Nationaldagen 2018

Mohamed Omar

Idag är det Sveriges nationaldag, även känd som Svenska flaggans dag. Man blir påmind om att ett land, trots den påbjudna mångkulturen, bara kan ha en nationaldag. Och en flagga. Flaggdag i Sverige betyder att man hissar den svenska flaggan, inte vilken flagga som helst. När mångkulturen infördes 1975, stod det så här i propositionen som antogs av riksdagen:

”Invandrar- och minoritetspolitiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet mellan invandrare och svenskar. Invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten.”

Men invandrarna kan inte välja nationaldag eller flagga. Så deras hemländers kultur är inte jämlika med den svenska. Och ska inte heller vara det. Enligt språklagen från 2009 är svenska huvudspråk i Sverige. Språk är en viktig del av en kultur. Eftersom det svenska språket är huvudspråk, så kan man inte säga att den svenska kulturen jämlik med den somaliska, den kurdiska och den afghanska kulturen i Sverige. Svenskan är privilegierad. Och så ska det vara.

Mångkulturpropositionen från 1975 är ogenomtänkt och ogenomförbar. Det är dags att riva och kasta den i papperskorgen. För jämlikhet mellan kulturer i en nation är en omöjlighet. Ett nation har en kultur som definierar den, som ger den dess identitet. Den svenska flaggan uppstod i den svenska kulturen och är hela nationens flagga. Det svenska språket uppstod i den svenska kulturen och är hela nationens språk. På nationaldagen firar vi händelser som skedde innan det fanns kurder, somalier, afghaner och syrier i Sverige.

Även om vi skulle vilja, så kan vi inte fira alla världens kulturer lika mycket på nationaldagen. Jag tycker därför att man ska lägga ner alla sådana ambitioner. På nationaldagen ska vi bara ha svensk kultur, inget annat. Invandrarnas kulturer firas ändå – i hemländerna. När du reser till andra länder vill du uppleva det som är speciellt i dessa länder. I Sverige ska vi främja, vårda och visa upp det som är speciellt svenskt. Då bidrar vi till mångfalden i världen.

Invandrarna som kommer hit, de kommer någonstans ifrån. De har ett hemland. Men om Sverige skulle sluta vara Sverige och förvandlas till Arabistan, då har svenskarna inget hem längre. Nu har arabiskan blivit det näst största modersmålet i Sverige. Det är inte bra. För då blir Sverige mer arabiskt och mindre svenskt. Det gör att människor med svensk kultur känner sig mindre hemma i sitt eget hemland. Människor med svensk kultur känner sig inte hemma i Rinkeby. De vill inte bo där. Det spelar ingen roll att det ligger i Sverige. Hur blir det om hela Sverige blir ett stort Rinkeby?

Livet handlar om mer än pengar. Man kan vara fattig, men ändå lycklig. Man kan vara rik och olycklig. Nu vet alla att massinvandringen är en ren förlustaffär. Men massinvandring från Afrika och Mellanöstern hade inte varit bra, även om den gett oss mer pengar. För den förvandlar som sagt vårt land till något annat. Vår miljö påverkar oss. En betongkloss mitt i Gamla stan skulle förstöra miljön. Den passar inte in. Och böneutrop passar inte in i svenska städer. Kyrkklockor passar in alldeles utmärkt.

Jag skriver massinvandring, inte invandring. Hade invandringen hållits på en rimlig nivå, hade det kunnat fungera. Men nu har det gått för långt. Vi kan inte ge fler människor från andra sidan jorden asyl. De får ta sig till sina grannländer. Vi kan hjälpa fler flyktingar för mindre pengar om vi lägger ner asylindustrin i Sverige.

Sveriges flagga säger något om Sverige. Det gyllene korset visar att vi är en nation med en kristen tradition. Inte islamisk, utan kristen. Islam har aldrig haft någonting med Sverige att göra. Enligt en legend såg Sankt Erik det gyllene korset på den blå himlen när han landsteg i Finland under det första svenska korståget år 1157. Han såg detta som ett tecken och gjorde det till sin flagga. Det betyder inte att du måste vara troende kristen för att vara svensk. Jag är själv ateist. Men det betyder att kyrkklockor inte kan jämställas med islamiska böneutrop.

