Du är väl medlem?

Nu drar det ihop sig. Röstlängderna inför kyrkovalet den 17 september skapas en månad innan valdagen. För att vara röstberättigad i valet måste du därför vara registrerad som medlem senast nu på torsdag!

Om du inte är medlem kan du skriva ut och fylla i denna blankett och sedan lämna in den till din församlingsexpedition. Eller gå ner till församlingen redan på måndag och skriv på blanketten där! För att vara på den säkra sidan – be personalen att registrera ditt inträde omgående.

Det är upp till dig som medlem att bestämma hur Svenska kyrkan ska styras under de kommande fyra åren –  så använd ditt inflytande! Påminn dessutom dina vänner och din familj om kyrkovalet och vikten av att de går och röstar. Varje röst gör stor skillnad och vill du att Svenska kyrkan ska slippa det partipolitiska styret så finns det ingen annan väg att gå än den demokratiska: Rösta bort de politiska partierna och rösta fri en tydlig, kristen kyrka!

Svenska kyrkan behöver din röst för att bli den folkkyrka den ska vara!

Men: För att rösta måste du vara medlem.

Svenska kyrkan behöver dig. Svik henne inte.

Helena Edlund