Polisen hinner inte med våldtäkter på grund av mord

Lennart Bengtsson

Så lyder rubriken hos SVT Nyheter den 13 september och sammanfattar föregående dags Aktuellt där en olycklig och uppgiven polisrepresentant deltog, dock icke landet polischef som säkert hade viktigare uppgifter på sitt bord. Den lätt besvärade TV-journalisten ville helst inte tro vad hon hörde om tillståndet i landet. Hon ville helst hålla för öronen men det gick ju inte för sig, 13 min in i programmet).

Det förfärliga tillståndet i landet har varit känt i flera år men hittills har media, myndigheter och diverse experter betett sig som strutsen och istället försökt övertyga medborgarna att allt är fantastiskt och i själva verket har ju faktiskt kriminaliteten minskat! BBC var dock inte lika lättlurat som Ylva Johansson fick erfara.

De som haft kurage att tala om som det här har stämplats och stigmatiserats. Många har stötts ut ur sin gemenskap och flera har förlorat sitt arbete och sin utkomst. Till och med ett helt politiskt parti har mobbats av sina politikerkollegor och stämplats som rasister, fascister eller som ett slags bruna samhällsråttor som man helst borde göra sig av med. Inte ens ledande politiker har känt några hämningar att ta till de mest nedsättande benämningar på dessa sina kollegor i Sveriges riksdag. Att tala sanning är förenat med individuella risker.

Att ljuga och dölja verkligheten kan man göra för en tid men den tiden har nu runnit ut. Den svenska överheten har sopat så mycket förnekelsedamm under mattorna att man börjar slå huvudet i taket. Även de mest mentalt förstockade börjar inse att nu har klockat faktiskt slagit tolv och nu går det inte längre. Huruvida landets politiker har fått denna insikt är förvisso en öppen fråga.

Idag har vi ett rättssamhälle som kan hålla på i åratal med en Assangeaffär rörande en i högsta grad tveksam ”våldtäkt” men inte har tid att bry sig om en 12-årig flicka som blir brutalt våldtagen samt andra liknade incidenter av det mest förfärande slag som den filmade och internetutlagda gruppvåldtäkten i Uppsala.

Ingen vet med bestämdhet orsaken till den stora ökningen av grova brott i Sverige. Här behövs det förutsättningslös forskning. Det duger inte att bara se ökningen som en följd av fattigdom vilket verkar vara den enda förklaring som regering och ansvariga myndigheter kan föreställa sig. I det mer fattiga Sverige under säg åren 1920 – 1960 finns det definitivt inga rapporter av grupp- och överfallsvåldtäkter och veritabla avrättningar av det slag som nu är legio.

Eftersom samhällsekonomin förbättrats kraftig sedan dess, inklusive transfereringar och socialhjälp åt utsatta, måste ju ändå något ha hänt i samhället som beror på något annat än fattigdom. En sådan förändring kan vara den bristande integrationen och svårigheter att hantera ett multikulturellt samhälle. Innan detta kan studeras förutsättningslöst kommer Sverige aldrig att få ned sin skrämmande kriminalitet.

Dessutom krävs det ett rättssamhälle som har förmågan att prioritera sina uppgifter. Detta verkar inte vara fallet idag.

35 reaktioner på ”Polisen hinner inte med våldtäkter på grund av mord

 1. Bo Svensson skriver:

  Trafikskadeförsäkring har vi, för att den vållande till en svår olycka oftast inte har medel för att betala kompensation för förlusterna. – Samma gäller för arbetsrelaterade olyckor. – Men det som fattas är ett överenskommet mått på människovärdet. – För att få incitament till rätt nivå på säkerhetstänkandet, måste det vara rätt nivå på de utbetalningar man kräver efter en dödsolycka. – Och det handlar inte om kompensation till anhöriga.

