Lärare som inte kan svenska

Mohamed Omar

Kristdemokraterna balanserar på fyraprocentsspärren. Det är ett parti som är svårt att placera. Det skickar blandade signaler. Häromdagen, den 11 april, skickade Jessica Schedvin en signal på Twitter. Om man är sverigedemokrat ska man inte få jobba som lärare, menade hon: ”Det går inte att vara sverigedemokrat och lärare”.

Jessica är ingen stolle i Kristdemokraternas periferi. Hon är politisk tjänsteman på KD-riks. Nu har visserligen Kristdemokraternas officiella konto kontrasignalerat Jessica på Twitter, så hennes åsikt är inte sanktionerad. Signalerandet och kontrasignalerandet på Twitter säger onekligen något om partiets identitetskris.

Det är märkligt att Jessica väljer att ge sig på just SD:are, som ändå står KD ganska nära. Både partierna är till exempel demokratiska och säger sig bry sig om det kristna kulturarvet. Jessica bekymrar sig inte över att kommunister jobbar som lärare. Eller islamister. Eller lärare som inte kan svenska.

Två dagar efter Jessicas signal på Twitter, den 13 april, publiceras en varningssignal på Aftonbladet Debatt. En lärare som kallar sig Kim berättar att han (eller hon) har kollegor som inte kan svenska: ”Kaos i skolan när lärare inte kan prata svenska”. Ja, lärare på en svensk skola kan inte svenska.

”Lärarnas språkbegränsningar leder till att eleverna inte förstår vad de ska göra och i många fall mynnar lektionen ut i kaos.”

Kim berättar också att i det är svårt att rekrytera lärare till det ”utanförskapsområde” där skolan ligger. Därför får man nöja sig med invandrare som kommit via ”snabbspåret”. Detta sänker i sin tur området ännu mer:

”Det är just i sådana områden vi behöver ha de lärare som har störst möjlighet att utveckla elevernas svenska.”

Jag skulle inte bli förvånad om samma bleka medelklass som inte tycker att det är tillräckligt fint att jobba i den mångkulturella förorten samtidigt gillar massinvandring av ”humanitära” skäl.

Varför skriver Kim under pseudonym? För att det finns en åsiktskorridor i Det Nya Sverige som gör att man helst inte ska säga vissa saker. Gör man det kan man få problem. Om du är lärare kanske din anställning blir ifrågasatt. Du har inte rätt Värdegrund.

 

Det stora problemet för kristdemokraten Jessica är sverigedemokratiska lärare, inte att vi har lärare som inte kan svenska. Kim ska inte behöva vara anonym. Man ska kunna yttra kritik utan att frukta repressalier. Hur ska vi annars kunna förbättra oss?

Värdegrundsmobbningen och åsiktskorridoren leder till att problem inte kommer upp till ytan.

43 reaktioner på ”Lärare som inte kan svenska

 1. Bo Svensson skriver:

  Det är inkompetensen som är skolans problem, – inte att det finns lärare som inte tillhör dumvänstern och inte röstar på något av mordbrännarpartierna.

  Metoden för att befria undervisningssektorn från det planekonomiska vansinnet, är att skattemedlen ägnade ändamålet, – runt hundratusen kr per elev och år visst, – betalas ut i takt med att man lär sig något, så att man kan köpa sin undervisning på en fri marknad.

  När man kan det som fastställts som minimum för att kunna fungera normalt i ett avancerat samhälle, t ex tala landets språk utan brytning, har man vunnit myndighet och rösträtt.

  Gillad av 3 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Låt oss bara hoppas att detta parti snarast försvinner i det förestående valet. Det har ingen funktion att fylla.

  Gilla

  • Anders Svensson skriver:

   Jag skrev till KD om mina synpunkter om att det finns en relativt stor grupp av människor som gärna skulle rösta på KD om de ställde upp för konservativa kristna värderingar – människor som inte ens är religiösa av sig – , pratar om sunda familjevärderingar och liknande värden för individen.

