Samtal och förklaringar

Patrik Engellau

En av mina största utmaningar har numera blivit att förklara svensk invandringspolitik för min misstänksamma portugisiskafröken i Rio de Janeiro (PF):

PF: Vill svenska folket verkligen att Sverige tar emot så många migranter?

PE: Nej, det verkar inte så. Det finns en del opinionsundersökningar sedan flera år tillbaka som visar att folket är ganska skeptiskt till projektet.

PF: Men varför fortsätter då ”projektet”, som du kallar det.

PE: Ingen vet. Det har med politiken att göra. En del säger att Sverige inte kan göra något annat än vi gör. Vi är bundna av internationella överenskommelser att släppa in alla som söker asyl.

PF: Men det är ju inte sant, det vet till och med jag. Jag har läst på det där om första asylland och Sverige är väl aldrig första asylland. För övrigt måste man inte ge asyl åt alla som söker. Era politiker måste gilla projektet av någon anledning och den anledningen är tydligen inte en beställning från folket.

PE: En annan förklaring är att invandringen är bra för Sverige. Folk har flyttat hit i århundraden och det har gynnat utvecklingen här.

PF: Hurdå?

PE: Till exempel kom det ett gäng metallurgiskt kunniga personer från ungefär Holland på 1600-talet som vi kallar valloner. De fick fart på gruvdrift och metallbearbetning och sådant där.

PF: Men vänta, vallonerna kunde tydligen något som svenskarna inte kunde. Det kan jag begripa var berikande för Sverige. Men folk från MENA? Har de några kunskaper som Sverige behöver?

PE: Politikerna menade det. De sa länge att migranterna hade hög utbildning. Många var läkare, andra var ingenjörer.

PF: Var det sant?

PE: Det verkar inte så.

PF: Men det måste väl i så fall politikerna ha märkt för åtskilliga år sedan. Varför fortsatte projektet i alla fall? På mig känns det som om era politiker hade andra bevekelsegrunder.

PE: Jag vet inte om politikerna märkte något. De var väl inte ute på asylanläggningarna och intervjuade migranterna om deras kompetensprofil. I vilket fall så har uppfattningen om migranternas goda kompetens och stora potentiella nytta varit förhärskande fram till rätt nyligen.

PF: Det är något som inte stämmer. När migranterna gav sig ut på arbetsmarknaden för att börja jobba måste man väl ha upptäckt om de hade så där mycket kunskaper?

PE: Nja, där har vi det där med svenska folkets rasism och fördomar.

PF: Va? Jag har en barndomsväninna som blev kär i en svensk och flyttade till Malmö där hon jobbar som tandläkare. Hon säger att svenskarna är det minst rasistiska folk som kan tänkas.

PE: Vi hade en integrationsminister som hette Sahlin som sa att svenskarna är sådana rasister att de inte vill anställa till exempel syrier efter kompetens. Därför finns det, hävdade Sahlin, en massa syriska hjärtläkare och ingenjörer som jobbade som taxichaufförer och städare.

PF: Ursäkta, men det här blir underligare och underligare. Era politiker driver ett invandringsprojekt som inte verkar ha något särskilt folkligt stöd. Så försöker politikerna övertyga sina väljare att det är bra för väljarna att det kommer fler migranter eftersom migranterna har så mycket viktig kompetens. Sedan visar det sig att migranterna inte har någon särskild kompetens och då övergår politikerna till att skylla migranternas svårighet att hitta jobb på att svenskarna skulle vara rasister.

PE: Ungefär så.

PF: Jag skulle bli rasande om jag vore svensk. Först driver politikerna ett projekt utan mycket demokratiskt stöd från folket. Och när projektet misslyckas skyller de misslyckandet på folket. Förlåt att jag säger det men det låter lite som när Hitler startar ett krig och sedan skyller på tyska folket för att han förlorar kriget.

PE: Jag tror många svenskar nu för tiden delar dina känslor.

PF: Men ändå kvarstår frågan varför era politiker med sådan beslutsamhet drivit det här projektet.

PE: Det kanske är för att Sverige är en humanitär stormakt.

PF: Du menar att det är för att politikerna ska kunna känna sig goda? Sådana där som gör förment goda gärningar bara för att kunna känna sig förmer ska man akta sig för. Nya Testamentet handlar om hur sådana människor tog livet av Jesus. De kallades fariséer. Ditt land verkar styras av fariséer.

93 reaktioner på ”Samtal och förklaringar

 1. Steen R. skriver:

  Hun mangler vel at fråga: Hvorfor bliver svenskerne ikke vrede?
  Jeg har kendt Sverige siden 1956, og jeg ser et land, der er ved at blive fuldstændigt ødelagt. I 20 år har jeg ventet på, at svenskerne ville rejse sig mod ødelæggerne, men forgæves. Vil det aldrig hænde?

  Gillad av 7 personer

  • kaphorn57 skriver:

   Hej Steen

   Det undrar jag också!

   Och inte kan man skylla allt på ”fariséerna” när dessa har valts av befolkningen.
   Värre kommer det att bli när det inte finns ”fria” val längre i landet, en möjlighet som växer fram med stormsteg.
   Men vem vet, kanske kan det vara den sista plankan att balansera på för än är det väldigt tyst om hur de kan bli när det islamistiska trossamfundet enar sig i landet och bildar ett parti, ett parti som med demokratiska medel förändrar landet i sina grundvalar?
   Den dagen närmar sig, det första försöket har redan funnits. Det gick om intet pga ”petitesser” eftersom man inte följde reglarna för spelet.

