Rasismen i Sydafrika som antirasisterna inte bryr sig om

Mohamed Omar

När apartheid rådde i Sydafrika fanns det en väldigt aktiv svensk solidaritetsrörelse. Man samlade in pengar till ANC, Afrikanska Nationalkongressen, demonstrerade och satte upp Isolera Sydafrika-märken överallt. Det var rasismen som var vidrig och inte kunde tolereras. Facken var med, kyrkorna, medierna, regeringen, ja, alla.

Men idag lider Sydafrika under en annan rasism, rasismen mot boerna, den vita minoritetsbefolkningen. Men ingen inom det svenska etablissemanget bryr sig. Varför? Det stämmer inte med den ideologiska kartan. Svarta är offer, vita är skurkar. När de vita är offer så låtsas man som det regnar.

När vita sydafrikaner rånas, misshandlas och våldtas blir det inga rubriker. År 2017 skedde 340 attacker mot vita bönder i Sydafrika. 70 dödades, ofta under brutala former. Man skulle kunna tro att antirasismen för vissa snarare handlar om att racka ner på vita än att bekämpa rasism.

Och för många handlar antirasismen bara om godhetssignalering. Man vill plocka billiga poäng, förbättra sin image. Då vill man ju inte ta upp rasismen mot vita. För det kan man förlora på. Där finns inga poäng att plocka.

Så kan man lätt genomskåda en så kallad antirasist. Bryr han eller hon sig bara om när vita är förövare och icke-vita är offer? Då är antirasisten antingen omedveten eller fejk.

Tisdagen den 27 februari röstade det sydafrikanska parlamentet ja till att beslagta mark från vita.

”Tiden för försoning är över”, sade förslagets upphovsman Julius Malema. Han är ledare för det socialistiska svart makt-partiet Economic Freedom Fighters (EFF). Han talade om att denna ”landreform” skulle ”återupprätta vårt folks värdighet”. Han har tidigare sjungit den antivita kampsången ”Skjut boern”.

Motionen, som alltså säger att staten skall ”ta tillbaka” land som ägs av vita ”utan kompensation” godkändes med 241 röster för och 83 mot. Den nya politiken stöds också av ANC. Partiets talesperson för landsbygdsfrågor deklarerade: ”ANC står helt och hållet bakom principen att expropriera mark utan kompensation.”

Stämningen blir allt mer spänd i Sydafrika. Svart makt-anhängare uppmanar till våld och mord mot vita med statens tysta medgivande. De vita används som syndabockar, så att de som lovade guld och gröna skogar när apartheid avskaffades slipper ta ansvar för sina misslyckanden. Allt sedan Sydafrika lämnades över till ANC har fattigdomen och våldet ökat.

Var är protesterna från den svenska regeringen, facken, kyrkorna, medierna? Tysta. De vill bara stå upp för antirasismen när det är lätt eller när man till och med vinner på det. Alla som var för en bojkott av Sydafrika under apartheid borde nu kampanja för en ny bojkott på grund av den nya regimens rasistiska politik mot boerna.

När boerna kom från Holland till Sydafrika på 1600-talet fanns det inga zuluer där. Boer är ett holländskt ord som betyder bonde.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie Råbock)

49 reaktioner på ”Rasismen i Sydafrika som antirasisterna inte bryr sig om

 1. drhallonhatt skriver:

  Rasism är en naturlig försvarsmekanism för sin egna grupps överlevnad.. inget olagligt med andra ord.. som Vänstern försöker tysta den som tycker annorlunda i frågan massinvandring..

  ________________________________

  Gillad av 1 person

  • Anders Hermansson skriver:

   Det finns inget försvar för rasism. Från vilket håll den än kommer. Inte Hitler-Tysklands rasism mot judarna, eller palestiniers och/eller många muslimers rasism mot samma folkgrupp. Inte KKKs och de vitas i USA rasism mot de svarta. Inte kolonisatörfolkens rasism. Inte vår rasism. Och inte heller denna rasism.
   Försvarar du den ena, blir det din tur nästa gång.

