Vem försöker skapa en känsla av kris och instabilitet som berättigar totalitärt styre?

Patrik Engellau

Den här texten är lite slingrig, jag ber om ursäkt för det, men jag tror inte att perspektivet är fel.

Det finns två påstått motsatta intressen som båda finner anledning att förutspå fascimens återkomst, å ena sidan exempelvis Nordiska Motståndsrörelsen, som välkomnar händelsen, å den andra Dagens Nyheters kulturredaktion, som räds den. Den 17 maj framförde kulturredaktionens chef Björn Wiman sina åsikter med avstamp i Torgny Segerstedts idoga kamp mot nazismen i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning före och under andra världskriget.

Då visar det sig att Wiman tillskriver den goda kraften – Segerstedt – samma politiska analys som den onda kraften som idag, enligt Wiman, representeras av dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Så här säger Wiman om Segerstedt:

Med sin bakgrund som teolog var han inte rädd för att närma sig de stora bråddjupen. Inte heller för de stora orden. Han förstod att politiken inte bara handlar om sakfrågor och fakta, utan att den är kamp om människans inre liv. 

OK, inte bara fakta, utan människans inre liv. Nu Cambridge Analytica:

I den stora skandalen kring dataanalysföretaget Cambridge Analytica nyligen avslöjades en av bolagets högsta chefer när han rättframt talade om filosofin bakom företagets påverkansoperationer – en insikt i människans inre som teologen Segerstedt både skulle ha förstått och fasat för: ”Det duger inte att bedriva en valrörelse med fakta, eftersom allt handlar om känslor”, sade Cambridge Analytica-chefen. ”Människans två grundläggande drivkrafter är hopp och rädslor och många av rädslorna är outsagda eller till och med omedvetna”.

OK, det inre livet består av hopp och rädslor. Det går väl till nöds att acceptera som inledande hypotes och tycks stämma med Segerstedts analys. Så vad är det Wiman vill säga? Jo, följande:

I klartext: nu som då handlar det om att väcka människors rädslor.

En liten glidning där som man knappt märker. Cambridge Analytica talar om hopp och rädslor, Wiman glömmer bort hoppet av skäl som jag återkommer till. Men jag håller med om att det finns en tilltagande framtidsrädsla. Där är Wiman och jag – och troligen de flesta andra bedömare – eniga. Den stora, överväldigande frågan är som är orsaken till denna rädsla. Vad är det vi oroar oss för? Först när vi har ett hyggligt svar på den frågan kan vi börja göra något praktiskt för att komma till rätta med vår rädsla.

För Wiman beror människors rädsla på att de manipulerats av den auktoritära populismen – det är kanske folk som jag, vem vet? – i syfte att den auktoritära populismen ska kasta masken, framträda som en stark ledare kasta demokratin över ända:

Den auktoritära populismen – från Östeuropa till USA – försöker systematiskt att omforma vår syn på verkligheten, genom att skapa en känsla av kris och instabilitet som berättigar totalitärt styre och hyllandet av en stark ledare.

Rädslan är således ett hjärnspöke som skapats i människornas skallar av den egennyttiga auktoritära populismen.

Till skillnad från Wiman tror jag inte på att folk i allmänhet låter sig manipuleras på det sättet. Visst finns det alltid en liten grupp lättförförda dumskallar, men tanken att ett helt folk skulle kunna förmås att omvälva sitt samhälle för att någon har hittat på en idé är, som jag ser det, helt absurd. Det är ungefär som att anse att andra världskriget berodde på att Hitler skrivit Mein Kampf och att om man förbjuder boken så minskas riskerna för nynazism.

Men det hindrar inte att jag, som sagt, anser att det finns skäl för framtidsrädsla i ett land som Sverige. Låt mig ta ett oroande exempel. Det finns 9 000 afghanska ungdomar som helt i enlighet med svenska lagar och det svenska rättssystemet är dömda till utvisning från Sverige. Samtidigt finns en stark opinion inom det styrande politikerväldet som förespråkar att riksdagen stiftar en ny lag som ger de 9 000 amnesti och asyl.

Situationen inger åtminstone mig oro. Om de 9 000 får stanna i Sverige så visar politikerna att de inte ens tagit första steget mot ett återställande av respekt för lagarna och – i förlängningen – återupprättandet av den svenska statens våldsmonopol. Det kan hända att Nordiska Motståndsrörelsen har kommit fram till samma slutsats som jag i denna asylfråga fast av helt andra skäl, nämligen att de är rasister. De kanske vill skicka hem afghanerna för att de ogillar afghaner av princip, inte för att de gillar svensk lag och ordning.

