Domprosten som inte hängt med

Mohamed Omar

Det har länge varit känt att Svenska kyrkan är vänstervriden organisation som sätter vänsterpolitisk aktivism före evangeliet och klassisk kristendom. Förra året kom Johan Sundeens avhandling 68-kyrkan som berättade om hur vänstern tog över kyrkan.

På Almedalen fick vi se denna 68-kyrka in action. Den borgerlige debattören Thomas Gür, en vänlig och lärd man, hade kallat till en pop up-seminarium om integration utanför Visby domkyrka. Mötet föll dock inte kyrkans domprost Mats Hermansson i smaken. Han lät därför ringa i klockorna för att sabotera mötet.

”Det var ett otrevligt och konfrontativt budskap”, förklarar Hermansson. ”Vi diskuterade vad vi skulle göra, och vår första åtgärd var att ringa polisen. Sedan bedömde vi att det var fara å färde. Så ringde han i stället i kyrkklockorna i Visby domkyrka, mitt under Almedalsveckan”

Pop up-seminariet hade titeln ”9,5 teser om integrationen – så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”. Budskapet var att vi behöver överge den havererade mångkulturalismen för en assimilationspolitik. Svensk kultur är det sammanhållande kittet.

Gür och mötesdeltagarna undrade förstås vad som pågick. Varför dånar klockorna? Man frågade domprosten som svarade att han ringde för att varna för ”fara å färde”, sen smet han iväg för att slippa förklara vad han menade. Själv påstod han att han fick ”knuffa sig fri”, men det är ren lögn. Händelsen filmades.

”Vi önskar inte politiska möten på kyrkans mark. Jag ville ha polisens assistans för att komma fram till hur vi skulle göra nu. Men vi fick inte tag i någon polis”, säger Hermansson.

Vad angår det polisen om medborgare håller möten för att diskutera politik? Har domprosten glömt att vi lever i en demokrati? Inte heller stämmer det att han inte önskar ha politiska möten på kyrkans mark, för inne i kyrkan får företrädare för två vänsterpartier prata: Rosanna Dinamarca från Vänsterpartiet och Annie Lööf från Centerpartiet.

Efter att ha fått kritik för sitt drastiska tilltag har Hermansson ångrat sig. Att ringa i klockorna var ”överilat”, menar han. Jag tror att domprosten inte har hängt med riktigt. Jag tror att han väntade sig applåder för sin heroiska kamp mot ”mörka krafter”. Men tiderna har förändrats. Idag är det många som känner sig mer hotade av de mörka krafter som Svenska kyrkan gullar med: islamisterna.

Mot dem tar 68-kyrkan ingen kamp. För att varna för dem ringer man inte i några klockor. I stället växer sig islamisterna starkare i Sverige för varje dag som går som en följd av den ansvarslösa invandringskritik som Svenska kyrkan stödjer. Ja, ärkebiskop Antje Jackelén har i kollegial anda undertecknat en artikel tillsammans med en av Muslimska Brödraskapets ledare i Sverige, Mahmoud Khalfi. Samme islamistledare har också fått förkunna Koranen i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

Här passar det att citera ur Matteusevangeliet: ”I blinde ledare, som silen bort myggan och sväljen kamelen!”

Man är inte lika snäll mot sina kristna bröder och systrar som hellre låter sig ledas av klassisk kristendom än 68-vänsterism. Man kan till exempel läsa den självbiografiska boken Konsten att överleva Svenska kyrkan som kom ut i år. Där berättar prästen Helena Edlund om hur hon blev bannlyst och utkastad för att hon kritiserat islamisk fundamentalism och mångkulturalism och därmed brutit mot den heliga Vänstergrunden. Hon skriver:

”Det var både sorgligt och smärtsamt att tvingas inse att det inte fanns någon plats för mig inom Svenska kyrkan – en organisation som ständigt signalerar hur alla, oavsett bakgrund och tidigare försyndelser, var välkomna. Men den välkomnande famnen var inget mer än en vacker kuliss. Kyrkans gemenskap var inte öppen för alla, och absolut inte för mig. Efter tolv års tjänst var jag belagd med ett outtalat men högst påtagligt yrkesförbud och minst en biskop hade aktivt hjälpt min arbetsgivare att bryta mot lagen och sparka mig ur Svenska kyrkan.”

När moskén i Växjö ansökte om att få ha böneutrop välkomnades detta av biskopen i staden. Och när moskén fick som den ville, blev biskopen nöjd. Vi ser alltså ett kyrkoetablissemang som inte lyfter ett finger för att rädda kyrkan ur sin kris, inte har någon lust att missionera, men som samtidigt främjar islams expansion.