   Där det däremot tog tvärstopp var när man ville öppna en islamistisk bank.
   Det är tyst från näringslivet i diskussionen vilket förvånar mig knappast, antagligen för att de ser möjligheten att pressa lönerna?

   Och så är vi bägge utlänningar och ändå bryr vi oss mera om landets öde än allt för många Svenskar som verkar inte tänka längre än näsan räcker…om ens det!

   Jag kan knappast be om ursäkt att mina föräldrar tillhörde folket som än gång i tiden ockuperade ditt land innan jag ens var född men kan vara glad att de lyckades uppfostra mig till en självständig tänkande människa.
   Alltid något.

   Gillad av 6 personer

   • Moab skriver:

    Nej man kan inte skylla allt på fariseerna men när uppenbarligen intelligenta människor som Lennart Bengtsson avfärdar att de ensamkommande kan vara långt över 18, så bifogar jag följande bild på en 24 årig ensamkommande som på mig ser ut att vara långt över 30:

    Gilla

  • Johan skriver:

   Nej det kommer inte att hända. Vi vet inte hur man gör revolt.Dessutom är vi inte tillräckligt många som förstår att vi kan förlora vårt land och vad som kommer istället.

   Gilla

 2. Björn G skriver:

  Intressant artikel Patrik, men frågan kvarstår.
  Hur kan 80 procent av Svenska folket rösta på dessa godhetsapostlar som bara skapar otrygghet, tvång och mindervärdighet för sina undersåtar?

  Gillad av 1 person

  • Cissi Blom skriver:

   Min teori är att ”folket”, när de går och röstar, också gärna vill få känna att de är lika ”goda” som politikerna och journalisterna. För övrigt har de vant sig vid att det är rätt skönt att det finns någon annan som betalar för en massa saker, så att de inte behöver spara så mycket själva. Och hittills har ju systemet funkat rätt bra, tycker de, så det är nog bara fråga om en liten svacka just nu…

   Gillad av 1 person

   • SasjaL skriver:

    Belgien var redan känt år ~100 f.kr. Deras historia påminner mycket om Polens, då området bytt ägare/ockupanter ett antal gånger, bl.a. Frankerna, Frankrike och Habsburgska riket (Österrike). När utvandringen norröver påbörjades i början av 1600-talet, så var området Nederländerna/Belgien spanskt territorium. Namnet ‘Nederländerna’ är en försvenskning av flamländska ‘niederland’, vilket betyder ‘låglandet’ [geologiskt], vilket omfattar idag Nederländerna och Belgien.

    Som parantes kan nämnas att namnet ‘Holland’ (som används ibland isf ‘Nederländerna’) är missvisande, då det egentligen enbart handlar om de två kustlänen Ober- och Niederholland.

    Gillad av 1 person

  • Margareta skriver:

   Och har jag hört – var ca 1000 men jag vet ej om det bara var mannen i familjen som räknats med i antalet eller om medföljande familjemedlemmar också har räknats in. Antalet valloner, tyska smeder, t.ex. från Solingen, och livländare som följde med Rademacher till Eskilstuna samt lite annat smått och gott i samma genre kan knappast ha uppgått till mer än ett par tusen. Detta också under en ganska lång period.

   Gilla

  • Susann Andersson skriver:

   Det är intressant med de invandrade vallonernas härkomst. Min morfar lär ha varit en vallonsk man vid namn Törnblad, vilket också var min mammas flicknamn. Tyvärr fick inte min mormor gifta sig med honom för sin mor, och han försvann ur släkthistorien.
   Senare har jag hört att det vid tiden (osäkert vilken) förekom förföljelse av zigenare i de regionerna. Då hände det att zigenare utvandrade därifrån och hit, och när de anlände hit hade de transformerats till valloner. Hur vet vi vilka de så kallade vallonerna var egentligen?

   Gilla

   • Per-Anders skriver:

    De nu så kallade vallonerna var inbjudna av den svenska kungen för att tillverka vapen åt kungen, eftersom de var väldigt skickliga på det.

    Det är inte så att det invandrade en grupp människor, 1.400-2.000 stycken, och hux flux började de göra vapen och hux flux upptäckte man att de var skickliga på det.

    Det är inte märkvärdigare än att det var en holländare som var chef för bygget av skeppet Wasa och att denna person hade med sig ett antal skeppsbyggare.

    Gilla

 3. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik och din kloka portugisiskafröken, för ett intressant samtal om folkbytespolitiken.

  Jag är rasande och vill påstå, att Sverige under lång tid har vanstyrts under farsartade former, men det är lätt att hålla sig för skratt när man får läsa, att det finns en mindre smickrande koppling mellan Özz Nûjens klan och Rahmat Akilov… och ett ouppklarat mord på Gotland.

  http://katerinamagasin.se/varfor-fick-den-terrormisstankte-akilov-85-000-av-ozz-nujens-familj/

  Gillad av 4 personer

  • Moab skriver:

   Detta är ju mycket lustigt, man undrar hur de gör på redaktioner landet runt för att inte skriva om detta, går det en telefonkedja från Tove till Peter, till Anders till Thomas till Alice: Hej, ni vet vem vi inte skall skriva om va? Ok fint.

   Gilla

  • Moab skriver:

   Det var länge sedan jag läste tredje rikets uppgång och fall men jag tycker Sverige mer och mer liknar tiden i Tyskland då nazisterna bildades och växte sig starka, vänsternliberalerna har lierat sig med invandrare som begår terror och våld och våldtäkter för att sätta skräck i befolkningen, precis som nazisterna knöt kriminella och mördare till sig. Det verkar finnas nätverk överallt, komiker, islamister, migrationsverket, polischefer, terrorister, ett jättelikt nätverk.