Tänk på allt vackert och gott som vi uppskattar i den svenska kulturen som inte hade existerat om vi hade varit muslimer. Bellmans visor… de hade inte varit möjliga. Anders Zorns målningar. Alla psalmer…

Nationaldagen 2018 ser ut att bli en av de mest firade någonsin. Jag har ingen statistik på det. Det är bara det intryck jag får av att följa sociala medier. Det blir en bra förfest inför valet den 9 september då jag tror den misslyckade mångkulturalismen kommer att lida nederlag.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

47 reaktioner på ”Nationaldagen 2018

 1. Bo Svensson skriver:

  Begrundande läget vid ottomanska och habsburgska väldenas upplösning, inser man att idén med nationalstater har sina begränsningar och att folkens självbestämmande borde gått att lösa på ett mera genomtänkt sätt.

  Folken hade ju blandats om varandra och läget var multietniskt.

  En invändningsfri ordning som passar för alla multietniska regioner består av ett regionalt grundskattesystem med avgifter för att förfoga över begränsade resurser på den nivån att efterfrågan stämmer med tillgången och att intäkterna fördelas enligt principer som gynnar återhållsam reproduktion. – Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet krävs också och utbetalningar efter våldsdåd på rätt nivå. – Att det inte går att dra skarpa lättförsvarade gränser mellan folken, är då inget problem och varje folk kan styra sig själv och ha samhällsorgan finansierade via ”klubbavgifter” man kräver av dem som vill tillhöra och accepteras i gemenskapen.

  Hatet mot nationalismen skall inte vara mot folks benägenhet att sluta sig samman med sina likar och vilja ha makt över sitt öde utan mot den nationalism som drar gränser tvärs genom folk eller vill bunta hop olika folk i konstlade gemenskaper.

  Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   Varför börjar du prata om gamla avsomnade imperier just idag? Dina verklighetsfrämmande idéer börjar kännas aningen uttjatade, uppriktigt sagt.

   Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Nog blir det garanterat svårt, att hitta Dina garanter!

    Visserligen är inte den siste idioten född, men…

    Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Därför att meningen med att alls intressera sig för historia, är möjligheten att lära sig något av den. – Det jag beskriver som krävs för upplösning av konflikter i multietniska regioner saknar konkurrens. – Det finns inga mera realistiska alternativ att välja bland utom de blodiga.

    Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Jan Bengtssons bekymmer med bristen på garanter förstår jag inte. – Krav på garant för trafikant kan tjäna som förlaga. – Finns det trafikanter som är oförsäkringsbara p g a sitt beteende i trafiken, får de ta bussen eller cykla och det är ingen annans problem och motsvarande olägenhet för det våldsbenägna problemklienteöet blir begränsad rörelsefrihet i det offentliga rummet.

    Detta måste komma först, därefter kommer nedtrappade bidrag som skall resultera i en spontan repatriering.

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Bosse!

    Premien lär vida överstiga en vanlig bilförsäkring…
    Du får nog lägga till NÅGRA nollor?

    Då haltar jämförelsen nog en aning…

    Gäller ju att ”Försäkringsbolaget” KAN INFRIA åtagandet…

    När de flesta kunderna sannolikt är gigantiska förlustaffärer?

    Premierna lär bli därefter!

    Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Ja, vi måste värna om vår kristna sekulära monarki. Vår frihet och demokrati.
  Vår månghundraåriga nation med svenska traditioner och svensk kultur och svenskt språk.

  Politikerväldet har försatt oss i en ohållbar situation som vi inte kan ta oss ur om vi inte sluter oss samman och är beredda att sätta hårt mot hårt. Makthavarna har massimporterat en aggressiv klankultur med vidhäftad religion som för krig mot vår västerländska svenska nationella kultur.
  Vilket visar sig på en rad olika sätt och på kort tid har gjort samhället otryggt.

