Fel att ge bidrag till Sveriges Unga Muslimer

Bild, DGS

Mohamed Omar

I december förra året nekades Sveriges Unga Muslimer (SUM) statsbidrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Beslutet var riktigt och grundat i SUM:s nära relationer till islamister.

SUM bestred beslutet och överklagade till Förvaltningsrätten. Den 14 november kom domen som gav SUM rätt, vilket fått ordförande Rashid Musa att utropa seger i en debattartikel i Aftonbladet den 21 november under rubriken: ”Unga muslimer fick rätt – då är ni plötsligt tysta”.

Men man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken. Att få rätt och att ha rätt är inte alltid samma sak. SUM:s nära relationer till islamister är ett faktum, vilket den liberale debattören Bawar Ismail påpekade i en debatt i Sveriges Radio den 16 november. Ismail lyfte fram att MUCF inte hade lagt fram alla belägg för hur SUM gång på gång bjudit islamister och hatpredikanter till sina möten där de fått en plattform för att påverka unga muslimer.

År 2015 förberedde till exempel SUM:s Stockholmsdistrikt ett möte med hatpredikanten Kamal El-Mekki som försvarat slaveri. Det är förvisso en åsikt som är helt förenlig med Koranen och profeten Muhammeds lära. Koranen tillåter slaveri, en husbonde har rätt att tilltvinga sig sex med sin slavinna, och Muhammed hade själv slavar och slavinnor och ägnade sig åt slavhandel. Men det är knappast en åsikt som bör finansieras av svenska skattebetalare.

Listan över islamistiska talare är lång. Man kan läsa om några av dem i Ismails ledarkrönika i Gefle Dagblad från den 19 december 2016: ”Äntligen ryker statsbidraget till Sveriges Unga Muslimer”.

I radiodebatten med Ismail vägrade Musa att ta avstånd från dessa islamister och hatpredikanter. Det är ingenting nytt. När Musa i SVT Debatt den 18 september 2014 fick frågan om han tar avstånd från Islamiska Staten vägrade han att ge tittarna besked. Istället påstod han att frågan var ”islamofobisk”.

Man tycker att det första en ledare för en demokratisk ungdomsorganisation borde göra i en sådan situation är att klart och tydligt ta avstånd från Islamiska Staten. Vilka signaler sänder denna vägran att ta avstånd till medlemmarna?

Den 14 februari 2014 skriver Musa på Facebook: ”Att inte ta ställning mot rasism och förtryck är också ett ställningstagande. Kanske den tydligaste formen av ett ställningstagande.”

Rashid Musa om att ta avstånd

Har tanken slagit honom att det är just så hans vägran att ta avstånd från Islamiska Staten kan tolkas? Som ett ställningstagande FÖR Islamiska Staten? Eller menar han att IS inte förtrycker? Varför inte vara tydlig?

I debatten i radio vägrar också Musa att ta avstånd från salafismen. Han menar att varken intervjuaren eller någon annan i studion var kvalificerad att ställa frågan. Men salafismen är, trots de olika sekternas tolkningar, i grunden ganska lätt att förstå, det handlar om att Koranen och sunna, profeten Muhammeds ord och gärningar, ska stå över allting annat. Om denna princip är alla salafister överens. Och det innebär bland annat, att man som SUM:s föreläsare Kamal El-Mekki, inte kan fördöma slaveriet som sanktioneras av Koranen och var en del av de tidiga rättfärdiga muslimernas, de så kallade ”salafs”, praktik.

Musa har tidigare vägrat att ta avstånd från Muslimska Brödraskapet, en islamistisk organisation som verkar för att upprätta en panislamisk stat med Koranen som konstitution. Musa vill alltså varken ta avstånd från de islamistiska talare SUM har bjudit in, inte Islamiska Staten, inte salafismen och inte Muslimska Brödraskapet.

Musa har tvärtom visat stöd genom att göra det så kallade ”rabiatecknet”, ett tecken som innebär att man håller upp fyra fingrar. Det är en sympatiyttring för Brödraskapets kamp i Egypten.