   Gillad av 3 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Kanske ligger en Dunning-Kruger-version av begreppet rasism verkligen bakom. Man skall lyssna på vad folk säger. Det rasismbegrepp som används är felaktigt på ett sätt som sämre bemedlade tänkare inte inser. Det är en dissocierad abstraktion med många olika betydelser. Den vidaste används för att fånga i stort sett alla levande människor. En lite trängre används för att låta alla utom vita män delvis undkomma. Och den egentliga används för att brännmärka hela rasket och tvinga fram Västerlandets undergång. (Här måste jag ge Patrik en eloge för att han så ofta publicerar artiklar men ett gemensamt tema varje dag. I dag var det Dunning-Kruger.)

  Gillad av 2 personer

 5. svenne skriver:

  ”PE: Ingen vet. Det har med politiken att göra. En del säger att Sverige inte kan göra något annat än vi gör. Vi är bundna av internationella överenskommelser att släppa in alla som söker asyl”.

  Ända sedan invandringsförespråkarna – för några deccenier sedan – började försvara en ökad invandring fick jag intrycket av att det inte bara är godhet och internationella överenskommelser som styr, och har styrt, deras agerande utan även något annat.

  Deras rabiata sätt att fullständigt ignorera medborgarnas skepsis mot invandringsprojektet – och ovilja till diskussion angående detta – kan liknas vid att de betraktar Sveriges ”ansvar” att ta emot sk. flyktingar är en orubblig naturlag som är överordnad allt annat (oavsett konsekvenserna för landet). De medborgare som inte begriper detta anses så okunniga att deras protester utan vidare kan viftas bort. Nu visar det sig att skeptikerna hela tiden har haft rätt, men politikerna fortsätter att tro på naturlagens giltighet och detta är förödande.

  Gillad av 3 personer

 6. Bo Svensson skriver:

  Det nya nu här, är att fienden inte bara har makten över massmedia som överallt annars utan även över partiledningar, polis och rättsväsen. – Och det fientliga yttrar sig, dels i att sortera bland det som sprids, så att maximal skuld och skam skall svärta ner den elit som hittills varit den ledande medan invandrares illdåd förtigs, dels genom att dela ut en massa förmåner åt invandrare som förmenas oss själva och tolka lagar olika så att nordisk befolkning straffas hårt för det minsta som kan tolkas som missaktning av inkräktarna medan dessa fritt kan vräka ur sig hat och grova kränkningar.

  Kursen är satt mot inbördeskrig där man definitivt ämnar ta död på resterna av motståndet. – Som under bolsjevismen där man gjorde sig kvitt den ryska eliten för att själva ta dess plats.

  Alternativet till denna verklighetsbeskrivning är, – ja, vad då? – Jag hittar inte någon.

  Gillad av 1 person

 7. Moab skriver:

  Jag tror kanske att vänstern och pk är som Kain istället, och vi är Abel, så aktar vi oss inte så stryker vi med, de vill ha det så här. Jag har lagt mycket tid på att förstå motiveringen bakom detta och visst kan man finna en hel del delförklaringar som den ovan, men för de som frigjort sig ur pk-ismens bojor och tydligt ser att det är ett långsamt folkmord vi bevittnar, där de svagaste bland svenskarna drabbas först, svenska barn i invandrarskolor, unga kvinnor och ungdomar som drabbas när de naivt knyter sina första kontakter, och äldre som sugs ut eller blir rånande, så räcker inte förklaringarna till. De räcker endast om man vill tillerkänna alla i etablissemanget en enorm ondska, och i vissa fall så är det så klart riktigt, men det verkar som något större sker:

  Jag tror det finns saker att fundera över i denna bibliska historia, Kain är inte så god som han borde och kompenserar för detta genom att förstöra det som är bättre, kanske Gud då skall ta honom till sitt bröst, då det inte finns något som är bättre att jämföra med? Kan man dessutom importera de som är ännu sämre, de uppenbart onda, så kanske man äntligen kan framstå som den frälsande goda, den humanitära stormakten.

  Gillad av 4 personer

 8. malmobon skriver:

  Var häromdagen på kvällsöppet vårdcentral i Malmö. Kl. var 18.00 och ägnade tiden i väntrummet som var fullt till att studera människorna.
  Räknade till att det var 50 patienter, och av dessa kunde jag förstå att jag var enda skåning, 4 st. pratade uppländska och var svenskar, resten var araber med barn, svarta med barn, 4 romer som var äldre, 10 tal från forna Jugoslavien.

  Tänkte för mig själv. Hur har det kunnat bli så med mitt Malmö.

  Svaret är naturligtvis mångårig styre av Reepalu som kom från något baltiskt land, och nu då Stjernfeldt-Jammeh som är från Oxie och gift sig med en från Uganda som är muslim och predikar koranlära för unga på bl.a. Stadsbiblioteket.

  Hur Katrin Stjenfeldt-Jammeh blev vald till högsta efter Reepalu vet jag inte, men ganska säker på att det är Ilmar Reepalu som ligger bakom detta.

  En man har alltså kunnat förstöra Malmö på 30 år. Är inte detta otroligt?

  Nu finns det dock hopp fortfarande för Malmö, men ALLT hänger på valet i sept.

