Gästskribent Rebwar Hassan: Snart kommer vi leva i ett helt nytt politiskt landskap!

Nu är året snart till ända och om ett år kommer vi att leva i ett helt nytt politiskt landskap. Dessförinnan kan det vara klokt att fundera lite på en möjlig framtid efter valet. Något slags mental beredskap blir bra att ha. Den här texten kan vara en början till sådana insikter.

Jag tänker på Gustav Vasa och hans långa och osäkra skidtur i Dalarnas obebyggda trakter men också på att Sverige bara några år senare var på väg att staka ut sin väg in i en då okänd framtid.

Sverige har, enligt min mening, blivit ett land som är fullt av regimtrogna människor, organisationer och media där statens intressen, vad dessa än är, alltid verkar få gå före medborgarnas egna förväntningar, krav eller intressen.

I en diktatur anser sig regimen själv alltid ha rätt. Om regimen själv eller folket tvivlar på att diktaturen har rätt så faller diktaturen till slut. Så illa är det inte i vår demokrati. I september faller nämligen inte demokratin, men väl regeringen. Svenskarna kommer dessförinnan att ställas inför tre alternativ: Moderaternas och Sverigedemokraternas hårda fix, Socialdemokraternas mjuka vägen-fix där SDs verklighetsbeskrivning accepteras men där lösningarna som föreslås är ”svenskt” mjuka och så för det tredje dagens låt gå-politik med mupparna där ändamålet, globalismen, helgar alla medel.

Uppenbara problem kan inte längre sopas under mattan. Fler och fler kommer att dras fram. Det finns berg av illgärningar och åtskilliga orättvisor att belysa för enskilda skolbarn och hela klasser och skolor, vårdtagare, svältande pensionärer, jagade kvinnor och mycket mer. Men även vad klansamhällen gör med ett välfärdssamhälle. Även om människor ser uppenbara avigsidor så begriper de inte den inneboende logiken. Det kanske fler gör efter valrörelsen.

Att beskylla och stämpla kritiker till dagens utveckling för att vara rasister, nazister, afrofober, islamofober, vilket makten gör, framstår för allt fler som helt kontraproduktivt och korkat. Avslöjande dumt, särskilt som så många av de värsta stämplarna visat sig sakna ens normal anständighet. De normala, anklagade vita medelålders männen eller kvinnorna eller bara vita människorna i detta land känner heller inte alls igen sig i sådana generella, oförskämda icke-demokratiska omdömen.

Därmed närmar vi oss frågan om det nya politiska landskap vi kommer att ha om mindre än ett år. Vad kommer till exempel att hända när vänsterliberaler inser att den okontrollerade massinvandringen varit och är till skada för det stora flertalet svenskar och även för de integrerade invandrarna? Tänker de kanske påstå att invandringen är kontrollerad och lönsam i det långa loppet? Att hävda detta är snart inte längre möjligt hur man än försöker att vrida och vända på argumentationen. Invandringen är tyvärr inte alls under kontroll och hela frågan präglas av tvärvändningar, panikutryckningar och reella hot mot hela vår välfärdsstat. Invandringsfrågan är vad valet kommer att handla om och detta alldeles oavsett vad som påstås debatteras.

Jag tror därför att SD till att börja med snabbt kommer att bjudas in till rundabords-samtal av andra partier så snart valet är över. En ny gemensam plattform där de olika demokratiska ideologierna kan bryta sina olika visioner pressas förhoppningsvis fram rätt så snabbt. Identitetspolitik, normkritik, marxism och radikalfeminismen dör då en stillsam sotdöd.

Saknad av få utom av dem som levt gott på jävlas med oss andra. Men sedan då? Vilken ska Sveriges plats i Europa vara och vad slags samarbeten med andra stater är bra för stabilitet och välstånd i vårt land? Sverige förefaller sitta fast i ett nät av europeiska och internationella åtaganden som ofta får återverkningar på individnivå. Jag önskar en genomlysning där det framgår vad i dessa åtaganden som gynnar eller missgynnar Sveriges medborgare. Det är en frågeställning som gäller både individ och stat.