Kanske minns ni Yasri Khan? Miljöpartistisk toppolitiker och ledare för den skattefinansierade organisationen Svenska Muslimer För Fred och Rättvisa. Han fick avgå från MP sedan det avslöjades att han inte ville ta kvinnor i hand. Yasri är ett fan av Turkiets islamistiske president Erdogan.

I ett seminarium på S:ta Katharinastiftelsen den 25 februari 2015 kunde Yasri inte ge ett rakt och tydligt svar på frågan om det är rätt eller fel av den saudiska regimen att avrätta ateistiska bloggare.

Denne Yasri befann sig i år med en grupp andra aktivister på Visby domkyrkas mark för att förrätta islamisk bön. Hermansson hade inget att invända mot detta. Klockorna var tysta.

Samma kyrka som gläds åt att muslimer får ropa ut Allahu akbar på 110db kan inte tolerera att fredliga medborgare för lågmälda samtal om politik på kyrkbacken. Men Hermansson och hans gelikar har blivit akterseglade. Han står där slokörad och förvirrad. Året är inte längre 68.

79 reaktioner på ”Domprosten som inte hängt med

   • Anna Lindén skriver:

    Nej, det är vi inte alla, även om vissa kollektivister inbillar sig det. Hermansson vanhedrar sitt ämbete och borde få ett kännbart straff för det.

    Gillad av 9 personer

   • jvk skriver:

    Tja, kan ni inte skapa en lista då med präster som inte är landsförrädare och var de verkar? Jag hade gärna låtit mina barn ta del av det kristna kulturarvet men inte till priset av att få vänsterns utopier nerkörda i halsen.

    Gillad av 7 personer

   • Anna Lindén skriver:

    Vänsterns utopier får nog barnen sig, tyvärr, till livs genom att gå i vanlig svensk skola. Då är kristna skolor som LM Engströms gymnasium, med prästen Fredrik Sidenvall som rektor, betydligt mer PK-befriade.

    Gilla

 1. heraldikern skriver:

  Bland det värsta som kan hända är ju när sådant som de svagaste i samhället stödjer sig på, spårar ur och bryter mot lagar och dessutom står och ljuger folk rätt upp i ansiktet. Hur kan Svenska Kyrkan ha mage till detta agerande!

  Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Måste väl bero på att man numera leds av ett ”Ärkenöt”…

   En Muslimsk Femtekolonnare, aningslöst importerad från DDR!

   Har man inte lyckas tränga djupare in i Islams innersta väsen,
   efter fyra års Koranstudier i Egypten,
   (ställde vi upp med studiemedel kan man undra)
   då saknas väl logik och insikt, någonstans…

   Att kalla sig Kristen, är väl minst sagt förmätet?

   UT.

   Gillad av 12 personer

   • Magnus Rosensparr skriver:

    Antje Jackeléns motto är ”Gud är större”. Antingen syftar hon bara på en översättning av Allahu akbar eller så menar hon att det bara finns en som är större än Antje Jackelén. Det är lika illa vilket som.

    Gillad av 8 personer

   • Anna Lindén skriver:

    ÄB Antje Jackeléns valspråk syftar enligt uppgift på bibelordet ”Gud är större än vårt hjärta och förstår allt” (1 Joh 3:20). Att det stympats till att bli identiskt med ”Allahu akbar” är sannolikt ingen tillfällighet.

    Gillad av 6 personer

  • Sune Mangs skriver:

   Huruvida alla präster inom Svenska Kyrkan är stöpta i samma form eller inte är fullständigt ointressant, det är dock mer än övertydligt att den Svenska Kyrkans ledning länge har arbetat med den föresatsen. Kyrkokansliets ängsligt politiska tolkning och reaktion på ”Mitt kors” är symptomatiskt för hur ”oliktänkande” behandlas inom ”gemenskapen”; samma kyrka som med sedvanlig självgodhet berömmer sig för ekumenisk vidsynthet är dogmatisk internt. Hermansson har föga förvånande, stilenligt och enligt svenska kyrkans tradition, ett synnerligen bristfälligt ledarskap bakom sig med vidhängande sjukskrivningar och hög personalomsättning. Domproster av Hermanssons kaliber driver den psykosociala arbetsmiljön likt vänstersekter på 70-talet. Hermansson har givit dårskapen ett ansikte, men eftersom han tillhör de rättänkandes skara kommer konsekvenserna utebli.
   Att Hermansson i sin praktik vanhelgat kyrkan och använt klockringningen för att störa ut ett fullt legitimt demokratiskt möte likt vänster- och högerextremister plägar göra är fullständigt vidrigt. Formellt må han fortsatt vara domprost men reellt har han förbrukat all trovärdighet och förvandlat sitt ämbetstecken till ett skämt.

