Vingelpetter går till val

Stefan Hedlund

Det börjar märkas att det är valår. I en intervju med Dagens Nyheter, den svenska politiska korrekthetens huvudorgan, förklarar statsminister Stefan Löfven att de som fått nej på sin asylansökan måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet: ”Vi måste flytta fram positionerna så att vi är säkra på att de som har fått ett nej lämnar landet.”

Hoppla! För bara några månader sedan hade ett dylikt påstående lett till ett kollektivt illvrål av anklagelser om rasism och fascism. DN hade inlett en ”granskning”, i syfte att hänga ut den onda människan. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg hade kunnat konstatera att detta är argument som hör hemma i rännstenen, och att sagesmannen gör sig till ”taltratt” åt ”bruna råttor”. På Expressen hade krönikören Cecilia Hagen kunnat fundera över hur man ska ”bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”

Men nu är det som sagt valår, och det är inte länge opportunt att diskutera fysisk utrotning av dem som inte bekänner sig till den politiskt korrekta ”värdegrunden”. Under några korta veckor kommer både partistrateger och tidningsredaktörer att visa ett plötsligt uppblossande intresse för folkviljan. Det man kommer att upptäcka är att den egna politiska korrektheten står mycket, mycket långt ifrån vad ”verklighetens folk” tycker och tänker. Följaktligen kommer man att ändra retoriken.

Vi kommer nu att få höra en strid ström av konstateranden som för varje normalt tänkande människa kan te sig fullständigt uppenbara, såsom att tiggeriet skall bort, att de papperslösa måste lämna landet, att förvar måste inrättas så att de som får avslag på asylansökan inte kan gå under jorden, att barnäktenskap är förbjudet, att svenska domstolar inte skall döma enligt sharialag, att offentliga medel inte skall användas till att bekosta verksamhet inom islamistiska organisationer som verkar för att undertrycka kvinnors rättigheter, att hedersvåld inte kan försvaras med unken kulturrelativism och så vidare.

Kanske till och med radikala feminister som Gudrun Schyman kommer att avstå från att twittra om att det är dags att skaffa burkini – i solidaritet med de islamistiska krafter som kräver att kvinnor skall separeras från män på svenska badanläggningar.

De som kommer att uppleva detta som för egen del djupt obehagligt kan dock trösta sig med att det bara är övergående. När valet väl är över kan vi återgå till att jaga de bruna råttorna. Detta må förvisso låta cyniskt, men det reflekterar icke desto mindre en verklighet där så många har varit så djupt inblandade i att blockera varje form av insikt om att landet varit på fel väg att viktiga myndigheter och institutioner via rekrytering och normbildning har eroderats inifrån, och inte kan förväntas komma på rätt köl igen i brådrasket.

I särklass viktigast är att krisen i migrationspolitiken har kopplats till ett sönderfall av rättsrespekten som är så djupt att själva rättsstaten är i gungning. Ansvaret för detta ligger hos de partier som valt att prioritera sin egen rädsla för att bli brunsmetade av Dagens Nyheter, och av statsradions politiskt korrekta samhällsredaktion, framför att se till landets bästa.

I sin intervju med DN konstaterar Stefan Löfven salvelsefullt att ”Vi måste vara på tå hela tiden och varenda dag fundera på vad vi kan göra bättre och hur kan vi förstärka skyddet av medborgarna”. Detta rimmar mycket väl med hans favoritfloskel om hur han tar ”ansvar för landet”. Men det rimmar mycket illa med att han i egenskap av regeringschef faktiskt har ansvar för landet, ett ansvar som kan utkrävas i riksdagsvalet i september.

Under sin tid vid makten har Löfven lämnat otaliga prov på sin ambition att samtidigt vara både statsminister och oppositionsledare. Samtidigt som han in i det sista vägrade att avskeda rikspolischef Dan Eliasson, drog han sig inte för att rikta skarp kritik mot polisens arbete. Samtidigt som han vägrat sätta ned foten i frågan om tiggeriförbud, lägger han gärna ut texten om hur ovärdigt det är att tillåta tiggeri. Samtidigt som han inte drar sig för att lägga fram extremt olyckliga lagregler som skall göra det möjligt för skäggiga afghanska flyktingbarn att undvika utvisning genom att låtsas bedriva gymnasiestudier, talar han sig varm om behovet av ordning i flyktingpolitiken.

Löfven har gjort detta sittande på tvenne stolar till en oskön konst. I sin roll som politisk vingelpetter har han stolt orerat om hur vi i Sverige inte sätter ”grupp emot grupp”, samtidigt som han släppt fram en politik där miljardrullning till ”flyktingar” tillåts gå ut över de svaga grupper socialdemokratin traditionellt har värnat.

Kommuner som av regeringen tvingas ragga bostäder åt flyktingar, där inräknat inköp av dyra bostadsrätter, tvingas samtidigt av ekonomiska realiteter att lägga ned och/eller bygga om åldringsboenden och demensboenden. Medan de stackars flyktingbarnen på HVB-hem inför påsken fick beställa lammkött och extra godis, tvangs fattigpensionärer att vända på sina sista slantar och de hemlösa att både frysa och hungra. Har Löfven fortfarande mage att hävda att vi inte sätter ”grupp emot grupp”?

