Pride and prejudice

Patrik Engellau

Pride and prejudice betyder Stolthet och fördom och är titeln på en världsberömd roman av Jane Austen som kom ut år 1813 och som jag ska försöka läsa före 210-årsjubiléet.

Även om pride betyder stolthet är jag inte ett dugg stolt över den Pride-festival som nyligen avhållits av hbtq-folk i Stockholm på min bekostnad i egenskap av skattebetalare. Då bortser jag, eftersom alla inte behöver ha min smak, från att det hela enligt min uppfattning var en vulgär och smaklös tillställning. En del kan ju tycka att frisyrer i olika pastellfärger i kombination med stora tatueringar och allmän övervikt är charmigt och då har jag inga hållbara motargument. À chacun son goût.

Däremot är jag stolt över mina fördomar som i detta fall visat sin kraft och troligen generellt är värda uppmärksamhet och lovord. Jag har haft en ruvande, obestämd motvilja mot hela Pride-upplägget. Jag har känt att Pride-rörelsen är bigott och intolerant, men jag har inte haft några bevis. Nu finns det bevis.

Man hade kunnat förvänta sig att en grupp som med rätta anser sig ha varit förtryckt, tillbakahållen och nedvärderad, i det här fallet bögar och flator, när den uppnått ställning av godkänd, offentligfinansierad och på kommunala bussar medelst flaggor hedrad, skulle känna sympati med andra förringade och förtalade minoriteter som ännu inte nått samma sociala framgång, till exempel sådana som i olika stycken opponerar sig mot den politik som Sverige för. Man hade kunnat förvänta sig att en erkänt framgångsrik påverkansgrupp som Pride skulle känna sympati för andra förfördelade och motarbetade intressen som står i kö till det samhälleliga erkännandet och rampljuset.

Men icke. Pride-gänget, som nu befinner sig i det kommunala vinnarhålet, vill för egen del inte vara med om den vidsynthet och tolerans som öppnade möjligheterna för att gänget självt skulle bli accepterat. Denna intolerans manifesterades nyligen när Pride deltog i mobbningen av oppositionspartier som Medborgerlig Samling och Sverigedemokraterna. Medborgerlig Samlings öppet homosexuelle partiledare Ilan Sadé fick nej på sin begäran att få delta som utställare på Pride-festivalen och Jimmie Åkesson fick inte vara med på Prides partiledardebatt på Kulturhuset i Stockholm utan fick representeras av en uppblåsbar plastelefant.

Före dessa händelser hade jag dragit mig för att uttrycka misstankar om att Pride är en bigott, trångsynt och ofördragsam företeelse ty om någon begärt belägg så hade jag inte kunnat prestera några. Jag hade bara mina fördomar att hänvisa till och det smäller inte så högt i den allmänna debatten.

Men mina fördomar visade sig alltså vara mer tillförlitliga än den allmänna meningen. Det är ett memento. Fördomar är orättvist nedvärderade. Jag tror att vi måste lyssna mer på våra fördomar så länge vi vet att de är just fördomar, det vill säga obevisade misstankar, särskilt obevisade misstankar som motsäger den allmänna meningen.

Jag vet att detta är en riskabel maning eftersom ett samhälle som ger fritt utlopp åt alla fördomar öppnar fältet för vilka otäcka stolligheter som helst. Exempelvis har många muslimer fördomar mot judar och jag vill absolut inte uppmana dem att lita på sina förutfattade meningar, framför allt inte eftersom de ibland inte tycks kunna lägga band på sina mordiska instinkter.

Se där gav jag uttryck för en fördom. Det är svårt, det här.

 

73 reaktioner på ”Pride and prejudice

 1. Bo Svensson skriver:

  Massmedias roll i samhället är att fortlöpande uppdatera våra fördomar så att de så nära som möjligt överensstämmer med de faktiska förhållandena. – De är på helt fel spår om de istället försöker bekämpa fördomar.

  Gillad av 1 person

 2. Björn G skriver:

  Det är den radikala vänstern med SSU:arna och de andra kommunistiska sekterna som återigen spökar.

  Kalla krigets rädsla för att nytt världskrig gav upphov till en växande aktiv fredsrörelse.
  Den rörelsen infiltrerades snabbt och kidnappades, med öststatskommunisternas hjälp, av radikalvänstern.

  Tekniken att ‘kidnappa’ populära aktuella rörelser, har vänstern satt i system för att skaffa sig ett bredare stöd än vad dess vänsterideologi motiverar. Så tekniken är att snabbt kidnappa populära frågor som engagerar allmänheten, för att ge sken av att man äger frågorna.

  Ett talande exempel är Greenpeace som knöt an till fredsrörelsen genom att förena dess mål med strävan efter att rädda miljön på jorden. Efter att organisationen infiltrerats av vänsterradikaler som kidnappade den, hoppade en av grundarna var Patrick Moore av

  Det växte fram ‘gröna partier’ i många europeiska länder och dessa var i stort sett undantagslöst dompterade av vänsteraktivister. Med monopol på miljöfrågorna kunde vänstern skjuta andra partiers politiker framför sig som nyttiga idioter.
  Man lyckades på så sätt smyga igenom delar av sin planekonomiska agenda med miljöargument trots ett svagt eget parlamentariskt underlag.

  Den svenska regeringen är ett avskräckande exempel på hur en liten högljudd vänstersekt, i form av Miljöpartiet, har kunnat sätta agendan i en rad typiska socialistfrågor.

  Gillad av 13 personer

  • Björn G skriver:

   Nästa kamp gav upphov till det vi idag kallar feminism. Mycket snart kidnappades feminismen av vänsterradikaler och förklädda till feminister började vänsterelementen driva en rad frågor som knappast hade med kärnfrågan att göra.
   Det är typiskt att det feministiska partiet Fi bildades på initiativ av en gammal kommunistledare och att de som hade en annan politisk ideologi snabbt mobbades ut.

