Nästa generation

Jan-Olof Sandgren

Jag tittar på en bild som jag väljer att inte länka till. Dels för att det finns många liknande bilder på nätet, dels för att den gör mig illa till mods, av skäl som jag återkommer till senare. Bilden föreställer i alla fall en mörkhyad man i 25-årsåldern, flankerad av två blonda småkillar. Mannen har just vunnit en idrottstävling för elva- till tolvåringar.

Hans ålder kan sträcka sig mellan 20 och 30 år, han är i varje fall inte tolv. Killarna som hamnat på andra och tredje plats ser ändå glada och stolta ut, som vilka mellanstadieelever som helst under en idrottsdag. Naturligtvis inser de att mannen vunnit genom fusk (barn är inga idioter) men har antagligen lärt sig från vuxna att det är ok.

Många skulle nog se det som en bagatell. De blonda killarna verkar inte särskilt ledsna och de har säkert haft en trygg svensk uppväxt, medan den mörke mannen kanske kommer från svåra förhållanden i Nordafrika. Är det inte på sätt och vis rättvist om han får priset? Det är ju trots allt bara en lek.

Mot det har jag ett par invändningar. För det första är idrott inte någon lek, i varje fall inte för elva- till tolvåringar. Tvärtom är det en källa till värde och självrespekt. För det andra är det inte killarna som valt att ge bort förstapriset, utan beslutet är fattat av vuxna. Vuxna som i andra sammanhang talar om för barn vad som är ”rent spel”. För det tredje ser den mörkhyade mannen inte speciellt glad ut. Av hans ansiktsuttryck att döma skulle han helst vilja slippa hela prisutdelningen.

Jag minns mitt eget pojklag under 60-talet. Vi vann aldrig någon turnering och ingen av oss blev någon Zlatan. Trots att vi kämpade hårt hände det inte sällan att vi förlorade med tvåsiffriga tal. Men till priset av svett och tårar, lärde vi oss följande fundamentala saker i livet:

* Man måste följa regler
* Alla ska bedömas lika
* Den som gör bäst insats vinner
* Den som förlorar måste acceptera att han förlorar
* Domaren har alltid rätt
* Den som fuskar har fel

Dessa enkla regler tog vi med oss ut i vuxenlivet, där vi så småningom utvecklades till goda medborgare. Det krävs inte mycket fantasi för att inse att samma regler, tillämpade i näringslivet, politiken och den akademiska världen gynnar framväxten av ett tryggt, rättvist och högutvecklat samhälle.

Låt oss göra ett experiment, och stöpa om samma regler till sin raka motsats. Kanske så här:

* Man måste inte alltid följa reglerna
* Olika grupper kan bedömas olika
* Den som presterar bäst, kommer inte alltid först
* Den som förlorar kan alltid klaga
* Domaren är korrupt
* Det är mänskligt att fuska

I motsats till de första reglerna låter de här som ett recept för ett korrupt, otryggt och underutvecklat samhälle. Det låter också som en träffande beskrivning av svensk migrationspolitik, som den har tillämpats under de senaste 20 åren. Särskilt när det gäller hanteringen av de så kallade ”ensamkommande”. Dessa omstöpta sportsmannaregler tycks även spridit sig till andra delar av samhället, ända ner till idrottstävlingar på mellanstadiet.

Men inte heller det är min allvarligaste invändning. Det som gör mig särskilt illa till mods när jag ser bilden, är att de blonda småkillarna just fått en lektion i nazism. De har inte bara lärt sig att man bör vara generös mot invandrare. De har också lärt sig att det är OK att upphöja vissa etniska grupper, på andra etniska gruppers bekostnad. De kanske också lärt sig att det är OK att låta hudfärg spela roll. Slutligen har de kanske lärt sig att det (under vissa omständigheter) kan vara OK att låta genetiska faktorer avgöra vem som ska hamna i toppen.

Nästa gång Nordiska motståndsrörelsen kommer till deras skolgård för att värva medlemmar, såsom nyligen skett i Ludvika och på många andra ställen, är det inte särskilt mycket de behöver tillägga. Det enda NMR behöver göra för att sälja sitt budskap, är att ändra turordningen för vilka etniska eller genetiska kategorier som bör favoriseras. Den svåra ideologiska debatten – den att förankra idén, att det över huvud taget är OK med sådana överväganden – har skolan och resten av PK-samhället redan löst. Den ideologiska avgrunden är lagd.

