En delad stad, ett delat land

Mohamed Omar

Det finns en rad i John Lennons låt ”Working Class Hero” från 1970 som säger något om hur etablissemanget behandlar den folkliga oppositionen: ”They hate if you’re clever and despise a fool”. De vill gärna framställa oppositionen som korkad – de sär skrivande svärjevännerna. Men om man är smart, om man vet vad man pratar om, då svarar etablissemanget med iskallt hat och slår ned på en med full kraft. Det var vad som hände den engelske oppositionsledaren Tommy Robinson.

I augusti 2009 var Tommy med och grundade English Defence League (EDL) i Luton, staden där han växt upp. EDL anordnade manifestationer i syfte att motverka islamisk fundamentalism. Gruppen bestod till stor del av fotbollsfans som kunde bli stökiga.

Det var tufft i Luton. När Tommy var tonåring blev han bespottad, kallad ”vit gris” och misshandlad av ett gäng med muslimsk bakgrund. Och det har bara blivit sämre sedan dess. I mars 2009 firade man brittiska soldater som kommit hem från Afghanistan. Men muslimska fundamentalister förstörde festligheterna genom att bua och spotta på soldaterna.

Det var denna händelse som ledde Tommy till att grunda The United People of Luton, som senare växte till att bli EDL. Tidigare hade det till och med förekommit jihadrekrytering i staden. Man värvade unga muslimska män till att åka till Afghanistan och ansluta sig till talibanerna – för att döda brittiska soldater. Så delad var staden: medan vissa firade soldaterna, såg andra dem som fiender och ville mörda dem.

Tommy var en arbetargrabb som upplevt mångkulturens och massinvandringens baksidor. Han pratade om de erfarenheter som etablissemanget inte vill låtsas om. De vill skryta med sin godhet och humanism med vackra fraser samtidigt som de vanliga människorna får betala priset. Det är deras döttrar som blir våldtagna, deras skolor som förfaller och deras kvarter som faller sönder i etniska konflikter, shariarättvisa och gängkrig.

Resurserna är ändliga och när staten, vare sig det handlar om Storbritannien eller Sverige, använder skattepengar till massinvandringen, så får andra mindre. Vård, omsorg och skola blir lidande. Man får ta av pensionerna och A-kassan. Det är helt enkelt så att massinvandring betyder att välfärdsstaten nedmonteras. De som betalar för etablissemangets godhetssignalerande är de mest utsatta i den inhemska befolkningen. Det är också dessa, som Tommy, som måste leva i de allt mer mångkulturella och islamiserade stadsdelarna. Det behöver inte de som har pengar.

När människorna i dessa mångkulturella och islamiserade utanförskapsområden, de som lever i den värld som etablissemanget har skapat, höjer sin röster och klagar, då stämplas de som rasister och idioter. Men Tommy kunde inte tystas på det gamla vanliga sättet. Han var för smart. Han läste på om islam och utvecklades till vad den italienske marxisten Gramsci beskrev som ”en organisk intellektuell”.

Gramsci ville undersöka hur det kom sig att de lägre klasserna tänkte som överklassen, trots att det enligt honom inte låg i deras intresse. Han menade att svaret låg i de intellektuella. Dessa bestämde hur man skulle tänka och de tillhörde de högre klasserna. Därför, menade Gramsci, behöver de lägre klasserna sina egna intellektuella som tillhör folket – organiska intellektuella.
Tommy gick från att vara protestledare ute på gatorna med EDL till att bli författare och medborgarjournalist. Han rapporterade om islamister och jihadister, om sharia och om så kallade ”grooming gangs”, gäng med invandrarbakgrund som våldtog och torterade vita flickor.

År 2016 publicerade Tommy en självbiografi med titeln Enemy of the State där han berättade om sitt liv, sina tankar och sina uppoffringar. Han berättade om hur det kändes att vara en andra klassens medborgare i sitt eget land. Han har blivit de utsattas röst.

