Sylvi Listhaug möter ”Bagdad Bob”

Stefan Hedlund

Det är inte bara Donald Trump som valt att rikta strålkastarljuset mot Sverige, som ett exempel på en total misslyckad integrationspolitik. Även i Europa visar populistiska politiker och medier ett allt större intresse för vår allt hastigare marsch i riktning mot avgrunden. Den självutnämnda moraliska stormakten har förvandlats till ett avskräckande exempel, som av våra närmaste grannländer till och med börjat upplevas som ett hot.

I mars förra året förklarade Norges statsminister Erna Solberg att man i händelse av en svensk systemkollaps skulle kunna tvingas säga upp Genèvekonventionen och stänga landets gräns mot Sverige. I en debattartikel i finlandssvenska Hufvudstadsbladet konstaterades härförleden att det största säkerhetspolitiska hotet mot Finland inte längre kommer från Ryssland. Det verkliga hotet kommer nu från Sverige, i form av exploderande gängkriminalitet och ett accelererande sönderfall av viktiga samhällsinstitutioner.

I Sverige förblir dock den officiella hållningen att det verkliga problemet ligger i spridning av illasinnade nidbilder, som påstås sakna förankring i svensk verklighet. Både Utrikesdepartementet och Svenska Institutet lägger stor möda på att bekämpa det man kallar ”fake news”. Denna krampaktiga försvarsmekanism börjar nu anta dimensioner som är direkt patetiska.

Den norska migrationsministern Sylvi Listhaugs besök i stockholmsförorten Rinkeby blev till en bedrövlig uppvisning av hur vårt land nu även kan användas som framgångsrikt slagträ i andra länders inrikespolitik. Ingen kan väl hysa någon tvekan om att Listhaug kom till Sverige för att få än mera driv i sin valkampanj på hemmaplan.

Hon har med framgång myntat begreppet ”det svenska tillståndet”, och syftet med hennes besök var att ”lära av de misstag som Sverige har begått för att undgå att vi får liknande problem i Norge.” Det var ett mycket framgångsrikt propagandanummer.

Tanken var att Listhaug skulle få tillfälle att träffa sin svenska motsvarighet, den nytillträdda migrationsministern Heléne Fritzon, men av det blev intet. Då Fritzon fick höra att Listhaug haft fräckheten att påstå att det i vårt land skulle finnas ”no go”-zoner, valde hon att genast ställa in mötet. I Fritzons politiskt korrekta föreställningsvärld existerar inga sådana zoner, åtminstone inte i Sverige, och hon hade inte för avsikt att möta någon som endast vill ”sprida en missvisande bild av Sverige”.

Fritzon fick genast eldunderstöd av Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård, som hävdade att Rinkeby är en av Stockholms ”fina stadsdelar”, där ”det sprudlar av livskraft och energi”. Enligt Wanngård hade stockholmarna rätt att kräva Listhaug på en ursäkt.

I Wanngårds politiskt korrekta föreställningsvärld är det förmodligen just detta sprudlande av ”livskraft och energi” som gjort att det tog så länge innan man kunde finna en byggherre som vågade åta sig uppdraget att i denna ”fina stadsdel” bygga en synnerligen välbehövlig polisstation. Sylvi Listhaug och hennes anhängare skrattar förmodligen ända in i valbåset.

När man möts av dessa manifestationer av vad som bäst kan beskrivas som ren dumdryghet går tankarna osökt till ”Bagdad Bob”, den irakiske diktatorn Saddam Husseins notoriske informationsminister, som in i det sista med stor inlevelse berättade för utländska journalister om hur de amerikanska inkräktarna var på väg att krossas i grunden.

Det tragiska i det svenska fallet är att Fritzon och Wanngård är långt ifrån ensamma om att uppträda i denna roll. När Nigel Farrage hade fräckheten att utmåla Malmö som ”the rape capital of Europe” ryckte genast arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ut och anlade moteld. I en intervju med brittiska BBC förklarade hon att antalet våldtäkter i Sverige faktiskt minskar.