Jag tycker det är falskt och populistiskt av opinionsbildaren Wiman att försöka trassla bort korten genom att inte erkänna de fullt rimliga skäl till framtidsrädsla som faktiskt existerar.

Varför glömde han förresten bort det där med hopp? Varför utgå ifrån att allt ledare kan och vill göra är att skapa rädsla? Själv skulle jag känna stort hopp om det kom ett antal förtroendeingivande personer med politiska ambitioner och på ett övertygande sätt visade mig hur de tänkte ge mig stoltheten över Sverige tillbaka. Men detta skulle förstås inte kunna ske utan att Wiman skulle gripas av skräck eftersom prio ett i återuppbyggnadsarbetet måste vara kampen mot den PK-ism som är förfallets orsak.

52 reaktioner på ”Vem försöker skapa en känsla av kris och instabilitet som berättigar totalitärt styre?

 1. A skriver:

  Ok PE ursäkta om jag hänger upp mig här. Men är det inte så att själva ordet rasism upphäver äganderätten i praktiken på längre sikt? Ordet är då bara ett verktyg för att rättfärdiga vad jag kallar stöld. Antingen är man för denna stöld eller så är man det inte? Alltså det går bara ut på samma som vanligt. En stor massa med lika värdelösa människor där det är meningslöst att skapa nåt av värde. Är det inte lika bra att erkänna att det är vad det handlar om?? Vi kommer ändå inte runt detta? Har jag fått nåt om bakfoten så går det bra att påpeka det.

  Mvh A

  Gillad av 5 personer

   • Björn G skriver:

    DN och PK-ismen påstår ju att:

    Du är rasist, för du inte vill att 9000 illegala afghaner ska stanna och plundra vad du och dina förfäder byggt upp.
    Du är rasist, för du inte vill att en massa araber och afrikaner ska komma hit och plundra vad du och dina förfäder byggt upp.
    Du är rasist, för du inte vill lyssna till den Gode Wimans önskan om att han och hans gelikar ska hålla på och plundra vad du och dina förfäder byggt upp.
    Du är rasist, för du vill att Det Svenska folket skall få säga sin mening här på bloggen.

    Sannerligen säger jag Er, Er Svenskar som har bevittnat detta,
    Sverige behöver en ny och friskare regim – NU!

    Gillad av 11 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    På tal om att försöka (S)pela på väljarnas rädsla…

    Vi har nu fått en broschyr i brevlådan från Regeringen,
    som heter NÄR KRIGET KOMMER…

    Inte OM!

    Tydligen vill vår allt mer Fa(S)cistiska Regering,
    få ett mandat för större medborgarkontroll…

    (S)tärka sina maktbefogenheter!

    Läs gärna dagens artikel på ledarsidorna.se

    Där man vill främja repression,
    och försöka (S)krämma Medborgarna till tystnad!

    Vi ser hur Facebook alltmer blir ett redskap i regimernas tjänst,
    där vi kommentatorer stängs av pga Regeringshot om lagstiftning…

    UD:s (S)ubversiva verksamhet skall inte få granskas,
    varken av lydiga MSM-media,
    som kontrolleras, hålls i Herrans tukt och förmaning genom Presstödet!

    Nu skall till varje pris,
    Allah granskande alternativmedia tystas!

    (S)verigebilden får inte tillåtas krackelera!!!

    Rösta bort de maktgalna Fascisterna från makten i höst…

    Gillad av 2 personer

   • W skriver:

    Vi får inte glömma de invasiva arternas agenda.

    Begreppet abrogation är något som varje betraktare av religionen islam måste känna till. Detta innebär att en tidigare vers i Koranen ersätts av en senare om de strider mot varandra. Politiskt korrekta personer med syftet att förringa islams våldsamma och intoleranta sida brukar ofta ”glömma” bort denna företeelse. Islamister gör det inte! Betydelsen kommer sig ur att Muhammed var en mycket mer tolerant och inställsam person under sina tidiga år som ”profet”. Han försökte vinna anhängare genom dialog och samtal. Detta kännetecknar också de tidiga uppenbarelserna, som vi kan läsa i Koranen.

    När Muhammed skaffat sig militär och politisk makt var tiden för dialog och samtal över. Därför är ersättningsverserna betydigt mer våldsamma till sin karaktär. Att hänvisa till de tidiga surorna i syfte att visa islams kärleksfulla sida ger därför inte den sanna bilden.
    http://skafferigodis.blogspot.com/

    Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   A — Nu är det jag som inte är med. När du säger ”rasism” så tänker jag ex-vis på rasismen mot den vita minoriteten i Sydafrika, som är utsatt för ren förföljelse från de svarta numera.