  En stor blotta i lagstiftningen består i, att man hittills ignorerat förlusterna vi drabbas av genom brott och för att täppa till detta hål genom vilket enorma värden rinner bort, krävs en motsvarande försäkring mot att begå våldsbrott som ofta förorsakar förluster som aldrig blir kompenserade. – Med krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och rätt nivå på de utbetalningar man kräver efter kränkningar och dödligt våld, får man också de rätta incitamenten för att välja bort ett kriminellt beteende och istället försöka hävda sig genom att vara en tillgång för sina medmänniskor.

  För att inte onödigtvis försätta betalningssvaga i svårigheter, rekommenderas ett skattefinansierat generellt belopp som hjälp med försäkringskostnaden.

  Tilltäppandet av denna blotta innebär ju också en lösning av problemet islamistisk terrorism då det blir ogörligt att odla attityder och beteenden som placerar en i kategorin riskklientel.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   De som på grund av sin av försäkringsbolagen bedömda risknivå för att begå våldsbrott, inte klarar att skaffa ekonomiska garanter, hänvisas alltså till egna bevakade enklaver och konsekvenserna på att avvika avstäms till den nivå, där man stannar kvar i anvisade kvarter.

   Man skall dock vara fri att ta sig tillbaka till sitt hemland om ens beteende är accepterat där.

   Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Brottslighet beror förstås inte på socioekonomiska faktorer (vad BRÅ än säger och inte säger) även om stora klyftor som om de upplevs som klart orättfärdiga, skapar social oro. Dagens starkt ökande brottslighet har förstås en kulturell orsak. Sverige har låtit landet invaderas av folk med avgrundsdjupa kulturella skillnader i synen på det mesta, inte minst skillnader i kvinnosyn och i synen på våld och på mitt och ditt. Man har låtit det bli för många, för fort och utan minsta tanke på att försöka motverka utanförskap och motsättningar.

  Och trots god ekonomi och det högsta skattetrycket i världen, har man under några decennier bantat och misskött statens kärnverksamheter, försvar, polis, sjukvård och skola.
  Det får misstanken om att man faktiskt inte vill komma tillrätta med någonting, att bli väldigt stark. Så klart att man skulle kunna prioritera rejäla pengar till kärnverksamheterna och andra nyckelfunktioner och ge dem ändamålsenliga uppdrag ifall man ärligt skulle vilja åstadkomma något bra för vårt land.

  Vilket man nog alltså inte vill. I smyg raderas våra nationsgränser bl a genom islamisering och ett kannibalistiskt EU och poitikerväldet ägnar sig åt sina karriärer och har fullt upp med att placera kompisar på alla tänkbara poster med inflytande i samhället.

  Brottsoffer och allra mest våldtäktsoffer, betalar ett högt pris för den här politiken och utförarna av samällets funktioner är klämda mellan vad de har lärt sig att de ska göra och vad de får för möjligheter att göra något. De får varken tillräckliga resurser eller vettiga prioriteringar eller uppbackning eller belöning.

  Innan vi får andra sorts makthavare så kommer allt att bara bli värre och innan vi får media med en annan agenda än att gå maktens ärenden, så kommer man att fortsätta rycka på axlarna åt våldtagna tolvåringar men snyfta över illegala skäggiga ”ensamkommande barn” som ockuperar gatan och kräver att Sverige ska betala och ge dem det de vill ha. Med vänsteraktivistgrupper som organiserar alltihop åt dem, förstås.
  Bedrövligt.

  Gillad av 6 personer

 3. rudmark skriver:

  Vi fick ett tvåtimmars Agenda I SvT igår som genomgående definierade orsaken till terror som utanförskap och sociala klyftor. Kan vi förvänta oss terrorism utfört av fattigpensionärer nu?
  Ingen nämde att islamism var gemensam nämnare. Naturligtvis togs IS upp, men det var ju orsakat av fattigdom, svårigheter att få jobb osv.
  Borgar inte för ett genomförande av åtgärder som leder till någon form av effektivitet.

