En sittstrejk jag kan sympatisera med

Mohamed Omar

Ett hundratal afghanska män, och en och annan kvinna, som inte har beviljats asyl, sittstrejkar sedan den 6 augusti för att de inte vill åka hem. De kräver också att alla personer från Afghanistan ska få uppehållstillstånd i Sverige. Det är därför vårt system är så dåligt – att man får komma in i Sverige först och sen söka asyl. Problemet är ju att de får avslag inte åker hem, antingen för att de själva obstruerar eller för att deras land inte vill ta emot dem.

Hade vi haft ett system där ingen får komma in utan giltiga papper hade vi sluppit sånt här. Den som ville ha asyl hade sökt varifrån han eller hon befann sig, utanför Sverige, och stannat där tills beskedet kommit. Ett avslag hade betytt att asylsökaren stannat kvar där han är, ett beviljande hade betytt att asylsökaren kunde resa till Sverige med ett giltigt papper. Så mycket enklare!

Så som det ser ut nu så måste asylsystemet läggas ner helt. Vi kan inte ta emot fler asylansökningar när avslagen inte respekteras och utvisningarna inte genomförs. Ett ja är ett ja och ett nej är också ett ja. Genom att lägga ner asylsystemet i Sverige skulle vi dessutom frigöra enorma resurser som skulle kunna gå dels till att utveckla Sverige, som borde vara vår regeringens främsta prioritet, men också till att hjälpa fler flyktingar i närområdet.

För vad händer om alla människor från Afghanistan får uppehållstillstånd i Sverige? Jo, Sverige blir Afghanistan! Det är inte svårare än så. Och hur många av oss vill leva i ett Afghanistan? Hur human är den humanitära stormakten mot den egna befolkningen? Kommer vi att behöva fly? Vem vet, vår flyktingpolitik kanske gör oss själva till flyktingar.

Dessa män och har i många fall ljugit av sin ålder för att kunna ta del av välfärd som de egentligen inte har rätt till. Rättsmedicinalverkets senaste siffror visar att över 83 procent av så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som ålderstestats egentligen är vuxna. Det handlar om 93 asylsökande av kvinnligt kön och 3 322 av manligt kön. För det första uppehåller de sig i Sverige olagligt och för det andra är de alltså bedragare.

Flera politiker har besökt sittstrejken för att visa sitt stöd. Den feministiske ledaren Gudrun Schyman var där för att ge en man en öm klapp på kinden. Men var var Gudrun när ett ”ensamkommande flyktingbarn” gruppvåldtog en utvecklingsstörd tonårstjej? Våldtäktsoffret fick inget besök av Gudrun. Hon fick ingen klapp på kinden.

Det var på kvällen den 13 januari i år, skriver Nyheter Idag, som de ”ensamkommande flyktingbarnen” släpade med sig och våldtog den utvecklingsstörda tonårsflickan. Efter våldtäkten hotas hon till livet.

Våldtäktsmännen, de små näpna barnen, blev inte utvisade. Det var så synd om dem. Se, där en sittstrejk jag skulle kunna sympatisera med: att våldtäktsoffren sätter sig på Medborgarplatsen och vägrar att gå förrän deras våldtäktsmän har skickats hem. Men den sittstrejken skulle nog inte få besök av feministledaren Gudrun.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!