   Eller för att nu ta Sverige: Menar du att det vore ”rasism” att INTE ge amnesti för de 9000 såkallade ”ensamkommande”? I så fall befinner vi oss inte i samma verklighet.

   Eller menar du tvärtom att PK-sekten runt DN är rasister? Det kan man förstås hävda men det förblir gåtfullt om DU tycker så.

   Gillad av 1 person

   • A skriver:

    Hovs H, jag menar att man förvrängt innebörden i syfte att använda ordet som en mental kofot. Vänstermänniskor tycks hata det som är vackert starkt homogent etc. De hatar det på grund av avund och uppfinner mycket raffinerade verktyg för att krossa det. Mängder av varianter går ut på samma sak. Hela tiden samma sak. Någonting glimmar, antingen ska de ha det eller förstöra det eller dela ut det. Och tjäna makt samtidigt. Det är snyggt..

    Mvh A

    Gillad av 2 personer

   • A skriver:

    Och vidare så menar jag att det är helt naturligt att vilja undergräva äganderätten, det är ju i direkt linje med tidigare genomförda experiment. Plundrare mot vanligt hyggligt folk, ständigt i ny tappning.

    Mvh A

    Gillad av 2 personer

 2. Vaknauppnu skriver:

  Där har vi spiken i foten!
  Det är detta som håller på att byggas upp nu.
  Man kartlägger vad folk har för åsikter inför kommande val. Massor av enkätutskick. Svarar man inte ringer dom. De anställda inom denna kår börjar säkert bli rätt så ansenlig. Förr fanns något som kallades valhemlighet. Vad just du tänkte rösta på hade ingen med att göra!

  NU kartläggs också om vad vi tycker om radion, RADION! Hur lyssnar vi och på vad?
  Inte TV, eller Radion & TV! Nej TV har de förstått att alltför många redan ratar, så då sätter man in första åtgärden; Licensen skall dras på SKATTSEDELN , för ALLA skall betala antingen de tittar eller ej!
  De som kommer undan är väl alla som tjuvlyssnar på P1 snedvridna statspropaganda (en kanal som förut var den enda med blandad och med mer vetgirigt innehåll som gick att lyssna på) och så alla som inte bidrar till skattebasen förstås. Som idag är en icke föraktligt antal i skara. Parabolfolket riktat mot främmande land kanske.

  Vad tror ni? Ärt inte bara dessa nya fenomen utöver hela PK dravlet med sitt hjärntvättande och sina lögner till det svenska folket en omläggning av politikerväldets maktutövande mot sitt folk istället för ett folkvalt arbete i folkets tjänst, till folkets fromma. GPDR och Trollsnack, Fake News, interfererandet med Internet som skall sålla vad folk tycker , speciellt om de är kritiska. Nu skall alla vara så förvirrade så de sitter som de 3 aporna; varken ser, hör och framförallt skall de inte prata.. Bäst att pappa STATEN med REGERINGEN visar att man är den starka LEDAREN och smider medans järnet är varmt D:V:S FÖRE VALET.

  Gillad av 2 personer

  • Björn G skriver:

   Javisst, VAKNAUPPNU!
   ”Vem försöker skapa en känsla av kris och instabilitet som berättigar totalitärt styre?”
   Svar: MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) med Dan Eliasson i spetsen.

   Vi har just nu fått hem den mystiska broschyren ‘ Om krisen eller kriget kommer’.

   Förra gången den kom ut, var under ‘Det kalla krigets dagar’, år 1961.

   Jaa du, Dan försöker verkligen att ‘dra sitt strå till stacken’ för att få det vilsna folket att rösta på de ‘trygga’ Såssarna!

   Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Tillsättande av en lydig Politruk…

    (S)å det var hans uppgift, att bana väga för mer kontroll…
    Om det blir ett regimskifte AVSÄTT HONOM på dag ett!

    (S)kadligare än så kan ingen vara!

    Tre eller fyra myndigheter han getts uppdrag att förstöra?