   Gillad av 7 personer

 2. Erling skriver:

  Tragisk utveckling både i kyrka och samhälle.

  När det gäller den förstnämnda går tankarna tveklöst till versen om `falska
  profeter´och sen: av deras frukt ska ni känna dem. Inte hämtar man väl
  vindruvor från törnen, eller fikon från tistlar´.

  De höga prelaterna i kyrkohierarkin må förneka sin faiblesse för vänster och islam hur mycket man vill. De må se hur allvarliga och seriösa ut som helst. De kan dra
  på sig vilken utstyrsel som helst.

  Det hjälper föga!

  Vi är inte korkade! Vill vi ha vindruvor eller fikon går vi knappast till törnen
  eller tistlar!

  Martin Luther beundras. Det lär vara dags för en reformation av Svenska Kyrkan!

  Undrar om en dylik skulle bli lika populär?

  Gillad av 4 personer

 3. Aurora skriver:

  Tveksam om akterseglad och slokörad. Denne ’domprost’ (notera) är ett bra exempel på svenska kyrkans politiska identitet. Jackelen skrev bara att kyrkoringningen var överilad. Inget avståndstagande som sådant. Vänsterkyrkan har ringt tidigare i politiskt syfte. Det är inte dens roll, idag. Jo, kykan ringde ’fara å färde’ förr; i en tid när motsvarande kommunala funktion saknades. Dagrns svenska kyrka är en betydande kugge i det janusansikte som svensk politik utgör. Med ett agerande som för tankarna till antikrist snarare än kristendom. Men det är domprostens låga nivå av lögnaktighet och fega bortförklarande försvar som äcklar mest.

  Gillad av 10 personer

 4. MartinA skriver:

  Gûr är inte svensk. Så det är förbannat magstarkt hur han står och propagerar för att vi svenskar skall assmilieras och integreras bort från världen. För alltid.

  Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Jag vet inte om han hetsat på massinvandringen faktiskt. Men se min andra kommentar om Kurdistan, den illustrerar exakt hur det här ser ut för mig.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    @Hovs Hällar: Thomas Gür är förstås i första hand inte intresserad av något annat än sin egen talking head-karriär. Det är ett jobb som måste göras, annars kommer ingen mat på bordet. En politisk broiler. I andra hand leder den politik som Gür förespråkar just till massinvandring och folkmord på Sverige och svenskarna. Han säger det inte rakt ut, men han sätter sådana axiomatiska begränsningar på diskussionen att inget annat kan bli resultatet. Oavsett om de axiomatiska begränsningarna ursprungligen var till för att förhärliga och försälja hans person. Han liknar Mitt Romney eller någon annan republikan som ser det som sin plikt att förlora alla politiska strider med sin inbillade äwa i behåll. En inbiten nevertrumper. En Neville Chamberlain, en Theresa May. En appeaser. En Carl Olof Cronstedt. En fegis.

    Gillad av 4 personer

   • Listan skriver:

    Gür har varit ångt mer insatt än andra mycket länge, utan att höja rösten för ett stopp förrän i 11 timmen och nu pratar han om assimilation när det alldeles uppenbart är försent, det är infantilt att tala om assimilering nu, det är som om man i USA nu skulle börja säga att svarta skall bli vita, dvs omöjligt, därmed en massinvandringsförespråkare i mina ögon, i gott sällskap med nästan alla offentliga svenskar förstås.

    Gillad av 5 personer

   • Cumhurs list skriver:

    Jag håller också med Martina, Cumhur ”Thomas” Gür är en varg i fårakläder, helt i klass med Mehmet Kaplan och Gustav Fridolin – de ger mig kalla kårar. Men som i så många andra frågor handlar det om ”frejming”, debattklimatet i Sverige är så åt helskotta sinnessjukt att en extremist som Gür låter som en nykter röst för ”den anständiga högern”.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   Alltså, ska jag åka till Turkiet och ställa mig utanför en kurdisk moske och börja prata om hur det är nödvändigt att assimilera bort Kurderna?

   Gillad av 2 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Sa han det i sitt anförande, att det svenska skulle bort?
   Nålsögat idag är inte till himmelriket utan att kunna komma in i den svenska kyrkan utan att ha den riktiga politiska tron som ärkebiskopen förkunnar. De tappade Gud någonstans i -vapenhuset kanske?
   Ärkebiskopen svarade på frågan då man tappade så många medlemmar att det gör ingenting. Mässfall. Ringaren av Hasse Alfredsson . Lyssna och begrunda, pastorn skulle vara så modern.livet är som en påse tomt och innehållslöst om man inte fyller den med något kanske passar i sammanhanget?