  Jag är övertygad om att Sverigedemokraterna kommer få >30%. Helt säker på att vi bryter mönstret och får bort sossarna från Malmö. Här finns ingen MED, Pensionärspartiet borta, liberaler försvinner, inget KD, ca 10% moderater. Däremot har vi en j-a massa kommunister, FI finns, Mp finns, sossar når nog upp till 30% med sina muslimväljare. Deras valboskap.
  Vi har 26000 som studerar på Högskolan och inte fattar ett skit om politik, utan är rödingar, miljöpartister, en del FI.
  Den gruppen blir avgörande för Malmö. Därför har jag påtalat för SD, Malmö. Vi måste nå ut till dessa väljare, och med vår skolpolitik som är HELT överlägsen andras. Upplysning är lösningen.
  Muslimerna på Rosengården skall vi få över, och jag har min plan klar för mig.

  Faller Malmö, faller HELA Sverige.

  Gillad av 3 personer

  • Moab skriver:

   Socialdemokraternas judehat verkar ge mycket motivation, liksom Reinfeldts SD-hat. Vad är det med alla i etablissemanget, de är bara mot saker, de hatar bara. Jag gillar Roger Scrutons definition på att vara konservativ, det är att uppriktigt gilla något, och vilja bevara det. Vänsterliberalerna bara hatar.

   Gillad av 1 person

  • Per-Anders skriver:

   Tyvärr är SD:s skolpolitik inte överlägsen någon annan. Jag får ont i magen när jag läser den. Felet är centralstyrning och centralstyrning. Det har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera.

   Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Har inte Malmö redan fallit,
   enligt Allah sansade bedömare???

   Ett bygglov för Islamiskt Kulturcentrum,
   bidde en Moské när det var färdigt!

   Invigaren Jamehde med, och låtsades som ingenting…

   Vi är så glada över att ha fått detta Kulturcentrum,
   där kvinnorna är jämlika…

   Med varandra, förstås)))

   Gilla

   • Moab skriver:

    Jo, det man möjligen hade kunnat göra om man inte bara vill bygge en mur runt hela skiten och stationera militär runt är som väst-Berlin, man bygger en mur rakt igenom, sedan runt hela ghettot, en halvcirkel. Sedan hade man kunnat ha vakttorn med kulsprutor. Svensk lag utanför, sharia innanför.

    Gilla

  • Lars skriver:

   Effekter; lägre BNP per capita utveckling, högre skatter, sämre skola, vård och omsorg, mindre sammanhållning, mindre pengar till annat, mindre pengar till skola, vård och omsorg, mindre till transfereringar som pensioner och socialförsäkringar, sämre pensioner genombristande inkomster etc, etc. Vem har intresse av detta dvs vilka är hycklarna och vem har inte förstått dvs de menlösa barnen?

   Gillad av 1 person

 9. Magnus Rosensparr skriver:

  De som tog livet av Jesus kan ju skylla på Gud i alla fall, eftersom han i förväg hade bestämt att Jesus skulle dö och att fariséerna skulle vara ansvariga för det. Att Sverige styrs av fariséer är ju uppenbart, men ingen har bestämt det i förväg. Det är svenska folket som är ansvarigt för det.

  Gillad av 2 personer

 10. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vem har förmågan att kasta ut fariséerna från det svenska samhället ?
  Ett gott tacken är att kappvändarna ökar i antal. Deras ursäkt är att de inget visste.
  Hade de tagit till sig av den kritik som förekommit under ett flertal år borde de ha insett att de bedrivit en felaktig och skadlig politik för Sverige och dess folk.

  Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Ett gott tacken är att kappvändarna ökar i antal.”

   Kappvändarpartiet ”Nya Moderaterna” är, i sin jakt på SD-väljare, den största garanten för att ingenting kommer att förändras till det bättre. Jag mår riktigt dåligt när jag tänker på hur de först förstör landet och sedan kommer att blåsa väljarna ännu en gång.

   Gilla

 11. Henric Ankarcrona skriver:

  Den senaste i raden av illustrationer av det faktum att politiker, i det här fallet Mona Sahlin, lever i sin egen värld ges i DN igår, den 30 jan.
  Hedersvåld: idag ångrar hon djupt att hon inte såg tidigare hur unga flickor och kvinnor var offer för hedersförtryck och hedersvåld.
  Fadime Sahindal mördades av sin far 2001.

  Gillad av 2 personer

 12. MartinA skriver:

  Media har drivit massinvandringen längre och hårdare än politikerna. Kanske är det så att i en ”demokrati” är den lilla grupp människor som kontrollerar media år efter år, oavsett hur det går i valen, så är de mäktigare än både folket och politikerna?
  Ett är i vart fall tydligt, politikerna tjänar någon annan än det svenska folket. Man kanske skulle bläddra bakåt i lagböckerna och se om de reglerade sådant beteende på något sätt?

  Gillad av 6 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   VEM är det som kontrollerar media?

   Typ AB o SvD…

   Goldman Sachs på Wall Street,
   med hjälp av löfte om klassiska 30 Silverpenningar!

   Utbetalda till en fd Statsminister, efter avgången…

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Jag har märkt en märkbar förändring från Bonnier-media det senaste året. Min tro är att de har så mycket övrigt ägande i sverige att de vill hejda den här utvecklingen nu. Även om de drivit den tidigare.

    Gillad av 1 person

 13. Christer Carlstedt skriver:

  Alla politiker har en sak gemensamt.
  De vill fortsätta att vara politiker. De flesta skulle knappast få en sådan lön och övriga förmåner på den öppna marknaden i kraft av sitt kunnande. Lätt som en plätt!
  Hur når man då dit? Jo att man lovar både det ena och det andra. Mer till alla, eller åtminstone de flesta.
  Kan man tänka sig ett bättre utgångsläge för överbudspolitik?
  Vi vill ge 100 kronor mer i barnbidrag!
  Vi då, säger nästa parti.Vi vill ge 125!
  Det är väl inget säger parti nummer tre. Vi föreslår 135.
  Ingen kommer givetvis på tanken att de här ”vi”, eller staten inte har ett rävöre att dela ut, om de inte först snor det från skattebetalarna!

