Tillräckligt erfaren

Ian Wachtmeister

Häromdagen hade jag ett intellektuellt och uppfriskande samtal med min gamle vän Patrik Engellau som jag härmed ber publicera följande inlägg.

Är jag för gammal och sjuk? Är jag bortom bullret?

Somliga anser nog det, men mitt eget svar är NEJ!

Jag är med i matchen och vet vad jag vill! Även om de som bestämmer tycker att de har rätten att bestämma över mig. De sätter inte sitt land i första hand och därför går det som det går. Det går till religionskrigens värld.

/Ian Wachtmeister, tillräckligt erfaren

17 reaktioner på ”Tillräckligt erfaren

 1. Valter skriver:

  Gläder mig att se ditt inlägg här, du är bland dom som tidigast förutsagt landets pågående förfall.
  Häller tummarna att du kryar på dig, och kan fortsätta dina skrivelser med den ironi som kännetecknar dig.

  Liked by 3 people

 2. 10 cigg denna veckan, 5 nästa, 1 tredje, sen är,det,slut! skriver:

  Ian tillhör inte den generation som blev lurade av de som nu är 45-55 utan kämpade emot. Det gäller att alla äldre ger järnet nu för de är de enda med motståndskraft nu. Kämpa emot och engagera er. Själv bär jag skatteoket och lägger halva min tid på att vansinnet skall fortsätta och drar mitt stå till stacken så att Löfven, Fridolin och Dan Eliasson kan få lön ur min pengapung. Ibland tänker jag att idag så gick min tid till Löfven, iblland tänker jag att den går till en ensamkommande och ibland tänker jag attans, Löfven, ensamkommande och nu en IS-krigare också.

  Ge er inte, min mamma har jag hjälpt att hitta till Frimodig kyrka till på söndag, även om jag själv kör SD enligt motviktsprincipen.

  Liked by 3 people

 3. Elisabeth skriver:

  Ian Wachtmeister, du har varit en pionjär inom politiken. Det har varit helt underbart att läsa/höra dig röra om i vår trånga lilla ankdamm. Du är varken för gammal eller sjuk nu för att höras, tvärtom, sådana som du, som sätter vårt land i första hand , behövs mer än någonsin .Hoppas att du är med i matchen länge till.

  Liked by 4 people

 4. Jan Ivarson skriver:

  Kloka ord som vanligt Wachtmeister.
  Tyvärr är många ointresserade av den politiska utvecklingen, de är indoktrinerade eller vågar inte yttra sig av rädsla för social uteslutning.

  Tänk om någon kunde räkna upp mångkulturens fördelar, så många att de överväger nackdelarna.

  Tänk om vi hade media som diskuterade den största politiska lögnen i modern tid – att invandring behövdes för att ersätta pensionsavgångar.
  Media diskuterar hellre påstådda brister i Trumps politik.

  Liked by 3 people

 5. 10 cigg denna veckan, 5 nästa, 1 tredje, sen är,det,slut! skriver:

  Ledarsidorna ger idag deprimerande siffror på att andelen pensionärer som röstar på socialdemokraterna ökat och fortfarande är mycket stor. Socialdemokraterna sluga som de är presenterar sänkt skatt för att få behålla dessa väljare. Min egen svärfar såg nog problemen men övervägde av rent egoistiska skäl att lägga sin röst på vänsterpartiet, pensionerna har blivit så låga at varje krona räknas. Svenska folket sitter i en rävsax. Det verkar som en uppenbar åtgärd från SDs sida att ge till pensionärerna, de svenska, det de förtjänat och bjuda över S, tiden är knapp.

  Liked by 1 person

  • OT skriver:

   Läste på samma sida
   EU´S STADGADE NIVÅ FÖR EXISTENSMINIMUM
   Mer än var tionde person över 65 år i Sverige lever under EU:s gräns för låg ekonomisk standard. Det betyder att de har mindre än totalt 11 800 kronor att röra sig med i månaden efter skatt.
   – Det är ingen tvekan om att den här gruppen ökar. Det är en förfärlig utveckling som vi måste få stopp på, säger Christina Tallberg, ordförande i PRO.
   Enligt nya siffror från Pensionsmyndigheten handlar det om cirka 231 500 pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns
   https://www.svd.se/var-tionde-pensionar-lever-under-eus

   Sverige är ett rikt land,vi har pengar i överflöd säger Magdalena Andersson.Varför då inte ta bort skatten helt för pensionärer med låg pension? Varför ska pensionärer leva på så mycket mindre än invandrare? Idag är man inte gammal vid 65,man vill fortsätta leva gott tills man dör men det ska man tydligen inte få enligt våra politiker.

   Varför inte låta pensionären med låg pension betala 50 kr för tandlökarbesök,få gratis resor i kollektivtrafiken?
   Det bjuder ju ni politiker alla nykomna på.

