Europa öppnade dörren för den islamistiska terrorn

Mohamed Omar

Terrorgruppen Islamiska Staten Terrorn i Syrien och Irak har i stort sett kollapsat. Något kalifat ser det inte att bli. Men den IS-kopplade terrorn fortsätter. Den 29 mars försökte en bilist köra på soldater vid en militäranläggning i sydöstra Frankrike. Och en vecka tidigare, den 23, slog en jihadist till i sydvästfranska staden Trèbes.

Den 25-årige jihadisten Radouane Lakdim, en fransk medborgare med marockanskt ursprung, sköt ihjäl fyra personer under en gisslantagning i staden Carcassonne. Han skrek ”Allahu akbar” och ”Jag ska döda er alla”. Han krävde att Salah Abdeslam, den jihadist som misstänks för att ligga bakom attackerna i Paris år 2015 då 130 människor dödades, skulle släppas fri.

Lakdim hade svurit trohet till IS och skrek om att han kämpade för Syrien. För honom var Carcassone i Frankrike bara en annan del av det globala slagfältet mellan de trogna och de otrogna.

Efter attacken berättade grannar för medierna att Lakdim brukade besöka moskén i Carcassonne. Han var en del av den salafistiska rörelsen som strävar efter att gå tillbaka till vad den uppfattar som en ren och ursprunglig islam. Inte alla salafister bejakar terror, de flesta arbetar för att islamisera genom mission.

Terrorattacken i Carcassone skapade en martyr och hjälte åt Islamiska Staten. För de som vi kallar kallblodiga och avskyvärda mördare, hyllar de som hjältar eller ”lejon”. Men attacken skapade också en martyr åt Frankrike.

Polisen Arnaud Beltrame hade självuppoffrande tagit en kvinnlig gisslans plats. Hon fick gå, han slaktades. För IS är en martyr någon som dör medan han dödar andra, för Frankrike – och för oss västerlänningar – är en martyr någon som ger sitt liv för andra.

Twitter skrev inrikesministern Gérard Collomb så här:

”Arnaud Beltrame har lämnat oss. Han dog för fäderneslandet. Frankrike kommer aldrig glömma hans heroiska insats, hans mod och uppoffring.”

Och Beltrames mor, sa så här om sin son till den franska radiokanalen RTL:

”Jag visste att det måste vara han. Han har alltid varit sådan. Det är en person som, ända sedan han föddes, gjort allt för hemlandet. Det är det han lever för, att försvara hemlandet.”

Det är en gripande historia. Och jag kommer att tänka på den milde prästen Jacques Hamel. När församlingen i den lilla orten Saint-Etienne-du-Rouvray i Normandie firade mässa på morgonen den 26 juli 2016 stormade två jihadister in och tog honom och några nunnor som gisslan. Sedan tvingade de ner den 84 år gamle mannen på knä, läste Koranen över honom och slaktade honom.

Konflikten mellan väst och den islamiska fundamentalismen innehåller smärta och död. Men också berättelser om hjältemod och martyrskap. Kanske kommer västvärlden att återupptäcka sig själv i mötet med denna fiende. Gamla ideal som man trodde hade försvunnit.

Medan den islamiska fundamentalismen växer i västvärlden, växer också motståndet. Hjältar som Beltrame visar att det finns livskraft även i en gammal och trött civilisation.

Jihadisten Lakdim var en fiende till Frankrike. Men han kom inte utifrån. Fienden finns mitt ibland oss. Detta på grund av den ansvarslösa invandringspolitik och naiva mångkulturalism som rått i Frankrike, och i stort sett hela västvärlden, den senaste tiden.

De som öppnade dörren. De som stått bakom denna ansvarslösa politik är medskyldiga till Beltrames och Hamels och många andras lidande och död.

Den kamp mellan civilisationer som Samuel P. Huntington skrev om sin bok från 1996, pågår nu inom våra länder. Huntington menade att ”islam har blodiga gränser”. Dessa gränser går kors och tvärs genom Paris, Stockholm, London och Berlin. Det finns ingen gräns mellan islamvärlden och västvärlden. De två har flutit ihop.

Jag gissar att massinvandringen och islamiseringen, med det stegvisa uppbyggandet av islamiska enklaver i våra europeiska städer, kommer göra nationerna allt svårare att hålla ihop.

