Gottsunda håller på att fucka ur

Mohamed Omar

Lördagskvällen den 26 augusti blev en man knivskuren och rånad i Gottsunda. I flera nätter i rad har det brunnit i soprum. Rån, misshandel, våldtäkter. Detta är de mest iögonfallande uttrycken för att något inte fungerar. Emil Khodagholi, som livesände en gruppvåldtäkt på Facebook, kom från Gottsunda. Han tittade in i kameran och sa: ”Lyssna! Jag ska fucka ur ikväll, jag svär på min mamma jag ska göra kaos nu här.”

Ja, Gottsunda håller på att ”fucka ur”. Förra veckan mötte jag en polis på stan. Han kom fram och hälsade, sa att han uppskattade mina artiklar här på Det Goda Samhället. Han har arbetat i Gottsunda. Det kommer bara att bli värre, sa han, bara värre. Jag instämmer – jag kan inte se något tecken på att det kommer att vända. Trenden har varit tydlig i decennier.

Jag har bott i Gottsunda i tretton år. Jag behöver ingen statistik, jag vet vilka som ”gör kaos”. Det är sådana som Emil Khodagholi, unga män med invandrarbakgrund. De har inte sin bakgrund i Tyskland och Frankrike utan i Irak, Somalia, Syrien, Iran och Afghanistan. Till och med ängsliga Dagens Nyheter, den politiska korrekthetens väktare, vågade berätta att unga män från Mellanöstern och Nordafrika ligger bakom nästan alla mord och mordförsök med skjutvapen.

Dessa länder har någonting gemensamt: islam. Jag påstår inte att de som bråkar och stökar är goda muslimer. För det är de inte. De håller inte sina fem, dagliga böner. De brukar dricka sprit. Men de känner sig som muslimer och de ingår i den muslimska kulturen. De är färgade av den muslimska synen på de otrogna, icke-muslimerna, som en sämre sort. Och de är färgade av kvinnosynen.

Man bör också tänka på att dessa länder är mycket mer rasistiska än Sverige. Det är helt normalt att tala om att vi är si och dom är så. Det är helt normalt att se ner på människor på grund av deras ursprung. Tanken att olika folkgrupper är på olika sätt har inte blivit ifrågasatt. Det finns, mig veterligen, ingen antirasistisk rörelse i vare sig Somalia eller Irak.

Dessa två saker, islam och ras- eller klantänket, tror jag är en del av förklaringen till varför dessa män blir asociala och kriminella. Både den islamiska chauvinismen, muslimerna som en överlägsen grupp, och ras- och klantänket bidrar till känslan av att svenskarna är religiöst och etniskt annorlunda, att de både står utanför umman, den islamiska gemenskapen, och folket/klanen.

Om du frågar mig handlar det inte om att de unga männen har ont om pengar. Jag har lyssnat på dem. Jag har varit hemma hos deras familjer. Jag har druckit té i moskén med deras pappor. Det handlar snarare om en inställning, ja, om ett mentalt utanförskap. Känslan av att Sverige inte är deras land. Svenskarna är de andra. Deras lagar är inte våra lagar.

Även om de flesta imamer inte direkt uppmanar till kriminalitet, så bidrar de till att underblåsa detta mentala utanförskap genom budskapet att islams lagar står över Sveriges lagar. Sveriges lagar följs av pragmatiska skäl, för att man måste, men de saknar i grunden legitimitet.

Jag kan berätta om något jag sett med egna ögon. Hösten 2015 såg jag en ung kille i svensk soldatuniform vänta på bussen. Han hade ett typiskt svenskt utseende och var förmodligen engagerad i Försvarets ungdomsutbildning. Ett gäng grabbar med invandrarbakgrund började putta på honom. En av dem skrattade och sa ”Jag säger Allahu akbar nu, jag svär han skiter på sig”. Den andre sa: ”Vilken fitta han är”. En annan sa: ”Det här är inte Sverige, åk hem!”

