Den nettoskattebetalande medelklassen kan inte göra sig hörd

Patrik Engellau

Det pågår, påstår jag, en ideologisk kamp i Sverige. Två ideologier står i harnesk mot varandra, den ena stark och dominerande, den andra liten och svag, ungefär som Goliath och David.

Den starka, dominerande ideologin är PK-ismen. Den företräds av politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet med dessas allierade härolder i media. Detta är en jättelik propagandamaskin. Tänk på alla myndigheter, till exempel Skolverket, med horder av anställda som på daglig basis utvecklar och pumpar ut nya människosyner och politiskt korrekta doktriner över Sverige. Tänk på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Allmänna Arvsfonden som har till uppgift att dela ut nettoskattebetalarnas pengar i form av ständigt ökande bidrag till olika slags politiskt korrekta aktivister för dessa ska artikulera budskap som nettoskattebetalarna troligen ogillar. Exempelvis gör Arvsfonden reklam för sina bidrag under vinjetten ”Var med och förändra Sverige från grunden”. Sådant gör i alla fall mig misstänksam.

Den svaga, underordnade ideologin är den som företräds av den rimligt skötsamma medelklassen, i varje fall dess nettoskattebetalande del. (Jag tjatar om det där med ”netto” eftersom det finns en hel del medelklassare inom den svenska maktsfären som gillar det politiskt korrekta och som vid en närmare undersökning visar sig helt och hållet avlönas med de skatter som nettoskattebetalarna erlägger. Dessa två sorters medelklassare har därför motsatta intressen i ett betydelsefullt hänseende: den ena sorten gillar skatter, den andra gör det inte.)

Denna underordnade ideologi har inget namn. Framför allt är de normala etiketterna – sådana som ”liberal”, ”konservativ” och ”socialistisk” – oanvändbara. Här handlar det i stället om ett värderingspaket som närmare kan kallas småborgerligt eller gråsossigt eller just medelklassigt och utgår från sådant som sunt förnuft, en attityd som kan förekomma hos såväl socialister som konservativa och liberaler. Det var detta värderingspaket som en gång delades av företrädare för alla politiska schatteringar. Tillsammans gjorde de Sverige framgångsrikt – tills PK-ismen tog kommandot.

De två ideologierna lever på helt olika villkor. Den kanske viktigaste skillnaden är att PK-ismen, genom sin kontroll över staten, har fri tillgång till offentliga budgetmedel medan medelklassarna knappt har en organiserad krona till att utveckla och sprida sitt budskap. Tidigare fanns några sådana organisationer, till exempel Svenska Arbetsgivareföreningen och Skattebetalarnas förening (och till och med några politiska partier som företrädde medelklassvärderingar), men numera finns nästan inget sådant kvar.

Medelklassen har således knappt någon som artikulerar dess värderingar och deltar i den offentliga debatten med slagkraft. Medelklassen har inga tidningar, inga radiostationer, inga tevekanaler, inga forskningsinstitut, inga utbildningsanstalter, inga bokförlag.

Nu överdriver jag en aning. Visst finns Per Gudmundson på SvD, Tino Sanandaji, ledarsidorna.se, Ann Heberlein, tidskriften Axess och en hel del andra. Men om man räknar ihop alla dessa blir det ändå inte mer än kanske hundra eller möjligen tvåhundra personer. Det är ungefär som antalet anställda i en enda, mycket liten, svensk kommun. Det som framför allt skiljer dessa medelklassens intellektuella fanbärare från PK-isterna är att de förra nästan aldrig har några pengar (Axess är såklart ett undantag). De hankar sig fram med hjälp av crowd funding eller ett eller annat påhugg. Allmänna Arvsfonden är inte ens att tänka på.

Men finns det då inte ett stort antal medelklassare i Sverige som skulle kunna finansiera en rejäl apparat som producerade medelklassidéer, tidningar, forskare, tevekanaler? Jo, det finns det. Det finns hundratals miljoner kronor som borde kunna mobiliseras. Men pengar mobiliseras inte för detta ändamål.

Jag tror att detta i huvudsak beror på att den svenska nettobetalande medelklassen är bortskämd. Den har aldrig under hela sin livstid behövt anstränga sig något särskilt för att få sina intressen tillgodosedda. Medelklassen – inklusive gråsossarna – har alltid hållit sig framme i partier, organisationer och professioner – lärare, läkare, professorer, jurister, militärer, poliser, sjuksköterskor och så vidare – och som ett slags brödra- och systerskap kunnat försvara sina gemensamma intressen. Men nu är det slut på det. Medelklassen med sina traditionella värderingar är utmanövrerad av PK-sekten.

En annan förklaring är PK-isternas stora skämskampanj som går ut på att medelklassarna ska skämmas om de står upp för sina gråsossevärderingar.

Kamrater, vi måste 1) vägra skämmas och 2) organisera oss om vi inte ska bli utplånade!

76 reaktioner på ”Den nettoskattebetalande medelklassen kan inte göra sig hörd

  • Björn Runngren skriver:

   Det är dags att gå ut på gatorna. Det har alltid varit det klassiska sättet att väcka opposition och skapa förändring. Genom tiderna väl beprövat av arbetarklassen. Och även av medelklassen, senast den 4 oktober 1983 för att stoppa löntagarfonderna. Till det behövs inga pengar. Det krävs bara mod och att inte vara så djävla bekväm. Den bistra sanningen är att de flesta av oss är som döda fiskar, flyter med strömmen. Och vi har inga andra att skylla på än oss själva!

   Gillad av 2 personer

   • Alexander Svensson skriver:

    Var på folkets demonstration i Stockholm i april förra året och det var inte mer folk än man kunde räkna dem, det visar hur benägna folk är att ”gå ut på gatorna” Världens fegaste och mesigaste folk kan bara hamna på ett ställe, nämligen soptippen.

    Gilla

 1. Björn G skriver:

  Medelklassen är rädd att drabbas av medias självutnämnda inkvisitionsdomstolar. De har ju infört ett förbud för vanliga medborgare att vara förbannade över den politiska utvecklingen och ge uttryck för sin rättmätiga sorg och vrede över förstörelsen av Sverige.

  All befogad vrede går nu under beteckningen ”hat”, och människor som reagerar fullständigt normalt på att den svenska ursprungsbefolkningen i snabb takt byts ut mot invandrare från jordens mest dysfunktionella och våldsamma länder och kulturer stämplas som ”hatare”.