Muslimer utgör ungefär en tiondel av Frankrikes befolkning. Många av dessa är fredliga och hyggliga. Men tusentals unga muslimer med franskt medborgarskap har anslutit sig till jihad i Syrien och Irak. Medborgarskap säger ingenting om vilken sida man står i denna civilisationernas kamp.

Hur ska vi motverka radikaliseringen av unga muslimer i Europa? Hur ska vi förhindra att nya terrorattacker äger rum? Ska vi öppna en statlig imamskola? Ska vi stänga den ena eller den andra salafistiska moskén?

Det första vi måste göra är att erkänna hur problemet en gång uppstod. Som sagt: det är en följd av en ansvarslös invandringspolitik. Europa måste komma till denna insikt.

31 reaktioner på ”Europa öppnade dörren för den islamistiska terrorn

 1. Bo Svensson skriver:

  Diskoteksbränder, varuhusbränder och fyrverkerifabriksexplosioner som kan orsaka hundratals förtida död, begränsas inom den planekonomiska ordningen medelst snåriga föreskrifter om verksamheters legala bedrivande och offentiganställda granskare för kontroll av reglernas efterföljd.

  Den rätta ordningen i en liberal marknadsekonomi består av krav på ekonomisk garant och rimligt mått på människovärdet (23miljoner?) för att avgöra vad garanten skall debiteras efter dödsolyckor. – Då får man de rätta incitamenten för alla att försöka platsa inom lågriskklientelet och för försäkringsbolagen att hålla koll och vara noga med vem de ställer upp som garant för.

  Då det numera är så enkelt även för kriminella och terrorister att förorsaka motsvarande förluster, kan ordningen lämpligtvis tillämpas generellt. – Ekonomisk garant blir då villkor för rörelsefrihet utanför bevakade enklaver och det blir ogörligt att fortsätta kunna misstänkas för tillhörighet till global mördarsekt och samtidigt röra sig fritt bland oss andra.

  Gillad av 2 personer

 2. 5ven55on skriver:

  ”Det första vi måste göra är att erkänna hur problemet en gång uppstod. Som sagt: det är en följd av en ansvarslös invandringspolitik…”

  …och det är en följd av avsiktliga agendor. Många som drivit detta har inte varit ”naiva”. Även de nyttiga idioterna ska givetvis straffas men allra viktigast är att klarlägga agendorna, vilka som ligger bakom dem och straffa dessa.

  Vi måste också slänga ut alla som inte har i Europa att göra. Hellre fälla än fria.

  Gillad av 8 personer

 3. uppstigersolen skriver:

  Minsta tecken på att du som ung (och ofta brottsling) är intresserad av våldsam islam så ska du interneras. Hur knäckte USA maffian på trettiotalet? De jagade dem för allehanda bus. Sitter buset inne kan vi vara ute. Efter fängelse, utvisning till lämpligt MENA-land

  Gillad av 11 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Jag håller med om varenda stavelse i din krönika, Mohamed Omar.
  Islam missionerar med både ord och mord. Islam erkänner inte demokrati eller mänskliga rättigheter. Hur kan då Sverige, Europa och övriga västvärlden tillåta islam?!?

  Sekulära muslimer är förstås välkomna hit, på samma villkor som vi själva lever under. Någon sade att man känner igen sekulära muslimer på att deras kvinnor inte har hijab utan klär sig västerländskt.

  Vi har en S-ledd regering som har en mångårig vänskapspakt med de svenska islamistföreningarna, kopplade till Muslimska brödraskapet. Som ger dem årliga stora skattebidrag och politiska poster. Och som också skänker bortåt en halv miljard årligen till palestinierna och deras illegala ”regering”.

  Man skulle vilja skratta åt dessa dumheter, men med tanke på vad det innebär, så kan man bara gråta. Och försöka protestera.
  Trogna S-väljare har antagligen ingen aning om att de stödjer islamisering och terror mot judar. Det borde i a f gå att upplysa dem om det på något sätt.

  Gillad av 12 personer

  • Hitte-Joel skriver:

   ”Trogna S-väljare har antagligen ingen aning om att de stödjer islamisering och terror mot judar. Det borde i a f gå att upplysa dem om det på något sätt” .

   För dessa trogna s-väljare skulle jag vill hävda att tiden har stannat. De tror att det är samma parti som det var för femtio år sedan eller mer. De verkar fortfarande tro att Sverige är hela världens samvete och att Palme är en förebild.

