En sittstrejk jag kan sympatisera med

Mohamed Omar

Ett hundratal afghanska män, och en och annan kvinna, som inte har beviljats asyl, sittstrejkar sedan den 6 augusti för att de inte vill åka hem. De kräver också att alla personer från Afghanistan ska få uppehållstillstånd i Sverige. Det är därför vårt system är så dåligt – att man får komma in i Sverige först och sen söka asyl. Problemet är ju att de får avslag inte åker hem, antingen för att de själva obstruerar eller för att deras land inte vill ta emot dem.

Hade vi haft ett system där ingen får komma in utan giltiga papper hade vi sluppit sånt här. Den som ville ha asyl hade sökt varifrån han eller hon befann sig, utanför Sverige, och stannat där tills beskedet kommit. Ett avslag hade betytt att asylsökaren stannat kvar där han är, ett beviljande hade betytt att asylsökaren kunde resa till Sverige med ett giltigt papper. Så mycket enklare!

Så som det ser ut nu så måste asylsystemet läggas ner helt. Vi kan inte ta emot fler asylansökningar när avslagen inte respekteras och utvisningarna inte genomförs. Ett ja är ett ja och ett nej är också ett ja. Genom att lägga ner asylsystemet i Sverige skulle vi dessutom frigöra enorma resurser som skulle kunna gå dels till att utveckla Sverige, som borde vara vår regeringens främsta prioritet, men också till att hjälpa fler flyktingar i närområdet.

För vad händer om alla människor från Afghanistan får uppehållstillstånd i Sverige? Jo, Sverige blir Afghanistan! Det är inte svårare än så. Och hur många av oss vill leva i ett Afghanistan? Hur human är den humanitära stormakten mot den egna befolkningen? Kommer vi att behöva fly? Vem vet, vår flyktingpolitik kanske gör oss själva till flyktingar.

Dessa män och har i många fall ljugit av sin ålder för att kunna ta del av välfärd som de egentligen inte har rätt till. Rättsmedicinalverkets senaste siffror visar att över 83 procent av så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som ålderstestats egentligen är vuxna. Det handlar om 93 asylsökande av kvinnligt kön och 3 322 av manligt kön. För det första uppehåller de sig i Sverige olagligt och för det andra är de alltså bedragare.

Flera politiker har besökt sittstrejken för att visa sitt stöd. Den feministiske ledaren Gudrun Schyman var där för att ge en man en öm klapp på kinden. Men var var Gudrun när ett ”ensamkommande flyktingbarn” gruppvåldtog en utvecklingsstörd tonårstjej? Våldtäktsoffret fick inget besök av Gudrun. Hon fick ingen klapp på kinden.

Det var på kvällen den 13 januari i år, skriver Nyheter Idag, som de ”ensamkommande flyktingbarnen” släpade med sig och våldtog den utvecklingsstörda tonårsflickan. Efter våldtäkten hotas hon till livet.

Våldtäktsmännen, de små näpna barnen, blev inte utvisade. Det var så synd om dem. Se, där en sittstrejk jag skulle kunna sympatisera med: att våldtäktsoffren sätter sig på Medborgarplatsen och vägrar att gå förrän deras våldtäktsmän har skickats hem. Men den sittstrejken skulle nog inte få besök av feministledaren Gudrun.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

41 reaktioner på ”En sittstrejk jag kan sympatisera med

 1. malmobon skriver:

  Vi har ambassader runt om i världen. I Aman, Jordanien kan syrier söka visum, och väl när dessa fått detta, går det söka asyl i Sverige. Går även söka asyl på denna ambassad.

  Har inte riktigt förstått var problemet är. Locka hit folk med bidrag och ett bättre liv och sen inte respektera ett avslag. Får vi ändra på 2018, men först gäller kyrkovalet. Gå och rösta.

