Isabella Lövin och nånannismen

Mohamed Omar

I tal efter tal varnar miljöpartisten Isabella Lövin för en stundande katastrof. Den 5 juli skrev hon så här på Facebook:

”Klimatet är vår viktigaste fråga! Vi måste agera nu, inte sen!”

Så fort vi har en varm och vacker sommardag, så används det av Lövin som ett bevis för att jorden kommer att gå under om vi inte röstar på Miljöpartiet och slutar flyga och köra bil.

Men det är andra som ska rädda världen, inte Isabella Lövin. Hon och hennes man äger sex fordon (!) varav ett är en riktigt skitig pickup som går på diesel. Men till skillnad från oss andra som bara nöjeskör våra bilar, så BEHÖVER Lövins man denna pickup.

När Lövin blev utfrågad på SVT:s Opinion Live förklarade hon att maken ägnar sig åt konst på fritiden. Han gör skulpturer. Så han MÅSTE ju transportera tunga stenar och verktyg. Klimatkrisen kan vänta, vi ska bygga en staty!

”Det är min mans bil – han är skulptör och jobbar med sten.”

Stenarna är dessutom ”väldigt, väldigt tunga”.

Då så.

Det här är samma godhetssignalering och nånnannism vi har sett i invandringsfrågan. Jag signalerar att jag är god för att höja min sociala status samtidigt som jag kräver att andra ska betala för min godhet. Jag sitter till exempel i en lyxvåning i det vita ghettot på Södermalm och kräver ökad massinvandring.

Vill du verkligen hjälpa flyktingar? Gör det utan att blanda in oss andra. Var så god! Du kan till exempel skicka av dina egna pengar till organisationer som hjälper flyktingar. Men med ”hjälpa flyktingar” menar de i själva verket tvångsfinansierad massinvandring till Sverige. Och så vill de förstås själva inte bo i ”berikade stadsdelar” som Rinkeby och Rosengård som skapats av deras egen goda och humana politik. Isabella Lövin och hennes konstnärlige man bor hellre i en trygg och helsvensk villaidyll i Värmdö.

Miljöpartiet tycker att islamiska böneutrop är en bra idé. Men vill Lövin höra Allahu akbar ropas ut i sin egen villaidyll? Kanske kommer hon då skylla på att maken blir störd i sitt skapande. Hans känsliga musa kanske springer iväg och gömmer sig vid oväsendet. Den föredrar Chopin. För oss andra som inte gör något vettigt piffar det bara upp med ett rejält Allahu akbar i gryningen.

”När vi ser våra barnbarn i ögonen på ålderns höst kan vi berätta att vi klarade av hotet när vi såg det. Eller också kan vi berätta att vi inget gjorde fast vi visste. Det är det val vi har idag och det som valet handlar om i höst”, sa Lövin i sitt tal på Almedalen.

Då menar hon alltså inte hotet från islamismen. Det struntar hon i. Tvärtom förespråkar hon en politik som kommer att stärka islamismen. Och nu vet vi att hon inte heller är beredd att offra för att undkomma klimathotet, ett hot som hon ständigt varnar för.

65 reaktioner på ”Isabella Lövin och nånannismen

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Jag tror att det finns ett reellt klimathot, och jag väikomnar att politikerna framför allt på internationell nivå försöker att komma överens om åtgärder. Jag har tidigare sympatiserat med mp, men det var före nuvarande språkrörsduo och innan jag förstod att ”m” också stod för ”migration” i kolossalformat. Jag kunde aldrig drömma om att någon ansvarskännande politiker skulle göra denna verlighetsfrämmande migrationspolitik till regeringsdito. Men det var precis vad Fredrik Reinfeldt hux flux gjorde pga sitt hat mot SD.

  Gillad av 3 personer

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Men tror du inte att firma Reinfeldt & Borg egentligen ville hejda välfärdsstaten i steget, fast inte genom att ärligt deklarera detta utan genom att med en listig kringgående manöver överflöda socialförsäkringssystemet med klienter tills allting bara brakar samman?
   Skickligt agerat måste man säga när t.o.m. en gammal salongskommunist som Åsa Linderborg hyllar Reinfeldt för dennes politiska gärning.
   Mannens SD-hat må vara äkta eller spelat men han har blott utnyttjat denna indignation för att göra det svårare för kritikerna att komma åt honom, inom partiet såväl som inom alliansen.
   Han är värd en pjäs i Rikard III – stil tycker jag.

