay.

    De internationellt verksamma byråerna du nämner (som fixar ”allt”), skulle du kunna länka till någon av dessa? Vill sätta mig in i detta mer.

    Har inte hört talas om just detta upplägg, men förstår att det finns en marknad för det. Har träffat två krediterade rådgivare hittills, och diskuterat frågan med alla invandrare som verkar ha koll.

    Det visa du nämner har jag inte hört talas om. Kan det vara entrepreneur work visa du menar? https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/start-a-business-or-invest/explore-business-and-invest-visas Detta alternativ har de jag pratat med rekommenderat att man håller sig borta ifrån då bedömningen kan vara ”godtycklig”, och ofta med negativt utfall. ”We dont want more dollar stores” var det någon som sa. Stämmer med din bild?

    De två alternativ jag fastnat för är dessa:

    1. Investera 3 MNZD (Australien 1.5 MAUD), ca 18 mille svensk, vilket går att få ner till 2.5 MNZD om man investerar 1.5 i annan än obligationer, t.ex aktier (info finns det finstilta).
    https://www.newzealandnow.govt.nz/investing-in-nz/visas/investor-visa

    2. Hitta ett jobb inom en kategori där arbetsgivaren inte kan hitta en lokalinvånare, trots nation wide search: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/tools-and-information/work-and-employment/skilled-employment

    Är dock öppen för whatever gets it done. Båda alternativen ovan har sina nackdelar. Det förstnämnda är extremt mycket pengar (för mig) att binda upp under 4 års tid om det blir NZ. Det sistnämnda kräver att jag hittar ett extremt specifikt jobb inom min nisch.

    Posta gärna länkar om möjligt

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Inte så underligt att Lauren Southern och Stefan Molyneux blev stoppade i NZ!

    Det förefaller som den nyblivna mamman, premiärministern och hennes gäng försöker att skapa ett litet avskärmat paradis därute i oceanen och därför inte kan tåla fläckar i väven.

    Dina exempel är skrämmande verklighetsbilder på vad VERKLIG tyranni förklädd till medmänsklighet kan föra med sig!

    Gilla

   • pllay skriver:

    Olle, LJ
    ja, landet är nog så nära ett jordiskt paradis det går att komma.
    Det skyddas rigoröst av etablissemanget från invandring och förändring av kulturen.
    Man är speciellt rädd för kineser, man vill ha deras pengar men inte dem själva.
    Någon egentlig immigration, dvs medborgarskap och permanent bosättning, finns inte, däremot en väl fungerande marknad för gästarbetare.
    Du är mycket välkommen om du har de kvalifikationer landet för stunden behöver.
    Efter jordbävningen har i princip alla former av byggnadsarbetare fått arbetsvisum, det räcker med att de någon gång blandat betong eller hållit i en hammare.
    Däremot är mer kvalificerade arbeten svåra att få visa för, den lokala marknaden skyddas.
    Nu senast har en lag som förbjuder utlänningar utan PUT att köpa fast egendom i landet införts, främst riktad mot kineser då de driver fastighetspriserna till nivåer den egna befolkningen saknar möjlighet att nå.
    En Masters hjälper mycket, men svenska universitets utbildningar är inte utvärderade och godkänns därför inte som kvalifikation.
    Att gå entreprenörsvägen har blivit svårare då den missbrukats av asiater.
    LJ, mejladress för svar på dina frågor.

    Gilla

 2. JL skriver:

  Planera är ordet för dagen.

  Flyttade förra hösten permanent från Sverige, initialt till Asien, och befinner mig just nu resandes i Australien och Nya Zeeland.

  Utforskar möjligheterna till permanent bosättning. Inte helt enkelt men klart möjligt om man är rik eller högkvalificerad.

  Australien och Nya Zeeland har ungefär samma regler.

  Båda länderna har fördelarna att det finns naturliga och skapade barriärer (hav och tuffa migrationsregler) som motverkar dramatiska demografiska förändringar, plus att det verkar finnas en medvetenhet om ”Europas problematik”.

  Man vill inte ha Europas situation här. Australien har en del problematik redan, speciellt i delar av Sydney och Melbourne. Andra delar verkar relativt besparade från det. Inte som Sverige där varenda liten stad numera har sitt eget Mellanöstern-ghetto.

