Mästerpopulisten i Centerpartiet

Stefan Hedlund

Centerledaren Annie Lööf är på god väg att profilera sig som en av Sveriges ledande populistiska politiker. Hennes agerande ger inte bara prov på ett kompakt förakt för svensk rättstillämpning. Hennes uttalanden präglas också av en vägran att acceptera normala krav på logik och konsekvens. Allt som för tillfället kan förmodas vinna röster upphöjs i hennes självbild av kraftfull moralisk överlägenhet till klok och ansvarstagande politik.

Direkt parodiskt blir det när hon uttalar sig i frågan om regeringsbildning efter höstens riksdagsval. I ena andetaget säger hon sig vara redo att äta sin högra sko, hellre än att sätta sig i regering tillsammans med Stefan Löfven. (Ett betydande antal högerskor lär efter detta uttalande ha sänts från väljare till partikansliet.) I det andra tar hon minst lika kraftfullt avstånd från att sitta i en alliansregering som tar stöd av Sverigedemokraterna.

Då ingen vettig människa längre kan tro att något av de traditionella ”blocken” har några som helst förutsättningar att kunna bilda regering utan att just ta stöd av SD tvingas Lööf förklara sitt ställningstagande med fullständigt sanslösa krumbukter.

Hennes lösning på regeringsfrågan är att Alliansen bildar en regering som ges passivt stöd av Stefan Löfven. Om inte frågan om möjligheter att faktiskt kunna bilda en fungerande regering hade varit så allvarlig hade man kunnat avfärda detta som direkt löjeväckande.

Betydligt mindre skrattretande är att Lööfs politiska agenda genomsyras av den för politiska populister så klassiska vägran att erkänna de målkonflikter som uppstår till följd av att statens, och samhällets, resurser
alltid är begränsade. I en artikel i den kristna tidningen Dagen, publicerad den 13 juli, konsterarar hon att ”Centerpartiet vägrar ställa människor mot varandra. Vi kommer inte låta Sverige delas.”

I Lööfs föreställningsvärld finns det ett ymnighetshorn ur vilket obegränsade resurser alltid kommer att kunna flöda – till just de ändamål hon för tillfället anser vara förenliga med den egna politiska agendan. Visst kan vi låta asylsökande ges företräde till bostäder och sjukvård. Visst kan de få tandvård för ynka femtilappen. Och visst kan vi kosta på oss att ge frikostiga bidrag även till dem som inte har rätt att vistas i landet. Det kostar ju ingenting. Det går ju inte ut över någon annan, och det leder inte till att Sverige delas.

Politikern Henrik Åkerman myntade en gång ett särskilt begrepp för att karakterisera oviljan att inse betydelsen av att resurser alltid är begränsade. Det kallades ”julaftonsteoremet” och definierades så, att i valet mellan bättre sjukvård och en ytterligare semesterresa till Mallorca, väljer svenskarna bådadera. Det må ha varit roligt den gången. När det nu har upphöjts till ledstjärna för svensk migrationspolitik kan man hålla sig för skratt.

I särklass mest stötande är Centerpartiets stöd för ”gymnasieamnestin”, alltså att 9 000 ”ensamkommande afghanska flyktingbarn” som fått lagliga beslut om utvisning trots allt skall beredas möjlighet att stanna – om de låtsas studera.

Trots att det företrädesvis rör sig om unga män som ljugit om sin ålder, trots att lagen fått aldrig tidigare skådad kritik från en rad tunga instanser, trots att Lagrådet avfärdat den som bland det värst man sett, trots allt detta ansåg Lööf att lagen måste drivas igenom. Den enkla förklaringen är återigen att hennes moraluppfattning står över svensk lag.

De som fortfarande tror (och hoppas) att den svenska rättsstaten kommer att stå stark även emot de mest populistiska krafter kan glädjas åt att det rättsliga efterspelet. Lagen trädde i kraft den 1 juli. Redan inom två veckor hade två svenska domstolar visat upp rött kort.