  Gillad av 3 personer

 4. gmiksche skriver:

  Jämförelsen mellan våldtäkten av den tolvåriga flickan och Assangeaffären är synnerligen aktuell. Inte minst på grund av inblandningen av företrädare för dåvarande Broderskapsrörelsen. Som igår stod på barrikaderna för att kämpa mot Svenska kyrkans politisering.

  Gillad av 5 personer

 5. asiktenmin skriver:

  ”Dessutom krävs det ett rättssamhälle som har förmågan att prioritera sina uppgifter. Detta verkar inte vara fallet idag.”
  Precis, en felprioritering är att lägga enorma resurser på att utreda gängskjutningar, uppgörelser mellan kriminella där varken offer eller förövare vill ha en lösning i domstol. Nej, lägg dessa utredningar på hög och börja prioritera brott där oskyldiga medborgare utsatts, tex våldtäkter.

  Gillad av 2 personer

 6. heraldikern skriver:

  Jaha, vi återkommer hela tiden till det som alltid beskylls för att vara konspirationsteorier och därmed avförs från den seriösa debatten! Nämligen att det finns en agenda bakom det som sker. Regerinegn och dess 4 500 experter och tjänstemän är inte på något sätt dumma i huvudet. Däremot lyder dom sin arbetsgivare lojalt in absurdum.

  Och arbetsgivaren är djupt besjälad av en högre makts embitioner om en annan typ av världsordning och vågar eller vill inte stå emot! Egalt vilket, eftersom båda delarna är förräderi mot nationen och dess invånare. Träng djupare ner i skälen till att folk från mitten av Afrika och från långt bort i Mellanöstern absolut måste tas emot i massor som flyktingar här i Sverige eller för den delen, Tyskland också. Ingen journalist har hittills uttömt sitt frågebatteri i den frågan!

  Tramset ”att fly för sitt liv” och påståendena att ” vi måste rädda pensionerna” och vi behöver ”arbetskraft” är ju redan körda. Så varför måste vi med tvång från FN, EU och till och med Påven ta emot fullständigt dysfunktionella människor som kommer 12-15 länder härifrån? Folk som man vet aldrig kommer att kunna göra rätt för sig och vars kultur och religion omöjliggör, vare sig assimilation eller integrering!

  Gillad av 11 personer

 7. Erik skriver:

  Varför inte behandla gangstermorden som polisen hanterar bostadsinbrott och cykelstölder?

  Vid dessa små förseelser så ingriper polisväsendet inte. Man har för länge sedan givit upp eftersom uppklarningsprocenten varit extremt låg och polisarbetet därmed utan större verkningsgrad.

  När ett offer för en skjutning är ”sedan tidigare känd av polisen” så bör samma synsätt som vid cykelstölder kicka in.

  Polisen vet från början att möjligheterna att nå framgång i utredningen är synnerligen begränsade – precis som vid cykelstölder – och polisen bör då välja att istället lägga sina resurser där det finns förhoppning om resultat, exempelvis namngivna gärningsmän som bara kan hämtas in.

  Gillad av 5 personer

 8. Anders skriver:

  Ett samhälle med områden som präglas av grov kriminalitet, mördare som släpps ut direkt, personer som grips med vapen släpps ut direkt, terrorister ska skolas och mutas tillbaka till samhället, armband mot övergrepp, demonstrerande vuxna sk ensamkommade blir barn och alla spelar med, marockanska gatu-”barn” hugger poliser med kniv, polischefen står i tv och upprepar ”hjälp oss hjälp oss”. Våldtäkter mot småbarn utreds inte pga överbelastad polis.

  Är det konstigt att man längtar bort nångång?

  Gillad av 5 personer

 9. uppstigersolen skriver:

  Tänk om det vore så väl att majoriteten av svenskarna fattat detta. Tyvärr ger olika opinionsinstitut besked om att ungefär 20 – 25 % av svenskarna fattat läget. Tydligen måste fler otäckheter hända innan majoriteten förstår vad klockan är slagen.

  Gillad av 1 person

 10. Frida skriver:

  Numera betraktar jag nyhetsmedia som en del av underhållningsindustrin. Och jag roas dagligen.

  Nu senast när man försökte gjuta olja på orons allt höga vågor, orsakade av alla attentaten i väst. Vi upplystes nämligen om att attentaten minskat i världen, sett över decennier. Inte ett ord om de återvändande kombattanterna från Irak.

  Nyhetsmedias förringande av allvaret i de allt fler attentaten i Europa antog rent komiska nivåer. Ingen källkritik kunde anas när man utgick från en publicerad rapport. Men det ideologiska syftet var knappast svårt att genomskåda. Det klarar snart vilket barn som helst av.

  Hans Alfredsson har nyligen gått bort. Men hans klassiska, ”spik i foten”, ”dom skulle ha varit jävligt glada om dom haft en spik i foten”, dyker genast upp i minnet.

  Nu har den typen av komiskt framförande blivit till en naturlig del av nyhetsmedia. Media slår allt mer knut på sig själva. För mig förvandlas allt till stor komik. Med sitt gravallvar och vilja att påverka folkopinioner, i en viss riktning, når de rentav nivå som till och med hotar att överträffa Hans Alfredssons galghumor.

  Gillad av 3 personer

 11. Jaxel skriver:

  Krönikan tar upp något mycket viktigt. Det är häpnadsväckande hur lite uppmärksamhet det fått att polisen lägger våldtäktsutredningar på hög.

  Fast att blanda in Assangefallet i detta är olyckligt och ologiskt. Detta var ju en misstänkt våldtäkt som man ändå försökte utreda. Jag har svårt att se hur detta skulle vara ett problem om det övergripande problemet är att misstänkta våldtäkter inte utreds i önskad utsträckning.

  Dessutom inträffade den händelse som ledde till en utredning mot Assange (numer nedlagd) för sju år sedan, d v s vid en tidpunkt när polis och åklagare antagligen fortfarande raskt tog itu med sådana händelser.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Utredningen mot Assange lades ner för ungefär ett år sedan. Assangefallet är ett praktexempel på svensk rättsröta. Sex år kvalificerar för ”när polis och åklagare antagligen fortfarande tog raskt itu med sådana händelser”. Till saken hör att USA ville få tag i Assange av känd anledning. Jag kan inte tyda åklagaren Marianne Nys agerande annat än styrt från högre ort för att komma CIA till mötes.

   Gillad av 3 personer

   • Jaxel skriver:

    Jag kan förstås bara tro, men tror inte att åklagaren agerade förlängd arm åt CIA. Tror ändå inte att det går till så. Måhända naivt.

    För en bra tid sedan fanns här på DGS en länk till den anmälan som gjorts mot Assange. (Fast den borde väl vara sekretessbelagd.) Att döma av de uppgifter som kunde läsas i detta dokument uppfattade jag det som rimligt att inleda en undersökning. Det finns förmodligen en massa detaljer i åklagarens handläggning som man kan ha anledning att vara kritisk till, men att en utredning inleddes förefaller alltså mig rimligt. Fast som det är nu tycks det mig lika bra att lägga ned den diskussionen

    Oberoende av ens inställning i Assange-fallet så riskerar nämnandet av denna sak att flytta fokus från krönikans mycket angelägna ämne.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Assangefallet är av stor principiell betydelse. Självfallet ligger det i statsmakternas intresse att avskriva fallet – både de blåa och röda statsmakternas – när rättsrötan gjort sin tjänst. Men det är ett memento om rättsstatens förfall som inte bör falla i glömska. Där det finns mycket konkret information om förspelet som givetvis inte kan och bör diskuteras här.

    Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Assangefallet är tvärtom ett exempel på hur politiska överväganden påverkar hanteringen av misstänkta brott här i landet. Detta ”fall” lades ner omedelbart av den första åklagare som tittade på det — men aktiverades PÅ NYTT sedan en annan individ, med feministiska sympatier, slagit klorna i det.