  Politiker och journalister bär ett gemensamt ansvar för den totala förvandlingen av Sverige från tryggt och välfungerande högtillitsland med den högsta sociala tilliten i världen till ett inferno med dagliga skottlossningar och knivskärningar, utarmad välfärd på alla områden, ett land där tusentals kvinnor våldtas, islamisering och hederskultur ockuperar förorterna och vuxna afghanska män utan tillstymmelse till asylskäl tillåts stanna så att ännu fler kvinnor (och pojkar) kan våldtas.

  Detta har de åstadkommit med gemensamma ansträngningar. Till dessa gigantiska, oöverblickbara förbrytelser mot Sverige och svenska folket är de skyldiga, Thomas Mattsson och andra i den mediala och politiska eliten.

  Medelklassen har ju darrande åsett vad som hände med den nu 71-årige Jim Olsson, pensionerad docent i fysikalisk kemi!

  Gillad av 19 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Vi som läser vad du, plus övriga du nämner, skriver, skäms nog inte längre. Men pk-väldet gör sitt bästa för att vi ska ses som främlingsfientliga och oberörbara. Så att inte pk-väldets makt kan utmanas på riktigt. Det är väl ingen som tror att mobbandet av SD handlar om åsikter för dem som mobbar. Det handlar bara om att kväsa några som kan bli hotande i spelet om makten.

  Medelklassarna har inte genomskådat läget alla gånger. De tror fortfarande att M och andra ”borgerliga” partier företräder deras, och mina, värderingar och åsikter. Och t o m att de tänker göra något för att bevara Sverige om de mot alla odds skulle få mer makt. Med betoning på ordet få, för de har visat att de inte tänker ta den. Och det är nog lika bra, eftersom de inte längre står för medelklassvärderingar.

  Allt handlar om makt för pk-väldets härskare. Ideologier är underordnat och utbytbara á la Groucho Marx och är dessutom bara en ordridå utåt. Svenska medborgares väl och ve är ointressant. Makt över andra människor är det enda intressanta. Som hänger ihop med egna privilegier också förstås.

  Visst behöver vi organisera oss. Och då veta att varje steg åt det hållet kommer att bli och redan blir motarbetat. Och vi medeklassarna är lite bortskämda och vill bara leva vårt liv och sköta oss själva.

  I medelklassvärderingarna ingår inte att strida med fula medel och ljuga och smeta ner andra. Som kanske är det som krävs. Förutom starka ledare och pengar.
  Det är ett dilemma att medelklassarnas värderingar om individens frihet, självbestämmande och tolerans i sig gör oss tandlösa i strid mot pk-isterna som inte drar sig för att tycka åt andra, ljuga och mobba. Med hela maktapparaten bakom sig.
  Hyggligt vanligt folk blir bleka bredvid stridisar med slagord och tillgång till våra pengar och hela rättsapparaten. Skandaler och maktmissbruk tycks nuförtiden bara ge publicitet och hejdar ingens framfart.

  Man kan inte hejda en aggressiv knivmördare med snälla ord. Man måste ta till de metoder som behövs och de mest skrupelfria bestämmer agendan. Tyvärr. Våld fungerar. Lögner fungerar.

  Men nog borde vi kunna göra något organiserat innan pk-poliserna har täppt till alla möjligheter ens till utbyte på sociala medier. Och crowdfunda publicering av vår version av vad som behövs i vårt samhälle i alla fall.
  Hoppas några på detta forum har idéer.

  Gillad av 12 personer

  • olle reimers skriver:

   Det är intressant att jämföra med det som händer i USA. Utan att gå in på detaljer vill jag, som följt utvecklingen på daglig basis i flera år, ändå påpeka det som framstår som mer och mer tydligt.

   Det du säger. Eva Danielsson, om att vi följer medelklassvärderingarna och inte kan förmå oss att ljuga rakt av är signifikativt för de konservativa som försöker förhindra den pågående statskuppen mot Trump. (Trump själv som är en slipad affärsman är inte så nogräknad med sanningen, men han vet att det ingår i det smutsiga spelet).

   Det man ser är att kuppmakarna själva -ledda av Mainstream media – obehindrat och ohämmat ljuger rakt upp och ned i alla lägen. Det änser sig ha rätt att göra det; det är liksom en del av deras överlägsna ideologi. Det påminner inte så lite om islam där det ju anses tillåtet att ljuga för de otrogna.

   Det enda man kan hoppas på är att de som har en mer konservativ uppfattning och som värderar sanningen högre än viljan att vara till lags, genomskådar detta och agerar utifrån sitt samvete. I Sverige är det säkert många som våndas i sitt inre men som kanske ändå inte känner att de har kraften att sticka upp.

   Innan vi har någon som har förmågan och modet att föra vanliga anständiga människors talan kommer det eländiga förfallet att fortsätta.

   Gilla

 3. Moab skriver:

  Ja det är därför några som av de jag föraktar mest är alla de som har över låt säga 50 miljoner på banken i likvida medel, de är ganska många. Deras egenintresse har nått en ny nivå när barn blir våldtagna, alla stenrika företagsledare och private equity eller spel och välfärds-entreprenörer, hur många miljoner behöver ni? Ni bygger era företag på våldtagna svenska kvinnor. Dessa människor är inte dumma, det är vår ekonomiska elit, de behöver inte fjäska för globalister för välbetalda jobb på BoA eller FN, de har fuck-off kapital så det räcker, men ser hellre fler kvinnor våldtagna och fler åldringar rånade än att dera personliga förmögenhet växer långsammare och de mister lite kontakter runt Östermalm och lantstället i skärgården. För att förekomma, jovisst kanske de måste lämna sin post, iallafall de första som öppnar munnen, likt Östling, men efter de första 10 så hade alternativmedia kanske plötsligt en miljard till sitt förfogande och vinden kunde ha vänt. Dessa människor har Sveriges framtid i sina händer, de är som kvinnor som ligger med fienden.

  Gillad av 12 personer

  • olle reimers skriver:

   De lever sina urtråkiga och innehållslösa liv tillsammans med sina gelikar och nu behöver de lite folkomflyttning som underhållning till fredagsmyset.