Rashid Musa gör rabiatecknet

Islamiska Staten är inte den enda jihadistiska terrorgruppen som varit verksam i Syrien. Muslimska Brödraskapet har haft sina egna väpnade miliser, vilka samarbetat med Al-Qaida. Men det kanske man inte behöver oroa sig för, Musa anser ju att så kallade ”Syrienresenärer” till stor del består av idealister som vill ”hjälpa till”.

Angående muslimer som åkt ned till Somalia för att strida för terrorgruppen al-Shabaab har Musa sagt så här: ”Det är inte konstigare att de valde att göra detta än att svenska unga män och kvinnor väljer att bli soldater i Afghanistan.”

När Mehmet Kaplan, en före detta ordförande i SUM, på ett seminarium i Almedalen 2014, jämförde unga muslimer som ansluter sig till terrorgrupper i Mellanöstern med svenska finlandsfrivilliga, satt Musa med i samma panel och instämde.

I en konversation om Egypten på Twitter den 25 januari 2015 med Mathias Wåg, känd för sitt engagemang i Researchgruppen, skriver Musa: ”Revolutionen har bara börjat”. Wåg undrar vilka Musa anser kan föra revolutionen vidare, varpå Musa svarar: ”Muslimska Brödraskapet och deras anhängare”.

Rashid Musa och Mathias Wåg

I sin artikel i Aftonbladet menar Musa vidare att kritiken mot SUM skulle bottna i ”islamofobi” och ”koloniala föreställningar”. Men det är ju ingen ”föreställning” att SUM har bjudit in islamistiska föreläsare och hatpredikanter. Det är verklighet.

27 reaktioner på ”Fel att ge bidrag till Sveriges Unga Muslimer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Då har man intim kännedom,
    om denna ”religions” innersta väsen…

    MENAde förstås IDEOLOGI…

    Vilket våra naiva politiker/myndigheter/domstolar dessvärre saknar!!!

    Gillad av 1 person

   • Sven Ekeberg skriver:

    JAN BENGTSSON: Religioner ÄR ideologier, precis som tigrar är djur, bussar är fordon, etc. Är inte islam religion så är inget religion. Eller tycker du månne vår urvattnade kristendom är mer religiös än islam?

    Gilla

 1. Linden skriver:

  Akademiker föreslår en muslimsk apartheid-stat i Frankrike

  Läst på Nya Tider: Vi kommer aldrig att kunna omvända de 30 procenten muslimer som kräver att sharialagar införs till att förstå fördelarna med vår demokrati och ett sekulärt samhälle. Vi tillåter nu en segregation utan att kalla den vid dess rätta namn.

  Hellre än att svepa in ansiktet eller att ta till åtgärder otänkbara i en demokrati: repatriering, att med våld kasta ut de mest radikala, varför inte etablera två parallella lagsystem i Frankrike?” föreslår docent Christian de Moliner i en krönika den 17 november i den franska nättidskriften Causeur.

  Moliner är matematiker och författare som bland annat gett ut boken Vad är islam (Picollec, 2017).

  Han anser att ett apartheid-liknande samhälle redan slagit rot i Frankrike, vilket han beskriver som: ”En grupp människor som vill bygga sina liv på religiösa värden och som i grunden står i opposition den liberala konsensus som vårt land grundats på.”

  Hur delar vi Sverige bäst?

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   På Allah tänkbara ledder!

   Kvinnorna skall stängas in,
   i hemmet eller i en Burka!

   Detta är nog det enda stället i Sverige,
   tillsammans med ledarsidorna.se,
   där Islam(ist)kritik får en informationsplattform!

   Men Eddie är en långt kunnigare informatör!!!

   Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   ”Hur delar vi Sverige bäst?”

   Om svenska folket hade varit livskraftigt så hade den frågan aldrig varit aktuell!
   Om man ens funderar på att skänka bort sina tillhörigheter på det sättet, är det att prioritera andra framför sin egen avkomma och då har man i princip inget biologiskt existensberättigande – möjligtvis som värddjur för någon parasit.