   På känt vänstermaner har vänsterfeministerna lyckats få en lång rad politiker i alla andra partier att uppträda som sina nyttiga idioter.
   Därmed har man medverkat till rader av politiska beslut som främst följer vänsterideologin och som saknar betydelse för kvinnors jämlikhet.

   Dagens högst populistiska modefråga är HBTQ-vågen för tolerans av sexuella avvikelser.
   I Sverige drivs denna fråga av organisationen RFSL, som ursprungligen var politiskt neutral, men som även den på känt manér kidnappats av extremvänstern (man säger sig idag ha mest gemensamt med Fi).

   Även i denna fråga har hela det politiska etablissemanget ställt upp som vänsterns nyttiga idioter. Vi kunde i fredags se samtliga i 7-klövern stå på en scen och fånigt vifta med RFSL:s prideflagga, som små viljelösa barn. I ett inslag uppträdde dessutom en av RFSL:s vänsteraktivister med den kommunistiska hammaren och skäran på bröstet.

   Så den enda faktiska oppositionen som blir kvar är då SD (av partierna i riksdagen).

   Gillad av 15 personer

   • Sune Mangs skriver:

    Svenska kommuner lägger skattemedel på att bli uppfostrade och godkända av RFSL, en liten värdegrundsverkstad för vilket RSFL utfärdar HBTQ-certifiering mot faktura. Ännu en oundgänglig prioritering av älfärdsstatens kärnuppgifter.

    Gilla

 3. Lilla fröken P skriver:

  Att Sjuklöverns (plus Fi) inbjudna partilrdare lät sig motståndslöst dompteras till arr vifta med sina prideflaggor på kommando är verkligen genant – för dem!
  ”Vilka tycker att SD är ett homofobt parti, som vi inte ska samarbeta med?”
  Samtliga flaggor i luften!
  VET SKÄMS!

  Gillad av 17 personer

  • W skriver:

   Jenny Sonesson i SvD: ”Vad jag inte förstår är varför ingen av de andra partiledarna reagerade. Ulf Kristersson (M) talar ofta om vikten av fler vuxna i rummet. Fanns det verkligen ingen vuxen partiledare på scenen idag som sa ifrån? Att låta ett uppblåsbart DJUR representera en demokratiskt vald partiledare som representerar väljare är inte skoj. Detta är ovärdigt svensk politik och demokratin. RFSL bidrar till en vulgarisering av det demokratiska samtalet och sju partiledare viftar, som en flock får, med regnbågsflaggor i toleransens namn. Bedrövligt.”

   Gillad av 6 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Människan måste snabbkategorisera i den sociala omvärlden. Alltså dela in folk i olika tillhörighet med särskilda kännetecken. Fördomar, positiva och negativa, är naturligt och nödvändigt. Men man bör samtidigt vara medveten om att det bara är en, troligen icke-bevisad, förhandsuppfattning plus skilja på individ och grupp. Man kan ju ha rätt om gruppen men inte om alla individer i den. Ett öppet sinne för att omvärdera är väl tolerant att ha.

  Men alla har ju inte det öppna sinnet eller ens viljan att hitta ”sanningen” om en individ eller grupp. (t ex identitetspolitiken) Eller någon vilja att försöka bara tolerant. I vissa kulturer skulle inte ens en sådan tankegång bli förstådd.

  Det gäller fanatiker, extremister och många religiösa, om religionen är intolerant och allomfattande. Som islam t ex. Vilket blir hotfullt för dem runt omkring islam, då islam inte nöjer sig med böner och dyrkan av Allah. De anser, enligt koranen, att de har rätt att mörda dem som inte dyrkar Allah och följer Muhammeds detaljerade anvisningar på hur man ska leva. Islam är ju lika mycket politik som religion. Man har ingen större nytta av att vara tolerant om den andre hugger huvudet av en.

  Mr Darcy var stolt över sig själv och sin ställning men såg personen Elisabeth, förutom hennes vackra ögon, trots hennes låga börd. Elisabeth var stolt över sig själv som person och förälskade sig motvilligt i den arrogante mr Darcy trots hans förakt mot hennes krets. Historien är full av berättelser där personligheterna och förälskelse överbryggar sociala hinder. En utveckling från brudrovstiden för att motverka inavel?

  Finns det berättelser inom islamska kulturer om kärlek som övervinner fördomar och sociala gränser? Eller om kärlek över huvud taget? I Pakistan ingås sjuttio procent av äktenskapen mellan kusiner, så rätt klantillhörighet och religionstillhörighet verkar vara viktigare än nackdelarna med inavel i alla fall.

  Gillad av 11 personer

  • Linden skriver:

   Hur gammal är bruden överlag?
   Barnbrudar är väl snarast en regel i muslimska äktenskap?

   I England vågade inte polisen arrestera en irakier som hade ett förhållande med en tolvåring, av rädsla
   för att bli utpekade som islamofober. Så långt har det gått där. Vi följer efter i rask takt. Polygami och barnäktenskap är väl i praktiken OK för att travestera på vår käre statsminister.
   Vem hörde ett enda kritiskt ord om islam eller våldtäktepedemin i Almedalen? Åkesson undantagen.
   Våra fåtaliga nazister däremot fick sin servetter varma. Sjuklövern är som om de vore kopierade i samma mall.

   Gillad av 1 person

 5. Jan Bengtsson skriver:

  Nog har det urartat…

  Att se sju/åtta patetiska Partiledare hoppa jämfota på kommando!
  De fiender Sverige har finns uppenbart inom landet!