Avslutningsvis kan konstateras att statsministerns intervju i DN sammanföll med ettårsdagen av terrordådet på Drottninggatan. Rakhmat Akilov hade fått utvisningsbeslut. Om Sverige faktiskt hade haft den ordning i asylpolitiken Löfven så gärna talar om hade detta beslut kunnat
verkställs och Akilov hade inte kunnat begå sitt nidingsdåd. Smaka på den, och begrunda den verkliga innebörden av ordning och trovärdighet!

72 reaktioner på ”Vingelpetter går till val

 1. Erling skriver:

  Jo då, en mycket bra beskrivning. Men om vi hade haft en opposition hade vinglandet inte tillåtits fortsätta.
  Men det gör det, så ansvaret delar han med den. Vårt land är nu på gränsen till DÖtt!

  Gillad av 19 personer

 2. Lilla fröken PK skriver:

  Det är obehagligt att beskåda det officiella Sveriges krokodiltårar inför följderna av sin egen politik. Troligen förstår man inte sambandet.
  En liten detalj i artikeln: Fick verkligen de sk flyktingbarnen på hvb-hemmen lammkött och godis på påskhelgen? Källa på det?

  Gillad av 4 personer

 3. LJ skriver:

  Strålande skrivet.
  Längtar efterdebatten dagen kan läsa något lika tydligt skarpt på en större tidnings ledarsida.
  GP är det enda som är i närheten.

  Gilla

  • Orban visar vägen skriver:

   Nej GP är dimridån som döljer sanningen mest effektivt av alla, de låtsas, utan att någons behöva försvara sin position mot någon dissident, att det finns en gyllene medelväg med samexistens med gästerna. Hycklare hela bunten på GP, någon måste forma det yttersta lagret på det systemtrogna MSM, och det är GP.

   Gillad av 1 person

   • Östrahult skriver:

    GP har en person med integritet, Alice. Övriga på ledarsidan är vingliga. Idag finns ett inlägg om att Alliansen är körd, ingen större nyhet, och att lösningen är s och m. På debattsidorna släpper GP in mycket strunt.

    Möjligen kan man peka på att andra MSM är ännu värre, t ex rubriker idag:

    DI: m får inte bli ett dieselparti
    SVD: Dåliga nyheter från Ungern

    Gilla

   • Orban skriver:

    Jag menar alla, i synnerhet A&A. Konkret exempel är allt de skriver och att ingen dissident publiceras där.

    Jag skrev dessutom till Alice för ca 10 år sedan, hon svarade endast en gång för att undanbe sig fler mail. Nu tio år senare så är det opportunt att skriva om det hon visste för tio år sedan, men hennes lösningar är fortfarande 100% pk.

    Skrev ett längre inlägg om en artikel av Boscanin häromdagen.

    Fråga dig detta, besvärar sig A eller A med att möta argument från populistiskt dissidenthåll? Svar nej, de plockar upp frågeställningar när det till sist är opportunt och slår in öppna dörrar som endast rena galningar som Lindberg eller valfri politiker fortfarande försvarar.

    Gillad av 2 personer

   • LJ skriver:

    Ok, jag håller inte med. Spna som Alice är sjukt viktiga för att folk som har svårare att öppna ögonen också ska vakna till.

    Undrar av nyfikenhet om det finns någon ledarskribent, eller person med dugligt genomslag, som du tycker håller måttet? Duger t.ex. min personliga favorit Jens Ganman?

    Gillad av 1 person

   • Orban visar vägen skriver:

    Kan inte påminna mig något som Jens G skrivit, var skriver han? Men nej, jag gillar ingen,mvisst finns det korn av sanning men jag vet inte om min poäng med vad jag ironiskt skriver om ”gyllene medelvägare” går fram. De ser problemen delvis men vägrar se omöjligheten i de lösningar de möjligen tänker ut, och är lika mycket en del av åsiktskorridoren eftersom de låtsas att de är all opposition som behövs, de lurar sig och andra, eftersom de uppenbarligen har mindre fel än den hårda kärnan av etablissemanget, att de har rätt. Genom att tro att det finns lösningar inom artighetens väggar så gör de att problemet växer och fortsätter.

    Gillad av 2 personer

   • LJ skriver:

    Jens skriver nog mest på Facebook. Träffsäker samsällssatir blandat med verklighetsbeskrivningar.