Fortfarande efter 25 år i det här landet undrar jag vad svenska medborgare vill. Alla och envar bör uppvakta sina respektive riksdagsmän och förklara vilka förväntningar man har på dem, i alla fall efter valet. Sverige förtjänar och ska också få en öppen och förutsättningslös debatt om vad som krävs för framtida segrar och lagrar som det så välkomnande står att läsa för den som tagit sig genom Vasa-loppet i fädernas spår. Vad Gustav Vasa gjorde för att ena landet var stort men att räta ut det här krökta riket lär bli större!

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen.

48 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Snart kommer vi leva i ett helt nytt politiskt landskap!

 1. olle reimers skriver:

  En mycket klok och insiktsfull analys som det troligen krävs skribentens bakgrund för att kunna komma fram till och tydligt förmedla.

  Vi har dock sett flera exempel på när invandrade kloka människor har framfört meddelanden liknande anda för att snabbt bli körda på porten. Det om inte annat visar att vårt politiska system är kört och att nytänkandet är obefintligt.

  Den som inte omedelbart anpassar sig har ingen plats. Tyvärr återstår ingenting annat än en fullständig utrensning á la den träskrensning som Trump just nu genomför i USA.

  Gillad av 2 personer

 2. nueva2017 skriver:

  Bra skrivet! En synnerligen viktig fråga efter valet är en reformering av SVT/SR. Public Service är såvitt jag förstår den viktigaste förklaringne till att det kunde gå så snett. Den tredje statsmakten är en fundamental förutsättning för vår demokrati och välfärd. Om SVT/SR gjort sitt jobb och granskat makten hänsynslöst de senaste decennierna, hade läget varit helt annorlunda. Dåligt beteende hos politiker och andra makthavare, liksom dålig politik och konsekvenserna av den, hade avslöjats och presenterats sanningsenligt och objektivt för medborgarna. Det demokratiska underskottet pga tredje statsmaktens abdikering saknar motstycke historiskt och kommer dessvärre att framstå som ett avskräckande exempel för eftervärlden.

  Gillad av 2 personer

  • Gert B. skriver:

   Helt rätt! Med ett fungerande Public Service hade vi inte haft figurer som Morgan Johansson och Ylva Johansson i politiken. De hade inte blivit politiskt långlivade.
   I stället har vi Public Propaganda!
   Värst i mina ögon är Eko-redaktionen. Dygnet runt pumpar de ut sina bulletiner om hur vår världsbild ska se ut. Minns ni cirkusen runt Moderaterna i somras? Som jag ser det så var det Eko-redaktionen som avsatte Anna Kinberg Batra. Det var nämnda redaktion som ringde runt till Moderaternas partidistrikt och därefter sammanställde missnöjet och drog igång drevet!

   Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Varför inte ett antal program där man kvoterar ett partis sändningstid i förhållande till storlek?

   Det vore väl rättvist?

   Där vanliga väljare fick chans att ställa frågor o inte minst följdfrågor till floskelretoriker!!!

   Gillad av 1 person

 3. MartinA skriver:

  Vad skurkarna i riksdagen gör intresserar mig inte. Vänsterliberalernas, alltså åttklöverns, intresse är inte vad som är till skada för svenskarna eller ens medborgarna i sverige, det är vad som skulle kunna vara till skada för dem själva. Att undvika skatt och gå med i ett medborgargarde är den enda röst som intresserar mig. Staten i sverige hatar oss svenskar. Ju förr den förstör sig själv desto bättre.

  Gillad av 5 personer

  • Lassekniven skriver:

   MartinA
   Ny gruppvåldtäkt i Malmö. Svenska kyrkan i Västerås har börjat kalla Jesus Kristus för hen. Domprosten applåderar och säger att det var modigt. Antje har inte uttalat sig men hon fick väl en mental postmodern upplevelse.
   Jag blir rasande, fullständigt rasande och vill rent fysiskt välta hela detta djävla förljugna, politiskt korrekta och fundamentalflummiga etablissemang över ända.
   MartinA, jag håller med dig, medborgargarden i varje block, i varje stadsdel, i villaområdena. Jag menar väl organiserade medborgargarden. Men då får väl de styrande för sig att kalla dem frikårer och därmed blir det olagligt.
   Sammanbrottet kommer förmodligen inom en överskådlig framtid och då gäller det att vara förberedd för att snabbt och med en riktig och sann rättvisedemokrati organisera oss för att bygga upp ett nytt samhälle där staten skall ha ett minimalt inflytande. Vi skall bestämma till mycket stor del över våra egna skattemedel. Staten skall därefter förse oss med nattväktare som skyddar oss, med gammaldags kunskapsskola, väl fungerande vård och omsorg. Militären skall bygga upp ett försvar enligt Schweiz`s och Israels modell. Således allmän värnplikt. Det är utomordentligt välgörande för unga människor att få känna på fysiskt och mentalt hårda förhållande under disciplin. Jag måste säga att jag personligen under min tid i lumpen mognade både fysiskt och mentalt. Dessutom trivdes jag med ”brödraskapet”.
   Till slut blir jag bekymrad över det rättssystem vi har för närvarande. Det verkar ju vara lite tjingeling över domarkåren. Är det så att något eller några styr rättssystemet?