Till skillnad från svenska PK-medier är dock BBC en seriös nyhetsorganisation, som inte nöjer sig med att ministrar presenterar oriktiga uppgifter (läs: lögner). Johansson tvangs att backa, och erkänna att det, enligt BRÅ, under senare år ”skett en tydlig ökning av andelen personer som uppger att de har blivit utsatta för sexualbrott.”

Johansson skulle nog gärna velat tillägga att det huvudsakliga ansvaret för den starka ökningen av brutala gängvåldtäkter främst vilar på Nisse i Hökarängen och hans kompisar, men det kanske hade blivit väl mycket Bagdad Bob.

Man kan välja att skratta åt eländet, att håna PK-eliten som ett slags modern version av ”Löjliga familjerna”, men det skrattet sätter sig snart i halsen. Bakom de löjliga fasaderna döljer sig en verklighet som redan tvingat rikspolischef Dan Eliasson att vädja om hjälp. Detta är sannerligen inte roligt. Det är direkt förfärligt. Och ingen tycks bry sig.

45 reaktioner på ”Sylvi Listhaug möter ”Bagdad Bob”

 1. malmobon skriver:

  Om man får vatten in i huset? Vad gör normalbegåvad med överlevnadsinstinkt då? Täpper till hålet, torkar upp.
  Vad gör en naiv politiker? Gör provisorisk dålig lagning med springer där vattnet fortfarande kommer in, försöker torka upp men fortfarande blött. Vad händer då? Risk för fukt, mögel, förfall, rivning. Folkhemmets förfall. Elementärt kära Watson. SD-elementärt kära väljare.

  Gillad av 7 people

  • Janne skriver:

   De gör inte ens en ”dålig lagning”, eftersom ”gränskontrollerna” är också bara en bluff.
   Det finns inga gränskontroller inom Schengen, man kan ta sig överallt inom Europa via flyg,
   ingen kollar någon ID på någon passagerare. Hur kan någon låtsas att gränskontrollerna finns?
   Att det är färre som söker asyl i Sverige nu än för 2 år sedan beror på att det färre som kommer in i Europa just nu, inte på svenska gränskontrollers vara eller icke vara.
   Fortfarande tar Sverige emot många fler migranter per capita.
   En del migranter som är t o m medborgare i andra länder söker asyl här och får försörjning under tiden ansökan behandlas. Hur kan det komma sig att staten tar emot en sådan ansökan? Eller ansöka från andra demokratiska länders medborgare? Helt otroligt att media tiger om dessa problem.

   Gillad av 6 people

   • Igor skriver:

    Varför menar du att det är ”Helt otroligt att media tiger om dessa problem.”?
    Tiger inte media om det mesta som skulle kunna ifrågasätta den överenskomna bilden?

    Gillad av 2 people

   • Janne skriver:

    Igor, även om media tiger om mycket så fattar jag inte varför Migrationsvrket behandlar asylansökan från medborgare i andra EU länder, det strider väl mot regler?
    Även icke PK bloggar skriver sällan om detta eller om att gränskontroller är fejk.
    Det är lätt att komma ut från Sverige frivilligt, ingen kollar att man gör det.

    Gilla

  • Viking skriver:

   Jag minns Zhengyang Wus gästkrönika och det för invandrare till Sverige karaktäristiska invandrargnället, som kan sammanfattas ungefär så här:

   1. Utlänning tar sig till Sverige i jakt på av generationer svenskar uppbyggt välstånd och av svenska skattebetalare finansierad välfärd.

   2. Verkligheten överensstämmer inte med utlänningens vanföreställningar om Sverige, den volym mjölk och honung som utlänningen ansåg sig ha rätt till (i egenskap av sig själv) uteblir.

