Du är väl medlem?

Nu drar det ihop sig. Röstlängderna inför kyrkovalet den 17 september skapas en månad innan valdagen. För att vara röstberättigad i valet måste du därför vara registrerad som medlem senast nu på torsdag!

Om du inte är medlem kan du skriva ut och fylla i denna blankett och sedan lämna in den till din församlingsexpedition. Eller gå ner till församlingen redan på måndag och skriv på blanketten där! För att vara på den säkra sidan – be personalen att registrera ditt inträde omgående.

Det är upp till dig som medlem att bestämma hur Svenska kyrkan ska styras under de kommande fyra åren –  så använd ditt inflytande! Påminn dessutom dina vänner och din familj om kyrkovalet och vikten av att de går och röstar. Varje röst gör stor skillnad och vill du att Svenska kyrkan ska slippa det partipolitiska styret så finns det ingen annan väg att gå än den demokratiska: Rösta bort de politiska partierna och rösta fri en tydlig, kristen kyrka!

Svenska kyrkan behöver din röst för att bli den folkkyrka den ska vara!

Men: För att rösta måste du vara medlem.

Svenska kyrkan behöver dig. Svik henne inte.

Helena Edlund

10 reaktioner på ”Du är väl medlem?

 1. Agneta Berglöw skriver:

  Utmärkt påminnelse.Personligen har jag röstat i Kyrkovalet så långt jag kan minnas.Men med Helena Edlunds omfattande information framstår det nu mycket tydligare hur politiserad svenska kyrkan är, som sällan eller aldrig når fram till den ”vanliga” kyrkobesökaren eller övriga allmänheten.
  En farlig smygpåverkan som jag säger definitivt nej till.
  Kyrkan är en trygg plats i glädje o sorg.Sedan några år deltager jag i en bokcirkel med en fantastisk kvinnlig präst som kursledare.Vi läser en av deltagarna vald bok per månad o samtalar om tro o liv.Sjunger några psalmer o dricker förstås kaffe men mkt tilltugg.Denna stund tror jag är en lisa för själen i denna sönderstressade oroliga värld.

  Gillad av 2 personer

  • Hedvig skriver:

   @ Agneta Berglöw 13 augusti, 2017 at 05:52

   Avundsvärda du! Känner inte en enda vare sig kvinnlig eller manlig präst här i Stockholm, som jag skulle kunna ha något existentiellt eller kulturellt utbyte med. Här är det PK så långt ögat når …

   Gillad av 1 person

 2. malmobon skriver:

  Gjorde så i maj, just bara för att rösta och hjälpa SD dela ut material. Möte den 23;e på Rådhuset i Lund för alla. Kl. 13.00. Går förändra inifrån, tror jag. Kan inte ha en liberal sossekyrka som samarbetar med islam. Helt sjukt. Ta hand om våra gamla och sjuka i församlingarna skall gälla.

  Gillad av 2 personer

 3. Strix skriver:

  Alla möjligheter att förpassa den socialistiska/kommunistiska ödeläggelsen av kyrkan i Sverige till evig glömska måste tagas tillvara. Stöd församlingsarbetet!

  Gilla

 4. Det kulturkristna arvet är viktigt att bevara och utveckla. skriver:

  Ja, jag ar medlem. Jag kommer att rösta.Jag har inte tidigare rösta. i kyrkovalet

  Kyrkan är en viktig grund for den västliga civilisationen.
  Det kulturkristna arvet är viktigt att bevara och utveckla.

  Gilla

 5. Det kulturkristna arvet är viktigt att bevara och utveckla. skriver:

  Ja, jag är medlem. Jag kommer att rösta.Jag har inte tidigare rösta. i kyrkovalet

  Kyrkan är en viktig grund for den västliga civilisationen.
  Det kulturkristna arvet är viktigt att bevara och utveckla.

  Gilla

 6. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Tack för ännu ett lovvärt inlägg, vilket man av hjärtat hoppas skall initiera samtliga läsare till att göra sitt yttersta för att söka rädda vår kära kyrka.
  Den mest anslående reaktionen då man vill erinra om kommande kyrkoval är onekligen det påtagliga ointresset för dessa frågor, vilket bevisar en närmast obefintlig kunskap om valets praktiska betydelse.
  Inte oväntat får man intrycket av att det fåtal som gör sig omaket att rösta gör det i enlighet med traditionellt partipolitisk och snarast blaserad ovana, utan avseende på de faktiska konsekvenser deras val leder till.

  Vad de partipolitiskt obundna nomineringsgrupperna beträffar äger folk i allmänhet en mycket diffus uppfattning om dessa kandidater, och detsamma kan definitivt sägas om gemene mans insikt om Svenska Kyrkans makthierarki samt den vänsterpolitisering som impregnerat dess strävanden.
  Att vi nu fått den kyrka vi förtjänat representerar emellertid ett menetekel och en sista möjlighet att ställa tillrätta och rädda det som räddas kan av vårt gemensamma kristna kulturarv, i en tid då den islamistiska infiltrationen entusiasmeras till att befästa sitt skadliga samhällsinflytande.

  Några rader kom osökt för mitt inre och lyder ”Fanan skall äras och hedras och mana alla att troget fullgöra sin plikt mot fäderneslandet!” Denna anmaning får också inkludera fädernas kyrka och att
  summera det hela genom att hävda att detta är den sista chans som blivit oss förunnade, torde icke vara någon överdrift.
  Andreas.

  Gilla

 7. Bengt Olof Dike skriver:

  -Jag tycker också att det är utmärkt med påminnelsen att rösta och skriva in sig som medlem i kyrkan, om man inte redan är detta.

  Men överdriv för all del, bästa Agneta Berglöw, inte den påstådda ”politiseringen” i Din något motsägelsefulla text! Å ena sidan skriver Du ju att kyrkan sällan eller aldrig når kyrkobesökaren eller allmänheten, men å den andra uttrycker Du Din tillfredsställelse över kyrkans trygga plats i glädje och sorg.
  Då är Svenska kyrkan, i vars katedraler man varje söndag bekänner tron på Jesus Kristus (inte på Stefan Löfvén) och välsignas av prästen, en lisa för själen för Dig.

  Ingen har för avsikt att beröva Dig denna plats och känsla, försäkrar jag!
  Goda hälsningar!

  BENGT OLOF DIKE

  Gilla

 8. Kallle7 skriver:

  Får man någon bekräftelse på att man blivit medlem?
  Eller går det att se någonstans?
  Jag lämnade in ansökan i handen på personalen den 30/7 men har inte hört nåt sen dess.

  Gilla

 9. BIRGER skriver:

  kyrkan är väl skild från staten så den skall inte ägna sig åt partipolitik om dom gör det då skall den bestå av mångfald där alla parti är reprensen terade och då efter sin storlek i väljarkåren SD bör ha en framskjutande roll där

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.