MIDSOMMARHELGEN OCH ALLSÅNG PÅ SKANSEN

Ulf Larsson

Midsommarhelgen är slut för i år och som vanligt har firandet diskuterats flitigt av i synnerhet DN:s kultur- och ledarredaktioner. Hur och varför bör denna helg firas? Här bjuder DN på några tankegångar i absolut världsklass, som till exempel en artikel av Alexandra Pascalidou där hon på ett synnerligen övertygande vis klarlägger att det traditionella midsommarfirandet i själva verket är en del av den svenska strukturella rasismen. Även ledarredaktionens midsommar är främst en integrationspolitisk tilldragelse. I en osignerad ledare förklarar DN att:

Men integration handlar också om känslan av att ingå i en gemenskap. Att bli inkluderad. Och även att få veta att jo, det finns visst svenska normer och värderingar, bortom lagen, nämligen de som tagit den stolta familjen Svensk hit där vi är i dag.

I övrigt är svenskheten ett smörgåsbord där alla får ta vad de vill ha, och vi får inte glömma att bjuda in.

Själva festligheterna tänker sig DN så här:

Låt oss i stället hälsa nytillkomna välkomna till familjen Svensk! Där borta står den laktos- och glutenfria jordgubbstårtan, och halalköttbullarna hittar ni här.

Vem som ska bjuda in vem och på vad är kanske ändå till syvende og sidst en fråga av mindre intresse. Med avstamp i en diskussion om Zorns målning Midsommardans slår DN:s kulturchef Björn Wiman nämligen fast att ”Den bästa bilden av midsommar har alltid funnits i fantasin”  – den som är intresserad av Wimans resonemang rekommenderas att läsa artikeln i DN.

Men säg det lugn som varar – det är mer jobb på gång för DN Kultur, ja kanske till och med för ledarredaktionen. För knappt har midsommarhelgen tonat bort i ett bakfylleskimrande matjessillsmoln över granskogarna förrän det är dags för nästa storsvenska event, nämligen Allsång på Skansen, som hade säsongspremiär den 27 juni. Som många av er vet är detta program en veritabel orgie i svenska flaggor, Kostervalsen och – åtminstone i fjol och i år – en kvinnlig blond programledare med det nordiskt klingande namnet Sanna Nielsen.

Dessa och andra programkomponenter ger upphov till åtskilliga frågor, där jag kan tänka mig att DN Kulturs samlade intellektuella excellens – till exempel en Hynek Pallas, en Kristina Lindqvist, en Björn Wiman och kanske även en Alexandra Pascalidou – skulle kunna både formulera och problematisera problemen samt föreslå de korrekta vägarna inför framtiden. Jag blev så inspirerad av både tidningens olika midsommartexter och den ämnesmässigt näraliggande Allsångspremiären att jag genast fick en obetvinglig lust att själv försöka få komma till tals i diskussionen om svenskhet och integration. Här nedan följer därför några idéer om hur man bäst skulle kunna väcka intresse på DN Kulturdebatt; texten ska

fortsättningsvis läsas som riktad till DN:s kulturredaktion, som ett utkast som skulle kunna byggas ut till en längre artikel. Den preliminära titeln på denna än så länge oskrivna DN-artikel är Allsång på Skansen – strukturell rasism i folkhemsk dräkt? Jag skippar inledningen så länge och går rakt på sak:

***

”TILL ATT BÖRJA MED måste vi fråga oss huruvida Sanna Nielsen verkligen är representativ för dagens Sverige, så som det faktiskt ser ut. Att välja en programledare i rena rama Agneta Fältskog-stilen, vilka signaler sänder det till exempelvis våra nytillkomna, som rimligen bara med yttersta svårighet kan identifiera sig utseendemässigt med henne? Det kan tyckas vara en perifer detalj, men i själva verket blir Nielsen ännu en nyttig idiot, ännu en byggsten i konstruktionen av den strukturella rasismens alltmer ointagliga borg.

DETSAMMA GÄLLER de ständiga bilderna på svenska flaggan, ofta med sockrade och insmickrande vyer av Stockholm som fond. Vems Stockholm? Vems flagga? Vad denna flagga egentligen symboliserar, nämligen korståg och brutalitet, har som bekant mycket förtjänstfullt diskuterats på DN Kultur tidigare i år. Och alldeles oavsett detta är det väl uppenbart att denna flaggmässiga ensidighet knappast underlättar integrationen av våra nytillkomna, om man med integration menar något annat än villkorslöst uppgivande av den egna kulturen. Enklare uttryckt så borde Allsångsarrangörerna ta ett långt större integrationsmässigt ansvar och även hissa flaggor från länder som Syrien, Somalia och Afghanistan. Det är ju som bekant väl känt att tydliga identifikationsobjekt stärker jaget och på så vis i förlängningen fungerar integrationsfrämjande. Det visar inte minst erfarenheter från den svenska högskolan.

NÄR DET GÄLLER MUSIKURVALET så är den etniskt-kulturella ensidigheten rent förfärande – vad sägs till exempel om följande allsångslista från premiärkvällen den 27 juni: Stockholm i mitt hjärta (text och musik: Lars Berghagen), Dagny (text och musik: Owe Thörnqvist), Är du kär i mig ännu Klas-Göran (text och musik: Stikkan Anderson), Sån’t är livet (svensk text: Stig Rossner Musik: Bill Cook), Flickor bak i bilen (svensk text: Ingrid Reuterskiöld Musik: Lee Pockriss), Storfiskarvalsen (text och musik: Storfiskarvalsen), Man ska leva för varandra (text och musik: Bengt Sundström) och som grädde på nationalistmoset Sommar sommar sommar (text och musik: Eric Sandström och Sten Carlberg). Här torde det vara uppenbart även för den mest xenofobiskt lagde att frånvaron av musik från våra nytillkomna kulturer är bedrövligt total. Det är rimligt att fråga sig om inte till exempel en klassiker som Oum Kalthoums Lel Sabr Hudoud skulle tala till minst lika många av tittarna som någonsin Dans på Brännö Brygga. Det är hög tid för en större etnisk mångfald i nästa års Allsångshäfte, med andra ord!

TILL SYVENDE OG SIDST handlar det om rätten att definiera och konstruera vår nationella identitet. Vilkas röster och vilkas perspektiv låter vi dominera vårt gemensamma rum? Vilket samhälle konstruerar vi och gör därmed också till norm och identifikationsobjekt för alla oss som lever här? För alla oss som finns här, i det vi kallar Sverige? SVT:s uppdrag är tydligt, nämligen enligt följande (http://www.svtb2b.se/?page_id=24):

SVT:s program ska präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet och det ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund.

Med skrämmande tydlighet står det klart att dessa ”folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet” inte gäller alla, utan den alltmer minskande lilla grupp som fortfarande har monopol på att formulera normer och definiera kategorier. Allsång på Skansen kan tyckas vara ett oskyldigt exempel, men denna till synes lilla hemtrevliga byggsten bär lika stor skuld som någonsin alla hatets brunråttor och kolportörer i förnekandet av mänskliga rättigheter för vissa grupper av människor.”

Ridå.

Oavsett om jag skickar in utkastet till DN Kultur så skulle det inte förvåna mig ett dugg om en diskussion om Allsång på Skansen kommer att dra igång under sommaren, ungefär utifrån de ståndpunkter jag skisserade ovan. Likheterna med midsommarfirandet är alltför stora och möjligheterna till karriärmässig positionering inom journalistbranschen alltför lockande för att inte utnyttja en sån guldgruva som Allsång på Skansen.

Den spännande frågan är om det blir på DN:s eller SvD:s kultursida.

37 reaktioner på ”MIDSOMMARHELGEN OCH ALLSÅNG PÅ SKANSEN

 1. Felicia skriver:

  Lärde mig en del nytt av Pascalidous (?!?) midsommarkransar i DN. Att vita knutar kan ha en egen brygga till exempel:

  ”Vissa får nöja sig med en sillburk och en burköl på en betongbalkong eller någon närbelägen park där det i bästa fall ordnas ett avgiftsfritt midsommarfirande medan andra vältrar sig i hemmagjord sill med ekologisk gräslök och närodlade jordgubbar med fluffig laktos­fri grädde som inmundigas på ett arvegods eller ett idylliskt lantställe med röd stuga och vita knutar med egen brygga och bastu.”

  Pascalidous spökskrivare får skärpa sig.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Hemmagjord sill…
   Av vad då?

   Skickar Du in texten under pseudonym blir den garanterat antagen,
   med acklamation!!!

   Gilla

 2. En spännande framtid skriver:

  Lysande! Ersätt alla svenska sånger på Skansens Allsång med olika arabiska, somaliska etc melodier, och alla svenska flaggor utom möjligen 1 st med flaggor från våra vanligaste migrantländer. Först då kan vi tala om en integrering och mångfald värd namnet! Kanske publiken behöver kvoteras utifrån etnicitet också, så den bättre speglar det nya Sverige.

  Gilla

 3. Moab skriver:

  Detta var mycket bra. Varje gång jag råkar se dessa evenemang så är det slående svenskt. Allsång på Skansen är verkligen en monument till hyckleriet, en och annan alibi-invandrare sitter i publiken bland de hundratals svenskarna. (Här strök jag en del raljanta förslag till hur allsång skulle kunna förbättras för att inte bli censurerad). Allsång på Skansen är Sverige, efter att PK-man tagit av superhjältedräkten och blivit en vanlig man eller kvinna. De har väl bytt om på toaletten eftersom telefonkioskerna inte längre finns. Clark Svensk slappnar av och har roligt, utan nästan en enda invandrare på plats.

  Allsång på Skansen är ett monument till Stockholmarnas hyckleri, långt större än Zlatans guldstaty (som för övrigt borde ha lite stulna cyklar, mobiler och jackor vid fötterna).

  Gillad av 6 personer

 4. uppstigersolen skriver:

  Hu. Att du orkar läsa DN. Deras alster noterar ständiga lågvattenmärken. Kanske kan dessa lågvattenmärken hjälpa till att hålla havsnivåhöjningarna stången. Kan det vara det egentliga syftet? Med tanke på intelligensnivån hos tidningens skribenter kan man inte vara för säker.

  Gilla

 5. Agneta Berglöw skriver:

  #Rör inte min matjesill,färskpotatis,gräddfil,gräslök.Nedsköljt med en Mariestad o den lille.
  Pascalidou är en katastrof.Hon har blivit portad från P1 o övriga kanaler.I Tv kan man bara se henne i någon TV-soffa fortfarande.
  Att DN låter henne spy ut sin galla över sitt utanförskap är ju helt i linje med att denna tidning som snart kan benämnas Pravda.
  Finns det något annat land där så många journalister är så knallröda o fientligt inställda till sitt land traditioner.Tror inte det.Tacka vet jag Danmark o Norge som håller på sina traditioner är stolta över sina länder.

  Gillad av 3 personer

 6. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Snart ersätts nog Sanna N av en person med utländsk bakgrund som pratar knagglig svenska, ungefär som dom som pratar väder i TV numera.

  Tack till DGS som medverkar till att så många intressanta och tänkande personer får komma till tals.

  Gillad av 4 personer

 7. ramonafransson skriver:

  Om jag åker till Japan, bosätter mig och arbetar där under några år, kanske rent av stannar i landet. Blir jag då per automatik japan? Nej, jag tror inte det. Jag skulle naturligtvis försöka lära mig allt jag kan om japanska seder, kultur och sociala spelregler, men jag skulle alltid fortfarande vara svensk, och japanerna skulle knappast se på mig annat än som en svensk eller möjligen Europé, eftersom jag är mörk, med mörkbruna ögon. Men japan! Tror knappast det!
  Skulle jag anse att japanerna är rasistiska för att de inte ser mig som en japan. Nej, knappast!

  Gillad av 3 personer

 8. Gösta Johnsson skriver:

  Skulle inte förvåna mig om du får rätt. Det pågar ett smygande för att sidsteppa vår egen kultur och smyga in en eller flera av de ”nya” kulturernas musik och traditioner som kommit till vårt land med migrantströmmarna.
  Men än är den dagen inte här..och jag hoppas den aldrig kommer. Skulle DN eller någon annan av de så kallade mainstream-medierna starta en sådan resa skulle det nog bli början till deras undergång. Om inte direkt så undan för undan skulle vi ”vanliga” svenskar ta saken i egna händer och på allvar bojkotta dessa alster….genom att varken prenumerera eller lösnummerköpa…eller tjuvläsa på nätet.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Dags att bojkotta annonsörerna,
   det är enda sättet slå där det gör mest ont, i plånboken…

   Så agerar de Soros styrda Demokratiska marionetterna i USA,
   för att tysta de få Repulikanska rösterna i etern!

   Gilla

 9. Mikael Steinwall skriver:

  Alexandra Pascalidou kanske glömde att Midsommarafton krockar med fredagsbönen i Moskéerna. Varför inte flytta på Midsommarafton till en annan veckodag, för att möjliggöra maximalt kulturutbyte, över alla gränser.

  Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Kræsjet ikke Midsommarafton med Ramadan da? Da skal jo muslimene faste, følgelig kan de ikke delta uansett.. (Bortsett fra meget sen kveld og natt). Så problemstillingen til islamofilene er helt søkt!

   Gilla

 10. Jan Ahlström skriver:

  Man orkar knappt bry sig om dessa knäppgökar som tycker att vi svenskar ska ändra på våra traditioner för att de ska passa bl.a de som tagit sig över halva jordklotet för att ta del av vår välfärd.

  Kan inte förstå varför Alexandra Pascalidou ges utrymme i media vore bättre om hon lade ner lite energi på sitt Grekland.
  Läste på Wikipedia att i Grekland så är det vanligare att man firar namnsdag än födelsedag, då antar jag att Alexandra Pascalidou ligger på i grekisk media för att byta ut vissa grekiska namn mot arabiska namn så inte ex. de muslimska invandrarna känner sig diskriminerade utan på ett bra sätt integreras i det grekiska samhället.

  Skulle varit intressant att se hur de här midsommarkritikerna själva firade midsommar, åkte de till Rinkeby eller Fittja och bad om ursäkt för att det ser ut som det gör här i Sverige på midsommar eller satt de ute under björkarna och solen, käkade sill, tog en nubbe och sjöng snapsvisor?
  Dansade de runt midsommarstången med sina barn å barnbarn och tänkte att det här ska jag fan i mej aldrig göra om för det är rasism?

  Finns det inte viktigare saker att lägga energin på än att riva ner allt svenskt?
  Varför inte istället bygga upp och förstärka det som är svenskt, då är jag övertygad om att respekten för Sverige och intresset för våra traditioner skulle öka hos invandrarna och de skulle förhoppningsvis vara stolta över att bo i vårt land.
  Vill man sedan inte delta i våra traditioner, så är det ok.

  Jag tror de asylinvandrare som kommit hit under senare år ser Sverige och svenskarna som något man kan styra och ställa med i den riktning man önskar och att vi visar upp en undfallenhet och ”tycka synd om mentalitet” som man inte är van vid från sina hemländer men här kan utnyttja.

  Varför har MSM gett sig in i rivningsbranschen?

  Gillad av 2 personer

  • Pappa Dopolous skriver:

   Nu är ju inte Pascalidou grek; hon är rumän född i rumänien till rumänienromska föräldrar. Hela grekgrejen är för att framstå som lite finare (hon har enorma komplex för sin bakgrund) och det är helt otroligt att hon aldrig ställts till svar för detta.

   Gillad av 4 personer

   • Jan Ahlström skriver:

    Ok, då kan hon åka till Rumänien, där kan hon säkert jobba ihjäl sig för att få till ett positivt tänkande gällande invandring.
    Hon är fr Rumänien men påstår sig vara grek????

    Gilla

 11. Anna skriver:

  Det skulle inte förvåna mig heller, nyttiga idioter finns det gott om på våra ledarredaktioner! Även övriga inslag i våra större tidningar flödar över av den , med en så träffande formulering kallade banala godheten. Jag borde vara härdad vid detta lager vilka dumheter man får läsa men jag fick faktiskt nypa mig i armen och fråga om det jag läste var på riktigt när jag i nätupplagan av Expressen såg följande tårdrypande och sanslösa text :http://www.expressen.se/debatt/varfor-ar-du-inte-stolt-over-oss-lofven/

  Vad kan man göra utom att baxna över idiotin, säga o heliga enfald och sedan förtvivla att det faktiskt finns människor som agerar såhär.
  Men förstås, jag är ju naturligtvis en otäckt strukturell rasist fast jag inte vet om det…..som aldrig skulle få för mig att gömma en migrant som uppenbarligen, till och med enligt det allom tillåtande Migrationsverket, inte har skäl o rätt att stanna i Sverige. Men att dra med sitt eget barn i diskussionen, det är så övermaga osmakligt att jag inte finner ord!

  Gilla

 12. OT skriver:

  Förblir ett Sverige med en majoritet icke-svenskar Sverige? Det frågar sig Lauren Southern, en 22-årig konservativ och libertariansk debattör och författare från Kanada som gjort många reportage om politisk korrekthet och dess konsekvenser, inte minst i Europa.

  Samma situation råder redan i ett flertal europeiska städer. I Sverige kommer Malmö antagligen bli först med att ha en svensk minoritet – enligt vissa är detta redan verklighet.
  Varför ska just Europa göras mångkulturellt och europeiska befolkningar bytas ut, medan samma mångkultursvurmare stödjer andra folkslag på andra kontinenter för att bevara sina kulturer och särart? Lauren Southern diskuterar i videoklippet denna komplexa fråga.

  Gillad av 3 personer

 13. Inger Karlsson skriver:

  Två saker slår mig omedelbart. Det första handlar om talskrivare. Har alltid varit smått nyfiken på dom. Man skriver något slagkraftig, åt någon annan, som man kanske inte själv tror på. Ens verbala och analytiska förmåga tar tjänst för att marknadsföra en åsikt och hållning, åt någon annan.

  Den andra tanken har jag prövat själv många gånger i en intellektuell lekfullhet. Har ni tråkigt, i sällskap, en kall regnig sommardag, och sitter tillsammans och kurar. Pröva då denna lek med vänner.

  Man bestämmer ett ämne som är kontroversiellt. I alla fall innehåller tydliga motpoler. Man lottar om vilken sida man skall företräda i en diskussion, men det är slumpen som avgör vilken sida av tyckande och argumenterande man hamnar på. Det spelar ingen roll om man gör det individ mot individ, eller grupp mot grupp, så länge man bara engagerar sig.

  Erfarenheten av detta blir lätt bestickande. Man rentav börjar förföra sig själv i egen vältalighet. Plötsligt infinner sig känslan av att man plötsligt tror på vad man säger.

  Slutsatsen blir att vi alla lätt kan förföra oss själva i en slags självvald men tämligen omedveten åsiktsmässig självförstärkning. Man samlar lätt på argument för, och inga just emot. Plötsligt kan leken ha satt krokben för den åsikter man egentligen företräder.

  Att samla på argument och presentera dem väl gör alla intressen som vill ta plats. Efter denna typ av allvarlig men lättsam argumentationslek blir man mer varse sin egen subjektivitet. Och också om hur man lätt kan låsa in sig i en sfär, i en åsiktsbubbla av det mer stereotypa slaget. Man blir extra medveten om åsikternas mer slumpartade tärningskast. En annan miljö, lite krydda med annan påverkan, och jag själv som klonad skulle kunna möta mitt andra jag som en svuren åsiktsfiende. Men likväl hämtat från exakt samma åsiktslandskap. Hur väl följer egentligen ens åsikter ens personlighet, och i så fall i vilken grad.

  Med detta som bakrund skulle jag vilja se ett antal djupintervjuer med olika talskrivare, och hur de måste ha upptäckt sin egen åsiktsmässiga relativitet. Och om det gjort dem mer varse om vad de egentligen tycker, och den grund de själva står på, och dess egentliga svaghet. Kanske en nyttig lek för de mer pk trogna att leka en dålig sommar. Tänka att få möjlighet att argumentera mot sig själv i ämnen som ligger varmt om pk-hjärtat, och även klara det med bravur.

  Ämnet för skribenten tangerar detta ämne, och det vore trevligt om en krönika skrevs om erfarenheten, den att för tillfället vara åsiktsmässig schizofren.

  Gilla

 14. Bengan70 skriver:

  Alexandra P. Kommenterade så här i Ring P1 för ett bra tag sedan när en inringade oroade sig över den stora invandringen:
  Svensk sjukvård skulle kollapsa utan alla invandrare som jobbar där.

  Jag har sista året varit i tät kontakt m sjukvården, både på sjukhus o vårdcentraler. Mitt synintryck är helt klart att det finns en överrepresentation av invandrare bland patienter o motsvarande underrepresentation bland vårdpersonalen. Ingen vetenskaplig koll av mig, bara okulär betraktelse.
  Undrar om AP vet hur det ser ut i svensk sjukvård?

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag ger mig sjutton på att fröken Pascalidou antingen aldrig besökt ett sjukhus eller vårdcentral. Alternativ har hon privat vårdförsäkring. Hon har alltid varit lite eljest som man säger på landet.

   Gillad av 1 person

 15. Martin skriver:

  Ok, man ska bjuda in enligt PK. Visst. Men om personen i fråga knappt besvärat sig att lära sig svenska och tycker att sång, dans och musik är haram, hur ska då ett kulturellt utbyte kunna uppstå, särskilt på midsommarafton? Om den nyanlände inte ens vill infinna sig på firandet? Integration är naturligtvis ett ömsesidigt projekt.

  I media pratas det väldigt mycket om den s.k. ”rasismen” riktad mot invandrarna. Däremot nästan aldrig om vad lite invandrarna själva gör för att integreras. Fel har blivit rätt, rätt har blivit fel.

  Gillad av 1 person

 16. lasse4u skriver:

  Allsång på Skansen är ett av dessa sk ”gatekeeper” program speciellt för den äldre delen av befolkningen där svenskar är dominerande. Se här! allt är fortfarande svenskt och invandring är bara några marginella pittoreska inslag.

  Malmö stad arrangerar div underhållning under sommaren, på bl.a. Pildammsparkens friluftsteater. Häromåret råkade jag vara där när det var någon stå-upp/komiker kavalkad med lokala förmågor. Fullsatt och när man tittade ut över publiken var den närmast helsvensk, som det såg ut. Vilket avviker kraftigt från den gängse gatubilden i Malmö. En av ståupparna försökte sig på ett skämt om Islam och avhuggna händer, ganska kul och träffande men då buade PK publiken.
  Troligen skulle ingen i PK publiken frivilligt sätta sina barn i någon av invandrartäta skolorna, även om de bodde i ett skolområde som tillhörde dem. Ibland ingår bättre bemedlade villaområden i dessa upptagningsområden. Skulle de inte komma in på en kommunal eller privat i ”bättre” områden flyttar de till kranskommun där villaområdena och de vanligen kommunala skolorna är helsvenska och ”hucklen” obefintliga eller som mest ett marginellt pittoreskt inslag.

  Gillad av 1 person

 17. B. Petter skriver:

  Den här typen av betraktelse har egentligen ett enda viktigt syfte. Och det är att den läses av de politiskt korrekta på DN och SvD. Då blir de varse att deras egna skrivarna alster avslöjats som ett enda stort pekoral. Och vem vill som ansedd kulturjournalist skriva rent löjeväckande och känslosamt nonsens, och samtidigt räkna med att tas på allvar.

  Det bör bli allt svårare att fortsätta i samma stil, efter att Ulf Larsson tagit sig an vissa texter. När förhållningssättet i en text avslöjats som ytligt poserande, marinerat med en tillgjord och tillkämpad känslosam moral, blir det lite som när en trollkonstnären avslöjats med hur tricken egentligen går till. Luften går liksom ur hela föreställningen. Förmodligen tvingas vissa journalister att ta till nya, mer försåtliga vägar.

  Och det här med att använda enskilda känslosamma människoöden, som generella exempel, för att driva på sitt eget berättandet i en viss riktning, har även det börjat nå sin egen begränsning.

  Att ha hjärtat med som journalist innebär inte att journalistiken även den skall drivas framåt genom att kortsluta människors intellektet, som många reportage inom nyhetsverksamheten gör.

  Överambitiösa spinndoktorer förser även politiker med väl utvalda fall från verkligheten. Man vill påverka genom emotioner, för att även där smita förbi ett intellekt. Lite som att bjuda barn på godis för att lura dem att göra det man vill.

  MS-media börjar allt mer nå vägs ende. Seriositeten nöts ned och vägleder indirekt människor till alternativa media, och mer nischade bloggar. En utveckling jag själv bejakar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.