   Gillad av 2 personer

   • Linden skriver:

    Låter sig lätt sägas.
    Men verkligheten talar emot,
    80 % av väljarkåren verkar tycka att allt är O.K. För att travestera vår främste politiske talesman.

    Gilla

 2. Hortensia skriver:

  Herregud, Eddie, vilka vedervärdigheter stackars svenska skattebetalare – av vettlöst multikultiutopiska sjuklöverpolitiker – har tvingats medfinansiera!

  ”Islamofobi” är högst rationellt. Måtte tillräckligt många väljare ha kommit till insikt före valet nästa år så att slöseriet med våra skattemedel kan stoppas.

  Inte en endaste krona ur svenska folkets solidariskt hopsamlade välfärdskassa borde gå till fanatiskt religiösa muslimer – varken de unga eller gamla.

  Gillad av 5 personer

 3. Mikael Bengtsson skriver:

  Rashid Musa har precis som Omar visar lyckats avslöja sig själv genom alla de förljugna
  framträdande i media han presterat. Enligt Musa har muslimer tydligen inget ansvar för någonting.
  Bara utgångspunkten för SUM – en enhetorganisation för unga muslimer mörkar det uppenbara
  faktum att det knappast råder harmoni mellan shia och sunnimuslimer.
  Allting är islamofobins och postkolonialismens fel – Musa är en parodi på sig själv.

  Gillad av 1 person

 4. Fredrk skriver:

  Tack Omar! Kan du förklara skillnaden. Ellab SUM och Sveriges Unga Musllimer för Fred och Rättvisa (SMURF)? Sverig es Scouter har gett stort stöd till denna förening liksom flera företag i Näringslivet och även Kungen.

  Gillad av 2 personer

 5. Karl Åkesson skriver:

  Alla som anklagar någon för ‘islamofobi’ är själva sekulärofober och värdenihilister. Själv anser jag att personer som i Sverige förespråkar ordtroget samhällsbygge enligt Koranen inte kan (vill inte) integreras i det svenska samhället. Svenska folket, med bas i kristna moralvärderingar, vill inte bli en del av en teokratisk diktatur, som hyllar förslavande eller dödande av dem, som inte vill följa sharia, förbjuder bildkulturella företeelser, fritt naturligt umgänge mellan man och kvinna, särskilt sådant mellan muslimsk kvinna och man av annan religion, tillåter vuxna män ingå äktenskap med minderåriga flickor och förespråkar diktatorisk överhöghet av mannen över kvinnan, samt förnekar godkännande av mänskliga rättigheter. Svenska folkets skattepengar ska därför inte heller användas till att stödja organisationer, som bekänner sig härtill, oavsett vad de enligt taqqiyya (tillåtelse att göra avsteg från sin tro om det hindrar förföljelse och främjar islams utbredning) utåt förnekar. Det finns inget prejudikat för våra myndigheter att ge bidrag till någon som helst organisation. Det finns oändligt mycket bättre ändamål att stödja.

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Allt tydligare att Islamofobi INTE är någon fobi…

   Snarast en högst befogad rädsla,
   med minsta självbevarelsedrift!!!

   Inte en enda spänn mer till Islamofobibekämpning!

   Gillad av 3 personer

 6. Kristina von Heland skriver:

  Läste artikeln. Han skriver att 60000 radikaliserade vita män ropar efter en muslimsk förintelse under en demonstration i Polen. Det var en nationaldag som firade självständigheten. AB publicerar inte bara sina egna lögner utan också andras. Fast en S minister twittrade samma sak,glömde det.
  Man förtjänar respekt man får det inte gratis. Herr Musa nej tack. Du behöver inte leva upp till ditt dåliga rykte varje gång du får publicitet. Du är en representant för unga muslimer och du beter dig illa och sprider välförtjänt misstänksamhet om dig och din grupp.

  Gillad av 2 personer

 7. larslindblog skriver:

  Inga partier eller föreningar/samfund skall finansieras via våra skatter.