  Befriande att se att PK-problematiken inte alls verkar lika utbredd, även om Lauren Southern inte blev mottagen med öppna armar.. PK existerar, men i mycket mindre skala. Har haft åtskilliga diskussioner med lokalbefolkningen och först tassat lite försiktigt fram (som man gör i Sverige), för att snabbt inse att det oftast är ok att tala relativt fritt utan att bli brunsmetad.

  Befriande.

  En intressant sak dock är att de lokala ofta säger sig mycket positiva till multikultur, och hänvisar till att ”de är mycket multikulturella”.

  Skrapar man under ytan ser man dock att det som se är positiva till är det multietniska och multinationella samhället där man ändå delar gemensamma värderingar och beteendekoder.

  Många ”invandrare” man stöter på är dessutom högkvalificerade sådana från västvärlden.

  Multikultur är inte att se olika ut, eller vara födda på olika ställen. Det handlar om värderingar och beteenden.

  Hudfärgerna och de nationella utsprungen skiftar vilt här, men de flest pratar felfri engelska, och beter sig ungefär som omgivningen förväntar sig. Skatterna är avsevärt lägre än Sverige och staten verkar mer fokuserad på kärnuppgifterna. Problem finns såklart men i jämförelse med Sverige framstår de som marginella.

  Har inte heller sett varken en burkor eller islamistskägg på platser där folk normalt rör sig. Ca 2.5% (aus) och 1.5% (NZ) är andelen muslimer, och då ofta av en annan kategori jämfört med Sverige.

  Kanske Sverige kommer vända skutan, men ser det som en högoddsare.

  Gillad av 7 people

 3. Jan Andersson skriver:

  Vänta litet nu. Om en nationalstats ekonomi är liten jämfört med näringslivets största företag så är det väl exakt så som det skall vara i ett idealtillstånd? Alltså mycket små kostnader för polis (eftersom alla sköter sig) sjukvård (eftersom alla sköter sig) skolor (eftersom alla sköter sig) försvar (eftersom alla sköter sitt).

  Idag belastas alla offentliga institutioner med kanske 80% av sina kostnader för de 20% av medborgarna som inte sköter sin mentala och fysiska hälsa genom att endera negligera eller kraftigt överdriva sina engagemang härvidlag.

  När man funderar på sakernas tillstånd måste man utgå från ursprungsläget och inte från ett redan etablerat oöverskådligt kaos.

  Gillad av 2 people

  • olle reimers skriver:

   I princip kan du givetvis ha rätt, men man måste också fundera över vad det var som framkallade antitrustreglerna på John D Rockefellers tid.

   Maktbegränsningsregler måste gälla privata såväl som offentliga verksamheter. De som söker sig till toppen är oftast de värsta psykoaterna och det är deras ambitioner vi måste skydda oss mot.

   Gilla

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Detta är en högst sannolik utveckling. Av denna anledning behöver DÖ-partierna varken anstränga sig eller oroa sig. De har faktiskt allt på sin sida. Om DÖ-partierna med medias hjälp sedan lyckas hjärntvätta vanligt folk att det är precis ett status quo som är det bästa för dem även om de får det sämre så är ju succén given. Med sin mediala kapacitet klarar de säkert även detta. Det är således bara för överheten att gratulera sig själva på söndagkvällen och ta fram den finaste champagnen. Den lilla människan drar som vanligt det kortaste strået.

  Gillad av 5 people

  • Asta skriver:

   Och de partier som står på vår sida smutskastas å det gruvligaste.
   http://www.friatider.se/macron-jimmie-kesson-ett-hot-mot-svenska-v-rderingar
   Efter en lång harang om Ryssland säger Macron om Jimmie Åkesson:

   – Det är tydligt att denna person inte är kompatibel med er historia och era värderingar.

   I en kommentar till SVT kallar Åkesson situationen ”bisarr”.

   ”Detta är faktiskt bisarrt, ett ypperligt exempel på hur agendasättande medier konstruerar en konflikt som inte finns. Av vilken anledning ska jag välja mellan dessa båda statschefer? Den ena är en aggressiv imperialist och den andra är en vänsterliberal EU-federalist. Jag hyser således inga djupare sympatier för någon av dem, och avstod därför från att välja”, skriver SD-ledaren

   Gillad av 7 people

   • Ii. Waging war skriver:

    Nej det är trams, som en barnlek, tycker du bäst om att pussas eller kramas, eller vill du helst ha en spark eller en smocka. Men på ledarplats så tycker man att man måste välja för Putin är dum och dödar folk.