   Gillad av 5 personer

   • Hans Jonsson skriver:

    ” Reinfeldt & Borg egentligen ville hejda välfärdsstaten i steget”
    Jo då, den tanken svävar!

    Gilla

   • Karl Oskar skriver:

    Kan nog stämma Reinfelt ville krossa välfärdsstaten med invandring.
    Och…..Det var inte direkt till nackdel för Reinfeldts plan att M i riksdagen innehåller en betydande andel invandringsaktivister.
    Hur många? 30-50 %, tror jag.
    Plus att %-andel i övriga sju-klöverpartier som bekannt är betydligt högre!
    Det var därför! ! Denna vansinniga plan gick att genomföra.
    Och i höst begär de fortsatt förtroende…..

    Gillad av 2 personer

   • Anders Lundin skriver:

    Jag tror inte att Reinfeldt ville krossa välfärden i Sverige och därför gjorde överenskommelsen med Mp 2011. Jag vet att det var hans avsikt. Detta har Granskning Sverige dokumenterat där Bo Lundgren lämnar just det vittnesmålet.
    Reinfeldt är en solklar landsförrädare. Hela den svenska journalistkåren också, eftersom just detta vet de om men vägrar informera svensken om det (undertecknad har informerat många, många msm-journalister om detta)!

    Gillad av 5 personer

   • Mr.T skriver:

    Delar din uppfattning om att han är värd en pjäs i Richard III- stil. Varför inte huvudrollen ?

    Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Hur yttrar sig klimathotet? Kallare? Varmare? Har du märkt något? Har någon annan gjort det?
   Innan det knappast fanns en enda bil ännu, drabbades svenska västkusten av förödande stormar 1824, 1871 och 1902. Orsak?

   Gillad av 7 personer

  • Curt Widlund Tyresö skriver:

   Curt Widlund WWF har påverkat EU som anger att framtiden är förnybar el från vindkraften. WWF kommer att certifiera vindkraften med en inträdesavgift, årsavgift och % på inkomsterna som vi i slutändan får betala.
   kärnkraft gen ll (dagens) kk 5g CO2 gen lV 1g CO2/kWh, vatten 9g CO2/kWh, vindkraft 15g CO2/kWh.
   Se vattenfall sid 17: https://corporate.vattenfall.com/…/livscykelanalys.pdf

   Fråga till MP vilket kraftslag har den högsta CO2 belastningen, den lägsta belastningen. Vilket kraftslag är säkrast att satsa på för att inte överstiga 2,5°.

   Gilla

  • Ove Gran skriver:

   MP är plågsamt provinsiella; Självgoda Sverige skall bli ett föredöme för hela mänskligheten och miljöpartiet inbillar sig att alla världens länder storögt blickar mot MP.s miljöpolitik; en politik som till stora delar består i plakatpolitik och åtgärder med marginell miljönytta. MP var som bekant emot EU-inträdet. Strax efter dagis-Fridolins desperata utspel mot plastbestick och plastpåsar meddelades det från EU att man avsåg vidta miljöåtgärder i frågan på EU-nivå.
   Effekten av en reglering avseende 300 miljoner invånare torde överstiga miljöeffekten för provinsiella miljöpartiets korståg mot plastbestick i Sverige (10 miljoner invånare). Miljöpartiet gjorde således ett praktfullt självmål i frågan, men fick som vanligt i Almedalen inga kritiska frågor av statstelevisionen avseende miljöpartiets inskränkta miljöpolitik – provinsiell, teknik- och utvecklingsfientlig. Miljöpartiet lyckas dessutom förena förvirrad tillväxtkritik med att vara
   alla goda välfärdsgåvors givare.

   Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Jo, det gör jag också, men tyvärr emanerar det från krafter vi än så länge inte kan kontrollera, såsom solfläcksaktiviteten.