   Gillad av 8 personer

   • MartinA skriver:

    Låt centralstaten falla sönder. Var och en måste koncentrera sig på att delta i produktionen av säkerhet lokalt. Om det någonsin uppstår en centralmakt i sverige igen, låt framtidens människor oroa sig för det. Ett otroligt stort problem är kommunpolitikerna. De fungerar renodlat som stockholms mandariner. Det är oerhört att ingen kommun revolterat mot Stockholm. Alltså genom att sluta samarbeta, använda legalistisk obstruktion och dylikt. Kommunpolitikerna framstår som slaviskt lojala med centralmakten.

    Gillad av 4 personer

   • Underdog skriver:

    I rättssystemet sitter domare som har som en del av sin karriär att arbeta i regeringskansliet. Samma regeringskansli som utser alla ordinarie domare. Det är klart att dessa personer först och främst är systemtrogna.

    Gillad av 5 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Hilda o Ruben har infiltrerat rättsväsendet på alla nivåer!

    Medlemmar som är Advokater Åklagare o Domare…

    Snacka om överhängande risk för delikatessjäv,
    klienterna ovetandes…

    En känd SD:are skall nog inte förvänta sig samma slappa/välvilliga behandling???

    Kent Ekeroth var väl närmast ett typexempel…

    Gillad av 1 person

 4. Fredrik Östman skriver:

  Jag börjar förstå vad som lockade dig till Miljöpartiet: ett slags Gaia-teori. Kan den formeln utnyttjas för att locka fler väljare och partifunktionärer bort från partiet, så att det helt säkert dör sotdöden utanför alla politiska församlingar efter valet tvåtusenaderton?

  Gilla

 5. BjörnS skriver:

  ”Att beskylla och stämpla kritiker till dagens utveckling för att vara rasister, nazister, afrofober, islamofober, vilket makten gör, framstår för allt fler som helt kontraproduktivt och korkat.”

  Ja, och det visar att man inte kan bemöta argument och därför inte har belägg för den egna världsbilden. Det borde vara lätt att se igenom men hur kan S fortsätta ha dessa höga opinionssiffror? Är det för att SvD tycks bedriva en PR- och personkampanj åt Magdalena Amdersson? För att försvarsministern är orolig över en förljugen Sverigebild utomlands (kanske borde han ha ett samtal med Ylva Johansson som satt och blåljög i BBC?)? Eller är det för att Morgan nu vill bygga ut fängelserna (som vanligt kommer inget att hända). Så länge media bidrar till att få det att verka som om regeringen gör något konstruktivt medans det i verkligheten inte händer något konkret och positivt är det svårt att tro på en politisk tsunami, åtminstone 2018.

  Gillad av 3 personer

 6. Jan Ivarson skriver:

  Det är de som utesluts ur partierna som är landets framtid. De andra är idémässigt förlorade, har upphört arbeta för det väljarna vill, utan försöker övertyga dem om vad de skall tycka. Därtill arbetar partierna för att belöna sig själva.
  Sverige behöver rörras om i den politiska grytan och det vidbrända ösas ur.

  Gillad av 5 personer

 7. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Att svenskar inte vet vad de vill är uppenbart, om det beror på feghet, feminismen eller att man vant sig vid att andra vet bättre, vet inte jag.

