Vad ska vi göra med Hanif Balis svans?

Det största problemet med Hanif Bali (enligt Expressens krönikör Isobel Hadley-Kamptz), är att han är så populär. Han har flera likes på sina inlägg än någon annan politiker. Däribland från sådana som inte alltid uttrycker sig med den finess man skulle önska i ett politiskt samtal, och säkert en och annan nazist också. Den så kallade ”svansen”.

Det faktum att Hanif har fler följare än alla andra och fick flest röster i moderaternas provval i Stockholm, uppfattar Expressens skribent som något suspekt. Något som för hennes tankar till Donald Trump. Hon frågar sig ängsligt, hur länge kommer moderpartiet att tillåta att det fortgår?

Det var uppenbarligen ganska länge sedan Sverige hade en folkkär politiker. Någon som en stor grupp medborgare uppriktigt gillar (eller ogillar) och inte bara motvilligt accepterar. Instinktivt uppfattas det som ett hot av den politiska klass som lämnat folkrörelsefasen bakom sig och vant sig vid väluppfostrade administratörer som Jacob Forssmed. En i och för sig utmärkt politiker med 847 följare på Facebook.

Därför vill jag ge några råd till Hanif. Några enkla knep, för att bli mindre populär och undvika att ”besvansas” av element utanför de politiska finrummen:

 • Skriv obegripligt. Se till att man behöver en universitetsutbildning för att förstå vad du säger.
 • Ha aldrig humor. Försök aldrig se det komiska i dina motståndares agerande. Var gravallvarlig i din kritik.
 • Undvik åsikter eller fakta som (oavsett om de är sanna eller inte) kan spela SD i händerna.
 • Var aldrig i opposition. Ställ dig på etablissemangets sida, även om ni är oense i sakfrågor. Är du i opposition kommer du bara att attrahera andra i opposition… och de flesta av dem är idioter.
 • Bli aldrig förbannad. Även om du har anledning, slå inte näven i bordet så det ryker… det ser inte bra ut. Tänk på att Hitler också blev förbannad.
 • Ha inga originella åsikter. Upprepa vad de flesta redan har sagt. Då kommer hatarna, nazisterna (och alla andra) att lämna dig ifred.

Om detta inte hjälper, om det fortsätter att strömma in sympatiyttringar från kreti och pleti, se dig om efter ett annat jobb. Uppenbarligen har du för stort folkligt stöd för att kunna bli en trovärdig politiker.

38 reaktioner på ”Vad ska vi göra med Hanif Balis svans?

 1. Excitable boy skriver:

  Jag förstår ärligt talat inte hur man kan fungera i ett parti där ens fundamentala åsikt går rakt emot partiets ståndpunkter. M är fortfarande ett massinvandringsparti som satte spiken i kistan på Sverige genom okontrollerad invandring av folk,från ointegrerbara kulturer. Allt vi ser ske nu är självklara konsekvenser av Ms politik, och jag tänker inte främst på bostadsbristen eller #metoo utan på den flicka som blir våldtagen av 2-3 stycken på en skoltoalett och som sedan skall träffa förövarna på skolan dagen efter och se hur de delar sin senaste video och flinar. M har släppt in ren ondska i Sverige och istället för att erkänna detta rakt av och säga förlåt, vi bugade under en vansinnig ledare så fortsätter man samma politik med lite ögontjäneri på toppen, samtidigt delas videon vidare på mobilerna. Om nu Hanif Bali är så fantastisk, vad har han sagt på alla partimöten i alla år? De vill ha det så här.

  Gillad av 20 people

  • Ki Kollbrunner skriver:

   Bra inlägg, skall du skicka vidare ditt svar till Bali, det får mest effekt om han läser själv.
   Det brukar jag göra, bl.a.händelser och fakta av situationen som Sverige befinner sig i, jag kanske inte ger myndigheter ny information men visar att vi vet vad som händer och vi förväntar oss åtgärder..
   Jag kan vidare befodra om du vill
   Ju fler desto bättre.. Agera

   Gilla

   • Xboy skriver:

    Just nu skriver jag här, jag har haft en mailperiod.. Hanif ser jag som en rökridå, han får hållas, alltid lurar han någon som efter övertygelse borde rösta SD. Samma fenomen kan man se i tidningar, linjen är vänsterliberal men ibland slänger de in en ”stinker” för att då streetcred.

    Gilla

  • cmmk10 skriver:

   HB är en röstmagnet för Moderaterna, som antagligen kommer att få en del förtvivlade M-väljare att fortsätta rösta för landets undergång.

   Hans praktiska betydelse är obefintlig, då partiet inte står bakom det han säger. En fluga gör ingen sommar!