   Om du kan åstadkomma något där så…

   Gilla

 2. Lilla fröken PK skriver:

  PS. Jag kollade på sajten Ratsit och visst äger hon och sambon sex ”fordon”, men av dessa är bara två bilar, en personbil och en lastbil. Resten är två släpvagnar och två mopeder. Dock kvarstår naturligtvis kritiken att hon inte lever som hon lär.
  Enligt Ratsit äger hon och sambon:
  Släpvagn 1977
  QINGQI Moped 2004
  KABE Släpvagn 2006
  ÖVRIGA Moped 2011
  VOLKSWAGEN Personbil 2009
  FORD Lastbil 2005

  Gillad av 3 personer

 3. Petrus skriver:

  Lysande. Omar borde vara Jimmie Åkessons talskrivare. Eller författa texter i hushållsutskick.

  I och för sig ogillar väl jag onödig konfrontation med islam och muslimer. Jag vill att muslimerna skall slå ihjäl liberaler i stället för mig, typ, medan liberalerna hyser motsatt förhoppning och därför importerat muslimerna (ungefär som när västvärlden bussade muslimska fundamentalister på Assad i Syrien). Jag hoppas alltså i stället på fall på eget grepp för liberaler och andra som importerat muslimerna. Men i just Isabella Lövin-sammanhanget och nånannismen-sammanhanget var det här klockrent:

  ”Men vill Lövin höra Allahu akbar ropas ut i sin egen villaidyll? Kanske kommer hon då skylla på att maken blir störd i sitt skapande. Hans känsliga musa kanske springer iväg och gömmer sig vid oväsendet. Den föredrar Chopin. För oss andra som inte gör något vettigt piffar det bara upp med ett rejält Allahu akbar i gryningen.”

  Gillad av 4 personer

 4. Östrahult skriver:

  Jo dubbelmoralen sticker i ögonen, det är vi som vet bäst som hutar åt andra men har andra regler för sig själva. Personligen har jag svårt för politiker som skambelägger folks flygande men som själva åker privatjet. Det var likadant med Romson som hade förbjuden bottenfärg på sin båt.

  Ett exempel som jag grunnat lite på senaste dagarna: Vänstergänget går gärna omkring och skriker ”inga rasister på våra gator”. Jag funderar på vad menar de med ”våra gator”? Innebär det att de anser att mark och byggnader i Sverige ägs och kontrolleras av dessa demonstranter? I så fall innebär det att de anser att de rättmätiga ägarna inte har rätt till sin mark och sina byggnader. De anser däremot att personer utan bakgrund i Sverige har rätt till mark och byggnader (och mycket annat) i Sverige. Är inte detta i så fall en gigantisk diskriminering av Sveriges urbefolkning?

  Gillad av 16 personer

 5. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det gäller att skilja agnarna från vetet och sålla bort de Fariséer och skrymtare som är till skada för den svenska demokratin.
  Politiker som säger en sak och agerar tvärtemot borde tappa all sin trovärdighet.

  Gillad av 6 personer

 6. Rikard skriver:

  Hej.

  Lövin bor på natursköna Värmdö, ett stenkast från Stockholms innerskärgård – ja rentav en del av denna.

  Hon skulle kunna bo i Orminge i en lägenhet, och ta bussen till jobbet.

  Hon skulle kunna bo i hyreslägenhet/bostadsrätt mitt i Fisksätra, och åka med Saltsjöbanan till Slussen för att därifrån gå till sin arbetsplats, eller ta T-bana en station – tidsmässigt går det i princip på ett ut.

  Hennes man kan hyra in sig i ett företagshotell för sin verksamhet. Då kan han arbeta på en plats med ventilation och avlopp anpassad för ljud, damm och farliga vätskor.

  De skulle kunna avveckla det ena bolaget, det som står i hennes namn – vad för slags verksamhet har hon tid med som enmansföretagare när hon jobbar som både språkrör och minister?

  Lövin och hennes man väljer att göra annorlunda, och jag missunnar dem inte detta.