  Det är ganska otroligt tycker jag att man inte noterar de varningssignaler som finns avseende samhällsutvecklingen. Ett exempel ur högen: ”psykisk ohälsa bland unga har fördubblats på 10 år”. Förklaringen som ges är att det beror på prestationskrav. Det tror inte jag, det finns något annat som saknas i barnens uppväxt i hemmiljön och i skolan. Kan det ha att göra med hur föräldrar och andra vuxna lever, eller med vilka budskap barnen får på dagis? TV tillrättavisar oss om att barnen far illa på jul om vuxna tar en snaps. Men barnen far inte illa av att samma TV upplåter plats åt hysteriska kvinnor som ingående berättar hur de fått en massa kukar nerkörda i halsen. Barnen får också lära sig genusvetenskap på dagis, det är viktigare än att läsa och skriva och räkna.

  Jag fäste mig vid en sak till i artikeln: man bör kontakta sina riksdagsmän. Så borde det vara, men eftersom de bara är knapptryckare så är det en meningslös åtgärd. Dessutom svarar de inte, i alla fall inte moderaterna.

  Gillad av 11 personer

 8. Rune skriver:

  ”Jag tror därför att SD till att börja med snabbt kommer att bjudas in till rundabords-samtal av andra partier så snart valet är över.”
  ————————–
  Så kan det bli.
  Det kan också bli så att SD får mest röster i valet och blir det största partiet i Riksdagen.
  Om jag har förstått rätt så måste i så fall talmannen då först vända sig till Jimmie Åkesson med frågan om SD då kan bilda regering. Ett intressant politiskt läge!

  Gillad av 5 personer

  • Boris skriver:

   Men SD kommer inte att kunna bilda regering, den här gången. Tiden är inte mogen och det är lika bra det för de närmaste 4 åren kommer att kräva tuffa tag och SD behöver mogna ytterligsre med fler starka namn. Men 2022 hoppas jag att SD kan bilda regering och då gå ännu hårdare fram. Tyvärr behövs det 4 år till

   Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Har vi råd att vänta fyra år till???

    Då finns kanske ingen återvändo…

    Rent av blir yttrandefriheten hårt beskuren,
    om Löfvén tillåts sitta kvar!

    MSM gynnas kraftigt ekonomisk,
    för att kunna fortsätta producera Fake News!

    Alternativmedia, t.ex. som DGS Ledarsidorna o Samhällsnytt kläms åt!

    ”Svetsaren” ogillar kritik!

    Gilla

 9. Magnus Rosensparr skriver:

  En skarp analys och en förutsägelse som troligen kommer att bli verklighet efter valet. Inriktningen på Sveriges framtida utveckling kommer helt klart att vara beroende av de politiska krafternas styrka uttryckt i mandat i den nya riksdagen. Möjligheten att två eller tre partier (Mp, Kd, L) faller ur riksdagen och att kanske ett nytt parti (MED) kommer in, gör ju nästa val desto mera spännande.

  Gilla

 10. Eva Danielsson skriver:

  Jag skulle verkligen önska att din förhoppning om ett regimskifte nästa år blir sann, Rebwar Hassan. Och att man då låter vettlös IDpolitik och neomarxism dö en stilla död. Och att den hittills oansvariga invandringspolitiken sedan decennier tillbaka, ersätts med alla åtgärder som över huvud taget går att räkna ut för att hjälpa de invandrare som vill bli en assimilerad att bli del av ett svenskt gott samhälle, att bli det. Och hjälpa dem som vill återvända att göra det. Och i övrigt resolut genomföra utvisningar och avvisningar och stoppa vidare asylinvandring och anhöriginvandring på obestämd tid.

  Tills detta krökta rike kan sträcka på sig igen.

  Först måste vi få makthavare som vill bevara Sverige som suverän stat och som vill svenska medborgare väl och bevara frihet och demokrati.

  Gillad av 9 personer

 11. Jan Bengtsson skriver:

  Lämpligen börja med att säga upp/omförhandla/inte implementera ett antal konventioner!

  Barnkonventionen är ytterst skadlig för vårt land,
  om den avser att omfatta Allah världens barn…

  Vi kan inte försvara oss mot en invasion av barn, som vi sett!

  Flyktingkonventionen är obsolet.
  Var aldrig menad att användas som ett SMÖRGÅSBORD som nu!
  Att MAN kan välja land efter erbjudna förmåner…

  Utvecklingen av EU till en Federation måste ifrågasättas???