   Utredningen tog därefter helt absurda, närmast Kafka-artade, proportioner och utvecklades till en rättskandal. En illustration till konsekvenserna av PK-sektens mentala härdsmälta.

   Gillad av 6 personer

  • Kristina von Heland skriver:

   Nu har du läst gammelmedia för mycket och köpt deras lögn. Assangefallet är en alldeles komplett rättsröta.
   Assange var i Sverige i några veckor angående datagrejor och servrar bla. Han var på en träff och en hårfrisörska från Enköping och han hade det trevligt och de delade kudde på natten. En annan träff och en annan trevlig bekantskap av det kvinnliga könet berikade kvällen och natten. Sedan var det en middag varpå damerna och Assange strålade samman. De insåg att han varit med bägge två och att han inte verkade vara intresserad av ett längre förhållande. Damerna kallas för starf-ckers på ren svenska.
   Damerna enas om att vara blåsta på en framtidssaga och kommer på den briljanta iden att gå till polisen och fråga om en sprucken kondom och om man kan tvinga Assange att göra ett AIDS test. Polisen säger nej. En chef kommer in som tillhör en organisation av olika feminister mm. Hon ringer till en åklagare och tillsammans kokar de ihop en story. Kvinnorna delges storyn. Assange stannar i Sverige inför ett förhör men åker vidare då ingen frågar efter några veckor. The shit hits the fan då han är London och det blir en mediesåpa av stora mått. Försvarsadvokaten blir samma som var advokat åt Frick och det slutade riktigt illa. Borgström är kamrat med chefspolisen och åklagaren då de alla tillhör samma politiska sekt. Kvinnorna är instrumentet och de försöker förgäves hoppa av. Resten är historia. Kling och Klang får ett ansikte och Sverige skämmer ut sig ordentligt. Det finns flera turer i detta som många inom datavärlden följt. Allt är dokumenterat på ja- alternativsajter. Kolla flashback! Det brukar polisen göra då de letar brottslingar. Lastbilschauffören la de ut med spaning genom Stockholm , bara att åka och gripa honom efter alla bilder och inlägg

   Gillad av 1 person

 12. BjörnS skriver:

  ”Ingen vet med bestämdhet orsaken till den stora ökningen av grova brott i Sverige. Här behövs det förutsättningslös forskning.”

  Ja, så är det men det är nog ingenting som vi får se något av. Morgan meddelade ju tidigare att BRÅ inte får något uppdrag att kartlägga t.ex. etnicitet eftersom vi inte lär oss något nytt. Samma regering är mycket positiv till att noggrant kartlägga svenska folkets sexualvanor. Så ser prioriteringen ut från högsta ort.

  Gillad av 2 personer

 13. tompas11 skriver:

  Lennart skriver: ”Ingen vet med bestämdhet orsaken till den stora ökningen av grova brott i Sverige. Här behövs det förutsättningslös forskning.” Endast den som gått med skygglappar och proppar i öronen är obekant om orsaken till den makabra ökningen av grova brott i landet. Någon förutsättningslös forskning är meningslös eftersom orsaken redan är känd. Det som eftersträvas är att med klara ögon se problemet och agera därefter.

  Gillad av 6 personer

 14. Hovs_hällar skriver:

  Vi har inte tid med någon ”forskning” om orsaken till den galopperande grova brottsligheten, eftersom vi redan nu vet tillräckligt om den saken och behöver agera NU.

  Vi vet vad som måste göras, men Sverige är i händerna på en destruktiv sekt, ”PK-sekten” vars mål är att i grunden förstöra vårt land. Detta borde stå klart för alla som inte förgiftats av PK-sektens hantlangares ständiga lögnpropaganda.
  En samling lögner som dagligen sprids i regimkontrollerade mediakanaler.