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Assimilation betyder att blanda bort oss svenskar. Jämför med Turkiet? Det är precis det här som den kurdiska kampen handlar om. Att få fortsätta vara kurder. Turkiet har försökt assimilera kurderna i 100 år nu.
    Assimilation av miljoner utomeuropeer innebär per definition att vi svenskar upphör att existera.

    Gillad av 2 personer

 5. Elisabeth skriver:

  Så bra att du tar upp det här, Mohamed Omar. Jag visste inte att Dinamarca och Lööf fått prata inne i kyrkan, det gör Hermanssons tilltag ännu mer avskyvärt. Jag känner ett enormt förakt för denne medlöpare och hans medhjälpare. Hermansson använder kyrkan och sin position i politiska syften. Jag tror också att han väntat sig applåder. Han hade troligen hoppats på sin lilla kvart i solen och kanske i TV-soffan. Vem är denne föraktlige man, förklädd till ”präst” ? Han pratade definitivt inte gotländska . En PK-stockholmare ? Kyrkan är helt infiltrerad av liknande personer. Kyrkan är så underminerad och full av sönderfallande tegelstenar att bygget bara väntar på att rasa.

  Gillad av 9 personer

  • Anna Lindén skriver:

   Svenska kyrkans grund är de lokala församlingarna och stiften, som finns spridda över hela landet. Kyrkan faller inte sönder för att några politruker kuppat sig in och erövrat dess toppositioner, även om detta är i allra högsta grad beklagligt.

   Gilla

   • Elisabeth skriver:

    Anna, jag är glad om det finns fler präster som du, som säger ifrån.Du vet säkert mycket bättre än jag hur det ser ut inom kyrkan. Intrycket man får ”utifrån” är annars att med en sådan chef ( Jackelén) och med sådana företrädare ( bl a denne Hermansson och biskopen i Växjö) är kyrkan ett bräckligt bygge. Väldigt många begär ju utträde ur kyrkan. Kyrkans ledning har aldrig tagit klar ställning för förföljda kristna, däremot lägger man sig rätt platt för Islam. Folk ser detta. Varför vara medlem i en organisation som inte står upp för sin kärna ? Jag älskar vår bygds vackra medeltidskyrka och har uppskattat våra äldre präster men det verkar komma en del in i yrket som knappt verkar kristna och som politiserar ämbetet vänsterut. Som ser det som en plattform för andra agendor.

    Gillad av 4 personer

   • Anna Lindén skriver:

    Elisabeth, jag är förstås medveten om de problem du nämner. Dock ser det litet annorlunda ut inifrån än utifrån. Det varierar också mycket mellan de olika stiften – Stockholms och Lunds stift är de minst traditionella – och församlingarna. De präster som förväxlar sina egna vänsterpolitiska åsikter med kyrkans tro har en tydlig dragning till de högre positionerna inom kyrkan. Det är ofta de som syns och hörs. De har liten kontakt med markplanet och lever i utopiernas värld, något de förväxlar med teologisk kompetens.

    Samtidigt finns det många vanliga församlingspräster ute i landet som gör ett gott arbete i vår Herres vingård. Svenska kyrkan är egentligen en ganska lantlig företeelse. Vi finns ju över hela landet och inte bara i de delar av Sverige som media intresserar sig för. Det finns många församlingar som med glädje hade välkomnat Helena Edlund, men hon vill av personliga skäl inte lämna Stockholms stift, som är det mest vänsterpolitiserade stiftet i Sverige.

    Utifrån kan man få intrycket att Svenska kyrkan har en positiv inställning till islam, eftersom många av dess biskopar – i likhet med påve Franciskus – har det, men det är inte den verklighet jag möter ute i församlingarna. Alla som på markplanet har kommit i kontakt med islam vet att det är en religion som kräver ovillkorlig lydnad av människan. Det handlar inte som inom kristendomen om en kärleksfull relation mellan Gud och den enskilda människan, utan om blind lydnad. Skillnaden mellan kristendomen och islam är lika stor som den mellan ett lyckligt äktenskap och ett sm-förhållande.

    Helena Edlund har sagt att Svenska kyrkan är som ett Sverige i miniatyr. Skillnaden inom Svenska kyrkan mellan makteliten och fotfolket är densamma som inom riket i stort. Det innebär inte att vare sig Sverige eller Svenska kyrkan kan reduceras till sin maktelit. Personligen anser jag att både Sverige och Svenska kyrkan är värda att kämpa för.