   Gilla

 4. Göran Fredriksson skriver:

  Konkurrens är bra. En stiftelse, som kan ta emot arv från dem som ogillar det som Allmänna Arvsfonden gör, vore en bra konkurrent.

  Patrik vet både hur en stiftelse kan organiseras och fixa en bra beskrivning av vad dess uppgift skall vara. T.ex. att finansiera ”Personvalspartiet” och stödja yttrandefriheten. Ett projekt som kan förverkligas med rimligt risktagande och inom överblickbar tid.

  Dags att gå från självförståelse till handling

  Gillad av 7 personer

 5. Aha skriver:

  Upprop för arbetsgrupp för crowdfunding.
   
  I linje med vad Patrick Engellau skriver i sin krönika uppmanar jag härmed läsare till denna blogg att anmäla sitt intresse för att med mig i en ideellt arbetande grupp jobba med crowdfunding för alternativmedia.

  Avsikten är att bilda en fond eller liknande.
  Med crowdfunding menas folkfinansiering.
   
  Grundidé är den som framgår av krönikan, dvs;
  Några miljoner nettoskattebetalande svenskar torde vara förbannade på utvecklingen och PK-ismen.
  Migrationen har havererat, utanförskapet i förortsområdena är enormt. Sverige har en av världens högsta skatteuttag men bara en medioker välfärd med bl.a. Europas längsta sjukhusköer. Det är likaså dåligt med vårdplatser. Tyskland har t.ex. åtta ggr så många platser per capita. Det är också för få platser för de äldre. Många sitter ensamma och vanmäktiga i sina hem. Skolan är medioker. Hundratusentals pensionärer definieras som fattiga. Polisen hinner inte med. Kvinnofriden är hotad. Media är medlöpare.
   
  Det finns helt enkelt mycket att bli förbannade över.
  Om en miljon förbannade svenskar skulle stödja alternativmedia med en femtiolapp betyder det 50 miljoner kr.
   
   Anmäl dig och kom också redan nu med idéer och kommentar. 
  Mycket av samordningen och arbetsmöten kommer att klaras av via telefonmöten vilka hålls efter arbetstid.
   
  Åke Thunström.
   
  Intresse anmäls till
  ake.thunstrom@gmail.com
  ‪0763138811‬
   
  Bifoga en kortfattad CV och vad du tror att du kan bidra med.
  Min CV spänner från programmerare till datachef, till produktchef och till affärschef samt till nationell samordnare för stadsnät. Fil.kand. Inte belastad, ej heller på nätet.
   

  Gillad av 9 personer

 6. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  En god sammanfattning men det pyr i leden och de negativa följderna av PK – samhället och dess framfart utan folklig förankring blir allt fler.
  Det kan komma en ändring fortare än vi anar.

  Gilla

 7. Moab skriver:

  Jag funderar på om detta i någon mening är oundvikligt, jag är uselt historiskt skolad och försöker sätta mig in i hur det var i gamla Grekland där man bytte styrelseskick många gånger. Problemet som är längst gånget i Sverige kan ses i hela västvärlden, och det sägs ofta att det är för att vi inte haft krig och elände på allvar på länge i Sverige som detta uppstått. Igår hade vi en debatt om Kina, de lever allt mindre i elände men är inte fria, man undrar vad som kommer att hända där. I USA så var de på väg på samma håll som i Sverige och Kanada likaså, man kan frukta att Kanada kommer att gå långt ner på fel väg för det finns inga korrigerande mekanismer. Wu fokuserade mycket på hyckleriet och jag tror detta är riktigt, lever man samman lär ochndet medför verklig risk så dämpas ens utopiska lustar, ta USA. Jag följer Victor David Hansons alla poddar, han bor i södra Kalifornien där man tydligt ser vad Clinton-utopisterna inte ser i sina fina hus på norra öst och västkusten, han får döda pitbulls i sin trädgård. Vi har samma effekt i Sverige, i Malmö är det svårt att undvika förfallet, i Stockholm lätt, det är därför tiggeriet har sådant fokus där, det är det enda förfall som letar sig in på Östermalm.

  Jag undrar om det är en omöjlighet med välfungerande samhällen? Det verkar vara en omöjlighet utan religion, och kristendomen var mindre hycklande än pk-ismen, man får veta att man är en syndare när man går i kyrkan (jag talar om kyrkan innan pk), men pk-ismen som också är en religion fungerar inte på detta sätt, utan där är alla andra syndare, utom du.

  Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   Någon form av tro med eller utan religiöst innehåll är nödvändig. Kalla det gärna kärnvärden. När de hotas måste man vara beredd att offra livet för dem därför att livet annars blir meningslöst.

   IKEA och Mellon räcker inte.

   Gilla

  • Moab skriver:

   Mycket synd. Man kan undra vad pk-isternas idealtillstånd skulle vara. Tänk er att vi alla höll med eller var tysta. Vi lade bara ner vår röst, ingen röstar heller på SD eller MED, alla alternativa sidor tystnade, vi låter Bha-k eller Reinfeldt eller Löfven eller Löfvin eller Fridolin eller Lindberg styra oinskränkt (vilket ligger nära sanningen). Tänk att Annie Lööf hade fått bestämma helt själv, eller Isabella Lövin eller Reinfeldt och Kristersson. Det hade kanske varit det bästa? Hur många år hade Sverige klarat sig? Tänk om de alla skulle försöka överträffa sig själva i pk, mer genus, mer klimathysteri, förbjud bilar, mer invandrare, mer muslimer, mer moskeér, mer sharia, mer av allt. Hur många år hade detta gått innan en fullständig kollaps? 2-3 år kanske?

   Gillad av 5 personer

 8. Husbock och dödsur skriver:

  Inga stenar lämnas orörda av PK-ismen. Dess klåfingrighet känner inga gränser. Pk-ismen tränger in i minsta hörn. Och röker ut allt politiskt inkorrekt, likt Anticimex gör med vanlig ohyra. Varken Riksantikvarieämbetet eller Hembygdsföreningar går fria.

  I Sverige finns runt 2 000 hembygdsföreningar. Av lätt insedda skäl befolkas de inte av hippa tatuerade ungdomar. Gråsprängdheten själv blir snarare ett signum. Som går igen i åldrat timmer och i medlemmars hårfärg. Runt en halv miljon medlemmar finns i rullorna. De flesta pensionärer intresserade av samhällets, och egna rötter, på en lokal nivå.