Killen i uniform såg rädd ut. Det var minst fyra värstingar som stod och puttade på honom. Men bussen hann komma innan det ”fuckade ur”. Jag berättar om detta för att visa hur det mentala utanförskapet kan yttra sig i vardagen. En svensk uniform provocerar. De unga killarna, vilka alla självklart hade bakgrund i Mellanöstern, såg sig inte som en del av den svenska gemenskapen. De såg inte ens Gottsunda som en del av Sverige. Det är samma attityder som verkar när polis och brandkår attackeras i samma område. Man ser dem som representanter för ”de andra”.

I stort sett alla etniska svenskar jag känner i Gottsunda funderar på att flytta. Särskilt de som har barn är oroliga. Flickor med typiskt svenskt utseende är särskilt utsatta. För det är sådana flickor som blir offer för sexövergrepp och våldtäkter, inte de ”fina flickorna” med sjalar. Värstingarna vet att om de skulle röra en ”fin flicka” skulle hennes bröder och kusiner hämnas, men den svenska flickans familj skulle bara ringa polisen. På sin höjd. Flickan kanske inte ens vågar berätta. Hon kanske är rädd för repressalier.

Polisen kommer och går, men gängen består. Det är dem du möter varje dag när du lämnar hemmet på morgonen och på när du kommer hem på kvällen. De står där ute på gatan. Dag och natt. Du vill inte att de ska uppmärksamma dig. Du vill framför allt inte vara deras fiende. För vart ska du då söka asyl? Den humanitära, svenska regeringen kommer inte att ställa upp för dig.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

36 reaktioner på ”Gottsunda håller på att fucka ur

 1. Ulf45 skriver:

  Tack Eddie för att Du fortlöpande öppnar ögonen på oss svenskar om de stora problemen med invandrare-muslimer.

  Detta är skrämmande!.

  Din krönika visar att tillståndet på många orter i Sverige befinner sig i total upplösning. Den belyser inte bara det mentala och fysiska lidande som etniska svenskar genomgår, som utsätts för förnedring och våld dagligen.

  Den visar också tydligt på den mentala degeneration i uppfattningen av det svenska rättsväsendet som sprider sig hos människor i allmänhet och politiker i Sverige. Då menar jag att samhällsuppfattningen har nått en definitiv gräns, när det är sedan länge är dags att ta till krafttag mot eländet.

  NU! innan det är för sent.

  Gillad av 9 personer

 2. Gösta Svensson skriver:

  Det Omar skriver om här, är sådant som sällan eller aldrig avhandlas i politiska sammanhang. Det handlar om känslor, inte hårda siffror gällande arbetslöshet, brottsstatistik, BNP osv, utan tendenser, hur vårt samhälle, vår gemenskap, ja det som är vårt hem som vi ärvde, hur detta förändras till något vi absolut känner oss främmande och stor olust inför.

  Förr eller senare avspeglas naturligtvis även i de hårda siffrorna. Samhället fungerar naturligtvis sämre när den nationella gemenskapen luckras upp och förstörs.

  Jag har gjort mitt val och jag tror att det är definitivt. Från att ha varit någon som kanske skulle, åtminstone delvis, betecknas som vänsterliberal, har jag successivt kommit att röra mig mot en mera svensknationalistisk hållning. Inte nödvändigtvis genomkonservativ, snarare selektivt liberal. Vissa saker skall man helt enkelt inte vara liberal gentemot. Islam är en av dessa saker.

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Problemet är kulturellt i hög grad…

   Där Islam förstärker utanförskapet!
   MAN vill inte låta sig integreras/assimileras i vår degenererade västliga kultur!