  Ett av samhällets mest avskydda föreningar ,Motståndsföreningen , som hämtat inspiration från nationalsocialismen finansierar sig själva , dom har webbsida , tidningar ,klisterlappar , böcker ,och lyckas alltid lura någon uthyrare av lokaler att hyra ut när dom har möten .
  Om dessa som motarbetas aktivt från alla håll kan ha verksamhet borde verkligen riksdagspartierna ,IOGT , Expo , Olof Palme Internationella Center (med 148 milj/år) , för att nämna några av tusentals bidragskrävare klara sig själva !!!

  Gillad av 3 personer

 8. Eva Danielsson skriver:

  Jag tror att MUCFs bristfälliga underlag var högst medvetet undermåligt, ämnat att ge Förvaltningsrätten möjlighet att döma till SUMs förmån. MUCF hade aldrig tänkt neka SUM bidrag men blev ”tvingade” till detta genom att frilansare Sofie Löwenmark ifrågasatte det hela i en artikel på Timbro och drog igång en debatt. Plus samtidig uppmärksamhet kring bidrag till islamistorganisationen IbnRushdie, ( de köpte ett konferenshotell för sina skattebidrag), som Rebecka Weidmo Uvell grävde fram. En del väsen men sedan, som vanligt, återgår man till den ursprungliga uppgörelsen, när larmet har lagt sig. Vanligt folk tänker nog ö h t inte så mycket på vad deras skattemedel går till och reagerar inte, särskilt som det inte ingår i etablerade medias intresse att ifrågasätta eller peta i så känsliga frågor som islamisering och islamsk indoktrinering (med stöd av svenska staten och Svenska kyrkan). (Och Dramaten).

  Nu är ordningen återställd, s a s, identitetsvänstern föder och göder islamistföreningar med våra skattepengar. Helt i linje med hur man också förser den illegala regimen i Palestina med bortåt femhundra miljoner per år av biståndspengar till terror mot Israel (officiellt till utbildning eller dylikt, förstås) samt håller Muslimska brödraskapet om ryggen.
  Olika sorts islamiststöd har S och vänstersympatisörer varit engagerade i under minst femtio år. Suck.

  Om jag fick bestämma:
  Slopa alla sorts bidrag till alla sorts vuxenföreningar och studieförbund, inkl partistöd. Vuxna ska betala ur egen ficka till fritidsaktiviteter och religionsutövning/politiskt och fackligt engagemang. Ta en funderare på hur man bäst stödjer barn-och ungdomsföreningar. Lägg ner nuvarande bidragsmyndigheter.
  Slopa allt svenskt bistånd, (lägg ner SIDA), förutom direkthjälp i katastrofområden och flyktingläger.

  Gillad av 5 personer

 9. Agneta Berglöw skriver:

  Man blir ännu en gång mörkrädd när man läser Omars texter.Sent skall vi glömma Mehmet Kaplans infiltration ända in i regeringen.
  Huur kunde Löfven vara så naiv o förblindad? O fortsätter att vara det o inte lärt sig något under sin tid som statsminister.Han får nog ägna sig åt att bygga nya egna pelare på hemmaplan nu när EU är i gungning när mutter Merkel har tappat kompassen.
  Planen från starka medvetna muslimer är säkert att infiltrera sig mer o mer,att kunna påverka Sverige såväl politiskt som genom olika föreningar som får statsbidrag utan att bli synade.
  Håller helt med Eva Danielssons kommentar.

  Gillad av 1 person

 10. JL skriver:

  Var många månader sen jag skrev och läste på DGS.
  Här kommer ett längre utlägg

  Slutade besöka DGS då jag blev alltmer deprimerad och förbannad av aningslösheten i dagens Sverige. Kände mer och mer maktlöshet, och det gick ut över prestationer och relationer i vardagen.

  Gjorde ambitiösa försök att påverka de i min omgivning, att få dem att förstå att Sverige var långt ner i värdeavgrunden. Facebook var ett hopplöst att få gehör. Den gamla vanliga soppan där man blir brunsmetad och anklagad för att överdriva problem.