  Gillad av 6 personer

 12. Ulla L skriver:

  Jag tror inte alls att det blir ett helt nytt politiskt landskap efter valet. Det blir lika rörigt efter valet som det varit sedan 70-talet då makten slog sig för bröstet och utropade Sverige till ett mångkulturellt land.
  Däremot delar jag synpunkten att Sverige borde ta upp och diskutera varför vi ska vara bundna av olika internationella konventioner och vilka konsekvenser dessa har på Sverige på såväl kort som lång sikt. Grunden kommer från Palme som ville vara med och styra hela världen. Det borde alla ha fått vara med och säga vad man tycker om. Men det fick vi inte och det kommer vi inte att få i framtiden heller.
  Sista stycket blir jag lite förvirrad över. Om du efter 25 år i Sverige inte vet vad svenskarna vill ska jag berätta det för dig. Vi vill ha lugn och ro, jobba på och i långsam takt kunna förbättra livsvillkoren för alla i landet. Inte för alla i världen som ditt gamla parti, Fantasipartiet, jobbar för. Vi kan ta vår lilla del men övriga världen måste ta tag i sina egna problem.
  Och det Gösta Eriksson (Gustav Vasa) gjorde under sin långa trontid som envåldshärskare, plundrare och utsugare, var inte bra för landet. Det är förstås en värdering, men den är min.

  Gillad av 9 personer

 13. Rutger skriver:

  Under senare delen av andra världskriget var de allierades månadsproduktion av flygplan minst lika stor som Tysklands årsproduktion. Konkurser i företag kommer sällan som en blixt från en klar himmel, utan kan normalt också prognosticeras år innan. Trots bilden är klar så kör man på till man störtar utför stupet. Allt kantas av allt grövre lögner, falskheter och en förtvivlat tro på mirakel såsom tyskarnas V-raketer och plötsligt stora företagsvinster. Tom M lever kvar i drömvärlden med just sin mirakelmedicin som ska möjliggöra problemens lösning med fortsatt massinvandring. Att det tillåtits gå så lång som idag är en säker indikation på att resan nedåt nog kommer fortsätta. Det enda garanterade som kan göra skillnad är om SD i princip får egen majoritet. Sjuklövern är begränsat intresserade av att lösa problemen. Ger du dem din röst så markerar du din nöjdhet med tingens förhållande, varvid det kommande rundabordssamtalen kan resultera att problemen tillåts fortgå, men i ny politisk konstellation. Har jag fel ? Har jag missat just den dolda mirakelmedicinen eller självklart kommande kursändringen hos sjuklövern som alla andra väljare förstår kommer ?

  Gillad av 1 person

 14. prosperitystate skriver:

  Bravo! ”Sverige förefaller sitta fast i ett nät av europeiska och internationella åtaganden som ofta får återverkningar på individnivå. Jag önskar en genomlysning där det framgår vad i dessa åtaganden som gynnar eller missgynnar Sveriges medborgare. Det är en frågeställning som gäller både individ och stat.” Det är ett mycket bra förslag. Det bör utökas med att göra en genomlysning av hela statsapparatens inrikes åtaganden med samma inriktning. Omkring två tredjedelar av det vi arbetar ihop i landet betalas till det allmänna. Vi behöver en oberoende grupp människor som utreder just på vilket sätt alla de pengarna gynnar eller missgynnar Sveriges medborgare. En förslösad skattekrona är återigen en stöld ifrån folket. Gruppen bör också resa runt i hela landet ut i minsta buske och lyssna på vad människor vill och därefter lägga fram ett åtgärdsprogram. Det kommer att leda till en oblyg slakt av av en hel del verksamheter och ”sysselsättningar”. Inget bekymmer då näringslivet har stort behov av utbildade människor. De ä bar å åk!

  Gillad av 1 person

 15. Moab skriver:

  Rensar borde med en gång ge upp sina lukrativa uppdrag på min bekostnad. Maten på hans bord betalas av mig. Gör lite praktiskt nytta för det land som tagit emot dig. SD eller inte SD, kollapsen är oundviklig och det gäller bara att inte personligen dras med i fallet.