   Liked by 7 people

   • Mr OT skriver:

    Inget folk i världen hade låtit sina gamla leva på mindre än invandrare. Vi har upphört att existera som folk och nation, endast maktkamp återstår, och kratta sina kastanjer ur elden.

    Liked by 2 people

  • nickeiramvikNils Lindholm skriver:

   Jo, men dom som idag är pensionärer har ju växt upp under Palme tiden, då skatterna höjdes för att Palme&Co skulle kunna skryta om att DOM satsade på välfärden , välfärden är ju dom pengar som ges tillbaka i annan form, till dom som betalat in dom, samt fler , det finansminister o Statsminister tjoar om att DOM satsar, är pengar som andra betalt in, andras pengar alltså, pengar som i annan form återbetalas.
   Ta pensionerna, dom är inge ‘manna från himlen’ utan DU som skattebetalare har själv betalt in din egna pension (njaee inte riktigt så men utbetalningsmässigt så), inte Palme&Co.

   Liked by 1 person

 6. U_S. skriver:

  @ Ian Wachtmeister,

  Jag röstade på dig 1991, 1994 och 1998. Sen blev det SD från 2002.

  Få personer har gjort så mycket som du för att försöka stoppa vanvettet i Sverige. Stort tack för detta!

  Utlandssvensk

  Liked by 6 people

 7. Jan Ahlström skriver:

  ”Tillräckligt erfaren”, ja du Ian det kan man verkligen inte säga om en stor del av de som bestämmer över dig och mig i Sveriges riksdag.

  Ha det gott!
  Janne Ahlström 70 ” bast”

  Liked by 3 people

 8. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Honnör och hommage till det epigrammatiska inläggets vederhäftige kompositör!
  Undertecknad upptågsmakare ber att få konvojera författarintentionen och att göra det till fullo.

  Djärves man, rent parentetiskt, spörja om vår aktade greve Wachtmeister törhända umgås med funderingar på att något förnya sitt eleganta profilfotografi?
  Hur vore det att skifta huvudbonad och kröna den ädla hjässan medelst en blankborstad stormhatt?
  Om icke annat så för att reta det infernaliskt logik- och bildningsfientliga PK-kotteriet, vilket icke förmår dölja den tragiskt eruditionsavvisande anda som kommit att prägla inhemsk pedagogik.
  Den soignerade gentlemannens chapeau claque symboliserar ju ändock något sublimt och boksynt.

  Petitesser som skick och fason, kutym, stil och vanligt förbannat folkvett är minsann inget blasfemiska värdegrundsevangelister och faktaresistenta feministkalkoner slösar någon tid på.
  Gud bevare fosterlandet och fan tag ärkebiskopen!
  Andreas 🙂

  Gilla

 9. En röst söder om landsvägen skriver:

  Bäste Ian,
  visst är du klok. Det är vårt politiska system som inte är klokt! Idag har riksdagsplatser och regeringstaburetter i allt för många fall blivit inledning på ”de folkvaldas” karriärer. Ett klokt system skulle se till att folk väljes till riksdag och utses till regeringsledamöter efter att de skaffat sig utbildning och erfarenheter från verkligheten utanför det politiska livet. Sverige har blivit ett land som numera i många fall styrs av oerfarna broilers. Jag har därför i många fall tänkt efter hur vi skall kunna få ett politiskt system som ser till att riksdagsledamöternas åldersfördelning överensstämmer med de röstberättigades åldersfördelning.
  Tyvärr har vi fått ett ”demokratiskt” system där partierna har allt för stor makt och detta har fått som konsekvens att de som lyckas manipulera en liten del av ett parti kan få en oerhörd oförtjänt makt tack vare låsningar i partistrukturerna.
  Ett annat problem som blir allt mer uppenbart är att befolkningscentra får allt för stor makt jämfört med vischan. Vi borde kanske kanske se till att glest befolkade områden fick fler ledamöter proportionellt än våra befolkningscentra. Om varje valkrets fick två eller tre fasta mandat och därefter övriga mandat fördelas såsom idag tror jag att vi skulle få bättre balans i tyckandet. Dessutom tror jag att det skulle vara en stor fördel om vi återinförde bosättningskrav för riksdagsledamöter, eller kanske bara en del av varje partis riksdagsledamöter skall tvingas vara bosatta i den valkrets där de blivit valda. Som det är idag verkar det som om partikanslierna i nollåttaland mer eller mindre dikterar vilka som skall placeras på valsedlarna runt om i landet och detta gör att riksdagen i många fall tappar kontakten med verkligheten i vardagens Sverige.
  I vår globala tidsålder har vi inte råd att låta våra högsta beslutande organ bli pryoplatser för karriärister som när de lärts upp i riksdag och regering kan fortsätta sina karriärer utomlands. Det borde vara tvärt om!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.