   Gilla

 5. Aha skriver:

  Islamismen framstår som en fullt ut egoistisk skapelse; genom att döda otrogna skaffar man sig en plats i paradiset med jungfruar och annat godis. Det handlar alltså om ens välbefinnande som (uteslutande?) sker på andras bekostnad.
  Det är samma egoism som präglar brottslingar, genom brott skaffar man sig fördelar som sker till förfång för andra.

  Islams apologeter i Sverige leker med elden.

  Gillad av 4 personer

 6. Aha skriver:

  Sedan en tid tillbaka tonar etablerade media ner att terrordåd utförs av Islamister. Det gäller över hela linjen. Det heter inte islamistisk terror utan bara terror. Allah akbar-ropet omnämns som regel inte.
  Betänk rubrikerna om en nazist utfört ett terrordåd och i samband med det skrek heil Hitler.

  Etablissemanget genomför en halvmörkning.

  Gillad av 10 personer

 7. Elisabeth skriver:

  Jag instämmer också i allt, Mohamed. Jag minns med rysningar opinionsbildningen som drog igång i samband med publiceringen av det ( troligtvis arrangerade) fotot av den drunknade pojken på stranden. Det drogs igång en full känslo-orkan som öppnade slussar och fördämningar och det var fritt fram för alla in i Sverige. Men Beltrame och Hamel, två öden, två händelser med mycket större sprängkraft och som egentligen borde uppröra mycket mer, dessa närmast förbigås här i Sverige. Alla känner till pojken på stranden, få är medvetna om Beltrame och Hamel, det vågar jag nog påstå. Och det tyder på att islamiseringen är medveten politik.
  Häromdagen tittade jag på en ny Netflixserie, ”Wild, wild country”, en dokumentär i flera delar. Den handlar om när en indisk guru, Bhagwan,och hans aggressiva medhjälpare och enorma församling damp ner i ett litet fredligt samhälle i Oregon, Antelope, och totalt förändrade det. Jag har bara hunnit se avsnitt 1 och 2 men serien är oerhört intressant. Den skildrar bl a Antelope-bornas reaktioner och de påminner starkt om folk i vårt land som blir utsatta för regelrätta invasioner av främmande människor. Hur det upprör, hur det förstör, hur det slår sönder. Jag anar att de här fredliga Antelope-borna till slut får nog och då händer det saker. Stora saker. Jag vill inte spoila och googla men jag ser med spänning fram emot det. Jag rekommenderar serien varmt, den har fått fantastisk kritik.

  Gillad av 4 personer

 8. Pelle skriver:

  I botten finns en fråga som vi också måste få ett svar på för att situationen inte ska uppstå igen: Varför var det just svenska (och tyska) kvinnor som så hysteriskt känsl

  Gillad av 1 person

 9. Pelle skriver:

  I botten finns en fråga som vi måste få ett svar på för att situationen inte ska uppstå igen: Varför var det just svenska (och tyska) kvinnor som så hysteriskt känslosvallande krävde att islamisterna skulle släppas in i våra samhällen? På något sätt måste vi förstå hur dessa kvinnor kunde drabbas av en sådan masspsykos att den övergick till en önskan att driva det egna landet i fördärv. Det man osökt kommer att tänka på är det självskadebeteende som framförallt kan drabba tonårsflickor med känslomässiga problem, här omsatt på nationell nivå av personer som antagligen aldrig kommit ur tonårsfasen i sin utveckling.

  Gillad av 3 personer

  • Margareta skriver:

   Shejkromankomplexet. Jag vill minnas att under 1940-tal och tidigt 50-tal översvämmades vissa veckotidningar av s.k. shejkromaner, utspelade i ett romantiskt ökenland med kvinnlig hjältinna från ett västerländskt land som erövras av viril, rik man i arabisk schalhuvudbonad, till häst eller kamel, helst i tält, ensamt ute i öknen. Övrig rekvisita: fullmåne, palmblads rasslande. Gärna också litet spionromantik i bakgrunden. Dvs. fullblodsromantik med en arabisk prins (också gärna innehavare av engelsk adelstitel)!
   Jag skulle tro att dunkla föreställningar om romantik, äventyr och Lawrence av Arabien fanns i bakgrunden och satte fart på de dåtida unga damernas fantasier. Jag har aldrig läst någon litterär analys av dess shejkromaner men kan tänka mig att innehållet fyller en funktion hos vissa.
   Vad gäller de nutida kvinnor som nämns i inläggethär som jag svarar på är det en gåta så god som någon men förmodligen sätter förekomsten av män under 18 år, dvs. en blandning av barn
   och man, igång blandade drifter av omhändertagande, moderlighet och attraktion hos vissa
   kvinnor. Jag efterlyser en analys av Freud!