  Gå före, sänk min skatt och erkänn att du inte behövs och avskaffa ditt eget jobb,

  Gillad av 1 person

   • Folke skriver:

    Bra artikel. Vissa Invandrare som hunnit assimileras verkar ha lättare att komma med bra synpunkter (t ex Sanandjani) på t ex den katastrofala migrationspolitik som Reinfeldt och (åtminstone tidigare) Löfven står för. Men jag ogillar MOAB:s kommentarer.

    Gilla

   • Gunnar Karlén skriver:

    MOAB, att vara oförskämd kan inte vara vägen till framgång! I synnerhet inte när det drabbar förståndiga politiker, som Rebwar Hassan. Ett annat dåligt exempel är när du nyligen kallade Medborgerlig samling (MED) för ”fisen i rymden”. Du har annars inte nödvändigtvis alltid fel, men skärp dig, tack!

    Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlén skriver:

    Fredrik Östman, din frågeställning är fullständigt vilseledande! Problemet är inte invandringen i sig, utan att den har varit för stor och dessutom okontrollerad. Vi behöver veta vilka som kommer hit och i det avseendet bör vi ha en del att lära av t ex Finland.

    Som det nu är skulle vi behöva ett mer eller mindre totalt stopp tills vidare, men det är ju inte det diskussionen gäller. Hade vi skött detta rätt tidigare, så hade det problem du nämner knappast existerat i Sverige.

    Gillad av 1 person

 16. O.T. skriver:

  Hans Li Lignells blogg, Fristad.

  ”För det vi har råd med” handlar om politiker och myndigheter som helt ogenerat använder dessa ord för att försvara det som händer i Sverige. Såväl politiker, myndighetsutövare som journalister har blundat för problemen i decennier och av den anledningen befinner sig landet i den situation vi gör. Först nu, när allt fler tvingas erkänna att problemen är på väg att växa oss över huvudet, kommer insikten om att Sverige är på väg mot något riktigt tråkigt och ohanterligt.

  ”Det kommer en dag när vi inte har råd längre. Faktum är att den dagen redan har kommit. Undanträngningseffekterna av migrations- och integrationspolitiken har varit synliga länge, och jag har skrivit om dem tidigare. Vi ser dem på bostadsmarknaden, där köande trängs undan. Vi ser det i primär- och akutsjukvården, vi ser det i skolan och vi ser det inom barn- och ungdomspsykiatrin”

  Lignell pekar på att problemen kan vara i sin linda. Hundratusentals anhöriga väntas till Sverige inom ett par år, samtidigt som problemen finns kvar och att vi också närmar oss en ny lågkonjunktur.

  Gillad av 2 personer

 17. Hovs_hällar skriver:

  Intressant — men jag tror inte på Hassans beskrivning av alternativen:

  …”Socialdemokraternas mjuka vägen-fix där SDs verklighetsbeskrivning accepteras men där lösningarna som föreslås är ”svenskt” mjuka”…

  Sossarnas väg, om den skulle vinna stöd i valet, handlar inte om annat än att man helt enkelt fortsätter med dagens vansinnespolitik — under yviga bedyranden om motsatsen.

  Om sossarna hade det allra minsta uns av ärligt menat allvar bakom dagens snömos, så hade man till att börja med avskedat rikspolischefen Eliasson. Att Eliasson är en katastrof, och att han är allmänt hatad, kan man knappast vara okunnig om.

  Vad sossarna nu gör, föga oväntat, är att man desperat försöker vinna röster inför valet genom lite ny fräsch retorik. Mer än så är det inte. Mitt stora förakt för de här personerna kvarstår.

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Ja, och detta:
   Sverige förefaller sitta fast i ett nät av europeiska och internationella åtaganden som ofta får återverkningar på individnivå

   Jo, man kan få det intrycket — samtidigt är det ju så att ex-vis Finland rimligen har gjort samma åtaganden, men trots detta har bara en liten bråkdel av Sveriges nivåer av asylmigranter.

   Förklaringen är att Sveriges makthavare gör en helt egen tolkning av regelverket, där man ex-vis har uppfunnit sina alldeles egna utökade definitioner på vilken sorts asylsökande som anses kvalificerade att få PUT.
   Och dessutom erbjuder man förstås absurt generösa ekonomiska incitament för asylmigranter att ta sig till just Sverige.