  Hela politikeretablissemanget är så inne i överbjudandet att de inte märker att det är kostnader de överbjuder varandra i. Varje transferering i systemet har dessutom en transfereringskostnad, så det blir mindre ut i ”gåvor” än som tas in via min skattsedel.
  Vem minns inte när Annie Lööf tystade mängddebatten med att frankt deklarera att Sverige kan ta emot 30 miljoner flyktingar? Det fanns säkert någon med fingret på avtryckaren för att bjuda över, men som förmodligen blev tillstadd att hålla käften.

  Nu är nye moderatledaren ute och fiskar med sitt bud på att vi kan ta emot 50.000 ”flyktingar” per år.
  Eftersom man som politiker är mest intresserad av de egna mandaten, så skall nog detta närmast ses som ett köttben till miljöpartiet för ett eventuellt framtida samarbete om de skulle hanka sig kvar i riksdagen. Jag tror nämligen inte att han hittat bostäderna och jobben till de som redan tagit sig hit och givetvis än mindre till det tänkta nya inflödet.

  Men, för fagerlund! Det blir ju ingen auktion om ingen bjuder! Vad gör vi då här?
  Och visst är det trevligt med en blank självpåsatt gloria.

  Gillad av 1 person

 14. Lilla fröken PK skriver:

  Den representativa demokratin är inte representativ när det gäller invandringspolitiken. Det har aldrig funnits någon folklig majoritet för detta totalt misslyckade politiker- och mediaprojekt.

  Gillad av 7 personer

   • Moab skriver:

    Precis, svenska folket vill ha fler gängvåldtäkter, trägen vinner. Jag tror personligen att vi når 15-20,000 anmälda våldtäkter innan det vänder, frågar är om svenskarna helt enkelt är för få för att få sitt land tillbaka.

    Gillad av 2 personer

 15. Lars Thylen skriver:

  Mycket välskrivet, sannfärdigt, fyndigt och roande! Och allvarligt. Men så länge maktfaktorerna politikernomenklaturan ( dvs i huvudsak 7 klövern) och MSM pressen fortsätter med sin agenda och lärt och förstått litet eller inget , blir det nog som i Newtons tröghetslag: Existerande rörelse fortsätter likformigt , som i t ex ABs ledare 31/1 ”Sossarnas förlorade hjärta”. Enligt Newton erfordras yttre krafter för att ändra denna likformiga rörelse.

  Lars Thylen

  Vallonättling på mödernet

  Gillad av 2 personer

 16. Bengt Yourstone skriver:

  Mycnet bra och slagkraftigt inlägg! Särskilt passande detta valår. Importera gärna din portugisiska fröken. Hon kan bli skolminister i din nya regering när du blivit stasminister.
  Det behövs modiga människor för att få moder Svea på rätt köl igen. För det finns ju hopp om oss svenskar. Se bara på Ann Heberlein som fick ihop en miljon av oss, det civila samhället. Heja Patrik och heja Ann. Ni är mina idoler.

  Gillad av 2 personer

 17. Hovs_hällar skriver:

  Helt lysande är hon, din portugisiskafröken!

  — Man kunde förstås spela ut ett kort till: DetÄrSyndOm-kortet.

  Redan Strindberg konstaterade att det är synd om människorna.

  Makthavarna har tagit detta ett steg längre: Det Är OERHÖRT synd om alla som kommer från fattiga, kaotiska länder! Och därför måste VI (dvs. NI skattebetalare) ta hand om dem. Oavsett vad det kostar.

  Ja, detta ligger väl implicit i floskeln ”Humanitär stormakt”.

  Men egentligen är ju alltsammans bara svepskäl, och den verkliga agendan är något annat.

  Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

  Tobias Hübinette, verksam i den akademiska världen med ”Vithetsstudier”, finansierade av oss skattebetalare.
  Vi betalar för vår egen undergång..

  Gillad av 1 person

 18. Mats R skriver:

  Glädjande att någon äntligen upptäcker ordet farisé. Det är mycket användbart, men dessvärre är den svenska allmänbildningen numera så dålig, att det förmodligen är få som förstår vad det betyder. Risken är att folk associerar det med något helt annat, typ en maträtt eller så, t.ex. som en ingrediens i anrättningen ”rödgrön röra”.

  Gillad av 3 personer

 19. leif stern skriver:

  Regeringen mål år att leda genomföra agenda 20-30 som man undertecknatgöra.
  Agenda 20-30 innebär att undertecknarna åtagit sej att minska de ekonomiska klyftorna och ojämlikheten i världen i världen till år 2030. På tolv år ska man göra världens ekonomiska klyftor
  mindre. Sverige skall vara ledande i denna utveckling på alla plan. Sverige ska ha utbildning som närmar sig Somalias. Pensionssystem som liknar Ugandas. Levnadsstandard som Lybien.
  Detta är politikernas mål för Sveriges framtid. De kommer att lyckas med råge.
  Leif Stern

  Gillad av 6 personer

 20. uppstigersolen skriver:

  Det går ju att diskutera med din lärarinna i portugisiska. Hon verkar sansad. Varför är ungefär 80 % av svenska folket inte sansade?

