Polisen vaktar no go-zonens gränser

 

Mohamed Omar

Lauren Southern är en aktivist och YouTube-personlighet från Kanada. Hon har uppmärksammat att olika måttstockar gäller för islam och kristendom i väst. Medan etablissemanget skyddar islam, så är det fritt fram att säga vad som helst om den egna, kristna traditionen.

I februari i år väckte hon till exempel känslor då hon delade ut regnbågsfärgade flygblad med texten ”Allah is Gay” i den islamiserade staden Luton i Storbritannien. Det var ett socialt experiment för att blottlägga dels skillnader i attityder till homosexuella, och dels just hur islam behandlas annorlunda än kristendomen. Polisen tvingade henne att packa ihop flygbladen och avsluta aktionen för ”hennes egen säkerhets skull”.

När hon sedan skulle besöka Storbritannien igen i mars släpptes hon inte in. Hon stoppades i Calais på andra sidan kanalen. Hon var inte välkommen. Och vänstern, som påstår sig älska ”öppna gränser”, applåderade.

Nu har Lauren besökt Sydney i Australien. Hon tog en promenad genom Lakemba, ett av stadens mångkulturella områden då hon stoppades av polisen. Hon ville nämligen gå förbi områdets moské. Det gick inte för sig.

Samtalet mellan Lauren och konstapeln finns att se på YouTube under rubriken: ”Thrown Out Of Sydney No Go Zone”. Videon har hittills fått mer än 678 000 visningar!

Hur mångkulturella är egentligen de mångkulturella områdena i västvärlden när en kultur, den islamiska, uppvisar mycket lite tolerans mot andra? Vad Lauren mötte var snarare islamisk monokultur.

I början av videon säger hon att hon hört att området ska ha en väldigt stor andel muslimer och hon ville kolla hur det såg ut:

”Så jag ville se vad som egentligen pågår där. Är det verkligen en no go-zon eller fungerar integrationen utmärkt. Det enda sättet att ta reda på sånt här är att jag kollar upp det på plats.”

Så fort hon och hennes filmteam gick in i Lakemba-området väckte hon uppmärksamhet. ”Män började skrika åt oss på arabiska”, berättade hon.

Men det var alltså inte dessa arabisktalande män som stoppade Lauren. Det var en australiensisk poliskonstapel. Han stoppade henne åt dem. För att de inte skulle bli provocerade av en icke-muslimsk, västerländsk kvinna med kritiska åsikter. Kritik som skulle kunna uppfattas som hädelse.

Kritik av islam är ju något av en intellektuell no go-zon. Man ska helst böja sitt huvud i vördnad och mumla något om att ”islam betyder fred”. Skoj är ännu värre än kritik. Som komikern John Cleese sa en gång – man får skoja om islam, men: ”It just means that they’ll kill you. Theoretically you could.”

Den intellektuella no go-zonen upprätthålls av etablissemanget genom att byta ut det negativt laddade ordet ”hädelse” mot ”islamofobi”. De fysiska no go-zonen upprätthålls – i Sydney åtminstone – av polisen. Vem behöver shariapoliser i förorten, när den riktiga polisen gör jobbet?

I videon hör vi konstapeln förklara varför han är rädd för att problem ska uppstå: ”It’s highly religious down there…”

Alltså: ”Det är väldigt religiöst där nere …”

Aha. Ju mer religiöst det är, desto större är risken för problem. Han menar förstås islamiskt. För det är aldrig problem att besöka ett mycket religiöst, kristet område. Konstapeln erkänner här att det finns en skillnad mellan religionerna, inte bara graden av religiositet. Men han vill inte säga ”mycket islamiskt” – det hade kunnat uppfattas som islamofobiskt – utan säger ”mycket religiöst” och förväntar sig att alla ska förstå precis vad han menar.

Konstapeln fortsätter med att säga att Laurens närvaro kan leda till att invånarna i området kan reagera negativt. Vad han säger är att Lauren inte är trygg i detta islamiserade område. Han säger alltså att islam inte betyder fred. Om islam betydde fred så borde ju de muslimer som är ”mycket religiösa” vara mycket fredliga och Lauren hade kunnat promenera där utan problem.

Skulle det bli problem, så beror det ju på de islamiska fundamentalister som inte står ut med Laurens närvaro, inte på Lauren. Men hon lyckades med det viktiga: att visa att no go-zonerna finns:

”Såvitt jag vet så har ni sharialagar här”, sa Lauren. ”Lakemba är en monokultur där kritik av islam inte är tillåtet och yttrandefriheten inte gäller eftersom det är erövrad mark.”

Hotet om våld och risken för ”problem” tvingar i många fall icke-muslimer att visa falsk vördnad för islam. Som i fallet konstapeln i Sydney. Hans ord vittnar om att han vet vad det handlar om. Och det gör nog också många politiker och journalister som betygar att ”islam betyder fred”.

Jag föreslår följande: i stället för att polisen ska stoppa människor från att besöka islamiserade no go-zoner i västerländska städer, så borde de stoppa de islamiska fundamentalisterna vid landsgränserna. Här gäller inte sharia. Om de inte gillar det, så ska de inte in.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Stöd mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock).