Livet handlar om mer än pengar

Mohamed
Omar

Angela Merkels parti blev störst, men den stora händelsen i det tyska valet var att invandringskritiska Alternativ für Deutschland (AFD) blev tredje största parti och kom in i förbundsdagen. EU- och handelsminister Ann Linde (S) tycker att det är ”väldigt oroväckande”.

Hon blev inte orolig hösten 2015 då EU:s gränser brakade samman. Kanske tycker hon inte att massinvandring från islamvärlden till Europa är ett problem? Hon tvekade ju inte att klä sig i huckle och buga underdånigt inför mullorna under sin resa till den islamiska diktaturen Iran.

Samtidigt som Linde tycker att det är viktigt att hålla goda relationer med mullorna, tycker hon att det är ”väldigt skönt” att de gamla etablissemangspartierna i Tyskland vägrar att prata med AFD.

Tysklandsexperten Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska Institutet, tycker att det är ”chockerande” att det gått så bra för AFD. Rutger Lindahl, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet, är inte chockerad, men ”förvånad”. Få hade räknat med, säger han, att AFD skulle komma upp i 13 procent.

Men jag är inte det minsta förvånad, än mindre chockerad, över experternas okunnighet. De lever förmodligen i en bubbla. De möter inte massinvandringens och islamiseringens konsekvenser i vardagen. Därför förstår de inte vanligt folks oro.

Anders Edholm, Moderaternas partisekreterare som följt valet på plats i Tyskland, menar att ”stabilitet och långsiktighet har varit utmärkande för Merkels ledarskap”. Stabilitet? Att öppna gränserna och därmed öka de kulturella och religiösa konflikterna i landet? Långsiktighet? Att ha en flyktingpolitik som inte är hållbar?

Mai-Brith Schartau, docent i statsvetenskap och Tysklandskännare, säger att resultaten är ”överraskande”. Hur kan ett missnöjesparti som AFD kan gå fram när ekonomin går bra? Merkel gick till val på att sänka arbetslösheten, som redan var ganska låg, och hon ville sänka skatter generellt och höja barnbidraget. Men Tysklandskännaren har missat något: det är ju inte ekonomin AFD är missnöjda med, utan att den ansvarslösa massinvandringspolitiken!

Livet handlar om så mycket mer än pengar. Valet i Tyskland handlar också om vilket slags land man vill leva i. För om massinvandringen fortsätter lika okontrollerat kommer islam att bli en väldigt stor religion i Tyskland. Kanske så småningom den största. Integrationen har fungerat dåligt hittills och kommer att bli ännu sämre i framtiden när grupperna med invandrarbakgrund blir ännu större och parallellsamhällena cementerats.

I ett tal i mars i år uppmanade Erdogan turkar bosatta i Europa att skaffa många barn:

“Skaffa fem barn, inte tre. Ni är Europas framtid”, sade presidenten i ett tal i Eskisehir, söder om Istanbul.

Han ser alltså inte turkarna i Europa som européer. Inte nu och inte i framtiden. Han förutsätter att de europeiska turkarnas barn kommer att bli turkar, inte svenskar, tyskar eller holländare. Han har sannolikt rätt.

Om man är klok bestämmer man sig redan nu hur man vill att Tyskland ska se ut. Vill man ha ett europeiskt Tyskland eller ett Tyskland som påminner om Mellanöstern? För om man inte tar utvecklingen på allvar och aktivt är med och skapar den framtid man vill ha, riskerar man att vakna upp en morgon i ett land man inte alls trivs i.

Qatar är ett rikt land. Men hur många européer skulle vilja leva och dö där? I ett land där man känner igen sig i språket, kulturen och värderingarna, där trivs man och känner trygghet.

Om man tvingades välja mellan att leva i ett islamiskt land med god ekonomi eller i ett europeiskt land med dålig ekonomi, skulle nog de flesta européer välja sämre ekonomi. I takt med att islam växer i Tyskland kommer invånarna som uppskattar europeisk kultur att trivas mindre.

Hur skulle ett Tyskland där islam ha stort inflytande se ut? Titta på de islamiska länder som redan finns. Där har du svaret. Vem som helst kan se att det är, och alltid har varit, stor skillnad mellan europeisk och islamisk kultur.

Den europeiska flyktingpolitiken bör vara humanitär, inte bara mot flyktingarna utan också mot den egna befolkningen. Det har den inte varit. Man har inte tänkt på hur den ansvarslösa flyktingpolitiken har bidragit till att sprida en inhuman, islamisk fundamentalism i europeiska länder.

Det finns de som menar att AFD:s framgång kommer att öka ”fascismen” i Tyskland. Men den som ökat fascismen i Tyskland är Merkel. Det är ju hennes politik som har tillåtit den islamiska fascismen, som är den största och värsta sortens fascism i vår tid, att spridas i Tyskland.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!