  Sossar och miljöpartister köpte nyligen en utsliten kyrka på Limhamn för fem miljoner. Denna skall rivas och det skall byggas bostäder.
  När jag igår fick veta detta, då jag hjälpte till dela ut kyrkoinformation, sa jag till en av SD politiker att detta beslut går att överklaga. Borde varit en upphandling. Även får kommuner bara använda sin förköpsrätt till samhällsnyttiga projekt. Knappast är det att bygga bostäder. Malmö är fullt. Afghanerna skall hem. Syrier i Malmö vill åka hem nästa år. Hjälp dessa bygga upp sitt land i stället med utökat återvändarstöd. Löfven, Lööf, Björklund, Mp, V, skall bort.

  Gillad av 4 people

 2. Eva Danielsson skriver:

  Underbart klarsynt och kärnfullt skriven krönika! Förslaget att lägga ner nuvarande asylsystem är det enda riktiga och vi skulle behöva göra det omgående. Oavsett vad EU eller några andra säger. Det vore värt böterna.
  Nu önskar jag ingen att behöva få en nedlåtande klapp på kinden av Gudrun Schyman, men vi borde verkligen börja sätta rätt perspektiv på offer resp förövare. Det är inte synd om våldtäktsmän vad de än har haft för uselt liv! Våldtäktsoffer bör få allt stöd samt upprättelse genom att straffa (och utvisa) gärningsmännen. Och vi måste ägna all kraft åt att förebygga nya brott och våldtäkter. En viktig del i detta är en strikt reglerad invandring. Just nu handlar det om att genomföra avvisningar och stoppa inflödet vid gränserna och pausa anhöriginvandring. Och sluta ge illegala invandrare bidrag och sänka nivån på välfärdsinsatser till ännu icke medborgare.

  Gillad av 2 people

 3. Hansson skriver:

  Den sittstrejken skulle nog ha betraktats som en motståndsdemonstration och inte fått myndighetens tillstånd. Definitivt inte som månadslång och på olika strategiska valda torg.

  Gillad av 2 people

 4. Ki Kollbrunner skriver:

  Därför måste man sätta press på alla myndigheter.. Polisen fångar, domstolarna dömer enligt lagen, Migrationsverket nekar asylrätt och regeringen ser till att inga bidrag betalas och de deporteras..
  Men vi måste tillsammans visa att vi vet och kräver rättvisa.. Medborgare som har jobbat hela sitt liv får plocka burkar för att andra skall leva på bidrag..

  Gillad av 1 person

 5. Soab skriver:

  Omar, vet du vilken deprimerande tanke jag fick? Jag tänkte, varken Omar, jag Patrik eller någon annan på denna blogg sittstrejkar. Varför? Jag tror det är för att vi är konstruktiva. De som är som vi har byggt upp västvärlden, nu är det klart vad återstår? Så fort vi tog ögonen från bollen så trädde andra in på scenen och tog initiativet, de destruktiva. De har nu tagit hjälp via den öppna värld vi lever i av andra lika destruktiva. Allt går i cykler så vi kanske inte kan stoppa det kaos som kommer, det blir istället en framtida generation av konstruktiva människor som bygger upp nästa cykel. Allt vi kan göra är observera eländet sprida sig.

  Gillad av 3 people

 6. Janne skriver:

  Det är en bra ideé men samma regler måstekan gälla inom hela EU, Sverige kan inte införa egna regler för varifrån asyl söks. En annan sak är frågan om asyl i Sverige skulle kunna sökas från ett annat EU land.
  Nja, det tycker jag inte. Man borde också ha kvoter för hur många Sverige kan ta emot. Vi kan väl inte att ta emot hur många som helst, oavsett från vilket land de söker.

  Gillad av 1 person

 7. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Rätt så Mohamed.
  Min enda slutsats till de truismer du redogör för ovan är att eliten, den politiska klassen och medieklassen måste hata oss!
  Naturligtvis borde asylrätten skrotats sådär 1946 och visum utfärdade i krigs närområde krävas innan rätt att vistas i Sverige utfärdats.
  Men Sverige styrs inte av ledare med ärliga avsikter eller med sunt förnuft och konsekvensmedvetenhet.
  Personligen kan jag tänka mig att utfärda asyl åt svenska parlamentariker i alla delar av mellersta östern utom Israel, den sistnämnda staten har yttre fiender och behöver inte den svenska statens representanter arbetande som bävrar inifrån också.