  Relativiseringarna haglade i ansiktet.

  Face to face gick det lite bättre men de man lyckades med var ofta på en självupplyst ”tipping point” redan.

  För många är för hjärntvättade och saknar totalt erfarenhet av de kulturer och beteenden de värnar om i multikulturalismens och ”allas lika värdes” namn. För många tror på det som DN, Aftonbladet, SVT m.m. skriver. För många vars försörjning genereras av skattefinansierad icke-värdeskapande idioti i stil med Södertörns högskola……

  Dagens läsning från Eddie är som vanligt skrämmande, extremt skrämmande. Hela grejen med att mina skattepengar ska finansiera religösa organisationer spyr jag på. När dessa organisationer dessutom är som SUM… well.

  Håller på och läser Orwells 1984 för första gången just nu, från en allt annat än PK-infekterat Asien. Parallellerna med Sverige är slående. Sanningsministeriets alla hitte-på-ord….. ”värdegrund”, EU-migranter, ensamkommande ”barn”, IS återvändare, utanförskapsområden, islamofobi, ”socioekonomiska faktorer”, ”rasifierad”, ”feministisk snöröjning”, normkritik, ”utmaningar”, allas lika jävla värde, tolkningsföreträde, säkra rum, ”yttrandefrihet” som ska värnas (men bara om man tycker rätt, och gud förbjude om någon stackare skulle känna sig kränkt!)…. jadadajada.

  …….Och nu denna Metoo-soppan som kunde varit en kanongrej om fokuserat på grava övergrepp och dess förövare. Istället kidnappas den mest av en massa patetiska offerkoftor. Är det verkligen otroligt synd om någon kändis som fick en klapp på rumpan för 10 år sen och var för mjäkig för att säga ifrån? Morgan Johansson tyckte visst metoo gav honom ett guldläge att ännu en gång förneka ALLVARLIGA problem med importerad sexualbrottslighet och vidrig kvinnosyn. Vad i h-e, är gubbfanskapet blind? Båda är problem men nog fan är det skillnad duggregn och tyfoner…..Är så man kräks.

  Nämnde för något år sen att jag och familjen hade långtgående planer på att lämna Sverige. Ville inte att barnen skulle växa upp i ett splittrat och hjärntvättat land på väg åt helt fel håll. Kände inte att jag hade det i min makt att vända utvecklingen. Jag och frugan trivdes allt sämre själva också. Flytten har nu skett och hitttils har vi inte ångrat det en sekund. Saknar en del hemifrån men bygger upp ett nytt liv sakta medan säkert. Befriande att befinna sig på platsr där man inte ens vet vad PK är och istället beskriver saker för vad de är.

  Som svar på frågan man ofta får av icke-svenskar ”hur detta kunde hända det tidigare fantastiska landet Sverige” brukar jag svara att många av svenskarna är fredsskadade.

  Kan det vara så enkelt? Brist på egen erfarenhet från allvarliga problem och andra beteenden än de typiskt svenska har skapat hjärntvätten?

  Jag hoppas självklart Sverige vänder sin utveckling, men det blev uteslutet att stanna och chansa på att så ska ske. Döttrarna ska inte växa upp i ett land där gruppvåldtäkter är vardagsmat och polisen inte har tid att arrestera utpekade våldtäktsmän. Även om valet 2018 förhoppningsvis ändrar spelplanen så är det sannolikt 1-2 decenium år av rejäl uppstädning och medföljande lågfrekvent inbördeskrig som krävs.

  Lamottes video var nog bland det sjukaste vi sett. Lär ha triggat mer än en att planera för en ny framtid. Är man en landsförädare som drar? Inte en chans, min skyldighet är gentemot min familj, inte mot dem försatt Sverige i denna jävla soppa. Angående skulden till landet som gav mig ”gratis” utbildning och en bra start så har jag redan betalat mer skatt än genomsnittssvensken gör under sin livstid och tänker inte be om ursäkt för beslutet att dra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.