  Vad som får mig att förakta dem är att de vill förmena oss andra dessa valmöjligheter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 15 personer

 7. Kent Forssgren skriver:

  Om Isabella Lövin får bestämma – skall Svenska folket inte få köra fordon som använder, så kallade, fossila bränslen: bensin, diesel eller gas. (Fossilt ursprung – är en av MP´s lögner. Bränslena råkar vara av abiotiskt ursprung! Googla den som vill veta mer om detta.)

  Om Isabella Lövin får bestämma – skall Sverige bli självförsörjande på livsmedel.

  Om Isabella Lövin får bestämma – skall Sveriges bönder sluta att använda traktorer på sina åkrar. De livsmedel bönderna själva inte äter upp, skall de inte få lasta upp på lastbilar, för transport till större samhällens hungriga människor.

  Isabella Lövin kan ingenting om vårt eget lands utveckling, från ett fattigt land, där befolkningen på grund av svält fick fly landet.
  Jag föreslår att Isabella Lövin lär sig lite svensk och internationell historia, till exempel genom att läsa Vilhelm Mobergs bok Utvandrarna.

  Du Isabella Lövin, utan dieseln till böndernas traktorer och lastbilar hade vi inte haft det välstånd i Sverige, vilket ni i MP nu lägger ner all er kraft på att rasera.

  Och du Isabella Lövin, klimatet på jorden styrs, helt egenmäktigt, av krafter utifrån det vida Universum.
  Dessa krafter har skapat jorden – och alla levande varelser här.
  Men ibland tycks det som att skapelsen har misslyckats!

  Gillad av 2 personer

  • Kent Forssgren skriver:

   Ett litet tillägg om hur koldioxiden kan påverka människorna.
   Koldioxiden saknar betydelse för jordens klimat, men dess varierande halt i luft och vatten, är till mindre del en konsekvens av ett variabelt klimat.

   Den största orsaken till att den lilla molekylen varierar i antal i luft och vatten är jordens geologiska utveckling.
   Jordens innandöme producerar gasen koldioxid, inte räkningsbar i antal molekyler, utan i antal ton!
   Vid tiden för bildandet av biologiskt liv på vår jord, beräknas halten av koldioxidmolekyler i luften varit i storleksordningen 90%. Och, i dag försvinnande 0,004%.

   Men, gasen koldioxid kan vara farlig för människor.
   Om detta kan man läsa i en grundläggande lärobok om geologi: En Gyllene Bok om Geologi, skriven år 1960. (15 år före klimatlarmets påhittande)

   Här kan man läsa följande om vad som kan ske vid vulkaners utbrott:
   ”Koldioxid kan strömma nerför bergssluttningarna till nedanför liggande boplatser och kväva invånarna,
   vilket skedde under det stora vulkanutbrottet 879 efter Kristus.”

   Gilla

 8. Jvk skriver:

  Det är häpnadsväckande verkligen, 6 bilar.. symboliken är perfekt. Man borde skratta om det inte var så att Löfvin och Löfven och Lööf är orsak till annat än koldioxidhyckleri, nämligen tusentals och åter tusentals våldtagna. De har orsakat så mycket ont att tusen dödsstraff för dem inte är nog. Ondskan i vad de är skyldiga till är så gigantisk att ingen ser den, det är en elefant i rummet som är så stor så att vi bara ser elefantens fötter, vi är som myran som elefanten sket på som ålade sig ut och sa:

  -fy fan, mitt i ögat också

  Gillad av 10 personer

 9. Margareta skriver:

  Kattstackaren som låg och sov i godan ro vaknade till när ett böneutrop hårdes i bakgrunden av ett radioinslag. Märkbart orolig och uppenbart inte helt tillfreds med ljudet. Nej, tacka vet jag fågelkvitter, då blir livet intressant! Hälsar Tusse.

  Gillad av 4 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Sommaren är förvisso varm och torr men hittills inte värre än somrarna 1901,1918 eller 1959. Den sista sommaren fick heta ”lång och torr” precis som man tidigare kallade statsminister Tage Erlander ända tills han i Hylands hörna berättade om den skjutglade värmlandsprästen med slutklämmen

  ”Gôbber och käringa huk er i bänkera, för nu ladder han um”

  På detta vis blev Tage Erlander Tage med hela nationen och det kanske vore något för Löfvén att ta efter och på så vis återlämna ett ljust minne som kanske inte kunde skratta åt( för då skulle man säkert stämmas för hets mot folkgrupp) men i alla fall kosta på sig ett litet försynt småleende.

