Vad ska vi göra med Hanif Balis svans?

Det största problemet med Hanif Bali (enligt Expressens krönikör Isobel Hadley-Kamptz), är att han är så populär. Han har flera likes på sina inlägg än någon annan politiker. Däribland från sådana som inte alltid uttrycker sig med den finess man skulle önska i ett politiskt samtal, och säkert en och annan nazist också. Den så kallade ”svansen”.

Det faktum att Hanif har fler följare än alla andra och fick flest röster i moderaternas provval i Stockholm, uppfattar Expressens skribent som något suspekt. Något som för hennes tankar till Donald Trump. Hon frågar sig ängsligt, hur länge kommer moderpartiet att tillåta att det fortgår?

Det var uppenbarligen ganska länge sedan Sverige hade en folkkär politiker. Någon som en stor grupp medborgare uppriktigt gillar (eller ogillar) och inte bara motvilligt accepterar. Instinktivt uppfattas det som ett hot av den politiska klass som lämnat folkrörelsefasen bakom sig och vant sig vid väluppfostrade administratörer som Jacob Forssmed. En i och för sig utmärkt politiker med 847 följare på Facebook.

Därför vill jag ge några råd till Hanif. Några enkla knep, för att bli mindre populär och undvika att ”besvansas” av element utanför de politiska finrummen:

  • Skriv obegripligt. Se till att man behöver en universitetsutbildning för att förstå vad du säger.
  • Ha aldrig humor. Försök aldrig se det komiska i dina motståndares agerande. Var gravallvarlig i din kritik.
  • Undvik åsikter eller fakta som (oavsett om de är sanna eller inte) kan spela SD i händerna.
  • Var aldrig i opposition. Ställ dig på etablissemangets sida, även om ni är oense i sakfrågor. Är du i opposition kommer du bara att attrahera andra i opposition… och de flesta av dem är idioter.
  • Bli aldrig förbannad. Även om du har anledning, slå inte näven i bordet så det ryker… det ser inte bra ut. Tänk på att Hitler också blev förbannad.
  • Ha inga originella åsikter. Upprepa vad de flesta redan har sagt. Då kommer hatarna, nazisterna (och alla andra) att lämna dig ifred.

Om detta inte hjälper, om det fortsätter att strömma in sympatiyttringar från kreti och pleti, se dig om efter ett annat jobb. Uppenbarligen har du för stort folkligt stöd för att kunna bli en trovärdig politiker.