   Svårare än så är det inte att förstå,
   varför vi är sämst i EUropa på ”INTEgrering”

   Gillad av 4 personer

 3. Agneta Berglöw skriver:

  Utmärkt krönika hur dessa vidriga ungdomar som utnyttjar vårt samhälles naivitet till max.Den röd/gröna röran med stöd av Sjöstedt har nu regerat i 3 år o dessa parallellsamhällen har vuxit o tilltagit i okontrollerad styrkan utan att regeringen har lyft ett finger.Besöken har begränsat sig till så kallade sommartal.
  Någon annan som denna vecka har genomfört ett uppmärksammat besök i No-go-zons världen är Norges invandringsminister Sylvi Listhaug som inför Norska valet besökte Rinkeby häromdagen.Överenskommelsen var att Sveriges nyblivna migrationsminister Helene Fritzon skulle ta emot o visa runt.
  Icke! Denna nytillträdda svenska migrationsminister har snabb skolats in i regeringen o gör som alla andra S Mp o V- strutsar negligerar dessa fullständigt oacceptabla områden.
  Fritzon vägrar att ta emot sin norska kollega.
  Ännu en gång har Svenska regeringen skämt ut sig.

  Gillad av 8 personer

 4. V for Vendetta skriver:

  Samma grund som Uppdrag granskning visade i SVT 30/8. 19/20 kriminella i Göteborgsförorten hade invandrarbakgrund. Sociologiprofessorn var noga med att poängtera att kriminalitet inte följer några etniska lagar och ingen kriminalitet kan spåras till etnicitet. Frågan är varför 19 av 20 grovt kriminella personer hade invandrarbakgrund. De socioekonomiska förutsättningarna är inga naturlagar som kräver att man behöver bli kriminell. Synsättet på andra människor bygger på, liksom Omar här ovan påtalar, kulturella fundament. Tutas man tidigt i att personer som inte har samma ursprung eller samma religion eller livsåskådning som man själv får de ett mindre värde så torde det givetvis vara så att spärren för ett ”göra kaos” med dessa ligger längre bort, Kriminalitet kanske inte är etniskt betingad men den är säkerligen tämligen kulturellt betingad, liksom oförmågan att bekämpa den.

  Gillad av 6 personer

  • just as fair skriver:

   Det som blir intressant är när tillräckligt många av annan kulturell bakgrund befinner sig i ledande ställning, man kan anta att om Mehmet Kaplans styrt landets största parti så hade kanske kriminalitet beivrats? Priset blir att man måste buga mot Mecka.

   Gillad av 1 person

   • B skriver:

    Precis, och vi får inte heller glömma att för dem som är födda här av föräldrar med denna kulturella bakgrund så är det många som förstås tycker att de har lika stor rätt till Sverige som vad ättlingar till ursvenskarna har, och att stöpa om landet till det de vill ha det till. Och svenskarna har ju bjudit in dem med öppna armar, så varför skulle de inte?
    Stackars svenskar och stackars alla de riktiga flyktingar som flydde till Sverige från religiöst förtryck…

    Gilla

  • Elof H skriver:

   Det behöver inte betyda att kriminaliteten är varken etniskt eller kulturellt betingad (även om den kan vara det). Tänk om det är just kriminelt benägna individer som i större utsträckning emmigrerat till Sverige? Denna förklaring har jag aldrig hört torgföras. Vad finns det för anledning till att tro att det är något slags genomsnitt av varje invandrad grupp som tagit sig hit? Jag misstänker t.o.m. att vi utformat vårt system så att just kriminella lockas hit.

   Gillad av 2 personer

  • Göran skriver:

   Det där socioekonomiska resonemanget som många kör med är bara larv. Det handlar om uppfostran och kultur. Så fort vänstern börjar med sin klassteori är plötsligt alla arbetare hederliga människor medan företage är gangsters. Hur ska de ha det?

   Det är helt andra faktorer om avgör om någon blir en brottsling än ekonomi. De flesta brottslingar blir det i 9-12-års-åldern och inte ungdomar som har gått ut gymnasiet och inte kan få ett jobb.

   Jag känner flera invandrare som är skötsamma och är framgångsrika med egna företag. Alla säger en sak. När de bodde i dessa s.k. invandringsområden var hela kulturen totalt negativ mot att göra något vettigt med sitt liv, medan kulturen mer eller mindre blev tvärtom när de flyttade från dessa områden och valde att umgås med svenskar.

