Muslimska fundamentalister föraktar oss för vår snällhet

mohamed2
Mohamed Omar

Under nästan åtta hundra år styrdes delar av Spanien under islam. Men bit för bit lyckades spanjorerna återta sitt land. Detta kallades reconquistan, återerövringen. Vändpunkten var den kristna segern i slaget vid Las Navas de Tolosa den 16 juli 1212.

I dagens Spanien, liksom i övriga Västeuropa, växer den muslimska befolkningen genom den pågående massinvandringen från Afrika och Mellanöstern. Muslimska fundamentalister tenderar att identifiera sig som en del av den muslimska umman, en transnationell gemenskap, som också är politisk. Man lever i Europa, men känner sig i första hand som muslim. Man möter heller inga krav att anpassa sig till europeisk kultur och bli en del av vi:et.

Det är likadant i Sverige. I moskéerna predikar man om situationen i Afghanistan, Syrien, Somalia och Palestina. Det är sällan man talar om Sverige. Man talar om ”våra bröder och systrar” och om att vara solidarisk och hålla ihop. Då är det hela tiden muslimerna man talar om, inte att vara solidarisk eller känna sig som ett med svenskarna. I alla moskéer jag har varit i, och det är många, är det en självklarhet att svenskar och muslimer är olika saker.

Jihadister har återigen slagit till mot ett europeiskt land, en attack mot de otrogna. För jihadisterna är detta en del av ett krig mellan islam och väst. De har inte glömt reconquistan och slaget vid Las Navas de Tolosa, även om vi har gjort det. De fruktansvärda scenerna från Barcelona i Spanien påminde onekligen om en krigszon. Och tyvärr kan jag inte säga att det kommer att gå över, att det kommer att bli bättre. Jag tror att det kommer att bli mycket värre. Jag tror att vi kommer att få se scener i Paris, London och Stockholm som påminner om vad vi sett från inbördeskrigets Syrien. Jihadister beväpnade med AK-47:or som håller byggnader, som tar gisslan, som genomför militära operationer.

Varför tror jag det? För när vi flyttar miljontals människor från islamvärlden, utan att skilja på bra och dåliga, och de etablerar parallellsamhällen här. Ja, då flyttar vi islamvärlden med dess konflikter till Europa. Europa blir, på grund av migrationen och bristen på assimilering, mer och mer som islamvärlden. Och våra politiker vill inte se detta. De vill inte tänka framåt.

När jag skriver så här är det alltid någon som invänder att alla muslimer inte är fundamentalister. Och det är sant. Alla är inte fundamentalister, men många är det. Och en muslimsk fundamentalist är inte som en kristen fundamentalist. För i islam finns läran om jihad, heligt krig, och teokratin, idén om en islamisk stat.

Det finns de som undrar: varför attackerar jihadisterna oss, vi är ju snälla mot muslimerna? I muslimska länder blir kristna diskriminerade och förtryckta. Men det finns inte en enda kristen terrorgrupp som genomför hämndaktioner. Det beror på att kristendomen och islam är helt olika religioner. Detta tål att upprepas. I Europa däremot har muslimer samma rättigheter som andra medborgare. Våra eliter försöker till och med skydda islam från kritik och har på så sätt satt islam högre än den inhemska kristna traditionen. Ändå blir vi attackerade av jihadister.

Varför är det så? För att muslimska fundamentalister ser vår snällhet som svaghet. Den får dem att förakta oss mer. Under tiden jag var muslim var jag en gång på Rinkeby torg. Det fanns knappt en svensk på torget. Min dåvarande ”broder”, en muslimsk fundamentalist, grimaserade föraktfullt och sade: ”Titta vad dom har gjort med sitt land, vilka idioter!” Jag minns detta som igår. Orden gjorde intryck på mig. Han var inte våldsam, men han delade de våldsammas världsbild. Och så är det ju, kring varje jihadist  finns ett antal fundamentalister som tänker som jihadisten men som inte tar till vapen.

Han visste att i islamiska länder skulle man aldrig tillåta en sådan utveckling. Man skulle aldrig tillåta massinvandring av icke-muslimer och kräva att urinvånarna anpassar sig efter dem. Islamiska fundamentalister vill bara ha mångkultur i Europa, för att den ger dem möjlighet att sprida islam, men aldrig i sina egna länder.

Mångkulturförespråkarna säger ofta att vi blir berikade av den muslimska massinvandringen. Att vi kan lära av varandra. Det kan låta absurt, men de kan faktiskt ha rätt! Det finns en sak vi kan lära oss av muslimerna: att bli något mindre ”snälla”. Vi bör göra det tydligt att Europa inte är islamiskt. Och att européer vill att Europa fortsätter vara europeiskt.

Jag skrev tidigare att massinvandringen från islamvärlden gör Europa mer likt islamvärlden. Till exempel på så sätt att vi också får uppleva jihadattacker. Men Europa kanske i framtiden också blir mer likt islamvärlden på en annan punkt, även detta som en följd av massinvandringen, på så sätt att vi stoppar massinvandringen och lägger ner mångkulturen.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!