   Gillad av 1 person

   • Xboy skriver:

    Nya flyktingboenden överallt och gamla hus som stått tomma i 40år har plötsligt fått nya hyresgäster, vikingabyn full av somalier. M i Vellinge är i allra högsta grad en invandringsparti, vi har redan haft nedtystade våldtäkter och sexuella trakasserier på skolor. Ständigt nya pk-initiativ på skolorna. Tror du är med i fel FB-grupp, kanske M hjärta pk -gruppen? Gå med i samverkan mot brott istället.

    Gilla

 2. Excitable boy skriver:

  Off-topic: jag googlade revisionsverket och konsekvens av migration, man finner då migrationsverket självt, DGS, ledarsidorna och pettersongörskillnad, inga etablerade medier har skrivit om det vad jag kunde se. QED, de vill ha det så här, 87% ville ha det så här i förra valet, blir det 75% i nästa?

  Gillad av 6 people

 3. Statistikern skriver:

  En till punkt på grafen över moral (mäts i antalet sexuella övergrepp) mot pk (mäts i antalet pk-inlägg på Twitter): Ehsan Fadakar. Vågar man hoppas på en komiker till, eller en medarbetare till från Barnkanalen?

  Gillad av 1 person

 4. Lilla fröken PK skriver:

  Yytter,igare ett råd till Bali: var fär guds skull inte vegetarian eller ickrökare, för Hitler det var minsann Hitler också!

  Gilla

 5. Statistikern skriver:

  Frågesport, vad har dessa gemensamt:

  Eric Erfors
  Fredrik Virtanen
  Martin Timell
  Ehsan Fadakar
  Soran Ismail
  Oisin Cantwell
  Behrang Miri
  Lotta Bromé

  (Listan är ofullständig)

  Gillad av 8 people

  • uppstigersolen skriver:

   Har varit populära? Har gjort bort sig? Vill förbjuda Pippi Långstrump? Nej jag kommer inte på något gemensamt. Så då måste det vara att de tagit någon på något olämpligt ställe på kroppen.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   ”Vem fattas ännu”,
   får denna spännande leken väl bli kallad…

   Kan väl vara Jan Helin?

   Även Stefan Löfvén blir regelbundet förbannad…

   I synnerhet, av väljarna!

   Det finns de som tar emot Hanif med öppna armar,
   den dag han stångat pannan tillräckligt blodig!

   Gilla

   • Gunnar Löfvenberg skriver:

    Vad som är gemensamt är att de tillhör media och kultur.
    Socialistiska centra i Sverige.
    Man sköt sig i foten när man drog igång #metoo för det drabbade bara sådana män som var av deras egen sort.

    Gilla

 6. Johan Karlson skriver:

  Humor får man gärna ha. Däremot är Ironi inte okey, Inte heller öknamn på sina motståndare. Inte heller att systematiskt märka ord eller tvångsmässigt tolka sina motståndare fel.

  Gilla

 7. Aha skriver:

  Isobel Hadley-Kamptz är författare och medarbetare på på Expressen kultursida. Därmed gör jag henne till en suspekt figur då kulturjournalisterna är de enda som fortfarande hävdar att invandringen är ett ekonomiskt tillskott. Som nyttiga idioter skickas de ibland fram för att hävda just detta.

  Nu följer jag inte Hanif Balis på Twitter, men det jag nu ovan skrev om Isobel Hadley-Kamptzs personella förutsättningar är väl att betrakta som en typisk text från ett Hanif Balis troll och som tydligen är mycket besvärande (tänk att Isobel Hadley-Kamptz et consortes alla genom åren utslungade rasist, fascist, nazist och främlingsfientlig inte räknas som hat och typiska trollord.)

  För övrigt tycker jag att i artikeln nämnda Trump och hans rundande av media genom twittrandet är genialiskt. Tydligen tänker han också fortsätta vara spontan och folklig i sina kommentarer med innebörd att fakta kan vara fel, att känslor behöver besinnas.
  Men sanna mina ord; Donald Trump är något nytt på gång när det gäller demokratins utformning.

  Gilla

 8. Erik2 skriver:

  Humor och glimten i ögat och lite distans till det som ska beskrivas är uppenbart väldigt effektivt. Tack för denna mycket eleganta post.

  Gilla

 9. Verdandi skriver:

  Rocketman.
  Hur borde känna sig smickrad över att bli jämförd med the king of Twitter.

  Heja Hanif! Byt parti, SD behöver er (Engelau, Bali, Janouch, Heberlein, Omar, Springare, Muratagic, mfj) då skulle vi äntligen få se på förändringar i Sverige.
  Annars blir det som många förutspår, ett fortsatt förfall. Till er som tycker att vi bor i världens bästa land så undrar jag varför folk med cancer måste vänta i orimliga köer på behandling i ett modernt västerländskt land? Är man ett modernt västerländskt land då?