   Att döma av prognoser jag sett, så räknar man fortfarande med att asyltrycket på Sverige kommer att fortsätta i ungefär samma skala som tidigare, och en något ändrad retorik från dagens makthavare lär inte ändra detta.

   Istället måste dessa makthavare fråntas makten i kommande val — de har nämligen en gång för alla straffat ut sig, och ska inte få några fler chanser att fortsätta sitt förstörelseverk.

   Gillad av 6 personer

 18. Erik2 skriver:

  Tack för tankarna. Från min horisont ser dock tillståndet i landet tyvärr mycket mycket värre ut. Demokratin är satt ur spel och det jag ser och hör är en regim totalt i ofas med både verklighet och folk.

  Det sistnämnda är meningen. Man har velat vara, och man vill vara, ur fas med vad folk tycker. Dels för att folket måste hållas på mattan så att inte nazistiska och fascistiska strömningar får fäste, dels för att man är så mycket klokare än vad folkflertalet är att man har ett historiskt uppdrag att leda folket till det socialistiska paradiset. Det kostar tyvärr lite på vägen men det kommer det att vara värt. Alla kommer att förstå det bara vi kommer fram till paradiset. Tyvärr trilskas folket och vill inte alls till det paradiset, folket måste därför hållas ovetande om vart vi är på väg. Alla kommer ju ändå att se vad bra det är i paradiset när vi väl kommit dit.

  Det förstnämnda är inte meningen och det kan man därför inte förstå. Eftersom man vet bäst så är det fullståndigt obegripligt att verkligheten inte stämmer med vad man tänker och vill. Det måste därför vara fel på alla budbärare som säger annat än att vi är bästa landet på jorden. Den här rapporteringen från verkligheten måste stoppas eftersom den är falsk. Självklart måste SVT och SR stärkas så att en korrekt rapportering om alla socialistiska framsteg kan göras. Självklart måste strategiska samarbeten till med övriga etablerade media så att en korrekt bild förmedlas. Självklart måste man bromsa spridningen av de felaktiga bilder av tillståndet i riket som alternativa media och bloggar ger. Självklart måste man förhindra att landet baktalas i andra länder. Det måste kriminaliseras.

  Valet nästa år kommer inte att göra saker bättre. Alla partier gör ju inget annat än att bränna alla samarbetsbroar till SD. Alla utom SD som förtvivlat försöker hålla sina händer utsträckta, så från den sidan är allt fortfarande möjligt. Men hur länge gäller det? SD kommer att växa och alla etablerade partier och organisationer kommer förfasas och bli ännu mer rädda för ett nazistiskt övertagande via SD. Det kommer att styra alla andra partier in en fortsatt katastrofal riktning. Det kommer att bli mer socialism. Mer globalism. Det enda som kan ändra detta är att den ekonomiska krisen slår till med sådan kraft redan under första halvan av nästa år att allt ställs på ända. Eller att Donald Trumps upprensningar av the Deep State börjar komma in i en mer exekutiv fas och faktiskt får återverkningar även här.

  Gillad av 3 personer

 19. ramonafransson skriver:

  Bra inlägg!
  Men jag vill faktiskt veta vad respektive parti vill göra och kommer att göra före valet inte efter. I och för sig har de inte hållit sina vallöften hittills men ändå.

  Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Tro’t den som vill…

   Lättare att göra en Tulipanaros!

   Krymp Centern…

   Rösta ut Fp o Mp

   Sen kan lite realism få råda i politiken!

   Flum-Liberaler behövs minst av allt!

   Gilla

 20. Vax skriver:

  Läste på Folihettens blogg: Hyckleriet hos svenska politiker har inga gränser. Man ljuger för väljarna helt ogenerat och rakt av utan skrupler. God hjälp har man av MSM som publicerar fejkade undersökningar, för att legalisera den galna invandrarsjukan!

  Politikerna påstår att man stramat åt invandringen. Tvärtom har asylinvandringen ökat med 50 % under det tredje kvartalet i år (SvD 18/12). Som om detta inte räcker flyger man dessutom in 5000 kvotflyktingar!

  Att det saknas pengar, att man fördärvar välfärden för svenska folket spelar ingen roll. Massinvandringen ska till varje pris fortsätta.