    Gillad av 3 people

   • Fredrik Östman skriver:

    ”Har du slutat slå din fru?”

    De är så övertygade om sin premiss att de inte ens inser att den är en premiss. Så de bakar (omedvetet) in premissen i frågeställningen som om det var ett givet och allmänt accepterat axiom.

    De låtsas som om man teoretiskt bara kan vara oense om en liten del av alla deras föreställningar, och då passar ju den lilla avvikande åsikten inte ihop med resten, ju?

    Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Fel. Revisionsbyrån har också en armé men bara lite på sidan om sådär. Är revisionsbyrån tillräckligt stor kontrollerar den en eller annan kongressledamot också.

   Gilla

 5. Ii. Waging war skriver:

  Det har nu funnits stora företag förr, de ostindiska kompanierna exempelvis, som också var större än många länder. Det verkar på mig som imperiebygget faktiskt gick bättre närmdet råa vinstintresset styrde, när man blev mera pk så gick det åt skogen. Därför så tycker jag det är mycket svårt att förstå varför storkapitalet vill ha massinvandring till Europa, många här skriver om Barcelonaavtalet som jag fortfarande inte satt mig in i, det skall visst röra sig om ett slags arabisk utpressning, men också detta verkar för enkelt, för Japan köper nästan all sin olja av araberna och har tagit emot tre muslimska flyktingar de sista 30 åren, den ena hette Hassan, den andre Muhammed och den tredje hette faktiskt också Hassan.

  Jag inser att muslimer och andra migranter är nästan lika goda konsumenter som en svensk, Mobilia eller Emporia i Malmö tjänar ju lika mycket vare sig det är intjänade pengar eller bidrag som betalar, men nog måste samhällets ekonomiska och politiska toppar tänkt längre än så? Muslimska regioner är dysfunktionella och våldsamma och ekonomiskt uselt presterande, det går ju inte att tro att man inte inser att det skulle bli samma i Europa? Det enda sätt detta skulle kunna undvikas är om muslimerna var mycket få, men detta är ju inte heller fallet, så hur tänker de sig att Europa skall fortsätta vara en högpresterande ekonomi, man har ju inte ens lyckats lyfta Grekland och Portugal, jobben finns ju i Kina och Bangladesh. Så hur tänker de? Hur tänker en Carl Bildt? En Soros? Jag tror inte så mycket på slumpen i detta, vi har folk i toppen som inte gjort annat än fundera på detta, och de träffas dagligen i Bryssel och på andra ställen, och alla verkar vara av samma åsikt, det blir ingen slumpmässig utveckling av det. Istället så tycker jag att ganska hemska förklaringar kommer i dagen, väldigt mycket krassare än att hjälpa flyktingar, jag tycker mig förstå att Europas politiker har känt sig hotade av sina egna relativt välutbildade och svårstyrda befolkningar och har velat bryta ner alla allianser, gränser och raser för att skapa en inkoherent massa som inte infrågasätter det styrande skiktet. Man kan ju bortröstad! För att nå detta mål så är de villiga att offra hur många unga flickor som helst på våldtäktsaltaret och i terrordåd. De har aldrig egentligen trott på demokrati, demokrati har varit opium för folket.

  Gillad av 13 people

  • 5ven55on skriver:

   ”Därför så tycker jag det är mycket svårt att förstå varför storkapitalet vill ha massinvandring till Europa…”

   Ja, juryn är fortfarande ute. Men vi vet i alla fall att det är samma storkapital som finansierade den ryska kommunistiska revolutionen och sedan plundrade landet. Så de är uppenbarligen inte främmande för att stötta totalitära rörelser i sina agendor.

   Gilla

 6. Christer L skriver:

  ”Hade allt detta var planerat så…” – Tror vi på Storken, eller är det Soros?

  Den politisering av samhället som skett efter Andra världskriget är ett enda stort misslyckande. Politiker har gjort sig beroende av banker. Bankfolk är experter på sitt, men visar sig vara usla på att bedriva makt över andra sfärer. Hur väl man känner och förstår sina egna intressen är inte ett mått på hur väl man förstår andra. Oljeintresset var inte på motsvarande nivå ett intresse av islam, lika litet som väl svenska sossar längtat att omvända sig till den religion de i decennier eftersträvat att inplantera här i landet – planerna på detta finns i dokument. Globalismen är dokumenterad, det går att leta upp allt möjligt om den. Att marginalisera om globalismen är en kortsiktig kur mot huvudvärk.