Först ut var Migrationsdomstolen vid Förvaltningsrätten i Malmö, som den 6 juli konstaterade: ”Domstolen har efter en så kallad lagprövning funnit att beredningen av lagförslaget i den del det avser sänkt beviskrav för identitet varit så bristfällig att lagstiftningen i denna del inte får tillämpas. Istället gäller det normala beviskravet som innebär att identiteten ska vara klarlagd.”

Den 13 juli kom ett än mer förödande utslag från Migrationsdomstolen vid Förvaltningsrätten i Stockholm: ”Domstolen har funnit att bestämmelsen i 16 f § tredje stycket om sänkt beviskrav för identitet står i strid med för Sverige bindande överordnade förpliktelser och ska därför inte tillämpas. Istället gäller det normala beviskravet som innebär att identiteten ska vara klarlagd.”

Annie Lööf, som påstås ha studerat juridik vid Lunds universitet, tycks dock vara helt obesvärad. Hennes personliga moral står fortfarande över svensk rätt. Om kartan inte stämmer överens med terrängen är det Lööfs moraliska karta som måste gälla. Kanske hennes attityd också är bidragande till att Migrationsverket minst lika oberört fortsätter att tillämpa en lag som nu två gånger har underkänts i svensk domstol.

I sin ovan citerade artikel förutskickar Lööf att höstens val kommer att bli ett ”värderingsval”. Underbart! Tänk om det kunde bli så. Tänk om väljarna kunde uppmanas att ta ställning för det som är själva kärnan i svenska värderingar, nämligen en grundmurad respekt för lag och ordning, och en tilltro till att statens hushållning med de gemensamma resurserna sker med befolkningens bästa för ögonen.

I ett sådant val skulle Centerpartiets nuvarande floskelpopulism få ett mycket kraftfullt underkänt. Kanske det faktiskt kan bli så. Man kan ju alltid hoppas.

75 reaktioner på ”Mästerpopulisten i Centerpartiet

 1. Egon skriver:

  Annie och Stefan kommer att regera Sverige efter valet i September.
  Det finns inget annat alternativ.
  Moderaterna har gett upp kampen då de vägrar samarbeta med SD.
  Fyra år till med samma usla politik.
  Centern är ju kända för att bryta vallöften.
  Fälldin laddade ju reaktorerna fastän han vägrade innan valet.
  Annie flöjlar hit och dit och är helt oberäknelig.
  Det enda man kan hoppas på är at Mp åker ur.
  S och C…
  Håll i hatten Svensson.
  Fyra år till med samma usla politik.

  Gillad av 4 personer

   • Bo Adolfsson skriver:

    Skillnaden mellan Annie Lööf och president Trump är att Lööf är köpt av globalisterna. President Trump kämpar en bitter kamp mot globalisterna och dess militärindustriella övervakningskomplex. Det är mycket modigt av president Trump. Kommer han att överleva?
    Annie Lööf överlever säkert. Hon har varit på årets Bildersbergsmöte, globalisternas seans, och blivit utlovat en lönande framtid liksom de tidigare besökarna Bildt, Reinfeldt, Borg och Löfven m fl.

    Gillad av 9 personer

   • jvkkk skriver:

    @Igor, ännu en som är lurad av MSM, jag ser snarare Trump som en målsökande robot, det är uppenbart att han unde många år samlat upp ett antal missförhållanden i världen som varit så ingrodda eller insnodda så att när han nu drar ut snöret så hänger folk inte med, han knyter upp den gordiska knuten.

    Gillad av 7 personer

  • Magnus Rosensparr skriver:

   Stefan och Annie kommer bara upp i strax under 30 %. Lägger man till Jonas kommer man halvvägs mot 40 % och om man avrundar med Jan kommer man strax under 40 %. Med det uppnår man inga 175 mandat. Om Moderaterna skulle släppa fram en S+C-regering kommer det partiet inte, i likhet med Mp och Kd, att ha någon riksdagsrepresentation efter valet 2022. Då återstår två alternativ. En minoritetsregering med bara M (stödd av Sd) eller en Sd+M-koalitionsregering med en klar majoritet om c:a 54 %. Om man sätter Sveriges väl framför sitt eget borde valet inte vara svårt för något parti.