  Gilla

 21. Jaxel skriver:

  ”Du menar att det är för att politikerna ska kunna känna sig goda? Sådana där som gör förment goda gärningar bara för att kunna känna sig förmer ska man akta sig för. ”

  Huvudet på spiken. Vill bara understryka ordet ”förment”.
  Huvuddelen av alla dessa förment goda människor behöver ju aldrig utföra några egna konkreta handlingar som innebär någon uppoffring. De anser sig vara goda genom att tvinga andra människor till uppoffringar.

  Och denna sorts godhet – bara inte jag behöver göra några konkreta uppoffringar – är vanlig. Den gäller inte bara de styrande, den tycks gälla en betydande majoritet av folket också.

  (Jag kan inte styrka följande:) Läste någon stans att i samband med ”flyktingkrisen” hösten 2015 så visade en opinionsundersökning att typ 75 procent av stockholmarna skulle vara villiga att ta emot en flykting i sitt hem. När Stockholms kommun senare går ut med en konkret fråga om att erhålla sådan hjälp med inkvartering av asylsökande/nyanlända så får man på detta sätt positivt besked från någonstans runt 100 hushåll. Och den som på detta sätt tar emot en eller flera i sitt hem får ändå betalt för det.

  För den typiske svensken tycks godhet innebära att man uppdrar åt någon annan att konkret utföra en god handling.

  Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   Detta sätt att visa godhet utan att ta något eget ansvar är så marinerat i det svenska folket att ingen ens lägger märke till det, även när förhållningssättet uttalas helt explicit. Jag tänker här på Fredrik Reinfeldts berömda (eller beryktade tal – välj själv) tal.

   Han uppmanar där svenska folket att ”öppna era hjärtan” (1). Han säger alltså inte (!!) något i stil med att ”vi måste öppna våra hjärtan”. Kan man vara tydligare i sin ”förmenta” godhet. Trots att svenska folket tycks vara helt marinerat i denna typ av förment godhet så förvånar det mig att i stort sett ingen tycks ha reagerat över Reinfeldts sätt att uttrycka sig. I alla fall ingen som har en tydligt hörbara röst i den allmänna debatten. I den allmänna debatten regerar den förmenta, hycklande, godheten.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Öppna_era_hjärtan

   Gillad av 2 personer

 22. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Läs idag på Ledarsidorna om hur indoktrineringen med hjälp av Public Service drivs med rent djävulska metoder, se https://ledarsidorna.se/2018/01/svt-opinion-live-public-service-forlorade-heder/

  I arsenalen ingår att gillra fällor, i det här fallet genom att låta syrier som klagar på ett boende i Staffanstorp kunna angripa de lokala moderaterna och detta med stöd av en sosse från Malmö. Det man teg om var att det var sossarna i Malmö som placerat syriern i kommunen. Publiken ville man ge sken av var lokalt boende men i själva verket var det hopraggade aktivister och vänstermänniskor.

  Gillad av 9 personer

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Vi har ytterligare ett intressant fall idag är man kan studera vilken inriktning man har i pågående propagandakrig. Det har visat sig att kurden Özz Nujen, en utpräglad Sverige-hatare, anlitat terroristen Akilov för omfattande svartjobb.

   Den enda MSM som rapporterar detta är Expressen och anledningen är säkert att vederbörande är krönikör där och då måste man distansera sig. DN, SVD, SVT har inget om detta.

   Gillad av 3 personer

   • Margareta skriver:

    Katerina Janouch har ett längre inslag på sin blogg + ett senare inlagt om detta. Tyvärr ser man bara inledande texten, vill man läsa mer är sajten blockerad med Internal server error. Jag lyckades komma igenom vid ett tillfälle och kunde då läsa en mycket intressant men skrämmande artikel om familjen Noyens förbindelser med Akilov. Ekonomiska och arbetsmässiga. Helt klart har vi här översta jordlagret över ”en gravad hund” av obehagliga mått.

    Gillad av 2 personer

   • Moab skriver:

    Omfattande är ordet, han måste vara den högst svart betalde afghanen i världen. Byggde han hela huset själv eller? Det ligger en hund begraven i Kurdistan, eller på Gotland.

    Gillad av 1 person

 23. Aha skriver:

  Trump pratar om träsket i Washington. Dialogen i artikeln skapar en bild av PK-träsket, av åsiktskorridoren. Politikernas engagemang för massinvandringen speglar den personliga vinningen av att tänka rätt i termer av godhet.
  Som politiker gör man karriär genom att gå på en av etablissemanget definierad smal väg av rätta åsikter. Framför allt går karriären i stå om man ifrågasätter vägen, i det här fallet massinvandringen.

  Etablissemanget tillgriper därför lögner för att motivera och få väljarnas stöd för sin tävlan i godhet på den smala vägen. Värst är väl myndighetslögnen som gett asyl på vaga grunder med bonusen permanent uppehållstillstånd. Om man nu är flykting, de flesta är ekonomiska migranter, ska man väl ändå återvända när det lugnat ner sig? Vidare frågar man sig hur stort skyddsskälet är när mannen lämnar familjen för att söka asyl. När det gäller ensamkommande säger konventionen att man ska skicka tillbaka dem till anhöriga. När gjordes det?

  Jag har länge närt en önskan att man intervjuade människor som avviker i beteende för att få en förklaring till deras avvikelse. Jag önskar man gjorde samma sak med politikerna där man hela tiden frågade ”varför det”. Jag skulle på djupet vilja höra Annie Lööfs försvar till massinvandringen.

  Västerlandet håller på och eroderas av godhet.

  Gillad av 6 personer

 24. oppti skriver:

  Vad vi tycker och tänker är underordnat. Vi klarar oss säkert någorlunda.
  Det är när de som migrerat hit blir frustrerade som det börjar bli farligt eller när de som tror att de är välkomna känner att de inte lyckas här. Vi kan redan nu se detta.
  Ojämlika samhällen är farliga säger vänstern som gärna släpper in analfabeter i 20 årsåldern!

