Att sköta sitt jobb kommer före religiösa dogmer

Mohamed Omar

Man kan inte sköta sitt jobb om man avstår från mat och vatten i tjugo timmar per dygn, så enkelt är det. Funktionerna blir nedsatta. Det spelar ingen roll vad man säger, en som äter har mer energi än en som inte äter.

Den danske utlännings- och integrationsministern Inger Støjberg gör alltså rätt när hon uppmanar fastande muslimer att ta ledigt under ramadan. De utsätter oss andra för fara, men även om de har sådana jobb att de inte gör det, så är det respektlöst mot arbetsgivaren att komma hungrig och trött till jobbet. Då visar man att man sätter religiösa dogmer före sitt jobb, och då är man ingen bra anställd.

Hade jag varit arbetsgivare och mina anställda hade kommit hungriga och törstiga till jobbet, så hade jag sparkat dem på en gång. Tänk er en taxichaufför som inte äter och dricker. Nu på sommaren blir det som sagt väldigt många timmar. Det kan se olyckor. Tänk dig en fastande byggarbetare eller en läkare. Støjberg, från borgerliga Venstre, skriver i en debattartikel i Berlingske att ramadan är ”farligt” för alla i landet:

”Det kan i praktiken vara farligt för oss alla, om busschauffören varken äter eller dricker på en hel dag, precis som att man förstås inte orkar prestera normalt på fabriken eller på sjukhuset om man under en hel månad inte äter eller dricker under dygnets alla ljusa timmar.”

I islamiska länder går allt på halvfart under ramadan, eftersom alla fastar. Men arbetslivet i Sverige är inte anpassat efter ramadan. Vi är inte ett islamiskt land, utan ett sekulärt europeiskt land med en kristen tradition. Det finns inga islamiska högtider i vår kalender. De är exkluderade.

Jag tycker att det ska förblir så. För ramadan har inga fördelar, bara nackdelar. Och tittar man på islamiska länder ser man att de i allmänhet inte har lyckats särskilt bra. Finns ingen anledning för oss att ta efter dem. Folk kommer hit från islamvärlden, svenskar utvandrar inte till Somalia och Afghanistan. För det är sämre där. Därför ska vi inte låta invandrarna återuppbygga sina dåliga hemländer i Sverige.

I svenska skolor flyter undervisningen på som vanligt. Och så ska det vara. Vi ska inte ha specialregler för fastande muslimer. Skolplikten är viktigare än religiösa dogmer. Föräldrarnas plikt är att se till att deras barn sköter skolan och för att kunna göra det behöver de ha mat i magen. Gör det inte det är de dåliga föräldrar och skyldiga till vanvård.

En skola i Eskilstuna larmar om trötta och hungriga barn. Men en imam i staden menar att det är helt okej. Det är skolan som visar ”brist på förståelse”. Det är alltså vi, som representerar ett lyckat samhälle, ett samhälle som troende muslimer söker sig till trots att vi är ”otrogna”, som ska visa ”förståelse” för de som har bakgrund i misslyckade samhällen… Det skulle inte förvåna mig om denne imam, en svensk konvertit till islam, också mottar skattepengar för sina insatser för mångkulturen.

Svenska ministrar bör vara lika tydliga som danskan Inger Støjberg. Det svenska samhällets framgång och välfärd bygger på saker som förnuft, vetenskap och arbetsmoral. Om vi tillåter skadliga religiösa seder att breda ut sig här kommer vi steg för steg att förfalla och bli allt mer lika de dåliga länderna i islamvärlden varifrån folk utvandrar till de framgångsrika länderna i Europa.

I stället för att bara ta del av vår välfärd, bör invandrarna också försöka förstå och tillägna sig de tankar som skapat vår välfärd. Där ingår sekularism och yttrandefrihet, det vill säga vi får kritisera, till och med häckla, religion.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

38 reaktioner på ”Att sköta sitt jobb kommer före religiösa dogmer

 1. ericr45 skriver:

  När den första trafikolyckan inträffar som med säkerhet kan hänföras till att förarens fysiska tillstånd (med mycket stor sannolikhet är han muslim) kommer rättsystemet att testas.
  Utmattning och nedsatt omdöme pga vätskebrist eller födobrist är samma sak.
  Du får inte köra bil om du är påverkad av alkohol, droger eller liknande eller om du helt enkelt bara är för trött!.
  Vi får se om det finns två rättsystem beroende på din bakgrund och om ramadan kommer att vara en godkänd eller inte godkänd anledning till din kondition och hur det bedöms..