    Gillad av 2 personer

 6. Elvin skriver:

  Muslimer får däremot vara hur rasistiska de vill mot icke-muslimer sk ”kaffirs”.Religiösa minoriteters rättigheter respekteras inte i muslimska länder, Icke-islamiska grupper har inte rätt att ha egna gudstjänst- eller samlingslokaler. Icke-muslimer får inte vistas annat än på avgränsade platser, och får normalt inte rätt att besöka Mecka eller Medina.

  Frihetsberövanden på religiösa grunder förekommer, bland annat när det gäller kristna gästarbetare som samlas privat för att hålla gudstjänst och bön. Förutom förbudet mot att praktisera eller missionera för andra religioner än islam accepteras inte heller offentliga symboler som har sitt ursprung i andra religioner.Ateism är straffbart med dödsstraff som påföljd. Etc etc….

  Vad är det för drivkraft som gör att kyrkans folk blundar för dessa realiteter?

  Gillad av 6 personer

 7. Fidoli skriver:

  Jag skickade e post till både svenska kyrkan och Visby församling och meddelade vad jag tyckte om hans arroganta handling samt meddelade att det var den avgörande saken för min del att begära utträde ur svenska kyrkan.

  Gillad av 6 personer

  • Anna Lindén skriver:

   Att gå ur Svenska kyrkan är en tandlös protest som bara drabbar din lokalförsamling, alltmedan en politruk som Hermansson sitter i orubbat bo. Då är det betydligt bättre att anmäla Hermansson till domkapitlet.

   Gillad av 2 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Förra året skickade jag in om utträde.Jag fick avslag för att jag hade använt fel blankett. Symboliken är tydlig tycker jag, hade tryckt ut den på nätet men den skulle vara certifierad av kyrkan. Jag använde en från en grupp gå ur svenska kyrkan nu typ

   Gillad av 1 person

 8. Gilbert Andersson skriver:

  Ibland undrar jag om prelaterna i den Svenska? Kyrkan har råkat ut för någon slags orwellsk självmordsdrog!
  Det hela är fullständigt obegripligt. Begär utträde snarast! Då måste kyrkan börja sälja av sina skogstillgångar när medlemsavgifterna sinar. När prelaterna inte får någon lön kanske de vaknar upp från sin villfarelse.

  Gillad av 3 personer

  • Anna Lindén skriver:

   I egenskap av präst i Svenska kyrkan kan jag då svara dig att jag inte är det minsta självmordsbenägen. Detsamma gäller många av mina kollegor, personer som, i likhet med mig, inte på något sätt sympatiserar med Hermansson och hans politiska förvillelser.

   För en kollektivist är det naturligt att straffa hela gruppen ”prelater” för något som en enskild individ inom gruppen gjort. Den som tror på personligt ansvar anmäler istället den felande till domkapitlet.

   Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Då är det ni, det stora kollektivet, som får ta på er jobbet att börja rensa i de egna leden. Vd gör ni åt saken?

    Det är precis samma sak som med islam. Det finns all anledning att tro att en mycket stor majoritet av muslimerna inte skulle protestera om islam blev en religion som de andra; d.v.s. med hela det totalitära, politiska tankegodset utrensat och med en möjlighet för individen att ha ett eget förhållande till guden.

    En sådan operation måste dock ledas från insidan. All kritik som kommer utifrån kan annars enbart betecknas som fiendskap.

    Skillnaden mellan islam och svenska kyrkan är dock att kyrkan inte har några drakoniska straff att hota med. Uteslutnng och stening är trots allt inte riktigt på samma plan.

    Gilla

   • Anna Lindén skriver:

    Svenska kyrkan är ett Sverige i miniatyr. När du säger till mig att jag skall börja ”rensa i leden” är det samma typ av världsfrånvänta resonemang som om jag skulle säga till dig som svensk att börja ”rensa i leden” för att lösa Sveriges problem: ”Kan du inte rensa detta Agiastall ensam, så se till att göra det tillsammans med alla som vill ha en förändring i Sverige!” Det är inte så det går till i verkligheten. En enskild människa kan bara göra sin lilla del för att det skall bli bättre, men den lilla delen är oändligt mycket mer värdefull än kraftlöst gnäll och orealistiska krav på andra.

    Gilla

 9. Listan skriver:

  Vi behöver nya ord, våldsbejakande extremist är en extremist som är för feg för att ta till våld, som NMR, men det finns också våldsutförande extremister som inte gapar ock skriker utan mördar istället.

  Gillad av 3 personer

  • Anna Lindén skriver:

   Det låter som du beklagar att NMR är så ”fega” att de inte tar till våld. För övrigt är väl våldsam extremist ett passande uttryck för dem som inte låter extremismen stanna vid ord och tankar.