  Gillad av 1 person

 11. Hovs_hällar skriver:

  Oavsett om det finns något ”klimathot”, så har det knappast någon betydelse vad vi gör i Sverige. I global skala är Sveriges utsläpp av koldioxid försvinnande små.

  Dessa vidriga skrymtare som gör karriär på att skrämma upp oss andra, är bara patetiska.

  De försöker införa meningslösa symbolåtgärder som bara stör våra samhällsfunktioner, för att försöka framstå som ”handlingskraftiga”.

  Det verkliga globala hotet är överbefolkningen — och det skulle vi åtminstone kunna påverka i Sverige genom att INTE släppa in miljontals individer från främmande kulturer med extremt hög nativitet!

  HELA Sveriges folkökning de senaste decennierna beror på asylinvandringen — och detta applåderas av samma politiker som ojar sig över ”klimathotet”.

  Själv anser jag alltsammans vara ett galopperande vansinne.

  Gillad av 9 personer

  • Britt skriver:

   Bra talat. Tyvärr har vi svårt att stävja överbefolkningen i Afrika, men det vi KAN göra i Sverige är att ta bort barnbidragen efter t ex tredje barnet. Och bort med flerbarnstilläggen!

   Gillad av 5 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Hög tid att sluta uppmuntra importerade äggkläckningsmaskiner!

    Slopa barnbidraget helt efter tredje, inga ytterligare tillägg!

    Förnuftigtvis räknat PER MAN)

    Gillad av 2 personer

   • Margareta skriver:

    Barnbegränsning globalt borde vara prio ett när det gäller att minska människans effekter på klotet. Ju färre människor desto mindre arealer krävs för att producera mat t.ex. Barnbegränsningen diskuterades på 1960-talet men har sedan tystnat.
    Jag är helt för en minskning av barnbidraget, exempelvis efter tredje barnet. Ingen skall kunna försörja sig på barnafödande som nu är fallet i Sverige.
    Sedan undrar jag hur stor befolkning ett land som Sverige egentligen skulle kunna föda vid ett krig eller kristillstånd? Kanske var 6-7 miljoner max. Under 2dra världskriget fungerade detta, mycket tack vare att befolkningen fortfarande till stor del kunde förlita sig på självhushåll av hävd och vana. Man hade hästar i jordbruket, vilka gick på hö och inte på bensin samt levererade gödsel.
    En avspärrning av landet skulle innebära många uppoffringar och för den yngre generationen av mycket ovant slag. Många grupper skulle säkert inte acceptera restriktionerna och våldsamheter och till och med ett eller flera inbördeskrig till följd.
    MSB riktar in sig på ett enat Sverige vid en kris, jag befarar eller räknar kallt med något helt annat.

    Gillad av 6 personer

   • Hans Jonsson skriver:

    ” Ingen skall kunna försörja sig på barnafödande som nu är fallet i Sverige”
    Ja att stoppa det vore en nåd att stilla bedja om.

    Gillad av 2 personer

 12. oppti skriver:

  Klimathotet är här och nu-säger Isabella L.
  Tidigare var det där nu är det här.
  Ett hot som ger oss torka och mer nederbörd, värme och kallare väder.
  Mer eller mindre is i Arktis.
  Ett hot som kan dyka upp som väder var helst du befinner dig.
  Lite som Röda Nejlikan!

  Men äter vi mindre kött så blir vädret normalt-ungefär som förra sommaren!

  Gilla

 13. Mikael Steinwall skriver:

  När flyttlasset gick för Stefan Löfven, 2014, fick han frågan om han kunde tänka sig att flytta till Tensta, i en DN-intervju. Ja, varför inte, svarade Löfven. Någon som sett honom i Tensta?