   3. Utlänningen blir sur och skyller allt på svenskarna.

   Repetera ad infinitum.

   Jag antar att ”blott Sverige svenskt invandrargnäll har”…

   Gillad av 1 person

 2. camiry skriver:

  Tack för att du kritiserat Karin Wanngårds uttalanden. Hon och hennes kolleger ägnar sig åt ren propaganda och desinformation och det aktuella uttalandet visar på en katastrofal omdömeslöshet.
  Detta i kombination med att hon tidigare underlåtit att vidta åtgärder mot Awad Hersi, dåvarande Spånga-Tensta stadsdelsnämnds ordförande (då MP, nu FI) trots lika grava som välkända brister i hans ledarskap, är en rysare. Det var somaliernas intressen som under Wanngårds beskydd tillvaratogs i stadsdelen, punkt. Ska bli intressant att se valresultatet för FI efter valet. Ironin i att Feministiskt initiativ rekryterat somaliernas ledare är f.ö. oslagbar.

  Än så länge styr Wanngård bara över stockholmarna (något som fått oss, och flera med oss, att fly kommunen). Men risken finns naturligtvis att hon avancerar till rikspolitiken, där hennes sätt att ”bedriva politik” kommer påverka långt fler.

  Som du skrev, ingen tycks bry sig. Tills man inser att man själv drabbas.

  Gillad av 7 people

 3. A skriver:

  ”Ingen bryr sig” Jodå, det finns många som bryr sig. Jag känner många invandrare, de säger generellt: Varför gör ni så här?? Förstår ni inte vad som kommer att hända..
  Vad svarar man? Jag tror mig veta svaret, men det är en lång historia. Inget som går att fånga i en eller ett par meningar. Jag märker på dem att detta inte är begripligt. Har du varit i Malmö frågar en av mina vänner.

  Mvh A

  Gillad av 1 person

 4. Martin skriver:

  Ibland kan man undra om de välfärdsdrunkna svenskarna inte längtar efter efter mera problem och konflikt för att ge livet mening? Materiell välfärd och bekvämlighet räcker kanske inte. Att kämpa för liv, familj och hem skulle ge en sådan känsla. Kanske behöver man ett utlopp för mordiska instinkter?

  När islam kommer i dominetande ställning via numerären blir det inte roligt. Se bara på Eddie Råbocks videor. Sedan han lämnat islam blir han ständigt mordhotad. Ett hot som säkert skulle verkställas om islam var dominerande här.

  Gillad av 5 people

 5. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Bra rutet Stefan!
  En sak som stör mig är när regeringsföreträdare, inte minst Maggan, hävdar att Sveriges ekonomi är urstark.
  Den givna följdfrågan – sådana som bara förekommer i alternativmedier – är hur ekonomin skulle sett ut om vi enrolerat de yrkeskvinnor som saknas i kommuner, landsting och statlig förvaltning:
  65.000 lärare – Kostar?
  40.000 poliser – Kostar?
  Ett försvar värt namnet – Kostar?
  Sjukvård, inkl. rimligt bemannade akutmottagningar – Kostar?
  Låt oss säga att vi talar om extra utgifter för kom/landsting/staten på flera hundra miljarder årligen och den urstarka börjar se förtvinad ut.
  Då höjer vi skatterna, då tecknar vi fler lån, då slår vi till pensionsbromsen, då börjar vi att spara på socialförsäkringarna, då påbörjar vi landningen i verkligheten och någon fallskärm eller någon glidflykt handlar det inte om ty bränslet är slut och motorerna har skurit och piloten har låst in sig på muggen!

  Gillad av 3 people

  • Obs skriver:

   Det är märkligt detta att elefanten i rummet aldrig får nämnas.
   Trygghet, skola , sjukvård, järnväg, till och med under jord, där våra avlopp inte underhålls, en nedåtgående spiral som har sin grund i de groteskt oproportionerliga summor invandringen kostar, summor som våra politiker aldrig, aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att spendera på etniska svenskar.