28 reaktioner på ”Nästa generation

 1. Bo Svensson skriver:

  De som tror på den egna rasens överlägsenhet, behöver inte detta gynnande enligt genetiska kriterier utan är nöjda med normala regler för samvaron där fredlighet, flit och kompetens är vägen till framgång.

  Gilla

 2. Lilla fröken PK skriver:

  Visst har skribenten rätt i kritiken av den befängda migrationspolitiken och visst kan följderna vara förvirrande både för ungdomar och vuxna. Men att detta skulle driva ungdomarna i armarna på NMR, känns lite som en överdriven slutsats, trots allt.

  Gilla

 3. Aurora skriver:

  Nu vet jag inte vilket tillfälle det refererade var men jag har sett något liknande där en påstådd 14-åring från Afghanistan med lätthet vann lokala tävlingar mot, vad som påstods, jämnåriga skolelever. Den påstådda 14-åringen var, för att vara 14-åring och således jämnårig med sina blonda skolkamrater, anmärkningsvärt både längre och grövre i kroppsformen. Han måste varit ovanligt välnärd från det fattiga bondesamhälle han kommit från. Det här är ju bara en skandalös scharad som utspelas i många av Sveriges skolor och där andra barn tvingas tiga emot sitt sunda förnuft. Mycket olyckligt då det lär barn att bluff och båg fungerar. I alla fall när det är sanktionerat från pk-samhället.

  Gillad av 10 people

 4. Eva Danielsson skriver:

  Ja, vår humanistiska stormakt har lyckats få i a f media att tjata om etnicitet, hudfärg, kön osv. Som om de försöker trumfa i oss att vi nog är rasistiska i alla fall.
  Och blir man tillräckligt mycket indoktrinerad och utnyttjad och föraktad av inflyttade, så blir vi ju det. Och lätta offer för någon rörelse som erbjuder upprättelse.

  Lärare på svenska skolor försöker få elever att tänka som att alla vinner i springtävlingen t ex. Vilket förvirrar dem som vill ha en lärares ord som rättesnöre. Man såg ju att någon faktiskt sprang fortast. Ska man inte lita på sina ögon.

  Själv anser jag att ärlighet och äkthet är viktigt. Särskilt i förhållande till barn. Och att man inte har rätt att förvirra och förvränga verkligheten för barn. Varken om hudfärg, könsskillnader eller om vem som presterar bäst eller sämst. Eller om vem som är snäll eller dum.

  PK-ismen har förstört så otroligt mycket. Men vi måste akta oss för enkla lösningar. Vi behöver vara lika handlingskraftiga och uthålliga som våra förfäder när de för hand rensade karga åkrar från sten. Vi ska plocka bort alla tunga stenar och ogräset och luckra jorden för bättre grödor.
  Med vitaliserande individualism och sunt egenintresse i balans med samarbete med andra. Demokrati och frihet.

  Var och en har rätt till sitt eget liv och ingen rätt till något i någon annans liv.

  Gillad av 9 people

  • Jvk skriver:

   Jag tror tiden för detta är förbi, det är min slutsats. Det har gått för långt när ett helt etablissemang tittar bort när småflickor blir våldtagna av vuxna nyligen anlända män på väg hem från skolan. Din princip är som ett membran som endast är permeabelt på ett håll, endast du blir blöt. Vi har ingen rätt att kräva att barn skall vända andra kinden till, Jesus säger att du själv kan välja att göra det, din egen röda kind, att samhället begär att våldtagna barn skall vända andra kinden till är fel och kräver ett annat svar.

   Gillad av 7 people

 5. Hovs_hällar skriver:

  Ja, detta är verkligen helt perverst. Jag har sett den bilden, och inte bara den utan åtskilliga liknande perversiteter, bilder av vuxna män som påstås föreställa ”barn”. Och vi förväntas spela med i detta absurda narrspel!