  Att planer misslyckas betyder inte att de inte finns. Planen att utnyttja migration för att med Peter Sunderlands ord ”underminera den demografiska homogeniteten i Europa” genomfördes, den organiserades på både legala som illegala vägar. Detta är inte en fredlig plan, den avser i själva verket på ett sätt att utplåna folk. Vilket är så oerhört att man har svårt att fatta det. David Rockefeller var säker nog redan för flera decennier sedan att tacka representanter för media offentligt för att man hållit hemlig den plan som inte längre kunde eller behövde hållas hemlig. Han talade om globalismen.

  Slutligen, om det finns en taktpinne så finns det en dirigent.

  Gillad av 4 people

 7. MartinA skriver:

  ”Plötsligt känns det lite mossigt att vara nationalist’..”

  Mossigt? Det märks att Sandgren varit en borskämd liberal hela livet. Han kan inte föreställa sig vad ”liberalerna” utsatt nationalister för de senaste trettio åren.

  Sen stämmer inte jämförelsen historiskt helt och hållet, Bo Jonsson till exempel ägde en tredjedel av jorden i sverige på sin tid.

  Sen är det inte ”företag” som driver utvecklingen. De lobbar naturligtvis inom sin branch och för statliga kontrakt och regelverket i sin branch. Men den främsta politiska viljan kommer från jätteförmögenheter. Som då oftast uttrycker sig genom banker och andra finansiella konstruktioner. Anledningen till deras globalism är oklar. Men rent generellt, den som har enormt mycket pengar vill att alla andra skall styras helt och hållet av finansiellt egenintresse. Eftersom det gör pengarnas makt mer total. Etnocentrism och religion är krafter som kan få människor att samarbeta mot sitt finansiella egenintresse.

  Gillad av 3 people

 8. Eva Danielsson skriver:

  Det som har hänt har nog hänt utan en samlad planering bakom ridåerna. Olika grupper och mäktiga företag har passat på när har känt av trender som kan gynna makt och rikedom. Som srnaste kvartsseklet mot politisk globalism. Massmigrationen bl a som följd av murens fall och efter den arabiska våren. Och se hur lätt det har varit att få väsvärldens regeringar att acceptera klimatförändringar som lämpligt hot för att kunna få folk att gå med på allt möjligt.

  Hur skulle demokrati kunna finnas alls i en värld där alla tillgångar och regler hanteras någonstans, tja någonstans? Se hur vi redan är så långt ifrån allt som bestäms i Bryssel.
  Vad betyder Kina, Indien t ex i sammanhanget? Konkurrenter?

  Den lilla vanliga människan förväntas ändå arbeta och försörja sig själv och hela ”apparaten”. I en mångfaldsblandad skatteregion.Hur blir livet där då?
  S k mångkultur leder till motsättningar och parallellsamhällen. (Mångfald i etnicitet behövde inte vara problematiskt.)
  Det är kulturen som är det centrala. För tryggheten behövs att man vet att okända personer inte kommer att reagera på ett hotande sätt. Den sortens trygghet är på väg att förintas i vårt land just nu.
  Men man ska inte heller underskatta behovet av samhörighet som också kan handla om historiens vingslag, naturen, språket och igenkänningen i varandra. En nationell känsla som inte behöver handla alls om att vara förmer eller vilja lägga beslag på mer.

  Jag vill ha individuella friheter, inte minst yttrandefrihet. Jag vill ha demokrati, hellre i bättre former än här idag. Jag vill ha säkerhet och trygghet. Jag vill ha jämställdhet där män och kvinnor har lika möjligheter och där man tillämpar meritokrati. Jag vill ha ett samhälle som ger utrymme och omsorg åt barn, gamla och sjuka. Jag vill ha vetenskaplig utveckling, konst och kulturell näring.

  Jag är nationalist och kulturrasist och tycker västvärldens kultur är bäst. I svensk tappning den kultur som ska gälla här i Sverige, oavsett var man kommer ifrån ursprungligen.

  Det betyder inte att jag vill stänga ute övriga världen, men jag vill slippa bli påtvingad politisk globalism. Och självklart vill jag slippa islamisering av vårt land. Allt som gör livet värt att leva försvinner i samma ögonblick islam tar över. Då friheten tas bort.