  Makthavarna måste bytas ut, svenska medelklassen måste resa sig upp och vi måste ta striden och mota islam och klankultur. Det går inte med vår kulturs vanliga civiliserade sätt med förhandlingar och överenskommelser utan det måste till obönhörligt hårda metoder.
  Utvisningar, tvingande återvandring, hårda straff vid brott helst avtjänade i hemlandet. Och liknande principer. Inte pladder utan genomfört utan mjäkande. Nej till flera moskébyggen, nej till böneutrop, nej till hijabs i skolan, nej till specialkost som inte är medicinskt motiverad, nej till muslimska friskolor osv osv. Stort och smått. Man måste mota på alla fronter.

  Vi måste, tyvärr, inse att vi är i krig. Det handlar inte om integration, islam och klankulturer vill inte, kan inte, integreras. Det handlar inte om kulturkrockar. Det handlar om kulturkrig.

  De som vill hoppa av islam och som vill leva sekulärt ska få hjälp att göra det. Övriga ska flytta till ett muslimskt land någonstans. Man kan börja med att dra in alla bidrag/välfärd och endast bistå med flygbiljetterna.

  De pengar vi vill avsätta för välgörenhet ska gå till befintliga flyktingläger. Övrigt ska gå till det svenska folket. Som kan ha olika ursprung och utseende men som är lojala med och stolta över Sverige och svensk kultur. Och som vill fira den svenska nationaldagen.

  Gillad av 19 people

   • 5ven55on skriver:

    Ja, efter att de återbetalt vad de kostat oss, genom tvångsarbete om så krävs. De ska också betala dryga böter för bedrägeri i de fall de ljugit om sin ålder, härkomst och annat.

    Gillad av 4 people

  • pllay skriver:

   Islamisterna är inte våra egentliga fiender, de är soldater i den arme våra politiker ställt mot oss svenskar.
   Vad vi ser är ett kulturkrig initierat av vårt etablissemang.
   Inte heller de giriga själar som skor sig på invandringen är våra huvudfiender, de följer bara sin natur.
   Vår fiende är den politiska klass som svikit folket och landet, som utnyttjar islamister, girigbukar och psykopater i sin kamp mot land och folk.
   I kampen för sina privilegier skonar de ingen, de river och förstör allt som hotar dem, sammanhållning, kultur, utbildning, familj, tillit, framtidshopp.
   De är våra fiender, deras soldater lämnar Sverige, eller assimileras, då lönen uteblir och generalerna är borta, utan ledare är de intet.

   Gillad av 3 people

   • Jvk skriver:

    Tja, detta är kanske riktigt men när man står mot bajonetten så är det den som håller den som är fienden, eller mera konkret, när man inte kan släppa ut sin tonåriga dotter utan att vara rädd för att hon blir antastad så är det de som antastar som är fienden.

    Gilla

 3. Markus E. skriver:

  Det måste påpekas att det grund varpå beslutet om det mångkulturella samhället togs 1975 är baserat på en utredning som gjordes för 50 år sedan. Vid denna tid var i praktiken all invandring till Sverige från de europeiska länderna och företrädesvis från norra Europa. De kulturella skillnaderna var då subtila och det var därför inget större problem med anse att man skulle odla de nationella särarterna från dessa länder inom våra egna gränser.

  Idag är situationen en helt annan och vi måste ta nya beslut om det mångkulturella som bevarar och ställer vår egen nordeuropeiska särart i det främsta rummet. Jag tycker inte att det arabiska eller nordafrikanska är något som överhuvudtaget är tilltalande, åtminstone inte så som det blivit de sista tio åren.

  Att på vår egen Nationaldag fira det mångkulturella, som exempelvis Stockholms politiker gör på Kungsholmen, eller ber om välsignelse för det mångkulturella, som man gör i Falun, är inget annat än en stor skymf mot oss som är uppvuxna i Sverige och som blivit lärda att det svenska är något bra.