  Gilla

 8. larslindblog skriver:

  Om en samling brottsoffer skulle ”sittstrejka” på en offentlig plats …..och om offren dessutom skulle ha plakat där det framgår nationalitet på förövaren ” Jag är Olga 92 , blev rånad av Rom .” –Jag är Liselotte 13 , blev våldtagen av 3 Afghanis ” .” Jag är Jens 12 , fick okbenet i mitt huvud insparkat ar arabiska killar ”
  afa-expo & Co skulle vrålskrika , hota ,förnedra demonstranterna –allt medan polisen kallar det ” motdemonstration” och står passiva ..-men istället kommer polisen att upprätta anmälningar mot demonstranterna för ”hets mot folkgrupp” vilket är ett prioriterat område.
  Åklagare kan besluta om anhållande , och brottsoffren döms till dryga böter för ”hatbrott” och HMF .

  Gillad av 1 person

 9. BjörnS skriver:

  83 procent av ensamkommande från Afghanistan får stanna. De 17 procent som inte beviljas asyl måste alltså ha mycket svaga adylskäl. Det finns ingen som helst anledning att tillmötesgå dem.

  Gillad av 2 people

 10. Hovs_hällar skriver:

  Att denna bisarra demonstration tillåts, och inte omedelbart städas bort av polis, är ännu ett symptom på hur detta land ”Sverige” håller på att reduceras till ett laglöst territorium — vilket är exakt vad PK-vänstern vill uppnå.

  Och: nej asylansökningar från utlandet är inte heller någon bra idé även om det vore mindre skadligt än nuvarande katastrof.
  Sverige borde inte ta emot några asylansökningar överhuvudtaget, oavsett var personen befinner sig. Man borde göra som Japan: vägra ta emot asylinvandring med hänvisning till bevarande av landets kulturella identitet.

  Förr i tiden fick sådana personer som vurmade för främmande länders problem själva skramla ihop pengar för att skicka nödhjälp till den plats där de hjälpbehövande befann sig. Jag minns från min barndom hur man kunde engagera sig i kampanjen ”Sverige hjälper”, och få ett litet gult rockmärke i form av två stycken kugghjul. Det större hjulet symboliserade Sverige, och det mindre skulle symbolisera det hjälpbehövande landet.

  Det var inte tal om att man skulle göra något så dumt som att börja flytta folk i stor skala från deras hemländer till Sverige. Detta vansinne smögs på oss senare, och började ungefär när Palme efterträdde Erlander år 1969.

  Gillad av 3 people

  • Jaxel skriver:

   Ett system där asylansökningar görs där flyktingen befinner sig måste givetvis kombineras med ett ”kvotsystem” där Sverige vid varje tidpunkt avgör hur många och vilka vi kan ta emot. Idag rimligen ett mycket litet antal.

   Den som flyr direkt från ett grannland skall fortfarande kunna söka asyl här i Sverige.

   Fler undantag än flyktingar från grannländer kan finnas men principen bör vara att asyl inte skall sökas genom att ta sig till Sverige.

   Gillad av 2 people

   • Janne skriver:

    Det är frågan om man skall kunna söka asyl i Sverige från valfritt land. Skall de söka asyl när de befinner sig i Danmark???

    Gilla

 11. V for Vendetta skriver:

  Exakt så som Omar beskriver så håller vår värld på att förändras. Många säger att förändring är bra, ett induktivt fel om du frågar mig. Förändring är bra om den utvecklar frihet, tänkande eller ekonomiska system. Förändring är inte bra om den exkluderar frihet, tänkande eller ekonomiska system. Att byta ut en befolkning eller rättare sagt en befolknings särart så som dess kulturella grund mot en befolkning med en kulturell särart baserad på en grund som gjort att det är just den som gör att de får flytta från sin forma hemvist kan väl bara betraktas som idiotiskt. Vad är det som säger att just dessa personer skall överge sitt forna tänkande och börja om bara för att de passerar en landsgräns och får uppehållstillstånd där? Om man dessutom betänker att det, enligt uppgifter, ligger en ansökan på valmyndigheten för ett nystartat muslimskt parti så kan vi nog bara begrunda vad som händer med våldtagna unga flickor i framtiden som vistas på gator utan fäder eller gifta mödrar. Precis som Omar säger…. flyttar man folk från ett land till ett annat så får man inte bara ett nytt folk…. man får ett nytt land och inte alltid ett bättre sådant, kanske t om oftare ett sämre.