   Det enda svar jag fick var mer eller mindre en uppläxning av att de minsann visste vad som var rätt och riktigt. Det enda jag kunde konstatera var att de inte vill ha några röster och att de inte ens står för någonting.

   KD är idag bara ett löjligt parti som inte fyller någon som helst funktion. Till och med präster i Sverige säger att Sverigedemokraterna är det enda parti som står upp för Svenska Kyrkan. Än vågar de väl inte säga det offentligt, men vid ett samtal mellan fyra ögon så kommer individuella åsikter fram.

   Gillad av 12 personer

 3. Jan Bengtsson skriver:

  Vi förstår nog att KD är rädda för att förlora RÖSTER till SD…
  Efter detta ogenomtänkta utspel, önskar vi få slippa se KD framöver i RD!

  Gillad av 1 person

 4. Jan Bengtsson skriver:

  Mitt svar slank iväg i förtid!

  Då vi nu med fullt fog kan ifrågasätta,
  varför denna diskriminerande sekt skall ha en plats i Riksdagen…

  Jag skäms för att ha lagt min (sympati)röst på dem i förra valet!!!

  För övrigt har SD troligen den mest genomtänkta skolpolitiken,
  som kunde höja kvaliteten o rädda förfallet!

  Röda Marxister anförtros att utbilda våra barn???

  Islamister, likaså, typ fd Moderaten Waberi,
  som har tillåtits att bedriva Muslimska Friskolor???

  Kontrollen har väl knappast sägas ha varit seriös,
  då man i förväg förvarnar om kontrollbesök…

  Här krävs rimligen en UPPRIKTIG OFFENTLIG ursäkt från Ebba B-T,
  samtidigt som hon ifrågasätter Lärarförbundets ställningstagande!

  Gillad av 7 personer

  • Anders Svensson skriver:

   KD har inte förstått det minsta med skolans problem. Var och en kan läsa vad de själva skriver: https://kristdemokraterna.se/skola-och-utbildning/

   Det finns inte ett enda ord som berör det systemfel som hela svenska skolan är. Den är centralstyrd och styrd av politiker. Ska skolan bli bra måste alla centralstyrning bort och inga politiker ska lägga sig i skolan.

   Utbildning är för viktigt för att det ska skötas av staten.

   Folk sitter och gnäller över hela Internet på alla problem vi har och ingen tycks inse att det grundar sig i skolan och folk vill ha mer av denna skitskola. Verkligen världens mest effektiva indoktrinering; de indoktrinerade står för sin egen indoktrinering.

   Gillad av 2 personer

 5. Vi är mot skriver:

  Jag har ytterligt svårt att frammana någon lojalitet med manoriteten av svenskarna. Etablissemanget är våra fiender, det står klart, men vad är den stora grupp av människor som har avsagt sig att ta ens det mest basala ansvar för att förhålla sig kritiskt till sin omgivning och samtid? Ingen har hotat dem med Gulag eller tortyr. När jag tar på mig mina mest positiva glasögon så tänker jag att de 87%, nu kanske 75% är, fega, hycklande, oreflekterande, fåraktiga, grupptänkande jubelåsnor och idioter. Jag tycker dock att det blir allt svårare att se mina medsvenskar med dessa positiva glasögon på.

  Gillad av 9 personer

 6. Aha skriver:

  Jessica Schedvin tillhör de förstörare som får ställa in sig i ledet bland alla andra förstörare när historien om Sveriges omgörning till mångkulturland ska skrivas. Först får väl Palme stå vars efterträdare nu i första hand representerar delar av de som inte arbetar eller är invandrare. Arbetarna har gått över till Schedvins hatade SD.

  Känslomässiga, lättledda och faktaresistenta lät sig Jessica Schedvin et consortes följa med i ett sektliknande tänk. Som hjälpare och plattform fanns media, inte minst public service där Schedvin et consortes kunde spy ut sitt hat till de som kritiserade att det förlovade mångkulturlandet inte infann sig.

  Så enkelt kan flockmänniskor styras.

