En försummad dödssynd

Lennart Bengtsson

Hyckleriet hör inte till de sju dödssynderna (septem peccata mortalia) men dit borde det höra ty hyckleriet är en verklig synd och en synd som vi numera dagligen möter. Kan man hitta något mer passande ord för centerpartiet – eller för den delen flera av de övriga partierna – än deras sätt att omfamna migration och på detta sätt vinna poäng för sin stora generositet och människokärlek utan att egentligen mena detta. Alla är välkomna från världens alla länder och kulturer och alla kan ta med sig sin egen kultur, ty landet Sverige är multikulturellt. Och har Ni svårigheter av något slag så har vi den finaste, största och bästa välfärden i världen.

Kan de praktiska problemen med bostäder och logi lösas så kan Sverige säkert klara ett inflöde av 4 000 människor per dag. Det skulle således bara behövas så där 20 år för att Annie Lööf och hennes centerparti ska få hit sina 30 miljoner migranter. Jag är övertygad om att sådan grandios plan skulle få allt stöd av andra partier inte minst MP, F! och V och inte heller skulle KD och L vilja vara sämre och säkert en hel del inom S och M skulle tycka att detta är precis vad Sverige borde göra. På rekordtid skulle Sverige bli lika stort och mäktigt som både Storbritannien och Italien och ändå inte nå upp till dessa länders befolkningstäthet. Politik är att vilja!


Men inte ens den lilla spillra på så där 1-2 miljon människor som hittills kommit vill anamma de svenska kardinaldygderna av feminism, jämlikhet och annat inom den svenska värdenormen. De vill självklart behålla sin religion, sina värderingar och sin rättsskipning ty detta var ju meningen med multikulturen. De flesta vill få ett jobb och helst klara sig själva och fortsätta ett liv som de varit vana vid. Inte borde de tvingas lära sig svenska då de redan har ett språk som de tycker är mycket bättre. Om det är absolut nödvändigt så borde det ju räcka med engelska. Har svenskarna till exempel lust att lära sig arabiska så får de gärna gör detta. Inte vill de springa omkring med #-taggar och klaga på sina män även om de kanske måste samsas med sina medhustrur eller få ett kok stryk om de inte gör som herrn i huset vill.

Men se det går inte för sig i alla fall inte om media snokar reda på det. Det var ingen svårighet att till och med ha en aktiv partimedlem i centern som under många år pläderat för sharia så länge det inte hamnade i dagsljuset och definitivt inte under ett valår. En del av de andra partierna har också plötsligt drabbats av multikulti när det visade sig att folk i partiet inte ens ville ta det andra könet i hand. Liknande rapporter är legio. Det var ju inte därför de kom till det multikulturella Sverige. De hade ju fått höra av Mona Sahlin att Sverige inte hade någon egen kultur. En annan framstående politiker och på sin tid vice statsminister menade att svensk blev man automatiskt bara man åkte tunnelbana i Stockholm. Mer behövdes inte.

Sverige är nämligen inte alls särskilt multikulturellt utan vill bara låtsas att vara det. De borde ju migranterna begripa att sådana saker säger man bara, men menar det naturligtvis inte och speciellt inte under ett valår. Hur skulle det vara om man menade allt som man sa! Migranterna måste ju begripa att lite lagom fiffel och båg och sånt är bara OK så länge det inte kommer ut. Och skulle de komma ut är det ju bara att pudla och säga att detta hade vi ingen aning om.

Detta bedrövliga hyckleri borde som sagt vara en dödssynd och inte bara något som man kan rycka på axlarna åt. Det om något är vad som bryter sönder en nation i längden och förstör dess själ.

48 reaktioner på ”En försummad dödssynd

 1. Bo Svensson skriver:

  Att inför sig själv och andra odla en självbild man är nöjd med, kan kräva lite töjande av fakta och det skall inte fördömas. – Det hör till vår roll som flockvarelser.

  Det man skall angripa, är bristerna på sans och vett, logik och konsekvens.

  Under en redig multietnisk ordning, har varje etnisk grupp ansvaret för sina egnas väl och en osökt reform för att så skall bli, består i individuell makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning på skattefinansierade ändamål.