   Det finns två sorters människor. De som förstår att deras väg i livet bestäms av dem själva och de som skyller alla vägval på andra. Alla socialarbetare består av gruppen som skyller på andra och naturligtvis kommer det att bli den kulturen de förmedlar till sina klienter och omgivning. Den kulturen göder även deras existens.

   Gilla

 5. malmobon skriver:

  Jag vill påstå det är jihad som händer i vad dansk press kallar ghetto. Dan Eliasson kallar det särskilt utsatta områden.
  Ni som såg Uppdrag Ganskning igår från ett ghetto, Biskorpsgaarden förstår nog vad som menas. Heligt krig står omtalat i Koranen hadditerna hur detta skall gå till.
  JAven Gaddafi berättade en gång i FN att muslimer skall översvämmade Europa, födda många barn, ligga med era kvinnor, ta över världen.
  Förstår inte vad det är så svårt första? Allt finns att läsa. En Muslim måste följa lKoranen och dess nedskrivna syror.
  Är verkligen en politisk karriär viktigare än skydda kvinnorna, homosexuella, barnen och Sverige så viktigt.
  Vi måste börja förändringen redan 17:e september. Gå och rösta i kyrkovalet.

  Gillad av 4 personer

 6. BjörnS skriver:

  Tack för en bra text som pekar på ganska självklara samband. Tyvärr kan aldrig våra politiker, media eller sociologi/krimonologiprofessorer medge detta. Få länder ger dem så bra förutsättningar som Sverige men de väljer medvetet att göra sig oanställningsbara genom att inte studera och att inte integrera sig. De vill helt enkelt inte och det finns ingen anledning att tycka synd om dem. Att kvinnorna går runt i sjalar eller heltäckande kläder vittnar inte precis om dessa gruppers brinnande intresse för integration.

  Gillad av 5 personer

 7. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Ikväll är det tydligen ett Opnion Live om just detta ämne, det blir väl som vanligt en välregisserad PK-istisk tillställning, Den dan Eddie får medverka och tala till punkt där, då tror jag man kan tala om en vändpunkt i Sverige. När händer det? Ingen vet men inte före 2019 tror jag.

  Gillad av 3 personer

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   När en fyrverkeripjäs svepte förbi en afgan på medborgarplatsen fick vederbörande visa upp sin skada i statstelevisionen. Någon som tror att samma sker med polismannen som stacks i nacken?

   Gillad av 2 personer

   • Underdog skriver:

    Någon som minns bilderna från senaste nyårsfirandet på Möllevångstorget i Malmö. Det sköts raketer rakt in i folkmassan, mot barnvagnar och oskyldiga nyårsfirare. Har inte sett någon uppföljning om skador eller rädslor av det och än mindre någon jakt på förövarna. Tvärtom stod polisen helt passiv och såg på.

    Gillad av 1 person

 8. Jan Ahlström skriver:

  Tack Eddie, som alltid något som våra politiker borde ta del av.
  Tyvärr har jag svårt att se någon från sjuklövern ens komma i närheten av att beskriva verkligheten, den sanna, som du beskriver den.

  Gillad av 2 personer

 9. Aha skriver:

  I kriget mot förorternas värstingar, de livsstilskriminella, de som enligt artikeln t.ex. roar sig med att trakassera en svensk yngling i uniform, borde fängelseplats upphandlas i lågkostnadsländer. De livsstillskriminella bör sedan förpassas dit för i stort sett minsta förseelse. Någon mängdrabatt blir det inte tal om. Jourdomstolar gör jobbet.
  Uppdrag granskning redovisade igår, 30 aug 2017, att tjugo värstingar i Biskopsgården tillsammans stod för 350 rättsliga åtgärder, ett snitt på 17,5 domar. Säg att mörkertalet för begångna brott är tio ggr upp och det handlar om 3 500 brott bland tjugo individer. Sådana individer ska naturligtvis sitta inom lås och bom.