    Gillad av 1 person

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Segerstedt var en god kraft under kriget. Det kan man knappast beskylla vare sig Wiman, DN eller Cambridge Analytica för. Det senare lär ha tagit sin Mats ur skolan och det vore ingen större förlust om Wiman och DN kunde göra detsamma. Den svenska förbannelsen är att man anammat den sabbade post-modernismen och alla dess stolligheter. Idag ser jag ingen annan möjlighet för Sverige än att radikalt börja om. Ett första steg vore att kasta den misslyckade skolan på sophögen och rensa ut allt ogräs från universiteten. Dit hör tveklöst genuseriet. Samtidigt måste man sätta stopp på kvoteringssystemet och återinföra meritokratin 100%! Inte minst för alla duktiga kvinnors skull. Kvotering av kön, raser, politisk färg eller liknande kan jämföras med subventionering av produkter som etanol och diesel vilket knappast har varit till någon större nytta för landet utan snarare till skada.

  Gillad av 16 personer

 4. Vaknauppnu skriver:

  Det sista är utskicket av ”Viktig information till Sveriges invånare”. Om krisen eller kriget kommer. Med KRISEN och KRIGET i fetlagd text.

  Ett häfte som i och för sig är något bra , så man kan göra sig beredd.
  Stämningen måste ändå piskas upp till att vara sån att det är ett förvirrat och rädd folk som nu måste invaggas i tron att de styrande har ordning på alla ”papper” . Då kan man sätta in ett totalitärt styre…Detta är vad vi ser nu!

  Gilla

  • Östanskog skriver:

   Jag gick igenom listan om alla viktiga saker i ”Kris o. Krig”. Det fattades bara krossade tomater i vårt hushåll. Krossade tomater?!
   Nu har vi köpt en burk, och Vladimir Vladimirovitsh säger säkert till sina gröna men: ”När Östanskog kastar en burk krossade tomater på er … ja ni förstår … hit men inte längre!”

   Gilla

 5. Lilla fröken PK skriver:

  ”You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.” – Abraham Lincoln

  Gillad av 2 personer

 6. svenne skriver:

  ”Men jag håller med om att det finns en tilltagande framtidsrädsla”.

  Nu pågår diverse insatser från ”den goda sidan” för att rikta om fokus från den berättigade framtidsrädslan angående invandringspolitikens katastrofala konsekvenser till det så kallade ”klimathotet”, hotet från nynazister och det ”onödiga” pratet om migrationspolitiken. Det sistnämnda är ju något som S har tagit sikte på därför att de överhuvudtaget inte klarar av att bemöta den kritik som riktas mot den politik som har förts inom detta område.

  Jag tror knappast att en kvinna som ensam promenerar hem efter att ha tillbringat en kväll på t.ex. en restaurant, grubblar på – och oroar sig för – de risker som utmålas av klimatalarmister eller sannolikheten att bli överfallen och misshandlad av anhängare till NMR. Nej, det finns säkerligen mer påtagliga , och mer närliggande, problem som oroar henne på hemvägen i kvällsmörkret.

  Den rädsla som hon upplever är inte något som ligger i framtiden utan det är en aktuell realitet som begränsar tillvaron för många medborgare, både män och kvinnor, och de politiker och andra som försöker att vifta bort detta är inte trovärdiga.

  Gillad av 5 personer

 7. Björn G skriver:

  DN är ju som vi vet, PK-ismens dominerande megafon mot folket. Likt återkommande böneutrop läser/hör vi varje morgon dess entoniga skri.
  Det är nog större sannolikhet att Gud och paradiset finns, än att DN skulle ändra i dagens böneutrop!

  Gillad av 4 personer

 8. Jvk skriver:

  Man kan ju leka med tanken att SD och alternativmedia inte existerat, tänk om massinvandringen skett före internet, då vi hade två TV-kanaler. Då hade Helin, Stjärne, Wolodarski och Wiman, Lifvendahl och Teororescu haft full frihet att debattera, låt säga, en flygskatt, skulle den vara 100 kronor som Lifvendahl vill, eller kanske 500 som Wiman förespråkar? Höga skulle debattvågorna vara i Aktuellt och i Rapport så kom sanningsägaren Teodorescu fram till att Sverige faktiskt var litet och kunde göra mer nytta på annat sätt så 0 kronor vad det rätta och hon argumenterade för detta med klar bravur.

  Samtidigt så våldtogs småflickor av gäng med utländska män, tusentals drogades, våldtogs och torterades och i vissa fall dödades, polisen visste detta, politikerna visste detta, media visste detta, Wiman visst detta, men svenska folket visste inte och tittade på Hajk, Mumintrollet och John Blund. Lennart Hyland var toppen. Ingen oro I samhället som kunde uppmuntra de 25 stycken nazisterna som beställde knivar från hobbex på postorder.