  Gillad av 2 personer

  • Lena M skriver:

   Tråkigt att så många migranter som kommer hit inte förstår vad vi menar med solidaritet. Det tycks vara ett kulturdrag här som andra uppfattar som dumhet eller svaghet. Därför blir vi lätt utnyttjade och får också skylla oss själva. Naivt att tro att andra folk ska anamma våra värderingar bara för att dom kommer hit.

   Gilla

   • Bromma1214 skriver:

    Solidaritet o hygglighet betraktas av många invandrare som svaghet. Det är därför

    föraktar oss, .De tar ju bara från dumma svenskar.OBS Naturligtvis gäller detta
    Inte alla invandrare.

    Gillad av 2 personer

   • ericr45 skriver:

    Tänk om fler skulle begripa det.
    Tänkte nu närmast på alla batiktanter som gullar med dessa ”afghanbarn”.
    I vetskap om deras åsikter om andra och deras svagheter, det vore intressant att få veta lite närmare, mer exakt närmar hur de ser på oss och resonerar, både ”barnen” och tanterna…
    Såg exempel på aviga åsikter i vänkretsen redan på 90-talet det tillkom två styck m-attbarn med familjernas döttrar.
    (Att vi ses som korkade och naiva och att Sverige ses som en bottenlös Bankomat vet iaf JAG redan..)

    Gilla

 2. svenne skriver:

  ”Detta bedrövliga hyckleri borde som sagt vara en dödssynd och inte bara något som man kan rycka på axlarna åt. Det om något är vad som bryter sönder en nation i längden och förstör dess själ”.

  Extrapolerar man den trend som har varit gällande under lång tid så blir nog slutsatsen att vår nation till slut kommer ”att bli sönderbruten och förlora sin själ”. Den manliga delen av oss fyrtiotalister som kallades ”Köttberget” – alternativt ”Proppen Orvar” – kommer enligt statistiken att vara borta år 2030, och tills dess är det ytterst osannolikt att ”sönderbrytandet av nationen” har upphört. Jag tror inte ens att vändpunkten mot något bättre är uppnådd innan denna tidpunkt, men skulle bli glad om någon pekade på fakta som bevisar att min pessimism är ogrundad och att ”Proppen Orvar” åtminstone får uppleva vändpunkten.

  Gilla

 3. Olle Reimers skriver:

  Poltikerna lever nu ett eget liv på en egen planet ”Sandlådan” varifrån de obehindrat kan ösa ut sandgåvor till alla som anmäler sig och röstar på mig. Denna bisarra karusell snurrar fortare och vildsintare och numera helt öppet.

  De har fått i sig en farlig drog som heter godhet och när man numera förfogar över så där 3 000 miljarder kronor om året är det bara att ösa på.

  Det är vi väljare som måste sätta stopp för denna karusell som annars kommer att spåra ut med samma katastrofala effekt som sågs i Hitchcocks film ”Främlingar på tåg”.

  Inget av de befintliga partierna förtjänar i nuläget vår röst!

  Gillad av 10 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Mja, SD kommer att få min röst i alla fall. Alternativet att eländet fortgår i en allt ökande takt kan ju innebära att eländet även kommer att drabba mig.

   Gillad av 2 personer

   • Å skriver:

    @LASSEKNIVEN 15 mars, 2018 at 13.53. Håller med dig. Beträffande MED, så får man intrycket att de inte menar det de säger. Eller inte säger det de menar. Jag tror t. ex. inte att de skulle kunna tänka sig att ta bort mångkulturen ur grundlagen.

    Gillad av 1 person

   • Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man. skriver:

    Lassekniven, exakt, man kan vara enig eller oenig men de säger åtminstone vad de vill. MED kommer efter en period av 20-30 år av ökande oärlighet och hyckleri i politiken men det bestående intrycket är att de inte kan stå för sina åsikter, utan möjligen väntar tills man kan säga saker öppet, MED fortsätter en fin tradition av hyckleri.

    Gillad av 1 person

   • A skriver:

    Jag litar inte en sekund på MED. Inte SD heller. Det är nog det viktigaste för mig just nu, lojalitet. AfS känns instinktivt ärligare. Jag tror helt enkelt att jag struntar i risken med 4% spärren.

