Ny podd med Mohamed Omar och Patrik Engellau. Dags att avskaffa mångkulturen

I ett nytt avsnitt av podden Försöka förstå (28/3) pratar jag, Mohamed Omar, med Patrik Engellau om mångkulturen. År 1975 fattade en enig riksdag beslut om att införa mångkultur i Sverige. Var det så klokt, egentligen? Engellaus uppfattning är att den eniga riksdagen inte förstod vad den fattade beslut om. Lyssna här – och glöm inte att prenumerera på podden!

8 reaktioner på ”Ny podd med Mohamed Omar och Patrik Engellau. Dags att avskaffa mångkulturen

 1. Bo Svensson skriver:

  Beslutets innebörd – i den mån det hade demokratisk förankring – var ju något alla kunde instämma i. – Det handlade inte om en uppsåtlig folkblandning eller ännu värre, att välkomna fienden, utan om rätten för medborgarna att leva och tänka som de hade lust.

  Det är mera regel än undantag att det lever flera folkslag i samma land och vill vi fungera som föredömen och ha en rättsordning som går att försvara, måste den kunna tillämpas generellt.

  Gillad av 1 person

 2. Tjalle skriver:

  Man vill inte ha ”mångkultur” !
  Man vill ha ”mångkultur med svensk värdegrund”.
  Vilket definitivt inte är mångkultur.
  Man vill i stort sätt bara ha konstig mat (”aj, äter ni levande fiskar till frukost, vad mysigt !”)
  och brokiga kläder.

  Gillad av 1 person

 3. Å skriver:

  Ett lustigt sammanträffande att podden om mångkultur sändes idag när det politiska etablissemanget är upprört av Migrationsverkets folder ”Information till dig som är gift med ett barn”.

  Barnminister Lena Hallengren är enligt tidningsuppgifter mållös.

  Gilla

  • Moa skriver:

   Det är fullkomligt oacceptabelt att man på detta sätt normaliserar vuxnas äktenskap med barn, på samma sätt som vi aldrig skulle acceptera lättsmält information till hustrumisshandlare eller hedersförtryckare, säger SDs jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler.

   Hon menar även att broschyrens existens som sådan också säger något om vad som sker i Sverige.

   Gillad av 1 person

 4. Ff skriver:

  Som Aje Carlboms utmärkta rapport visade är flera organisationer navet i det nätverk av MB-associerade organisationer som finns i Sverige. I toppen av den ekonomiska pyramiden finns studieförbundet Ibn Rushd.
  För det är inom folkbildningen mest bidrag går att hämta.
  Ibn Rushd fick 2016 hela 48 miljoner i bidrag från skatt. De har sedan via sin årsredovisning rapporterat att den mesta verksamheten sköts av deras medlemsföreningar. Som råkar vara resten av de MB-associerade organisationerna i Sverige: Islamiska Förbundet i Sverige, Sveriges Förenade Muslimer, Sveriges Unga Muslimer och Islamic Relief.
  https://uvell.se/?s=organisationer&submit=S%C3%B6k

  Gilla

  • Elvin skriver:

   Gång på gång avslöjas hur statliga och kommunala bidrag beviljas föreningar med totalitära budskap. Samtidigt som politiker i medier diskuterar hur man ska få bukt med extremismen, sitter man i nämner och styrelser som finansierar just denna extremism med skattepengar.

   Skattemiljoner fortsätter regna över extremister i Sverige. Stat och kommun kan inte hålla sig. Man vill finansiera extremism. Samtidigt pratar man om att bekämpa densamma. ”En fullständig paradox att dessa ger medel till radikala föreningar samtidigt som man högtidligt talar om god värdegrund”, skriver en rektor på twitter.

   https://samtiden.nu/2018/03/staten-maste-sluta-finansiera-extremism/
   Den kluvna tungan är sjuklöverns signum.

   Gillad av 2 personer

 5. Arthur skriver:

  Med avseende på podden är jag besserwisser nog att påpeka att Förenta Staterna blev kolonialmakt efter det spansk-amerikanska kriget. Filippinerna blev det viktigaste bytet. Puerto Rico är fortfarande ett unincorporated territory.

  Gilla

 6. Reinfeldt förstörde Sverige skriver:

  Mångkulturen kanske fungerade de första tio eller möjligtvis tjugo åren. Problemet var att politikerna 1975 aldrig hade hört talas om varken hedersmord eller gruppvåldtäkter. Ursvenskt är visserligen bara barbariet men kanske inte så dumt ändå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.