  Moderaterna har skapat den här sörjan, så hur man öht vill ha med dem att göra övergår mitt förstånd.

  Gillad av 4 people

 10. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Kul och träffande skrivet!

  Uppenbarligen är det ett problem, inte bara på Expressen, utan även inom partiet att Bali är populär. Detta i sin tur indikerar att moderaterna är ett av de större problemen inom svensk politik. Kristersson och hans kumpaner är invaggade i en falsk trygghet pga de senaste opinionsmätningarna, de kanske inte vet att dessa har ett bortfall på upp till 40 %.

  De talespersoner som agerat på senare tid har gjort ett svagt intryck, Forsell uppträdde omoget mot SD i en debatt och talespersonen Polkrans myser ihop med Ylva J om en uppgörelse om lönesubventioner som kan bli ett svart hål i ekonomin. Beatrice Ask tycker synd om sig själv och tycker inte hon har gjort något fel. Den ende som sköter sig bra, förvånande kanske, är Tobé som talesperson i rättsfrågor.

  Kort uttryckt så har moderaterna två stora problem, det ena är att nomenklaturan enbart består av broilers. Det andra och ännu allvarligare är att det verkar saknas vettiga personer utanför den kretsen som kan fungera som rådgivare. Om inte annat så borde det finnas några kommunalråd med kapacitet, då menar jag inte de från Nacka eller Ekerö.

  Gilla

 11. Rolf skriver:
 12. MartinA skriver:

  Thoralf Alfsson var en annan folklig politiker som hade en egen plattform genom hans blogg. Men SD löste problemet genom att se till att han inte fick en förnyad riksdagsplats och genom att stödja andra i hans valkrets.

  Gillad av 1 person

 13. Bosse J skriver:

  Hanif Bali verkar ha slutat twittra, åtminstone tillfälligt. En kort artikel på Nyheter Idag tar upp det i en intervju med Bali där han egentligen inte anger vare sig rimligt skäl (utom att det roade honom att inte twittra nu) eller besked ifall han kommer att börja igen.
  Man kan misstänka att partiledningen haft ett allvarligt samtal med honom och låtit partipiskan vina en aning. Inget får hota den nye moderatledarens image inför valet, twittervänstern och storstadsjournalisterna ska inte få en chans att prata ner moderaterna som i tidigare val.

  Härligt med demokrati byggt på fri och oberoende information, till skillnad från DDR-lika folkdemokratier där media var propagandadrivna.

  Gillad av 1 person

 14. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Touché!
  Vi bespetsar oss således på att även den förträfflige herr Bali har den goda smaken att ta sig en titt på ovan publicerade inlägg, alldenstund vi anar att han skulle komma att uppskatta detsamma.

  Sandgren har välsignats med en analytisk och lingvistisk intelligens som lejonparten av dagens inhemska skribenter blott kan avundas, och där den lexikala nivån och den effektfulla stilvalören i skön symbios med humor och cynism ingått ett briljant biläger.

  Mycket snygga arbeten!
  Andreas 🙂

  Gilla

 15. Per-Anders skriver:

  Bättre att stödja idéer än person. Personer ändrar sig medan idéerna förblir desamma.

  Ett exempel. Idé om noll procent asylinvandring. Den kan aldrig ändra sig medan personen som stödjer idén idag kan i morgon stödja idén om 100 % invandring.

  Gilla

 16. M skriver:

  Under ett år söker över 35 000 vuxna män asyl i Sverige och ljuger om sin ålder. Myndigheterna tror på deras uppgifter, trots att asylsökarna ser vuxna ut och inte har några id-handlingar. Man räknar med att cirka 85 procent av dessa vuxna män får stanna i Sverige. Detta är bara en del av den massiva invandringen till Sverige, som gör att vi får ett stort mansöverskott i vissa åldersgrupper, större än i Kina och Indien.

  På musikfestivaler utför grupper av män från MENA-länder synkroniserade sexuella övergrepp mot unga kvinnor. Även på badhusen utsätts flickor för övergrepp. Svenska kvinnor förnekar kategoriskt den etniska dimensionen bland gärningsmännen. Istället startas ett upprop på Internet där kvinnor får berätta om hur de blivit kränkta av svenska, vita män. Vissa berättar om att en man har dragit dem i tofsen, andra har fått inviter. Kampanjens syfte är att dra uppmärksamheten från alla de grova sexuella övergrepp som MENA-iter begår.
  Nostradamus

  Gillad av 5 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.