  Gillad av 4 personer

 14. Lars Bernhoff skriver:

  Det är lätt att kritisera miljöpartister för ett antal saker de hävdade före valet och fick krypa till korset när de fick bli del av verkligheten som regeringsparti. Att beskatta allt som har med dålig miljö att göra är svårt och det finns berättigad kritik att MP beskattar ägande istället för utsläpp som är det avgörande. Många miljöskatter missar målet enligt denna artikel: https://www.expressen.se/nyheter/romsons-miss–inget-kryphal-for-bottenfarg/https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/miljo-energi-klimat/miljoskatter-missar-malet_713308.html
  Tycker det är olyckligt att Omar använder Lövins, journalistiskt påtvingade uttalande av lågt verkligt intresse, om sin makes lastbil (SVTs försök att hitta en blotta på en detalj) som ingång till förmodade ställningstagande inom invandringsämnet. Lövins svar om lastbilen modell 2005, då dieselbilar var bästa miljöval och med få årsmil, känns inte helt motiverat som ursäkt att lyfta fram antaganden om vad Lövin förmodas göra inom invandringsfrågor.
  Kritiken mot en MP minister var desto mer befogad när Åsa Romson visade sig använda giftig bottenfärg när reglerna solklart förbjöd detta. Det agerande ligger närmare nånannanismen,
  Ämnet nånannanismen är ett stort och ett omfattande problem. Det finns säkert fler verkliga fall än att lyfta in förmodade fall inom MP och Lövins ansvarsområden.
  Makens bil är för bra att skrota. För mig är det bättre att en person med lite utnyttjande fortsätter att äga en dieselbil än någon som har normal användning på ca 1000 mil per år.
  Jag ser fram mot nya artiklar från Omar som analyserar andra ämnen med normal skärpa och hög relevans.

  Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   En liten detalj bara: Lövin ljög ang. körsträcka, bilen går 1100 mil per år enl. noteringar vid besiktning.
   Det finns definitivt värre saker att angripa vad gäller både MP:s och andras politik på de flesta områden, men HYCKLERIET…
   Jag tycker absolut att man kan peka på detta hyckleri.

   Gillad av 2 personer

 15. Glen Lester skriver:

  Miljömupparnas undergångsteorier liknar mer och mer Jehovas Vittnens dito. Lika toppstyrt och absoluta förbud mot att medlemmarna resonerar och tänker själva. Nej, precis som i Jehovas Vittnen så ska medlemmarna inte ha några föreställningat om verkligheten som inte kommer från miljötopparna.

  Man kan ju undra om de organiserar sig miljöpartisterna. Jehovas Vittnen bygger ju bunkrar för att ta sig igenom Armageddon, och, som det utvalda folket stiga rätt in i Paradiset när stormen bedarrat.

  Jehovas Vittnen är lite som muhammedanerna, de tror inte på treenigheten och säger att Jesus är en profet. Det har ingen kristen vågat säga sedan år 325 e.kr. Hade inte upplysningen kommit så hade vi väl fortfarande steglat dem än i dag.

  Den andliga närheten mellan Jehovas Vittnen och Miljöpartister kan mycket väl reslutera i att miljöpartisterna försvarar islamistiska potentiellt terroristiska muhammedaner, och därmed har lätt att relativisera alla mord de begår. Ocj, naturligtvis, därmed bistå den klanislamistiska terroriströrelsen här, till och med ända upp i regeringsnivå.

  Själv säger jag ”Hellre ryss än muslim”. Jag hoppas ryssarna hjälper oss mot muhammedanerna om det blir krig här.

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Så lätt att instämma!
   Ryska är ett VACKERT SPRÅK…
   Arabiska snarare ett L- -E)
   Ryskorna är dessutom vackrare!

   Gilla

 16. Erik2 skriver:

  När det gäller miljön är det till sist några saker som förundrar mig. Varför är det t ex så svårt att se skillnaden mellan väder och klimat? Se t ex årsmedeltemperaturen från Uppsala och 1700-talet till nu. Så stabilt, med viss ökning på ca 0.5 till 1 grad. Vilket alla är överens om. Vem tänker sig att den 7 maj genom alla dessa år haft samma väder? Ändå drar man våldsamma slutsatser på slumpmässiga variationer på daglig basis. För mig är det uppenbart att man måste följa ett väderskeende uppåt 1000 år innan man kan säga något om klimatet. En annan sak är varför just dessa medelvärden från 1960-1990 ska anses normala när man vet att väder och klimat genom årmiljonerna sett mycket annorlunda ut? Utan antropocene påverkan. Och ytterligare en fundering, finns det verkligen någon som tror att oljerika stater kommer att avstå från att ta upp en enda droppe olja bara för att vi gör det omöjligt att använda oljan i vårt samhälle?