  Gillad av 13 people

 4. Aurora skriver:

  Jodå, man kam visst fira med vilken flagga man vill. Det sade en programdirektör i tv i morgonprogram igår. Nationaldagen ska vara INKLUdERANDE. Och när det tas studenten i många områden, nu i dagarna, så kör man inte runt och viftar med svenska flaggan utan sina egna flaggor som man är mer lojal med.

  Gillad av 1 person

 5. Aurora skriver:

  Svenskar kommer snabbt att bli främlingar i sitt eget land. En jättemoske ska nu byggas i Rinkeby. Tror någon att den kommer att främja integration i sverige? Men vi har inskrivet i grundlagen att var och en kan anamma vilken annan kultur som helst de tillhör här. Och det gör många. Svensken, dock, har ingen alternativ kultur att falla tillbaka på. En kvinna som heter Menekse Merner skriver idag på morgonen i Aftonbladet att ’Nej tack, jag vill inte vara svensk’. Som numera tradition varje nationaldag smädar riksmedia nationaldagen för svenska folket. Nej, många känner nog att det är inte deras land längre. Men vart ska den stackars svenken ta vägen?

  Gillad av 8 people

 6. Arg pappa skriver:

  Dagen efter nationaldagen så skall beslutet om de 9000 ensamkommande utan asylskäl att tas. När etablissemanget är utkastat så blir den mest angelägna åtgärden att riva upp gamla beslut och inget beslut är mera angeläget än att riva upp alla ensamkommandes beslut, inte bara de 9000, och utvisa alla. På alla ställen i Sverige inklusive där jag bor, så kan flickor, (och antar jag pojkar) från 10-30 år nu inte gå säkra ute,,man kan int ens låta sin dotter cykla själv för gäng med unga män kretsar runt på jakt, och det är inte bara gäng på cykel utan gäng från Rosengård kör också runt, det är fan så man hoppas på en regnig och blåsig sommar! Jag tror att etablissemanget överhuvudtaget inte fattar vad de gjort, jag tror vi har framkallat de värsta arketyperna bland kvinnor och män med avsaknad av manlighet, och inte ser att vi i mötet med en den kultur som framhäver de allra värsta manliga arketyperna har skapat en häxbrygd, de ser Sverige som en jävla godislåda. Att inte kunna känna att ens barn är säkra är fruktansvärt, mitt hat är bottenlöst och jag kommer att rösta AFS för SD börjar darra på målet, min högsta politiska önskan är att så många av dessa utvisas som möjligt, det får före allt. Skall mina barn växa upp och inte kunna röra sig fritt för att pk-ister vill ha våldtäktsmän som hänger i varje gatuhörn? Sånt förlåter man inte.

  Det blir SD lokalt och AFS till riksdagen, Thats IT.

  Gillad av 10 people

  • Arg pappa skriver:

   Jag antar att det inte kommer att finnas några valsedlar för AFS så det hade varit en demokratisk välgärning om DGS använde en del av sina pengar till ett utskick för att förklara hur man röstar på partier som saknar egen valsedel, tror framförallt yngre väljare och kanske äldre inte vet hur man gör.

   Gillad av 5 people

   • michaelnilsson228 skriver:

    SD och AFS är inte några partier som arbetar för Sveriges befolknings bästa. Partierna tillhör den kontrollerade oppositionen vars syfte är att framstå som motståndare till massinvandringen, men arbetar i själva verket (som sjuklövern) med att förverkliga en agenda som går ut på att förstöra Sverige.

    Gilla

   • Jvk skriver:

    Jaha det var ju intressant Michael, och visste du att man inte rest till månen igen för att man upptäckte att där bidde arga gröna gubbar? Kastar man fram stora teorier få eller inge har hört om så bör man underbygga med bevis, eller hålla

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Michael…

    Då undrar nog vän av ordning,
    vad Du anser om DE SJU…

    Med Ditt synsätt är loppet kört!
    Sverige håller på att gå under som land…

    Risken är att Du har rätt,
    men inte är det då SD:s fel…

    Är NMR Ditt svar?