  Gillad av 3 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Den olyckan har redan inträffat – många gånger!
   http://www.friatider.se/araber-farligast-trafiken
   60% av alla olyckor med personskador var orsakade av förare från Mellanöstern enligt en undersökning av Trafiksäkerhetsverket. En enorm överrepresentation med andra ord.
   Hela artikeln, från 2012, ligger bakom betalvägg numer men inledningen är möjlig att läsa. Hittar inte själva undersökningen hos TSV efter en snabb sökning men den ska finnas där eftersom jag har läst delar av den tidigare.

   Gilla

 2. Lilla fröken PK skriver:

  Assimilering, inte integration, bör vara ledstjärnan för dem som av olika anledningar söker sig till Sverige. Vad har de annars här att göra?

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Dags att VÅRA politiker rätar på ryggen,
   slutar knäböja för denna medeltida vidskepelse!

   Anpassa ER, eller ÅK HEM!

   Vi klarar oss utan detta trams!

   Gillad av 2 personer

 3. Eva Danielsson skriver:

  Det är bara att hålla med om alltihop. Och tillägga att eftersom ramadan inte är fasta egentligen utan bara att man vänder på dygnet, så är också sömnbristen en risk i sig i många yrkesutövningar. Mat klarar man sig ganska bra utan, och här äter man ju på nätterna, men vätska o salt behövs i värmen under dagen.
  Men det viktiga här är att vi över huvud taget inte ska införa ovettiga religiösa seder och vi ska inte tillåta islamisering av Sverige eller Europa eller västvärlden!

  Islam är en politisk ideologi som har målet att ta över. Om det vore en religion som accepterade sekularitet, skulle den inte vara hotfull för oss, trots det sektliknande i att inte få ifrågasätta eller lämna islam och trots att innehållet är motsatsen till frihet och demokrati och jämställdhet osv. Men nu är det makt över världen som är målet. Med alla medel. Det måste stoppas.

  De som flyttar hit och vill bo här, får anpassa sig till vårt sätt att se på saker och göra saker. Om man inte vill det, så får man flytta någon annanstans. Det är ingen mänsklig rättighet att få bo i Sverige.

  Och det gäller 9000 afghanska män utan skyddsskäl också.

  Gillad av 7 personer

  • jvk skriver:

   Var kommer de 9000 ifrån??? Det skrämmer mig att vi upprepar detta tal hela tiden, myndigheterna slänger ut ett tal och vinter betet, bara 2015 så kom minst 35,000, jag vet inte det totala antalet idag men det är självklart över 100,000 vi talar om för det började inte 2015 och det var inte slut då heller.

   Gillad av 4 personer

  • Elisabeth skriver:

   Eva, egentligen har Åkesson en utomordentlig sits i kommande valdebatter. Så fort den andra sidan börjar prata om att ”strama upp migrationspolitiken” kan han anlägga moteld : hur går detta ihop med de 9000 afghanerna utan skyddsskäl ? Om och om igen ska detta hamras in. Afghanbeslutet och de kostnader det medför ska ställas mot allt som rör välfärden. Ställ grupp mot grupp. Och som grädde på afghan-moset börjar nu deras tidigare okända anhöriga hälsa på. En afghan-yngling i Vellinge kommun har nu fått hit fem familjemedlemmar som vill ha bostad m m .

   Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    JVK

    Än värre är väl att rösta på dem till RD!

    Fast i de större städerna lär MP få en vågmästarroll,
    även om man åker ut ur Riksdagen med dunder o brak!

    Där togs besluten av Fredrik R, inkl Kristersson,
    att bestraffa svenska folket,
    som hade mage att rösta in SD i Riksdagen!

    Det kunde han alldrig förlåta,
    den tappade Alliansmajoriteten!

    Gilla

 4. Aurora skriver:

  Vilken part som ska visa förståelse och anpassa sig till denna invasiva religion med vidhängande kultur har varit tydlig i 20 år nu. Naturligtvis ska vi införa natuonell helgmånad i det framtida Sverige.

  Gilla

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Det svenska sättet att lösa problemen med ramadan är att införa ramadan för alla. Att inte göra så är ojämlikt och illojalt mot nykomlingarna. Vi kan därför räkna med att det kommer en sådan motion förr eller senare. Blir det problem med arbete och trafik får vi överlåta detta åt AI.