    Har tidigare arbetat på SR men blev brunsmetad avfälling när han hade fel åsikter. Anders Lindberg kallade honom nyss hatpredikant, ett erkännande om något:
    https://www.facebook.com/jens.ganman?fref=ts

    Han börjar dock komma ut ur kylan nu när debatten svänger och blev nyss publicerad i Expressen, sannolikt mest för att Mustafas bakgrund ger identitetspolitisk immunitet till dem båda. Mustafa också en kille värd att följa:
    https://www.expressen.se/debatt/vad-gor-vi-med-dem-som-inte-vill-integreras/

    Gilla

   • Sune Mangs skriver:

    I jämförelse med DN är GP en frisk fläkt – ett rent källvatten framför det grumliga av dagismoralism anfrätta som DN presterar.
    (Med den självklara reservationen att en ledarredaktion i bästa fall består av individuella röster).

    Gilla

 4. Johan skriver:

  Vansinnet har pågått sen -68. Skadan är djup. Sveriges politiker och journalister har varit oändligt aggressiva mot sina medborgare.
  Historielösheten är total. Allt ska bort. Nytt in. Ingen debatt. Bara skövla varhelst något imaginärt unket kan anas. Sverige är extremaste landet i världen…
  Svenskarna har börjat tröttna…Tog en jävla tid.
  Ett paradigmskifte kan anas.

  Ungern vet vad utländsk inblandning kan åstadkomma. Kommunism t ex…
  Där fick sossarna 11 %. Resten gick till konserverande partier. Enligt svenska medier är Ungern helvetet på jorden. Enligt Ungern är Sverige helt frivilligt på väg dit…

  Gillad av 12 personer

 5. Eva Danielsson skriver:

  Jag tror du har fel i att det handlar om vinglande, Stefan. Det är ytterst noga uträknat. Demonteringen av välstånd, välfärd och kärnverksamheter är till för att bana väg för acceptans av ökad toppstyrning. Och frigöra pengar till massinvandringen och vänsterns nya proletariat. Lagförslag och censurförslag och politiseringen av kulturverksamheterna osv går i samma riktning.
  Och att vänta med omplacering av Dan Eliasson till inledningen av valåret var välplanerat. Nu kan han ägna sig åt att störa opinionen i st f polisväsendet.
  Några skyltfönsterministrar, främst Stefan och Magdalena och Ylva, får fånga upp folks oro för den ökande brottsligheten och otryggheten. Så att de rödgröna kan tillgodose alla med det de vill höra.
  Det kallas valkampanj. Plus sedvanlig smutskastning av motståndare.

  De som styr egentligen är id-falangen inom S med vissa ministrar och Tro och solidaritet och en handfull sekreterare som maktens kärna. MP är goda vapenkamrater, om de nu inte åker ut, liksom de islamistiska föreningarna som man har samarbetsavtal med.

  Det för mig obegripliga målet är ett mer totalitärt styre med socialistiska/neomarxistiska och globalistiska förtecken. Jag önskar att jag bara var paranoid.

  Gillad av 14 personer

  • Johan skriver:

   Önskar nästan att du hade rätt. Tyvärr är alla alldeles för korkade. Allt sker i något sorts feministiskt lämmeltåg på god väg mot stupet. Ingen plan. Bara att allt kvinnligt är gott…Bära eller brista är irrelevant. Allt kvinnligt är gott…

   Gilla

  • kaphorn57 skriver:

   Hej Eva

   Efter ett antal års läsande, lyssnade, analyserande och funderande har jag kommit till samma slutsats, en slutsats som egentligen är så här efteråt är rätt självklar: ”De styrande VILL ha det så!”.
   Det är den enda rimliga slutsatsen jag kan fatta.
   Inte är de naiva men däremot helt klar förljugna, omoraliska och, för att prata ren svenska helt enkelt ”skitstövlar”.

   Däremot måste jag erkänna att jag inte begriper ”varför”. Jag kan inte komma underfund med anledningen att man sälja ut Sverige på det sättet som sker.

   Visst, det finns en hel del ”Konspirationsteorier” men dessa förklarar för lite eller inget alls…

   Därmed inte sagt att det inte finns en agenda!

   Det är klart att den finns, men det är ingen som jag får ta del av, det är ingen som berättar om den…den avhandlas bakom stängda dörrar.

   Gilla

 6. Rutger skriver:

  Hela sjuklövern, och särskild Löfven, har i sanning Akilovs offers blod på sina händer. När jag ser Löfven delta i minnescermonin, bärandes ett brinnande ljus, fylls jag av skräck. Först orsakar han död och sen accepterar vi hans tröst. Bara Satan själv har kraften att förgifta våra sinnen så sådant sätt.

  Gillad av 14 personer

   • bomarkusson skriver:

    Varför ska han ha på den hjälmen?. Fullföljde aldrig AMS-kursen i svetsning. Kan troligen inte svetsa.
    Vore det så att han hade förstånd att skämmas, vore det en bra huvudbeklädnad. Nu finns inte detta rekvisit. Det är upp till var och en att fundera på viket rekvisit, som avses.

    Gilla

 7. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Gårdagens valresultat i Ungern borde ge en fingervisning åt ”herr” Löfvén att hans politik i allt vidare kretsar också hos den svenska befolkningen har gjort sitt och en mer pragmatisk politik kommer att föras av andra partier.