  Men likt husbock och dödsur kan angripa gamla stockar, förmår även pk-ismen att borra sig in i snart sagt vilket virke som helst. Över allt där Pk-ismen anar en fara, ger den sig i kast med egendefinierade utmaningar.

  Att lyfta fram det egna kulturarvet verkar då vara väl nationalistiskt. Fram med brandsprutan och kyl ned väl engagerade äldre med gikt och verkande leder. Dags för Pk-ismens brandkårsutryckning.

  Här lite kylande och släckande verbaliteter direkt saxat ur hembygdsrörelsen egen hemsida. Troligen godkänt och sanktionerat av en yngre eller medelålders pk-certifierad konsult.

  ….en levande hembygd öppen för alla…
  … den är öppen för alla, oavsett bakgrund…
  ….vilar på en gemensam värdegrund…
  … vi ska vara en välkomnande rörelse…
  … Hembygdsrörelsen har ett humanistiskt och demokratiskt synsätt…
  … Hembygdsarbetet skapar gemenskap, trygghet … och identitet…

  Och i frågor och svar kan man inte låta bli att ta upp migrationen på ett lite lagom luddigt och inkluderande sätt.

  ”Finns det några invandrare i hembygdsföreningarna?

  Svar:
  Ja, men SHF frågar aldrig om medlemmarnas bakgrund och vet därför inte hur vanligt det är.

  Hembygdsföreningarnas verksamhet riktar sig till människor som är intresserade av en särskild plats. Det kan självklart vara människor med utländsk bakgrund.”

  Gillad av 2 personer

 9. uppstigersolen skriver:

  Några medelklassare har vaknat och sett ljuset. Andra sover fortfarande, alternativt vill inte ta beslut. När tillräckligt många vaknat så löser vi det här. Som pensionär och allmänt obstinat har jag många gånger i livet varit motvalls. Jag har för det mesta inte brytt mig om olika invektiv jag kallats. Hustrun säger att jag är okänslig. Kanske en bra egenskap när vänsterpacket ryar.

  Gillad av 1 person

 10. Fredrik Siarsson skriver:

  Svaret finns redan. MEDBORGERLIG SAMLING består av företagare, poliser, sjuksköterskor och politiker från andra partier som har synat vansinnet och vill ha RIKTIG förändring för att rädda Sverige. De etablerade partierna står oförstående för det kaos de skapat och drar oss snabbt mot avgrunden. MED finansierar sin egen valrörelse med obligationer och är en gräsrotsrörelse för folk som har tröttnat. Gå in på medborgerligsamling.se och låna ut pengar genom riksdagsobligarna om ni ha en förändring på riktigt. Jag har själv gjort det. De flesta av oss kan låna ut 5000 kr för att rädda Sverige.

  Gilla

  • Moab skriver:

   När syns då MED i opinionen, att rösta MED riskerar att bli som en riskabel hobby, hastighetsrekord på skateboard eller något, eftersom kanske 3.9% av rösterna går förlorade.
   Rysk roulette med Sverige. Vilket parti har gått från noll till 4% på ett par månader?

   Gillad av 3 personer

   • Jack Sparrow skriver:

    Skulle väl vara Piratpartiet och Junilistan, men jag vill minnas att de fick mycket draghjälp av media, i fallet med Piratpartiet för att förhindra SD:s nyanländning till Europaparlamentet. Men visst håller jag med dig om att MED känns dödfött – much too little, much too late, and all the wrong people.

    Gillad av 1 person

 11. En snökanon mot egen nakenhet skriver:

  Men snålare vindar är att vänta. När övriga Sverige i en snar framtid närmar sig Malmös ekonomi och även kulturella särart, lär nog många medelklassare jagas ut i kylan. När migrationens alla kostnader skall betalas kommer allt fler människor och grupper att ställas emot varandra. Snart börjar också överrullningseffekterna ute i kommunerna att märkas. Men till en början lär de döljas av att generella skattemedel allokeras ut och maskerar de hårt ansträngda kommunala budgetarna. Speciellt för att klara av att lugna folket inför valet 2018.

  Har debattmässigt redan märkt att åldringsvården pekas ut som ett stort svart hål i samhällsekonomin, men då utan att med ett ord nämna migrationens kostnadsexplotion.

  Debatter blir mer och mer intressanta i vad de utelämnar. De politiskt korrekta slår allt mer knut på sig själva. Även på högsta politiska ledningsnivå. Tydligen måste en stor del av svenska folket stå helt nakna i kylan, och känna av kylan inpå bara huden, innan de reagerar.

  Men då lär allt redan vara för sent. Det är i hög grad alla döljande kvasidebatterna som leder oss rakt in i en snökanon. Som jag själv är med och betalar för. Media sviker grovt. Den riktigt stora berättelsen om Sverige tas aldrig upp.

  Gillad av 3 personer

  • Moab skriver:

   Jo, det är verklighen snyggt att peka ut åldringarna, kanske det finns några tåg eller instruktionsböcker från Treblinka kvar som etablissemanget kan använda för att bli av med alla dessa kostsamma äldre?

   Gillad av 6 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Äldreomsorg är inte lagstadgat. Därför lätt att snabbt och i tysthet spara in på. Första steget är att peka på det dyra och ”onödiga” i äldreomsorg och bana väg för acceptans av neddragningarna. Sedan går det fort. Äldre har inte alltid tillgång till internet, utan får den information de blir tilldelade, alltså en svag grupp på flera sätt. Tjugo procent av befolkningen. Många äldreboenden är redan ombyggda till ”utslussningsbostäder”. En kommunal fråga där man kan ställa kommunpolitiker till svars.

   En gigantisk men nödvändig pedagogisk uppgift att vi alla i alla lägen vi kan, pekar ut alternativkostnader och undanträngningseffekter som effekter av massinvandringspolitiken. Det måste bli en medvetenhet kring sambanden, vad detta verkligen kostar. Kostar direkt och inse vad som skulle kunna göras i stället.

   Det borde inte te sig rimligt för någon att vi t ex ska lägga över trettio miljarder per år på några tusen ensamkommandes illegala tillvaro här. Nästan hälften av UNHCRs totala årsbudget för alla flyktingar runt om i världen. Bara ett exempel men som bör finnas i bakhuvudet när man ser de svältande döende bebisarna i reklamen för insamling till UNHCR.