   Gilla

   • Dr Pepe skriver:

    +Anders Hermansson

    Det du inte förstår är att även om du är den mest godtrogna och färgblinda svensken i hela Sverige kommer det spela noll roll när svenskar är en liten minoritet i Sverige, vilket bara är 50 år bort med nuvarande politik. De icke-vita som kommit hit och som är avogt inställda mot vita hatar dig för din etnicitet, inte för din ”rasism” (”Rasism” är dessutom bara ett ordvapen som enbart riktas mot européer som vill försvara sina egna legitima intressen, vilket ju oändligt tydligt illustreras just av att vänstern förnekar att de vita boerna i Sydafrika idag utsätts för ”rasism”). Oavsett om du är den mest individualistiska människan i hela världen, behandlar alla som ”unika individer” och ”inte ser hudfärg” betyder det inte att andra folkslag gör det.

    Det är bara vita européer som blivit indoktrinerade till att tro att ”rasism” är det värsta som finns, att alla är ”unika individer” och att all etniskt grundad solidaritet är fel. Alla andra folk är etnocentriska och solidariska inom ingruppen i avsevärt högre utsträckning än européer.

    När dina svenska och vita barnbarn om 50 år utgör en fjärdedel-femtedel av Sveriges befolkning och behandlas i bästa fall som de vita i Sydafrika nu behandlas, tror du att de kommer respektera dig för att ”du i alla fall tog avstånd från rasism” eller tror du de kommer önska att du tydligt och utan att be om ursäkt för dina känslor skulle ha tagit ditt eget folks sida?

    Gillad av 5 personer

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Jag hör svenska röster som fortfarande sympatiserar med Palmes underblåsande av socialisternas hat mot boerbefolkningen. Kusliga signaler om vad som kommer att hända här hemma i Sverige.

  Gillad av 13 personer

 3. Hosianna skriver:

  Tack, Eddie, för att du törs plocka upp denna skållheta potatis. Om alla människor bara kunde uppföra sig som folk, skulle rasism vara en icke-fråga…

  … eller vänta nu, det är ju precis så det är; civiliserade folk uppför sig civiliserat och andra folk beter sig chockerande inhumant – i evigheters evighet…

  … så täta skott mellan folk med generellt sett diametralt olika livsåskådning och beteenden vore självklart att föredra, för att förhindra framtida blodbad.

  http://www.friatider.se/vill-ta-emot-f-rf-ljda-vita-fr-n-sydafrika-kallas-rasist

  Gillad av 2 personer

 4. Man måste vara lite småkorkad varje dag för att vara pk, det är jobbigt. skriver:

  Det verkar tämligen uppenbart att vita kommer att jagas bort från Sydafrika, det ser jag som en självklarhet. Det intressanta är vad som kommer istället, kommer Sydafrika att bli som alla andra Afrikanska länder, hur kommer de att organisera sig när endast etniska afrikaner styr landet? Går det åt skogen, och allt tyder på det, så vet vi vems fel det är, den vite mannen, i evighet, amen.

  Gillad av 1 person

  • Man måste vara lite småkorkad varje dag för att vara pk, det är jobbigt. skriver:

   Australiens inrikesminister vill erbjuda en flyktmöjlighet för vita Sydafrikaner, jag gissar att Sverige inte kommer att göra samma sak.

   Gillad av 4 personer

  • Ivar L skriver:

   Observera att termen etnisk afrikan är felaktig. Sydafrika innehåller mängder av etniciteter varav den vita enbart är en. Det finns t.ex. 19 officiella språk.

   När de vita i huvudsak lämnat landet och deras mark beslagtagits kommer svälten och våldet kommer att tillta mellan de kvarvarande etniska grupperna.