    Gilla

   • Jvk skriver:

    Michael, kom ur busken, vem skall man då rösta på eller kämpa med? De som jagar de 30 kvarvarande judarna i Sverige tillsammans med antisemitiska muslimer som precis som dem inte vill ha demokrati? Eller du har något annat alternativ, ut med det då.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Det fina med ett beslut som retroaktivt ändrar lagen när det gäller beviljande av asyl och liknande är ju att det sätter ett prejudikat som kan användas för att på samma sätt retroaktivt ändra lagen när det gäller dessa frågor, men på ett annat sätt. För det handlar ju om määääännnniskoooor, till skillnad från all annan politik, som handlar om blå bakterier på månens baksida.

   Ett bra parti lovar att upprepa besluten om de ”9000” ”ensamkommande”, men på ett annat sätt.

   Gillad av 2 people

  • Thg skriver:

   Firar landssvikarna överhuvudtaget nationaldagen? Jag tänker i första hand på de riksdagsledamöter som imorgon i Sverige riksdag kommer rösta för att ge 9 000 asylfuskare och lögnare en möjlighet att stanna i Sverige.

   De borde skämmas på Sveriges nationaldag!

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Landssvek
   http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/

   Landssvek, enligt 22:2 av den svenska brottsbalken ett lindrigare brott än landsförräderi. Landssvek skiljer sig från landsförräderi på så sätt att det endast i mindre mån ägnad att medföra men för totalförsvaret eller innefattar den ringare bistånd åt fienden.

   Gilla

  • Jvk skriver:

   Det slog mig att om Japan hade massimporterat muslimer och man låtsas att deras regering och polis hade varit landsförrädare som i Sverige så hade vanliga Japaner varit lika valhänta som svenskar i att hantera invadrarna. Istället för att gå och be dem hålla käften nör de skränar och stör så vet folk inte vad mans skall göra för man är inte van att bilda aggressiva klungor, något som de invandrare vi importerar specialiserar sig i. Se denna video från Japan, vi är precis likadan med skräniga invandrare:

   Gilla

 7. Hosianna skriver:

  Tack, Eddie, och kloka kommentatorer. Jag har en ståtlig flaggstång, som före EU-inträdet användes flitigt, men därefter sällan har prytts av annat än sin blågula vimpel, allteftersom färre och färre tillfällen har infunnit sig att fira och vara stolt över att vara svensk och inget annat.

  Mångkulturen har vänt upp och ner på vårt tidigare så genuint trygga, tillitsspäckade, självklart jämställda och demokratiska land, så att sedvanliga festligheter utomhus under den korta, ljusa, ljumma årstidens ljuvliga dagar och nätter förenas med berättigad oro för sinnesro, liv och lem…

  … men, om vi vänder upp och ner på den 6/6 får vi istället den 9/9 att se fram emot som tröst!

  Gillad av 2 people

 8. Fredrik Östman skriver:

  Det var ett stort misstag och bakslag när Riksdagen beslutade att avskaffa den kristna helgdagen Annandag Pingst för att i stället införa en nationaldag, något som Sverige dessförinnan hade klarat sig utan sedan sin uppkomst. Nationaldag är något som ockuperade och sedermera befriade länder inför. Det är ett svaghetsbevis. Ytterligare ett svaghetsbevis var det att det inte var den förhatliga socialistiska helgdagen Första maj som avskaffades, utan en del av vårt omistliga kristna arv.

  Jag firar idag Svenska flaggans dag.

  Gillad av 3 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Ett bra parti lovar att omvandla Första maj till att bli en helgdag för att minnas socialismens offer. Alla manifestationer för socialism förbjudes denna dag och det flaggas på halv stång och hålls gudstjänst i alla skolor. Statsministern lägger ned en krans vid den okände kulakens grav.