Nu har Tommy, statens fiende, kastats i fängelse. Etablissemanget, som inte vill ta ansvar och inte tål riktig kritik, har länge försökt komma åt honom. De fick sin anledning den 25 maj när Tommy filmade åtalade gruppvåldtäktsmän utanför en domstol i Leeds. Enligt Tommy handlade fallet om män med muslimsk invandrarbakgrund som förgripit sig på vita flickor, vissa så unga som elva år.

Tommy riskerar att mördas av muslimska fundamentalister i fängelset. Han har attackerats förut vid ett flertal tillfällen. I mars 2016 blev han misshandlad i sin hemstad Luton. En person med kritiska åsikter om islamisk fundamentalism är inte trygg där. Det är en stad som islamiseras snabbt och den inhemska, engelska kulturen trängs undan. Det var där som Taimour Abdulwahab, jihadisten som sprängde sig i Stockholm 11 december 2001, ska ha blivit radikaliserad.

Efter att Tommy blev gripen samlades många av hans fans för att protestera utanför premiärminister Theresa Mays residens på Downing Street. Han är väldigt omtyckt. Bland vanliga britter är det islamiseringen man oroar sig över, medan man inom etablissemanget pratar om ”islamofobi”. Det är terrorattacker som den mot tjejkonserten i Manchester 22 maj 2017 som väcker fasa, inte att någon förtvivlad eller arg människa skrivit något ”kränkande” på Facebook. Klyftan mellan etablissemanget och vanliga människor är djup och riskerar att leda till allvarliga konflikter.

När man ser demonstrationerna till stöd för Tommy, i vreden och vanmakten, kan man få en aning om ett skrämmande, framtida scenario. Islamiseringen provocerar fram reaktioner, vilket leder till att etablissemanget slår ner hårt, vilket i sin tur leder till protester som sprider sig. Detta kan snabbt urarta i våldsamheter. Missnöjet med islamiseringen och massinvandringen, som aldrig har haft folkligt stöd, är redan stort. Man kan bara hoppas att etablissemanget ska besinna sig och välja en rimligare väg.

22 reaktioner på ”En delad stad, ett delat land

 1. Linden skriver:

  Kristna uttryck tas bort, muslimska införs
  Integration betyder inte som många tror att invandrare anpassar sig till Sverige, det är så kallad assimilation. Integration däremot, betyder att kulturer anpassas för att kunna samexistera, vilket alltså lika gärna kan betyda att Sverige anpassar sig för att vara muslimer till lags. Något som också skett i Sverige.

  Exempel på utrymme för islam som muslimer krävt med integration och religionsfrihet som argument är bland annat:

  ● Könsapartheid och burkinis i badhus. Bland annat i Sala, där lokaltidningen Sala Allehanda skrev den 15 februari 2017 att ”Separata badtider för kvinnor är en väg till integration”.
  ● Förbud för manliga läkare att undersöka muslimska kvinnor och egna bönerum på sjukhus, vilket bland annat krävs i den statligt finansierade skriften Din muslimska patient.
  ● Halalmat på offentliga institutioner som till exempel skolor för att muslimska elever ska inkluderas.
  ● Slöjor som en del av uniformen på poliser och sköterskor.
  ● Moskéer, böneutrop och offentliga ramadanfiranden. Dessa muslimska högtider får gärna svenskar delta i, skriver exempelvis skriften Islamguiden som ges ut av den muslimska föreningen med samma namn.

  Samtidigt – också med integration och religionsfrihet som argument – kräver Sveriges muslimer att svenskar slutar med flera av sina traditioner. Bland annat att servera fläsk, fira skolavslutning i kyrkan och att ha kors i offentliga rum.

  https://www.nyatider.nu/kraver-att-sverige-firar-ramadan-vagrar-sjalv-bry-sig-om-kristna-hogtider-varfor-skulle-vi-det-vi-ar-muslimer/

  Det bär utför i rask takt…och våra politiker i symbios med svenska kyrkan jämnar vägen för den muslimska framfarten. SD vårt enda hopp.