   Gilla

 12. O.T. skriver:

  Låt mig även passa på att nämna det politiska etablissemangets desperata försök att förmedla en lögnaktig bild av vad som sker i vårt samhälle i kölvattnet av den exempellösa invandringen från MENA-länder under senare år. Man tar ständigt nya initiativ för att försöka stoppa den information som sprids på nätet. Här är vår politiska adel plötsligt beredd att tumma på grundlagen för att hindra sanningen från att nå allmänheten.

  Det går inte att ta miste på upprördheten inom samhällets etablissemang över att man förlorat ensamrätten till lögnen
  Anthropocene

  Gillad av 6 personer

 13. Jan Ahlström skriver:

  Exempelvis gör Arvsfonden reklam……..”var med och förändra Sverige från grunden.”

  Vem har bestämt att Sverige ska förändras från grunden?
  Varför ska ett av jordklotets bästa länder att leva i förändras från grunden?
  På vilket sätt ska Sverige förändras?
  Hur fort ska förändringen ske?
  Vilka kommer att drabbas negativt?
  Vilka kommer att, på andras bekostnad, få det bättre?
  Är det så att förändringen av Sverige är lika med ett befolkningsutbyte, Nisse fr Hökarängen ut och Ahmed fr MENA in, så tycker jag Sveriges medborgare ska få veta vad som gäller inför valet.

  Vart fan är vi på väg?
  Hjälp!

  Gillad av 3 personer

 14. Sixten Johansson skriver:

  Man kan göra nytta på många vis. Själv vill jag motverka den vänsterliberala hjärntvätt som jag och hela befolkningen har utsatts för. Det behövs en äktkonservativ tankesmedja, som inte främst vänder sig till statsvetare, utan till vanligt folk, särskilt till unga. Det gäller att formulera en klok livshållning och begriplig politisk filosofi som motvikt till dagens atomisering och själlösa materialism. Jag har försökt tänka själv i några år och mitt tänkande motsvarar nu närmast paleokonservatism. Samma gäller nog många här på DGS.

  En ganska ny svensk sajt är theswedishpaleocon.blogg.se som ännu inte verkar ha många läsare, men den anonyme bloggaren är kunnig, klar och resonabel. Där finns många informativa och bra texter. En massa tips om hur man kan arbeta ”från höger” mot PK-ismen finns i en artikel från 2017-07-21: ”Att skapa ett civilsamhälle”. Rekommenderas!

  Jag tror att en svensk paleokonservatism kan bilda en rik och efterlängtad idékärna, som ger inspiration och inte behöver knytas till något bestämt politiskt parti eller någon bestämd ekonomisk politik. Det centrala namnet är Pat Buchanon, men t ex Roger Scruton ses nog också som paleokonservativ. En mycket intressant företrädare är den svensk-amerikanske statsvetaren och professorn Claes G. Ryn, som kunde ha blivit konservatismens stora stjärna i Sverige, men tidigt flyttade till USA i stället. Googla på ”Claes G Ryn Heimdal”, så hittar ni flera fina föredrag, som han har hållit i Uppsala.

  Gillad av 3 personer

  • Moab skriver:

   Verkar finnas mycket matnyttigt på den bloggen men att stöpa om det så det säljer till unga verkar inte lätt. Att vara konservativ är att vara klok och eftertänksam, eller tråkig, hur skall man sälja det till unga? Kanske Jordan Petersons metod kan fungera, men han är ju något av ett unikum och de har Justin T i Kanada ändå. Vänsterns recept är genialt, ljug ihop något utopiskt mål och dölj alla målkonflikter och finn tydliga fiender att skylla på så kan du få uselt folk att känna sig bättre till mods och de unga engagerade. Det verkar som vänstern endast kan fås på fall genom att den får som den vill så att utopin till sist avslöjas och liken och de våldtagna läggs på hög. Vi är på god väg i Sverige.

   Gillad av 4 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    En av de saker jag gillar hos bloggaren är att han kan göra klara och välmotiverade gränsdragningar även inom högerfältet utan att tonen blir antagonistisk. Det kan då fungera som en konstruktiv kritik. Ett bra exempel är artikeln 2018-01-08 ”Det är dags att skilja cuckarna från högern”. I en kommentar skriver han att moderaterna är så självklart liberala (alltså vänster), att de inte ens kan räknas som cuck-konservativa, oavsett vad de kallar sig. Jag instämmer!

    Bloggaren bedömer det som klokast att försöka bromsa det oundvikliga sönderfallet och bygga upp en civilisatorisk motkultur som kan väcka fler, i stället för att provocera fram ökad repression eller stå passiv eller ge upp. I dagsläget håller jag med. Det som jag själv kan bidra med passar mycket bra in i en paleokonservativ ram.

    Jag tror att många unga i dag är mer mottagliga för äktkonservativa idéer än vi kan föreställa oss. Jag tänker t ex på de senaste decenniernas enorma utbud av sci-fi, fantasy, filmer och videospel, som inte enbart är multikulti-PK-indoktrinerande, utan även anti-egalitärt heroiska, mytiska och klart reaktionära. Om vi äldre lär oss mer och kan förklara saker och ting utifrån en genomtänkt livssyn, så kan vi inspirera yngre förmågor att producera den konkreta och attraktiva motkulturen.

    Gillad av 1 person

   • Palle skriver:

    MOAB: Ja, tyvärr har du förmodligen helt rätt i att det hela måste bli ännu mycket värre innan skillnaden mellan den förljugna retoriken och mediabilden å ena sidan, och den bistra verkligheten å andra sidan blir så uppenbar att en majoritet kräver och röstar på förändring. En skillnad mot förr är dock internet och sociala medier det har aldrig fungerat att lura hela folket hela tiden, men frågan är om det inte blivit ännu svårare med den moderna informationstekniken. Tyvärr verkar det dock fungera att lura en majoritet under förvånansvärt lång tid. Etablissemangets dröm är troligen att få något motsvarande grepp över det offentliga samtalet som det ledarna i länder som Ryssland, Kina och Nord-Korea besitter.
    En liten tröst kan möjligen vara att en opinion kan tippa över innan en absolut majoritet växlat åsikt, redan tidigare kan vikande opinionssiffror framtvinga positionsförändringar mot en mer verklighetsanpassad riktning hos vissa partier. Det ruskiga är att världsfrånvända rikspolitiker kan hinna göra irreversibla skador, såsom skett med den vettlösa migrationspolitiken.