   Även om rasismen mot vita är den tydligaste just nu så kommer det inte råda brist på rasism även om de vita lämnar landet. Det kommer att gå åt helvete kort sagt.

   Gilla

 5. Petrus skriver:

  Jag tror inte att de sydafrikanska boer-bönderna inser att ANC och Julius Malema skulle kunna döda alla boer-bönder rakt av på några dagar utan att det skulle bli något större liv i Sverige och andra västländer. Det blev inget större liv när det sovjetiska kommunistpartiet och Lazar Kaganovitj (Stalins svåger) mördade några miljoner kristna etniska ukrainare och ryssar på 30-talet. De första Roosevelt-administration gjorde under kulmen på denna folkutrotning var i stället att erkänna staten Sovjet vilket Hoover-administration och tidigare USA-regeringar vägrat göra.

  Gillad av 2 personer

 6. cmmk10 skriver:

  Sydafrika befolkades väl utav några kringströvande normader. Klimatet är nog något för svalt för att den traditionelle afrikanen skall trivas där. Även under apartheid så hade SA invandring, vilket vänsteraktivisterna hade svårt att förklara.

  Uppenbarligen ännu ett land som inte har uppvisat så stora positiva fördelar med invandring.

  Gillad av 1 person

 7. Elisabeth skriver:

  Bra att du tar upp detta, Mohamed. Eftersom MSM med tystnad förbigår att det nu blir lagligt att plundra vita så bör detta spridas i alternativ media. Vanligt folk bör bojkotta Sydafrika genom att vägra att åka dit som turister.
  Det är också ett egendomligt synsätt i botten. Svarta har lov att hävda att Afrika är en svart kontinent,att bara svarta ska bo där. Tänk er att européer hävdade motsvarande beträffande sin kontinent och handlade därefter. Svart rasism uppmuntras helt enkelt och det är förödande, också för dem själva. Vem kan ha någon respekt för dessa människor.

  Gillad av 8 personer

 8. uppstigersolen skriver:

  Idag är ju svenskar i majoritet i Sverige. Hatbrott mot svenskar kan inte beivras eftersom vi är i majoritet. Ser jag hur situationen ser ut i Sydafrika så spelar det tydligen ingen roll om vita blir i minoritet i sitt land. Vita kommer att fördrivas eller dödas. Min slutsats blir att vi måste se till att alltid vara i stabil majoritet i Sverige. Muslimer ut ur Sverige nu.

  Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Vad är syftet/meningen med att påstå att det är för sent?? Om jag påstår att det aldrig är för sent att ge upp, vore inte det mera sant?

    Mvh A

    Gilla

 9. Hans Jensevik skriver:

  Det händer redan här. Skogsägare får mark klassad som biotop och det utgår ingen ersättning när miljöbalken är inblandad enligt Regeringformen. Vi har stöld i våra grundlagar. Det är bara en tolkningsfråga vad som är miljö. Som jag ofta upprepar, vi ser grandet i vår broders öga ……

  Gillad av 5 personer

 10. Igor skriver:

  Var det inte svenskarna som försökte sälja flygplan till Sydafrika så att de färgade kunde få skott på dem de ville slåss med? Hur gick det med det?

  Gillad av 1 person

 11. Berit skriver:

  Det är sant att den svarta rasismen mot de vita (som vänstern i väst förklätt till ”klasskamp”, om den överhuvudtaget någon gång ens uppmärksammas i västmedia), men en annan aspekt är det knäpp tyst om efter att ANC fick fria händer att rasera Sydafrika: den extrema rasismen mellan svarta folkgrupper. Den stam som är det närmsta landet kan kalla ursprungsfolk, anses av andra stammar som knappt mänskliga.
  Var blev ni av, ljuva drömmar om en rimligare jord? Var blev ni av, alla som trodde att allt skulle bli så bra i Sydafrika, om bara Mandela kom till makten?