  Gillad av 1 person

 8. MartinA skriver:

  Väldigt bra analys av vår modige ledare. Jag kan inte tänka mig någon politik som kommer bryta ner systemet snabbare och som kommer tvinga fram en bred önskan efter tydligt och kraftfullt ledarskap. Det är nästan så jag hoppas att han sitter kvar efter valet! Jag kan inte tänka mig en mer underhållande ledare under nästa lågkonjunktur. Eller depression som det faktiskt kan bli. Det kommer bli bagdad bob i kubik 🙂 Och underhållning och tokrolighet är faktiskt det enda positiva vi kan förvänta oss från denna skock charlataner.

  Gillad av 6 personer

   • MartinA skriver:

    Det gör nog ingen större skillnad vilken trasa som hängts upp i flagstången när den vinden väl friskar i. Men det är enerverande, det här kvalmiga högtrycket innan åskan går.

    Gillad av 2 personer

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Det kanske mest bekymmersamma är att vinglandet är så enhälligt. Det naturliga är att i en komplex situation där bedömningar är svåra och där ledande media och ledande politiska partiföreträdare borde ha olika uppfattningar! Att inte så är fallet för tankarna till ett totalitärt samhälle där överheten medvetet manipulerar medborgarna. Jag hoppas att inte detta är fallet!

  Gillad av 1 person

 10. Orban visar vägen skriver:

  Som sagt, med över 7000 anmälda våldtäkter så har vi cirka 30 per riksdagsledamot i 7-klövern som de varje år är ansvariga för, kanske det betyder 200st per person om man beaktar alla de som aldrig blir anmälda. Egentligen kunde man tycka att de inte skulle ha tid med annat, hade jag haft 30 våldtäkter per år på mitt samvete varje år så hade jag gjort allt för att minska talet, istället så gör de motsatsen, så har Stefan Hedlund inte förstått att:

  De vill ha det så här.

  Det handlar inte alls om att de INTE sparkade Dan Eliasson utan de vill ju ha det så här, de anställde ju honom, om och om igen. Nej, det hela är enkelt, de vill ha det så här, det står dem fritt så klart, men våra fiender är det. Det första steget är att inse det och sluta förvänta något gott från dem, annars är man inget annat än en hund som hoppas på en extra Frolic.

  Gillad av 9 personer

 11. Östrahult skriver:

  Bra skrivet, jag håller med. Jag tror att man kan se Svenska Akademins sönderfall som ett typexempel på situationen i Sverige. Här finns en grupp människor som tillskansat sig betydande ekonomiska fördelar och som ägnar sig åt ömsesidigt ryggkliande. Det handlar om ett kompisgäng som binds samman av tidigare relationer och gemensam ideologi, 68-vänster. Kring detta kompisgäng finns en hel djungel som livnär sig på akademin, olika institutioner, vissa förlag som fått förhandstips om kommande pristagare, personer som Arnault osv. Det har inte funnits någon kritisk granskning av verksamheten från media eller politik. Enstaka undantag finns som en 20 år gammal Expressen-artikel som inte ledde till någonting.

  Ungefär likadant ser det ut i Sverige som helhet. De flesta ledande personer inom offentlig sektor utses på liknande sätt som ledamöter i akademin rekryterats och de slår mynt av sin ställning på liknande sätt och de är lika lite granskade av media som akademin.

  Gillad av 8 personer

 12. Isabella skriver:

  Härligt att läsa klarspråk om det hyckleri vi ser och hör varje dag.

  Löfven är en taltratt av stora mått. Svammel och däremellan galna lagförslag. Han har med övertydlighet bevisat att han inte kan uppfylla de krav som ställs på en statsminister. Det krävs mer än att springa runt och handskaka ljugande afghaner och visa sig på bild med klart överåriga afghanska barn. Vad vi upplever i Sverige är som i sagan Kejsarens nya kläder: Ett litet barn utropar: ”Han har ju inga kläder på sig!”

  Jag instämmer i det Erling säger, om vi haft en opposition värd namnet hade vi inte haft vinglandet.
  Decemberöverenskommelsen till exempel som kom till för att utestänga ett parti. Ett parti som är invalt i Riksdagen. Och de politiskt korrekta har mage att kritisera ett land som Ungern!

  Vi har möjlighet att få ett slut på vanstyret i september. Se till att rösta och få bort dessa vingelpettrar och deras anhang som Tro och Solidaritet, diverse muslimska icke demokratiska institutioner.

  Gillad av 6 personer

 13. Elisabeth skriver:

  Mycket bra, Stefan Hedlund. Hoppas att Åkesson hamrar in detta i kommande val-debatter: ni sa så tidigare, ni säger så nu, och vad gör ni åt problemen, vilka beslut är fattade ? Hyckleriet ska hamras in gång på gång, det ska stämplas i pannan på dem.
  För övrigt är jag så glad över Orbans storseger i Ungern igår. Han kan nu fortsätta att ge EU huvudvärk, han kan fortsätta att vara en förkämpe för den migrationspolitik vanligt folk vill se i Europa. Han kan fortsätta att ge ord åt rädslan och avskyn för Islams utbredning i väst som också finns bland vanligt folk.Förresten, ska inte Ungern vara ordförandeland snart ? Det vore något.