  Gillad av 1 person

 12. Sven skriver:

  Tänk om vi fick se ett demonstrations tåg av och med alla kvinnor som blivit våldtagna av invandrare. Först då kanske omfattningen av detta barbari och svek skulle bli uppenbart för alla.

  Gillad av 2 people

 13. Elisabeth skriver:

  ”Sverige blir Afghanistan”. Ja, befolkningen är den mest väsentliga delen av ett lands egenart. Det visste Stalin när han hänsynslöst möblerade om i Sovjetimperiet och flyttade stora folkgrupper hit och dit.Han visste att han försvagade provinserna genom att ändra befolkningssammansättningen, han visste att han försvagade människorna genom att transportera dem till okänt land. Det vet även de amerikaner som nu protesterar mot den väldiga illegala mexikanska invandringen, de har sett vissa delar ”mexikaniseras” och tycker inte om den utvecklingen.. Och det börjar även svensken ana. Libanon borde vara ett varnande exempel.. Libanon var tidigare ett turistmål, Beirut var en närmast parisisk stad med nattklubbar och kasinon. Det gick charterresor dit. Men under 70-talet strömmade muslimer in i landet och tog i stort sett över. Vem vill åka till Libanon nu ?
  Mohamed Omar har rätt, skyddade gränser, giltiga papper. Med Sveriges geografiska läge borde en vettig asyl/invandringspolitik vara genomförbar.

  Gillad av 3 people

 14. Jan Ahlström skriver:

  Jag har aldrig sett/hört/läst någon kritisk kommentar från vänsterhåll till asylinvandringen och alla dess negativa konsekvenser.
  Uppfattar man inte problemen, vägrar man se problemen eller tycker man att detta är något vi får stå ut med som ”den humanitära stormakt” vi försöker vara?
  Jag värnar först och främst om min familj och ser till så vi har det bra sedan kan vi ställa upp och hjälpa andra om det inte får negativa konsekvenser för oss, detta borde gälla även för den stora ” familjen” Sverige.

  Gillad av 1 person

 15. Jaxel skriver:

  Tack för den krönikan. Dagens system har havererat totalt. Vi kan inte fortsätta med detta. Om vi inte tycker att alla människor från Afghanistan, och alla andra länder med för den delen, skall få komma hit förstås. Om utvisningar aldrig kan accepteras så finns faktiskt inget annat alternativ än att låta alla som vill komma hit. Som krönikan konstaterar så skulle Sverige bli Afghanistan om alla afghaner kom hit.

  Jag är hjärtligt trött på alla dessa poserande godhetsivrare, typ Gudrun S, som ständigt skall sola sig i sin egen godhets glans. Utan att denna, deras egen godhet, kostar dem ett dyft i form av egna uppoffringar.

  Dagens system är en katastrof inte bara för Sverige och svenskarna, utan även för världens flyktingar. Varför skall de med störst resurser prioriteras till enorma kostnader, istället för de med störst behov.

  Om vi i enlighet med krönikans förslag införde att alla papper skall vara klara innan flyktingen kommer hit så skulle denne slippa riskera livet på vägen, slippa år i ovisshet och utvisningar skulle undvikas.

  En radikal omläggning skulle med andra ord gynna även världens flyktingar. En sådan omläggning får av någon inte ens diskuteras.