   Är man verkligen enbart god när man behandlar sitt eget folk så styvmoderligt jämfört med andra utifrån kommande grupper (varav majoriteten snarare är ekonomiska migranter än flyktingar som flyr för sina liv)?

   http://blueshift.nu/inbordeskriget-oundvikligt/

   Gillad av 1 person

  • Gert B. skriver:

   Nästa gång någon påstår att Sveriges ekonomi är urstark finns följdfrågorna formulerade.
   Varför har vi då vårdkris?
   Varför har vi då bostadskris?
   Varför har vi då kris på kris inom polisen, utbildningsväsendet, försvaret och inom i stort sett all styrning av våra myndigheter?
   Och viktigast av allt. Varför har vi demokratikris?

   Gillad av 1 person

 6. AMA skriver:

  DETTA ÄR, ENLIGT FN, DET LAND VI KOMMER ATT LÄMNA ÖVER TILL KOMMANDE GENERATIONER:
  I en officiell FN-rapport, om beräknad standard på trygghetssystemen år 20454 i ett stort antal länder, dras slutsatsen att Sverige kommer att ha hamnat i botten. Endast slaget av några få. T.ex. Libyen!

  Förenta Nationerna ser en trend, att livskvaliteten stadigt sjunker i Sverige påvisat i Human Development Index-rapporten. FN förutspår att Sverige i princip kommer att vara ett underutvecklat land år 2045. Sveriges skolresultat enligt PISA-studierna verkar sjunka i ungefär i samma takt som den svenska livskvaliteten förutspås sjunka. Detta är troligen ingen slump eftersom FN tar hänsyn till skolkvaliteten när FN beräknar sitt Human Development Index och olika länders framtida placering. Att Sverige år 2045 förutspås av FN att ligga efter Libyen i livskvalitet borde därför egentligen inte vara en överraskning. När en betydande del av skolbarnen i Sverige kommer från länder vars skolsystem är sämre än just Libyen kommer naturligtvis också livskvaliteten i Sverige att bli sämre än i Libyen. Jag undrar om ni i den svenska regeringen verkligen förstår detta.
  http://avpixlat.info/…/oppet-brev-till-sveriges-regering/

  TAGE ERLANDER – VÅR SISTE STORE STATSMAN!
  ”Sverige är svenskarnas land. Det är vårt gemensamma samhällsprojekt som tidigare gick ut på att skapa ett gott och sammanhållet folkhem för den svenska befolkningen och de relativt få och skötsamma invandrare som kommit från våra grannländer.
  Få länder i världen har utvecklats till ett så bra land som vi hade i början av 1960-talet. Vi var ett etniskt homogent folk med goda kvaliteter som imponerade på övriga världen.”

  Han säger inte är, utan var:
  Han anade vad som skulle komma.
  https://ledarsidorna.se/2017/09/nu-ar-tiden-for-potatiskur-fornuft-och-ansvarstagande/

  Gillad av 2 people

 7. weasel skriver:

  Om nu Rinkeby , enligt Wanngård , är så fantastiskt så undrar man ju lite över varför Wanngård och hennes partikollegor ständigt satsar mer resurser på området ?
  Borde inte dessa resurser i sådana fall istället satsas på områden som det finns stora problem i ?

  Beträffande ”Sverigebilden” och exemplet på den lyckade svenska migrationspolitiken så kunde den norska ministern ha stannat i Stockholm ett dygn till. Då hade hon fått se hur en polis blev knivhuggen av en illegal invandrare när han bevakade en demonstration utförd av personer som har fått avslag på sina asylansökningar för flera månader sedan.

  Svenska politiker verkar inte förstå att det numera finns internet och att det därför är ganska så svårt att likt Pol Pot eller Ceausesco lura omvärlden genom att presentera en kuliss .