  Lars Hässler har här tidigare på Det Goda Samhället skrivit hur man skulle kunna neutralisera förorterna genom storskaliga offensiva insatser. Ett alternativ till detta, och med betydlig möjlighet att kunna genomföras, vore alltså att istället kontinuerligt dränera förorterna på deras värstingar allt eftersom de begår brott och olika förseelser. Detta torde ha stor folklig acceptans.
  Två månader för ett grovt snatteri i ett baltiskt fängelse är nog ingen höjdare, allra helst som man inte kan gömma sig bakom en puffra eller en klan.
  I upphandlingen av lågkostnadsfängelse skulle också kunna ingå ett stycke öststatsinfluerad uppfostring i pli och hyfs.

  Gillad av 5 personer

 10. Hovs-hällar skriver:

  Vissa saker får inte sägas. Men jag vidhåller min åsikt —

  1) Att asylinvandringen huvudsakligen består av personer som är på jakt efter ett bekvämare liv.

  2) Att denna invandring har iscensatts av vänsterkrafter — dvs. krafter som hatar vårt samhälle och vill förstöra det, och är smarta nog att inse att ett massivt inflöde av personer som är stöpta i en främmande kultur, är det effektivaste sättet att åstadkomma detta.

  Eller för att citera vad en av representanterna för dessa vänsterkrafter själv öppet uttrycker:

  Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

  https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

  — Den här individen är anställd i den ideologiproducerande universitetsvärlden, där han bland annat har rika möjligheter att hjärntvätta naiva studenter.

  Gillad av 5 personer

 11. Marita Andersson skriver:

  Arma land!
  Under min livstid har Sverige (under)utvecklats från Bullerbyn till Bagdad. Hemskt så jag blir gråtfärdig. Hur kan det komma sig att svenskarna idag har så enormt olika uppfattningar om tillståndet? Många personer verkar inte ens se problemet. Och om de gör det, fullständigt missa sambandet med den förda invandringspolitiken. Under 70-talet producerades en hel del våldsamma amerikanska filmer som vi i min ungdom tyckte var kalkonrullar och typiskt för problemfyllda USA. Titta på ”Death wish” filmerna med Charles Bronson tex. Vid första anblicken så löjeväckande, men vid närmare eftertanke har dessa vidriga karaktärer verkligen anlänt till Sverige och fullständigt förstört Bullerbyn. Detta är vad politiska beslut åstadkommit de senaste decennierna. Trots ett ökat inflöde av skatter till den s k välfärden, trots fler myndigheter, socialsekreterare och annat folk som ska hjälpa alla människor. Borde inte Sverige vara himmelriket vid det här laget?

  Gillad av 6 personer

  • Hovs-hällar skriver:

   @Marita: Tack för de orden — jag kan exakt känna igen mig i dina iakttagelser.

   I dagens Kafkaliknande svenska verklighet matas vi dagligen med hur allt ät helt fantastiskt bra, och OM det skulle finnas något litet problem beror det antingen på svenskarnas ”rasism”, eller på att man inte skottar tillräckligt med pengar över de stackars ”nysvenskarna”, så att de kan känna sig välkomna i det elaka landet Sverige. Håhå jaja.

   Ex-vis satsas det flerfaldigt mer pengar på varje elev i de så kallade ”utanförskapsområdena”, än i områden med mest etniska svenskar — men det är tydligen ändå inte tillräckligt för att det ska anses ”rättvist” enligt den allestädes närvarande vänstern.