  Snälla Putin, kom och fräls oss från galenskapen)
  Det frestas man be om i aftonbönen…

  Gillad av 5 personer

 6. En tår på kinden skriver:

  Det är svårt att komma ut som heterosexuell. Att slå in redan öppna dörrar. För ingen bryr sig. Nu har vi suddat så länge inom sexualiteten att korsdrag gäller. Himlen är vid och regnbågen skimrar och glänser över oss alla. Och luften känns frisk och lätt att andas. Som efter ett befriande sommarregn.

  Alla dörrar står numera på vid gavel. Utom till barnkammaren. Där hänglås gäller. Och väl är väl det. Dock minns jag att vi som små barn gick till skogs och lät undersökte varandra. Så där i största hemlighet. Långt bortom vuxenvärlden. Mest av nyfikenhet.

  Sexualitet, nyfikenhet och utlevelser hänger samman. Liksom nyanser av den. Nu går Pride-festivalen vidare. Men denna gång med händerna under täcket. Med risk för håriga händer – inom politiken. Toleransen har muterat om sig till intolerans.

  Och så var vi återigen igen där. Vad som skall vara tillåtet – eller tvingas under jord. Så djupt sitter fördomarna i. Även hos de mer regnbågsbefriade.

  Att människor aldrig lär sig.
  Att intolerans kan ha olika ansikten.
  Att förnuft kan kidnappas av känslor.

  Var det inte just det som de mer perifera slogs för? Att få vara med i gemenskapen?
  Att få känna värmen?
  Att låta det sunda förnuftet gälla?

  Nu göra man sig lustig över den osynliga elefanten. Som den sexuellt avvikande så länge själv tvingats vara. Nu vattnas återigen intoleransen. Pride-festival har gått i baklås. Eller kidnappats av andra krafter.

  En tår rinner ned på moder jords kind.

  Gillad av 3 personer

 7. Aurora skriver:

  Prode är politiserat i linje med allt annat i ’värdegrunds’-Sverige. Nu blev det väl ett stolpskott när man, antagligen, missat att Borgerlig Samlings partiledare är själv homosexuell. Eller, får man tolka det som att endast homosexuella med ’rätt’ åsikter omfattas av deras solidaritet. Reinfeld myntade ju att sådana med ’fel’ åsikter får skylla sig själva i Sverige. En debattör (i Aftonbladet tror jag) undrade nyligen varför ’straighta’ hurrar för hbtq framgångar. Det är samma som när Ledin blev kritiserad av en rasifierad för att han, i god tro, ställde upp för de rasifierades sak. Så det betyder väl att vi straigtha har ingen anledning att över huvid taget delta i eller vara publik i Pride. Hbtq kan ha spektaklet för sig själva. Undrar vad de säger då.

  Gillad av 4 personer

 8. BjörnS skriver:

  Pride har blivit ett vänsterpolitiskt jippo. Jag anser att de är hycklare just på grund av deras intolerans och det är just exkluderandet som gör bidragen och vissa myndigheters deltagande extra osmakligt.
  Åkte förbi en gammal fin medeltidskyrka igår. Svenska kyrkan hade hissat en stor prideflagga istället för den svenska flaggan. Det bekräftade mina fördomar om Svenska kyrkan.

  Gillad av 6 personer

  • larslindblog skriver:

   Förra året kom 5 grabbar från Nationell Ungdom ( tror jag det hette ) och vecklade ut en banderoll : ” JA TILL KÄRNFAMILJ ” –det räckte för att pridetåget skulle bli som rabiessmittade hundar ….grabbarna överfölls med hugg och slag , poliser slog ursinnigt med batonger…och dom 5 grabbarna fördes bort anklagade för HMF eller vad det nu var.

   Gillad av 1 person

 9. I-kea skriver:

  Innan jag läser ett ord mer än rubriken så måste jag säga att allvaret till trots så läser jag DGS för att det ger mig något intellektuellt, det är ett nöje, DGS står så långt från våra fördummande systemmedia man kan. För mig är det en ren hälsofråga, jag blir sjuk av MSM, men DGS vederkvicker. Inte ens när det är bra i MSM så är det annat än rena självklarheter, créme de la créme idag var GP, man skrev på ledarplats att politikerna måste spara, inte bara slösa. Jo tack.

  Gillad av 8 personer

 10. Magnus Rosensparr skriver:

  En gammal ungdomsvän, som sedermera blev domare, brukade säga; ”Fördomar är bra, det ska man ha”. Jag tror inte att han avsåg någon slags generell princip, utan att han avsåg den intuitiva upplevelse som idag kallas ”magkänsla”. När det gäller Pridefestivalen kan man lugnt säga att den inte bara utvecklats till en freak show av första rang, utan också att den numera är fast förankrad i PK-träsket och förlorat all trovärdighet.

  Gillad av 14 personer

 11. I-kea skriver:

  Tja, jag har inga problem med att ge mina fördomar företräde, det är skillnad på fördomar hos de som tänker själva och de som är indoktrinerade, hos de som tänker själva är det ofta hjärnan som finner det intuitiva svaret på något man inte lyckats formulera intellektuellt, och därför ingen fördom alls, hos indoktrinerade så är det istället det som proppats i folk, färdigförpackade tankar.

  Jag tycker Lars Bern beskrev spektaklet väl på sin blogg, vänsterns nyttiga idioter, det är nu alla utom SD, MED och AFS, men jag är nervös för SDs skull, jag är nervös för att de har varit smittan för nära för länge och partitoppen består av yrkespolitiker vars brödfödan består av partibidrag från skatten, så jag röstar AFS.