  Gillad av 4 personer

 12. Mikael Birk skriver:

  Vänstern har aldrig förstått äganderättens institutionella förutsättning för ekonomisk utveckling. Under tiden för Mugabes mördarpatruller som anställde klappjakt på vita farmare i Zimbabwe var det besvärande tyst från officiellt svenskt håll. Sverige hade ju satsat hårt på Mugabe och vänt bort blicken under tidigare massakrer på Ndbelefolket; När Mugabe mördar befolkning från en annan stam är ju det bekvämt nog inte heller rasism. Under klappjakten på de vita farmarna i Zimbabwe fortsatte det svenska biståndet till Mugabes regim oförändrat. Föga förvånande rasade jordruksekonomin samman och svält tvingade zimbabwier att fly b.l.a till Sydafrika. Praktiskt nog ökade behovet bistånd.

  Hörde själv en intervju med svensk Sida-anställd på plats i Zimbabwe som helt principlöst och världsfrånvänt förebrådde de vita farmarna för att inte ha investerat tillräckligt i teknisk utveckling; En Sida-anställd som därigenom avslöjade sin totala okunskap om vad som utgör en fundamental förutsättning för att investera: nämligen rättssäkerhet. De vita farmare som inte återinvesterade i sina jordbruk enligt en viss Sida-tomte hade naturligtvis noterat den fleråriga hatpropagandan mot dem och de hot om ockupation och konfiskering som sedan följde. SIDAs agerande i Zimbabwe under klappjakten på vita farmare och den sedermera kollapsen av jordbruksproduktionen i Zimbabwe är en studie i total moralisk vilsenhet, inkompetens och principlös ängslighet. Utvecklingen i Sydafrika följer samma mönster.

  Gillad av 7 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Mugabe har fått immunitet mot åtal och får behålla sin lön på £ 7,5 miljoner /år , under resten av sitt liv. När Mugabe avlider får Grace , hustrun 50 % av makens lön under resten av sitt liv.
   Mugabes får också behålla alla lyxbostäder man låtit bygga åt sig.
   Detta är något att hålla i minnet när det öses svenska skattepengar till bistånd.
   Jag googlade på ; Mugabe latest news och hittade en engelskspråkig sajt som hette INDEPENDENT.

   Gilla

 13. Lennart Bengtsson skriver:

  Tyvärr har svenskarna och flera andra blivit hjärntvättade att inte tycka synd om vita eller kristna som förföljs och plågas ihjäl. De duktiga boerna har alltid fått kämpa mot överheten. Jag läste med stor inlevelse ”Den unge boerhjälten” som pojke och jag har alltid beundrat detta duktiga och driftiga folk. Man skall komma ihåg att Sydafrika var närmast folktomt när de kom dit under 1600-talet.

  Gillad av 4 personer

 14. Per-Anders skriver:

  Varteftersom de vita bönderna får lämna ifrån sig sin jord kommer jordbruksproduktionen i Sydafrika minska. Odla jord är en komplicerad sak och kräver mycket kunskap. Tyvärr, saknar de flesta svarta det, även de som har arbetat på de vitas jordbruk.

  Uppmärksamheten för Sydafrika kommer att återuppväckas i Sverige. Det kommer då att handla om att samla in pengar till en svältande befolkning.

  Mönstret i Afrika är ganska enkelt att se. När kolonisatörerna lämnade valde de flesta länder socialism. Indien var en gång världens rikaste land. När engelsmännen lämnade Indien valde indierna socialism och blev ett av världens fattigaste land.

  Och vad händer i Sverige. Alla lärosäten är befolkade av socialister och förespråkar för socialism. Förra året minskade det privata företaget i Sverige med en procent. Det går inte lika fort i Sveriges som i Afrika, men livegenskapen och fattigdomen kommer till Sverige. Vilket år skramlar bössorna för att samla in pengar till Sverige?