    Gillad av 1 person

 15. Lars skriver:

  Nycander: ”Nyliberaler styrde migrationsfrågan”
  Från Omni: Svante Nykander var tidigare tillsammans med Hans Bergström ledarredaktör DN.

  ”Opinion Det var nyliberala krafter som gjorde att det dröjde innan den svenska migrationspolitiken lades om. Det menar DN:s tidigare politiske chefredaktör Svante Nycander en debattartikel i Dagens Industri.
  Han beskriver en ”ohelig allians” mellan nyliberaler och ”den humanitära asylopinionen” och nämner särskilt en debattartikel i DN i december 2014, författad av 14 liberaler, som uppmanade Anna Kinberg Batra att inte tveka i asylfrågan eller överge ”Reinfeldts öppna migrationspolitik”.
  Nycander anser att gruppen – bland dem företrädare för ungdomsförbund, Magasinet Neo och tankesmedjan Timbro – landade fel i volymdebatten, eftersom de vara rädda för att människan och inte systemet skulle pekas ut som problemet.
  ”De flesta som verkar för en generös asylpolitik resonerar humanitärt, men nyliberalerna har ett annat motiv. Deras mål är att montera ner välfärdsstaten och i synnerhet att lagstifta mot facket”, skriver Nycander. ”

  Gilla

   • Lars skriver:

    Ja, seghet är vad som krävs, men jag konstaterar att alla de som här försöker få det vi ser till en vänsterpolitik är fullständigt ofarliga för makten i sina åsikter. Jag har absolut inget emot rationalisering av offentlig verksamhet, indragna bidrag till sådant som föreningar, religiösa samfund, idrott (utom någon fotbollsplan och motionsspår), rensning på universiteten av meningslös verksamhet, bibliotek, motarbetande av post-modernism, byte av ledarskikten inom partier och myndigheter och media mm (ska man städa en trappa börjar man uppifrån). Det är mycket komplexa frågor jag inte har svar på om vi t.ex. ser på sjukvård, kommuner mm. men jag är rätt övertygad om att brist på effektivitet föreligger. Jag anser också att om medborgaren har tillräcklig kunskap om tjänster så ska han köpa och välja, men det finns mycket tjänster som sjukvård och skola där det inte är lämpligt både från samhällssynpunkt, mänsklig synpunkt och effektivitetssynpunkt att låta den egna plånboken styra.

    Jag skriver för att det vi ser av utveckling sannolikt är en avsedd utveckling från borgerligt håll, sen nedan, och det är riksdag och regering som ansvarar och VIK har liten betydelse om makten bestämmer sig (det är faktiskt bara att byta ut rikspolischef, migrationsverkschef etc och skriva regleringsbrev och stödja dem retoriskt och politiskt. Migrations politik kontrolleras av riksdagen.

    Jag konstaterar att den migrations politik man bedrivit tvingar fram nedmontering av välfärden och ökade inkomstklyftor. Det är inte kultursidorna på Aftonbladet, deras ledarredaktion, sk intellektuella? på vänsterkanten som styr samhället. De tunga spelarna är partierna, facket, näringslivet, myndighetschefer och universiteten. Och ekonomin har ALLTID primat när det gäller politik och man bör ALLTID fråga sig i vems intresse en viss politik förs. Att sedan en massa till vänster inte förstår, ja det är ju praktiskt för de som bestämmer….

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Nyliberalismen uppkom med Friedman som förgrunds gestalt, implementerades av Reagan och Thatcher, fick Bill Clinton och Tony Blair på sin sida och EUs arkitekter kring Maastrich och den gemensamma valutan. Det är ett brott mot efterkrigstidens politik fram till ca 1970.

    Herrejösses, läs Milton Friedmans ”Frihet att välja”, 55 kr Adlibris, så kan ni ta del av de ideer som drivit Rheinfled, Borg, Bildt, Westerberg m.fl. De öppna gränserna var mer än vad Friedman förespråkade, han tar upp det, men menade att konsekvenserna skulle bli för stora.

    Man behöver bara läsa lite ekonomi så förstår man konsekvenserna. Nu har vi väl en situation att alla de som röstat borgerligt under 1990-tal och framåt inte kan erkänna för sig själva att deras röster ledde till vad vi har idag. Alltid svårt erkänna att man inte förstod.

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Men det är ju inte bättre för de som röstat på V och Mp heller… S var väl och är splittrat med Broderskapsrörelsen och annat krafs på multikulti sidan.

    Såg ni FI¨’s valplattform? Inte ens media kunde annat än att konstatera att de inte begriper något om ekonomi….

    Gilla

   • Lars skriver:

    Nyliberalism….laissez fair som på 1800-talet. Ni som inte tror att ideologin ligger bakom kanske bör fundera på om ni är smartare än vad politikerna är? Man lurar ibland sig själv tro andra om för mycket eller tvärtom. Nyliberalism är den ekonomiska politik som bedrivs inom EU, av Trump. That’s it!

    Tråkigt om ni är förblindade av preferenser sedan gammalt för vad ni uppfattat som ”borgerligt”, ”näringslivs vänligt” etc. Många, som jag blev mycket negativ a till vänstern på 70-talet och 80-talet, högskattesamhället mm, men den utvecklingen bröts i mitten på 80-talet och definitivt med 90-tals krisen.

    Skåda, världen har förändrats! Berlinmuren föll 1989.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Läs på lite om ekonomiska ideologier. Nitche o gubbarna har inget att säga. Ekonomiska ideologier styr hur man ser på ekonomier och ekonomisk politik. Det är inte bokföring.Se nedan mitt svar till Sixten.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Fredrik, vad jag sett av dina ideer kring ekonomi så är du neo-liberal och därmed spelar dina ideer om ”konservatism” ingen som helst roll för förståelse av hur samhället styrs, den ekonomiska politiken, dina åsikter är helt i linje med gängse ekonomiska ideologier, men du vet inte om det.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Ja Fredrik, det är Dumheter du håller på med. Du är ny-liberal, men vet naturligtvis inget om ekonomi, så du vet inte vad det är. Kanske du ska läsa på?