  Pride behövs inte mer, till och med i Danmark så är nu att vara homosexuell ett identitetspolitiskt plus, när det började lukta av att alla skulle få sparken så deklarerade en kollega att han var homosexuell och var tillsammans med en 25 år yngre man, vi fick plötsligt många detaljer som jag inte vill höra på chefsmöten, ett Pride i miniatyr, han var slug, plötsligt blev det mycket svårt för den nya chefen att sparka honom, en HR-sak direkt, med advokater.

  Gillad av 3 personer

  • I-kea skriver:

   Pride visar också på inkonsistensen i pk-ismen som jag börjat tro är upptakten till en ny folkmordsideologi, men hur skall man jämka samman Pride och islam? Hur många muslimer gick i tåget? Hur många imamer och slöjor kunde ses? Om homosexuella inte funnits så hade vägen varit spikrak från pk-ism till våldsam identitetspolitik och islam där det enda valet man har som vit västerlänning är att konvertera till islam för att klättra på identitetsskalan och slippa en stjärna på jackbröstet. Men hur skall de göra med de homosexuella då pk-ismen leder till islam? Är de tuvan som stjälper lasset? Militanta feministiska kvinnor är inget problem, för det är oftast denna typ som konverterar till islam redan, men de homosexuella?

   Gillad av 3 personer

 12. V for Vendetta skriver:

  När blir en fördom en sanning? Fördom verkar bara förekomma då den går emot de etablerades sanningar och således var alltså Galileo Galileis sanningar om att jorden var rund en fördom under en ganska lång period. Varför skulle bögar agera annorlunda än andra människor när de väl nått ut i ljuset och därmed fått en känsla av ofelbarhet? Varför skulle de inte cementera sina sanningar för sin sak? Vi låter oss gång på gång anfäktas av ett de levt som offer under långa tid och därmed på något sätt skulle vara upphöjda till ofelbarhet när de väl ger oss andra sin förlåtelse, vilken de kanske aldrig egentligen gett oss. Vi tror därmed att de bara skall agera som goda personer, en galen tanke med tanke på att de är inget annat än människor och står, sin vilja till trots, inte frånskilda från oss andra när det gäller sociala spel eller individuella fel och brister. Fördomar är bra för de sätter fingret på något som vi tycker är obekvämt men känsligt. Må de aldrig lämna oss då vi i så fall skulle bli några sanningar fattigare i framtiden.

  Gillad av 1 person

 13. Leif Nilsson skriver:

  De flaggviftande partiledarna är en tragikomisk uppvisning i politisk korrekthet. Sju-klöverns partiledare uppträder som dresserade hundar. Kanske ett roligt inslag på ett barnkalas, men synnerligen skrämmande när pajaserna gör anspråk på att kunna regera landet.
  0:1715,3 tn visningar

  Gillad av 2 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Jag tänkte lite i dina banor. En flicka bar i sitt uppträdande hammaren och skäran som klädesplagg. Jag kollade på Youtube, det var en usel sång av dagiskaraktär, hon hade ihop med sin kollega hoppat runt i en rosa pyjamas och med fuck SD som logga i ett annat TV sänt jippo.
   Då de kritiserar SD för att vara omogna och inte regeringsdugliga undrar jag hur deras självbild är. Att vifta med flaggor, utesluta andra, hammaren och skäran- fattas bara blöjorna-de är inte rumsrena.
   Allt annat än detta framstår som ett under av pregnans, värdighet och bildning!

   Gillad av 1 person

 14. NETTANN skriver:

  Fördomar är väl ett resultat av erfarenheter?

  Muslimers tankar om judar hänger nog ihop med koranskolor och andras itutade åsikter. Och det är nog inte en fördom.

  Gillad av 2 personer

 15. Ben Shlomo skriver:

  ”Man hade kunnat förvänta sig att en grupp som med rätta anser sig ha varit förtryckt […] skulle känna sympati med andra förringade och förtalade minoriteter [.]”

  Låter som det där gamla skräpargumentet att israelerna minsann borde vara snälla mot de stackars palestinierna because Förintelsen.

  Gilla

 16. Nils Dacke skriver:

  Jag tycker det är bra och nyttigt att som fri och tänkande människa ha fördomar, det innebär att man är hälsosamt skeptisk till allt som förmedlas av regimmedia, lokalmedia och våra i huvudsak världsfrånvända svammelpolitiler. Därför bär jag mina fördomar med stolthet men är också beredd att ompröva dessa vid varje givet ögonblick, men i dagens samhälle kan jag väl tillstå att mina fördomar bekräftas av verkligheten betydligt oftare än att jag utesluter dem.

  Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Du är inte alls, Nils Dacke, beredd att ompröva alla dessa närsomhelst. Du är precis som vi alla andra präglade av ett hopkok av fördomar. De blir synliga när hopkoket utmanas och drabbar dig i form av kognitiv dissonans.

   Vissa fördomar kan inte utmanas eller omprövas utan svåra våndor och tveksamheter. Lägger man fram ovedersägliga bevis som utmanar dina djupaste fördomar vill du inte ens vilja höra talas om detta utan du skjuter hellre budbäraren.

   Även du, min Nils Dacke!

   Gilla

 17. oppti skriver:

  Toleransen är låg hos Pridegänget.
  De samlades och fördömde SD för att de ogillar invandringen.
  invandrare har i större utsträckning än Svenskar problem med Pridefrågor.
  Toleransen är väldigt hög mot detta i Pridegänget!

  Om Pride ville vara stolta så skulle de omfamna alla. De gillar ju att klä ut sig och gå med flaggor på gatorna!