   Gillad av 1 person

 12. Anna skriver:

  Redan när Gottsunda byggdes så kallade vi,som bodde i äldre stadsdelar i närheten,det för ”Ghettosunda”-och vi kom tyvärr att få rätt. På sjuttiotalet var Gottsunda centrum förhållandevis ok, inget problem för en svensk tonårstjej att handla själv där utan trakasserier. Men på den tiden var de som vi kallade utlänningar mer städade,de kom främst från Sydamerika. Jag flyttade från Uppsala för många, många år sedan,men har ibland kommit tillbaka och blir alltmer förtvivlad över vad som hänt med min barndomsstad! Stadsbilden,i synnerhet vid järnvägsstationen domineras av tonårsgäng,nästan enbart sk ensamkommande hazarer o tydligen är det inte ovanligt med rån och ofredande . Överallt slöjor och tältkläder. Det skär i hjärtat att se hur Uppsala förstörs. Uppsala, som var en fin stad,en akademisk stad ( västra sidan) ,där man kände -trots rivningshysterin-samhörigheten med generationerna bakåt, är nu alltmer förstörd av kulturer o människor som uppenbarligen inte har någon som helst avsikt att ta åt sig Sverige o det svenska. Till och med i de äldre villakvarteren bosätter sig nyrika invandrare och uppför groteska villor med all den svulstighet som i deras kulturer ska finnas på ett hus för att visa sin rikedom. Jag har inget alls emot att integrerade invandrare bosätter sig i villaområden,men då får man försök dämpa sig efter omgivningen o inte försöka leka pascha! Hur det ser ut i Gottsunda vågar jag inte tänka på,det räcker att läsa vad Mohamed Omar skriver här för att vi alla ska förstå hur det ser ut! Ursäkta att jag låter så bitter, men när man ser en älskad stad förvandlas i en förfärlig riktning kan man inte bli annat än förtvivlad. Jag hade funderingar att någon gång kunna återvända och bo i Uppsala, men nu är jag osäker. Överhuvudtaget så börjar jag alltmer tvivla på att det kommer att finnas någon svensk stad som inte kommer att vara mer eller mindre präglad av mångkulturens avigsidor, som kvinnoförtryck, överfall, rån, våldtäkter, kaos på bibliotek o simhallar, drivor av sysslolösa unga män, beslöjade kvinnor , ökad islamism, hederskulturer, skolkaos. Finns det någon stad-ens de små söta idyllerna som Trosa,Hjo,Nora och Vadstena-som är någorlunda fredad? Finns det en sådan stad blir nog den mitt nästa flyttmål. Annars tror jag att en flytt ut på rena landet är den enda möjligheten för oss som inte orkar med politikernas flathet och rädsla att ta itu med problemen… Än en gång, utsäkta bitterheten i min text!

  Gillad av 2 personer

 13. MartinA skriver:

  De har helt rätt. Det här är inte deras land och de kan aldrig bli en del av den svenska gemenskapen. De kan ta sverige med våld. Och de kan underkuva. Eller de kommer förr eller senare upphöra att existera här. Deras agerande är helt rationellt.

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Och för varje tänkande person helt självklart och förutsägbart. Detta redan på sjuttiotalet. Hela folkutbytesprogrammet har genomförts helt medvetet. Detta är vad de vill ha. Kommentarerna från ledande politiker angående den internationella skamfläcken Rinkeby är talande. Detta är vad de vill ha. De är nöjda med vad de har åstadkommit.

   Rösta bort drägget från taburetterna 2018!

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Min kommentar refuserades som så ofta. Sanningen får inte komma fram. Agerandet är inte bara rationellt, utan för varje normalt funtad människa intuitivt självklart. Därför måste vi ha vetat vad vi gjorde när vi skapade detta läge. Det går inte att förneka.

   Gillad av 2 personer

 14. bomarkusson skriver:

  Då jag mest umgås i den arabiska diasporan och har lärt mig en del om de värdingar, som kommer med människor från MENA, instämmer jag fullständigt med Eddie. Jag känner vanmakt när etablissemanget talar om att motverka rasism. Jag känner stort obehag när muslimska organisation överöses med bidrag för att motverka rasism och islamofobi. Jag vet att det är vi etniska svenskar som ska sluta vara rasister.

  Jag vet att den värsta sortens rasism finns hos de, som kallas rasifierade. Jag vet att vi svenskar räknas som undermåliga människor, som man kan spotta på, hota, skära halsen av och våldta. Vi är egentligen bara skithögar. Vi är dessutom så lättlurade att vi föraktas just för det.