  Gillad av 2 personer

 25. Lassekniven skriver:

  Redaktionen
  Valloner var belgare från de fransktalande södra delarna av Belgien, De har ofta franskklingande namn, exempelvis Pousette. Duktigt gruvfolk var det. De skiljde ut sig utseende från svenskarna genom att de var mörkhåriga och i övrigt håriga, både män och kvinnor. De blev inte mobbade på grund av kompetens och intelligensens utan allmänt respekterade En tillgång. på samma sätt som skotska invandrare blev.
  När det gäller dagens kostsamma invandring, för att tala med Östman: vad gör de här?

  Gillad av 6 personer

  • Maria skriver:

   Just det, från Wallonie (den nederländsktalande norra delen av Belgien är Flandern). Fast gruvfolk var vallonerna inte, snarare smeder. I Österbybruk i Uppland kan man se en välbevarad vallonsmedja. I dagens Belgien är utvandringen till Sverige på 1600-talet i det närmaste okänd.

   Gillad av 1 person

   • Lassekniven skriver:

    Nä, det är säkert rätt. Så många gruvor hade de väl inte där nere. Jag fick för mig att vallonerna var lite omnipotenta när det gällde att handskas med metaller. Förmodligen var de väl duktiga på vapensmide också.

    Gillad av 1 person

   • Maria skriver:

    Fast gruvnäringen är förstås basen för smidet, utan den utmärkta järnmalmen från Dannemoras gruvor skulle inte vallonerna ha något råmaterial att bearbeta. Men det var inte de som bröt malmen, de importerades för sitt kunnande att förädla råvaran.

    Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Dingos var duktigare än pungvargar. En sån nytta pungvargarna hade av att Dingon invandrade, en sådan glädje och en sådan gamman över de kompetenta invandrarna!

   Gillad av 2 personer

  • Margareta skriver:

   Det var snarare tyskarna som var gruvfolk. De kom hit redan under medeltiden och deras närvaro kan utläsas i ortnamn, vilka börjar på tysk- eller garp- (ett annat ord för tysk). Engelbrekt (ett tyskt namn) hade tysk härkomst.

   Gilla

  • Maja Dacke skriver:

   Min fransktalande förfader, smedmästare, hette Jean men bytte till Johan, och hans söner kallade sig sedan Johansson. Så gick det till på den tiden …

   Gilla

 26. Lassekniven skriver:

  www,friatider.se:

  Socialdemokratins löfte.” nu skall vi ta tag i samhällsproblemen.”
  …hahahahahaha….hihihihi….hehehehehe………..ojojoj….give me a break…
  Ja du Löfven, skall du fixa samhällsproblemen i Sverige så får du nog köpa konsulttjänster av Presidenterna Putin och Trump. Jag tror inte att det kommer att gå att djupsnacka med med 1,5 miljoner människor, möjligtvis om de får Bullens pilsnerkorv.

  Gillad av 3 personer

 27. olle holmqvist skriver:

  Fram til tillkännandegivande imorgon; Ny Polischef, kan inte Red. blixtra in en ”folkomröstning”,
  var och en får föreslå. fram till kl 10 eller vad det kan vara.Mitt förslag;

  Gilla

   • olle holmqvist skriver:

    Visst,
    han har ju redan hand om åsikterna bland folket, då kan väl lika gärna ta polisen också,
    Så besitter han ”hemliga polisen”-glimten i ögat.- föreslå ngn annan själv !
    Anderssonskans Kalle är för gammal.

    Han kör gammalt Dan ”Titanen” Eliasson stuk.

    Gilla

   • olle holmqvist skriver:

    Bra ! flera förslag.
    snart år tiden ute. MasterMinds : politiker-svar-författarna –
    sa att ! >
    fort som faan mellan den gamles avgång och de nya fräschas tillträde. Sedan kan dom
    (sociala medier) inte föreslå alternativ. Så det så.
    Mitt tilläggsförslag är Klåddan eller hans höge beskyddare Horatius E. vars visdom för säkerhets skull skvätts över oss regelbundet via Statsradion.Så vi vet vad som är rätt.:

    Mitt tips är annars nån hyggligt snygg 41-1/2 årig tjej , frånskiljd med vuxen son, som jobbat på radion och lärt sig säga ”det får framtiden utvisa” eller ngt lika informativt och innovativt och därtill kan spontanfnittra trovärdigt..

    Fler förslag !

    Jag skickar dem vidare !

    Gilla

 28. Lars skriver:

  Minns inte riktigt när jag på djupet förstod att människor ljuger för sig själva och tror på lögnen. Då menar jag inte vanligt beteende som att slå ifrån sig, vara lite taktisk i största allmänhet eller inte riktigt förstått hur något hänger ihop utan när man medvetet av t.ex. personliga skäl eller taktik som gynnar en själv ljuger och tror på sin lögn och åsidosätter all normal prövning mot verkligheten. Så är väl situationen för broilers inom partierna och media, de tror verkligen på sina egna dumheter, hatar kommunister, älskar USA, tror på multikultur, chock terapi fr Ryssland mm. Pinochet var kanske OK, han lät ju landet gå till val? Hitler var nog egentligen en hyvens kille, han tog ju livet av sig.

