Ny podd med Mohamed Omar! Sverige kröker rygg

I ett nytt avsnitt av podden Amerikanska nyhetsanalyser pratar Mohamed Omar om tillståndet i den svenska nationen. En bra bild över tillståndet erbjuder det så kallade ”konstverket” som står på Sergels torg: en svensk flagga på en krökt stång. Johan Wirfält, chef för Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern, säger sig vilja värna den konstnärliga friheten, men han hade med stor sannolikhet inte tillåtit något liknande med en Prideflagga. Det är uppenbart så att den konstnärliga friheten inte är ett ändamål i sig utan att den i detta fall används för att driva en agenda.

Lyssna på podden här!

Klicka här och gilla Mohamed Omars sida på Facebook!

9 reaktioner på ”Ny podd med Mohamed Omar! Sverige kröker rygg

 1. Hortensia skriver:

  Hmmm… nu lyckas jag dessvärre inte lyssna på programmet, men kommenterar ändå, att konstnären träffsäkert illustrerar min nuvarande, mödosamt ihoppusslade ”Sverigebild”.

  Bilden av ett stukat Sverige, som bågnande under trycket från massimmigrationen riskerar att brytas isär och sedermera, utan vidare ceremonier, kan förpassas till historiens sophög.

  Innan konstverket flyttas borde man, likt Emil gjorde med lilla Ida, passa på att hissa upp alla ”naiva” ministrar i den slokande toppen, så att de själva kan se hur det faktiskt ser ut…

  … utanför Rosenbad – i Mariannelund, Rinkeby, Ystad och Haparanda. Sedan kan vi be dem, feministministrarna, att hissa upp en IS-flagga, eller annan ”nysvensk” symbol i stången.

  https://ledarsidorna.se/2017/08/migrationspolitik-norge-mot-sverige/

  http://meritwager.nu/allmant/whos-running-the-show/

  Gilla

 2. Egon skriver:

  Podd?
  Är inte det något som Alex Schulman och Blondinbella bli miljonärer på?
  Mer mediaderivat att hålla reda på?
  Tack men,nej tack…..
  Jag fortsätter gärna att läsa Antikalifen på DGS.
  Där gör han ett bra jobb.
  Tack,Omar!

  Gilla

 3. Arthur skriver:

  Ser vi för ovanlighetens skull glaset som halvfullt så är det ju faktiskt flaggan som är vördnadsvärd, inte stången som håller den uppe.

  Emellertid är det deprimerande att så som var fallet med Ecce Homo se att det ynkliga syftet verkar vara att såra oförargliga och goda men framför allt ofarliga människor som inte har någonting att sätta emot och förleda dem till att göra sig till föremål för maktklassens häckel och förakt, även om det i sig inte finns mycket mer att invända mot något av dessa verk, än deras obefintliga konstnärliga kvalitet

  Pressens krönikörer sitter säkert redan och filar på hemska invektiv att smäda de med som ännu inte förstår att vända bort blicken och hålla tyst.

  Gilla

 4. weasel skriver:

  Tja, bara jag slipper höra den ständiga floskeln ”rasisterna har lagt beslag på flaggan” från de som gillar installationen….

  Gilla

 5. Hedvig skriver:

  Säger med SvD:s konstrecensent Clemens Poellinger: om flaggstången åtminstone burit den turkiska flaggan. Då hade verket inte bara varit banalt och enkelspårigt.
  Tänk er Erdogan gnissla tänder och skicka ett hotfullt meddelande till Löfven.

  Gilla

 6. Jonas Nilsson skriver:

  Tanken om att det egentligen är Prideflaggan som hänger där är väl radikalt svar nog? Just nu förefaller Prideflaggan av många hållas som mer representativ för Sveriges vision än den blågula.
  Är/var Prideflaggan ett försök att ge någon form av innehåll för vad som skulle varit en svensk modern identitet, alltså innehållsbestämma dagens blå-gula? Klart otillräckligt enligt min mening.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.