3 reaktioner på ”Ny podd med Mohamed Omar. Terrorn i Barcelona

 1. Peter M skriver:

  Utmärkt podd! Lite trevande inledning, men rutinen kommer med tiden och deltagarna får upp energin i samtalet mer ju längre programmet pågår.

  Gilla

 2. lasse4u skriver:

  ang. attacken i USA så ser det inte av de videor jag sett så kommer bilen i rel. hög fart nerför gatan rakt in i folksamlingen. Först precis innan den plogar in i folksamlingen är det folk som slår med tillhyggen på bilen.
  Det förändrar inte att det är vänsterns motdemonstranter som ofta initierar våld och upplopp.

  Kan inte Filippinernas men om Trumps tweet stämmer var där islamsk terror redan på 1800-talet. Hur religionsfördelningen såg ut då vet jag inte men i dag är Filippinerna till 80% katolskt.

  Trump är en skojare men drar ibland fram intressanta vinklingar, som när han jämförde konfederationens ledare med ”founding fathers”. Vilket fick liberals att gå i taket för att försvara den ”anekdotiska” amerikanska historieskrivningen. Ingen moralisk skillnad på Lee, Washington, Jefferson eller Madison som slavägare för att driva sina plantager. Att det blodiga inbördeskriget primärt utkämpades för att avsluta slaveri är inte helt sant. Sydstaterna försvarade i princip Jeffersons och Washingtons USA.
  Hur nordstaterna i praktiken med terror underkuvade sydstaterna glöms oftast bort. Eller att de berömda slavbefriande generalerna efter inbördeskriget gav sig på uppgiften decimera och tränga undan urbefolkning för att göra unionen säker för transkontinentala järnvägsbolag. Lincoln var järnvägsbolagsadvokat innan han blev president.

  Kriget handlade primärt om att unionen inte var frivillig och om vilken ekonomisk inriktning det nya stora landet skulle ha. Sydstaterna ville ha en agrar plantageekonomi med expansion i Karibien. Brittisk ”frihandelsmodell” enl. Smith och Ricardos komparativa fördelar. Medan nordstaterna var inne på industrialisering och höga tariffer mot utlandet (dvs den ledande brittiska industrinationen). för att skydda den spirande industriutvecklingen. Hade inte nord vunnit hade vi nog inte sett den mäktiga amerikanska globala hegemonin.

  Gilla

 3. Ulf45 skriver:

  Själva konstruktionen runt Islam och dess koncentration på Koranen, som sägs vara citat eller Allahs direkta ord och befallningar till de troende, innebär att Koranen bildar rättesnöre eller lag (sharia) för hur de troende ska leva sina liv.

  Denna lag inskränker till lydnad av Koranen och fråntar de troende möjligheten till frihet och självständigt tänkande. Allt i det jordiska livet ska levas efter Koranens skrifter och därtill boken om Hadith, som är ett tillägg till Koranen, som berättar om Muhammeds gärningar.

  Därmed ges inte utrymme för något annat liv än det som dikteras i dessa skrifter. Något liv utanför blir för en muslim en omöjlighet om han/hon bokstavligen vill följa innehållet i skrifterna.

  Detta har, enligt min mening, inneburit att livet i muslimska länder stått stilla sedan 600-talet då Muhammed hämtade skrifterna till Koranen och introducerade Islam. Någon Evolution i Darwins anda har inte skett och inte heller kunnat tillägnas muslimer i den omfattning som har skett och sker i Västerlandet. Tiden har mer eller mindre stått stilla, vilket manifesteras i den muslimska kulturen än idag och som kan beskådas på plats i muslimska länder.

  Jag vill till och med ifrågasätta att avsaknaden av Evolution har gjort att den islamiska kulturen, som bygger på Koranen, har mer eller mindre ”cementerats” i generna i hos den muslimska befolkningen under de 1400 år som passerats. De kan helt enkelt inte och har inte möjlighet intellektuellt att tillägna sig den västerländska civilisationen, vilket ingen idag avkräver dem, medan de själva istället avkräver folken i väst eller närmare sett, den kristna världen, att ta till sig och underkasta sig Islam och sharialag. Det blir för jobbigt för muslimer att acceptera något som de inte förstår och som dessutom inte verifieras genom Allahs ord i Koranen. När detta inte hörsammas i Väst, blir kulturkrocken särskilt påtaglig och resulterar i terror och elände mot det Västerländska samhället.

  En palestinsk terrorist kan mycket väl ta till sig mycket av den Västerländska tekniken. Han kan klä sig i jeans och smarta kläder och omge sig med Västerländska tekniska prylar som mobiltelefoner, TV, datorer etc. Den Islamiska historien ger också belägg för detta genom den totala avsaknaden av tekniska framsteg, som har fört mänskligheten i Väst framåt. Vetenskap i bemärkelsen tekniska eller sociala framsteg har ingen uppmärksamhet inom Islam. Det framstår som ett psykologiskt trauma för islamisten att vara ”akterseglad”. Därför tror jag han aldrig kan tillägna sig Västerländska Värderingar. Det är en omöjlighet för honom. För terroristen utgör tekniken endast hjälpmedel som steg på vägen via Jihad att med våld underkasta Väst Islam och därmed Sharialag. Det motstånd som islamisten möter under denna kamp kan endast tillintetgöras genom våld i form av mord och utrotning av motparten.

  Motståndaren i förlängningen efter Korstågsfararna, blir istället Väst, som försöker välta Islam över ända. Verkligheten visar att ingenting kan vara mera felaktigt. Väst välkomnar istället multikulturalism och bereder möjlighet för muslimer att bygga moskéer och skolor parallellt med friheten att utöva sin religion. Att Islam skulle vara under angrepp från Väst är alltså ingenting annat än en vänsterextremistisk skröna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.