  Gilla

 18. brrr skriver:

  Det är alltid etablissemanget som talar om för undersåtarna vilka fördomar vi har, samt fördömer oss för dessa fördomar.
  Men vilka fördomar har etablissemanget om oss?
  Med hjälp av Jordan Peterson, tror jag att denna kvinna sätter fingret på vad fler och fler européer i magarna börjar känna gentemot etablissemangets fördomar mot oss.

  Gillad av 8 personer

  • olle reimers skriver:

   Jag tror att du har helt rätt på den punkten. Att bli tystad av sin regering är som att bli förrådd av sin egen familj. Det är något man inte kan stå ut med,

   Av samma anledning vill man i det längsta förneka att ens egen regering har utsatt sina egna medborgare för det svek det innebär att de sätter sina egna intressen före våra.

   Den som påstår att så är fallet blir följdaktligen lätt avfärdad som konspirationsteoretiker. Ingen vill ens höra talas om bevisen för sveket. Det kan jämföras med att man får uppgifter om att ens själs älskade har ihop det med en annan.

   Man vill gärna tro att det finns ett yttersta skydd för ens väl och ve.

   Vänstern ger sig in i sina kollektiva drömmar. Vi andra förlitar oss på familjen.

   Våra regeringar har svikit oss. Vi måste börja om från början. Det är vårt ansvar också. Vi lät dem hållas.

   Gilla

 19. Naiv skriver:

  Pride bör samla alla missbildade personer och inte bara de med sexuella avvikelser.
  Harmynthet, puckelrygg och andra fel bör få samma uppmärksamhet som bögar och flator.

  Gillad av 2 personer

 20. Östrahult skriver:

  Speciellt trist är det att se Alliansens aningslösa beteende, inte minst behöver den elevrådsordförande som idag leder moderaterna en förmyndare. För saken är den att:

  • Det kommer människor från andra länder för att sälja sex just för att det är Pride
  • Kjell Rindar, invigde för några år sedan PRIDE, han kämpar för pedofilers rätt att ha sex med barn
  • En av Stockholm Prides chefer fick strax före jul sparken efter att ha dömts för våldtäkt av barn efter att ha haft en sexuell relation med en 13-årig pojke. Tillsammans med flera andra representanter från Pride fick den våldtäktsdömde mannen audiens hos kronprinsessan Viktoria så sent som mitten av november.

  Två programpunkter på årets Pride:

  • Paneldiskussion arrangerad av Fuckförbundet – en svensk gräsrotsorganisation för sexarbetare som startades för ett år sedan. (Det handlar om att legalisera prostitution)
  • ”EuroPrides snuskigaste fest är också den roligaste. När Club Jockstrap intar Södra Teaterns exklusiva Champagnebar (våning 7) blir det svettigt, naket, sexigt, galet, minnesvärt (eller inte beroende på hur mycket ni dricker) och jävligt jävligt kul.”

  Slutsats: Denna rörelse är oerhört framgångsrik inom etablissemanget, inkl. kungahuset. Audiensen var kanske för att hedra Gustav den V.

  Pengar är som vanligt en drivkraft, biljetterna till Pride kostar 600 kr, det blir mycket med 45 000 deltagare.

  ÖB syntes inte under brandkatastrofen men det var tydligen viktigt att synas på Pride.

  Gillad av 4 personer

 21. Aha skriver:

  Många klagar på Pride-festivalen intolerans gentemot förment oliktänkande, när Engellau gör det sker det med djup och espri.

  RFSL är tydligen en stor aktör i Pride liksom att Pride får direkta kommunala pengar för sin verksamhet. Att de offentliga bidragsgivarna till RFSL och Pride inte villkorar sitt givande med att Pride ska vara inkluderande och öppen visar hur tunn den demokratiska fernissan är i Sverige. Självklart ska Pride inte behöva inkludera sådana som obstruerar deras verksamhet såsom ett gäng som skulle slå sönder och förstöra. Att inte ta emot Ilan Sadé och Jimmie Åkesson, två städade personer, är dock under all kritik.
  Att bidragsgivarna inte har reagerat är just ett exempel på hur bristfällig den demokratiska andan är i Sverige, ett land som vill framstå som världsmästare i den här typen av frågor.

  Ett j-a hyckleri är vad det är.

  Gillad av 6 personer

 22. MartinA skriver:

  Nordisk Ungdom har de senaste åren genomfört fredliga protester mot Pride tåget. Till exempel genom att stå vid sidan av tåget och hålla upp en banderoll där det står ”Värna kärnfamiljen”. Denna enkla handling har förvandlat Pride deltagarna till en våldsam mobb. Ibland har även poliser deltagit i mobben.
  I lördags angrep poliser den fredliga meningsyttringen med dragna batonger och åtminstone en polis betedde sig fullständigt besinningslöst.

  Gillad av 2 personer

 23. Werner von Winkelbaum skriver:

  Jag gick mot (inte med) hela taget. Tog foton av blottade rovar, svepta i svart lader, och exponerade brost. Som en modern Socrates pratade jag med och stallde provocerande fragor till manga deltagare. Blev utskalld av en Kardinal med nyckel runt halsen. Noterade det kraftiga inslaget av organisationer med nara samband med kommunism. En deltagare, vars narvaro forvanade mig, upplyste att ”dom bara ringer och ringer. Det gar inte att saga nej.” Osttyskland, mitt gamla hemland, har forsvunnit men mentaliteten lever tydligen kvar i Sverige. Jag kanner mig aterigen hemma.