  Tänk tanken att Wiman själv fått sätta Sverigebilden, hur många våldtäkter är HAN villig att dölja? I England har vi svaret, staten är där villig att dölja tusentals organiserade våldtäkter och när det avslöjas så slår man ner på visselblåsaren.

  Gillad av 11 personer

   • Björn G skriver:

    Sveriges Television AB (SVT) har till uppgift att bedriva tv-verksamhet i allmänhetens tjänst.
    Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till staten som olika ekonomiska politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället.
    Det är särskilt viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset.

    Saxat ur SVT:s sändningstillstånd

    Gilla

 9. Aha skriver:

  Wiman är PK-ist ut i fingerspetsarna. Eftersom verkligheten obevekligen kommer att göra korrigeringar, inte minst genom valet, kommer Wiman att bli ett överspelat, men ack så skadligt kapitel.

  Tyvärr ingår han i det toppskikt av journalister från rikstidningar som nuförtiden regelmässigt anlitas som kommentatorer i public service vilket gör att Wimans inflytande och därmed sammanhängande skada har ökat.

  Han är verksam på DN. Det visar hur aktivistiskt DN har blivit. En aktivism som rimligen borde vara sanktionerad av ägarna.
  DN förtjänar inte en enda reflekterande läsare.

  Gillad av 4 personer

 10. Linden skriver:

  Det första Löfvén gjorde efter han installerats som statsminister var att se till att SÄPO blev direkt underställd regeringen istället för rikspolisen!
  Med Dan Eliasson som rikspolischef så hade han all korten på
  hand.
  NMR utsågs till folkets fiende n:r 1
  Jihadister, gruppvåldtäkter, bilbrännare,,stenkastning mot blåljuspersonal fick inte nämnas.
  Brott begångna av invandrare mörklades och fick en särskild kod.
  Signalement får inte nämnas om inte det är en ljushyad person.

  Många skrämmande exempel på hur snedvriden polisens prioriteringar är ex
  Polisen storsatsar på att jaga ”högerextremister” utan körkort

  Eller varför inte Löfvens utspel, när fritösen fattade eld i en moské, då han omgående passade på att ge SD skulden.

  Samtidigt ställer rättsväsendet – ‘Hilda och Ruben’ – upp som beskyddare. 
Samhällsupplösningen är tydlig.
Man kan ana oråd om inte valresultatet faller väl ut för sjuklövern.
  Eliassons broschyr om krisen kommer kan vara ett led i det.

  SD vårt enda hopp

  Gillad av 10 personer

 11. Christer Hanefalk skriver:

  Hopp och rädsla. Kanske skulle ”tillförsikt” och rädsla vara ett bättre motsatspar. ”Hopp” är ju ett svagare ord än ”tillförsikt” – är man hoppfull så hoppas man ju utan att egentligen ha något som talar för att förhoppningen slår in. Men om man har tillförsikt så grundas förhoppningen i någon slags kunskap om hur det är, vad som pågår och hur tendensen ser ut.
  För egen del har jag slutat att ”hoppas” eftersom jag tillhör det slags människor som behöver känna tillförsikt för att med glädje kunna se framåt. Och som läget är idag så är det svårt att uppmana den känslan – alltför många tecken pekar på att vi befinner oss på en helt galen kurs. Vi svenskar har varit oerhört framgångsrika historiskt sett – inte så fantastiska som historieböckerna beskrev oss på 30-, 40- och 50-talen när vår historia var densamma som våra kungars historia. Men om vi ser på vår utveckling under perioden 1870 till 1970 så var vi nummer två i världen (Japan var nr 1) vad gäller ekonomisk tillväxt. Men vi verkar – på ett kollektivt plan – totalt ha glömt bort vad det var som gjorde oss framgångsrika. Banala saker som att gå i skolan, plugga, lär dig saker, ta ett jobb, gör ditt bästa, fortsätt lära dig saker, ställ upp för andra, sköt ditt hem, sköt din ekonomi, passa tider, kasta inte skräp på marken, respektera de äldre, planera för din ålderdom, osv osv osv.
  Och alla de saker som vi antingen glömt bort eller slutat göra av andra skäl, gör att jag inte längre känner någon tillförsikt vad gäller Sveriges utveckling framåt. Är jag då ”rädd” istället? Nej, inte för egen del, men jag är fullständigt skräckslagen för det land som mina barnbarn ska växa upp i. Vad kommer de att säga om oss – som så totalt har ”abdikerat” från vårt ansvar?
  Blir det ”vad har ni gjort” eller bara ett stillsamt ”allahu akbar”?