   Gillad av 3 personer

 2. Isabella skriver:

  Hej!
  Jag hoppas också att centerpartiet med flera floskelpartier hamnar i valpapperskorgen.
  Jag tror på medborgarnas förmåga att tänka själva efter vad vi ser och hör i det dagliga.

  Upplyftande besked från två förvaltningsdomstolar om den s.k. gymnasielagen. Länge leve juridiken!
  Nu väntar jag på Migrationsöverdomstolens beslut. Så kanske vi äntligen kan få ett slut på denna asylcirkus med Annie Lööf som dirigent.

  Om inte det skulle räcka så ingår Sverige i Schengensamarbetet som knappast kan ta hänsyn till Annie Lööfs moraliska kompass i frågan om vilka individer som får och kan vistas inom Schengenområdet.

  Gillad av 8 personer

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Förr i världen var det ju Sveriges bönder som stod bakom Centerpartiet ( tidigare Bondeförbundet). Det var ett ansvarsfullt parti. Vad är det idag? Ett kidnappat parti av unga storstadsglobalister? Gör tankeleken och jämför Annie Lööf med Fälldin. Fälldin var en enkel man, men hederlig och trovärdig som man på kunde känna sympati för. Tyvärr är dagens incumbent precis motsatsen.

  Gillad av 7 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Fälldin stod med fötterna på/i jorden!
   Annie svävar högt uppe i det ”gröna”!

   ”Gröna politiker” tycks sakna all form av livserfarenhet!
   Dagens lantbrukskris får vi tacka MP och naiva sossar för!

   Det finns tydligt synliggjort på ledarsidorna.se!

   Gillad av 3 personer

  • Erik2 skriver:

   Jag håller i princip med. Med tillägget att Fälldin också var en iskall maktspelare. Det var därför han lyckades välta S regimen över ända. Tyvärr med det taktiska draget att gå via kärnkraftmotstånd. En drag som bevisats vara strategiskt katastrofalt. Samma sinne för taktik kontra strategi verkar nuvarande C ledare besitta. Kortsiktiga vinster prioriteras. (”Mästaren” härvidlag är förstås Göran Persson. Mästerligt taktiker, strateg… hmm…).

   Sedan tror jag inte längre att Fälldin var oskyldig i bordellhärvan, däremot var han iskall och nyttjade sin image för att punktera frågan. Enligt tidningen Minnenas Journal (senaste numret) så hade Stig Dagerman blivit olycklig av att ha träffat en kvinna vid namn Doris Hopp. Redan då…

   Om vi ska komma vidare så måste vi vädra ut ordentligt i vissa härvor. Jag rankar STASI arkiven, bordellhärvan och nätverket runt Margit Norell allra högst. Utöver gammalt kommunistiskt inflytande så ligger bl a dessa härvor som en våt filt över allt som sker än idag. Det är många nätverk som jobbar för sig själva. Och vart tog tsunami banden vägen? Vad måste hela tiden döljas? Vi måste få veta!!

   Gilla

   • Erik2 skriver:

    Till sist blir den dagsaktuella frågan, vad är det man är orolig över stt SD ska hitta om man släpps in i maktens korridorer? All denna brunsmetning av SD har ju allt mer desperata drag över sig. Är det kanske så att vi i praktiken styrs av ett kommunisiskt nätverk med desperata allianser med vår nya statsreligion (snart )? Öppna arkiven!

    Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Vem hemligstämplade STASI-arkiven…
    ALLIANSENS ledare Fredrik Reinfeldt!

    Trots att alla besvärande fakta borde ha drabbat vänstern?

    Var Palme en Agent?
    Skulle det skadat Sveriges anseende utomlands?

    En Cliffhanger, nästan i Lödderklass!

    Gillad av 1 person

 4. Martin skriver:

  Ja Annie Lööf uttalar sig rent känslomässigt och hennes orerande faller för minsta analys av innehåll, konsekvens och respekt för väljare.
  Tydligen finns det en betydande känslomarknad att slåss om då Jonas Sjöstedt, två språkrör och större delen av feministvänstern, alla slåss om dessa röster och ingen av dessa blir utan. Dock verkar inte rösterna räcka till Gudrun Skyrman.