  Gillad av 2 personer

 7. Gunnar Svensson skriver:

  Det har tagit åtskilliga århundraden att organisera fram Sverige som nation. Mycket av tidigare lokal makt har flyttats uppåt och institutionaliserats.
  Vi har nu en rad olika myndigheter, gemensamma lagar och en militär- och polismakt som fått ansvaret över våldsmonopolet.

  Individen har till stora delar växlat bort den egna närhetsmakten och istället fått överordnad organisationer att lita till.

  I detta ligger ett ömsesidigt ansvar. En slags förtroendets balans. Ett samhällskontrakt. Det är av dessa orsaker samhället reagerar så kraftfullt när privata medborgargarden dyker upp. En gammal väl etablerad ordning hotar själva kontraktet.

  I Sverige råder yttrandefrihet. Tankar får både uttryckas och skrivas ned. Så länge de inte hotar samhällets egna fundamenta.

  Men plötsligt har man från styrande håll accepterat en ny typ av medborgargarden. De som jagar åsikter. Ännu bara på nätet. Och detta helt vid sidan om all juridik. Jakten sker utanför domstolsväsendet. Vilken medborgare som helst kan ingå i jaktlaget, så länge de bara jagar de rätta bytesdjuren.

  Varför betecknas inte dessa privata jaktlag för medborgargarden? Var drar man gränsen mellan åsiktsjakt och jakten på fysiska individer? Och vem bestämmer vilka byten som får jagas? Frågorna hopar sig.

  Har Sverige valt en väg som på sikt riskerar att erodera ett månghundraårigt förtroende, betecknat som ett samhällskontrakt. Den mellan den enskilde medborgaren och samhället som beskyddare.

  Nu tycks man från politiskt håll direkt sanktionera en ny typ av medborgargarden, som uppmuntrar jakt på människor, i politiska syften. Med sanktion ifrån staten själv. En mycket, mycket farlig utveckling, som följt i spåren av YouTube, Twitter och Facebook.

  Gillad av 6 personer

 8. Jan Ivarson skriver:

  Sverige har blivit fredsskadat och intellektuellt korrupt genom åratal av flumpolitik. De senaste åren har flummet infiltrerat högskolorna och slutligen triumferat med kaos i Svenska Akademien.
  Nu väntar vi på att Horas och hans kompisar skall förklara värdegrunden på ett poetiskt sätt, iklädda knytblus.

  Gillad av 5 personer

 9. O.T. skriver:

  Ny vägledande EU-dom kommer att ge Sverige tusentals nya migranter

  Samtidigt arbetar den svenska regeringen hårt för att så kallade ensamkommande utan asylskäl ska få stanna i Sverige. Regeringen kör över Lagrådet och går vidare med ett hårt kritiserat förslag att ge uppehållstillstånd till drygt 9 tusen ensamkommande som fått avslag på sin asylansökan.

  Den nya EU-domen öppnar för en tolkning som möjliggör att även dessa ska kunna få sina familjer till Sverige.

  I nuläget är det svårt att ge en överblick av hur många nyanlända det kommer att handla om och vilka ytterligare kostnader för statsbudgeten det kommer att generera.

  Samhällsnytt skriver att domen har avgjort att så kallade ensamkommande flyktingar som fyllt 18 år efter att de lämnat in sin asylansökan har rätt att återförenas med sina föräldrar och underåriga syskon – i värdlandet.

  Har Löfven och co ett finger med i det domslutet?

  Gillad av 2 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Med anledning av Europa-instansers oförmåga att hantera migrationspolitiken skall deras domar i migrationsärenden tills vidare ignoreras. – Accepteras inte detta, avslutas vårt medlemskap och beträffande migrationsärenden med omedelbar verkan.

   Det är i kraft av sina förtjänster man skall få rätt att vinna terräng, om det alls skall förekomma några folkomflyttningar. – Begriper man inte detta, är man mogen för vårdhemmet eller dårhuset.

