Vänsterns oheliga allians med islamisk fundamentalism

Mohamed Omar

Vänsterns oheliga allians med islamisk fundamentalism är onekligen bisarr. De verkar kunna gå hur långt som helst för att ursäkta och förringa islamisk fundamentalism. På Twitter hittar man vänsteraktivisten Loan Sundman. Den 28 maj tweetade hon följande:

”Jag förstår verkligen inte varför människor skall avkrävas kroppskontakt med det motsatta könet om man inte vill ha det. P.g.a. religion, blyghet, bacillskräck eller what ever. Vi har väl en #Samtyckeslag, den gäller väl all kroppskontakt? #RespektÄrMerÄnHandslag”

Om någon sträcker fram sin hand för att hälsa, så ska du ta handen. Annars är du oartig. Det är vad föräldrar lär sina barn i Sverige. Om dina barn inte tar en utsträckt hand har du misslyckats med din uppfostran.

När man kommer till Sverige ska man anpassa sig till den svenska kulturen, inte kräva att vi anpassar oss till dem. Om man inte tycker om svensk kultur, så skulle man inte ha kommit hit. För ingen måste komma hit. Vi har inte hämtat hit dem. De har kommit av egen fri vilja. Ingen behöver heller komma hit för att få säkerhet. De som kommer har passerat flera säkra länder.

Senare samma dag tweetar Sundman:

”Seriöst, hur många män tvättar egentligen händerna efter att ha kissat?”

Sundman menar alltså att muslimska kvinnor som inte tar mäns utsträckta händer, gör det på grund av bacillskräck. Det visar hur okunnig hon är om islam. Man skulle kunna tro att den som försvarar islamisk fundamentalism i vått och torrt, borde kunna något om religionen. Men icke. Orsaken att strikt troende muslimska kvinnor inte tar män i hand, och att strikt troende muslimska män inte tar kvinnor i hand, är sharia. Det är haram, förbjudet, att göra så.

Enligt traditionell islamisk lag, sharia, delas män och kvinnor in i mahmram och icke-mahram. En mahram är en person du inte får gifta dig med, om du är kvinnan handlar det om din far, din bror, din farbror och så vidare. Det är också personen du är gift med, din make. Dessa personer kan du hälsa på genom att skaka hand. Det är inte haram. Detta oavsett om de tvättat sina händer eller inte.

Om det vore så att strikt troende muslimska kvinnor inte tar män i hand på grund av bacillskräck, så skulle de heller inte ta sina fäder och bröder och farbröder i hand. Det gör de.

Förbudet mot kroppskontakt är en del av sharia och en person som är tillräckligt fanatisk för att efterfölja detta förbud är sannolikt även tillräckligt fanatisk för att efterfölja andra förbud och påbud inom sharia. Vägran att skaka hand är alltså en oroväckande signal.

Profeten Muhammed sade: ”Jag skakar inte hand med kvinnor”. Och Muhammed är en förebild för många muslimer som tar sin tro på allvar. Han sade också att Adam, den första människan, var en jätte, att de osynliga varelser som kallas djinner är skapade av eld och att svarta kumminfrön kan bota alla sjukdomar förutom döden.

En anledning till att vägran att skaka hand provocerar kan vara att det signalerar att man sätter sina islamiska, religiösa dogmer över den svenska kulturen. Det kan upplevas som fräckt och okänsligt att åtnjuta alla fördelar med att leva i ett icke-islamiskt land som Sverige, byggt på saker som förnuft och vetenskap, samtidigt som man signalerar ett avståndstagande till kulturen.

Sundman är okunnig om islam och verkar vara beredd att kasta ur sig vad som helst, gripa efter vilka halmstrån som helst för att försvara islamisk fundamentalism. Varför älskar vänstern islamisk fundamentalism? Jag tror inte att de gör det. Jag tror att de använder den islamiska fundamentalismen som en murbräcka för att förstöra den västerländska kulturen. De älskar inte islamisk fundamentalism, men hatar väst.

Det är alltså en ohelig allians byggd på hat.

Vad bygger Sundman sitt påstående om att män inte tvättar händerna på? Jag vet inte. Det verkar bara vara något hon tar till i ren desperation. Eller så är det så att de vänstermän hon umgås med har dålig hygien och att hon tror att alla män är sådana.

Vänstern försvarar aldrig kristen fundamentalism, trots att denna fundamentalism i allmänhet är betydligt mildare. Där finns inte saker som burkor och stening.

Anledningen till att de inte försvarar kristendomen är förmodligen för att kristendomen är en del av den västerländska kulturen. De låtsas att islam är lika västerländskt som kristendomen. Men i praktiken visar de att de inte alls tycker så eftersom de försvarar islam, men inte kristendom. De försvarar islam just för att det är en icke-västerländsk religion.

Varför ska svensken anpassa sig till islam? Det är muslimerna som frivilligt har invandrat hit för att det här är ett bra land, mycket bättre än de flesta islamiska länder. Svensken har dock inte bett om att få bli islamiserad.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!