  Gillad av 3 personer

 12. Magnus Rosensparr skriver:

  I fallet med afghanerna kan man bara uppnå sitt mål genom retroaktiv lagstiftning, vilket det politiskt korrekta etablissemanget säger sig vara emot. Det har inte hindrat dem att tillämpa sådan i alla fall, t.o.m. med grundlagarna som i fallet 1979 med Successionsordningen.

  Gillad av 3 personer

 13. Jaxel skriver:

  Kanske lite spretigt, men viktiga tankar.

  Som jag ser det är det Wiman et consortes (andra beteckningar finns som exempelvis PK) som plöjer marken för nazister och fascister.

  Nedan några korta reflexioner kring detta.

  Det mesta uppenbara är ju att folks rädsla inte är en följd av propaganda utan hur verkligheten och politiken har utvecklat sig. Wiman kan givetvis fortsätta att förneka detta, men situationen skulle varit ännu värre om han haft helt fria händer att styra politik och myndigheter.

  Hur kan man tro att ett demokratisk samhälle skulle gynnas av lag och ordning upphävs. Det är ju detta Wiman et consortes önskar. Asylsökande skall helst ha rätt att ljuga hur mycket som helst. Det är ju, exempelvis, detta som är alternativet till medicinska ålderstester. Tilläggas kan att lagen kräver att det är den asylsökande som skall belägga sina uppgifter. Motsatsen skulle ju vara alldeles orimligt, d v s att varje uppgift från asylsökande måste accepteras så länge den inte med 100 procents säkerhet kan motbevisas av svenska staten. I så fall skall ju alla rätt att ljuga nära nog så mycket de vill.

  Det verkar vara detta senare som Wiman et consortes önskar och som de dessutom har mage att kalla rättssäkerhet. Som alla vet tycker Wiman et consortes ju att om svenska myndigheter i åldersfrågan upprätthåller lagen så är det rättsosäkert enär man inte med 100-prccentig säkerhet kan fastslå att den asylsökandes uppgifter är falska. Hur man kan anse att en oavvislig rätt att lämna falska uppgifter skulle utmynna i rättssäkerhet är minst sagt förundrande.

  Det är Wiman et consortes som plöjer marken för nazismen. Det är tragiskt. Vad skall människor göra om PK-politikerna vägrar att ta vår oro på allvar och till och med hånar oss för den. Vilka alternativ ger Wiman et consortes oss.

  Och den dag vi får in ett nazistiskt parti i riksdagen vad skall de säga då? Statsministern har ju i statstelevisionen inför mycket stor publik kallat Åkesson nazist. Vad finns kvar att säga när/om nazismen verkligen kommer fram.

  Gillad av 5 personer

 14. MartinA skriver:

  De historiska tillfällen som jag känner till där vita människor blivit i minoritet OCH förlorat makten. Så har vi blivit plundrade, utrotade och fördrivna.
  Haiti, Helveteslegionen i Venezuela, Mocambique, Zimbabwe, Sydafrika nu. Detroit.

  Att då höra en goddagspilt som PE ondgöra sig över vita rasister är bara för dråpligt. Vi nordeuropeer är de MINST rasistiska människorna på jorden. Av evolutionära orsaker, vi har skyddats av fattigdom och geografisk avlägsenhet snarare än av etnocentrism. Och vi ser ju vad som händer när människor med mer normala nivåer av etnocentrism tränger in hit? De håller ihop mot oss, plundrar oss, våldtar oss, terroriserar oss. Medan vi upptar oss med att anklaga varandra för rasism. Istället för att hålla ihop, som normala människor hade gjort.

  Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   Ok, jag tar tillbaka mitt förolämpande epitet mot PE. Det var dessutom felanvänt märker jag när jag internetssöker resultatet. Jag ber om ursäkt för det.

   Gilla

   • cmmk10 skriver:

    Just det stora antalet tysketöser har antagligen fått våra unga män att fullständigt ge upp försvaret av Sverige. Varför skall man vara villig att offra livet om flickorna glatt och villigt går över till fienden?

    Gilla

  • Jvk skriver:

   Ja det kräver eftertanke att göra sig av med den mångåriga pk-indoktrineringen. Jag håller helt med om vita, och det blir mindre rasistiskt ju längre upp i Europa man kommer. Italienare exempelvis är långt mer rasistiska, och utomeuropeiska folk är rasistiska som en ren självklarhet, de bara ÄR det, allihop, det är inte en debatt som finns där.