   Gillad av 3 personer

 10. Pelle skriver:

  Broilern Schedvin var ju tills helt nyligen aktiv i Moderaterna – tills hon gjorde sig omöjligt och lämnade partiet till förmån för Kristdemokraterna. Hon lär snart göra sorti ur KD eftersom KD annars kommer att göra sorti ur Riksdagen. Vi närmar oss valet och slagsmålet runt köttgrytorna kommer att bli allt tuffare. Många, många är de moderater och kristdemokrater som kommer att se sina inkomstmöjligheter försvinna när dörrarna slås igen för dem. Se till att utnyttja möjligheten att stänga av försörjningen för de som har saboterat landet. Makten att rösta bort Schedvin och hennes anhang finns – gör det!

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Uttrycken ”att supa” och ”skål” lär komma från bruket att dricka brännvin med sked ur en stor gemensam soppskål. Var och en hade ju på den tiden en egen sked med sig överallt för att äta med. Vanligt folk hade en träsked.

   Får det lov att vara en sked vin?

   Gillad av 1 person

 11. Hosianna skriver:

  Suck… svenska är tydligen ett extremt svårt språk även för infödda – och inkrökta – individer med reellt inflytande över den infekterade jämställdhetsdebatten. Centerfeminist Annie Lööf tappade humöret och twittrade:

  ”Kryp tillbaka under din sten. Din tweet säger egentligen allt till [sic!] varför vi behöver fortsätta arbeta med jämställdhet.”

  http://www.friatider.se/kritikstorm-mot-annie-l-f-svarade-v-ljare-med-kryp-tillbaka-under-din-sten

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Man får intrycket att hon har läst och låtit sig inspireras av mina små inlägg på usenet news genom åren…! Kryp tillbaka under stenen du kom ifrån är ett alldeles utmärkt uttryck. Liksom gå och kamma dig! När en politiker en enda gång gör något riktigt får hon skäll för det! Det är kört för Sverige.

   Gilla

 12. olle holmqvist skriver:

  ibland blir humor allvar. när man inser att tidsandan blivit sådan att
  den här vitsen inte skulle vågas fram idag. Man vänjer sig vid det sluttande planet.

  Gilla

  • Lena M skriver:

   Den väckte mycket munterhet på 70 talet då det kom många invandrare från Finland. Arbetskraftsinvandrare givetvis. Som arbetade och betalade skatt.

   Gilla

   • olle holmqvist skriver:

    fast det här var nog lite efter finnarna när de var som mest,
    juggar typ, som
    också jobbade o betalade skatt. kallades ”gästarbetare” (övers fr tyska) och troddes
    åka hem efter några år.Fast familjeförsörjarens kvinnfolk sa: vi stannar ! och så
    blev det. ( inte alltid Far i Huset som bestämmer) och nu är dom ju lika
    svenska som vi valloner som kom hit för 350 år sedan till Östanby bruk och alla
    andra vallonsmedjor i Mellansverige.

    Jag vet mest historier om finnar utanför Sverige: Det var fest borta i Karelen.
    ..och så sprack blåsan.(kort version)..Eller: vet ni varför Kekkonnen använder
    dubbelt toapapper ?
    För att Moskva måste ha en kopia av allt han gör.

    Det mest rasistiska fennofobiska jag kan komma på är annars >
    Svenne slår upp sup åt sig själv och en åt Pekka .Svenne fattar, lyfter glaset säger;
    Skål !
    Pekka sätter sakta ned glaset. Säger: (ni får själva kruta på brytningen) :
    Ska vi supa eller ska vi snacka ?

    Tar f ö varje chans att påminna om eget som jag gärna ser sprids:
    _ Vet ni vad Juncker gör när han är nykter ?
    _ Nää.
    – _Nää det vet ingen annan heller

    Vi svenskar är f ö tållanta & sjänyrösa, så de så. Malmströmskan
    tållerar att bli kramad o pussad på scen av Juncker Kluncker. så det så.

    När dessa två blir ständiga. resp. oständiga sekreterare på Svenska Ankademien,
    kommer de då att förbjuda ”Ormet Kruper” ?