   Gilla

   • Andreas Glad skriver:

    Sååå….enligt din logik var alltså motståndsrörelserna i de ockuperade länderna under WW2 ”våldsamma extremister” då de med våld motsatte sig invasion av främmande individer och ideologier.

    Man har bara två kinder att vända till, därefter får man ett slag mitt i ansiktet.

    PS: Jag noterar även, utan att ta ställning (eftersom jag avskyr socialism), att nationalSocialisterna i NMR tycks avhålla sig från våld, emedan deras internationalSocialistiska meningsfränder i AFA däremot har det som standardmetod.

    Gillad av 1 person

   • Listan skriver:

    Nej jag beklagar att vårt etablissemang ger dem jordmån och näring. Utan 7-klövern och det väljarstöd de fått fram tills nu så hade NMR bestått av en 5-10 personer, Jag önskar inte våld från deras sida men som man måste man notera att handlingar räknas mer än ord, de är verkligen 7-klöverns bästa valarbetare.

    Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    @ANDREAS GLAD

    Jag är något osäker på de internationella lagar som reglerar krigföringen, men om ett land har kapitulerat så undrar jag om det är ”lagligt” att bedriva motståndsrörelse.

    Även om man har armbindlar e d torde erövrarna ha rätt att bedriva ståndrätt på plats.

    Under andra VK var det väl många länders regeringar som flydde landet, så det kanske var så att dessa länder aldrig kapitulerade i formell bemärkelse? Huruvida det då ger civila rätt att fortsätta väpnad kamp är en intressant fråga.

    Gillad av 1 person

   • Anna Lindén skriver:

    Nej, Andreas. Jag skulle inte beteckna de som ingick i motståndsrörelsen i de ockuperade länderna under andra världskriget som extremister överhuvudtaget. De var patrioter som försvarade sitt land. Det måste man ibland göra med våld. Jämför du NMR med dem?

    Gillad av 1 person

 10. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Socialismens gift sprider sig långsamt genom folksjäl och samhällskropp men vinner terräng gör det.
  Fler än jag anser att Riksdagen i dag härbärgerar 8 socialistiska partier.
  Det viktigaste för merparten av dessa är en passiv befolkning, och ett av instrumenten att åstadkomma och vidmakthålla denna ordning är en icke fungerande medieapparat där Regim-tv och Regim-radio låtsas vara objektiva nyhetsförmedlare.
  När sju av Riksdagens partier brännmärker det åttonde som moraliskt ovärdigt är det ett skådespel och när 200 nazister (socialister, just det) i landet med indignerat vibrato utpekas som den stora faran är det häpnadsväckande hur illa iscensatt spektaklet är.

  Gillad av 2 personer

 11. Sven Lindeberg skriver:

  Boken ”The Truth about Muhammad” av Robert Spencer borde vara OBLIGATORISK läsning för alla med ”samhällsinflytande” i Sverige. Det skulle k-a-n-s-k-e öppna en och annans ögon för faran från denne ”the Founder of ythe Woprld´s Most Intolerant Religion”
  Alla kyrkklockor i Sverige borde ringa för att förkunna : Nu är det Fara å Färde” för SVERIGE och Statsreligionen Kritendom här i vårt land.
  Sven Lindeberg

  Gillad av 4 personer

 12. Sven Lindeberg skriver:

  Constantinople fell to the warriors of jihad on May 29, 1453. Usually after reporting that, Western historians turn their attention away. But in my new book The History of Jihad From Muhammad to ISIS, I detail what happened next. The Byzantine scholar Bessarion wrote to the Doge of Venice two months after the conquest, in July 1453, saying that Constantinople had been


  …sacked by the most inhuman barbarians and the most savage enemies of the Christian faith, by the fiercest of wild beasts. The public treasure has been consumed, private wealth has been destroyed, the temples have been stripped of gold, silver, jewels, the relics of the saints, and other most precious ornaments. Men have been butchered like cattle, women abducted, virgins ravished, and children snatched from the arms of their parents.

  So much for the much-vaunted Islamic “tolerance” in Europe, the tales of which Islamic scholar Akbar Ahmed is using to fool gullible Westerners today, and soften their resistance to mass Muslim migration into Europe and North America. Don’t allow yourself to be fooled: arm yourself with the truth by preordering The History of Jihad From Muhammad to ISIS — click here to do so now.

  Share this:

  Gillad av 3 personer

 13. Ilkka JauramoÖstanskog skriver:

  Tack MOHAMED OMAR (och herr ENGELLAU) för att ni ännu en gång har slått/slagit fast att ‘Det goda samhället’ är även ett post-teologiskt forum, som har tummen exakt över pulsådern.