  Werner

  Gillad av 5 personer

 24. Hawwa skriver:

  Aldrig hade väl Jane Austen kunnat förutse att hennes titel skulle få en sådan klockren tillämpning! Tack för att du plockade upp den associationen!
  Det mest beklämmande att partiledarna så villigt lånar ut sig till den exempellöst billiga mobbning som demonstrerades.
  Av just detta skäl överväger jag att rösta på SD, alltså helt bortsett ifrån SDs låtanden och göranden.
  När de etablerade partierna visar sig beredda till eftergifter som på detta sätt passerar det civiliserades gräns, sätter de på sitt sätt demokratin ur spel genom att visa hur lätt de låter sig manipuleras. Förtroendet är med råge förbrukat.

  Gillad av 6 personer

 25. Steven Jörsäter skriver:

  Ännu ett exempel på samtidens barnsliga dyrkan av minoriteter på majoritetens bekostnad. Så fort en grupp har blivit accepterade så tar det inte lång tid förrän de har pretentioner på att vara överlägsna. Allt tydligt exemplifierat på ett odödligt sätt i Orwells Djurfarmen. Låt alltså inte lura er – de undertryckta som eftersträvar jämlikhet gör det i själva verkat för att bli överlägsna.

  Bäst att låta majoritetens syn dominera och vara norm. Är det inte det som är demokrati?

  Gillad av 3 personer

 26. Styggestig skriver:

  Jag har länge undrat över det faktum att de cirka 5% av Sveriges befolkning ges ett utrymme i media – inte minst i statmedia – som knappast motsvarar dess andel. Tänk om exempelvis Sveriges alla fiskare, bönder och skogsägare, som nog uppgår till motsvarande andel började kräva samma uppmärksamhet? Varför inte? De är ju förtryckta minoriteter som inte något av de politiska partierna fäster någon vikt vid. De är dessutom av större samhällsekonomisk betydelse än de intoleranta, bigotta samt skattefinansierade förtryckta sexuella minoriteter som under en hel vecka drar runt på Stockholms gator. En annan sak: ”Blott Sverige svenska krusbär ha” skrev Carl Jonas Love Almqvist. Jag vill travestera med ”Blott Sverige en dylik omfattning av dessa tokerier ha”. Se er om i Europa och ni skall finna att Sverige än en gång är unikt.

  Gillad av 2 personer

 27. Sven H skriver:

  Pride var från början en rätt trevlig tillställning i ett festfattigt Stockholm men har alltmer urartat. I takt med att politiseringen fortgått har det hela blivit ett intolerant vänsterjippo där borgerliga homos inte är välkomna. När vi talar populism i politiken så slår väl sjuklöverns deltagande alla bottenrekord, hur kan de nedlåta sig till detta? Rekordet var väl när Reinfeldt år 2014 deltog i paraden samtidigt som halva Västmanland höll på att brinna upp. Där visade han sig inte och det var då jag bestämde mig att byta parti.

  Gillad av 1 person

 28. LJ skriver:

  Ingen beskrev det politiska spektaklet mer träffsäkert än Jens Ganman.
  https://web.facebook.com/photo.php?fbid=10155871879708251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3&theater

  För er som inte har Facebook, värt skaffa bara för att läsa Jens f.ö.

  _____x

  ”THE GIFT THAT KEEPS ON GIVING

  Ni såg filmen…?

  På dagisklassen på Prides scen? Där barnen, vissa mer förvirrat än andra, stod och viftade med sina färgglada ”mångfalds”-flaggor.

  Om inte, här är den:

  https://mobile.twitter.com/birdiejakt/status/1025684898135384064?s=21

  Googla sen Stockholmssyndromet.

  Ebba och Ulf ser f.ö inte riktigt ut att veta om de faktiskt SKA vifta med sina flaggor… eller om de ska släppa dem som en smutsig råtta.

  Stefan ser ut som klassens sömnigaste kille. Inte helt säker på var han är? Sverige? En LSD-tripp? Örnsköldsviks Hockeys omklädningsrum?

  Är jag materialare eller statsminister?

  Jonas är (förstås) gladast och viftar mest. Han trivs som fisken i vatten. Jonas gillar revolution. Hans parti och ideologi hatade i och för sig bögar och oliktänkande i förrgår, men what the hey! – när det bjuds på gratis flaggviftning på en scen ställer han sig givetvis först i ledet.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_under_communism

  Det kanske vankas stormning av nåt palats lite senare?…….”

  Forts följer nedan…

  Gillad av 3 personer

  • LJ skriver:

   ….fortsättning Ganmans Facebook inlägg

   ”……Skämt åsido:

   Den här filmsnutten är så förbannat pinsam att man knappt vet var man ska titta. Detta är det patologiska grupptänket personifierat.

   Detta är psykos.

   Detta är hjärntvätt.

   Detta är hyckleri på en fullständigt pyramidal nivå.

   Detta är lögnen om ”allas lika värde” tydliggjord på ett sätt som SD och deras valstrateger bara kunde drömma om.

   Och Kristersson, denne förvuxne elevrådsordförande och ”borgare”…

   …hade han haft tillstymmelse till äggstockar (cojones) hade han gjort time-outtecknet och ropat:

   ”Ok, vet ni vad? Jag ställer inte upp på det här förbannade tramset längre. Jag är 100% för HBTQ-rättigheter och mot äcklig homofobi, men det här är PAJASKONSTER. F#ck it!
   Jag vägrar att stå här och vifta med de här flaggorna som ett annat dårhushjon. Dompterad av kommunister, no less. BYE!!”

   …men han stod kvar.

   Som den servile goddagspilt han är.

   Och den här bilden kommer att leva i all evighet på hans väljares näthinnor.

   Dagen då den svenska borgerligheten slutgiltigt dog.

   Spetsad, helt frivilligt, på den politiska korrekthetens regnbågsfärgade enhörningsdildo.

   Magnifikt.”

   Gillad av 8 personer

   • larslindblog skriver:

    Kristersson har aldrig haft ett riktigt arbete , han har aldrig producerat något som kan ätas eller säljas. Han åstadkommer inte ens en tjänst man vill betala för.