    Mvh A

    Gilla

 4. ericr45 skriver:

  Om begreppet ”dödssynd” skulle bli bokstavligt, dvs du hastigt avlider om man begår en sk ”dödssynd” skulle landet nog vara helt befriat från minst 95% av våra politiker.
  Fler ärliga personer lär vi nog inte hitta inom den gruppen.
  Det är ju valår och vad ser vi runt omkring oss inom den politiska sfären?
  Kappvändare, hycklare och rena lögnare..
  Politiska grepp och tankar som var helt omöjliga bara för några månader sedan är nu, plötsligt, helt comme-il-faut..
  Vilka tror man att man lurar? .

  Gilla

 5. Änder och upprörda sinnen skriver:

  Vad betyder det i praktiken att acceptera multikultur, eller etnisk mångfald? I Sverige är vi exempelvis kända för vår stora djurvänlighet. Hundar används för att öppna upp sinnet på äldre inom äldrevården. Vi har även vårt Lillskansen på Djurgården. Fyllt med kaniner och kattungar. Svenska barn får ofta tidigt erfarenhet av katter, kaniner och hundar. Och speciellt små barn vill gärna klappa de mjuka pälsarna. Och föräldrar ler åt sina barn. Dras med i deras glädje. Varma mjuka pälsar öppnar gärna upp både barns och vuxnas hjärtan.

  I svensk kultur ingår en hänsyn till djuren. En ödmjuk inställning till allt levande. Vi betecknar oss gärna som stora djurvänner.

  Så över till en kulturkrock som hände frugan härom dagen.

  Vintertid matar vissa av oss gärna änder som samlats i stora tama flockar, när isar och kyla breder ut sig. De låter sig oskyggt matas med gammalt bröd från vänliga själar.

  Och frugan är inte sämre. Även hon var en dag nere vid ån och matade änder. Plötligt på andra sidan stranden får hon se en man och kvinna med en liten pojke. Han springer vilt omkring och sparka mot änderna och föräldrarna skrattar. De gör inget alls för att hindra honom. Utan tycker snarare att hans upptåg är roliga. För de skrattar med.

  Men det gjorde inte frugan. Hon upprördes djupt i sitt sinne. Rentav skrämdes av föräldrarna likgiltighet mot de flaxande och flyende djuren. Och att de inte hindrade barnets upptåg. Hon ropade därför på både svenska och engelska – att få barnet att genast sluta.

  Mannen fullkomligt exploderade i ilska, slog ut med armarna och skrek aggressivt långa haranger på ett främmande språk, riktade mot min hustru. Mannen kvinns var helt tyst. Och vände sig bort. Man såg överhuvudtaget inte så mycket av henne. Kläder skylde det mesta, från topp till tå.

  Så kan en kulturkrock se ut miniformat. För det var det väl…? Svensk kultur som krockar med en annan i en svensk vardagssituation vid en frusen å.

  Och nu till själva kärnfrågan; Om min frun famnar och bejakar det multikulturella samhället skulle hon då varit tyst och bara accepterat pojkens beteende? Förgrep sig frugan mot en annan kultur genom att plötsligt och med emfas hävda svenska värderingar och kulturella traditioner?

  Det är så lätt att säga tulipanaros, men vad innebär etnisk mångfald i praktiken? Var går acceptansens gränser? Får man springa och sparka mot änder? Är det rentav en roligt och acceptabel lek? Skall man fullt ut respektera andra kulturers skillnader i värderingar – gentemot de svenska? Vems värderingar gäller om de krockar?

  Svara på det ni som kan och vet – och möjligen är mer toleranta än frugan, som kom hem slokörad och upprörd med en tom brödpåse i sin hand.

  Gillad av 9 personer

  • Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man. skriver:

   En liknande scen från mitt samhälle, det slutade med att invandraren kastade sten mot den svenska kvinnan som hade haft oturen att bo nära ett skränigt flyktingboende. Svårsålt läge,
   Mycket bra historia om ån, det har visat sig att de rasistiska fördomarna om att odla potatis i vardagsrummet och grillad igelkott nu verkar som en rosaskimrande dröm från landet lagom.

   Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   I det här läget, när den rasande invandraren var ensam och inte i flock hade nog några rådiga män kunnat bistå din fru. Några välriktade slag och mannen hade sansat sig. Sen skulle man låtit fåglarna hugga för sig av mannen.