  Samtidigt hänger jag inte med riktigt. I alla fall i Finland innebar 68-mentaliteten inom teologin en fördjupad och nykter syn till gamla och ursprungliga skrifter. Om jag förstår rätt, opponerar signaturen MARTINA mot det här lingvistiska synsättet, som har sin början i Erasmus Rotterdamus och renässansen. (Kanske förklaringen kommer i framtiden, tack.)

  Stanna för all del i Svenska kyrkan. Det är den enda ”officiella”, som vi har (förutom katolicism). Jag har stannat i både Svenska kyrkan och i ”Vinska evangelisk-lutherska tsyrkan”. Det gäller att ha två lottsedlar till himmlen, nämligen!

  Gillad av 1 person

 14. Pelle skriver:

  För mig är SvK varken svensk eller kristen. Den leds av en rabiat tyska som har ett islamistiskt fältrop som högsta devis. Man kan bli illamående för mindre.

  Gillad av 1 person

 15. Lennart Bengtsson skriver:

  När jag först läste om den klockringande domprosten trodde jag att det var en av alla dessa ”fake news” men så var det icke utan uppenbarligen på riktigt. Att den gode domprosten i fortsättningen får tillnamnet ”Fara å Färde” är oundvikligt. Att den ytterst förnuftige, hygglige och balanserade Thomas Gür skulle behandlas som en ofärdsman av kyrkans man på Gotland måste väl ändå ta priset i allmän stollighet. Kanske den gode prosten hade drabbats av värmeslag eller råkat ut för ett slags hittills okänd Almedalenvirus som slår sig på nervbanorna. Vem vet kanske kommer det att sprida sig med vindens hastighet och göra alla Almedalningar spritt språngande stolliga. Vi får bara hoppas att de lämnar galenskapen på Gotland och inte tar med den hem och drabbar hela fastlandet!

  Gillad av 4 personer

 16. RIL skriver:

  SVK – FAKE GOSPEL
  Svenska Kyrkan med dess vänstervridna ledning är en katastrof för kristendomen i vårt land.

  Och detta på ett särskilt sätt för oss som försvarar en bibliskt förankrad kristendom (med bibliskt förankrad menar jag, så som de bibliska författarna själva uppfattade berörda grundprinciper, med justeringar för den kulturella kontexten).

  Problemet liknar faktiskt integrationsproblemet och det faktum att många invandrare är kritiska till vansinnet som pågår, nämligen att laglöshet och kravlösheten kring de nya svenskarna drabbar invandrare som önskat integrera sig och få leva normala liv i lugn och ro. Likheterna ligger inte i integrationen som sådan utan i det faktum att det osunda hos vissa drabbar de sunda inom gruppen ifråga. På liknande sätt orsakar dåraktiga ledare ge ett intryck i offentligheten av att bibliskt troende kristna skulle dela deras vanvettiga uppfattningar.

  Kort sagt: Jag som ”starkt bibeltroende” kristen har mer gemensamt med den icke-troende Muhamed Omar än med någon av Svenska Kyrkans ledare som jag känner till namnet på sedan Bo Giertz gick ur tiden.

  Vänstervridet tänk är nästan genomgående ”bakvänt” vid en jämförelse med biblisk-kristna värderingar. Därför är också en vänsterinfluerad kyrkoledning en vidrig skamfläck för hela kristendomen (det drabbar även kristna som inte är medlemmar i SvK, vilket jag dock fortfarande är).

  Om Fake News är ett problem inom journalistiken så är SvK’s Fake Evangelium ett lika stort problem, om inte större, inom kristenheten. Och i båda fallen står alla som förlorare.

  UPPSTÄDNING
  För den som inte fattat det tidigare, se på Svenska Kyrkan för att få en hint om varför Jesus på sin tid tog ett rep och drev månglarna ut templet (det som enligt Jesus skulle vara ett bönens hus, men som de religiösa ledarna (även) vid den tiden gjort till en ”rövarkula”) samt varför den passande lösningen slutligen blev att låta hedningar jämna platsen med marken.

  Min gissning är att poängen med att en allsmäktig Gud låter sådant ske är helt enkelt att tiden hade kommit för att göra slut på fejket – till varje pris. Frö den gången.

  NYTT FÖRSÖK
  Men nu är vi där igen (för N-te gången). Om människan i grunden har en korrupt natur så kommer detta mönster att upprepa sig i historien gång på gång. Men den som hoppas på ”reformationer” behöver förstå att det måste vanligen bli mycket plågsamt illa innan det finns tillräckligt med momentum för att lyckas sätta igång väsentliga större förändringar. Folk har väl aldrig förr i historien varit så välförsedda med skådespel, och bröd också för den delen. Dvs ingen större förändring förrän brödet slits ur händerna på oss och underhållningen ersatts med bittra tårar.