  Jag har också lärt mig att man kan blåljuga för att inte visa något, som kan uppfattas som svaghet. Jag vet att de flesta invandrare uppgett en till flera högre nivåer beträffande sin utbildning.

  Detta är historien om Maya, min frus (fd) bästis.
  Hon ock hennes familj är ateister.
  Nå väl, Maya berättade att hon var motsvarande civilingenjör men skull komplettera en del. Vad skulle hon komplettera: Gymnasiets matematik tre samt kemi och fysik.
  Maya har sökt till högskola men har tydligen inte haft tillräckligt höga betyg för att komma in någonstans, vilket däremot min hustru haft. Först påstod Maya att hon hade blivit antagen på Byggnad på en viss högskola. Min fru kollade. Den utbildningen fanns inte där. Cirkusen har fortsatt. Det blev Datasystem, Flyg och till sist Tillförlitliga system. På min frus högskola. Hoppsan! Men min fru har inte träffat sin kompis. Varför? ”Jo du förstår att skolan är så stor att vi inte kan ses”. Till historien hör att skolan är tämligen liten och koncentrerad.

  Jag har gjort bedömningen att Maya och hennes familj verkligen vill utvecklas och integreras i vårt samhälle. Står fast vi det.

  Men det visar på en kultur, som vi inte förstår och som vi inte har någon motståndskraft emot. Vi går på allt fullständigt aningslöst. Vi känner inte någon , som inte angivit en för hög utbildningsnivå.

  Jag har lärt mig att en utsaga inte nödvändigtvis är sann. Det räcker med att den möjligtvis skulle kunna vara sann.

  Detta var något om den relativa sanningen. Det finns mycket mer att berätta om och hoppas kunna återkomma i ämnet.
  Min arabisk hustru har helt våra (svensk) värderingar och hjälper mig att förstå det arabiska tänkesättet. Om araber, som dessutom föraktar somalier, eritreaner och .afghaner, har värderingar som skiljer sig från våra, förefaller de övriga grupper verkar vara än mer distanta från oss i sitt tänkesätt.

  Vad jag vill säga är att vårt samhälle är i stort sett försvarslöst infö de nya multikulturella värderingarna.

  Gillad av 5 personer

 15. phnordin skriver:

  Tack Mohamed för dina insiktsfulla krönikor. Man frågar sig hur länge set skall dröja innan svenska makthavare reagerar på de missförhållanden du beskrivit. För en betraktare utifrån förefaller det som om handlingskraftiga åtgärder för att göra landet säkert igen vore en oöverstiglig uppgift inte på grund av att resurser saknas utan pga en mental spärr, som om den bröts skulle innebära att migrationspolitiken konkursförklarades.

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Nuvarande makthavare kommer aldrig att reagera på missförhållanden eftersom de vägrar att erkänna dem. Om man dessutom som våran prao till statsminister hela tiden tjatar om hur hemska SD är så inser man att hela sjuklövern aldrig kommer att ändra sig. Ibland undrar jag varför inte SD för ännu högre siffror ens i de seriösa mätningarna. Då räcker det att tala med några av grannarna som tittar på SvT och läser DN. De säger att ”det spelar väl ingen roll vem man röstar på det blir ju samma skit ändå”. När jag då säger att SD kan göra skillnad säger de: ”men de har ju inga kompetenta människor i partiet”. Precis som om nuvarande regering skulle vara kompetent. Ja herregud, tänker jag, hoppas du får besök av några otrevliga typer så att du vaknar.

   Gillad av 1 person

   • Hanna skriver:

    Huvet på spiken där! Så kommer det förbi tyvärr i minst 50 år till om jag känner oss svenskar rätt. Vänder det är det för att vi då är på u-landsnivå.

