En försummad dödssynd

Lennart Bengtsson

Hyckleriet hör inte till de sju dödssynderna (septem peccata mortalia) men dit borde det höra ty hyckleriet är en verklig synd och en synd som vi numera dagligen möter. Kan man hitta något mer passande ord för centerpartiet – eller för den delen flera av de övriga partierna – än deras sätt att omfamna migration och på detta sätt vinna poäng för sin stora generositet och människokärlek utan att egentligen mena detta. Alla är välkomna från världens alla länder och kulturer och alla kan ta med sig sin egen kultur, ty landet Sverige är multikulturellt. Och har Ni svårigheter av något slag så har vi den finaste, största och bästa välfärden i världen.

Kan de praktiska problemen med bostäder och logi lösas så kan Sverige säkert klara ett inflöde av 4 000 människor per dag. Det skulle således bara behövas så där 20 år för att Annie Lööf och hennes centerparti ska få hit sina 30 miljoner migranter. Jag är övertygad om att sådan grandios plan skulle få allt stöd av andra partier inte minst MP, F! och V och inte heller skulle KD och L vilja vara sämre och säkert en hel del inom S och M skulle tycka att detta är precis vad Sverige borde göra. På rekordtid skulle Sverige bli lika stort och mäktigt som både Storbritannien och Italien och ändå inte nå upp till dessa länders befolkningstäthet. Politik är att vilja!


Men inte ens den lilla spillra på så där 1-2 miljon människor som hittills kommit vill anamma de svenska kardinaldygderna av feminism, jämlikhet och annat inom den svenska värdenormen. De vill självklart behålla sin religion, sina värderingar och sin rättsskipning ty detta var ju meningen med multikulturen. De flesta vill få ett jobb och helst klara sig själva och fortsätta ett liv som de varit vana vid. Inte borde de tvingas lära sig svenska då de redan har ett språk som de tycker är mycket bättre. Om det är absolut nödvändigt så borde det ju räcka med engelska. Har svenskarna till exempel lust att lära sig arabiska så får de gärna gör detta. Inte vill de springa omkring med #-taggar och klaga på sina män även om de kanske måste samsas med sina medhustrur eller få ett kok stryk om de inte gör som herrn i huset vill.

Men se det går inte för sig i alla fall inte om media snokar reda på det. Det var ingen svårighet att till och med ha en aktiv partimedlem i centern som under många år pläderat för sharia så länge det inte hamnade i dagsljuset och definitivt inte under ett valår. En del av de andra partierna har också plötsligt drabbats av multikulti när det visade sig att folk i partiet inte ens ville ta det andra könet i hand. Liknande rapporter är legio. Det var ju inte därför de kom till det multikulturella Sverige. De hade ju fått höra av Mona Sahlin att Sverige inte hade någon egen kultur. En annan framstående politiker och på sin tid vice statsminister menade att svensk blev man automatiskt bara man åkte tunnelbana i Stockholm. Mer behövdes inte.

Sverige är nämligen inte alls särskilt multikulturellt utan vill bara låtsas att vara det. De borde ju migranterna begripa att sådana saker säger man bara, men menar det naturligtvis inte och speciellt inte under ett valår. Hur skulle det vara om man menade allt som man sa! Migranterna måste ju begripa att lite lagom fiffel och båg och sånt är bara OK så länge det inte kommer ut. Och skulle de komma ut är det ju bara att pudla och säga att detta hade vi ingen aning om.

Detta bedrövliga hyckleri borde som sagt vara en dödssynd och inte bara något som man kan rycka på axlarna åt. Det om något är vad som bryter sönder en nation i längden och förstör dess själ.