  Gillad av 3 personer

 5. Lilla fröken PK skriver:

  Ja, hoppas kan man ju. Men i dagens mediala värld betyder det tydligen mera hur man framträder i media, fr a i TV, än hur man argumenterar och agerar. C-ledarens självsäkerhet och trosvisshet gör att så många som ca 10% av väljarna är beredda att tro på vad hon säger, hon har sk star quality. Tyvärr.

  Gillad av 1 person

 6. MartinA skriver:

  ”I Lööfs föreställningsvärld finns det ett ymnighetshorn ur vilket obegränsade resurser alltid kommer att kunna flöda ..”

  Fast just den här inställningen är det som vinner val. Att kunna lova allt åt alla (väljare) kombineras med att kunna lova väldigt stor kaka att äta av till partivännerna och de övriga allierade som försöker ta makten. Hur kan någon som lovar mindre, både åt kumpanerna och åt väljarna, kunna konkurrera?

  Väl i regeringsställning så leder naturligtvis attityden och behopvet att bli sedd som infriare av de tidigare löftena till förstörelse. En sorts demokratins tragik.

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Kan det bero på att Centern blev ekonomiskt oberoende,
   Annie numera flickan med en kappsäck full av GULL,
   efter att ha sålt Centertidningarna i tid, till ett överpris/rövarpris,
   där skattebetalarna sen fick stå för notan…

   GP:s vidlyftiga låneaffärer…

   Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Jag vet inte. Men på många sätt så gör Lööf bara vad demokratins villkor dikterar. Allt åt alla och kortsiktighet. Och det är frapperande hur media överger MP och går över till karbonkopian C när detaljer om MPs vandel blivit för pinsamma. Samma avskräde, annan bokstavskombination.

    Gillad av 4 personer

 7. Dan Astrom skriver:

  Hon har aldrig jobbat på det sättet att hon har varit del i något som går att sälja, hon har bara antagit att skattkistan hon har tillgång till är en oändlig resurs.
  Jag tycker synd om alla som är runt 50-strecket och redan känner sig trötta i kroppen efter ett strävsamt liv, som ser pensionsdagen glida bort mot 70-strecket och kanske även än längre bort för att hon ska få sin huvudlösa vilja att skänka tillgångarna till de som inte bidragit till systemet.

  Gillad av 9 personer

 8. Pelle skriver:

  Tack för en skarpsynt artikel som så förtjänstfullt sätter fingret på varför Annie Lööf är ett så allvarligt hot mot vårt land och dess styre. Föraktet för lagstyret och slöseriet med gemensamma knappa resurser når otvetydigt nya höjder med den särskilda variant av broilermoralism som hon representerar. Något värre har nog det svenska politiska systemet aldrig någonsin frambringat. Annie Lööf måste till varje pris hållas borta från allt politiskt inflytande framöver.

  Förstår M och KD att deras enda chans att komma helskinnade ur valet är att bryta med Annie Lööf? Annars är det omöjligt för tänkande och ansvarsfulla medborgare att rösta på dem. I nuläget finns bara ett riksdagsparti som garanterar att en röst på dem inte också blir en röst på Annie Lööf. Tänk på det när ni röstar den 9 september.

  Gillad av 8 personer

  • Linden skriver:

   En röst på M eller KD, partier som attraherar många som inte vågar/vill ta steget fullt ut,
   är en röst på Annie Lööf.
   Det försökte jag förklara för mågen, alkademikern, med klent resultat.
   Varför vill folkflertalet inte se sanningen i vitögat.
   Det är oroande.
   Fyra år med samma skitpolitik väntar runt hörnet.

   Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Gud bevare oss Allah,
    om Annie ges minsta inflytande efter valet!

    Ulf skulle nog behöva vända kappan en gång till,
    för att kunna regera med detta hår av hin)

    Finns det längre någon som på allvar tror på en Alliansregering,
    efter Annies sidosprång över skaklarna?