  Gillad av 8 personer

  • Palle2 skriver:

   Elisabeth: Instämmer helt. På tal om hyckleri: Löfven intervjuades i veckan i samband med årsdagen för terrordådet, och fick då bl.a. frågor om migration. Han hävdade att det var regeringens åtgärder år 2015, som nedbringat antalet migranter till vårt land. Sanningen är ju att det till största delen är gränskontrollerna längre ner i Europa, genomförda av länder som just Ungern, som något stoppat upp tillflödet norrut. Ändå spyr man galla över Orban, men tar tyst emot den hjälp, som hans åtgärder innebär …

   Gillad av 2 personer

  • Linden skriver:

   När ska Åkesson få tillfälle att hamra in sitt budskap?

   SVT har helt klart anammat det gamla talesättet ”att syns man inte finns man inte.”
   Smilfinken Kristerssons ,denna falskhetens apostel,
   nuna däremot är i rutan mest varje dag.

   SD får det tufft i valrörelsen. Man undrar vilka skurkstreck som väntar.

   Gilla

 14. Aurora skriver:

  En bra beskrivning av hyckleriet. Saknas att det verkar vara fritt fram att slå ned och råna svenska åldringar. För man behandlar ju inte sina egna gamla så. Och Löfven rapar bara att ’ det är inte ok’. Det gäller att slå blå dunster i ögonen på den inhemska befolkningen i den större agendan att hålla sig väl med den nya starka valboskapen.

  Gillad av 1 person

 15. Lena M skriver:

  Vi vill värna asylrätten! Bästa sättet att få tystnad kring problemet som man inte vill ta tag i . Konsekvenserna.

  Gilla

 16. Stig Rydmark skriver:

  Ygerman sa ju som inrikesminister att dessa 80.000 skulle utvisas. Den praktiska möjligheten kvarstår, hur har man tänkt sig återtransporteringen? Hur samlar man ihop dem? Blir det dagliga Herculestransporter eller blir det SAS-charter? Sammanfattning: svammel.

  Gillad av 2 personer

  • Gert B. skriver:

   Lämpligen inköps begagnade Jumbojetar. De lär kosta några hundra miljoner per st.
   Med plats för ca. 550 personer och en marschfart runt 900 km/h så får man snurr på återvändandet rätt snart. Det nya ”miljonprogrammet” är ingen omöjlighet.

   Gilla

 17. Aha skriver:

  Löfven må vara vingelpetter, värre är att han excellerar/excellererar i lögner. Vid flertal tillfällen har han t.ex. påstått att invandringen är lönsam, åtminstone på sikt. Han har också pratat om invandrande kompetensregn.
  Detta är oförlåtligt eftersom det sedan decennier tillbaka står klart att detta inte är sant.

  Jag har oerhört svårt med en statsminister som i en så avgörande fråga som invandringens omgörning av Sverige, motiverar det med lögner.
  Oförsvarligt.

  Gillad av 6 personer

 18. Agneta Berglöw skriver:

  Ted Gärdestads vackra Himlen är oskyldigt blå som sjöngs i samband med den minnes ceremoni som hölls i lördags 7/4 för att hedra de som fick sätta livet till,de som skadades både fysiskt o psykiskt,o alla anhöriga har tonat ut.
  Idag skall ett stort antal Afghaner som ej fått uppehållstillstånd, flygas ut från Landvetter.Direkt på morgonen kopplade lokalradion på greppet o intervjuade ungdomar som höll på som bäst att samla sååå många som möjligt för att ansluta vid Landvetter för att protestera på alla möjliga sätt.
  Låt polisen arbeta i fred med sina uppgifter o kommenderingar.

  Gilla

 19. Christer Hanefalk skriver:

  Bra artikel Stefan! Och många intressanta kommentarer. Ändå missas det – i mitt tycke – mest väsentliga: våra politiker har ingen långsiktig ”ond” agenda. De har ingen plan.

  De gör helt enkelt ”så gott de kan”.

  Och, i sin naivitet så tror de även att alla som kommer hit kommer att göra ”så gott de kan”. Problemet för vårt land ligger mer i att de som är satta att leda inte har en förmåga att leda som motsvarar ledarrollernas krav.

  Att leda länder är bland det mest avancerade man kan ge sig på. Många säger sig vilja ha ”vanliga människor” för sådana uppdrag – för egen del skulle jag föredra synnerligen ”ovanliga” människor.

  Vi kan bara konstatera att ”anden är ur flaskan” och att det i praktiken är omöjligt att trycka tillbaka honom i den. Fallet är påbörjat – vi kan möjligen ägna oss åt att minska hastigheten i fallet, men den slutliga destinationen kan vi inte påverka. Kanske kan vår största insats bli att tjäna som ett riktigt dåligt exempel för andra länder?