  // Rolf lampa

  Gillad av 2 personer

 17. Björn skriver:

  Kyrkan liksom Socialdemokratin genomskådas av allt fler! Att det hela enbart går ut på att ju fler som bidrar med pengar,arbete eller närvaro, desto ”fetare” liv kan ”centralfigurerna” inom respektive ”sekt”, leva! Tiden är snart ute för dessa otidsenliga ”dinosaurier”!

  Gilla

 18. Åse skriver:

  Att överrapportera om nazister fyller däremot en funktion för såväl journalist- som politikerkåren då man kan använda dem för att skrämma folk med en hotbild där alla nationalistiska rörelser dras över nazikammen.

  Ett exempel fick vi i S-ledaren Löfvens tal där NMR-närvaron i Almedalen föranledde honom om att beskriva ett Europa som håller på att falla ned i ”hatets mörker”.
  https://samnytt.se/vilka-grupper-far-man-kalla-for-krak/

  Än mindre vågar någon ledarskribent kalla de muslimska invandrade brandbombskastarna och judehatarna för ”kräk”. Risken är då stor att bli polisanmäld av näthatsgranskaren och åtalad för hets mot folkgrupp och att man får sparken från jobbet.

  Muslimer i Sverige ska enligt gällande doktrin framställas antingen som en utsatt grupp eller en som berikar vårt land med sin närvaro och påverkan. Även muslimska terrorister bör porträtteras som radikaliserade inte av islam utan av socioekonomiskt utanförskap och det svenska samhällets diskriminering.

  Gillad av 1 person

 19. olle reimers skriver:

  Kyrkans högsta företrädare vill vara med och dela rovet när islam har tagit över Sverige.

  Det handlar inte om religion utan om politik. Politik handlar om makt.

  Dessa prelater visar tydligt att det inte är kyrkan eller det kristna budskapet som de vill skydda.

  Alla inser att globalisterna och islamisterna går hand i hand. De är totalitära.

  Ärkebiskopestiteln är politisk och har tilldelats på politiska grunder.

  Våra högsta politiska företrädare är totalitära globalister. Detsamma gäller för ärkebiskopen.

  Gillad av 4 personer

 20. Glen Lester skriver:

  Att säga att man ska stanna i svenska kyrkan för att förändra den inifrån är antinger förljuget eller totalt världsfrånvänt. Pröva att göra samme tankepituett angående vilken politisk organisation som helst. Ja, svenska kyrkan är idag en rent politisk organisation. De som ännu är kvar är bara naiva som inte inser att deras medlemskap i sig stödjer den vänterextrema överheten inom kyrkan. Försök att göra om Vänsterpariet, MP eller sossarna till resonliga partier som gör Sverige till ett bättre land är ju fullständigt illusoriskt, precis som med svenska kyrkan. Alla som fortfarande är medlemmar stödjer implicit Jackelen och akolyter genom att vara medlemmar.

  Gilla

 21. Arthur skriver:

  Om Google inte missade målet är denna domprost intrasslad I Ship to Gaza, Feministiskt Initiativ, och våra postkommunister. Sådant folk har inte mycket till övers för demokratin och dess principled. Tidskriften Focus har grävt upp några fler gamla synder som verkar vara relevanta för att förstå av vad slags skrot och korn denne vilsekomna präst är:

  https://www.fokus.se/2018/07/kyrkklockarna-mot-gur-ratt-i-tiden/

  Vi skall inte vänta oss att våra ateistiska biskopar leder honom tillbaka till vägen, sanningen och livet. De är lika vilsna själva. Tänk om kyrkan använde sina enorma resurser av pengar och frivilliga i sina församlingar, till de ensamma, till fattigpensionärer, till de som fått sin hemtjänst indragen. Kyrkan skulle kunna göra samhället mindre kallt om hon valt att behålla sin medmänskliga trovärdighet; om den insåg att det främst är just din nästa som är din nästa. Istället är den en rik och drug politisk aktör för otrygghet och fattigdom och, tyvärr, hat och oförsonlighet på andra sidan haven.

  http://www.dagen.se/debatt/bottennapp-for-ship-to-gaza-1.373149

  Gilla

 22. Helge Hansson skriver:

  Från Julia Caesar @JuliaCaesar08 på Twitter 6 juli 2018:

  ”På domprosten Mats Hermanssons skamliga meritlista:
  När en rullstolsburen kvinna gruppvåldtogs av afghaner i Visby ordnade Fi och vänsterpartiet tillsammans med domprosten en ”manifestation mot rasism och sexism”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.