   Gilla

  • Kulturisten skriver:

   Min teori är att nordeuropeiska kvinnors vårdbehov söker nya kanaler då vi varken får ta hand om de egna männen eller barnen längre. I Sydeuropa har denna revolution aldrig fått upp farten.

   Gillad av 2 personer

  • Kulturisten skriver:

   Min teori är att nordeuropeiska kvinnors vårdbehov söker nya kanaler då vi varken får ta hand om de egna männen eller barnen längre. I Sydeuropa har denna revolution aldrig fått upp farten.

   Gilla

 10. Salam skriver:

  Hej Mohammed !
  Europa kommer att delas i tre delar.

  1.Västerländsk(dock ej kristen,det är där vi förlorar matchen,vi är allkunniga och har internet! Vi behöver ingen Gud,det tillståndet har vi bytt ut mot snabbfix som marknaden erbjuder.

  2.Blandad del

  3. Islamisk

  Själv bor jag i Krocksbäck,(flitigt förekommande i tv och media)och är utövande katolik samt flitig läsare av DG.

  Muhammed! Om du någon gång är i Malmö bjuder jag gärna på lunch.

  Gillad av 1 person

 11. Asta skriver:

  Den afrikandiske författaren och aktivisten Dan Roodt besökte nyligen Tyskland, Nederländerna och Belgien, där han hade diskussioner med patriotiska partier. Han ser allt fler paralleller mellan hur européer behandlas av sina styrande eliter i sina egna länder och den diskriminering och långsamma folkmord som Sydafrikas vita befolkning utsätts för. Nya Tider följde med Dan Roodt på resan genom Nederländerna och Belgien och gjorde en intervju med den sydafrikanske författaren.

  https://www.nyatider.nu/dan-roodt-vi-ar-endast-ett-av-andra-fortryckta-europeiska-folk/
  Vår framtid…

  Gillad av 5 personer

 12. Anders Svensson skriver:

  Det är 10 % muslimer i Frankrike. Vänta tills de blir 20 %. Det är då det verkliga våldet börjar. Nu är det bara krusningar. Samma gäller för Sverige, Tyskland, Storbritannien eller vilket land som helst.

  Gillad av 3 personer

 13. Isabella skriver:

  Mohamed,
  Dina krönikor är upplysande och dystra. Med det menar jag att det du beskriver är en dyster framtidsbild som kommer att förstärkas om inget görs.
  Du beskriver verkligheten som många av oss lever i. Dock inte politiker med livvakter och pressekreterare som filtrerar livet för de förtroendevalda.
  Vi andra, folket, vem ser till vårt bästa? Inte de som öppnade gränsen till vårt land för människor utan id-handlingar, personer vi inte vet något om och vilka motiv de har att befinna sig här.
  Valår och politiker strösslar med löften. Det de lovar idag skulle de ha genomfört igår.
  Hur ska vi göra för att få leva uran bilbränder, klanuppgöreler, rån, våldtäkter och mord?
  Återföra dessa personer till sitt ursprungsland.
  Bestraffa de som inte följer svensk lag.
  Kräv assimilering.

  Gillad av 3 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   De gör sin del av jihad. Många av muslimerna inser det inte själva men de är en del av Islams övertagande av Europa, så som Allah har föreskrivit och den ”perfekta människan” Mohammed predikat.
   Vad gör vi åt det?

   Gilla

 14. Bo Svensson skriver:

  Har jag sagt det förut?: Det finns ingen extremism som är extremare än den som leder till Europas islamisering.

  Folkblandningspolitiken är rent vanvett. – individer och folk skall vinna terräng i kraft av sina förtjänster och inte för att man är för dum, för slö eller för elak för att kunna få till människovärdiga villkor hemmavid eller för att man skaffat fler ungar än det finns försörjning till.

  Gillad av 6 personer

 15. Rikard skriver:

  Hej.

  Samma fråga som alltid: varför skall muslimer få finnas i Europa, annat än som turister (om ens det)?

  Om sjuttiotalets kommunistiska terrorgrupper utgjorts av bruna människor med främmande språk skulle de alltså ha getts egna delar av städer och länder att kolonisera?