  Gillad av 1 person

 20. Lars skriver:

  Löfven är för kort i rocken. Saknar antagligen vad man menar med bildning, djupseende, kunskaper. Likadant med Mogart och Ygeman och resten. Endast Maggan tycks hålla positionen.

  Vad har vi på andra sidan då eller ska vi säga de övriga sex sjuklöverpartierna? Kristersson och Santesson och Lööf och majoren? Vingelpellar från Rheinfeldts regim? Plötsligt har de möjligen upptäckt lite problem så de vill ha det som innan 2015, 50 tusen invandrare om året (förutom Lööf som inte vill ha några gränser alls).

  Saknar även media vad man menar med bildning, djupseende och kunskaper? Det förefaller så.

  Emellertid behöver man ha i minnet att dessa partier har tillgång till all statistik, offentliga utredningar mm så de VET vad som sker. Följaktligen ser de läget som önskvärt.

  Det är i detta det hela blir obegripligt. Även svenskt näringsliv tycks se det som önskvärt. Är det fack och välfärdsystem, socialdemokratin och vänster man vill knäcka? Det är ruggiga saker man i så fall sysslar med, man slår undan benen på massor med människor som är beroende av Sverige. Handlar det även här om brist på vad man menar med bildning, djupseende och kunskaper?

  Retoriken från politiker och media är ju en slags bländverk, men bakom finns syften, man vill uppnå något.

  Gillad av 2 personer

  • Lars skriver:

   Tänk på att de (otillräckliga) åtstramningar som gjorts ändå gjort av den socialdemokratiska regeringen, medan Alliansen släppte loss helt. Tänk också på absurditeterna med socialdemokratin i Malmö och Stockholm med bidrag till personer utan uppehållstillstånd. Tänk inte mer än så….

   Det tycks att styrsystemen i landet är kaputt och att det handlar om kunskap och kompetens, en röta som spridit sig in i de flesta verksamheter.

   Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   Vilken Maggan talar Du om? Maggan ”tomma lador”, ”urstark ekonomi”. Ja, hon håller positionen, antingen i det ena diket eller annars i det andra diket.
   Hon med de 5 000 000 000 kronorna som hastigt plockades fram till de s k ensamkommande flyktingbarnen och som inte påverkar någon annan verksamhet? Detta dagen efter hon och Morgan plockat fram hela 200 000 000 kr för att förse polisen med skyddsvästar m m
   Hon ljuger som en häst travar och har den oefterhärmliga förmågan som behövs för att bli en sosseminister. Hon skäms aldrig!
   De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för. Ekonomiskt, socialt och kulturellt.
   Det förstör Sveriges demokrati.
   Bo Adolfsson, Hjo
   Internflykting och dissident sedan 2009

   Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Nja, jag håller väl med, men det är ju inte hennes beslut när vi talar om invandringens omfång, hon har ju ”hand om konjunktur och budget och skatter” och där ser jag inte att hon gjort bort sig (hon har ju en stark statssekreterare också). När hon uttalar sig om invandring så kommer flosklerna fram… De tomma ladorna, ja det var nog sant med tanke på den invandring Rheinfeldt släppte fram, det rimmade illa med sänkt skatt (det kostar med invandring) och jag kan inte se att det är något problem just nu med att överskottsmålet naggas i kanten utan det målet har inte längre fog för sig när statskulden är på väg mot 30 % av BNP och konjunkturen nog viker ned i slutet av året (men det kan vi inte veta med säkerhet). Jag tycker det är märkligare med Allianspartierna som går till val på sänkta skatter, hur ska det gå till med den invandring vi har och med kommuner som flaggar för höjd kommunalskatt? Det går ju inte, de måste ha medel från statskassan (vad ska de dra in på?).

    Gilla

   • Lars skriver:

    De fem miljarderna var av karaktären ”Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter” för kommunerna. Statsbudgeten hade oväntat stora intäkter i slutet av förra året så det var nog inte så svårt skaka fram de fem miljarder kommunerna hade att kräva i förtid.

    Det finns nog annat att kritisera finansdepartementet för gissar jag t.ex. att det behövs en ny, men annorlunda fastighetsskatt, som inte är beroende av att taxeringsvärden skrivs upp med marknadsvärdeförändring (det är bättre än att avskaffa ränteavdrag, som är ett alternativ). Löfven vill ju ha en skatteuppgörelse (efter valet) men det är väl exempel på vad man behövt göra (men det skulle vålla oerhört gny hos väljarkåren).

    Mer specifika åtgärder att kritisera finns det antagligen, men just vad som har med skatter och budget och konjunkturanpassning och skatteplanering ger väl inte fog för kritik (från mitt media beroende perspektiv – jag är lycklig jag som saknar information…). Man har ju även justerat ”pensionärsskatten” en del åt rätt håll.