  Gillad av 1 person

  • BjörnS skriver:

   Och man kan ju undra om Wanngård själv bor i det fantastiska Rinkeby. Jag vet inte men misstänker att hon inte gör det. I så fall, varför inte?

   Gilla

 8. MartinA skriver:

  Artikeln talar om våldtäkter. Jag tycker att det är lämpligt att konkretisera vad vi talar om här. Här är en intervju med en flicka som blev gruppvåldtagen.
  youtube.com/watch?v=9UqNl5okHGs

  Gillad av 1 person

 9. David skriver:

  Fritzon är bara mottaglig för information som stämmer med hennes egen bild, och den bilden bygger på ytlig fraspolitik! Hon är en mästare på att prata och prata och prata (prata med dom i Kristianstad som har hört henne prata och prata). Till slut orkar ingen lyssna utan lämnar och på så sätt får hon igenom det hon har ältat om. Det är sorgligt att Sverige inte kan mana fram begåvade och erfarna människor till den politiska toppen av samma kaliber som Stefan Hedlund, Patrik Engellau, Mohamed Omar mfl på denna sajt. Inför valet 2018 är min förhoppning att vi får se en rejäl bojkott av sjusovarna och att man röstar på det enda alternativ som åtminstone vågar tala om problemen. Tillika, att alltfler öppet vågar deklarera sin röst på SD i alla sammanhang. Det ger råk i ryggen åt dem som fortfarande tvekar att ta det nödvändiga steget.

  Gillad av 2 people

 10. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det som tas upp här ser man kopplingar till dagligen. En av de tråkigare sidorna av detta är borgerlighetens och deras partiers walk-over, SD undantagna. Inte hördes det särskilt mycket kritik från Alliansen om hur en representant för broderlandet behandlades.

  Allianspartierna verkar inte inse hur mycket de förlorar på att uppträda som de gör. Enligt en undersökning idag så har nu exempelvis moderaterna tappat förtroende för sin ekonomiska politik, opinionen anser att socialdemokraterna är mera pålitliga. Man har också tappat området Lag & Ordning till SD. Självskadebeteende som AKB sade i samband med sin avgång. Annie Lööf kör på i samma stil:

  I dagens DI använder Annie Lööf 896 ord för att säga ingenting och det hela avslutas med ”Samtidigt behöver vi gemensamt påbörja ett målmedvetet gemensamt arbete för att förbereda en valseger för Alliansen 2018”. Ännu en Bagdad Bob således, det är långt mellan verkligheten och Maramö.

  Bland de få positiva inslagen i debatten måste man nog faktiskt nämna Expressen, som mitt i allt PK-istiskt flöde, även släpper igenom artiklar med mera radikalt innehåll. Ett bra exempel är en rektor i Angered som uttalar sig idag, se http://www.expressen.se/debatt/hoj-kraven-pa-de-nyanlanda/

  Gillad av 2 people

 11. Conrad skriver:

  Det gjordes ett intressant inslag om saken på NRK, Dagsnytt samma kväll. Sverige kommer inte i bättre dager där. Vi skall komma ihåg att NRK bevakar Sverige nästa som en del av sitt eget land. Sverige är Söta Bror och man både hyllar och förkastar det som sker. NRK har förövrigt mer reportage om Sverige än vad nånsin SvT har om Norge, undantaget hysterin kring den norska TV-serien Skam

  Gilla

 12. MLE skriver:

  Kan varmt rekommendera bloggens läsare att gå in på Arntsberg och Sandelins blogg. Där finns en länk till en intervju med herrarna .Lyssna på den. Det är en väl använd timme.

  Gilla

 13. Lars skriver:

  Hur kan vi ha en så stor mängd Bagdad Bobs i landet, långt ute i samhället, på djupaste folkliga nivå (även om akademiker är mer Bobbiga än andra)?