  Gillad av 14 people

  • Ii. Waging war skriver:

   Ja men Eva, om du och jag kan inse detta, då är det ju inte rimligt att tro att det ledande politiska och akademiska och industriella skiktet i Europa inte kan inse samma sak, nog måste de väl förstå vikten av en sammanhållen någorlunda homogen kultur, det fungerar ju ingenstans där en sådan kultur inte finns, och heter kulturen islam så fungerar det inte fast det är homogent. Det är ju ett skeende under många år där man noggrant har kunnat observera att det inte fungerar, förorterna utanför Paris är ju ingen ny företeelse osv, man har försökt att dölja det för vanligt folk men eliten har förstås vetat vad som pågått hela tiden, och nu fortsätter man med en dåres envishet och Merkel och EU eskalerade massinvandringen 2015 fast motrörelser växer fram i hela Europa. Nej, de har gjort detta medvetet, de har velat detta, det som är svårt att ta in är den ofattbara ondska som måste sitta i bröstet på en Merkel, en Cecilia Wikström, en Carl Bildt, en Björklund. Det är det som vanligt hyggligt folk har svårt att förstå, man tror att dessa ledare är lika bra människor som vi, när det istället är just deras ondska och gränslösa ego och egoism som har fört dem dit de är. Det är den förenande faktorn i EU och Sveriges riksdag, man har byggt ett politiskt maskineri som vaskar fram de uslaste på alla vis.

   Gillad av 11 people

   • Marita Andersson skriver:

    ”Nej, de har gjort detta medvetet, de har velat detta, det som är svårt att ta in är den ofattbara ondska som måste sitta i bröstet på en Merkel, en Cecilia Wikström, en Carl Bildt, en Björklund”
    Men varför?
    Denna fråga snurrar konstant i mitt huvud. Om det inte är en stor konspiration, vilket jag har svårt att tro, hur kan då slumpen leda till att så många drar åt samma håll trots att Sverige snabbare och snabbare lämnar Bullerbyn på väg mot Mogadishu.

    Gillad av 5 people

   • Ii. Waging war skriver:

    @Marita, jag tror helt enkelt att bättre kommunikationer efter andra världskriget gjorde att det inte bara vara de högsta emissarierna eller en Churchill eller McArthur eller en deGaulle som reste runt och träffade andra likasinnade, den första globaliseringen var den som politikerna genomförde för sig själva, de började träffas och umgås mer och mer, och det är inte bara svenskar som om de sätts i ett rum efter ett tag alla får samma åsikt. Politikerna över hela Europa insåg, kanske inte helt medvetet, att de som de har mest gemensamt med är andra politiker, och framväxten av EU och FN skyndade på denna utveckling där ett helt kader av politiker och funktionärer kunde frottera sig med varandra och bildade så ett kotteri. När vi vanliga svenskar började åka till Torremolinos så var politikerna redan i full färd med att bygga en överstatlig konsensus. Så jag tror det leder helt fel att tala om slumpen här, det är många målmedvetna steg, där det riktigt tydliga tecknet på att man är en framgångsrik politiker är att man lämnar det nationella bakom sig, självklart får de då en annan lojalitet. Mycket av den motrörelse som nu skapas bygger ju på att vanligt folk via internet kan nätverka, när det tidigare bara vara politikerna. En bok i ämnet är ”The Square and The Tower” av Ferguson. Det är ju så uppenbart att när en viss typ av politiker talar, som Reinfeldt eller Lööf, så talar de till en internationell publik, inte svenskarna, de talar till sitt eget kotteri.

    Det jag inte helt förstår det är varför just massinvandring sågs som nödvändigt av det europeiska etablissemanget, men mina försök till svar står ovan och har lett mig att anse att de nu är vanligt folks fiender, varken mer eller mindre.

    Gillad av 8 people

   • Sixten Johansson skriver:

    Jag tror inte att vare sig makteliten eller vanligt folk ens i dag kan se och begripa vad vår tillits- och samhörighetskultur har betytt för utvecklingen och vårt dagliga liv. Jag tror inte att någon av oss här på DGS heller har insett den fulla vidden förrän vi har sett grunden raseras.

    Orden bedrar, ytan bedrar. I väst är vi individualistiska = atomiserade, rotlösa och fotlösa. Då börjar vi lätt driva som på djupt vatten, tappar orienteringen som i tät dimma. När alla ser sig som isolerade enheter finns ingen altruism, solidaritet, gemenskap eller högre värden, bara ärkeegoism och egocentrism. Samma gäller i vänstern som i högern, både på folknivå och på elitnivå, fast graden skiljer sig. Man drivs av egot och egenintresset och av vindarna, sina åsiktskloner och mobbledare.