  Gillad av 5 personer

 6. jvk skriver:

  Det hela är mycket lätt, för detta går inte att ändra på, allt som nu sägs om integration är som historier om Jultomten, hur kan det tas på allvar? Man kan läsa långa ledare av Teodorescu eller Dahlberg eller Lifvendahl, de mässar allvarligt om att de minsann ser problemen så om vi bara gör så och så och så, så förbättras integrationen och muslimerna blir snälla svenska muslimer som dricker lättmjölk, sopsorterar, röstar på M, eller L och är som folk är mest, dvs svenskar. Det hela är så förbannat skrattretande. En tusenårig historia av krig och konflikt som fortfarande i högsta grad lever, 1.5 miljard anhängare, och oljerika länder som finansierar den mest våldsamma varianten av islam ostraffat pga oljan, mot detta, Teodorescu, Dahlberg och Lifvendahl! Tadaa! Eller Andersson, Kristersson och Björklund, språktest mot avhuggna händer, tadaaa!

  Istället så är det hela mycket lätt: vad gör det här?

  Gillad av 7 personer

  • Annie Johansson från Småland skriver:

   Jungfru, jungfru, jungfru, jungfru kär!
   Här är terrorcellen som ska slå till kvällen
   Tiotals otrogna och fem deras små
   Skynda på, skynda på för nu ska terrorcellen slå!

   För ha-ha-ha, det går ju så bra
   För Andersson och Kristersson och Björklund och jag!
   För ha-ha-ha, det går ju så bra
   För Andersson och Kristersson och Björklund och jag!

   Gillad av 4 personer

 7. Fredrik Östman skriver:

  Fasta är nyttigt, särskilt i dessa tider av ohämmad fettansamling på alla kroppar och insulinresistens. Kristendomen påbjuder också fasta. Så sluta tramsa.

  När infaller förresten denna främmande järnålderssed? Här i Österrike finns ingen information att tillgå. Ingen talar om sådant, precis som man inte talar om var nästa shinottempel skall byggas eller vilka regler som gäller för scientologer.

  Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Væskemangel er ikke bra! Nå er det i tillegg svært varmt. Mangel på fast føde går bedre.

   Ramadan ble innledet 17. mai (av alle dager!) i Norge. Har fått et inntrykk av at noen muslimske land begynte den 15. …

   Forstår ikke hvorfor disse ramadan-muslimer her i nord ikke får en fatwa om å følge Mekka-soloppgang og -nedgang. Det må jo være en mildere faste der nede enn her når solen her i Sverige og øvrige Skandinavia er opp nesten hele døgnet. (Hva gjør muslimer nord for polarsirkelen?!!)
   De stakkars j* ene her holder jo en mye strengere faste enn Muh noensinne gjorde!

   Gillad av 1 person

 8. Elisabeth skriver:

  ”Om vi tillåter att skadliga religösa seder breder ut sig kommer vi att förfalla alltmer”, våra samhällen kommer alltmer att likna muslimska misslyckade samhällen, samhällen som muslimerna ”flytt”, eller snarare, flyttat ifrån. Som vanligt, helt rätt Mohamed. Jag tror faktiskt att det är viktigt att ventilera detta om och om igen, att fler och fler med liknande synsätt skriver , både artiklar och kommentarer. Kanske växer det till slut fram ett slags konsensus runt Islam. Denna fascistiska sekt ska inte ges plats i vårt samhälle. Den innebär Slutet med stort S för oss. Islam är fascism ! Säg det högt ! I Storbritannien har den tillåtits breda ut sig till den grad att landet verkar oigenkännligt. Tänk på Tommy Robinson-fallet, tänk på grooming-brottsligheten som pågick i åratal utan att någon ingrep.Men Sverige har fallet med tandteknikern på Gotland…..Det finns fortfarande alltför många lakejer som innehar lägre och högre poster och som är beredda att vara Quislingar. Men de kommer också att vara de första som viker sig om en annan konsensus växer fram.

  Gillad av 3 personer

 9. Björn skriver:

  Visst är det självklarheter allt Omar skriver, och man blir ju skogstokig av att bara kunna se på när islam och dess fullkomligt idiotiska påbud, breder ut sig över landet, UTAN minsta motstånd från de som är valda och betalda för att försvara Sverige och våra värderingar!!! En röst på SD i höst är vårt enda ”halmstrå”!

  Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Ja, men det vill inte vi, eller hur?! Och jag tror heller inte att merparten av 7-klöverns VÄLJARE, egentligen förväntade sig den här utvecklingen! Men tyvärr sviktar förståndet och konsekvensanalysförmågan betänkligt på den sidan, och de flesta verkar helt enkelt inte ha förstått vad de i själva verket röstade på/för! Många önskade sig nog aktivt motstånd mot islams utbredning, men fick i praktiken det motsatta! VARFÖR ”de” agerar som de gör, t.o.m mot de flesta egna väljarnas vilja, är helt omöjligt för normalt funtade människor att begripa!