  Jag hävdar fortfarande att media är det stora problemet i Sverige, att människor, som jag, har väldigt svårt få en bild av hur världen fungerar, men bakom media ligger ju politiken, både i att media politiserats och har en agenda och i att politikerna inte värnar det sakliga samtalet i samhället och dessutom troligen, att man har antingen kortsiktig strategi att till varje pris vinna val eller långsiktig strategi där agendan kan vara dold och systematiskt döljas. Då är det medias sak att nysta upp det. För det behöver man seriositet, trovärdighet, löpande bevakning av väsentliga förhållanden i samhället.

  Människor som försvurit sig åt en ideologi eller ett parti kan inte utan ångest undvika försvara tankegångarna. Då är man ju ute på hal is och ensam i världen.

  Många tycks helt ha missar mandatfördelningen i riksdagen, att Alliansen regerat under 8 år, att Bildtregimen släppte loss invandringen och ändrade pensionssystemet mm. De har också missat att media i stort är borgerligt och att även om journalister har en miljöpartistisk preferens! så är ledning, chefredaktörer, redaktionschefer, ägare borgerliga.

  Hur tror de kapitalismen fungerar? Har de inte förstått att marknadskrafter och vinst styr vad kapitalet vill? Och banker, hur fungerar bankväsendet? Jag kan förövrigt sätta en hundring på att riksdagen inte rymmer en enda ledamot som har några djupare insikter i bankverksamhet (jag har försökt titta lite på det, följt med, läst någon bok om finansmarknader mm men jag vet oerhört litet och vet om det.)

  Generellt så vet man inte mycket om partierna.

  Hur ska jag kunna rösta på Alliansen och moderaterna efter deras 8 år vid makten? Skenande bostadsutlåning, Ingves som varnat i ett decennium och ändå är de fullständigt handlingsförlamade att förstå och göra något åt regler kring utlåning till privatbostäder (t.ex. olika kapitalkrav för olika former av utlåning, fastighetsskatt etc.). Sänka skatter är budskapet, men att man samtidigt göder bolånebubblan med skattesänkningar i en tid med nollränta, det förstår de inte. Vad ska de spara på då? De tycks endast budgetmässigt kunna hantera transfereringar, inte kostnadssidan som t.ex invandring, offentlig verksamhet mm.

  Entusiasmen stiger nu när M byter partiledare men vart M är på väg är ju fullständigt osynligt. Jag begriper inte vart de ska och en röst där är också en röst på Alliansen och då har vi ju Löf, som är nyliberal och vill ha fri invandring och Björklund som inte lyckats med skolan, vill ha försvar men också invandring. Hur ska man kunna värna Sverige och pensionerna och välfärden när man som idag tar in ca 100 tusen personer om året? En miljon till på tio år?

  Observera Luciabeslutet 1989 av S att begränsa invandringen till FN kvoten ca 5-10
  tusen om året. Vem upphävde det? Bildt och Westerberg. Hur ska S sedan kunna begränsa med Mp och V till vänster och de borgerliga till höger?

  Man tycks tro att finanspolitik och politik på riksdagsnivå är ungefär som i kommuner, man ska få budgeten gå ihop. Så är det inte. Man spelar på fler strängar och kan både överbalansera och underbalansera och påverka på annat sätt. Jag reagerar lika negativt på S, Mp, V politiken med flygskatter, elcykelstöd od och nu ’satsningen’ med miljardbelopp på förorter och skola. För det första så fungerar kommunal skatteutjämning redan så att t.ex. Malmö har ungefär samma intäktsbelopp per person som Huddinge eller Lund trots mångmiljard underskott pga bristande skatteunderlag och för det andra så löser inte mer pengar situationen i skolor och bostadsområden, bara slöseri och permanentande av dagens situation – samma kommunala tänk, mer pengar (fast det saknas polis och lärare), mer resurser (utan tanke på hur man kan få fram mer resurser och effektivisera).

