Från vänster till libertarian

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 17/7) pratar jag med författaren, journalisten och entreprenören Boris Benulic. Han föddes 1955 och tillhörde vänstern under hela sitt liv, men kallar sig sedan några år tillbaka libertarian. Man kan höra honom på den libertarianska podden Radio Bubbla.

Benulic har varit redaktör på den kommunistiska tidningen Stormklockan och marknadschef på vänsterförlaget Ordfront. I podden berättar om vänstern inifrån. Och när Ordfront gav ut en tokvänsterbok som hävdade – hör och häpna – att den grekiska kulturen kom från Afrika!

Vi kommer så klart in på Benulics självbiografi som kom ut nyligen: Inte mitt krig. Och om att Karl Marx visste vad han talade om när han skrev att religion är opium för folket. Marx använde själv opium!

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

10 reaktioner på ”Från vänster till libertarian

 1. Lilla fröken P skriver:

  Jag har funderat på vad som skulle hända, om man anmälde en religion till ARN. Jag menar att de inte kan verifiera sina löften om t ex evigt liv, Paradisets fröjder, återseende av döda släktingar osv. Religionen är den enda branch som kommer undan med bondfångeri utan att blinka.

  Gillad av 1 person

 2. Hovs_hällar skriver:

  Visst, vi härstammar ju alla från Afrika — där utvecklades ju de första Homo sapiens…. 🙂

  Allvarligt talat, så verkar de afrikanska högkulturerna ha byggt på antingen lokala guldfyndigheter eller lukrativ slavhandel.

  Klimatet/genetiken/eller vad man nu skyller på verkar inte ha främjat några avancerade samhällskonstruktioner av den typ som uppstod runt Medelhavet.

  Gilla

 3. Kjell Rehnström skriver:

  Känner en hel del personer som har gått från vänster till liberalism och vi har ju kända personer so har gått från liberaler till V.

  För egen del menar jag att man kan ha olika ideologi eller livsåskådning så länge man är för största möjliga yttrandefrihet som en säkerhetsventil mod alltför stora tokerier.

  Gillad av 2 personer

 4. micaelsblogspot skriver:

  Att ögonen öppnas när övertygelser man haft visar sig vara falska.
  Livet tar olika vändningar ge om åren, och så gör väl olika övertygelser också, såsom som politiska, religiösa, sociala.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.