  Gillad av 1 person

 17. Hans Jonsson skriver:

  Bravissimo!
  Den gode Omar är på hugget, vilda swingar, härliga swingar!
  Huka dej Fru Lövin för jag tror att han nu ladder om.
  Hatten av för den gode Omar för så skall det låta.
  Se bara till att inte den gode Omar släpper pennan och får en yxa I handen i stället, för då xxxxx.

  Gilla

 18. K. Ulvert skriver:

  Hela historien med bottenfärger, flyg mellan Bromma och Arlanda, rykande dieslbilar visar tydligt att klimatkatastrofen bara är en affärsidé för Miljöpartiet. Något att hänga upp sin verksamhet på.
  Privat tror varken de eller vi på sagorna.

  Gillad av 1 person

 19. fabricerad skriver:

  Utgångspunkten i Mps dravel är hela tiden ”våra barnbarn” vilket förstås betyder att de håller människan i centrum och att alla miljöåtgärder ska göras för människans skull.

  Nu förhåller sig dock verkligheten som sådan att vegetationen på planeten gillar koldioxid. Faktum är att ju mer koldioxid desto mer grönska och växtlighet. Något som faktiskt kan ses nu. Exempelvis återhämtar Europas skogar sig i ganska god takt (givetvis i samspel med att vi inte hugger ner lika mycket nu). Mer grönska ger mer mat åt herbivorerna som i sin tur leder till mer mat åt karnivorerna. Faktum är att de enda som påverkas av utsläppen av koldioxid är människan. Till detta finns två primära orsaker; människan tycker om att bygga sina städer vid kusten och hon tycker om att rubba naturens gång. En ökad havsnivå påverkar förstås fastighetsvärdena i kuststäder negativt och tvingar folk att flytta. Vilket egentligen bara är ett kortsiktigt problem. Att däremot rubba naturens gång och upprätthålla en befolkning på 7.5 miljarder människor (och ökande) är en långsiktig ”utmaning”utan like för vår planet.

  Naturen klarar sig gott utan människan och således borde vi inte bry oss om ifall människan går under. Vi är obetydliga i ett större perspektiv. Kör på!

  Gillad av 1 person

 20. lookslikeanangel skriver:

  Livet på landet

  Frigående höns
  (Hens gone wild…!)

  Höll på att köra på grannens frigående höns. Dom är ute och flaxar hej vilt
  som ja vadå – jo, en äkta miljöpartist! Tyvärr var det inte tuppen. Då hade
  jag tagit fram en flaska vin. Hemsk “karlslok” till att gala på mornarna
  (A girl needs her beauty sleep). Väckarklockan är nästan mer human.

  Uppriktigt sagt tycker jag att hönorna inte är så impade av den tuppen.
  Kanske därför dom rymmer?!

  Sommarhälsningar från er egen “Urban chick”!

  Gilla

 21. Vax skriver:

  O.T.
  Dödssiffran för kristna har stigit till över 6 000 sedan början av 2018.

  ”Islamisterna i norra Nigeria verkar fast beslutna att förvandla Nigeria till ett islamiskt sultanat och ersätta liberal demokrati med sharia som den nationella ideologin. Målet är så klart att undantränga grundlagen med sharia som utgångspunkt för lagen.” – National Christian Elders Forum, en gren av det kristna förbundet i Nigeria.

  Den nigerianska regeringen och det internationella samhället har dock inte gjort mycket för att hantera situationen.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/12690/nigeria-folkmordet-kristna

  Bristen på deltagande är inte överraskande: vem har hört PK erkänna den intoleranta ideologin som ligger bakom jihad.