  Gillad av 1 person

  • B skriver:

   Obegripligt att man kan se det som godhet att ömka de som strejkar (Vad strejkar de förresten från? De har väl inget jobb där någon saknar deras insats?).
   Kan inte jag också, som snart 40-årig småbarnsmamma, få vara ensamt litet barn och slippa jobba och ta samhällsansvar samt försörja mig och familjen, få gratis badhus- och gymkort (och barnvakt så att jag har tid att använda det) och få en dadda som tar med mig på körsång och ridskola?
   Ibland får jag den tanken i huvudet att svensken måste vara den dummaste mänskliga varelse som någonsin hart bebott jorden. Men jag antar att de flesta innerst inne tänker som jag, men inte hinner skriva om det mellan deadlines på jobbet, dagislämningar, VAB och städning hemma hos åldrade föräldrar.

   Gillad av 1 person

   • Jo skriver:

    B, jag håller med fullständigt!
    Tänk om fler vågade, orkade säga det högt och dessutom klarade censuren…

    Jag har inget FB-konto och kan därför inte ”gilla” men du får helt klart en stjärna av mig! ✴️

    Gillad av 1 person

 16. Richard Radeby skriver:

  Jag bor på Åland sen 20 år tillbaka. Hit flyttar det svenskar som flyr det svenska skolsystemet, Vi kallar dom skämtsamt skolflyktingar. Det är människor som vill hemundervisa sina barn av olika anledningar. Dom flyr ett skolsystem som kan ge ett par hundra tusen i böter om väljer att hemundervisa. Jag tror att Åland kommer vara ett alternativ för många svenska familjer i framtiden, oavsett om det handlar om hemundervisning eller inte. Så visst finns det folk som”flyr”Sverige. Jag misstänker att anledningarna som gör att man väljer att flytta ifrån Sverige kommer att öka. En liten historia. För 11-12 år sen träffade jag av en tillfällighet den första familjen som flyttade till Åland, så dom kunde undervisa sin son hemma. Deras son var då 15-16 år gammal. Idag så jobbar/forskar den killen på Exrange i Kiruna”detta var ett par år sen jag läste det”. Där kan man snacka om raketforskare!

  Gillad av 2 people

  • B skriver:

   Härligt att höra om hemundervisade barn som det går bra för. Tycker det är sorgligt att de flesta verkar se på hemundervisning som något obskyra föräldrar prackar på sina barn för att hålla dem till religiös fanatism eller liknande. Det måste vara något ganska svenskt att tro att ”samhället” måste fostra barnen, gärna från det att de är ett år och ska in på dagis på heltid för att lära sig den rätta vääääääärdegrunden och, om de inte kan stöpas i samma form som alla andra, t.ex. genom att de har lite mer jävlaranamma än de flesta andra, gärna stämplas av välmenande specialpedagoger och skolpsykologer med någon diagnos.

   Gillad av 1 person

 17. Bosse skriver:

  Ett suveränt inlägg av Muhamed Omar. En mycket klok människa.Så tänkvärt och så bra formulerat.Ett inlägg som vilken politiker som helst bör få att tänka ”vad är det jag håller på med”.

  Gillad av 1 person

 18. Ulrika skriver:

  Helt med dig. Men kommer inte många afghanarae från Iran? Undrar vad de unga männen tänkte när de såg Gudruns urringning eller de svarta trosorna.

  Gilla

 19. Sverige i mitt hjärta skriver:

  Så bra skrivet, Mohamed! Jag uppfattar dig som ett stort och befriande ljus i det kompakta PK-mörker som belägrar Sverige.
  Din kloka röst behövs i kampen bevarandet och överlevnaden av vårt fina fosterland!

  Gilla

 20. Elof H skriver:

  Sverige har problem med utvisningar för att politikerna vill ha det så. Det är inte pga av motvilliga immigranter eller hemländer. Vi har riggat systemet så det lönar sig att obstruera. Vill vi verkligen utvisa de som inte har rätt att vistas här så är det självklart enkelt. Besked om utvisning sker på plats hos polisen. Alla som skall utvisas frihetsberövas fram tills de utvisats. Obstruerar hemlandet så skickas de till förvar i tredje land som hyrs in av Sverige för en billig penning. Hur j*vla svårt var det?