  Gillad av 5 personer

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Mycket tillfredsställande och hoppingivande att konstatera att det står en intellektuellt välkapaciterad och informerad invånare tillfinnandes å den lantligt idylliska orten Sala.
   Undertecknad har till dags dato icke haft det utsökta nöjet att stifta bekantskap med någon
   av Lindens kaliber, oaktat det faktum somliga synes ana ugglor i den multikulturella mossen.

   Vad den föga trovärdiga och sorgligt undermåliga lokalpressen SA beträffar, kommer den bäst till sin rätt som emballage för kaffesump åt oss gamla rävar som alltjämt kokar denna ädla dryck.
   Andreas 🙂

   Gilla

 2. pllay skriver:

  Att en maktelit skulle välja en rimligare väg vore att erkänna att populasen har inflytande och makt samt att den nuvarande orimliga vägen varit felaktig.
  Något sådant händer inte med mindre än en allvarlig samhällskris, revolution eller krig.
  Ingen makt någonstans kliver frivilligt ner från taburetterna.
  Demokrati var tänkt som ett oblodigt sätt att byta ut misshagliga makthavare, i Sverige har just denna funktion i demokratin eliminerats.
  Partiledningen väljer valberedningen som i sin tur väljer vilka vi medborgare kan välja, att stryka någon från denna godkända lista tillåts inte.
  Försök föreställa er en valberedning som sätter folkets kandidater före partiledningens, den valberedningen blir inte omvald, snarare utesluten ur partiet pga. illojalitet och populism.
  Så, att tro att våra makthavare kommer byta riktning är med förlov sagt naivt.
  Om vi i höstens val väljer alltför fel kommer nuvarande makthavare utlysa undantagstillstånd.

  Gillad av 3 personer

 3. Jari Norvanto skriver:

  Har MSM i Sverige överhuvudtaget skildrat något av denna skandal och rättsövergrepp som begåtts mot Tommy Robinson? Eller demonstrationerna till stöd för honom? Jag har då inte märkt ett smack. Så vänder jag mig förvisso mer och mer bort från MSM. Några konservativa ledarsidor, de få undantag till den kommunistiska och ”liberala” megafonen som finns, får fortsatt förtroende som bredvidläsning.

  Påtvingad multikulturalism genom massinvandring och islamisering är ett katastrofalt program som bäddar för staters sammanbrott och krig mellan civilisationerna – inbördeskrig. Den stat som vill satisfiera en omöjlig ekvation (demokrati i kombination med påtvingad multikulturalism genom massinvandring och islamisering) måste bli mer totalitärt. Och dessa tendenser verkar MSM och ”de folkvalda” inte ha några problem att verka för. På fullt allvar negligerar de gällande lag och föreslår inskränkningar i grundlagarna (YGL, TF). De silar mygg och sväljer kameler.

  Gillad av 6 personer

 4. heraldikern skriver:

  Det sista i artikeln kommer aldrig att ske! Inte förrän vi inser, att vad etablissemanget gör är inte i ren naivitet och inte som nåt de tror är till nationens fromma.
  Det är definitivt inte heller en humanism som hjälper offer för krig och elände.

  Det är en fullständigt medveten handling som är planerad och beordrad från en mycket högre ort än nationernas ledningar!

  Vad som måste ske för att bryta utvecklingen är att bilda nya politiska partier där de förtroendevalda alternerar såpass att det inte går att specialbehandla ledarna genom ex vis Bilderbergmöten eller stora löften om framtida summor pengar och egendomar!

  Gilla

 5. Jan Andersson skriver:

  Etablissemanget har redan valt sida. Det är allt fler i samhällets nomenklatura som är emot oss som inte blivit hjärntvättade i någon kommunal eller statlig förvaltning, utan alltid varit självklart avkrävda att tänka sunt och ekonomiskt på allt vi jobbat med. Många av oss är en Tommy Robinson i högre eller mindre grad, alltså mer eller mindre kritiska till etablissemanget och vill ha en markant kursändring i svensk politik. Frågan är bara om vi utgör 30 % eller 60 % av valmanskåren.