   Gillad av 4 personer

 15. Ett fågelbo skriver:

  Ord och meningar kan belysa och klarlägga.
  Men även dölja och förvanska. Skapa orddimmor som döljer mer än de blottar.

  För att skingra ordens och meningarnas suddighet behöver vi gå under ytan. Och hittar avsikter. Och makt. Med vilja att styra, påverka och behålla.

  I Sverige har vi ofta en övertro på fakta och information. Betraktar gärna den som neutral.
  Att problem går att informera bort. Som om vi alla delade samma intresse.

  I sitt försvar räds ofta makten av fakta och mer rak information, som går emot en egen agenda. Det kommer då an på i vilket bo vi vill leva, och även försvara. En del försvarar maktens boningar. Andra bara sitt eget lilla bo.

  Under ytan lever känslor, ofta illa dolda.
  För kvaliteten på livet byggs av dem. Vi bygger alla livsinnehåll med hjälp av relationer. Vill känna tillit till de nära, omgärdat av ett pålitligt samhälle och dess institutioner.

  Nu knakar det rejält på olika håll. Den etablerade makten upplever sig som hotad. Olika myndigheter knäar under trycket, och ifrågasätts. Makten reagera då instinktivt. Tar till åtgärder. Säger sig vilja jaga ut det onda. Sålla agnar från vetet. Där de själva ser sig som oansvariga för det som den vanlige medborgaren uppfattar som hotfullt.

  Länge har PK-etablissemanget förespråkat ett gemensamt bo för alla i världen. Bygga upp ett multikulturalismens eget stora fågelbo. Byggt av bomaterial från hela värden. Med stora kullar som slåss om samma resurser.

  Många hade föredragit sitt gamla, mer trygga bo, lite avskilt ute i skogen. För de räds det okända. En icke tillåten reaktion, när politisk korrekthet är det som gäller.

  Gillad av 2 personer

 16. Jeff skriver:

  ”Händelser på världsarenan sker inte av en tillfällighet. De är skapade, vare sig det handlar om nationella eller ekonomiska frågor. De flesta av dem är iscensatta av de som sitter på pengarna.”
  Denis Healy, den förre försvars och -finansministern i Storbritannien.

  Den prisbelönte journalisten Daniel Estulin har undersökt Bilderberg i 15 år och skrivit den internationella bästsäljaren ”The True story of the Bilderberg Group” som valdes till ”Book of the year” i Kanada.

  Han säger: Bilderberg kontrollerar IMF, Världsbanken, FN och alla europeiska centralbanker.
  Det handlar om skapa total kontroll över människor och slutmålet är en världsregering styrd av eliten, de här människorna kommer att använda alla till buds stående medel – lagliga eller olagliga – för att driva igenom ”Den Nya Världsordningen”

  ”En klick av de rikaste, ekonomiskt och politiskt mäktigaste människorna i västvärlden, som i hemlighet träffas en gång om året för att planera saker som sedan råkar inträffa.”

  Reinfeldt, Lööf och vår egen träbock har besökt detta sällskap, kan vi se några gemensama nämnare mellan de tre?

  Gillad av 2 personer

 17. Gösta Johnsson skriver:

  DN är en förlegad avisa som likt en berusads envishet håller fast vid att de som är rädda om Sverige dess medborgare och nationalstaten är rasister som inte accepterar öppna gränser åt vem som helst att passera utan kontroll och utan krav på verklig anpassning. Denne Wiman lever i en utopisk fantasivärld där allt är öppet för alla utan krav och motprestation att assimilera sig och bidra till samhället de vill ta del av.
  SD och alltfler i vissa övriga partier inser detta och ställer krav på de som vill bli en del av vårt samhälle. Det är glädjande och bådar gott inför valet i höst. Denne Wiman sitter på sina höga hästar i DN-skrapan och fantiserar helt bortom den verklighet som finns utanför och som visar på enorma brister i hur landet sköts av de valda riksdagsledamöterna och den nu styrande regeringen. Gapet ökar mellan land och stad, mellan söder och norr och inte minst mellan de parallella samhällena som tillåtits växa fram och samhällena i övrigt runt om i vårt avlånga land.

  Gillad av 2 personer

 18. Alf skriver:

  Kollektivister misslyckas att inse att de är verksamma på en mentalitet baserad på rädsla, genom att göra så låter de sin rädsla att styra dem, och detta tänkesätt innebär i slutändan att de gör sin rädsla till verklighet.