  Gillad av 1 person

 15. Willy Lindqvist skriver:

  Det finns en myt inom vänsterpopulismen att det bara är vita av europeiskt ursprung som äger förmåga till rasism. Rasism bland folk av annat ursprung är alltså inte rasism i vänsterns ögon. Vilket kan förklara dess brist på agerande.

  Gillad av 1 person

 16. Karl Oskar skriver:

  Marxister drivs inte av omsorg om de ‘drabbade’.
  Marxister drivs av hat mot de grupper man utnämnt till privilegierade.
  Hör Jordan Peterson om detta

  Gillad av 4 personer

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  Sköldpaddan och skorpionen är det allt för få som begriper.

  Det som nu sker i Sydafrika är din framtid, svensk. Så håll hjärtat och plånboken öppen och hoppas att de väljer din granne före dig.

  För du tänker väl inte bli en radikal extremist och försvara din familj, ditt folk och ditt fosterland?

  A) Fly
  B) Anpassa dig (och bli ett offer, eller som alltfler en samarbetsman)
  C) Gör Sverige svenskt med alla medel

  Välj.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 18. Biggan skriver:

  Centern på riksnivå skyndar sig att ta avstånd på Twitter (var annars) och förtydligar: ”Vi är inte för sharialagar.”
  Fundera även på den.
  ”Vi är INTE för sharialagar.”
  Fundera på hur långt det gått när ett svenskt riksdagsparti, med emfas, måste klargöra sin ståndpunkt i den frågan:
  Detta borde stämma till dov och djup eftertanke hos hela partiorganisationen.
  Jens Ganman funderar.

  Det borde också göra de Centerpartistiska väljarna fundersamma.

  Gilla

 19. LJ skriver:

  Jag har några sydafrikanska (vita) vänner.

  Svensson skulle inte tro sina öron om de hörde hur skadat det landet är. Min ena vän bor i ett gated community med alla skydd som går. Taggtråd, elstängsel m.m. m.m. Likförbannat blev de drabbad av en homeinvasion av 6 killar för nått år sen. Tre timmar spenderade man, fru och två barn bundna på golvet medan huset rensades och det upprepas hot om våldtäkt och mord.

  Inte helt otippat har de långtgående planer på att dra men det är inte helt enkelt för folk som har bott hela sina liv på en plats och har allt där. Sen är också frågan, VART ska de dra?

  Sydafrika, multikultur at its finest

  Gillad av 2 personer

 20. bjornwiklund skriver:

  För 20 år sedan hade kvoteringen rörande jobb införts i SA
  och redan då pratade boerna om att flytta till Australien eller NZ där jobben fanns……
  .
  Väcker tankar om vart kvoteringar eller hemska tanke undanträngningar leder till…..

  Gilla

  • Stig Palm skriver:

   Den vita rasen med hjälp av liberaler förintar sig själva på ett flertal sätt. Naturfolken tar över med sin av naturen medfödda reproduktionsförmåga vilken inte styrs av någon politisk agenda.

   Gillad av 1 person

 21. Ivar L skriver:

  När väl expropieringen är fullbordad och de vita bortjagade kommer svälten och fattigdomen att tillta i Sydafrika eftersom expropriatörerna inte kommer att lyckas få jorden att blomstra. Efter svälten kommer våldet. Både olika svarta klaner mot varandra och svarta mot vita. Slutligen kommer antagligen de sista vita att folkmördas men omvärlden kommer att försöka tysta ner det fundamentala misslyckandet att göra Sydafrika till ett multietniskt och ickerasistiskt land. Martin Luther King kommer att gråta i sin grav. Det gick precis käpprätt åt helvete helt enkelt. Sedan kommer Sydafrika vara ytterligare än av alla andra failed states i Afrika.

  Gillad av 1 person

 22. Stig Palm skriver:

  På tal om Martin L och gråta samt vända sig i sin grav, tänker jag på Olof Palme och inte minst på oss svenska skattebetalare vilka betalde in miljarder till detta förutspådda av många av oss misslyckande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.