    10 miljoner Muslimer till kan vi undvara…

    Gillad av 1 person

   • Pelle skriver:

    Ja, shariadomen i Solna visar med all önskvärd tydlighet var Annie Lööf och C står när det gäller islamiseringen. Kom ihåg att Lööf inte tyckte att nämndemännens önskan om införande av sharia i Sverige var ett problem förrän den kom till den bredare allmänhetens kännedom. År ut och år in hade Annie Lööf och Maud Olofsson dessförinnan gett sitt godkännande till shariaförespråkarna och sett dem som goda medlemmar i C. Med ytterligare facit av afghanamnestin vet vi alla nu myckel väl vilken rättsuppfattning Annie Lööf har. Shariadomen i Solna var knappast ett olycksfall i arbetet vad C anbelangar.

    Gillad av 2 personer

   • jvkkk skriver:

    Man kunde kanske säga att en röst på Mp i förra valet var en röst på MB men inte många visste då vad klockan var slagen, idag är det tydligt: vissa vill att Sverige skall islamiseras (det kallas att man är liberal) och några få vill det inte, och Annie vill det mest av alla (för att hon är så liberal).

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Centern var givetvis fullt beredda om det skulle bli medialt!
    En snabbare uteslutning har väl aldrig skådats i något parti?

    Ståndsrätt fordom gick långsammare!

    Man misstog sig, trodde att media som vanligt skulle mörka?
    När det gäller Islamiseringen i Sverige!

    Gilla

 9. Eva Danielsson skriver:

  Förutom att jag håller med om att Annie Lööf är en renodlad maktpolitiker, som vrider till argumenten för att passa hennes anspråk på makt och tolkningsföreträde, så undrar jag varför hon röstade ja till den barocka ”gymnasieamnestin”? Hon må ha fått poängen i juridik i julklapp, men även hon måste ju tycka egentligen att detta var ett sanslöst påhitt.
  Så varför lät hon sitt parti rösta igenom det? Vad har hon lovat några? Vad tänker hon sig att vinna?

  Centern är ett maktparti och har tradition av att ”sälja sin själ” för att få dela makten med sossarna. Och S gör vad de alltid har gjort, vad som helst för makten. Senaste decennierna genom att prioritera ett nytt importerat röstprekariat på svenska medborgares bekostnad.
  Det ger dåliga opinionssiffror, vilket inte är förvånande när man slår på de egna, och de behöver starkare kompisar än MP. Centern ensamt räcker knappast, så det behöver bli ett fortsatt DÖ.

  Skräckscenariot är en samarbetsregering med S och M och C med sankta Annie som kompromiss till statsminister. (Vad M tänker egentligen är svårt att veta mer än att de inte vill behöva anstränga sig.)
  Ett DÖ för att fortsätta frysa ut SD och undanröja inflytande från oss som tycker att politikerna har tillåtit för många, för fort och från kulturer med för stora skillnader komma hit och curlat dessa bortom vett och sans. Och samtidigt underminerat samhällets övriga verksamheter. Man slösar bort våra tillgångar och har medvetet infört och tillåter islamisering, klankriminalitet och social oro. Svenskarna ska bli fattiga och spaka.
  Utan sociala medier och alternativmedia skulle vi inte ens veta om vad vi är utsatta för. Maktspelet och vad som egentligen händer i förorten och landsorten. Och något om den socialistislamistglobalism som S strävar efter. Och som Annie Lööf kan tänka sig spela med i, bara hon får stå på scenen.

  Gillad av 12 personer

 10. Jan Bengtsson skriver:

  Annie Lööf är Sveriges farligaste politiker, en populist,
  som gång på gång slår rödgröna dunster i ögonen på väljarna!

  Vi vet alla att Bilderbergs sett hennes användbarhet som nyttig idiot…

  Ett häftig bestraffning/belöning var skobombarderingen…

  Fast vi får hoppas det kom ketchup och senap därtill,
  aningen torrt annars!

  En listig rävhona som inte skyr några medel,
  för att ta in sina ÅTTASIFFRIGA ANTAL ”invandrare” hön drömmer om…

  Hade hon inte varit nygift,
  kunde man lätt tro hon var en desperat batiktant…

  Kvalitéten på vår juridikundervisning måste nog kraftigt ifrågasättas?