  Den bakomliggande ideologin är, förutom att den uttrycker en grov och fräck lögn, dessutom ett uttryck för en grov etnisk rasism, alltså att vissa utvalda människor med visst etniskt ursprung är priviligierade och ska särbehandlas på alla andras bekostnad, enbart därför.

  Ställd inför dessa absurditeter kan man mycket väl välja att bara vända på kuttingen och bestämma sig för att det är den EGNA etniska gruppen som är den överlägsna! Vilket är helt logiskt, då det normala mänskliga beteendet är att se verkligheten litegrann så. Lika normalt som att heja på Sverige i fotboll, egentligen.

  Absurt vore det först om den här normala patriotismen skulle skruvas upp till motsvarande verklighetsförnekelse som PK-sekten uppvisar för att driva SIN onda agenda.

  Gillad av 9 people

  • olle reimers skriver:

   Publicering av bilder som denna är det yttersta uttrcket för maktens arrogans: ”ok, jag ljuger för dig, men vad kan du göra åt saken?”

   Stalin älskade den här sortens spel. Han hade som återkommande gäster berömda intellektuella såsom författaren Maksim Gorkij och kompositören Dmitri Sjostakovich. Med dem lekte han katt-och råttalekar vars syfte var att se hur mycket de skulle sprattla för Stalins subtila hot.

   För dem som har perversa och sadistiska böjelser är PK- ismen ett synnerligen effektivt redskap. Deras annars så glädjelösa tillvaro får små ljuspunkter.

   Gillad av 1 person

 6. Elisabeth Henriksson skriver:

  Ynglingen/mannen som vann tävlingen kommer uppenbarligen från ett av världens alla länder där reglerna i den nedersta gruppen gäller och tycker säkert därför att allt är helt OK.
  Det är ett narrspel vi med erkar i.

  Gillad av 1 person

 7. Aha skriver:

  Tack för en god pedagogisk framställning.

  PK-ismen, postmodernismen, identitetspolitiken, intersektionaliteten, You name it, måste fördrivas då de lyfter fram en förvrängd värld.

  Ropen måste skalla;
  Nettoskattebetalande medborgare i alla länder förenen eder.

  Gilla

 8. Jvk skriver:

  Så är det, pk-isterna lägger grunden. En annan sak som de som inte själva har barn inte inser det är att det finns inga principer när det gäller ens barn utom att de går först. Det som är bortglömt idag, och som gjorts så mycket värre för att så många i politiken saknar barn, är att vi är här för kommande generationer, vårt uppdrag är att förvalta det vi fått, förbättra vad litet vi kan men aldrig glömma att vi har det till låns. Vänster och liberaler och pk-ister och andra ideologer har aldrig förstått det, därför är de våra fiender på ett plan långt djupare än dagspolitik. Det gäller framtiden för mina barn, och då lierar jag mig ytterst med vem son helst som står på min sida då det bara finns två sidor att välja på. För varje dag blir det allt mera tydligt vilken sida detta är, och man blir knuffad dit av etablissemanget , inte dragen av identitärer. Våld eller inte våld, rasist eller inte rasist, allt detta faller bort när det gäller mina barn, och hotet växer varje dag, för det är ju inte bara i idrott som det är skadligt att blanda utländska män av annan kultur med barn. Jag har ingen gräns när det gäller att skydda mina barn, en barnlös Löfven eller Macron eller Merkel förstår inte detta.

  Gillad av 11 people

  • Hovs_hällar skriver:

   JVK — Så är det.
   Egentligen var det nog först sedan jag själv fått ett barn, som jag fullt ut förstod detta.

   Först då blev det tydligt att jag ingår i en lång obruten kedja av människor, generation efter generation, som fortsätter in i framtiden med mitt eget barn, och att det djupast är detta som ger mitt liv en högre mening.

   Vem som än på något sätt står i vägen för detta är min svurne fiende, som med alla medel och utan misskund ska bekämpas.

   Gillad av 3 people

 9. Bo Adolfsson skriver:

  De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för. Ekonomiskt, socialt och kulturellt.
  Det förstör hela vår demokrati.
  Hur skall vi bli av med de tiotusentals främmande män som har invaderat oss? Vi har inte ens 10 000 poliser i yttre tjänst och inte fler aktiva militärer. Invasionsstyrkorna stöds dessutom av många quislingar och tysketöser.