  Gillad av 2 personer

 6. brrr skriver:

  Tack för denna artikel!
  För den som är intresserad, kan jag rekommendera kanalen Rebel Media på Youtube. Ezra Levant sänder live varje vardag kl. 18 svensk tid och han har den senaste månaden ägnat mycket tid åt att tala om vad som händer och har hänt Robinson.
  I lördags la han ut en kort uppdatering:

  Gillad av 5 personer

 7. Sven Lindeberg skriver:

  Please ! Skaffa fram ADRESSEN till Tommy Robinson, så att alla, som vill Tommy VÄL, kan sända vykort och brev till honom per post.”Postbomba” fängelset !!! Dylika insatser kan vara till både nytta och SKYDD för honom i det fängelse han nu sitter (fängelse med 70 procent muslimer – suck )
  Sven Lindeberg
  sven.lindeberg@tele2.se

  Gillad av 4 personer

 8. Utvisa skriver:

  Den muslimske ”moderate” inrikesministern flyttade Tommy från ett fängelse med 2% muslimer till ett fängelse med 72% muslimer. Det är antagligen så att ALLA moderata muslimer i ledande ställning är sleepers, de väntar på rätt ögonblick och att mörda Tommy var ett sådant.

  Bra artikel förresten, jag gissar det bästa man någonsin kommer att läsa på svenska om en person långt viktigare än Nelson Mandela, Tommy är den som hade lett korsriddarna, vi är i krig med islam, fortfarande.

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Har väl inte ens börjat än?

   Men uppladdningen görs nog på båda sidor…

   Vilken sida EU-trupperna väljer är väl glasklart!

   Eller vad La Commisione beslutar!
   Maffian nere i Bryssel…

   Gilla

 9. Tobbe skriver:

  När vi semestrar vid Medelhavskuster kan vi lägga märke till hur fiskebyar har kraftiga befästningar mot havet. Det är minnen från de århundraden då muslimska raider utfördes för att ta européer som slavar. En historia som är märkligt förträngd.

  På Island glömmer man inte sommaren 1627. Den 16 juli sågs tre främmande skepp närma sig Vestmannaeyjar. På Heimaey steg främlingarna i land. Muslimska slavjägare från Algiers. De som kunde flydde. De som gjorde motstånd höggs ned. En lokal präst slaktades bokstavligen som ett lamm. Hus och kyrkan sattes i brand. En rörelsehindrad kvinna med ett spädbarn hade inte kunnat fly. Hon och barnet slängdes in i branden.

  Excesserna varade i tre dagar. Sedan gav sig angriparna iväg med 234 fångar, halva befolkningen, på väg till Nordafrikas slavmarknader.

  https://samtiden.nu/2018/06/det-muslimska-slavjakten-i-europa/

  Gillad av 2 personer

 10. olle reimers skriver:

  Jag kan tyvärr inte dela Eddie Omars hopp om framtiden. En blodig kamp står för dörren där makteliten delar intressen med den hatande vänstern.

  Det handlar om att ta kål på oss snobbar som sitter och tycker att vi är fina med allt snack om demokrati yttrandefrihet och jämställdhet. I elitens ögon är det en korkad maktsträvan och för den hatande vänstern ett uttryck för oförtjänt överlägsenhet och arrogans.

  Så visst har eliten och underklassen mycket gemensamt. i Storbrittanien minns jag väl när man för c:a 60 år sedan kom fram till att de riktga arbetarna ofta röstade konservativt.

  Gillad av 1 person

 11. olle reimers skriver:

  Den borgerliga medelklassens problem är att vi vill ha alla de privilegier som de rika har och dela de fattigas lidande utan att behöva delta i det smutsiga hantverket på någondera sidan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.