    Bara massa pladder och snickesnack.

    Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   Det finns många andra viktigare och tyngre anledningar, men bara denna lilla sekvens på 7-klöverns totala självförnedring, borde vara nog för att inte dra till sig en endaste röst i höstens val!

   Gilla

 29. Björn skriver:

  Att SD utesluts ur ”gemenskapen”, är uf samma ”fenomen” som när de som påstår sig ääälska ALLA djur, visar avsky vid bara åsynen av t.ex en orm! Inte så mycket ”gillar olika” och ”likabehandling” i praktiken, alltså!! ”Gemenskapen” gäller bara de gulliga djuren, och de människor som TYCKER lika! Resten är ”paria”! De ”gränslösa, öppna, frigjorda, fördomsfria och mångfaldsälskande” är i själva verket de värsta mobbarna! För övrigt, vem f-n bryr sig nu för tiden om vilken sexuell läggning folk har?!

  Gillad av 3 personer

  • Hawwa skriver:

   ”Vi gillar olika” betyder inget annat än att ”Vi gillar lika, men har överseende med vissa närbesäktade variationer”.
   Annars kan man bara hålla med:
   ” … vem f-n bryr sig nu för tiden om vilken sexuell läggning folk har?!”

   Gilla

 30. Björn skriver:

  Nåt som ledarfjantarna inom ”Pride-industrin” inte verkar fatta, är att när de utesluter Åkesson och i stället hånar honom från scenen, hånar de samtidigt miljontals vanliga svenskars(SD-sympatisörernas) åsikter i andra sammanhang! Vanliga svenskar från alla ”samhällsskikt” och ”grupperingar”(även från den egna ”HBTQ-rörelsen”!) och deras samtliga åsikter förkastas! Åsikter som inom en snar framtid, förmodligen kommer att utgöra skillnaden för om det ”färgglada folket” kan fortsätta leva öppet och ha sina parader, eller om Islam har lagt en kvävande bönematta över allt och alla! Korkat och självdestruktivt, är orden för dagen!

  Gillad av 2 personer

 31. Att ropa ut sina fördomar skriver:

  Det ständiga talet om fördomar ger falska antydningar om hur världen fungerar. Det mesta vi agerar och handlar utefter innehåller stora mått av osäkerhet. Fullständig visshet nås sällan. Och om vi får den – kan den ofta likna erfarenheten från en utdragning av en visdomstand – utan att bedövningen tagit. Att anklaga andra för att bära på fördomar visar bara på egen blindhet. Ingen kan leva utan att generalisera. Vårt språk består av dem.

  Även djuren generaliserar. Det upptäckte den österrikiske zoologen och etologen Konrad Lorenz. Han forskade på djurs beteende inklusive fåglars. Exemplevis kajors.

  Kajorna har flera varningsskrik där de varnar flocken för faror. Ett skriks när de upptäcker en fiende. Vid ett av försöken gick en människa förbi en flock kajor med en svart trasa i handen. De uppfattade det som en död kaja. Och skrek genast ut sitt varningsskrik.

  5 generationer senare ropade kajorna ”fiende, fiende, fiende, så fort mannen visade sig.
  Men erfarenheten var inte deras egen. Den låg ju fem generationer bort. Och de var sedan länge döda. Men det spelade ingen roll. Mannen var personligen stämplad för resten av livet – fast kajorna nu inte visste varför.

  Hade dessa kajor fördomar, eller var det enbart långsint oförlåtliga och rationella? Effektivt var det i varje fall. Och det med besked. Så kan trygghet också gestalta sig. Åtminstone för kajor.

  Detta finns beskrivet i boken ”I samspråk med djuren” av Konrad Lorenz.

  Konrad Lorenz tog dock i sin ungdom politiska snedsteg. Precis som Ingvar Kamprad och Ingemar Bergman gjorde. Som senare förläts i skuggan av den egna framgången.

  Länk, Konrad Lorenz;
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Konrad_Lorenz

  Gillad av 4 personer

 32. Hyllan skriver:

  Postmodernism och identitetspolitik förefaller närma sig sin sista destruktiva fas. Då hybris föregår fall. Varken människan eller naturen är gränslös. Den som gör våld på sin natur lever också farligt. Men många människor lever trista jobbiga liv och när det offentliga anordnar lite gladiatorspel så finns underligheter att häpna över. Kanske får det äkta paret lite ny inspiration. Fördomar är aldrig fel. De grundar sig på omedveten och medvetna processer som vi behöver för att kunna hantera omvärlden. De är livsviktiga.

  Gillad av 1 person

 33. l skriver:

  Jag trodde att det bara var kvinnor som läste Jane Austen.
  Se där, en fördom!

  Lite fler böcker av Austen som vi kan använda oss av;

  Sense and Sensibility (Förnuft och känsla)

  men då behövs nog en hel del

  Persuation (Övertalning)

  Gilla

 34. I-kea skriver:

  Off-topic men jag lyssnade på P1 i bilen för första gången på flera månader i ett anfall av sinnesförvirring, där fick man veta att en man dömdes till 7 år i fängelse för övergrepp på nätet. Det är kanske rimligt, men jag blev ändå förvånad eftersom jag tycker minnas ett stort antal domar av ensamma, men oftast gäng, av invandrare som våldtar flickor på de mest brutala sätt, och allt som oftast frikänns, får samhällstjänst eller kanske någon månad i fängelse, och i stort sett aldrig utvisning. Ett av exemplen från idag:

  http://www.friatider.se/du-r-sexig-k-t-och-jag-vill-ha-dig-ingen-utvisning-f-r-ahmed-med-kniven

  Vad motiverar 7år för övergrepp på nätet men 6 månader för spruckna underliv på barn? Är det bara jag som inte får ihop denna ekvation? Gärna 7år för mig, men då vill jag se 70 år i fängelse i annat land (Bulgarien) och utvisning för alltid för gängvåldtäkter.

