Svensk politik borde ändras men detta kommer knappast att hända

Lennart Bengtsson

Det nya i svensk politik är att det blir alltmer tydligt att landet har fått tre alltmer jämstora block som enligt det senaste årets opinionsundersökningar ligger i intervallet 20 – 40 procent. Inget block kommer därför att få majoritet i valet nästa år såvida inte något exceptionellt inträffar. I grunden är det dock klart att alliansen tagit ställning för socialdemokraterna som de förvisso för formens skull kritiserar men visar för övrigt tydligt att de själva inte har någon som helst lust till regeringsmakten. I så måtto fortlever den märkliga decemberöverenskommelsen. SD har därför blivit det enda egentliga oppositionspartiet och alliansen betraktas av många inte längre som trovärdigt, alla glada gruppfoton till trots.

Att SD skulle kunna bli ett regeringsalternativ vid nästa val är ännu mer osannolikt än alliansen. SD kan kanske få 30 procent av rösterna men saknar nästan helt stöd från det etablerade samhället samt från media. Existensen av SD är ytterst en följd av de andra partiernas tillkortakommanden och arrogans. Dessa har vägrat att lyssna på folks oro och reservationer mot främst massmigrationen som såväl allians som den rödgröna regeringen drivit med all kraft. Resultatet efter nästa val bli därför med stor sannolikhet att S kommer att fortsätta som regeringsparti med smärre ändringar som ett tänkbart utbyte av MP mot C.

Samtidigt blir det allt svårare att engagera dugliga och välutbildade individer i politiken med följd att partierna mer och mer utarmas på reell intelligens, omdöme och kompetens. Detta skulle säkert fungera om inte det svenska systemet insisterade att fortleva i en övervuxen politisk kostym, skräddarsydd efter de förhållanden som rådde under de första decennierna efter andra världskriget. Detta är inte längre fallet. Sverige har återgått till att bli ett mindre europeiskt land och skulle därför må bättre med en pragmatisk politik av liknande slag som den i Schweiz eller de andra nordiska länderna.

Under de år som jag bodde i Bern funderade jag aldrig över landets ledande politiker och i likhet säkert med 99,9 procent av Sveriges befolkning kan jag inte nämna namnen på personerna i den federala schweiziska regeringen. Trots detta fungerar landet alldeles utmärkt och har utomordentligt kunniga och välutbildade personer på kritiska poster i samhället. Styrkan i landet är ett starkt och välfungerande civilsamhälle och en delegerad maktstruktur där det knappast är möjligt som i Sverige för centralpolitiker att köra över landsting och kommuner och påtvinga dem sin uppfattning. Schweiz har inget behov av att bli ett politiskt mediasamhälle utan nöjer sig med att ha duktiga personer som tjänar civilsamhället. Om man gör det kan man kosta på sig att vara litet småtråkig.

I Sverige däremot vill man fortsätta att vara ett slags mini-USA med politiker som får en orimlig uppmärksamhet i media hur litet de än har att komma med. Mycket skulle vara vunnet om man kunde skala ned det svenska politiska systemet och prioritera landets egna alltmer allvarliga problem. I stället vill man stå på världsscenen och tala om vad som bör göras. Hur klimatet skall räddas, hur man skall ta sig an världens alla migranter och hur de uppstudsiga länderna i Östeuropa skall sköta sig. Vill man vara fyrbåk för världen bör man först ta reda på vartåt man vill leda fartygen.

56 reaktioner på ”Svensk politik borde ändras men detta kommer knappast att hända

 1. Gösta Svensson skriver:

  Men Sverige är ju en stormakt, en humanitär stormakt. Det säger ju de som bestämmer.
  Vad vet jag? Jag är ju bara en dum väljare.

  Gilla

 2. Lennart Granqvist skriver:

  I stället för att diskutera Sveriges problem ,dumma och outbildade politiker,styrs samhällsdebatten över till en ickefråga,dieselbilar eller icke dieselbilar.

  Gud välsigne vedeldning,och fosterlandet!!
  Kanske hästen är tillbaka som dragdjur i stället för dieseldrivna lastbilar?

  Gillad av 6 personer

  • Kuckeliku skriver:

   Man skulle kunna försöka lista de svenska politikernas grövsta misstag:
   * De tar ”liberalismen” på alldeles för stort allvar och tror att den är tjänlig som kompass och karta.
   * De fattar inte att nationalstatens integritet är en överlevnadsnödvändighet även framgent.
   * De inbillar sig att de kan och bör skapa arbeten och bostäder mm åt alla som lever i eller tar sig till Sverige och ignorerar därvid såväl naturresursernas gränser som den tilltagande automatiseringen.
   * De inbillar sig att muslimer är lätta att göra till präktiga svenskar eller att saker kommer fungera bra även om invandrarna behåller sina tvivelaktiga kulturer.
   * De bortser från de epidemologiska effekterna av män som har sex med män och försöker låtsas att alla homosexuella män vill leva monogamt.
   * De överbetonar den feminina principen och inbillar sig att den kan snabbesegra de maskulina principerna.
   * De försöker utan att folk skall märka det ersätta nationalstatliga principer med globalistiska principer. Plötsligt är politikernas subjekt inte Sveriges medborgare och skattebetalare, utan all världens mer eller mindre nödställda människor.
   * De är människorättsextremister som anser att Sverige, skattebetalarna och planeten under alla omständigheter skall betala allt vad de förmodade mänskliga rättigheterna kräver.

   Gillad av 7 personer

 3. Erling skriver:

  Dyster men trovärdig prognos. Likväl tycks många på detta forum tro att 2018 kan ge en förändring. En sannolik önskedröm. Bevisligen rätt ensam fortsätter undertecknad att i stället drömma om direktdemokrati.

  Gillad av 4 personer

 4. Peter skriver:

  Nu ska jag bli lite konspiratorisk och hävda att Alliansen inte vill styra under perioden 2018–2022. Under dessa år kommer nämligen kommunerna inte längre att kunna erhålla bidrag för de flyktingar (alternativt emigranter) som kom hit 2015, vilket förstås kommer att få stora konsekvenser för välfärden. Sverige kommer dessutom att ta emot ytterligare några hundra tusen anhöriginvandrare. Till råga på allt är det stor risk att fastighetsbubblan ”äntligen” brister och att en lågkonjunktur står för dörren (vilket också får börsen att sjunka rejält). När resten av världen / marknaden insett Sveriges prekära situation kommer det också att leda till räntehöjningar i landet.

  Om drygt fem år, när de Rödgröna kört landet mot avgrunden bland annat genom sin destruktiva identitetspolitik, står Alliansen redo att styra. Fast då har kanske KD ramlat ur riksdagen, SD fått mellan 30 och 35 procent och det enda riktiga högerpartiet, Medborgerlig Samling, har tagit sig in i riksdagen.

  Gillad av 4 personer

 5. Moab skriver:

  Mycket bra förslag, den schweiziska statsapparaten kostar en spottstyver jämfört med den svenska. Skatten i Geneve låg på 30% men i exempelvis Valais på 10% när jag bodde där. För familjens skull flyttade jag hem men mången gång sparkar man sig där bak för det valet.
  Det är nästan chockerande att komma tillbaka till Schweiz för så mycket är sig likt, så skönt!

  Men, likt VIK, varför skulle våra politiker ge upp sin position? Reinfeldt tjänade visst 22miljoner, på vad? Hur? Det måste vara tjänster och gentjänster, men även de som är mera perifera till den process vi ser förstöra Europa har ju tillgång till en massa jobb och uppdrag.
  Bryt lagen och få ett nytt smörjobb, jag har inte samma tur tror jag, jag gissar att telefonen slutat ringa om det gällt mig.

  Det är nog sant med de tre blocken, men vad kan göra för att ändra detta. Ett är att hata C, detta parti är nu svenskarnas fiende No1, de har tagit upp Mps mantel i allt, islamism men framförallt att bygga en politik helt utan målkonflikter, vi kan vara 30 miljoner! Jag tror att Heberleins banala godhet är mycket problematisk, för den låter trots allt folk som dessa vara goda, men lite dumma, och vem är du att vara så himla smart?! Folk på den etablissemangs-kritiska sidan har hört att de är onda så ofta att man vant sig, men jag vägrar bära detta epitet. Jag blev kallad rasist av en släkting och har inte lyft luren sen dess, dessa j-lar! De låter sig själva använda de värsta skällsord utan att ha lyft ett finger för att självständigt förstå vart vi är på väg, eller med egen kraft gjort något för någon enda som har det svårt i världen personligen. Nu har de till och med fått en egen liten tiggare att lägga skrammel i koppen till så att den banala godheten kan växa ännu mer.

  Patrik skriver om 30-åriga kvinnor men dessa människor finns i överallt, varför skall Patrik, och jag, och vi, buga och låta den banala godheten styra alla diskussioner?! Varför skall de komma undan med att känna och tro sig goda, när den eftertänksamme vet att deras positionen är ond och hycklande. Varför? Varför inte kasta deras ondska i huvudet på dem, svara med samma mynt, snyfthistorier om Medelhavet? Ditt fel, och hur var det med 9-åringen som blev våldtagen förresten?

  Ytterst vad handlar detta om, varför inte vara defaist och låta pk-isterna vinna? I slutändan så blir vi ändå slukade av en supernova och kanske endast våra medvetanden bevaras i en kapsel som skickas ut med en rymdsond, varför bry sig om vad som händer nästa 1000 år, eller 100? Personligen så har jag en närmast religiös tro på utveckling, hur kan det vara att världen är så vacker, korallrev, clownfiskar, orkideér eller Caravaggio och Gaugin eller Hawaii eller Den gamle och havet eller Einsteins relativitetsteori eller min barn? Jag söker och tror på kvalitet och förfining, och för människan så är det förfining i tanken och hur vi behandlar varandra, och det springer ur individen. Vi är människor, ett långt steg från myrorna, detta tror jag verkligen, och därför så vänder jag mig mot samhällskonstruktioner som är som myrsamhällen, kommunism, socialism, socialdemokrati och islam. Jag tror att många känner att västs kultur i mycket var bra och överlägsen och jag tror att det var och är för att denna kultur låter oss människor sträva och blir något ännu bättre och vackrare, en orkidé, inte en nedhuggen stubbåker som pk-isterna, kommunisterna, socialisterna, liberalerna och muslimerna vill att vi skall vara.

  Så jag tror kampen står om evolutionen och den fria tanken, kan den ta nästa steg eller blir vi reducerade till myror och stubbåker?

  Gillad av 10 personer

   • annagustin2@gmail.com skriver:

    Om man hade kraft (och pengar) att driva igång en rörelse som beslutade sig för att kopiera Schweiz samhällssystem…så skulle det säkerligen locka till sig mängder av röster idag, För många människor är väldigt arga och besvikna…men vet inte vad de ska göra i nästa val 2018. Själv skulle jag vilja avsluta hela det partipolitiska systemet….jag vill inte längre betala dessa banditer oavsett ideologisk partifärg. Jag skulle kunna arbeta natt och dag för att få till ett sådant system, med viss modifiering att passa Sverige. Frågan är VEM…eller VILKA som har styrkan att starta upp detta?

    Gillad av 4 personer

  • Jan Molin skriver:

   Mycket bra rutit MOAM. Jag gillar alltid det du skriver.
   Men vad gör vi åt det hela. De flesta som jag läser här, på Ledarsidorna.se, Avpixlat mfl skäller på all överhet. Och med rätta, de är ju i själva verket landsförrädare, landssvikare och i lindrigare fall endast fega.
   Men det svenska folket då!!? Hur feg får man vara? Jag är nu pensionär men har aldrig backat för att säga min mening. Och inte blivit avskedad för det. Jag har mist ”vänner”, ja. Men man får se det som att de aldrig var riktiga vänner. Lätt sagt kanske idag, jag vet inte. Men vi gräver ju vår egen, våra barns och barnbarns gravar även om de inte förstår det. Är det värt det för att slippa besvär?
   Något verkligt måste till framöver, inte bara samtala på våra sidor. En gång i tiden var jag med i DFFG: De Förenade FNL-grupperna. Vi stödde Vietnam i sitt försvarskrig mot USA. DFFG var en sk enhetsfront, dvs ungdomar med olika politiska inriktningar gick samman. Det funkade rätt bra, men kommunisterna var svåra och ville bestämma.
   Kanske en liknande enhetsfront skulle kunna bildas av folk som har ledarförmågor. Att få samman de olika riktningar som idag finns, dvs läsarna av ovannämnda medier mfl. Vi måste börja visa oss på gator och torg. Det viktiga är att lämna partipolitiken åt sidan, bara fokusera på att få stopp på invandringen, att återvändanden snarast måste påbörjas, ingen anhöriginvandring, endast överlevnadskuponger mm mm.
   Skrivet av Jan Molin i Uppsala

   Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Tala inte illa om myrsamhället. – Varje myra gör hela tiden det hon helst vill och allt går väl ändå. – Det är alltså en liberal marknadsekonomi som myrstacken liknar mest.

   Gilla

 6. Thomas Nilsson-Backe skriver:

  Amen till det.
  Börja med att ge tillbaka skattebasen (OK med stöd och utjämning till glesbygden, men glesbygden skall inte behöva försörja Malmö), och självbestämmandet till kommunerna. Jag förstår inte att denna stöld av medborgarnas bestämmanderätt och rätt till lokalt inflytande inte har uppmärksammats mer. SD vill visserligen se mer lokala(?) folkomröstningar, men börja med att ge tillbaka bestämmanderätten till kommunerna så som det en gång var innan prosten Persson kom in och gjorde slutgiltig socialistisk diktatur av alltihopa.
  Denna fråga, plus bostadsfrågan (hur kan en nation tillåta sig själv att ”få slut” på lägenheter? – helt absurt) är betydligt, BETYDLIGT viktigare för landet än det utrymme de får i debatterna och av media. Sluta fördumma väljarna och läsarna och börja prata om saker som de är…

  Gillad av 3 personer

 7. MartinA skriver:

  Vad det står för bokstäver framför politikernas namn är ointressant. Den som vill förändra politiken bör engagera sig i alternativmedia och akademia, inte i politiken. Politikerna blir vad helst de blir tillsagda att bli.

  Den som vill fundera på det politiska landskapet i framtiden bör tänka på vilka intressegrupper som representeras. Och på ekonomin. Inte på vad parasiterna i riksdagen påstår sig stå för.

  Gillad av 1 person

 8. uppstigersolen skriver:

  Men tänk om SD får 32 % och M ansluter sig? Kanske inte egen majoritet men de andra kan ju omöjligen enas. Då blir det ingen opposition. Omöjlgt? Konstigare saker har hänt.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Knappast otänkbart!

   Att SD får 32…
   Men vad har M då, allra högst 15?

   Med Mp ur, ev KD också,
   då skulle detta kunna innebära majoritet!

   Borgerlig ekonomiskt inriktad politik,
   men med ett socialt SD-ansikte!

   Det bästa av det bästa!
   Centerns råa kapitalism hamnar i papperskorgen,
   fLumarna ute i kylan!

   Skulle kunna föra en politik för Sveriges långsiktigt bästa!

   En nödbroms på den kvinnofientliga Islamiseringen!

   Gilla

 9. PYJ skriver:

  Sveriges politiker bör bli färre och äldre med mer erfarenhet. Sveriges politiker ska absolut inte vara fyrbåk. Sveriges politiker ska vara just Sveriges politiker och tjänare.

  Beslut ska alltid fattas för Sveriges och dess folks bästa. Krockar en internationell konvention med Sveriges möjligheter att skydda landet så ska den internationella konventionen omtolkas.

  Sverige ska alltid skyddas och städas.

  Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Vi som är svenskar. Det är inte knepigare än så. Känner du dig som svensk, beter dig som en svensk och sköter dig så tillhör du svenska folket.
    Om du däremot kommer från ett i grunden ociviliserat samhälle, har tagit med dig dess seder hit och dessutom inte kan sköta dig utan lever på oss andra då är du en parasit som inte hör hemma bland svenska folket.
    Jag tror att majoriteten av svenskarna håller med mig.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Så de svenskar som inte ”sköter sig” upphör att vara svenskar? En sån läskig och antitraditionalistisk människosyn du har.

    Gilla

 10. Lilla fröken PK skriver:

  Det är viktigt att SD fortsätter att växa. SD har haft rätt hela tiden och Jimmie Åkesson är en duktig och omdömesgill politiker . Ett SD kring 30% går knappast att nonchalera och kan nog leda till oväntade och positiva förändringar. För vad är alternativet ?

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Du kommer att bli varse att ett SD kring 30% mycket väl går att nonchalera. Inflytandet börjar först vid 175/349 = 50,14% (eller några procentenheter därunder med tanke på att det största partiet gynnas i ”Sveriges” ”valsystem”).

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    SD är en bokstavskombination, inget mer. 50% SD är identiskt med etablissemanget och väsenskillt från 2% SD. När SD når 50% har ingenting förändrats alls. Ja, förutom bokstäverna.

    Gillad av 1 person

 11. Jaxel skriver:

  Politikerna prioriterar upprättandet av den humanitära stormakten före medborgarnas intressen. Ytterst handlar det om att putsa på den egna självbilden – att framstå som oerhört goda människor. Vilket alla andra medborgare självklart skall vara med och betala priset för.

  Fast svenska folket kommer i längden inte att acceptera att betala vilket pris som helst för skapandet och upprätthållandet av den så kallade stormakten. Och den etniskt definierade underklassen kommer i längden inte heller acceptera sin situation. Ju längre dagens politik får fortgå desto större är risken att den oundvikliga förändringen av Sverige blir otrevlig för att inte säga brutal.

  När detta inträffar kommer alla godhetsivrarna självfallet svära sig fria från ansvar. De har ju bars velat väl, men kanske varit naiva.

  Gillad av 2 personer

 12. Erik skriver:

  Schweiziskt styre är synnerligen intressant av flera anledningar.

  Exempelvis så saknar de helt det som vi tar för givet i Sverige, en politisk klass. Människor som sedan ungdomsförbundstiden har varit helt fokuserade och inställda på att undvika riktiga jobb och istället utveckla sin förmåga att med våld tillskansa sig pengar (skatt) och med dessa slantar ”lösa” problem som politikerklassen ofta själv är upphovet till. Och samtidigt med problemlösandet förväntar de sig applåder av de skinnade medborgarna.

  Denna klass av människor saknas helt i Schweiz. Varför då?

  Det schweiziska parlamentet sammanträder fyra gånger per år och då tre veckor i taget, alltså sammantaget 12 veckor per år.

  Mekanismen gör att de politiska djur som vi tar för självklara i Sverige – typ fridolinare, ygemän och reinfeldtare – saknas. Finns inte. Grogrunden för att leva och utvecklas inom den politiska kuvösen finns helt enkelt inte utan de schweiziska ledamöterna är istället fungerande samhällsmedborgare som har riktiga arbeten vid sidan av ledamotsuppdraget. Den svenska parasitära tillvaron är inte möjlig.

  http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bern/Landfakta/Om-Schweiz/Politik/

  På sjuttiotalet kostade det ungefär en krona att köpa en CHF, idag kostar den mer än 8 SEK.

  Men så har de ju förstås ingen välfärd i Schweiz.

  Gillad av 6 personer

 13. Björn K skriver:

  Svensk nationalkänsla är en ytterst märklig kombination av självutplåning och humanitärt samt moraliskt storhetsvansinne. Inte bland folk i allmänhet men bland de som vet allt.

  Gillad av 1 person

 14. Asta skriver:

  En av våra största enskilda utgiftsposter är de de ensamkommande ”barnen”.
  För en tid sedan lämnade RMV en första avstämning: 76 procent av de testade bedömdes vara över 18 år.
  Då var antalet ärenden få (581 stycken), nu har verket hunnit med 2 481.
  Andelen över 18 ligger kvar på runt 80 procent.

  Siffrorna förvånar nog få. Det som återstår för kritikerna är att försöka så tvivel om metodernas tillförlitlighet och därigenom diskvalificera resultatet.

  Detta är precis vad DN gör när de tillfrågar en ”expert”. Petter Mostad är docent i matematisk statistik och anser att åldersbedömningarna utgör en för stor del i det slutgiltiga avgörandet av den sökandes ärende (vi får anta att DN i dessa semestertider inte lyckades nå vare sig en bandymålvakt eller florist för att få deras syn på saken).
  Mostad är emellertid långt ifrån en oberoende expert. Han är tvärtom aktivist. En snabbkoll på Facebook visar att han gillar asylaktivistsidan ”Vi står inte ut”, som kämpar för att få alla afghaner att stanna i Sverige.
  http://www.fristad.eu/2017/08/dn-och-metoderna/
  PPismen i ett nötskal ingen dumhet är för stor på mångkulturens altare.

  Gillad av 4 personer

 15. Claes skriver:

  En intressant fråga är drevet mot polska regeringen för att de gör ”antidemokratiska”förändringar såsom att regeringen får större makt vid tillsättningen av domare och att de begränsar författningsdomstolens makt.

  Svenska regeringen har ett avgörande inflytande över tillsättningen av domare och vi har inte ens någon författningsdomstol.

  Om det den polska regeringen gör skulle vara odemokratiskt så har Sverige varit odemokratiskt i 20 år. Märkligt också att ingen (MSM) har tagit upp denna fråga.

  Gillad av 6 personer

 16. Johan skriver:

  Tack för intressant läsning. Det verkar som om M består av två läger: blåmoderaterna och nymoderaterna. Detta hotar splittra partiet. Jag gissar att den gruppering som är övervägande kommer att avgöra vilken väg partiet går.
  Om nymoderaterna är dominerande kan det tänkas att man gör en ansträngning att få ihop en allians igen. Om det lyckas återstår att se. Om blåmoderaterna är dominerande kanske det blir en dragning åt SD och ev KD medan tidigare nymoderata väljare röstar C eller L.
  Det är inte omöjligt att SD kan få 30% i valet men för att det ska ha någon reell effekt i inflytande krävs 51% eller att SD bildar regeringsalternativ med fler partier. Eftersom SD är det enda partiet som står utanför globaliseringsagendan har ingen, åtminstone hittills, velat närma sig. Om inte SD når över 51% och inte tillsammans med andra kan bilda en majoritetsregering tror jag man kan räkna med en DÖ version 2.0. (eller är det 3.0.?) där övriga partier blockerar SD från inflytande. Och jag tror inte övriga partier är särskilt nogräknade vem de bildar allians med så länge det gäller att säkra globaliseringsagendan.
  Om MED kommer in i riksdagen med över 4% är de fortfarande mycket små i antal röster.
  Gissar att den stora vinnaren i röster blir C som kan tillgodoräkna sig tidigare MP och M väljare.
  Och C ser nog, liksom L, inga svårigheter att bilda allians med vem som helst som stöder globaliseringsprojektet.
  Om inte något mer trendvändande och dramatiskt inträffar före valet är jag dessvärre tveksam till vad som skulle kunna innebära någon större förändring efter valet 2018.

  Gillad av 4 personer

 17. MLE skriver:

  Håller helt med skribenten. Tyvärr tror jag att analysen är klockren. Vad gör andra med makt i det här samhället? Svenskt näringsliv?De borde väl ha ett åtminstone ekonomiskt intresse av att deras egendom inte förstörs ? Eller tror dem att de inte påverkas av att det politiska systemet kollapsar ? Varför så tyst??

  Gillad av 2 personer

 18. Per Eriksson skriver:

  Schweiz har ett fantastiskt decentraliserat system där kompetens genomsyrar det mesta och politikerna hålls kort – ingen schweizisk politiker kan, som Reinfeldt & Löfven, på bara några år ruinera en hel nation.
  Belgien är inget Schweiz men även i det landet så hålls politikerna kort, väldigt få belgare känner till sina politiker, decentralisering gäller, sjukvård och skolor bland de bästa i världen.

  Gillad av 3 personer

  • inger1947 skriver:

   Detsamma gäller för Österrike: urfattigt 1955; 2017 rikare än Sverige. Tyvärr finns det dock en del godhetsknarkare här oxå.

   Gilla

 19. Varva skriver:

  Om så många som möjligt röstar SD kan det omöjliga ske – en ändring. Ingen vet naturligtvis med säkerhet men många i det ledet är välutbildade i alla fall. De MÅSTE helt enkelt få chansen annars är det definitivt ute med lilla Sverige. Styrning likt Schweiz – ja det vore något. Fram för allt – ut med dem som inte har här att göra och sluta sparka ut de välutbildade invandrarna som råkar göra små fåniga fel. Att låta våldtäktsmän och andra kriminella stanna är HELT SJUKT!

  Gillad av 3 personer

 20. Strix skriver:

  Borde inte svenska folket göra upp räkningen med BATRA, hon tillät Löfven genomföra en oblodig socialistisk statskupp 2014 (DÖ).
  Det blir intressant när Harrison och Lindqvist kommer med en fräsch utgåva av ”Sveriges levande historia”?
  I Schweiz kan man slänga ut en politiker som våldfört sig på medborgarna under årets alla 365 dagar. Den möjligheten har socialisterna i Sverige effektivt spärrat.
  En socialist som blir rädd för sina väljare finns nämligen inte.

  Så här löser man moraliska och etiska problem i Schweiz förutom att det förhoppningsvis blir billigare för Chur borna! Teoretiskt 365 dagar om året.
  62’000 Franken weniger Lohn für den Churer Stadtpräsidenten
  Dieser Entscheid dürfte die Mitglieder der dreiköpfigen Churer Stadtregierung schmerzen: Sie haben künftig 20 Prozent weniger in der Lohntüte. Die Volksinitiative «200’000 Franken sind genug» der SVP wurde mit einem überraschend deutlichen Ja-Anteil von 62,6 Prozent angenommen.
  Der Churer Stadtpräsident verdiente bisher pro Jahr 262’000 Franken, er hat somit neu über 60’000 Franken weniger Lohn.

  Gilla

 21. malmobon skriver:

  Går inte hålla SD ut efter nästa val. Idag styr SD politiken vid sidan om. M kopierar SD, och sossarna har börjat fatta, men 15 år försent.
  Ganska övertygad om att AKB kan bli statsminister med hjälp av SD. Då måste AKB börja samarbeta med Sverigedemokraterna.

  Faran är Annie Lööf och Björklund. Kommer inleda samarbete med S, och därmed har dessa gjort bort sig.

  Tyvärr förstår inte folk detta, ännu.

  Kommer dock hända mycket fram till valet. Flygskatten kommer inte gå igenom.

  Gilla

 22. Gösta Johnsson skriver:

  Förstår inte varför inte SD skulle kinna vars rn stabil del i regering efter 2018. Allt talar för att de kommer att få en stabil väljarbas på uppemot30 procent. De har en kader mycket dugliga personer som med tiden blir allt säkrare i sina ståndpunkter och i att framföra Sds partipolitik.
  M och KD och Sd skulle kunna bilda en stsrk regering spm kunde återställa och reparera allt som hått fel mef massinvandringspolitiken.

  Gilla

 23. Mats Bergh (@MedborgarenM) skriver:

  Läser ofta denna sajt och tycker den är intressant. Slås dock av att även hos dessa skribenter samt hos de som kommenterar missas fullständigt det som pågår i landet. Den sifferakrobatik som gammelmedia sysslat med i många år och som även sker här är inte med verkligheten överensstämmande. MED tar just nu snabbt plats och detta kommer innebära att såväl MP, KD som MP sannolikt åker ur riksdagen. Spelplanen ändras helt och det finns därmed hopp för framtiden igen,

  Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Mats Bergh (@MedborgarenM) 3 augusti, 2017 at 20:32

   Frågan är HUR snabbt MED växer? Det vet vi ingenting om, innan vi ser att partiet finns med i opinionsmätningar och diskuteras i public service och PK-media.
   MED har ett bra partiprogram och kloka och omdömesgilla personer i partiledningen. Men är partiet tillräckligt färgstarkt/högröstat i den svenska politiska kontexten? Når MED genom mediebruset?

   Läs t ex Susanna Birgerssons ledare i Expressen den 25 juni 2017:

   http://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/medborgerlig-samling-sa-sansade-att-de-inte-syns-/

   Själv kommer jag att försöka vara aktiv i MED fram till valet 2018 och rösta på partiet om det får opinionssiffror kring 3,5 nästa sommar. I annat fall blir det en självklar röst på SD.

   Gilla

  • annagustin2@gmail.com skriver:

   Vilka är MED?
   Personligen drömmer jag om att folket reser sig och slänger ut hela det partipolitiska ideologiska systemet…som har börjat likna religioner. Med badvatten och allt. Vi behöver börja om. Börja om med betydelsen att vi behöver bygga ett nytt politiskt system, där medborgarna får betydligt större inflytande över sina skattepengar. Just nu är vi rånade in på bara skinnet av en politisk klass som tror att de får skänka bort svenska folkets skattepengar som vore det godis ur en bjudpåse. Vi måste göra oss av med dem allihopa. Hela frälset.

   Gilla

 24. Flarran skriver:

  Kanske den svenska krisen syns mest i hur våra barn mår. Inte så bra verkar det som. Mycket skrik och gråt och konflikter just nu som jag kan se efter att ha åkt Gotlandsfärjan. Något har gått snett. Jag tror föräldrarna gått vilse bland alla postmoderna teorier om hur man uppfostrar barn. Teorier som är alltför avlägsna från verkligheten. Arrogansen och hybrisen och progressismen finns inte bara på nationell nivå utan även på familjenivån. Världens modernaste land har gått vilse.

  Gillad av 1 person

 25. Ist skriver:

  Antalet handgranatsattacker i Sverige har ökat kraftigt. De senaste tre åren har attackerna sjudubblats, skriver SVT.
  Sverige särskiljer sig ”extremt” från andra europeiska länder, säger en poliskälla.

  Något vi ser som väldigt oroväckande är att vi ser att man börjat kasta granater mot både socialkontor, polisstationer och poliser.
  Man har börjat ge sig på staten och samhället, säger en expert vid polisens nationella operativa avdelning, Noa.

  Stefan Sinteus är polisområdeschef i Malmö där problemet är som störst.
  – Detta är ett fenomen som kommit till Sverige som är ovanlig. Vi ser det sällan internationellt att handgranater används på det här sättet, säger han till SR.

  Här är obehaglig läsning om crime index i Europa och visar vilka länder som har flest brott per capita:
  https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2017-mid&region=150

  Ukraina och Sverige leder stort, det ena landet är i krig med grannen i norr, det andra i krig med sanningen.
  De länder som ligger sist på denna lista är Schweiz, Österrike och Danmark, d.v.s de länder som har tagit i med hårdhandskarna.
  Man ser också att Östeuropa kommer långt ner på listan.
  Vi får se om de kan stå emot EUs krav att även de ska berikas med muslimsk invandring.

  Gillad av 1 person

 26. T Bertilsson skriver:

  Förvisso torde det vara så att inget så kallat block kommer att vinna Riksdagens majoritet vid valet nästkommande år. Att någon ändring kommer att ske får dock tas för högst troligt. Det är icke vettigt och får icke vidare tillåtas att, ett litet och huvudsak kommunistiskt patrask, som borde vara betydelselöst, med en så av solk och smuts färgad historia att ingen ens borde vara hågad att ta i detsamma med tång, tillåts få ett avgörande inflytande över regeringsmakten. Detta är icke något annat än största skam för vilket vår tafflige statsminister bär ansvar!

  Misstroendet mot tre av den högtaffliga regerings statsråd kan komma att följas av fler, om icke andra statsråd hörsammar Riksdagens rekommendationer rörande några, för Rikets utveckling, skadliga förslag i statsverkspropositionen och förpassar dessa till papperskorgen.

  Tvivelsutan har nu regeringens ofattbart stora tafflighet, nu senast åskådliggjord i den skandalösa bristen på omsorg för Rikets säkerhet, givit den så kallade Alliansen råg i ryggen. Det regeringen uppvisar är inget annat än största inkompetens och oduglighet. Det oppositionella moment, som nu uppstår i spåren av det sorgesamma vi tvingats beskåda och genomleva, får icke underskattas.

  Gilla

 27. Hexe skriver:

  Flyktingkrisen är en lögn. Vad det egentligen handlar om är en organiserad omflyttning av befolkningar från Afrika till Europa – och det är EU och de europeiska regeringarna som står bakom operationen.

  Det är ett stort antal olika fartyg som opererar i Medelhavet för att hjälpa invandrare. Dels har vi fartyg från NGO:er, men vi har även kustbevakningen från olika EU-länder, inklusive Sverige.

  I Catania bunkrar besättningen på Triton, ett svenskt kustbevakningsfartyg som opererar i Medelhavet på begäran av EU. Fartyget är formellt där som kustbevakning, men i praktiken samarbetar de med NGO-fartyg för att plocka upp invandrare vid Libyens kust och transportera dem till Europa.

  Man tänker att svenska Kustbevakningen borde bevaka Sveriges kuster – inte plocka upp afrikaner i Medelhavet. Det är ju trots allt svenska skattepengar som står för kostnaden. Svenskarna är dock där på uppdrag av EU:s kustbevakning Frontex tillsammans med kustbevakningen från andra EU-länder.

  Gilla

 28. Egon skriver:

  Varför måste Sverige ta emot massor av Islamister?
  De vill ju bara mörda oss?
  Vi är ju otrogna……
  Sossarna har importerat valboskap.
  Bjereld har garanterat muslimska röster på Socialdemokraterna.
  LO har mist all trovärdighet.
  De som har knegarjobb idag röstar SD.
  De bryr sig om en framtid.
  Med S vid rodret med Mp eller C .
  Fyra år till av samma skit.

  Gilla

 29. Ekonom skriver:

  För att det skall bli ett riktigt oppositionsblock att tala om i svensk politik måste SD få sällskap av ett parti litet till höger om SD och ett litet till vänster SD. Och det måste ske snabbt. Någon måste ta initiativ till något sådant här. Snabbt.

  SD kan inte ensamt suga upp alla väljare längs hela höger-/vänsterskalan. Det går inte för ett parti att täcka upp alla väljargrupper utan att göra sig ovän med väljare i andra änden av skalan. Ett exempel är när SD vägrade stödja Alliansens förslag om sänkt marginalskatt för höginkomsttagare. SD:s uttalade motstånd mot (s)-regeringen och öppna förespråkande för en moderatledd regering kan gör sympatisörer på vänsterkanten oroliga. SD förlorar sannolikt en del röster på vänsterkanten p g a detta. Speciellt de som kan känna oro för att förlora bidrag eller få sänkta bidrag. I Tyskland avskaffade man för några år sedan de högre ersättningsnivåerna för långtidsarbetslösa. Alla fick i stället något typ socialbidragsnivå. Och det var en (s)-regering som gjorde denna förändring. Så det borde finnas ett utrymme för ett parti till vänster om SD som inte vill stödja en moderatregering och som inte vill sänka bidragsnivåerna utan i stället kapa ner u-hjälpen och invandringen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.