  Islam eller Europa.
  Islam eller frihet.

  Välj annars väljer andra åt dig, och mig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 8 personer

 16. Jan Ivarson skriver:

  EN GRÄSROTS FUNDERINGAR OM MIGARTIONSPOLITKEN

  Vilka är fördelarna med invandring som uppväger nackdelarna?
  – Att några invandrare arbetar är ingen fördel utan en självklarhet. De arbeten invandrare tillför landet uppväger inte behoven hos invandrare som grupp.
  – Eller är det så att nackdelarna överväger, men vi är moraliskt förpliktade att acceptera dem. I så fall varför?

  Politiker talar om vikten av integration och satsar stora belopp på det.
  Vilka konkreta åtgärder har man genomfört och avser genomföra?
  Hur har utfallet varit hittills?
  Jag känner inte till annat än stöd till invandrarföreningar vilket motverkar integration.

  Invandrare får skuld för misslyckad politik. Bristande krav och generösa bidrag är inte invandrares fel. Det är svenska väljares ansvar som röstar på partier som driver politiken.
  Skyll inte på politiker du inte är nöjd med. Gör vad du kan för byta ut dem.

  Gilla

 17. olle reimers skriver:

  Jag lyssnade på en intervju med en amerikansk kongressledamot, tiliika ordförande i ”Intelligence Oversight Committee” som håller reda på att rättsväsendet sköter sig. Denne ordförande och hans kolleger har i över ett års tid bevittnat en mängd grova felaktigheter, korruption och övergrepp inom FBI och Justitiedepartementet.

  Av intervjun framkom att hans kollegor i representanthuset som inte tillhörde kommittén inte hade en susning om alla dessa missförhållanden. De, liksom de flesta medborgare i USA, hämtar sin information från de sedvanliga kanalerna i TV och dagstidningar. Där rapporteras ALDRIG om detta.

  Vi får utgå från att förhållandet är likartat i Sverige. Ingenting av den debatt eller rapportering som vi, som har förmånen att få vara med på DGS och andra Internetmedier, har en enda aning om alla de problem som den muslimska invandringen har medfört i Sverige, Frankrike, Storbrittanien m.fl. Det enda vii får veta är att den eller den skribenten är rasist eller ”högervriden”.

  Vi lever i olika världar och någon brygga mellan dessa finns inte för närvarande. Det röda pillret förvaras i en liten ask, uppenbarligen!

  Gilla

 18. olle holmqvist skriver:

  ”Hur ska vi motverka radikaliseringen av unga muslimer i Europa? Hur ska vi förhindra att nya terrorattacker äger rum?” frågar herr Krönikören. Svaret är oerhört enkelt:: ge alla uppväxande muslimer i Sverige och Europa gott arbete, hygglig lön och bra bostad, skolor till deras barn. Se på Salvatore Grimaldi, har det inte gått bra för den mannen ? eller allas vår Zlatan. Ingen (nästan i alla fall) kommer att radikaliseras

  Denna slags lösning kallas ordmagi, ”Det jag säger tre gånger är sant.” (Lewis Carroll)

  Men, eftersom det inte kan genomföras så kommer det inte att genomföras.
  Framtidstro: för 90 år sedan

  Gilla

 19. olle reimers skriver:

  Min gamle kompis Lionel Nation i vars ”konspiratorium” jag numera är medlem uttryckte situationen så här;

  ”Det bästa skyddet för en konspiration är att den är så motbjudande att ingen VILL tro på den eller ens höra talas om den!”

  Jag tror att det ligger mycket i det. Det påminner om Goebbels berömda uttalande om att om man verkligen vill att människor ska tro på en lögn ska den vara så stor att den framstår som trolig, därför att ingen kan hitta på något så groteskt.

  När alla rykten om förintelselägren till slut visade sig vara sanna visade det sig att mycket få hade tagit til sig fakta trots omfattande underhandsinformation.

  Att USA skulle vara styrt av andra krafter än de som det står om i konstitutionen och att de varit kapabla att utföra den ena mer groteska gärningen efter den andra – t.o.m. riktade mot den egna befolkningen är något som ingen vill höra talas om. Den som trots allt tar upp ämnet framstår därför som galen eller – i bästa fall – ohövlig, och ska därför frysas ute.

  Min observation är dock att det röda pillret långsamt börjar upptäckas av fler och fler. Välkomna till Konspiratoriet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.