    Gillad av 1 person

 10. Agneta Berglöw skriver:

  Bevare mig väl för en muslimsk kirurg eller busschaufför o alla övriga yrken som ju självfallet kräver att man är utsövd o intar mat o dryck till frukost lunch o middag.
  Är det något som INTE massinvandringen hörsammat är att man tar skeden dit man kommer
  För några år sedan arbetade jag som sjuksköterska på en VC där oxå en distriktsläkare ursprungligen från Somalia tjänstgjorde.Han gick helt o hållet emot Ramadan o dess farliga fastetimmar ett 1/2 dygn.
  Hur många allvarliga incidenter skall behöva inträffa i Sverige där det kryllar av just muslimer o solen går ner senare o senare??

  Gillad av 2 personer

 11. Ophelia skriver:

  Den här typen av fasta hade inte varit möjlig för bara 15 år sedan. Möjligen som ett lite exotiskt undantag här och där. När hundratusen personer (ej faktakollat!) samtidigt varken äter eller dricker ska vi plötsligt tycka det är ok och fint.
  På mitt arbete finns människor från hela världen och det är jättekul, men just nu sitter en människa och hänger med huvudet i entrén när hennes uppgift är att hälsa kunder välkomna.
  När jag först kom till den här arbetsplatsen hittade jag en kvinna bedjandes i köket eller provhytten och blev förstås lite undrande. Hon fick inte bara be på arbetstid utan på fredagarna fick hon gå till moskén på arbetstid. Då berättade jag att jag som kristen också ville gå ifrån för att be på arbetstid. Minen på min kollega glömmer jag sent.

  Nu är det ju så att som kristen finns inga krav på regelbunden bön som islam har, men inte ens de kulturella yttringar kristna faktisk har, gör vi på arbetstid. Vi arbetar om jobbet kräver på söndagar och andra heliga helger som påsk och pingst. Vill jag besöka en kyrka tar jag ledigt. Ja, t.o.m begravning är ingen anledning till gratis ledighet.
  Skulle jag vilja bära ett kors runt halsen har jag på känn att det är bäst att kolla med jobbet först…

  Gillad av 3 personer

 12. Ulf Hörberg skriver:

  Häromdagen upplevde bussresenärer från Askersund till Örebro med bussen 0600 en ren skräckfärd med en förare, troligen från MENAområdet. Passagerarna hindrade föraren vid många tillfällen från att köra i diket, köra in i andra fordon mm genom att stå vid förarplatsen och hjälpa tjll samtidigt som de ringde till bussbolaget och polisen. Föraren var inte kontaktbar och alla trodde atthanvar drogpåverkad alternavt skulle utföra någon form av terrordåd. Vid ankomsten till USÖ i Örsbro togs han ur tjänst av bussbolagets personal. Kanske ett fall av fasta?

  Gilla

 13. Sandy skriver:

  Åkte förra sommaren under denna heliga månad, med en fastande taxichaufför. På E4 gick bilen mellan 60-120 km/t, vinglande oftast inom egna filen. Frågade om han fastade och fick ett stolt ”ja” till svar. Detta är helt oacceptabelt, synnerligen osäkert och farligt för alla trafikanter i närheten. Jag skulle säga värre än rattfylleri….

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Det borde vi Allah undra över!

   Varför inte leta efter andra ”leverantörer”…
   Som levererar välutbildade och kulturellt anpassningsbara varor!

   Gilla

 14. Alf skriver:

  Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu vad farbror Frej tar fram.
  En rörbomb och koranen och nu ska ni få höra, vad man med en rörbomb och koranen kan göra. Rabbla ur boken och spräng dig till flis, så får du komma till ditt paradis! …

  Ursäkta min ignorans i ämnet. men för mig verkar Islam vara totalt kaos.

  Gilla

 15. Glen Lester skriver:

  Återinför beting och ackord i produktionen så får vi se om islamisterna är mer produktiva en trditionella europeer uppfostrade med kristna eller sekulära värderingar. Resultatet är självklart. Sedan de införde timlön på alla plan så anpassar de som är kapabla att producera mycket sin arbetsinsats till att producera lika mycket som de som alltid producerat minst. Det finns ingen anledning till att producera mer än den som producerar minst för samma summa. Inga andra belöningar utdelas nämligen. Möjlien förutom till strebrarna, som inte producerar mer, utan bara strävar efter att vara en länk mellan toppen och botten i produktionsprocessen och därigenpm få fördelar.

  Så om det fortsätter som det är nu så kommer ALLAS produktionsnivå att anpassa sig till den låga nivå som ramadanisterna håller under ramadan. Svensk produktion kommer att gå under.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.