  Gillad av 1 person

 21. elina skriver:

  Det vore en demonstration!
  Kanske fattigpensionärerna skulle också samlas på torget.
  De barn som har köat till BUP och hunnit bli 18 innan de fick tid vilket de var för gamla för.
  Den vårdpersonal som har blivit hotade på jobbet.
  Eller för att ta ett exempel från familjen: de 500 personer som köar till en viss specialist i ett stort sjukhus. Hennes upptagningsområde är nu halva Sverige.
  Eller…det finns många som borde sitta där.

  Gillad av 1 person

 22. Hanna skriver:

  Vad hände med de 80.000 asylsökande med avslag som Anders Ygeman lovade skulle utvisas? Är det de som ska få stanna nu? Var Anders Y bara rasist när han sa så?

  Gillad av 1 person

 23. Joakim skriver:

  Hej Omar!

  Jag tänkte att du även förtjänar lite konstruktiv kritik.

  1. Angående afghanernas ålder: I 83 procent av de fall där det funnits tveksamheter om åldern har åldern visats vara högre än 18 år enligt testerna. Hur det står till i den totala populationen vet vi inte men andelen bedragare är väl sannolikt lägre, annars skulle fler ha misstänkts och testats inte sant?

  2. Skulle någon av oss vilja byta plats med någon av ynglingarna vid medborgarplatsen och få en enkel biljettresa till Afghanistan? Skulle inte tro det! Det är en sak att diskutera migrationspolitik ur ett makroperspektiv och där är det tyvärr så att det är svårt att få en välfärdsstat av svensk modell att fungera utan reglerad invandring, vilket till och med Vänsterpartiet står för. Men innebär inte att vi ska sluta att behandla migranter med respekt och som individer. Alla de Afghaner som inte har begått något brott äör ju faktist oskyldiga oavsett vad vissa av deras landsmän har hittat på.

  Jag tycker att vissa av dina artiklar är intressanta, i synnerhet de som handlar om Koranen och Haditherna. Liksom i gamla testamentet kan man där hitta en hel del intressant stoff för att motivera mord, våld och annat otäckt. Har dock träffat så pass många muslimer som lever en sekulär blandning där ofta den enda regeln som efterföljs är att man inte äter griskött. Alkohol inmundigas ofta. De bryr sig lika lite om vad som står i de heliga skrifterna som många judar och kristna gör. Dra inte alla över en kam!

  Gilla

  • Janne skriver:

   De som strejkar har fått sin sak prövat flera gåger och de bör också respektera våra lagar och beslut. Tycker du inte det? De har ofta ljugit om din ålder och uppgivit fel identitet. Oskyldiga? ….Nåja…
   Det finns tillräkligt många muslimer som vill följa sina regler så pass så att det ställer till för oss. Inte skaka handen, inte servera alkohol, inte jobba på ställen som behandlar griskött, kräva separata badtider, tid för börer, etc… You name it. Visst är folk olika men skall vi ta hänsyn till de som kräver att vi anpassar oss??

   Gillad av 1 person

  • Jo skriver:

   När man blir tvångsmatad med floskler och lögner slår kräkreflexen till!
   Den omvända rasism och det åsiktsförtryck som tillämpas i Sverige idag gentemot oss svenskar föder och göder tvättäkta rasism… Det sår split och ökar polarisering.

   Själv känner jag mig mentalt våldtagen, utnyttjad och utmattad. Så kom inte och snacka om att jag ska visa förståelse eller sympati för dessa lycksökare. Jag har helt enkelt fått nog!

   Gillad av 1 person

 24. Göran skriver:

  Trodde ett tag att lagar och regler gällde lika för alla i landet. Men icke!. Dels önskar dessa afghaner – utan all grund – särbehandling genom krav på amnesti för att få stanna, dels struntar polisen i att det finns flera av dem som uppehåller sig illegalt i landet, dels ock har de tydligen fått en allmän frisedel för bidragsbrott (”Den som lämnar oriktiga uppgifter ……och på så sätt orsakar fara för att en ekonomisk förmån felaktigt betalas ut eller betalas ut med ett för högt belopp, döms för bidragsbrott till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader”).

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.