  Gillad av 1 person

 22. Anders skriver:

  Tror iofs att msm försöker att flytta fokus till miljön för att rädda miljöpartiet och stoppa väljarflykten till SD, kan även iaktta att flygbesprutning har förekommit över Västsverige hela våren och sommaren vilket mörkats av luftfartsverket. I Värdlandsavtalet med Nato ingår Geoingeneering (chemtrails) för att kunna påverka vädret vid en konflikt med Ryssland. Sverige tillåter Natoplan att flyga över svenskt luftrum och spraya aerosoler innehållande alluminium, barium och andra cancerframkallande ämnen, syns tydligt att det inte är vanliga kondensstrimmor när molnen breder ut sig och bildar molnstråk som täcker himlen och skymmer solen i timmar. Detta kan även ha bidragit till den långa torkan som nu drabbar landet.
  http://globalskywatch.com/chemtrails/ubbthreads.php

  Gillad av 1 person

  • observatör skriver:

   Det är snarast SD som är det verkliga miljöpartiet, då man vill stoppa invandringen och i stället hjälpa drabbade invånare på plats i sina hemländer – därigenom minskar man utsläpp av växthusgaser eftersom det inte krävs så mycket energi i dessa ofta varma, ibland tropiska länder jämfört med att släpa hit s.k. flyktingar till Sverige med sitt kalla klimat med stort behov energi för uppvärmning av hus, vinterväghållning etc., medförande höga utsläpp av växthusgaser.
   ”Center for Immigration Studies” i USA visade redan 2008 att immigranter i USA hade 4 gånger så höga koldioxidutsläpp jämfört med vad de hade i sina forna hemländer.
   Liknande har också påpekats av den s,k, ÖMSA-studien vid Göteborgs universitet (av professorerna Götmark och Cafaro) och av EcoPop-rörelsen i Schweiz.

   Gilla

 23. Glen Lester skriver:

  Det här börjar bli kul.

  Naturligtvis behöver vi klimatomsvängningar för att värden ska utvecklas, annars hade skänelänningan fortfarande varit danskar och, kanske tillochmed, livegna än i dag.

  Det jag vill säga är att det har alltid funnits alarmister av alla de slag. Mellan Jehovs Vittnen och Miljöpartiet är det ju bara nyanser, iallafal inget vetenskapligt.

  Samtidigt gäller det ju att förhälla sig någotsånär distant till övergående processer. Miljöalarmismen är en av de senaste, socialismen är lite segare. Vi måste göra upp med alla ideologiska påhitt, även om vi har tillochmed gåt i fållan ett tag, tills man insåg att verklighetsbeskrivningen inte stämde mot verkligheten. Jag tycker det är förvånande, och lät mig luras av när borgarna pratade ideologi. Jag hade varit utomlands under många år, men ingen pratade om ideologi utan att bli utskrattad.

  Så kom jag tillbaka till Svrige, och här påratade borgarna om svensk ideologi, ända upp i liberteriankretsarna. Nä, jag läste aldrig de förliberterianska svenska högerideologernas alster. Jag bläddrade bara.

  I Sverige tycks man tro att man är världens centrum, enligt sjuklöverpartiadelssystemets regim. En nationalist förstår att man inte är det. Däremot förstår en nationalist att det behövs en viss minimal ordning för att de som betalar det sociala kontraktet inte tycker att de kunde göra det bättre själva.

  forts. följ.

  Gilla

 24. Glen Lester skriver:

  Vad de som hittills har haft makten har åstadkommit är inget att skryta med. Snacket om proffesionalism är ovärdigt från dem som misslyckats totalt redan (modraterna ;-). they are mod rate)trying to acces each paradigm)).

  Nationalismen är inte internationell ideologi som är lyckan för alla på planeten. Avarter har alla filosofiskam föreställningar. Nationaloister har nazismen och socialister har Pol Pot, medmera, medmera. Vi behöver alla, oberoende av excesserna, kunna komma överens om det minst plågsamma för dem som betalar kalaset. Det är alltså inte det internationella kapitelet som betalar i en enskild nation, de exploaterar det som finns att exploatera, helt utan ideologi.

  Nationalismen är en filosofi. En filosofi är inte nödvändigtvis reducerad till en ideologi. Tänk på det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.