  Den liberala skribenten i Kristianstadsbladet Carolin Dahlman sätter tummen rakt i ögat på alla politiker med symptom på den galna invandrarsjukan, när hon skriver:
  ”Att generöst bjuda in fler till det välfärdssystem som vi svenskar har betalat in till och förlitar oss på för vår trygghet är inte godhet i mina ögon. Det är att minska individens – skattebetalarnas – frihet. Att med tvång ta från en och ge till en annan är inte godhet. Det är som att sjunga karaoke och skrävla om att man själv skrivit låten.”

  Gillad av 2 personer

 21. Petrus skriver:

  Hassan:

  ”Svenskarna kommer dessförinnan att ställas inför tre alternativ: Moderaternas och Sverigedemokraternas hårda fix […]”

  Kommentar:

  Moderaterna har aldrig och kommer aldrig att vara mot invandring. Undantaget är de egna bostadsområdena. Vellinge är det enda exempel där denna attityd tagit sig upp till kommunnivå. Moderaternas låtsasomsvängning är bara till för att hindra väljarflykt till SD. Patrick Reslow insåg detta och hoppade över till SD. På 60-talet var det (m)/Högerpartiet som gapade högst om behovet att plocka hit arbetskraftsinvandrare (LO ville bromsa). Man föredrog detta framför att släppa kapitalexporten för utlandsinvesteringar fri. Det första regeringen Bildt gjorde 1991 var att riva upp sossarnas Lucia-beslut. Båda den nuvarande och den förra (m)-ledaren har tidigare krävt fri invandring.

  ——————–

  Hassan:

  ”Vad kommer till exempel att hända när vänsterliberaler inser att den okontrollerade massinvandringen varit och är till skada för det stora flertalet svenskar och även för de integrerade invandrarna?”

  Kommentar:

  Massinvandringen är till skada även för ointegrerade invandrare (såvida det inte är viktigt för dem att få hit släktingar).

  ——————–

  Hassan:

  ”Jag tror därför att SD till att börja med snabbt kommer att bjudas in till rundabords-samtal av andra partier så snart valet är över.”

  Kommentar:

  Oj, oj, oj. Man tar sig för pannan. Kommer aldrig att hända. Inte ens om SD höjer antalet kvotflyktingar till 30 000 eller dylikt.

  Gillad av 2 personer

 22. Armageddon skriver:

  SD kommer inre att bjudas in till några samtal med betydelse för hur landet ska styras. Först när SD har egen majoritet kan det bli tal om väsentliga medborgarorienterade förändringar. De globalalism- och islamismapologeter som ingår i 7klövern och FI är så uppknutna av sin tidigare politik att de inte förmår åstadkomma radikala omändringar. Sverige behöver ett folkligt uppror och en ny konstitution. Välfärdsstaten raseras oerhört snabbt nu under betungande, självpåtagna förpliktelser för ekonomiska migranter från shariatörstande stenålderskulturer, för meningslösa s.k. klimatåtgärder, för upprätthållande av EU-etablissemangets anspråksfulla detaljstyrning av samhälls- och personfrågor mm. Allt detta måste bort; deportation av ointegrerade asylanter, uppsägning av Paris-avtalet, exit EU, för att nämna några prioriterade åtgärder. Detta kan inte ske utan folkligt uppror och konstitutionell förändringar. Det vore bra med organiserade, lokala civilolydnadsgrupper som start på folkupproret.

  Gillad av 1 person

 23. K. Ulvert skriver:

  Endast det parti som offentligt tar avstånd från Miljöpartiet och dess invandringspolitik och samtidigt bjuder in SD till samtal kan sägas ha omvärderat sin politik.
  Allt annat är bara vanlig varmluft för att lura väljarna en gång till.

  Gilla

 24. grus-Olle skriver:

  Vi får det samhälle vi förtjänar.
  Eftersom Sverige inte har varit i krig på över tvåhundra år så blir det såhär.
  Kanske hade det ändå varit bättre om även Sverige blivit ockuperade av tyskarna på samma sätt som våra grannländer under andra världskriget. Då hade iallafall den nationella sammanhållningen varit starkare idag.
  Massinvandringen med dess kulturkrockar är inget annat än omvärldens straff mot oss naiva svenskar. Och med tanke på att vi är notoriskt konflikträdda så förtjänar vi kanske inte att ha ett eget land.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.