    Gilla

 16. johan utan land skriver:

  Det är bra om den förnuftiga delen av befolkningen samarbetar men det är också bra att motståndet mot VIK är så spritt som det är. Det är mycket svårare för etablissemanget att komma åt en så diffus rörelse utan att ta till rent förtryck och förföljelse. Där är vi inte ännu. Organisation däremot medför kompromisser och maktkamp och psykopater som stjäl resurserna.

  Nej, en rörelse som vår är inget man går med i för nöjes skull eller för att skaffa sig fördelar. Den drivs av ett äkta engagemang och med små medel. Om det finns kvar någon civilisation efter att PK-monstret kollapsat så vore det befogat att skriva in i den nya grundlagen att staten skall förbjudas att betala bidrag till någon som helst förening elller folkrörelse alls. Ty bidragen korrumperar som vi sett.

  Det är bra om rörelsen samarbetar om det stora målet att slå ihjäl PK-hydran. Men organsierar den sig för hårt blir det bara en ny hieraki som kommer att kapas av olämpliga typer.

  Det låter dramatiskt att slå ihjäl hydran. Det handlar förstås om att i god demokratisk ordning rösta bort den. För den händelse det inte lyckas att rösta bort hydran är läget värre. Då handlar det om att överleva systemets oundvikliga kollaps och bygga något nytt efteråt. Om det blir som i Venezuela att monstret biter sig fast vid makten hela vägen ner i kaos och svält så kanske man blir tvungen att fly landet. Det gäller att arbeta för att undvika de båda sista obehagliga alternativen.

  Gillad av 4 personer

 17. Censur skriver:

  Läst på Nya Tider Antalet svenskar som åtalas och döms för ”hets mot folkgrupp” på Facebook har ökat mycket kraftigt det senaste året. Bakom en stor del av anmälningarna står en organisation som kallar sig Näthatsgranskaren.

  Gilla artikeln på Facebook

  Näthatsgranskaren består enligt Svenska Dagbladet av ”bland annat jurister, juridikstuderande, före detta poliser och systemutvecklare”.

  Nätverket har utvecklat programvara som de anonyma medlemmarna kan använda sig av för att kartlägga, identifiera och polisanmäla personer som kritiserar invandringen och invandrare på sociala medier.

  Projektledaren Tomas Åberg säger sig vara förvånad över det han sett i samband med massanmälningarna.

  – Vi blev förvånade över att se damer över 65 år skriva väldigt, väldigt grova saker på Facebook, säger han till SvD.

  Näthatsgranskarens anmälningar har hittills lett till 77 åtal om hets mot folkgrupp, enligt tidningen.

  Gilla

 18. Björn i Bromma skriver:

  De Borgerliga i Parlamentet hade kunnat sparka bort den rödgrönröra regeringen för länge sedan.
  Men det har man inte gjort !
  Totalt obegripligt.

  Gilla

 19. Lars skriver:

  Det är kul med alla bortförklaringar kring det resultat vi ser i dagens samhälle från olika Det är ju svårt få överblick, men vi ser ju hur moderaterna nu skyller på Rheinfeldt, att han styrde diktatoriskt. Jag hörde någon idag undra över hur miljöpartiet kunnat få sådan makt över immigrationspolitiken. Ja, kunde de det? Nej. Rheinfeldt kunde ha gjort upp med S om restriktiv politik. Mp har bara inflytande pga de borgerliga partierna och S kan naturligtvis inte få majoritet för åtstramningar, om de nu begriper eller begripit det nödvändiga, det är ju ett part fyllda av bristande kunskap om ekonomi. VIK då? Det tycks vara ytterligare ett sätt skjuta orsaken utanför de borgerliga partierna. Det är denna humanitära vänster och de offentliga systemen som skapat detta. Men att nedmontera välfärdssystemen är en nyliberal, borgerlig politik. Trots allt så är det riksdag och regering som bestämmer lagar och ansvarar för vilka som accepteras in i landet, inte VIK. Och riksdag och regering svarar endast inför folket i allmänna val och det är upp till dem att presentera sin politik och visa vad och varför.

  Läs Milton Friedman ”Frihet att välja” så får ni konceptet för nyliberal presenterat på ett enkelt sätt. Det är som MOAB brukar framföra ”De vill ha det så här”.

  https://www.adlibris.com/se/bok/frihet-att-valja-9789177030959

  Så vad kommer att hända de närmsta åren? Kommunerna får allt svårare hantera situationen, polis, skolor, sjukvård går på knäna och behöver personal och pengar liksom kommunerna. Det finns bara två möjliga vägar, att höja skatterna och sänka utgifterna. Hur får man ut 18 % födda utomlands varav hälften saknar sysselsättning och med inkomst hälften av den etniskt svenska i hela kollektivet? Inkomsterna räcker ju inte för kostnaderna?

  Var ska de kunna jobba? Inom de enklare arbetaryrken som trots allt finns och som inte kräver stor skolning. Så vi måste acceptera lägre löner, större inkomstskillnader, minskade bostadsbidrag, ökade egenavgifter mm dvs allt som de borgerliga förespråkat under tre decennier. Skatterna har ju dessutom nått ett tak där ökade skatter bromsar ekonomin.

  Gilla

 20. Lars skriver:

  Har det inte varit en lysande Machiavellisk strategi att vädja till människors humana hjärtan, till synes vara socialt orienterad och försvara pensioner mm (dock pensionsöverenskommelsen 1992, snickrad av skattebetalarnas förening och drivet av moderaterna), påhejas av Mp och V i denna fråga och den humana broderskapsrörelsen och andra inom S (som inte kan får fram partiledare och ministrar med kunnande och kompetens), samtidigt som konsekvenserna blir att välfärdssystemen måste nedmonteras? Samtidigt propagerar man för skattesänkningar och sänker dem. Om vi ska bedöma dem, ska vi se på orden eller gärningen? Vi kan ju se på vad man för fram idag som lösning på problemen med invandring, lägre löner, borttag av LAS, minskade skatter och förstå att det är en effekt som sannolikt var avsedd och som de nu har den enda lösningen till. Man kan ju inte utbilda människor över trettio på djupet. Sänk skatten betyder minska kostnaderna betyder ta bort skyddsnät och transfereringar.