  Gillad av 2 personer

 29. Leif Nilsson skriver:

  Svenskarna kan komma att vara i minoritet i Sverige redan 2025! Det förutspår den svensk-kurdiske nationalekonomen Tino Sanandaji.
  De förfärande konkreta resultaten kan knappast undgå någon, som inte är helt marinerad i PK-häxbrygden. Ändå! – som du skriver:
  ”Så försöker politikerna övertyga sina väljare att det är bra för väljarna att det kommer fler migranter…”
  Din portugisiskafröken frågar sig naturligtvis: ”Varför fortsatte projektet i alla fall? På mig känns det som om era politiker hade andra bevekelsegrunder.”

  Oberoende av motiven kommer den nu förda politiken att betyda att en av världens minsta nationella kulturer hotas av utplåning redan under detta sekel. Både etniskt, religiöst och som svensk nation.
  Att genom avsiktliga och systematiska handlingar i syfte att helt eller delvis förinta en etnisk, religiös eller nationell grupp, är enligt folkrätten folkmord.

  Även om förintelsen under det nationalsocialistiska styret och turkarnas folkmord på armenierna intar en särställning på grund av sin grymhet, så är det kanske inte helt otänkbart att det nu pågående befolkningsutbytet i Sverige kommer att betecknas som folkmord. (Förvisso är folkrättsexperter oense om vad som ska betecknas som folkmord.)

  Om det som nu sker i Sverige kan klassificeras som folkmord, så kommer det förmodligen också att inta en särställning, eftersom det beslutades av en demokratiskt vald riksdag och att de svenska skattebetalarna själva fick betala sin egen förintelse.

  Gillad av 4 personer

 30. olle holmqvist skriver:

  Den här gubben på bild, har ju redan hand om åsikterna i riket, då kan väl lika gärna ta polisen också. eller någon med erfarenhet – Clark Olofsson ?
  Eller varför inte en kvinna, Soraya Post, Gudrun S., Rosasanna, Suzanne Osten, Romson…


  Har den här kvinnan, som kvinna, en ärlig chans att bli rikspolischef ?

  Gillad av 1 person

 31. lookslikeanangel skriver:

  CALIFORNIA DREAMIN’ ON A WINTER’S DAY

  Scenen: Fiskrestaurang vid Stilla Havet i Kaliforninen

  Servitrisen (liten söt tjej, “latino”, väääldigt uppspelt):
  – Today is a very special day. I got my Green Card today.

  Jag: (på spanska) – Var kommer du ifrån?
  Servitrisen: Mexico City. Varför talar du spanska?

  Jag: I Sverige har många hus i Spanien och talar spanska.

  Servitrisen: Oh, Sweden. You got very good chocolate.

  Jag: Yes, we’ve got very good chocolate in Switzerland.
  (Det gäller att snabbt anpassa sig till den nya verkligheten.)

  PS Min vänner i San Francisco och LA jobbar väldigt mycket
  10 – 12 – 14 timmar per dag men det känns lite som

  STAYIN’ ALIVE!

  DS

  Gillad av 1 person

 32. Bo Svensson skriver:

  Att vara snäll med andras pengar.

  200kr/månad – 2400/år till ett fadderbarn kan göra stor skillnad. 240 miljarder/år är säkert kostnaden uppe i nu för tycka synd om -politiken. – Samma som för 100 miljoner fadderbarn.

  Tänk om de 5 miljonerna skattebetalarna hellre hade hjälpt vars 20 fadderbarn istället för att försörja en halv lycksökare.

  Gillad av 2 personer

 33. Moab skriver:

  Det verkligt tråkiga med Sverige är att troligen så kommer mer än 70% vid valet i höst att rösta på gängvåldtäkter och glasflaskor i huvudet på flickor på krogen och fotbollspelare som får spela fast de våldtagit minderåriga. Jag tycker det är trist.

  Gillad av 1 person

  • Täbybo skriver:

   En ännu större majoritet av väljarna från välbärgade kommuner kommer att rösta för mer mångkultur i valet. Man kan i efterhand spekulera om orsakerna, men det kommer inte att leda någonstans. Väljarna vill liksom politikerna ha det så här, nu och efter valet. För egen del så accepterar jag faktum och fortsätter med förberedelserna inför den fortsatta omvandlingen.

   Gillad av 1 person

 34. Ossian skriver:

  Vänsteraktivisterna sköt sig självi foten…ännu en gång
  Ann Heberlein har samlat in över 1 miljon kronor
  Efter försöken att stoppa Ann Heberleins bok om våldtäkter och invandring har författarinnan nu lyckats samla ihop drygt 1 miljon kronor.

  Förra veckan stoppade Kickstarter Ann Heberleins crowdfunding till sin nya bok ”Våldtäkt och kultur”, där hon undersöker relationen mellan normer, värderingar och sexbrott, med fokus på gruppvåldtäkter.

  Gillad av 2 personer

  • Moab skriver:

   Det är verkligen dåligt ställt med att finna härförare för en konservativ motrörelse när tidigare pk-ister som värnat om massinvandring tills i förrgår och fortfarande tror på samexistens med muslimer är de enda som finns att tillgå.

   Gillad av 1 person

 35. Fredrik Siarsson skriver:

  Jag kan varmt rekommendera alla att läsa Victor KLemperers bok LTI om språket i tredje riket som har stora likheter med vår egen tid.

  Obehagliga ord raderas från språket, nya tillförs för att beskriva det som anses positivt från regimen, skadlig litteratur ska undanhållas befolkningen. Alla former av mer framgångsrik karriär kräver partibok eller åtminstone att man skanderar med i slagorden. Dissidenter och oönskade separeras från arbete och offentlighet. Aldrig tvivla på ledarskapet och den världsbild som den och medierna presenterar.

  Känns den utvecklingen igen från något annat land?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.