  Gillad av 4 personer

  • I-kea skriver:

   Off-topic 2, är det bara jag som får känslan att etablissemanget försöker låtsas som det inte är val om en månad? De kanske vill få folk att glömma bort det?

   Gillad av 2 personer

   • Linden skriver:

    För att inte tala om public service,ex Äkesson har väl haft noll tid i rutan sedan Almedalen och Kasselsrand har väl aldrig fått chansen.

    SVTs val av ämnen i de få debatter som gällt valet är talande..
    De frågor som folket pratar mest om vid fikaborden är inte med på listan eller kommer sist.
    Och så undrar man över att SD växer så det knakar.
    Public Service ger inte längre ens ”sken av” att vara politiskt oberoende, man har under Jan Helins ledning alltmer hämningslöst gått sjuklöverns ärende..
    Och det var väl baktanken med hans tillsättning.

    Frågor som islamisering, utomeuropeiska våldtäkter, hitrest tiggeri, skjutningar och granatkastning terrorism? När nämndes det?
    Däremot elände andra sidan jordklotet får långa inslag.
    Public service är helruttet.

    Gillad av 2 personer

   • A skriver:

    Har samma känsla. De måste ha nåt på gång. Det enda jag kan tänka mig som har potential att vända på steken i sista minut, är en händelse, som producerar känslor. Eller valfusk.

    Mvh A

    Gillad av 1 person

   • I-kea skriver:

    Nej, som jag förstår det så har det skett via nätet alltihop, jag tror nu att lagen är skriven så att du kan dömas för allt det han gjort utan att ha träffat offret fysiskt.

    Gilla

 35. Sixten Johansson skriver:

  NE:s ordbok definierar fördom som ”sakligt ogrundad (men spridd) uppfattning”, översatt från latinet, betyder just ”på förhand fälld dom”. Som många här har påpekat baseras våra fördomar ofta på egen och/eller andras erfarenhet. En fördom är alltså ofta en efterdom, som i regel delas med många andra.

  Enligt mottot ”våga vägra debattera” vill PK-ister inte veta om dissidenters fördomar är sakligt grundade. Knippet ”fördomar” rymmer i själva verket massor av väsensskilda, fasta eller lösa sociala mallar, som vi tar till oss i livet: axiom, dogmer, normer, kondenserad erfarenhet, hypoteser osv. Eftersom PK-ister saknar självreflektion är deras reflexmässiga stämpling av allt och alla en extremt rigid fördomsfullhet.

  Identitetspolitiken förkroppsligar en fördomsfullhet på infantil nivå. Den ädle symbolvilden upphöjs över sina onda förtryckare av änglarna. När den vilda gruppen tilldelats privilegier och penningstril kan de goda vända bort blicken. De vill inget veta om den oädla kamp om pengar och makt som nu utbryter i gruppen och alstrar nya ledare, mål och metoder.

  Vi kan roa oss med att alltid klistra en gruppidentitet på makteliten. Studera de åtta mentalt klonade fjollorna, som viftar med regnbågsflagga på RFSL:s kommando. Efter valet 2014 var dagisnivån den minsta gemensamma nämnaren. Nu verkar en klar nivåsänkning ha skett på infantilitetsaxeln. Gå gärna till toklandet.wordpress.com och läs ”Sverige styrs av byfånar och clowner” (missa inte de över 200 kommentarerna!).

  Gilla

 36. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Samhällen har i alla tider strävat efter rikedom och ära. De samhällen som haft befolkningen med sig och dessutom varit en för den tiden högt stående civilisation har genom sekler kunnat härska och försvara sig mot sin omgivningen som då sågs som barbarer
  Den civilisation som det romerska riket uppnådde i sin glans dagar föll till slut när de besuttna inte hade förmågan att leverera bröd och skådespel åt folket. De som styrde samhället blev med tiden uttråkade och hängav sig åt mer subtila aktiviteter tillika med rikets befolkning som följe med härskarklassens nycker.. Sodom och Gomorra är ett klassiskt exempel för skörlevnad och alla tidigare högt stående kulturer har fallit på grund av viss skörlevnad,Att vi i dagens Sverige åser tendenser på gator och torg i samma stil är endast ett tecken på den svenska nationens förfall. Att höja sig över mängden och stå för en sund syn vad det gäller sexualitet föraktas i dagens Sverige där de promiskuösa får fri framfart i det officiella rummet .Värderingar och en mer tydlig balans mellan det ekivoka och sunt beteende vore önskvärt. Vi på på Ulsans blogg har full förståelse för att människor har olika läggning men anser det makabert när man hänger sig åt ett absurt beteende på gator och torg.
  Könet sitter i hjärnan och är ej en social konstruktion som vissa vill hävda.
  Därför vill vi delge er en vetenskaplig studie på vår blogg som det nuvarande samhället förnekar.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2018/01/21/du-far-inte-forelasa-om-detta/

  Gillad av 1 person

 37. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Det mest störande av alltihop är hur myndigheter deltar i detta jippo. Det innebär att man gör ett politiskt ställningstagande, vilket strider mot grundlagen, 1 kap. 9 § regeringsformen (se mitt två år gamla inlägg Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten).
  Jag vill inte uttala mig om vad jag känner inför ÖB:s framträdande i Pride-paraden, för då blir jag bannad för all tid och framtid från DGS.
  Jag har dock idag JO-anmält ÖB.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.