   Gilla

   • Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man. skriver:

    Vi måste anta att näthatsgranskaren fortfarande är aktiv och andra som honom kommer att få pengar så man skall vara medveten om detta, även om deras sökmotor verkar fokusera på Facebook och åldringar.

    Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   Detta råkade jag eller snarare änderna ut för på badstranden här i Hjo ifjol. En invandrarpojke kastade sten på änderna.
   Jag tillrättavisade honom. Han nekade till att han hade gjort det. Jag sa då till hans föräldrar, som inte verkade att förstå eller bry sig. Ja, det är ”nya” tider!
   Nu skall jag ut och mta änderna vid Hjoån. Snön döljer möjlig mat och jag har aldrig varit med om en sådan kall mars.

   Gilla

  • Lev Barkland skriver:

   Väldigt bra anekdot @ÄNDER. Just därför att de flesta av oss känner igen den här typen av situationer. Och det är just pga den här typen av kulturella inkompatibilitetsproblem som vi med berått mod och öppna ögon skaffat oss (i kombination med den förestående ekonomiska bankrutten i kommunerna) som jag är så pessimistisk om Sveriges framtid, tror på inbördeskrigsliknande tillstånd inom en generation.
   I ljuset av den här historien, begrunda även Monas ord: ”Svenskarna kommer att behöva integreras i det nya Sverige”. Framstår som rätt cyniskt, eller hur?

   Gilla

   • Lev Barkland skriver:

    Kan tillägga att jag drabbas extra av anektoten om änderna då jag sedan en tid befinner mig i ett etniskt homogent katolskt land långt bort från Svedala. Historien är en otäck påminnelse om den disharmoni som numera finns överallt i det offentliga rummet där hemma i Sverige. Här är det en härlig känsla att gå ut och flanera efter mörkrets inbrott, familjer med småbarn, tjejer i sexiga kläder, öldrickande män, alla går tryggt och i fred. Framför allt finns en känsla av att ‘alla’ befinner sig här av en och samma anledning. De hör hemma här (med undantag av några kufar som undertecknad). Man vet vad man kan vänta sig av folk man möter på gatan, eftersom alla är medvetna just om vad andra förväntar sig av dem. Det är en känsla av trygghet, samförstånd och resiliens som tyvärr gått förlorad i Sverige. För överskådlig framtid.

    Gilla

   • Lev Barkland skriver:

    …så skall jag göra ett till tillägg till mitt första. Vi ‘kufar’, som jag refererar till i det land där jag är på besök, vi befinner oss i en liten minioritet. _Vi_ får anpassa oss. Det är liksom det som är själva poängen. Och vi har i regel goda skäl att vara här. Studier, kärlek, affärer, arbete, turism. Dessutom kommer vi i regel från kompatibla kulturer (dvs kristna eller västerländska sekulariserade).
    Så hade det kunnat vara i Sverige också. Om våra politiker stängt gränserna och inte varit så investerade i kulturrelativismen.

    Gilla

 6. Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man. skriver:

  Ett faktafel bra, de flesta vill inte alls jobba, de vill ha pengar och makt och status, det är något annat det. Alla är inte svenskar Lennart.

  Gillad av 7 personer

 7. Staffan W skriver:

  Istället för att hyckla borde vi räkna på och göra konkreta planer. Eftersom folk vill bo i stora städer eller nära stora städer så måste vi kanske fundera på att skapa sådana därdet nu inte sker så stor tillväxt. Ett förslag: En ny miljonstad i gamla bergslagen – området Ludvika, Fagersta Norberg. Mycket vackert beläget. relativt nära övrig service etc. Där skulle vi kunna bygga en stad med runt 800.000 innevånare. Och så givetvis bygga ihop Västerås-Köping-Arboga. Minst 500.000 borde kunna rymmas där. I stort sett plan mark och lätt att bygga. Dit kan vi flytta mycket av det som inte ryms i Stockholm och med snabbtåg på mindre än en timmes avstånd. Typ en Arlandabana till Västerås. Lite djärv planering behövs! Och givetvis privatfinansierat eller möjligen ”Privat-Public Partnership” – som nya Karolinska!