  Individualism kräver en förståelse för den sanna naturen av det mänskliga sinnet, det kräver en förståelse för att det vi håller i våra sinnen så småningom kommer att bli verklighet.

  Kollektivistiska ideologier som socialism är baserade på en rädsla för till exempel ”en skenande girighet och själviskhet”, vilket är exakt varför kollektivistiska ideologier leder till en värld full av chockade giriga och själviska människor.

  Kollektivister säger alltid att Libertarianer är naiva, och att våra idéer bara skulle fungera i en perfekt värld med perfekt rationella människor. Detta är ironiskt nog det exaka felet i kollektivistiska idéer.

  Individen kan inte undgå att känna igen den mänskliga naturen, hon är inte naiv. Individen inser att den mänskliga naturen är inte ristad i sten, utan det kommer att visa sig som en spegelbild av den moraliska och etiska grunden i samhället.

  Socialismen vilar på en grund av socialt legitimerad stöld, godtyckligt ta från några och ge till andra i namn av ”jämlikhet”. Det är därför socialismen alltid kommer att resultera i en moralisk och etisk konkurs.

  Om vi vill veta vad som är fel med världen, ska vi börja med att titta på grunderna för det. När vi stjäl av varandra, stjäl vi ifrån oss själva. Så vi tror på socialismen, blir vi i förlängningen krabbor i en hink.

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Politiska ideologier ÄR kollektivistiska.

   Ideologier syftar till att pressa in alla männsikor inom deras ram och att vara oförsonlig mot alla som vill avvika.

   Det tydligaste exemplet är islam. Skaparen av Muslimska Brödraskapet, Hassan Al-Banna, var väl medveten om förutsättningarna för att islam skulle kunna få ett bredare inflytande. ”Om vi inte strängt upprätthåller kravet på dödsstraff för avvikare mkommer vi bara att var en obetydlig sekt.”

   Gilla

 19. W skriver:

  Forskare ifrågasätter SVT:s ”dumma frågor” i Aktuellt-intervju
  https://samnytt.se/video-forskare-ifragasatter-svts-dummar-fragor-i-aktuell-intervju/

  Invandring kostar 40 miljarder enligt regeringen. Korrekta siffror visar dock runt 250 miljarder per år. Betänk att kriminalitet och övrig välfärdskostnad ej ingår i posten invandring. Ruist har enbart arbetsrelaterade kostnader med i snitt dvs introduktionskostnaden är ännu högre. Inget annat område kostar så mjt pengar och skapar så mkt problem. Sveriges statsbudget är 1000 miljarder om året. You do the math.

  Gillad av 7 personer

  • Björn G skriver:

   I juni 2015 berättade ‘oberoende’ SVT Nyheter detta!

   Tusentals välutbildade flyr till Sverige

   Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år.
   I Sverige sker just nu en massiv import – av kunskap. Av de flyktingar som kommer till Sverige har många med sig universitets- och högskoleutbildningar. En utländsk examen måste godkännas av universitets- och högskolerådet, UHR. Och myndigheten har aldrig haft fler ansökningar än nu.
   – Vi har haft konstanta ökningar under en lång period och vi ser i år att det fortsätter öka, säger Lars Petersson, avdelningschef på UHR.

   Efterfrågade ingenjörer

   Myndigheten har fått ta in mer personal för att hinna med. Ansökningarna hos UHR har ökat med 55 procent de senaste fem åren. Han berättar att de som söker ofta är civil- eller högskoleingenjörer. Just den gruppen har mer än fördubblats på bara ett år.

   – Det här är ju en bristvara som förs rakt in i den svenska arbetsmarknaden, säger Lars Petersson.

   Tilltagande kompetensregn

   Den andra myndigheten som hanterar utländska examina ser samma utveckling. Hos Socialstyrelsen, som har hand om legitimationsyrken som läkare och tandläkare har ansökningarna också ökat kraftigt. På UHR ser man inga tecken på avmattning i det kompetensregn som just nu faller över Sverige.

   I juni 2018 roterar Goebbels i sin grav, av propagandaiver, grön av avund!

   Gillad av 1 person

 20. Lennart skriver:

  ”Bonnier vill styra utvecklingen
  Bonnier har inte bara intresse för att göra affärer och tjäna pengar, de vill styra den ekonomiska och politiska utvecklingen. Det har stått klart sedan länge att Bonnier använder hela sin koncerns resurser för att motarbeta nationalism och försvara mångkultur och massinvandring.”

  https://bonnierhotet.wordpress.com/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.