    Om makteliten inte kan se kulturen betyder kulturella olikheter heller ingenting. Det är då bara antal som betyder något, och egenintressena. Mitt personliga ekolod säger att ondskan bor dels i konsekvenserna av det som individer och grupper gör eller inte gör, dels i de omedvetna existentiella djupen i vars och ens psyke. Ondskan bor nog inte i hjärtat, inte ens hos de värsta lands- och folkförrädarna.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Om man hatar de som röstar på SD vilket fler och fler gör så vill ju de onda då visa vad som händer om man inte röstar på de onda. Mer våld, fler våldtäkter, fler inbrott ja allt elände du kan tänka dig. Och det drabbar vanligt folk varav många röstar SD. Nu fick dom de djä—–a tänker Jan Björklund och ler i mjugg. Så går det när man inte röstar på oss. Skål förresten broder.

    Gilla

   • Ii. Waging war skriver:

    @sixten, jag förstår inte vad ni menar med ”samlat vanvett”, det är ju uppenbart att det är många beslut av många politiker i flera länder under lång tid som pekar i samma riktning, mer pk, mer invandring, mer islam osv. Jag tror heller inte att det finns ett runt bord där 10st överstepräster utövar svartkonst, och ondska är ju alltid rationell för den onde, det finns alltid ett skäl. Men många tusen beslut som alla pekar i samma riktning kan ju svårligen beskrivas som ett slumpmässigt fenomen.

    Gillad av 2 people

   • Sixten Johansson skriver:

    Waging War (16:23), det hela är inte slumpens verk, utan analogt med det som Jan-Olof utmärkt beskriver har olika kollektiva processer och mekanismer kommit i gång på alla nivåer även på den psykologiska sidan och spridits särskilt via mediainnehållen. Resultatet nu är en sorts kollektiv kronisk psykos (=verklighetsflykt, förvrängd verklighetsuppfattning) av ett helt nytt slag, format just efter vår tids fenomen och psyken.

    Det allvarligaste är ju sjukdomens stora utbredning, djup och destruktivitet. Dess parasiter, profitörer och pådrivare är så oerhört många, svåråtkomliga och skyldiga i varierande grad att det inte är meningsfullt att tolka det som finns i deras bröst eller hjärta som ondska. Ondska bör definieras noga och så rationellt som möjligt. Fiender och förrädare, javisst! I övrigt kan jag instämma i de flesta av dina resonemang. Och jag ser också hoppfulla tecken i likhet med MartinA här nedanför (12:45).

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Sixten, det är inte så mycket egenintresse som den inbillade förmågan att vara en ovanmänniska (Übermensch) som inte behöver något socialt sammanhang för att existera och finna mening. Man utgår naivt från att man kommer att kunna fortsätta att leva sitt Svenssonliv även om man är omgiven av muslimer, att muslimerna kommer att betala skatt och hålla sig på mattan som svenskar gör. Allt som tyder på motsatsen förtränger man för att inte förlora tron på sin egen ”individualism” som är så kollektiv och likformig.

    Gillad av 1 person

   • Jan Andersson skriver:

    Alla som har haft barn vet hur svårt det är att stå emot när de börjar gallskrika om godis eller något sådant. Till slut måste man bara få tyst på eländet och faller till föga fast man vet att det är fel. Nästa dag blir det ännu värre. Om man försöker uppfostra är man en grym förälder. Barnen skulle nog utan vidare välja sig nya föräldrar då om de skulle få mera glass.

    De som är barn i vuxen ålder brukar tillhöra skrikvänstern politiskt.

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Fredrik (21:59), jag håller med till hundra procent. Där kommer vi in på den djupare psykologin (som i hög grad ändå kan beskrivas rationellt): Övertygelsen om den egna överlägsenheten, förljugenheten både mot sig själv och mot andra, och den inbillade egna individualiteten, som i själva verket är kotterikollektivistisk. Allt det där är mycket utbrett i västländerna i dag, men hos makteliten ökar det exponentiellt i takt med resurserna, makten och känslan av den egna utvaldheten.

    Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   Eva Danielsson — Håller med, jag tvivlar på att det skulle vara en samlad planering bakom asylvanvettet och övrigt vanvett. Snarare handlar det om psykologi tror jag.