    Gilla

 13. Folke Lidén skriver:

  Beträffande lärare som inte kan svenska gäller följande utdrag ur Tino Sanandajis Facebookinlägg:
  ”… syftar inte till effektiv skolverksamhet eller ens integration, utan att frisera arbetsmarknadsstatistiken och lura väljare att integrationen går bra …”.
  https://www.facebook.com/tino.sanandaji

  Att en betydelselös tjänsteman (Schedvin) i ett betydelselöst parti gillar ogenomtänkta och odemokratiska förslag må vara en sak.
  Värre är att samtliga partiledare, i V/MP/S/L/C/M, tiger och därmed samtycker till alla former av demokratisk mobbing mot SD.
  Hur kan någon mot den bakgrunden säga sånt som:
  ”Löfven/Kristersson är nog en hygglig karl inners inne”.

  Gillad av 2 personer

 14. Willy Lindqvist skriver:

  Dock anses det acceptabelt med lärare som är anslutna till partier, som ger bidrag till organisationer som är motståndare till demokrati, yttrandefrihet, religionsfrihet och som har ambitionen att förvandla det här landet till en islamsk diktatur.
  Ett parti har t.o.m. haft en minister i regeringen närstående Muslimska brödraskapet. Vad detta brödraskap står för är väl ingen hemlighet för någon. Dock anser PK-samhället medlemskap i samhällsfientliga organisationer av detta slag inte vara ett hinder för att arbeta som lärare.

  Gillad av 2 personer

 15. Glen Lester skriver:

  I KD är det mest frikyrkliga, så angående Svenska Kyrkan har de nog inte mycket gemensamt med SD. Därtill består frikyrkorna av en mängd olika riktningar som sinsemellan är ganska inkompatibla. När åsiktsdiskrepansen är så stor så är det nog snarare regel att man inte berör de punkter som leder till intern konflikt. Att treenighetare (främst romerska katoliker, lutheraner och kalvinister) som är väldigt olika sinsemellan, huserar tillsammans med engudatroende (som anser att treenigheten är en guldkalv) och ortodoxa katoliker (som är någonstans mittemellan), skulle ha så mycket gemensamt är högst osannolikt, då de olika ger helt olika människosyn.

  Med sådana olikheter så tar den politiska trianguleringen överhanden (det gäller inte bara KD), man hittar på vad som helst bara för ha en politik vilken som helst. Naturligtvis är det då lättare med att oreflekterat gå PK-medelvägen då det är intellektuellt krävande att hitta på något eget. Däeför är det naturligtvis högst osannolikt att KD överhuvudtaget vore kapabla att generera en funktionell skolpolitik.

  Jag läste någonstans att Antje Jackelén, har sagt att Mohammed inte var en falsk profet. Det innebär att hon har konverterat till Islam, och därför inte längre är en representant för kristna. Svenska kyrkan är troligtvis redan så förstörd att dess upprättande inte är möjlig.

  Om SD fortfarande försvarar Antje Jackeléns Svenska Islamiserade Kyrka tycker jag, som troende, är nånting som är tvivelaktigt från deras sida.

  Gilla

 16. Elvin skriver:

  Det är en nödvändig markering mot den syriska regimen om att användningen av kemiska vapen är oacceptabel, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i ett uttalande.

  Några bevis för att den syriska regeringen, som var på väg att helt vinna det så kallade inbördeskriget i Syrien, verkligen använde kemvapen i Douma förra lördagen har dock ännu inte presenterats.

  Samtidigt har Ryssland lagt fram konkreta bevis för att den spridda videofilmen på människor som blev sprejade med vatten på ett sjukhus i området förra helgen inte hade något med kemiska vapen att göra. Ryssland menar att den så kallade attacken var ”iscensatt” av Vita hjälmarna och Storbritannien.

  Den prisade krigskorrespondent Magda Gad skriver på Twitter på lördagen att det i dagsläget ”finns inga bevis” om kemiska vapen.