  Gillad av 1 person

 8. Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man. skriver:

  Sverige är redan nu multikulturellt, mer än 7000 kvinnor anmäler sig våldtagna varje år och det bara accepteras och närmast uppmuntras, detta tal är det snabbat växande talet i Sverige. Är inte det multikultur, kulturer som möts? 2/10 är 20% och det är långt fler med rötter i annat land, Sverige är visst multikulturellt, det har bara inte fullt ut manifesterat sig ännu och göms i förorten, i moskén eller i lägenheterna. 2 miljoner av 8 som dessutom föder barn i snabbare takt ger multikultur om du inte tror att du kan hålla de 20% som snart blir 30% från all makt i all framtid.

  Ditt inlägg slutar i en enda slutsats: återvandring eller inbördeskrig. Ett nytt miljonprogram.

  Gillad av 7 personer

  • Asta skriver:

   Den 65-åriga kvinna som åtalats för hets mot folkgrupp sedan hon bland annat skrivit att IQ-nivån i Sverige kommer sjunka till följd av invandringen riskerar nu fängelse. Kvinnan beskriver rättsprocessen och polisens behandling av henne som en ren skräckupplevelse.

   Till Samtiden säger kvinnan att hon inte har någon som kan hjälpa henne och att hennes barn har tagit avstånd från henne sedan hon börjat kritisera invandringen.
   – Jag fasar för att få fängelse och även för böter, för min ekonomi är körd i botten, säger hon.

   Vad gäller sk islamofobi finns det obegränsade polisiära resurser, förundersökningen lär vara på 150sidor. Här läggs inga fingrar emellan. Man blir illamående.

   Gilla

 9. olle holmqvist skriver:

  ”Härtill är jag nödd och tvungen” det fick vi lära oss ur den svenska historien och faktiskt lärorikt. Anpassning till något man inte tror på, under upplevt tvång. De lagfarna kände
  ”läget” och har för eget bruk en term: ”Trängt läge”. Johannes 7 berättar om Jesus
  därstädes.
  Hans bröder misstrodde hans mirakelkapacitet. De hade väl vuxit upp med berättelser
  om det där, utan leverans. De fick heller inte bli lärljungar. Inför lövhyddohögtiden föreslår de
  att han ska upp till högtiden och – leverera. Icke det – Min tid är ännu icke kommen. Men gå upp ni, inte jag, det är livsfarligt. Joh 7:10: ”Men när hans bröder hade gått upp till högtiden, då gick också han ditupp, dock icke öppet, utan likasom i hemlighet”.

  ”Taqqiyya, al-taqiyaa (förställning), är en doktrin inom shiitisk islam som tillåter att en troende döljer eller på andra sätt gör avsteg från sin tro, om de annars skulle riskera döden eller allvarlig förföljelse. Wiki

  När bedömer sig Politiker-Adeln behöva Brasklapp/Likasom i hemlighet/Taqqiyya ?
  Om man pudlar när man medger fel, kryper och skäms som en hund, hur gör man när
  man anti-pudlar eller o-pudlar ? Djurvärlden brukar tillhandahålla exempel.

  Gilla

 10. Mikael Steinwall skriver:

  Om man vill ta tempen på hur den mångkulturella teorin fungerar i praktiken, kan man se sig omkring. Hur vanligt är det att Svenskar umgås med utomeuropéer?
  Eller så är det precis vad mångkultur innebär – parallella samhällen.

  Gilla

 11. Hosianna skriver:

  Hednamissionen, Lennart, har närt hyckleriet och tvingat hela den svenska nationen på knä i en kreativ variant till missionärsställningen i förnedrande underkastelse inför islam.

  Formidabla Chris Forsne är gästskribent hos Katerina Janouch och låter oss vanliga dödliga, politiska syndare frossa i välformulerad klokhet.

  http://katerinamagasin.se/vi-forsoker-skaka-av-oss-ett-kolonialt-forflutet-vi-aldrig-haft-genom-att-vara-extra-tillatande-gentemot-islam/

  Gilla

  • Olle Reimers skriver:

   Mycket intressant artkel av Chris Forsne, som nog sätter fingret på den märkliga reflexen att vilja offra sig i skam över det förflutna.

   I de östliga EU-staterna framkommer en helt annan reflex. De har nyligen blivit av med det sovjetiska oket och vill för allt smör i Småland inte riskera att förlora friheten igen.

   De kollektiva reflexerna har större inflytande än vi kanske vill tro. Kanske kan vi lära oss något?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.