    Jag konstaterar bara att hon inte trampat riktigt fel (bortsett från uttalanden om Trump och invandring, men det ska man väl göra i den regeringen…)

    Gilla

 21. Jeff skriver:

  Svenska pensionärer är fattigast i Norden

  Svenska pensionärer är fattigast i Norden

  Inbyggda verktyg i pensionssystemet snuvar skattebetalare på pensionspengar.
  I verktygslådan finns bland annat att låta miljardöverskott på pensionsinbetalningar gå rakt in i statens kassakista.
  – Det kunde man inte tro: att det skulle bli så här i Sverige, som räknats som ett välmående välfärdsland. Men så är det inte längre, säger Elsy Winblad von Walter, 79, som är en av cirka miljonen pensionärer som pendlar runt fattigdomsgränsen.
  verktyg i pensionssystemet snuvar skattebetalare på pensionspengar.
  I verktygslådan finns bland annat att låta miljardöverskott på pensionsinbetalningar gå rakt in i statens kassakista.
  – Det kunde man inte tro: att det skulle bli så här i Sverige, som räknats som ett välmående välfärdsland. Men så är det inte längre, säger Elsy Winblad von Walter, 79, som är en av cirka miljonen pensionärer som pendlar runt fattigdomsgränsen.
  Många har inte råd att gå i pension.
  Reinfeldt vet vad han talar om, han var den förste som öppet talade om att höja pensionsgränsen till 75 år.
  Hur är det nu en av PKs ismer låter, man ska inte ställa grupp mot grupp, är man en humanitär stormakt måste man dela med sig.

  Detta gäller med all tydlighet inte hemlandets gamlingar.
  Fattigpensionärerna som får tillbringa nätterna på allmänna färdmedel eller nattöppna restauranger prioriteras inte.
  Skamligt.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Nja, jag håller med om att pensionssystemet är underfinansierat och avgiften från de som arbetar, skatten avsedd för pensioner, skulle behöva höjas med fyra, fem % från dagens 18 %. De medlen går direkt från de som arbetar till pensionärerna, men samtidigt är det beskattade medel, så det går samtidigt tillbaka till statskassan och jag undrar för mig själv hur stort nettot är av de 18 % vi talar om. Jag har inte lyckats hitta någon uppgift om den problematiken när jag googlat.

   Gilla

 22. Mirjam skriver:

  Fredrik Reinfeldt erkände någon gång att Sverige inte skulle ha råd med några reformer, ingenting alls. Inga förbättringar, utan nedskärningar. För att invandringen kostar så mycket. Han betonade att vad som gäller framöver är öppet hjärta. Vi vanligt folk ska offra och dela med oss, underordna oss och inte ifrågasätta agendan för en ny värld och en ny människa.
  Den korrekta människan tänker och tycker korrekt och tror det är hon själv som tänker och tycker så. Dessa nya människor ska vara lika och utbytbara, ha lika värde…
  Manipulerandet med vårt inre går mot att bli alltmer avancerat.
  Det val vi har i september kan vara sista chansen. Vi måste rösta för förändring, frihet och strunta i annat, som jag ser det. Och vi har bara ett enda parti som är tillräckligt stort att hoppas på, tyvärr. De båda små behöver växa och kan komma i fråga nästa gång, om det nu blir en nästa gång –

  Gilla

 23. Sixten Johansson skriver:

  Om inget radikalt händer kan valutgången inte förändra så mycket. Partipolitiken är bara en av många fronter. Viktigast är att få politiska och mediala plattformar, många proteströstare totalt och företrädare som vågar sjunga ut.

  Sverige behöver ett konservativt block, där SD kan attrahera speciellt gammelsossar, MED de borgerliga och AfS de radikalaste. De får inte sabotera för varann: jag tänker på framgångarna för finska Lapplands turistindustri, när normalt missunnsamma entreprenörer insåg att alla i längden tjänade mest på att inte gapa över för mycket, utan satsa på det man var bäst på och skicka nya kunder vidare till kapabla konkurrenter.

  Det är uppiggande att studera en enkät på cornucopia.cornubot.se utlagd vid 18-tiden igår (8/4). År 2014 röstade bara 15% av dessa bloggläsare på rödgrönrosa partier, 49% på alliansen, 36% på SD. De avviker alltså från befolkningen, men trots felkällorna syns mycket intressanta och tydliga strömningar.

  Jag räknade ut procentenheterna kl 16 i dag (9/4), relaterade till de 2375 som angett vad de idag skulle rösta på, samt förändring i procentenheter utifrån de 2323 som uppgav sitt val 2014. AfS fanns inte med som alternativ, inte heller ”blankt”, ”annat” eller ”ingen aning”:

  Fi: 0,7% (-0,6), mp: 1,7% (-2,7), v: 1,7% (-0,9), s: 3,2% (-3,4); rödgrönrosa = 7,3% (-7,6).
  c: 4,3% (-2,3), fp: 4,2% (-4,3), m: 17,9% (-7,1), KD: 4,6% (-3,8); alliansen = 31,0% (-17,5).
  SD: 40,5% (+4,0), MED: 21,1%! Konservativt block: 61,6% (inkl troliga AfS-röster).

  Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   En uppdatering visar att trenden håller i sig: När 2631 av dessa ekonomiinriktade, samhällskritiska bloggläsare angett vilket parti de idag skulle rösta på och 2571 har uppgett vad de valde 2014, så har de blågrönrosa minskat från 15 procentenheter till knappt 8, alliansväljarna minskat från 48 till 30, SD ökat från 38 till drygt 41 och MED har fått 21 procentenheter. Det konservativa blocket SD + MED skulle alltså få cirka 62 % och flera kommentatorer anger att de skulle ha valt AfS i stället, om alternativet hade funnits med.

   AfS har redan så starkt stöd bland de systemkritiker som är missnöjda med SD att det verkar sannolikt att de kommer in. MED kan komma in om partiet blir känt för allmänheten. Båda partierna har prövat nya politiska grepp. MED har t ex gett Katerina Janouch en oberoende ställning. AfS lät även utomstående ansöka om att få komma med på riksdagslistan, som omfattar 50 kandidater.

   Gilla

 24. Bromma1214 skriver:

  Bra artikel Stefan , du har helt rätt.Valet närmar sig…efter valet blir allt som vanligt!
  Vi hemska människor som varnat för detta blev bespottade och miste vänner.
  Nu säger ”eliten” samma som vi påpekat. Att de orkar att vända kappan, men de är
  Ju politiker så vanan finns. Arma land

  Gilla

 25. Karl Oskar skriver:

  Kraftfulla uttalanden och avsiktsförklaringar är Stefan Löfvens paradgren!
  MSM sväljer underdånigt budskapet med hull och hår.
  Resultat i praktiken alltid samma : …Inget alls!

  Gillad av 1 person

 26. Åse skriver:

  Det är i en intervju med Hans Olsson på Dagens Nyheter som statsminister Stefan Löfven utlovar krafttag mot illegala invandrare.

  – De som har fått ja ska in i samhället så snabbt som möjligt men de som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet, säger Stefan Löfven i intervjun.

  Enligt Löfven kan det också bli aktuellt med fler förvaringsplatser och ett så kallat avresecentrum för personer som fått avslag på sin asylansökan, alltså en begränsad geografisk yta där de illegala invandrarna måste befinna sig tills de lämnar landet.

  Sverige måste få bättre ”koll” på de illegala, eller ”papperslösa” som de kallas i DN, och försäkra sig om att de som har fått ett nej på sin asylansökan också lämnar landet, enligt Löfven.

  I sociala medier hånas dock hans utspel, som kommer lägligt inför valet. Samtidigt har ju regeringen föreslagit att 9.000 ”ensamkommande

  Gilla

 27. Valter skriver:

  En positiv utvecklingen man kan se,är att allmänhetens medvetenhet ökat, vilket syns i dessa bloggar. Övervägande absoluta majoriteten av inläggen, med några få undantag, har uppfattad landets belägenhet, landets politikers och massmedias skuld, till den verklighet vi befinner oss i. Troligtvis växer vi då i antal, om det räcker får höstens val visa. En glädje trots allt, om än liten.

  Gilla

 28. Sune Mangs skriver:

  DN:s intervju med statsministern är typisk för den okritiska och undermåliga journalistik som DN bedriver. Statsministern tillåts komma undan med detta formidabla hyckleri eftersom journalisten inte påminner om exempelvis Ygemans löfte om repatriering av 80000 som fått avslag och hur monumentalt förljuget en sådan utfästelse är givet polisens resurser och det redovisade fåtal som faktiskt avvisas per år. Journalisten frågar inte statsministern om det senase lagstiftningshaveriet avseende de ensamkommande och vilka incitament det skapar, ej heller det något förvirrade faktum att flertalet kommuner ger försörjningsstöd till de som uppehåller sig illegalt i Sverige.

  Hur en intervju med statsministern i ett så dagsaktuellt ämne med årsdagen för Akilovs dåd i färskt minne kan genomföras så underdånigt menlöst är fantastiskt.
  DN gör genom sin dagisjournalistik drängtjänst åt makten.

  Gilla

 29. Soho skriver:

  Om Sverige ska ha en chans att komma loss från de träskmarker där vi idag befinner oss, måste ett konservativt block komma till makten och få egen majoritet. Det är en uppiggande tankelek att SD och MED tillsammans skulle få den majoritet som behövs för att sopa bort alla hycklande kappvändare i 7k som sänkt landet till en bananrepublik.
  Såg häromdagen ett reportage (SVT otroligt nog) om hemlösa pensionärer (fler än hundra) i Stockholm som sover på t-banan och pendeltåg. Självklart bygger Stockholm stad inga modulhus åt dem, men som vi vet är Stockholm ålagd att skaffa bostäder åt flyktingar som fått PUT, så nu byggs modulhus invid Tantolunden, centralt i Stockholm åt uppemot hundra flyktingar, vilka naturligtvis aldrig kommer att flytta därifrån. Logiken är beklämmande, men som hycklaren Löfven och hans anhang säger, vi sätter inte grupper mot varandra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.