  Den 12 april skrev Gad, som 2015 utsågs till Årets journalist, i ett annat inlägg att en ”Gasattack i Syrien har ännu inte kunnat bevisats, men OM en gasattack har gjorts, VARFÖR skulle det syriska folket då även vilja bli BOMBADE av USA, Frankrike och Storbritannien?! ‘Kom igen grabbar, de har blivit gasade, nu bombar vi dem!’

  http://www.friatider.se/inga-bevis-f-r-kemvapen-samtidigt-st-djer-alliansen-attacken-mot-syrien

  Gillad av 2 personer

 17. Elisabeth Kreutz skriver:

  Jag känner inte igen mig i den verklighet ni alla ovan här beskriver. Varför vill ni bygga ett Sverige på rädslor? Varför kommer inga förslag på problemlösningar? Om nu lärarna är så
  dåliga, så kan ni väl åtminstone ge förslag på tvålärarsystem eller expertlektioner via länk,
  som lärare och elever kan diskutera. Ni vill bara vara arga men är inte beredda att diskutera
  skolbudget kommunalt/statligt. Har ni förslag på hur lärargruppen ska växa, så att de som
  inte håller måttet får stöd eller byter yrke?
  Tryggve

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   1) Riv upp samtliga reformer från 1958 års införande av grundskola.

   2) Återställ lärarutbildningen genom att lägga ned samtliga lärarhögskolor och istället sätta som krav för titeln minst en pol. mag. (eller motsvarande) i respektive ämne

   3) Dagisfröknar är inte lärare; tvinga dem inte att samla på sig flera års studieskuld för att få lov att passa barn

   4) Återinför yrkesskola

   5) Koppla elevens disciplin, ordning och uppförande med möjlighet till grundläggande körkortsutbildning samt med möjlighet att ta körkort, även för tyngre fordon/maskiner, på relevant utbildning

   6) Elever som missköter skolan skall kunna relegeras på rektors beslut; föräldrar äger ansvar för fostran

   7) Särskild skolform för de som har kognitiva funktionshinder

   8) Särskild skolform för asociala individer

   9) Ingen hemspråksundervisning på skoltid eller för skattemedel

   10) Gör om friskolereformen till en ren delning mellan offentlig skola och privat sådan; ingen hybridfinansiering eller delat ansvar

   11) Återinför vuxenskolan

   12) Avskaffa studielånesystemet; det kvittar vad bidraget kallas

   13) Återinför centralprov vilka rättas bortom undervisande lärares insyn

   14) Inför återkommande kontroller av lärares kompetens re: ämne

   15) Endast den som varit lärare ‘på golvet’ i minst femton år skall få vara rektor

   Jag skulle kunna fortsätta, och i mer detalj, men det kanske räcker som en aperitif?

   Vad har du för förslag?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 3 personer

 18. Vaknauppnu skriver:

  Från ”Lärarnas hemsida”
  Med anledning av att SD inte går att bjuda in eller samarbeta med i skolorna

  Ur de nya riktlinjerna

  ”Det är värt att betona att Lärarförbundet inte är en offentlig institution eller organisation.
  Därför gäller inte den så kallade objektivitetsprincipen som grundar sig i regeringsformen.”

  ”Lärarförbundet ska utgå från stadgarnas grundläggande värderingar och syftet med de planerade aktiviteterna när vi väljer vilka vi ska bjuda in eller var vi ska medverka.”
  Källa: Riktlinjer för politisk medverkan/arrangemang inför valet -18, Lärarförbundet.


  Intressant tycker jag att man inte behöver vara objektiv Men absolut omfamnar det mångkulturella samhället som pådyvlats folket ovanifrån

  Gilla

  • Hosianna skriver:

   Obegriplig inkonsekvens… men vad kan man begära av den nya, generellt undermåliga lärarkåren, som trots besvärande tillkortakommanden vad gäller bildning och begåvning kan tälja guld med pennkniv i Sveriges våldsamt växande och växande våldsamma skola?

   Gilla

 19. Mark Collins skriver:

  Återigen Mohamed Omar visar att intellektuella muslimer är bäst på att beskriva/belysa den nya verkligheten/falskheten i dagens debatt och dagens samhälle. Titanic Sverige har redan kört på immigrationens isberg. Det finns ingen räddning – korrupta politiker kommer att bli stormrika och de som har tur kan sätta sig i livbåtarna Norge eller Danmark

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.