  Gillad av 9 personer

 11. Bengt Lönnberg skriver:

  Om jag fattat rätt beräknas dessutom denna lag till stöd för 9000 afghanska gymnasiestuderande kosta oss ca 2,5 miljarder inkl boende o övriga bidrag under 3 år.
  De pengarna hade gjort stor nytta på många andra håll.
  Dessa 9000 har ju utvisningsbeslut i händerna, tom efter överklagande m hjälp av svenska jurister. Vem fick den notan?

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Svensk låg-mellan-högstadieskola måste vara världens sämsta,
   är det numera bara en lekstuga?

   När man efter bara ett par år i Sverige,
   utan grundutbildning och ens utan att kunna språket,
   kan vara mogen för ”Gymnasiestudier”…

   Eller lekstugan fortsätter där?

   Efter tre-fyra år har man fått STARK ANKNYTNING till Sverige,
   kan därför INTE visas ut…

   Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    Alltid fascinerats av att folk som har bott 15-20 år i ett land inte verkar ha minsta anknytning dit. Men efter bara en kortare period i Sverige så har de tydligen rotat sig så djupt att de inte får ryckas upp.

    Att tala ett språk flytande trumfas direkt av att kunna några fraser på svenska!

    Gillad av 1 person

  • jvkkk skriver:

   Det är ju lite lustigt hur Sverige fortfarande finns i folks medvetande som det snällaste och mest skötsamma, hans dikotomi mellan svenska mödrar som går på ett plan och muslimer som skriker allahakbar innan de går på planet är ju stendöd.

   Gilla

   • jvkkk skriver:

    Lustigt hur de talar om Allan Blooms bok som jag läste som 20-åring, jag vet inte hur jag snubblade över denna, ”The closing of the american mind”, jag har läst den en gång, aldrig mer. Jag kommer inte ihåg att den diskuterades alls i Sverige men någon måste ha satt mig på spåret. Kanske en omläsning är på sin plats.

    Jag funderade på hur folk bygger sin inre tankevärld, jag tror jag byggt min själv, en liten bit här och en liten bit där, som ett hus av tändstickor, men många, i synnerhet politiker och journalister och kanske religiösa får några feta balkar och har nästan direkt ett färdigt högt hus. Så verkar det vara för Patrik exempelvis.

    Gillad av 1 person

 12. Jörgen skriver:

  Mycket bra sammanfattning och avklädning av en av de sjaskigaste företeelserna inom svensk politik idag. Jag kan bara önska att fler och fler inser att Annie Lööf och hennes ja-sägare till partikamrater inte har vad som krävs för att sitta i maktens salonger.

  Gillad av 3 personer

 13. Östrahult skriver:

  Två kommentarer på detta:

  De 9000 kommer att räddas kvar av den politiskt styrda Migrationsöverdomstolen, där gäller inte juridik utan politik. Domstolens högste chef har gjort karriär inom politik och byråkrati.

  Centern: Med en bakgrund från landsbygden och då sett centern på nära håll fattar inte jag hur den traditionella väljarbasen håller fast vid centern, det är obegripligt.

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Centerns väljarbas finns numera i städerna!
   Bland hipsters runt Stureplan…

   Landsbygden lär lägga sin röst på SD!
   Där man fått ta emot de Trojanska hästarna…

   Gilla

 14. Werner von Winkelbaum skriver:

  A few years ago, on a visit ti Tromso, northern Norway and quite close to the North Pole, my wife and I run into a group of Somalis drifting around on the street. We had a nice chat. Swedish — and naive — as I am I asked them about their work and got a big laughter {gapflabb) in response. Then one of them said ”We are studying.” Even more laughter from the Somali gang. Confused my wife and I left the Somali guys.

  Would be interesting to ask Annie Loof’s Afghan friends the same question in a year or so. And also ask for grades achieved in their studies.

  Werner

  Gillad av 4 personer

 15. KA skriver:

  Sverige ligger risigt till och både Regering och stödpartier till regeringen döljer hur illa det är. SD är det enda oppositionspartiet. Tino Sanandaji kommenterar desinformationen som pågår.