    Gilla

 16. Jennifer skriver:

  Gottsunda, Seved, Rosengård idag, Malmö, Göteborg och Hässleholm i morgon sen sprider otryggheten sig snabbt över hela landet. Relativ trygghet och lugn kommer endast att kunna finnas i små enklaver. Tidsperspektivet är svårt att sia om. Kanske om 10 år vet vi mer. Mer om hur framtiden verkligen kommer att gestalta sig. Om 30 år vet vi helt säkert – då börjar det märkas att ursprungssvenskar, de som kan härleda sina rötter i Sverige tillbaka i många generationer, snart är en minoritet. Språket; svenska, kommer inte att låta likadant som nu. Endast en minoritet kommer att tala ett språk, rikt på ord och uttryckssätt. Rikt på variation och nyanser. Historielösheten börjar breda ut sig, folk glömmer snabbt. Äldre människor och historia har aldrig haft hög status i Sverige.Ny kultur ersätter tidigare och den gamla kuturen faller snabbt i glömska. De unga som då bebor Sverige kommer inte att lida, de vet ju inget annat. Mycket skall varda krossat som vida har blänkt.

  Gillad av 2 personer

 17. Kungskobran skriver:

  Jag avskyr generaliseringar.
  Är övertygad om att de allra flesta muslimer som bor i vårt land vill att deras barn skall växa upp utan våld få en bra utbildning gifta sig sätta bo och bli lyckliga.
  Arbetar dom sköter sig och betalar skatt så får dom buga och bocka sig mot Mecka hurmånga gånger som helst för mig , att dom inte äter fläskkött och bara halal slaktat stör mig inte ett dugg.
  Dom som vill integrera sig gör det om dom vill, dom andra stannar kvar i sin omgivning och det får dom gärna göra för mig.
  De relativt få som utgör problemen måste strypas med alla medel och de skötsamma i områdena måste uppmanas och få stöd att hjälpa till annars får dom aldrig bukt med problemen i sin omgivning, polis social frivilliga och andra myndigheter m.fl kommet aldrig få ordning om inte de boende hjälper till med full kraft , sätt till alla klutar till för att mobilisera dom.
  Om problemområdena var en egen stat så hade dom organiserar en effektiv polis själva som dom har i sina hemländer mobiliserat och fått stopp på elendet.

  Vi medelsvenskar bor i våra reservat som vandligt, förmodligen i fler gated communities
  , i innerstan har alla portkod så där har vi redan förskansat oss.
  Så är livet i de flesta länder , U som I land.
  Medel och höginkomsttagarna fortsätter sitt bekväma liv och de andra lever vid sidan av.
  Så kommer det bli på gott och ont i Sverige , vi är redan där .
  Dom läser denna sajt har inte så mycket att bekymra sig för
  deras bekväma liv kommer att fortsätta men under lite andra former.

  Gilla

 18. Lennart Bengtsson skriver:

  När jag läser om det stackars Gottsunda eller tittar på de senaste avsnittet av Uppdrag Granskas så kan jag ingen annan slutsats dra än att det är Sveriges nya migrationsminister, Heléne Fritzon som lever utanför verkligheten och inte det norska Fremskrittspartiets ledare, Sylvie Listhaug. Regeringens strategi att lösa problem är precis som i alla misslyckade äktenskap nämligen att sopa problemen under mattan och hoppas att de löser sig av sig självt. Som de flesta vet så fungerar inte detta eftersom det bara ryms en begränsad mängd skräp under en matta! Nu har katastrofen blivit en tragedi eftersom landets regering nu har inträtt i det slutliga förnekelsestadiet och har svept in sig i en bubbla. Tyvärr har landet också en opposition som inte alls är en opposition utan bara en annan liknade grupp politiker som gömmer sig inne i samma bubbla.

  Gilla

 19. Bjarne Däcker skriver:

  Var är Åsa Romson? Hon som grät i teve. Kanske hon grät för att nu skulle inte hela Uppsala bli som Gottsunda. Gottsunda representerar miljöpartiets dröm om en bra miljö. Med drygt 60 utanförskapsområden (no go zones) har miljöpartiet nått ett delmål. Nu kan de fokusera på att förstöra kulturarvet. Bakom den här politiken ligger ett hat av en intensitet som vi knappast kan ana.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.