  Gilla

 21. Erik Björn-Rasmussen skriver:

  Inom kort skickar jag en bok till tryckeriet. En bok om sjukvårdens kris. Den kommer vara kemiskt ren från alla spår av PK-ism. Dess dominerande tema är: ”Det är den politiska styrningen i sig som orsakar sjukvårdens kris”. Men krisen kan inte och får inte lösas genom att överlämna sjukvården åt de fria marknadskrafterna. Lösningen ligger i exakt samma härad som Den Nya Välfärdens HSF-modell. http://www.dnv.se/HSF.

  Gilla

 22. Lars skriver:

  Nyliberalismen med medlet invandring har redan segrat, VIK kommer att nedmonteras som en följd av behovet minska utgifter och öka inkomstskillnader.. Fait a complee. Just wait and see. DGS behöver inte fortsätta propagera i det avseendet. Förändringen kommer inom fem år drivet av ekonomiska realia och administrerat av borgerligheten. Man behöver inte ens mer invandring för att slå sönder välfärdsstaten och facket. Uppdraget genomfört.

  Gillad av 1 person

 23. Sixten Johansson skriver:

  Jag sekonderar Lars. Liberalismen i dess olika former och under olika namn kan tyckas beskedlig, men är långsiktigt lika farlig som socialismen och saknar helt motståndskraft och handlingsförmåga mot det elände som den medvetet har öppnat portarna för. Borgerligheten har lite större skuld till dagens situation än vänstern, men socialdemokratins massiva synlighet och historiska roll och kulturmarxismens följdverkningar, språk och tankemönster förvänder synen på alltför många som har brukat rösta borgerligt.

  Detta är helt uppenbart på den ekonomiska sidan, precis som Lars beskriver, men märk väl att jag själv mest tänker på medvetandesidan, ideologin, filosofin, psykologin, den existentiella sidan. Jag misstänker att den psykoinfantilism som har blivit ett massfenomen till följd av atomiseringen och materialismen redan har påverkat så många människors medvetande att inget nyliberalistiskt nattväktarstatligt ”paradis” heller kan uppstå, utan bara anarki och små separatiströrelser, möjligen på lång sikt en råkapitalistisk, totalkontrollerande, halvglobal diktatur. Jag ser inget annat som skulle kunna bromsa utvecklingen än tålmodigt uppbyggande av en civilisatorisk motkultur mot socialismens och liberalismens onaturliga, utopiska och latent totalitära tankekärna.

  Gillad av 1 person

 24. Lars skriver:

  Ja, jag tror att vad vi ser kring infantilisering mm är en följd av hur marknadskrafterna strävar om vi ser till medias utveckling, reklam, möjlighet att påverka massorna, bildandet av eliter och medel påverka massorna, som är instängda i sina egna bubblor med små möjligheter och tid och ork att sätta sig in i samhällsfrågor.
  Neo liberalismen är det inte någon liten sekt som står bakom, det är hela universitet, IMF, Världsbanken, politiska partier, EU kommission mm och herrans massa ekonomer. Det handlar om ekonomi och om hur man styr ekonomin och får tillväxt och produktivitet. Mot den synen står närmast Keynes och post-keynesianismen (knappast ny keynesianismen, men i viss mån då de identifierar marknads imperfektioner och behov av välfärdsstat och ingripanden i ekonomin typ regleringar).
  Liberalismen är västerlandets ideologiska bas sedan 1800-tal och hanterar frågor om individens frihet, men är helt enkelt en pendang till det ekonomiska systemet, med individen som ”fri” löntagare mm. Socialkonservatismen växte i Tyskland under sent 1800-tal som motkraft till laisse fair, dvs man insåg att total frihet gav orimlig osäkerhet för individen och fruktansvärda klyftor och införde pensionssystem mm (som en reaktion mot den växande arbetarrörelsen, socialismen). Under efterkrigstiden, som svar på 30-tals krisen, växte välfärdsstaterna fram och det starka samhället, även i Amerika, Man reglerade finansvärlden, man byggde ut socialförsäkringar. Efter 70-talet började man minska omfånget på staten och med Reagan följde nyliberalism (olika former, man talade om utbudsekonomi, incitament).
  Under dessa perioder jag beskrev klarade sig väst utan att utveckla totalitära stater, precis som i Sverige. Det finns inget i liberalismen som leder till totalitarism, men det går att kombinera, som nu i Kina.

  Gilla

 25. Lars skriver:

  Numera försöker man se andra trender i ekonomin som post-modernism, något man kallar konservatism, ekologi mm, men ekonomin har alltid primat för hur samhället utvecklas. Ideologin utvecklas ovanpå ekonomins funktionssätt.
  Fascismen och nazismen liknade ju mer den sovjetiska staten dvs de var totalitära, men förstatligade inte näringslivet. Det var dock ekonomier kännetecknade av krigsorienterad plan ekonomi. De ekonomiska mekanismerna bakom Tysklands uppgång efter 30-tals depressionen kan beskrivas med Keynes modeller dvs med stora statliga underskott stimulerade man ekonomierna, men då man upprustade i så hög grad så hade man knappast klarat det utan att gå i krig (som man förlorade) eftersom avkastningen på ”investeringarna” i krigsorienterad produktion inte kunde driva ekonomierna vidare och underskotten i budgeten och lånebördan var för stor.
  Problematiken med alla dessa ideologier är att man bör försöka skilja ut de ekonomiska ideologierna och ge dem primat för utvecklingen i samhället. Ser man t.ex. på post-modernismen så är det inte en ekonomisk ideologi och har därför liten inverkan på vilken ekonomisk politik man för.
  Sovjetunionen då, var den ekonomiska politiken Marxistisk? Knappast, det var inget som Marx analyserat, han försökte se igenom den kapitalistiska ekonomin, se på rörelselagarna, som han förstod det, och försökte bygga teori, som fallerar, om historiska lagar. Marxismen i Sovjetunionen, den historiska dialektiska materialismen, var mer av religion och hade litet med den sovjetiska ekonomiska utvecklingen att göra. Man kan med säkerhet konstatera att den totalitära staten och planekonomin misslyckades utom på vissa prioriterade områden som krigsindustri och rymdfrågor och atomenergi och utbildning att ge samhällena den tillväxtorienterade dynamik som kännetecknar västvärlden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.