  ”Valrörelsens viktigaste siffra är den låga tillväxten i BNP per invånare, ekonomins centrala mått. Det märkliga är att oppositionen inte pratar om detta, i stället får man läsa om det på Facebook eller i Hallansposten.”
  https://www.facebook.com/ti

  Sossar och centerpartister och övrig PK-sekt måste bort, om vi skall kunna vända utvecklingen. De står i vägen för konstruktiva lösningar.

  Gillad av 8 personer

 16. Jan Andersson skriver:

  Blåsta fruntimmer har vi väl alla träffat många gånger och avfärdat deras snack till vad det varit värt. Att de kan bli partiledare idag säger väl mer om partiet än om personen i fråga. Eller finns det en subkultur i det gamla partiet som har kvar en kärna av klokhet och sunt bondförnuft? I så fall, göm er inte längre, kom fram och protestera! Eller har ni röstad fram fruntimret för att slippa tänka själva?

  Gillad av 2 personer

 17. Werner von Winkelbaum skriver:

  Fraga till uppstigersolen 18 juli, 2018 at 08:54 som havdar
  ”Jag har ju hört om att människor har köpt sig en examen.”

  Jag har last att studenter fran Mellanostern kopt sina USA PhD fran nagon professionell skribent. Liknande saker hander val inte I Sverige, ett land som byggts med lag sedan Birger Jarl’s dagar?

  Werner

  Gillad av 1 person

  • jvkkk skriver:

   Haha, hur tror du alla taxichaufförer får körkort? Genom att plugga in alla vägskyltar och regler? Skulle så vara fallet så hade vi väl inte haft några problem med skolresultaten i förorten.

   Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Vad vi har belägg för är fusket med Högskoleprovet. Där vet vi att det finns ett antal som betalat för och fått korrekta svar så att de därigenom kommit in på statusutbildningar. Så avancerat fusk förekommer i Sverige. Huruvida Annie……

   Gilla

 18. Christer Hanefalk skriver:

  Efter att ha läst boken Kunskapssynen och pedagogiken (med underrubriken Varför skolan slutade leverera och hur det kan åtgärdas) börjar jag misstänka att de som skrev LGR 11 (LGR = Läroplan för Grundskolan) har gått vidare inom byråkratin och fått ansvar för att skriva lagtexterna för den så kallade ‘gymnasieamnestin’. Båda ‘verken’ präglas av det amerikanska talesättet: ‘Clear as mud’.

  Gillad av 2 personer

 19. Glen Lester skriver:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva upplevelsen av AL. Det närmaste jag kan komma i mina erfarenheter är en särskild sorts episoder i tonårsgänget när jag var ung på en mindre ort i södra Sverige. I vanliga fall så raggade vi killar in tjejer som vi ville ha i gänget. Vi var rätt poppis, långhårigast, rockigast, överlägsen attityd, och solidariska gentemot andra gäng, så det funkade bra för de flesta, tryggt för töserna. Men ibland så kom det in det nån brutta, oftast från nån av de större städerna, som trodde sig vara snyggare och smartare än de andra töserna. Oftast tog de sig in genom nån av polarna som var lite mindre poppis bland flickorna, eller genom att plocka nån av oss andra när vi var på fyllan, och alltså ett lätt byte. Sen väl inne i gänget så började den här sortens brudar beta av killarna, samtidigt som maktspelet börjar. I det sammanhanget kan tilläggas att, som de flesta antagligen har upplevt, när man efterhand upptäcker hurdan en person är som man först tyckt vara vacker, men som bär sig respektlöst åt mot andra tjejer, och, mot killar de har betat av, så tycker man personen blir fulare. Till det läggs att stadstjejer inte fattar att man inte kan ligga med hela gäng på en mindra ort utan att hela byn vet om det. Byta gäng är i praktiken svårt utan att flytta, man är kanske inte välkommen från ett gäng till ett annat utan att göra om hela proceduren att kopulera med så många som möjligt i gänget. Mestadels försvinner de och man hör aldrig av dem mer.

  Gillad av 1 person

 20. Aha skriver:

  En floskelmaskin a la Annie Lööf fordrar floskelröstare vilka jag får till att vara ca 1/3 av röstkollektivet.
  Lööf spelar på den planhalvan och där kan hon väl hållas konkurrerande med MP, V och delar av S.