  Det förefaller mig att styrningen inte fungerar och framförallt inte återkoppling, feedback och här har media stor betydelse.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Observera förslaget om vinst skatt i välfärdsbolagen beräknat på operativt kapital i en bransch med små kapital investeringar. Begriper de inte alls hur marknadsekonomi fungerar? eller vill man slå ut dem? Och på andra sidan borgerligheten med sin religiösa tro på marknaden och brist på insikt i de begränsningar för privata kundval som finns i praktiken pga brist på kunskap, insikt, trovärdighet, kvalitet. Man ger upp, varför bry sig?

   En borgerlighet som endast fungerar som opposition mot socialdemokratin. Kan vi inte skälla på ‘socialister’ så har vi inget existensberättigande.

   Gilla

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Moderaternas ledare har styrt landet i en obegriplig riktning OM man menar väl för välfärdssamhället (alltså inte staten).
   Man kan misstänka hur Bildt o Reinfeldt/HelikopterBorg är ute efter att sänka just välfärdsstaten genom att i godhetens namn överösa socialförsäkringarna med klienter.
   Så smart har de i så fall agerat att gamla salongskommunister (Åsa Linderborg ex.) hyllat deras gärningar.
   Reinfeldt har nämnt USA som en förebild för hans Sverige.
   Vi kanske landar i ett Brasilien, ett kallt Brasilien.
   Alternativ förklaring för oss kremlologer är att moderaterna faktiskt bara hanterar politiska hinder allteftersom de dyker upp medan sossarna inte längre vågar gå tillbaka till Ingvar Carlssons nyktrare hantering av samma utmaningar.
   Någon måste bita huvudet av skam och säga att Jimmies pågar skall sitta i samlingsregering och dela på ansvaret och se hur roligt det är när väljarsympatierna krymper.

   Gilla

 14. Rikard skriver:

  Hej.

  Vad är problemet med att utländska politiker använder Sverige som exempel?

  Det har aldrig setts som ett problem förr.

  Man väljer själv om man vill vara ett gott föredöme, eller ett varnande exempel.

  87% har valt att vara varnande exempel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 15. Disgusting! skriver:

  En avgörande skillnad mellan Sverige och Norge är att Norge ej är EU-medlem.Är det till att ha hört talas om den sk Kalergi-planen som faktiskt finns inskriven i EU:s grundardokument?En plan vars förverkligande alla kan se såfort de tvingas att röra sig på svenska gator och torg eller bara tvingas arbeta eller uppehålla sig på det svenska territoriet.Den där planen finns och den är inte alls oproblematisk eftersom dess yttersta mål är utfasningen av den etniskt svenska befolkningen genom gradvis accelererad massinvanding.Kalergi-planen har ej Norge som målområde. En annan avgörande skillnad är att Norge är ett land där erfarenheter av effekterna av en främmande makts ockupation fortfarande lever vilket gör att den denationaliseringsprocess som drivs med frenesi i Sverige ej där är ett ”nationellt” mål för den styrande sk Eliten.En tredje avgörande skillnad är att ordet ”populism” därför ej har stämplats som något i sig negativt.”Populism” innebär endast automatiskt något negativt om man gör sig till tolk för det globalistiska och vanligtvis Zionistiska perspektivet som sågott som alla brödjournalister i Sverige per definition är tvungna att göra till sitt om det vill behålla sin anställning och sina karriärchanser i den svenska zionistiskt inriktade svenska Media-apparaten.Är det därför så egendomligt att det ”skär sig” mellan de politiska Eliterna i Sverige och Norge.Nej.Inte alls.Äcklet infinner sig därför nästan alltid när man av någon anledning tvingas konfronteras med dessa eviga gulbleka lönnfeta svenska politruker och dessutom tvingas lyssna på deras frasmakeri.Kräkmedel så gott som något.Urk.Denationalisering och Kalergi-plan – det vore väl något för Israel att verkligen engagera sig för.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.