   Det verkar finns inbyggt i det mänskliga psyket en mottaglighet för masspsykoser, som kan ta sig uttryck i ett kollektivt vanvettigt beteende. Det krävs bara en tändande gnista.

   Den nu aktuella PK-sekt som verkar styra makthavarnas handlande är närmast en självmords-sekt — ungefär som ett lämmeltåg mot avgrunden. Det finns alltså inget förnuftigt resonemang bakom det hela, annat än som mentala rationaliseringar av oförnuftet.

   Ett exempel på vad en mass-psykos kan ställa till med är förstås kulturrevolutionen i Kina på 1960-talet. Här stod Mao för den tändande gnistan, men snart blev psykosen ohanterlig, involverade miljoner aktörer och måste till sist kväsas av armén.

   PK-psykosen i Sverige har lett till skador på vårt land som aldrig kan göras ogjorda. Landets demografiska struktur har på få decennier kraftigt förändrats till det sämre. En kraftig återvandring kan bara mildra, men inte kompensera, detta.

   Gillad av 9 people

   • MartinA skriver:

    Å andra sidan, fyrtio år sedan saknade vi helt självmedvetenhet. Vi svenskar har med invandrarnas hjälp börjat se oss själva som ett folk. Vi skulle inte längre ge oss hän åt ANC i tron att allt skulle bli regnbågar och enhörningar och rosenfjärtar om bara folk var litet mer välvilliga. Någonting börjar växa fram bland svenskarna som är starkt, lojalt, passionerat, obändigt. Vi börjar förstå att vi finns till. Och det börjar anas en ny aristorkrati, män som Kasselstrand och Jonas Nilsson och många fler.

    Gillad av 4 people

   • Linden skriver:

    Martina@
    Jag ger dig rätt.
    Själv sov jag törnrosasömn fram till DÖ.
    Vi svenskar har varit självbelåtna och dästa länge.
    Nu straffar det sig.
    Vi har det poliikerpack vi förtjänar.
    Den stora frågan är om vi har kraften att sparka ut dem och deras följe.
    Har själv fått stridslust som en ung man, och är inte ensam om det har jag förstått.

    Gillad av 2 people

  • olle reimers skriver:

   Du utrycker mycket väl det jag känner också.

   Innebörden av det du säger är dock att vi vanliga medborgare inte längre kan ha demokratiska system som innebär en blind tillit till valda politiker.Vi har låtit dem härja fritt och de har utnyttjat situationen till att bli de despoter som vi tillåtit dem att bli.

   Vi måste alltså – om dina och mina önskningar ska gå i uppfyllelse – se till att plocka av politikerna och deras grindvakter den makt de har tillskansat sig.

   För att deta ska kunna ske måste vi organisera oss på såväl lokal som högre nivå, inrätta kontrollorgan, som likt inspektörer reser land och rike kring och kontrollerar dem.

   I praktiska termer innebär det att vi i försa hand måste stärka yttrandefriheten som är det sista bålverk som står på de enskilda medborgarnas sida. Med hjälp av olika mediaorgan kan vi samla medborgarkraften och börja ställa krav.

   Formulera de grundläggande kraven och spika upp teserna på Riksdagshuset!

   Gilla

 9. Alexander Zetterberg skriver:

  Det viktigaste av allt är yttrandefrihet och bibehållen respekt för alla som är beredda att uppriktigt delta i den politiska dialogen – och strävar efter sanning.

  Såg denna dokumentär – som är av högsta klass och likaväl kunde ha gjorts av SVT – om dom brytt sig det minsta om att producera sanningen. Ett flertal av Sveriges mest framträdande opinionsbildare framträder. Många på denna blogg har säkert redan sett den, men dokumentären förtjänar vid spridning så här kommer den:

  Gillad av 3 people

 10. Göran Holmström skriver:

  Visst är det starka krafter som styr allas vår tillvaro. Om det är girighet i form av välbetalda lobbyister som bara ser till sitt eget hus, eller en mörk konspiration styrd av själva Lucifer himself som belönat sina hantlangare på jorden med guld och makt. Är tämligen ointressant för vanliga enkla människor, då möjligheten att påverka i det stora är väldigt begränsad. Enda sättet att göra det är som jag ser det att starta en väckelserörelse, och det är både extremt jobbigt och förmodligen lika korrumperande som alternativen ovanför.
  En mer tilltalande lösning tror jag kan vara att frigöra sig från det vi kallar samhälle och statlig styrning. Redan där börjar det knorra i magen på dom flesta, Frågor som hur, varför och får man det dyker direkt upp hos det lydiga folket.
  Kort svar JAPP. Utvecklar man det lite så det är inte det stora kapitalet som gör en fri, Utan att äga sitt boende utan lån, Ha lite mark och odla på Tillgång till en sjö eller hav att fiska i och till det lite mark att jaga på.
  Men el och vatten då? Ja borrad brunn och solceller kombinerat med lite ved.
  Möjligheterna att leva ett enkelt men ändå ett lyxigt liv har aldrig i historien varit bättre. Få dödliga sjukdomar, Inga banditer som kommer på natten och plundrar,
  visst staten plundrar, men dom följer sina ologiska regler och dom går att töja lite till ens fördel. Nu kanske många säger rappakalja, vi är tvingade att spela med.
  Nix umgås med två 85 åringar som gjort denna resa och fortsätter än idag
  tämligen pigga och fria.

  Gilla

 11. LJ skriver:

  Lite off topic men denna intervju med John Cleese från nyligen var för bra för att inte dela. Stackars journalist som blir så totalt dominerad av ”don’t give a shit”-Cleese

  Gillad av 1 person

 12. Erik2 skriver:

  Ja varför sker allt detta som så uppenbart skadligt? I hela västvärlden, samtidigt. BRRR visade häromdagen med i länkad video från före detta rysk spion precis vad det handlar om. KGB drog under kalla kriget igång en massiv operation mot hela västvärlden med slutmålet en ren socialistisk värld. DDR verkar ha fått Sverige som operationsområde. Steg 1 är en kombination av att förstöra befintliga institutioner och utbildning av nyttiga idioter. Detta beräknas ta minst en generation. Mitt i detta arbete så faller så östblocket samman. KGBs operation har gått fantastiskt bra. Så många människor är nu hjärntvättade och tänker helt galet. Sverige är ett av de länder vari detta lyckats bäst. Allt ät förberett för stabiliseringsfasen, själva den kommunistiska revolutionen. Men dirigenten är borta sedan snart 30 år. Där famlar alla nu runt. Det här går av sig självt och jag gissar att gamla KGBare dagligen sitter och gapar i förundran över vad bra upplagt allt visade sig vara. Öppna STASI arkiven nu!

  Gillad av 4 people

  • Erik2 skriver:

   Sista 15-20 åren har destabliseringen skett med orkestrerad invandring och manipulerade universitet och tidningsredaktioner. Den invandring vi har idag ser inte jag har något annat syfte än att slå sönder klassiska svenska gemenskaper. Många konservativa. Se på Borlänge. Se på Karlstad. Se sedan på universiteten med genusforskning och diverse politiska kommissarier. Se på konservativa tidningar som haft besök av öppet vänsterextrema chefredaktörer, t ex Corren i Östergötland. Se på SvD som är en rakt igenom vänsterextrem tidning idag. Men under falsk flagg. Klassiskt konservativa områden som t ex Skåne som mottagit många nya invandrare. Är man anhängare av KGB teorin kan man finna många tecken på att den stämmer. Men som sagt, pappa dirigenten finns inte mer och allt vad dirigentens barn lärt sig gör dom. Men ingen vet längre varför. Därför är all politisk berksamhet idag så infernaliskt ologisk. Man är lärda att se på världen och agera i världen så att allt blir kaotiskt. Vakna! Och öppna arkiven!

   Gilla

   • Ii. Waging war skriver:

    Plus, som visas på ledarsidorna idag så finns en överklass av politiker som lever lyxliv på våra ryggar och våldtagna barn.

    Gilla

 13. olle reimers skriver:

  Vi vanliga medborgare kan och måste återta makten från de som svikit vårt förtroende. Vi ska formulera våra krav i 95 teser att spikas upp på riksdagshuset.

  DGS kräver att:

  1. Makten över svenska folket återförs till svenska folket självt.
  2. Kontroll av de folkvalda sker genom av folket i särskild ordning utsedda kontrollanter
  3. Politiska partier erhåller inga pengar från skattemedel.
  4. o.s.v.

  Hjälp till att formulera DGS 95 teser. Alla bidrag emottages tacksamt!

  Gilla

  • Ii. Waging war skriver:

   En sanningskommission, en screening, som skall syfta till att alla som agerat mot svenskarnas intresse skall sökas upp och sparkas, även om de gömmer sig i FN, och sedan straffas när möjligt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.