  Problemet med floskande är att det är överrepresenterat inom media, politik och humanoria och har bl.a. lett till en totalt misslyckad omgörning av Sverige till ett mångkulturellt land.

  Enklast, minst resurskrävande torde vara att reformera Public service för att komma till rätta med floskandet. Om de börjar kommentera utifrån realiteter måste rimligtvis övriga media följa efter.

  Gillad av 1 person

 21. Stig Palm skriver:

  Högmod går före fall.
  Rödtoppen och politikerbroilern från Värnamo har snart gjort sitt. Folket som stöttat henne kommer att upptäcka att endast varmluft kommer från hennes mun.
  Annie i sällskap med sin Sossekollega Anna Johansson i Göteborg är resultat av deras fäder och deras agenda.

  Gillad av 1 person

 22. Sven H skriver:

  Annie Lööf är näst Gudrun Schyman den mest oansvariga och floskulösa politiker Sverige någonsin haft. Måtte den uppblåsta ballongen spricka 9 september!.

  Gillad av 1 person

 23. Glen Lester skriver:

  jvkkk,
  Säger man ordet så lyssnar ingen, i synnerhet inte den det är riktat till. AL har en hel stab, nån kanske hittar hit och visar henne beskrivningen. Ett enda ord engagerar ingen!

  Gilla

 24. Ka skriver:

  Lauren Southern är vältalig och hon är inte rädd för att avslöja missförhållanden.

  Lauren Southern nekades inresa i Storbritannien, samtidigt som en hatpredikant från Pakistan beviljades inresa. Man kan ana muslimska brödraskapet i bakgrunden, precis som i Sverige.

  ”Muslim cleric banned in Pakistan is preaching in UK mosques
  It is feared that Syed Muzaffar Shah Qadri, who praised the murder of a politician, will incite hatred between Muslims”
  https://www.theguardian.com/world/2016/dec/17/banned-pakistani-cleric-syed-qadri-preaching-in-britain

  Gillad av 1 person

 25. lookslikeanangel skriver:

  Liten reflektion
  (Om nån nu orkar läsa i värmen…)

  Råkade höra på Ebbas pappa som delade med sig av sina tankar.
  Det var så skönt att lyssna på en så seriös människa.
  Jag kände så starkt att seriositet är något som saknas som motvikt
  – som motvikt mot alla floskler, tanklöshet, orättvisor och kanske
  (ren?) ondska.

  Det finns också en annan mänsklig sida;

  För att vara seriös (och realistisk) måste man ibland få docka
  i något sorglöst, “lättfärdigt” eller rent utav tramsigt!
  Men allvaret finns alltid närvarande. Ingen dagslända där…

  Gilla

 26. jvkkk skriver:

  Något har hänt, passerade ett större sällskap på picknick runt ett bord, det första jag hör är ett högt jamen varför kan inte kvinnor få vara böneutropare, hela diskussion var om muslimer och islam, kvinnor och män och det nya var att ingen viskade och hyschade.

  Gillad av 1 person

 27. mobelmanen skriver:

  Bilderbergarnas och cfr statsminister kandidat har i mitt tycke ett mycket obehagligt persona.
  Farligt med politiker som henne, men ännu farligare med personer som röstar på denne altruistiska å egomaniac. C är numera lika farligt som S, V, MP ihop!

  Gilla

 28. olle holmqvist skriver:

  Liten principsak Krönikören säger :
  ” trots allt detta ansåg Lööf att lagen måste drivas igenom. Den enkla förklaringen är återigen att hennes moraluppfattning står över svensk lag.”
  Alltså i princip, sakskäl bäcksann…Herr Professor, det är väl just det som är den folkvalde politikerns uppgift, att se och kunna säga: Den här lagen med konsekvenser är fel…
  jag anser den bör ändras.

  Om inte de folkvalda, hur folkvalda de nu är, inte får ifrågasätta experterna, vem få det då, vad slags samhälle är det ?
  Kan herr Professorn karaktärisera demarkationsslinjen när egen ”moraluppfattning” inte får
  framföras mot Expertisen ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.