  Gillad av 2 people

  • Jvk skriver:

   Vi skall bli av med dem som vi alltid löst problem, lugnt, metodiskt och utan att vila. Först etableras att de inte har rätt att befinna sig här, sedan samlar man ihop dem några åt gången och skickar hem dem. För det fall att det blir problem så blir det internering, helst i annat at land och naturligtvis dras alla förmåner in. Batikhäxorna kan få rabatterade biljetter för att följa med om de ger upp sitt svenska medborgarskap i utbyte.

   Gillad av 4 people

 10. Fredrik Östman skriver:

  Mycket bra och pedagogiskt förklarat. Men varför ser ni ”rödpillrade” vänstermänniskor detta så tydligt och klart nu, och i dessa sammanhang, när ni alltid har varit — och ännu är! — fullkomligt blinda för att detta inte på något sätt är nyheter och innovationer, utan att det är det som vänstern och socialismen alltid har strävat efter och skapat?

  När ett företag socialiseras och drivs av staten är det fusk, det är ett korrupt domslut, det beror inte sällan på förlorarens klagomål, det placerar den främst, som inte är bäst, det är resultatet av att olika grupper bedöms olika och det är ett regelbrott. Varför reagerar ni på privilegierandet av personer med en viss ras eller territoriell bakgrund, när ni inte har något emot privilegierandet av personer med en annan klass eller social bakgrund?

  För oss som aldrig har agerat ut vår ondska, för oss som aldrig har varit vänster, är det du beskriver ingenting nytt, utan bara ytterligare ett ännu absurdare och ännu sjukare exempel på precis samma socialism som den alltid har varit.

  Gillad av 4 people

  • Jvk skriver:

   Ja och vilka bra och skrattretande absurda exempel är inte alla dessa bilder på vuxna som låtsas vara barn och politiker och journalister (inte minst Löfven) som låtsas med. Ett bättre exempel på socialistiskt crimestop och tankekontroll finns nog inte. Tänk också på alla situationer där bild saknas, alla kyrko och sportläger med barn där vuxna skall dela logement med barnen, dela duschar osv. Vidrigt är vad det är.

   Gillad av 5 people

  • olle reimers skriver:

   Man kanske ska tillägga att för upphovsmännen av dessa fusksystem är det den sadistiska tillfredsställesen att människor kämpar för att ta dem på allvar som är själva kvintessansen av det hela.

   Maktens yttersta arrogans; således!

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    När man vill se staten klart, skall man använda bilder från litteraturen (inkl. filmer) som behandlar maffian. Det finns ingen konceptuell skillnad mellan stat och maffia, skillnaden är bara att maffian är den andra pretendenten på att få använda våld för att bestämma över invånarna. Vi har alla sett, på film, i litteraturen, maffiabossen som tvingar någon till något absurt bara för att bevisa för sig själv och för alla närvarande vem det är som har den yttersta makten. Eller skurkarna som skjuter i saloongolvet och tvingar någon att dansa i Lucky Luke-böckerna. Detta är exakt samma fenomen som när Åsa Romson och kompani tvingar oss att hylla en fullvuxen och arrogant analfabet som segrare över våra ofärdiga barn i en jämn, hederlig och meningsfull sportkamp. Förnedringen är syftet. De vill ha det så här.

    Gillad av 2 people

 11. Anders skriver:

  Man kan ta problemet ett steg till. På BUP vårdavdelning är barn och ungdomar upp till 18 år intagna. En stor andel av dessa är flickor med anorexia, inte unikt med ett övergrepp som startpunkt för det psykiska sjukdomsförloppet. På dessa avdelningar, låsta sådana sätts ensamkommande män, som säger sig vara under 18 år när de har psykiska problem som kräver inläggning. Tillsammans med dessa sargade, nedbrutna flickor går det omkring utåtagerande och aggressiva män. Resultatet är en ständig rädsla för de flickor som är intagna med föräldrar som hela tiden behöver hålla ett vakande öga då personaltätheten brister. Skrämmande och sorglig konsekvens av att vi inte vågar ta debatten och se verkligheten som den är. Tack Sveriges regering, sittande och föregående för detta…

  Gillad av 3 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.