  Gillad av 3 personer

 15. Aha skriver:

  Våldtäkterna, gängavrättningarna och utanförskapsorterna är starka indikatorer på mångkulturens avarter och misslyckandena och som sådana ”pain in the ass” för etablissemanget därav hänvisning till socioekonomiska faktorer. Ingenstans (?) är ju mångkultur en framgångsfaktor.
  Etablissemanget är alltså inte beredda att se att blandningen av etniciteter och kulturer också skapar ekonomiska hierarkier och därmed utslagning, utanförskap och kriminalitet.

  Att (tvingas) erkänna att mångkulturprojektet fungerar mer sämre än bra vore att överge decenniers propaganda, likväl personliga karriärer för att inte nämna nesan att tvingas erkänna att mångkulturbelackarna (hela tiden) har haft rätt.

  Gillad av 3 personer

 16. B skriver:

  Det är verkligen anmärkningsvärt att i Sverige, där skatterna är bland de högsta i världen, måste polisen prioritera mellan att utreda anmälda våldtäkter och mord. Hur kan vi i befolkningen egentligen gå med på detta utan att göra uppror?

  Gillad av 3 personer

 17. Hortensia skriver:

  Tack, Lennart.

  Våldtäkter av alla de slag måste naturligtvis anses oacceptabla och omedelbart stävjas i ett civiliserat samhälle. Fredliga ursprungsbefolkningar, som kontinuerligt utsätts för ofattbart aggressiva immigranters gruppvåldtäkter och pedofili lär till sist få nog…

  … och likt förväntat fridsamt vänliga buddhister, kan vi kulturellt kristna, tolerant kindvändande svenskar i längden inte längre tillåta, att av ”naiva” politiker importerat muslimskt hat, hot och hänsynslöst våld fortsätter drabba våra värnlösa fränder.

  https://ledarsidorna.se/2017/09/rohingyas-bakgrunden-till-en-konflikt/

  Gillad av 2 personer

 18. malmobon skriver:

  Assange ”våldtäkten” har jag följt och läst polisrapporterna. Totalt oskyldig. Borde verkligen granskas. Otroligt är bara förnamnet.

  Poliskrisen blir sossarna och miljöpartisternas fall nästa år eller tidigare.
  Finns några anledningar till utvisningar av de som fått avslag inte letas upp, förvaras och utvisas. En är att det kommer bli stora rubriker i pk tidningar, efter som några kommer hota med självmord. Andra kommer göra ruskiga brott, och det finns inte personal eller plats förvara dessa. Svårt och hitta dessa kan det inte vara efter som dem erhåller försörjningsstöd.

  Gillad av 3 personer

  • gmiksche skriver:

   Då har du förmodligen också hört om det ena ”våldtagna” offrets blogg från tiden före våldtäkten där hon beskrev hur man skulle hämnas när man blivit bedragen i en kärleksrelation. När hon fick veta att Assange också legat med hennes väninna anmälde hon och väninnan – både kände sig ju bedragna – för våldtäkt. Givetvis togs det hon skrev på¨sin blogg bort snart därefter, men det finns folk som sparat informationen. Och jag förutsätter att även åklagaren kände till detta.

   Gillad av 2 personer

 19. Vx skriver:

  Man anklagar SD för att ha politiserat kyrkovalet..kyrkan ska ju vara helt självständig säger man. Varför agerar då kyrkan som ett vänsterextremt aktivistparti?
  Man ”gömmer” illegala invandrare i kyrkan och begår lagbrott precis som de värsta aktivisterna från AFA.
  Det är kyrkan som politiserat sig själv. Därför är det bra att SD försöker ”omvända” kyrkan.
  Minister Eneroth var glad över resultatet och sa att vi, sossarna, kämpar för en kyrka som är välkomnande emot nya religioner!
  Att höra sådant måste vara ljuv musik för islamisterna.
  Tyvärr lär de inte kvittera artigheten.
  https://samnytt.se/kyrkovalet-okat-deltagande-sd-starkast-framat/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.