   Gillad av 6 people

 9. Jari Norvanto skriver:

  Idag är det svenska flaggans dag. En ljuv kontrast mot den kväljande fadda munfull av EU, FN, Regnbåge, Tjotaheiti och Konsumismens sirap som eljest trugas på en året runt.

  Gilla

 10. Andorrs skriver:

  Idioter som vill kvotera in mångkultur i nationaldagsfirandet borde istället låta bli att fira den överhuvudtaget.

  Gilla

 11. lookslikeanangel skriver:

  MIN NATIONALDAG
  (mångkultur deLuxe)

  Städat 0 poäng

  Tvättat 0 poäng

  Dammsugit mattor (persiska) 7 poäng

  Lagat lax (norsk) 0 poäng

  Vin (franskt) 0 poäng

  Rabarber & jordgubbskompott
  (svensk) 0 poäng

  Men
  tadaa!!!!

  Malt kryddor i min fantastiska
  stora arabiska mortel (praktpjäs
  införskaffad i Saudiarabien) 93 poäng
  ———————-
  S:a 100 poäng

  Full (kom-)pott!

  Gilla

 12. Jeff skriver:

  Groomingen som utspelat sig i lummiga Oxfordshire
  https://sv.gatestoneinstitute.org/12441/valdtaktsgang-storbritannien

  I allt detta saknas minst ett nyckelelement. Vilket pris har betalats, eller betalas just nu, eller kommer att betalas någon gång, av alla dessa offentliga tjänstemän som underförstått eller på något annat sätt har låtit dessa hemskheter i modern tid pågå, och inte gjort något för att stoppa dem?

  Poliserna, politikerna, de kommunalanställda med flera har misslyckats om och om igen. De har aldrig blivit dömda till fängelse för några av sina förbiseenden – och kanske skulle brottsanklagelser (inte ens anklagelser om brottslig försumlighet) aldrig kunna göras mot dem.

  Men det är värt att ta upp frågan om någon av dessa människors liv, karriärvägar, eller ens pensionsplaner någonsin har påverkats i någon mån av deras bevisade misslyckande med att konfrontera en av de hemskaste företeelserna i Storbritannien.

  Nämligen massvåldtäkten av unga flickor, motiverat av vuxna som (bland mycket annat) drivs av rasism, religion, kvinnohat och klassförakt.”

  Samma sak kan sägas i Sverige, vem har hört en myndighetsperson beklaga våldförde svenska kvinnors öde.
  Morden på IKEA passerade med största möjliga tystnad.

  Gilla

 13. jacobsteckelenburg skriver:

  Jag har sett nånstans att kostnaden för massinvandringen/folkvandringen/bankomatflyktingflödet till Sverige landar på ung samma belopp som FN:s hela flyktingbudget, alltså kosnaden för FN:s bistånd till samtliga flyktingar i den globala byn.

  Sverige styrs av knäppgökar och personer med en diagnos. Diagnosen bör vara en särskild variant av suicidrelaterad psykopatologi.

  Om någon här har en mera sofistikerad diagnos av PK-isternas beteende så mottages alla förslag med tacksamhet av övertecknad som är agnostiker när det gäller psykologi-mumbojumbo..

  Gilla

 14. Björn skriver:

  Mitt bestående minne av årets nationaldag är, att mitt under kommunalrådets floskelspäckade tal till de nyanlända på vårt torg, stals min grannes grabbs nyinköpta cykel! Värd c:a 6.000! Nån såg sen en mörkhyad figur i 10-årsåldern försvinna från platsen på den samma……

  Gillad av 1 person

 15. Lennart Anderson skriver:

  Till detta vill jag bara tillägga några ord av en fransk filosof:
  Ernest Renan 1823-1892
  Vad är en nation ?

  ”Det är ett samhälle med solidaritet genom redan gjorda uppoffringar och sådana man är beredd att fortsätta att göra tillsammans. Det förutsätter ett gemensamt förflutet men samlar sig i nuet genom ett påtagligt faktum , ett konsensus , en tydlig önskan att fortsätta leva tillsammans. Existensen av en nation är en folkomröstning varje dag ”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.